În zilele noastre, majoritatea platformelor blockchain pentru întreprinderi sunt mai mult decât dornice să folosească blockchain pentru a-și actualiza sistemul de rețea intern. Și de ce nu ar trebui? Este unul dintre cei mai buni tehnici din prezent ca cadou. Pentru a ajuta la eficientizarea implementării acestei tehnologii, Hyperledger ne-a adus Hyperledger Composer.

Acest proiect nu numai că va asigura un rezultat mai bun pentru platformele permise, ci va economisi și mult timp. Dar mulți dintre voi sunteți confuzi cu privire la ceea ce este cu adevărat proiectul.

Deci, pentru a vă ajuta, voi vorbi despre diferitele componente ale compozitorului Hyperledger.

Să începem!

Contents

Capitolul 1: Ce este Hyperledger Composer?

Hyperledger Composer este unul dintre proiectele open-source din cadrul companiei blockchain de întreprindere Hyperledger. În realitate, este un instrument pentru implementarea cadrelor blockchain. S-ar putea să vă gândiți la el ca la o colecție de seturi de instrumente care vă pot ajuta să integrați sistemul cu cel existent fără probleme.

În realitate, acest lucru înseamnă că sistemul dvs. de rețea existent poate coopera cu ușurință cu o nouă platformă descentralizată cu ajutorul acestei tehnologii.

Dacă doriți să dezvoltați cazuri de utilizare mult mai rapid, atunci ar trebui să verificați cu siguranță Hyperledger Composer documente. Conform documentelor lor, acestea oferă o ieșire mai rapidă, unde veți obține o soluție în câteva săptămâni, mai degrabă decât să așteptați luni întregi.

Cred că știți deja că structura internă a blockchain-ului nu este atât de simplă. Și, în multe cazuri, celor mai mulți dintre voi le este greu să găsiți echipa de dezvoltare adecvată pentru aceasta.

Astfel, pentru a ușura problema, această tehnologie oferă instrumente simple pe care dezvoltatorii le pot înțelege fără a complica în exces procesul de codare.

Oricum, în prezent, această platformă acceptă doar infrastructura Hyperledger Fabric. Deci, dacă îl utilizați, va trebui să alegeți Fabric ca componentă de bază. Dar, deoarece se pare că Fabric acceptă o mulțime de opțiuni conectabile, la fel și Hyperledger Composer.

Alte procese de validare care sunt potrivite pentru materialul Hyperledger sunt, de asemenea, disponibile în seturile de instrumente.

Modelarea rețelei

Este o veste minunată pentru întreprinderile care doresc să valorifice ușor puterea blockchain-ului.

În plus, utilizatorii finali pot obține acces la puncte de acces controlate și simple, care sunt conectate direct la aceste blockchain pentru rețelele de afaceri. Deci, este un scenariu câștig-câștig pentru toată lumea.

Conform documentelor Hyperledger Composer, orice întreprindere își poate configura cu ușurință rețeaua de afaceri împreună cu alocarea anumitor active și tranzacții.

Evident, pe măsură ce îl veți modela, depindeți de modul în care doriți ca materialul să interacționeze cu tranziția. De asemenea, o altă parte interesantă este participanții, unde fiecare va avea o identitate unică. Așadar, să continuăm cu următorul segment al ghidului nostru, nu-i așa??

compozitor de hipergeri

Care sunt caracteristicile Hyperledger Composer?

Ei bine, există trei caracteristici principale ale compozitorului. Sunt –

Limbaj de modelare simplu

Știu că trebuie să definiți o structură de modelare pentru implementarea oricărei rețele de afaceri. Și cu documentele Hyperledger Composer veți obține una simplă. Cea mai bună parte este că o puteți structura folosind unul dintre limbajele de programare simple din lume – JavaScript.

Deci, găsirea echipei de dezvoltare potrivită pentru aceasta ar fi o briză ușoară.

POC-uri rapide reutilizabile

Pentru fiecare tip de caz de utilizare, adăugați la platforma dvs. va trebui să redefiniți modelele Proof of Concept pentru aceasta. Pentru a vă ajuta în această privință, platforma oferă POC-uri pregătite pentru producție, care vă vor economisi cu siguranță o cantitate enormă de timp.

Gândiți-vă la asta, toate sunt reutilizabile și acoperă și versiunile gata de web.

Integrarea datelor

Vă amintiți cum am spus că este foarte ușor să vă conectați sistemul existent la cel nou pe care îl veți crea? În realitate, din documentele Hyperledger Composer, folosește funcția Loopback pentru a face exact acest lucru. Așadar, problemele cu care s-ar putea confrunta în ceea ce privește înlocuirea sistemului existent sau interconectarea acestuia nu vor fi o formă de problemă acum.

Orice dezvoltator va iubi pur și simplu procesul de integrare a datelor al acestui instrument.

Cum funcționează Hyperledger Composer în scenarii reale?

Ei bine, conform documentelor compozitorului Hyperledger, există anumite reguli atunci când vine vorba de lucrul în practică. Să clarificăm cu un exemplu.

Să presupunem că un agent imobiliar modelează o rețea de afaceri pe baza industriei sale. Deci, pentru asta, el / ea poate îndeplini anumite sarcini –

 • Participanți: Proprietarii de case și cumpărătorii
 • Active: Anunțuri și case
 • Tranzacții: Crearea și închiderea listărilor, împreună cu vânzarea sau cumpărarea de case pe platformă

Deci, vedeți că acesta ar fi modelul perfect pentru orice companie de agenți imobiliari de pe piață. Evident, întreprinderea nu trebuie să adauge participanți de alte interese.

Mai mult, conform documentelor Hyperledger Composer, puteți restricționa participanții în funcție de rolul lor. De exemplu, în calitate de vânzător, veți avea acces la potențiali cumpărători, dar nu la alți vânzători. Pe de altă parte, cumpărătorii pot vedea ce vând vânzătorii, dar nu și ce cumpără alți cumpărători.

În realitate, acest lucru ar putea fi aplicabil și agenților imobiliari. Deci, agentul imobiliar poate crea o aplicație simplă pentru vânzători și cumpărători care pot vedea listări sau pot face o ofertă pe acestea.

Mai mult decât atât, ați putea să-l conectați și la inventar, unde casele noi ar deveni un activ. Pe de altă parte, cele vândute nu vor fi pe lista proprietăților. Dacă compania dvs. are nevoie de alte părți relevante, le puteți înregistra și ca participanți.

În realitate, cea mai bună parte este că puteți crea rețeaua oricum doriți. Deci, indiferent de compania dvs., este relativ ușor să modelați o tehnologie de registru distribuit cu Composer.

Capitolul 2: Concepte cheie în Hyperledger Composer

Hyperledger Composer este un program unic de modelare care vine cu limbaje de modelare și API-uri pentru definirea rețelelor de afaceri. Cu ajutorul contractului inteligent Hyperledger Composer, este simplu să oferiți participanților caracteristici de schimb de active.

Se pare că, cu ajutorul locului lor de joacă, puteți experimenta cu ușurință despre ce este instrumentul. Cu atât mai mult, simplistul contract inteligent al compozitorului Hyperledger va face cu siguranță mai puțin consumator de timp pentru modelare.

Ei bine, cea mai bună parte este că puteți obține un contract inteligent Hyperledger Composer pe locul lor de joacă găzduit. În realitate, pentru asta, nu veți avea nevoie de instalări. Dar dacă doriți să îl încercați offline, va trebui să îl instalați.

De fapt, este o opțiune bună pentru testarea sau editarea modelului de afaceri offline, mai degrabă decât online.

Oricum, există instrumentele pentru dezvoltatori care vin cu toate capacitățile de dezvoltare interesante. Deci, este o soluție perfectă pentru dezvoltatorul căruia îi place să intre în blockchain pentru paradigma întreprinderii.

Oricum, înainte de a trece mai departe, trebuie să verificați câteva dintre conceptele cheie ale compozitorului Hyperledger. Să vedem ce sunt!

Concepte cheie în Hyperledger Composer

 • Active

În principal activele sunt o formă digitală a oricăror bunuri, proprietăți sau servicii necorporale sau corporale din rețea. Și toate acestea sunt stocate în registre. În realitate, o rețea de afaceri poate avea, de asemenea, orice fel de activ pe care îl are nevoie.

De exemplu, aur, locuințe, terenuri, documente etc. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că toate activele au identificatori unici pentru a vă ajuta să le urmăriți. Mai mult, sunteți liber să le definiți după cum doriți.

Inutil să spun că activele sunt esențiale pentru ca o rețea de afaceri să funcționeze. Și cu ajutorul compozitorului, ar fi foarte simplu să creezi unul.

 • Participanți

Într-o rețea de afaceri, participanții sunt doar membrii sistemului respectiv. În realitate, aceștia sunt liberi să dețină active și participă, de asemenea, la transmiterea tranzacțiilor. Mai mult, puteți modela participanții în funcție de necesitățile rețelei dvs., ca niște active similare.

Deci, ar avea nevoie și de un identificator și de orice altă proprietate necesară. Astfel, participanții au anumite caracteristici atunci când participă la contractul inteligent Hyperledger Composer.

Mai mult, puteți asocia un participant la identități multiple pentru multe rețele.

 • Identități

Ei bine, în platformă, toate identitățile sunt o combinație de cheie privată și certificare digitală. În realitate, toate identitățile sunt necesare pentru tranzacționarea în rețea și cartografierea unui partener participant pe sistem.

Mai mult decât atât, este, de asemenea, o parte importantă a contractului inteligent Hyperledger Composer. Oricum, o singură identitate se află în principal pe cartea de vizită. Mai mult, dacă identitatea respectivă este mapată la un participant, participanții pot tranzacționa în acea rețea de afaceri ca utilizator.

 • Tranzacții

Tranzacțiile sunt absolut necesare pentru contractul inteligent Hyperledger Composer. Este un mediu de interacțiune cu activul de pe platformă. Cu ajutorul tranzacțiilor, puteți trimite sau primi plăți sau puteți modifica proprietatea asupra oricăror active.

Mai mult decât atât, puteți plasa și o ofertă și pentru un activ de licitație. Dar pentru aceasta ar trebui să aveți autentificarea Hyperledger Composer adecvată.

 • Întrebări

În realitate, cu ajutorul interogărilor, puteți returna orice fel de date în cadrul statului-lume. În realitate, o rețea de afaceri este responsabilă pentru definirea interogărilor, în principal ar aduce beneficii organizației dvs. prin simplificarea multor lucruri.

Mai mult, are nevoie doar de o modificare simplă a parametrilor pentru a fi personalizată, deci este foarte ușor. De asemenea, puteți utiliza interogări și pentru autentificarea Hyperledger Composer. Cu ajutorul acestora, puteți căuta rapid în baza de date și puteți obține rezultatul după cum aveți nevoie.

Dar nu uitați că trebuie să utilizați API-ul compozitor pentru a trimite interogări.

 • Evenimente

În cadrul sistemului lor de autentificare Hyperledger Composer, ei definesc un eveniment în rețelele lor de afaceri la fel ca și pentru participanți și active.

După ce evenimentele sunt definite, funcțiile procesorului de tranzacții vor emite înapoi către sistemul extern că ceva de mare importanță s-a întâmplat în rețea.

Când evenimentele emit, alți colegi se pot abona la acele evenimente utilizând API-ul compozitor-client.

 • Controlul accesului

Ei bine, pentru a menține toate rețelele de afaceri, trebuie să existe reguli specifice de control al accesului. În realitate, acest lucru ajută la menținerea cine are acces la ce. Mai mult, ar ajuta la controlul accesului la anumite active și condiții în care colegii le pot folosi.

În mod obișnuit, limbajul de control al accesului este o modalitate simplă de a crea orice fel de condiții. De exemplu, s-ar putea spune „numai proprietarul unei case poate transfera dreptul de proprietate asupra casei”.

De asemenea, pentru a externaliza controlul accesului, puteți procesa cu ușurință logici și ar fi ușor de întreținut, dezvoltat, depanat și inspectat.

 • Stocare de stat Blockchain

Toate tranzacțiile sistemului vor exista în registrul blockchain. Mai mult, un eveniment starea actuală a participanților și a activelor sunt păstrate în baza de date a statului blockchain. În realitate, este absolut necesar să le păstrăm stocate pentru a menține consensul în mod corespunzător.

Astfel, blockchain-ul va distribui registrul printre noduri împreună cu baza de date de stat. Prin urmare, ar actualiza, de asemenea, registrul și alte baze de date de stat din rețea. Mai mult, fiecare coleg care utilizează în mod activ protocolul de consens va fi în principal responsabil de actualizarea acestuia.

 • Carduri de rețea de afaceri

Cardurile de rețea de afaceri sunt absolut necesare pentru autentificarea Hyperledger Composer. De ce? Ei bine, pentru că, practic, acestea sunt combinația de metadate, identitate și profil de conectare. În realitate, cu ajutorul acestor cărți de vizită, vă puteți conecta cu ușurință la rețelele de afaceri.

Mai mult, puteți extinde caracteristica identității în afara rețelei la anumite portofele de identități. Mai mult, aici, fiecare identitate se va conecta la un anumit profil de conectare și la o rețea de afaceri.

 • Profiluri de conexiune

În autentificarea Hyperledger Composer, utilizează în principal profiluri de conexiune pentru a defini la ce sistem trebuie să se conecteze. În realitate, profilul de conexiune este de fapt un document JSON și face parte din placa de rețea de afaceri.

Mai mult, toate profilurile provin de la dezvoltatorii sistemului la care se conectează. Oricum, ar trebui să le folosiți numai la realizarea cardurilor de rețea de afaceri și să le explicați cum să le comunicați.

 • Registrul istoricului

Te-ai întrebat vreodată unde sunt stocate înregistrările tranzacțiilor de succes? Ei bine, cu ajutorul registrului istoric, toate înregistrările unei tranzacții reușite sunt înregistrate în registru. În realitate, gândiți-vă la acesta ca la un sistem de registru specializat.

Mai mult, ar avea, de asemenea, identități și participanți care l-au trimis, atașați tranzacției. Evident, nimeni fără o autentificare Hyperledger Composer nu poate trimite tranzacții sau permite participarea la aceasta. Oricum, sistemul stochează tranzacțiile ca active HistorianRecord.

În realitate, spațiul de nume al sistemului va defini această formă de activ.

Capitolul 3: Arhitectura Hyperledger Composer

Cu ajutorul aplicației eșantion Hyperledger Composer, orice dezvoltator sau arhitect poate crea cu ușurință o rețea blockchain complet funcțională.

De exemplu, API REST pentru conectarea aplicațiilor mobile sau web la orice logică de business blockchain, orice fel de logică de business care rulează pe blockchain, integrarea bazei de date enterprise existente cu noua soluție descentralizată etc..

În arhitectura Hyperledger Composer, există un total de opt componente de nivel înalt despre care trebuie să știți. Să vedem ce sunt –

 • Runtime de execuție
 • Server REST
 • Linia de comandă
 • SDK JavaScript
 • Pluginuri VSCode și Atom editor
 • Generator de cod Yeoman
 • Interfața de utilizare web a terenului de joacă
 • Conector LoopBack

Runtime de execuție

În aplicația eșantion Hyperledger Composer, oferă diferite runtimes conectabile. Mai mult, acum are în principal trei implementări ale runtime-ului –

Hyperledger Fabric v1.2. Aici, stocarea de stat se află pe registrul distribuit.

Implementare runtime încorporată. Aici, runtime se execută în cadrul unui proces Node.js. Cu toate acestea, acesta este potrivit în principal pentru testarea unitară a logicii de afaceri. Mai mult, statul se află în depozitul de valori-cheie din memorie.

Implementare web runtime. Aici, se execută într-o pagină web și funcționează în principal în Playground. Mai mult, aici, statul se află în istoricul browserului local.

Profiluri de conexiune

În realitate, profilurile de conexiune ajută în principal la stabilirea modului de conectare la timpul de execuție. În plus, există o mulțime de configurații pentru fiecare tip de execuție.

De exemplu, dacă utilizați Hyperledger Fabric vs. 1,2 runtimes, atunci acesta va avea porturi TCP / IP și adrese ale colegilor Fabric. Mai mult, ar avea și certificate criptografice și multe altele.

După cum știți deja, Profilurile de conectare fac parte din aplicația eșantion de carduri de rețea și Hyperledger Composer.

SDK JavaScript

În cadrul aplicației eșantion Hyperledger Composer, există JavaScript SDK. În realitate, SDK-ul JavaScript este un set de API-uri Node.js diferite. Aceste API ajută dezvoltatorii să creeze noi aplicații care pot interacționa și gestiona rețeaua de afaceri creată.

API-urile sunt de obicei împărțite în două module npm –

 • Compozitor-administrator: Aici, gestionează rețeaua de afaceri, cum ar fi actualizarea, pornirea sau instalarea.
 • Compozitor-client: Acesta efectuează în principal operații de citire, ștergere, creare și actualizare a participanților și activelor. În plus, trimite și tranzacții pe rețeaua de afaceri.

Să verificăm detaliile acestor componente ale aplicației eșantion Hyperledger Composer.

Compozitor-client

În realitate, acest modul este instalat practic în dependența locală a oricărei aplicații. Cu ajutorul acestuia, vă puteți conecta la participanți, active sau puteți trimite tranzacții dintr-o rețea de afaceri. Deci, acest modul este extrem de necesar.

Când rețeaua dvs. va fi în producție, veți avea nevoie de acest modul pentru a adăuga o dependență directă a acelei aplicații.

Compozitor-administrator

Oricum, modulul de administrare ar urma aceleași urme ca și clientul, dar aici ar fi instalat pe aplicația administrativă. Folosind acest modul, oricine poate crea sau implementa rețele de afaceri sau își poate modifica definiția.

Linia de comandă

Instrumentul pentru linia de comandă îi va ajuta pe administratori sau dezvoltatori să gestioneze sau să implementeze definițiile rețelei de afaceri. Astfel, este, de asemenea, o parte importantă a eșantionului de aplicații Hyperledger Composer.

Server REST

Ei bine, serverul REST generează practic un API Open sau Swagger REST API pentru rețeaua de afaceri. Întregul proces de generare a acestuia se întâmplă automat. Mai mult, serverul REST ar converti modelul compozitor pentru rețeaua de afaceri folosind o definiție Open API.

Oricum, runtime citește, șterge, actualizează și creează în principal participanți și active, ceea ce permite procesarea sau trimiterea tranzacțiilor.

Conector LoopBack

Practic, serverul REST utilizează conectorul LoopBack. Cu toate acestea, multe instrumente de integrare îl pot folosi în mod independent, fiind cele care suportă LoopBack în mod nativ. În plus, instrumentele LoopBack îl pot utiliza și pentru un nivel mai avansat de personalizare a API-urilor REST.

Interfață de utilizator web pentru teren de joacă

Acesta este relativ important în arhitectură. În realitate, este o interfață de utilizator web pentru testarea și definirea rețelelor de afaceri. Mai mult, se asigură că un analist de afaceri ar prototipa sau ar trebui să probeze logica de afaceri care rulează pe runtime-ul Fabric sau pe web.

Generatoare de cod Yeoman

Generatorul de cod Yeoman este un cadru open-source care generează scheletul oricărui proiect, cum ar fi –

 • aplicația js
 • Aplicație web unghiulară
 • Rețea de afaceri schelet

Extensii VSCode și Atom Editor

Extensiile de editor ale VSCode și Atom sunt de fapt contribuția vastei comunități de compozitori. Oricum, VSCode este o extensie super puternică care poate valida fișiere ACL sau modele Composer. De asemenea, poate oferi evidențierea sintaxei, suport pentru fragmente și detectarea erorilor.

Pe de altă parte, pluginul Atom are mai mult un nivel de bază și poate evidenția doar sintaxa.

Capitolul 4: Instalarea procesului Hyperledger Composer

Ei bine, pentru a rula instrumentul, va trebui să aveți instalat Composer în rețea. Oricum, Hyperledger Instalarea compozitorului în principal este împărțit în două părți. Acestea sunt –

 • Condiții prealabile
 • Mediul de dezvoltare

Pentru a rula corect, va trebui mai întâi să instalați cerințele preliminare și apoi mediul de dezvoltare. Oricum, să vedem cum se face!

Instalarea premiselor

Ei bine, pentru instalarea Hyperledger Composer, va trebui să aveți macOS sau Ubuntu pe computer. Deci, înainte de a trece mai departe, asigurați-vă că aveți oricare dintre aceste două sisteme de operare. Vă voi spune cum să instalați fiecare dintre ele.

Ubuntu

În realitate, ar trebui să aveți cel puțin 4 GB RAM pentru a rula Fabric și Composer pe computer.

Acestea sunt următoarele componente de care aveți nevoie pentru instrumentele de dezvoltare –

 • Sisteme de operare: Ubuntu 16.04 LTS sau Linux 14.04. Aici, ambele trebuie să aibă 64 de biți. În plus, puteți utiliza Mac OS 10.12.
 • Docker-Compose: versiunea 1.8 sau mai mult
 • Docker-Engine: Versiunea 17.03 sau mai mult
 • npm: v5.x
 • Python: 2.7.x
 • Nod: 8.9 sau mai mult (nota versiunii 9 și mai mult nu este acceptată)
 • git: 2.9.x sau mai mare

Puteți utiliza orice editor de cod în funcție de alegerea dvs., dar dezvoltatorii recomandă VSCode.

Dacă doriți să le instalați folosind Linux, asigurați-vă că urmați aceste –

 • Nu utilizați root, ci conectați-vă ca utilizator normal.
 • Nu utilizați npm cu sudo.
 • Când instalați cerințele preliminare, utilizați mai întâi curl, apoi dezarhivați cu sudo.
 • Când rulați prereqs-ubuntu.sh, rulați-l ca utilizator normal. Cu toate acestea, poate solicita parola root deoarece unele dintre procesele sale de instalare trebuie să utilizeze root.
 • Nu trebuie să rădăcină.
 • Nu instalați noduri la nivel global ca root.

Le puteți verifica fișiere doc pentru a obține mai multe informații despre cum să descărcați cerințele prealabile pentru instalarea Hyperledger Composer.

Mac OS

Pentru instalarea macOS Hyperledger Composer, va trebui să instalați unele dintre aceste instrumente înainte de a merge la Composer. Acestea sunt –

 • Apple Xcode și nvm.
 • macOS versiunea 10.12.

Ei bine, mai întâi va trebui să instalați nvm, deoarece vă va permite să instalați, să comutați și să actualizați în diferite versiuni ale Node.js.

Mai mult, va trebui să instalați Node, Docker și VSCode. Oricum, le puteți verifica doc pentru a înțelege pe deplin ce coduri să ruleze pentru instalarea Hyperledger Composer.

Instalarea mediului de dezvoltare

Va trebui să urmați câteva dintre aceste instrucțiuni pentru a instala instrumentele de dezvoltare din Hyperledger Composer. Deci, să vedem care sunt acestea.

Componente pe care trebuie să le instalați

În primul rând, începeți cu instrumentele CLI. Practic, există câteva instrumente CLI care sunt utile, dar compozitor-cli ar fi cel mai bun mod de a merge. Apoi, obțineți Yeoman, composer-rest-server și generator-hyperledger-composer. Chiar dacă aceste trei nu sunt partea centrală a sistemului, totuși sunt utile.

După aceea, va trebui să instalați terenul de joacă. Pentru aceasta, va trebui să descărcați aplicația browserului și să o instalați pentru testare și editare pe computerul dvs. local.

În plus, va trebui să vă configurați IDE-ul. Chiar dacă aveți un loc de joacă pentru a lucra la programarea rețelei dvs. de afaceri, mulți dintre voi ar dori să lucreze într-un IDE.

În cele din urmă, va trebui să instalați Hyperledger Fabric, aceasta vă va oferi baza rețelei dvs. de afaceri. Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre aceasta, ar trebui să le verificați cu siguranță documente.

Capitolul 5: Cum se folosește terenul de joacă

Hyperledger Composer Playground este o interfață robustă de utilizator în care puteți implementa, configura sau chiar testa rețeaua dvs. de afaceri. Mai mult, cu ajutorul funcțiilor avansate, puteți invita cu ușurință alți participanți la rețeaua dvs..

Mai mult, veți putea schimba nivelul de securitate al rețelei dvs. și vă puteți conecta la alte rețele de afaceri.

Dacă sunteți relativ nou la Hyperledger Composer Playground, vă recomand să consultați tutorialele Playground. Acest lucru se datorează faptului că tutorialul vă va ajuta cu siguranță să aflați cum să implementați, să configurați sau chiar să testați rețeaua dvs. de afaceri. Și trebuie să știți despre asta înainte de a începe să interacționați cu cardurile de rețea de afaceri.

Notă marginală: Dacă dvs. și un alt utilizator utilizați Hyperledger Composer Playground pentru a vă conecta la aceeași instanță a Fabric, asigurați-vă că actualizați browserul după editare. În caz contrar, există șansa ca editarea dvs. să nu fie salvată. Când reîmprospătați browserul, acesta va accepta modificările făcute rețelei. În realitate, dacă schimbați rețeaua de afaceri fără a accepta alte modificări ale utilizatorilor, modificările se vor pierde pentru totdeauna.

Cum să navigați în locul de joacă Hyperledger Composer

Pagina rețelei de afaceri

Când porniți Playground-ul, veți vedea evident această pagină la început. Este pagina de destinație implicită a acestui instrument. Mai mult, formularul de aici, puteți vedea ce carduri de rețea de afaceri aveți de utilizat. În realitate, fiecare dintre cardurile de rețea de afaceri vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru conectarea la o rețea validă.

După ce selectați o rețea de afaceri, veți accesa pagina Definiți.

Pe scurt, din această pagină, veți putea face multe lucruri. Acestea sunt –

 • Conectarea la o rețea de afaceri existentă:

Poate ați implementat deja o rețea de afaceri și aveți un card pentru aceasta. Deci, puteți să faceți clic pe card și să vă conectați la rețeaua respectivă.

 • Implementarea unei noi rețele de afaceri:

Poate că este prima dată pe Hyperledger Composer Playground și doriți să implementați o rețea de afaceri nouă. În realitate, există câteva exemple de rețele de afaceri care vă pot ajuta să vă modelați propriul sistem sau pur și simplu puteți crea unul de la zero.

 • Interacțiunea cu cardurile de rețea de afaceri:

Ei bine, știți deja că cărțile de vizită sunt mijlocul de conectare la o rețea de afaceri. De obicei, este o combinație de identitate și profil. De obicei, cardul vă va oferi opțiunea de a șterge sau de a-l exporta pentru a vă conecta chiar la un alt sistem de afaceri de pe Hyperledger Composer Playground.

 • Importul BNC:

Poate că am exportat o carte de vizită de la Playground și acum dorim să o importăm pe alta. Deci, tot ce aveți nevoie este fișierul.card de pe computerul anterior și apoi utilizați opțiunea „adăugați o carte de rețea de afaceri” pentru a-l importa.

 • Conectarea utilizând un secret de utilizator și un ID de utilizator:

În realitate, acesta funcționează atunci când aveți deja un secret de utilizator sau un ID de utilizator de la administratorul dvs. de rețea. Deci, pentru asta, trebuie doar să utilizați opțiunea „Conectare utilizând acreditări” pentru a intra în filă și a genera cardul necesar după cum aveți nevoie.

 • Consultați Tutorialul locului de joacă:

Dacă sunteți nou la platformă, atunci ar trebui să consultați tutorialele pentru a vă ajuta. Mai mult, tutorialul vă va informa cu siguranță cum puteți crea rețeaua de afaceri de la zero și cum puteți efectua alte operațiuni de bază.

Opțiuni de rețea de afaceri

După conectarea la rețea, veți primi două opțiuni – Definiți fila și fila Test.

În aceste două, puteți efectua mai multe operații. Dacă nu schimbați numele rețelei comerciale, va fi rețeaua de bază-eșantion.

Să vedem ce vă rezervă aceste două file.

Fila Definire

Cu ajutorul filei de definire, puteți actualiza, edita sau chiar crea rețeaua dvs. de afaceri. În realitate, pe pagina din colțul din stânga, veți vedea o listă de fișiere care au definit rețeaua dvs. de afaceri.

Pentru a vedea conținutul acelor fișiere, trebuie să faceți clic pe ele, apoi va deschide vizualizarea unui editor pentru a le putea edita și vedea. Mai mult, dacă doriți să adăugați mai multe fișiere, puteți face clic pe butonul Adăugați fișier. În realitate, puteți adăuga fișiere script, fișiere model, fișiere interogare și fișiere control acces la rețeaua dvs..

După schimbarea și adăugarea fișierelor, puteți implementa modificările cu ajutorul butonului Deploy Changes din Hyperledger Composer Playground.

După implementarea modificărilor, le puteți testa cu fila Test. Mai mult, puteți exporta rețeaua dvs. de afaceri ca fișier a.bna.

Dar nu uitați ce am spus mai devreme, nu uitați să reîmprospătați pentru a salva modificările.

Fila Test

Ei bine, cu ajutorul filei Test, puteți testa cu ușurință rețeaua implementată, cum ar fi modul în care participă tipul de lucru sau modul în care activele activează sau chiar procesele de tranzacție. În partea foarte stângă a filei, veți vedea că toate activele și participanții sunt într-o listă.

Mai mult, atunci când selectați oricare dintre ele, acesta va deschide un registru din care puteți vedea toate instanțele active. Dacă nu aveți încă participanți sau active pe platformă, registrele ar fi goale.

Pe de altă parte, puteți crea, de asemenea, orice tranzacții, active sau participanți corespunzători din registru.

De asemenea, din registrul tuturor tranzacțiilor puteți verifica toate tranzacțiile care au avut loc în rețea. Mai mult, veți vedea chiar tranzacții care au avut loc în momentul creării de noi active sau participanți.

Mai mult, pentru a verifica dacă funcționează corect sau nu, puteți pur și simplu să trimiteți o tranzacție și să vedeți ce s-a întâmplat din înregistrări. Este o abordare excelentă pentru a afla orice tranzacții defectuoase sau erori de cod.

Capitolul 6: Dezvoltarea rețelei Blockchain de afaceri

Definiția rețelei de afaceri

Definiția rețelei de afaceri este unul dintre conceptele majore ale schemei de programare a mai multor organizații Hyperledger Composer. În realitate, le veți cunoaște din clasa BusinessNetworkDefinition. Mai mult decât atât, ele sunt de obicei definite în modulul compozitor-comun, iar atât administratorul, cât și clientul îl pot exporta.

Practic, are trei tipuri de fișiere –

 • Fișiere model
 • Fișiere JavaScript
 • Fișiere de control acces

În realitate, fișierele model vă vor permite să definiți domeniul pentru rețea. Pe de altă parte, fișierele JavaScript conțin în principal funcții de procesor pentru tranzacții. Mai mult, funcțiile procesorului de tranzacții rulează pe Fabric și ar avea acces la registrele de active.

Orice tip de analist Hyperledger Composer cu mai multe organizații poate crea fișierele model, deoarece acestea ar defini însăși structura companiei lor.

Pe de altă parte, fișierele JavaScript ar fi prioritatea principală a dezvoltatorilor, deoarece acestea ar transmite cerințele analiștilor de afaceri.

Pe de altă parte, fișierele de control al accesului ar controla accesul corect al participantului la diferite fișiere și funcționalități ale rețelei.

Dezvoltarea rețelelor de afaceri

Dezvoltarea unei rețele de afaceri este un proces în mai mulți pași. Verificați care sunt acestea de mai jos.

 • Model

Dezvoltatorii mai multor organizații Hyperledger Composer ar lucra cu analiștii de afaceri pentru a-și modela domeniul. Mai mult, ar avea limbajul de modelare a compozitorului și ar furniza structura de bază a activelor și a altor resurse.

 • Controlul accesului

În paralel cu modelul, analiștii tehnici sau dezvoltatorul Hyperledger Composer, mai multe organizații ar lucra la regulile de control al accesului. În realitate, ar exista condiții multiple și puncte de intrare cu mai multe niveluri pentru noduri.

 • Implementați

După scriptare, ambalare și control al accesului, dezvoltatorii pot implementa rețeaua și pot folosi instrumentele din linia de comandă pentru testarea acesteia.

 • Test

Ei bine, pentru testare, trebuie să existe un model ideal. Deci, dezvoltatorii pot folosi cadrele Chai sau Mocha pentru comparare. De asemenea, pot folosi Fabric din acest motiv.

 • Integra

După toate testările, intră în joc aplicația front-end. Astfel, puteți utiliza serverul REST pentru a genera API REST pentru aplicația front-end.

Dezvoltarea aplicațiilor

Mai multe organizații Hyperledger Composer ar trebui să aibă acces la dispozitive mobile, web sau Node.js dezvoltarea de aplicații. Și de aceea instrumentul acceptă crearea acestora pe cadru.

 • Scrieți o aplicație Node.js

În primul rând, trebuie să dezvoltați aplicații Node.js pentru a lucra cu platforma Hyperledger Composer cu mai multe organizații. Mai mult, vă va permite să vă conectați la rețea, să o actualizați, să ștergeți active, să citiți registre și multe altele.

 • Creați aplicații web

Trebuie să vă asigurați că aplicația web pe care doriți să o conectați la rețea poate efectua un apel API REST. În realitate, cel mai bun mod de a merge este să folosiți serverul REST pentru a genera un API pentru aplicații.

 • Abonați-vă la evenimente

Asigurați-vă că aplicațiile Node.js se pot abona la evenimente din sistem. După cum știți deja, veți defini evenimentele anterior și acestea ar emite atunci când tranzacțiile specificate au loc pe platformă.

Integrarea sistemelor existente

Puteți integra oricare sisteme existente folosind API-ul Loopback din exemplele Hyperledger Composer. Să vedem cum se realizează pentru exemplele Hyperledger Composer.

 • Generați un API REST utilizând serverul REST.
 • Asigurați-vă că publicați evenimente de pe serverul REST.
 • Adăugați un proces de autentificare pentru serverul REST.
 • Activați serverul REST pentru modul utilizator multiplu.
 • HTTPS și TLS ar asigura securitatea serverului dvs. REST. Deci, asigurați-vă că le adăugați sau le configurați corect.
 • De asemenea, puteți implementa serverul REST, astfel încât să puteți integra orice soluție de rețea existentă cu noul sistem.
 • Puteți personaliza serverul RST din rețeaua de afaceri pentru a implementa API REST personalizat pentru aplicațiile dvs..
 • Node-RED vă va permite să trimiteți, să citiți tranzacții, să actualizați sau să ștergeți materiale și să vă abonați la evenimente.
 • Puteți utiliza procesoare de tranzacții pentru a apela servicii HTTP sau REST externe pentru a elimina calcule complexe din blockchain.

Capitolul 7: Gestionarea și diagnosticarea problemelor

Gestionarea soluției

Gestionarea exemplelor Hyperledger Composer se referă în principal la gestionarea identităților și a participanților. Mai mult decât atât, aceste două elemente reprezintă conceptul de bază al oricărui sistem blockchain de întreprindere.

 • Adunarea participanților

Va trebui să adăugați participanții la rețea înainte de a putea efectua tranzacții în exemplele Hyperledger Composer. Astfel, participanții vor crea active și chiar le vor schimba cu alți participanți la sistem.

 • Importul, exportul și crearea de BNC

Cu ajutorul instrumentelor Hyperledger Composer, crearea unui card de rețea de afaceri este pur și simplu fără efort. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o combinație de identități, certificate și profiluri de conexiune. În plus, instrumentele ajută și la exportul, importul altor BNC-uri.

 • Emiteți o identitate pentru un participant

Puteți emite o identitate pentru un participant cu ajutorul liniei de comandă sau API din instrumentele Hyperledger Composer. Prin urmare, atunci când eliberați o nouă identitate, participantul ar avea permisiunea de a interacționa cu sistemul.

 • Legarea unui participant la o identitate existentă

Poate că v-ați făcut deja o identitate cu ajutorul instrumentelor Hyperledger Composer. Deci, acum trebuie doar să conectați un participant cu acesta. Ei bine, pentru asta puteți utiliza linia de comandă sau API, aceleași instrucțiuni pentru a crea identitatea.

 • Lista tuturor identităților

Pentru a menține un sistem adecvat de gestionare a identității, va trebui să mapați toți participanții împreună cu identitățile. Deci, obțineți o listă și examinați-le în funcție de identități pentru a vă asigura că se întâmplă.

 • Revocarea unui participant dintr-o identitate

În cazul încălcării regulilor, puteți anula o identitate de la un participant. Prin urmare, participantul nu mai poate intra în rețeaua de afaceri sau chiar interacționa cu aceasta.

Diagnosticarea problemelor

Instrumentele Hyperledger Composer utilizează modulul de înregistrare Winston și, în plus, ar da în judecată modulul Config pentru a verifica și informațiile de configurare. În realitate, dacă nu găsește nimic, va folosi setările implicite.

Cu toate acestea, trebuie să știți că, dacă nu găsește un fișier de configurare, va afișa un mesaj de avertizare. Practic, se va spune că nu a putut găsi nicio configurație în director. Pe de altă parte, dacă sunteți mulțumit de valorile implicite, atunci puteți suprima mesajul cu variabile de mediu.

Diagnosticarea unei probleme

Cu ajutorul instrumentelor Hyperledger Composer, puteți diagnostica cu ușurință orice erori din sistem. În cazul în care există o problemă cu o aplicație, puteți obține diagnosticarea acesteia. Dar trebuie să vă amintiți că ați avea nevoie de un cadru de înregistrare pentru a obține diagnosticul.

Practic, există 2 tipuri de containere pentru tăiere –

 • Containerul în care rulează aplicația
 • Containerul codului lanțului în care se execută tranzacțiile

Configurare implicită

În cadru, veți vedea informații înregistrate la toate aceste niveluri următoare –

 • A avertiza
 • Eroare
 • Verbos
 • Informații
 • Depanare

Oricum, jurnalele de ieșire sau de intrare sunt produse în principal chiar la sfârșitul sau începutul unei funcții. Deci, le veți obține la nivelul Depanare.

Cum să controlați ce se produce?

Dacă doriți să controlați locația sau tipul de informații produse după diagnosticarea cu instrumentele Hyperledger Composer, puteți utiliza o configurație simplă JSON. Deci, cu ajutorul modulului Config, puteți structura cu ușurință fișierul JSON.

Cu acest control, puteți obține –

 • În ce nivel vor produce mesajele?
 • Unde s-ar duce mesajele?

Capitolul 8: Tutoriale pentru Hyperledger Composer

Tutorial loc de joacă

Pentru a vă ajuta, oferă un tutorial complet pentru Playground Hyperledger Composer. Folosind acest proces, puteți ști cu ușurință cum puteți utiliza platforma. O voi descrie pe scurt aici.

 • Primul pas: porniți locul de joacă Composer

Ei bine, în primul rând în tutorialul Hyperledger Composer, va trebui să porniți terenul de joacă. În realitate, puteți obține acces la ecranul rețelei de afaceri odată ce acesta se deschide.

 • Pasul doi: Creați o rețea de afaceri

Apoi, va trebui să creați o rețea de afaceri. Deci, pentru asta, puteți alege un șablon sau puteți importa și propriul șablon.

 • Pasul trei: conectați-vă la rețeaua de afaceri

După creare, veți vedea o carte de rețea de afaceri. Deci, trebuie să faceți clic pe kit pentru a vă conecta la rețea. Există, de asemenea, un alt tutorial Hyperledger Composer aici pentru informații despre opțiunile de conectare a portofelului.

 • Pasul patru: Adăugați fișiere model

Odată ce vă aflați, accesați fila Definire și creați fișiere model sau chiar editați-l după cum doriți. De asemenea, există un șablon pe care îl puteți verifica.

 • Pasul cinci: Adăugați fișiere script de procesor de tranzacții

După definirea fișierelor model, puteți trece la fișierele logice de tranzacții pentru rețea. În realitate, folosește în principal funcții JavaScript. Toate funcțiile se vor executa atunci când va fi procesată o tranzacție.

 • Pasul șase: Controlați accesul

Cu ajutorul fișierelor de control al accesului, puteți defini regulile și restricționa accesul la anumite părți ale rețelei.

 • Pasul șapte: Implementați rețeaua de afaceri

După ce aveți toate fișierele de control al accesului, fișierele model și script-ul gata, puteți implementa rețeaua pentru testarea acesteia.

 • Pasul opt: testați definiția rețelei

Mai întâi testați definiția rețelei creând participanți, active și tranzacționați-o online.

 • Pasul nouă: Creați participanți

În realitate, adăugați rapid doi participanți la rețea, astfel încât să puteți partaja active între aceștia doi și să vedeți rezultatele.

 • Pasul zece: creați active

După aceea, creați active și faceți unul dintre participanți proprietarul activului respectiv, astfel încât nodul să poată tranzacționa activul.

 • Pasul 11: Transfer de active

În plus, transferați o parte din active către celălalt participant și verificați rezultatul. O puteți repeta și invers.

După aceasta, veți ști în cele din urmă dacă platforma dvs. funcționează cel mai bine sau nu.

Alte tutoriale pentru a analiza

Există, de asemenea, tutorialul Hyperledger Composer pentru dezvoltatorii care trebuie să cunoască aspectul tehnic al soluțiilor. Cu ajutorul acestor tutoriale, dezvoltatorii pot chiar să-l modifice și să-l facă după bunul plac.

În afară de aceasta, există și întrebări Tutorial Hyperledger Composer. În acesta, veți afla cum să utilizați API-ul REST sau Limbajul interogării Composer.

În realitate, limbajul interogării poate filtra rezultatul oricăror criterii și chiar poate invoca anumite tranziții. De exemplu, ar invoca orice operațiune de eliminare a activului sau actualizarea seturilor de rezultate.

Puteți găsi fișierele de interogare în directorul părinte, acestea ar avea o extensie de fișier numită.qry în rețeaua de afaceri. Astfel, pentru a vă ajuta să gestionați perfect funcțiile de interogare, puteți utiliza tutorialul Hyperledger Composer ca ghid.

Capitolul 9: Notă finală

Se pare că am ajuns la punctul final al ghidului nostru Hyperledger Composer. În realitate, exemplele Hyperledger Composer pot fi o opțiune excelentă pentru dvs. dacă doriți să lansați rapid o rețea blockchain.

După cum puteți vedea, lansarea unei rețele blockchain este relativ ușoară cu ajutorul locului lor de joacă. Așadar, testarea noilor exemple Hyperledger Composer este o opțiune excelentă aici. Nu numai că veți configura totul, dar veți primi și asistență pentru întreținere.

Pentru a vă ajuta, v-am dat deja toate informațiile de care aveți nevoie pentru a efectua ultimul apel. De asemenea, cu ajutorul tutorialului lor Hyperledger Composer, învățarea utilizării ar fi o sarcină ușoară.

Din păcate, au anunțat recent că vor pune o pauză în dezvoltarea Compose. Dar de ce? Ei bine, Hyperledger Composer este un instrument robust, dar să-i adăugați mai multe funcții îl face mai complicat.

Întreaga idee a utilizării acestui instrument a fost simplificarea procesului de implementare a unei rețele de afaceri. Dar dacă adăugarea mai multor caracteristici este în contradicție cu aceasta, nu va fi cel mai bun instrument, nu-i așa??

Astfel, pentru a vă asigura că îl puteți folosi în continuare pentru a continua implementarea rețelei, acestea vor adăuga caracteristicile din Fabricul Hyperledger. Deoarece Compozitorul are nevoie de Fabric pentru a funcționa orice caracteristică care vă va oferi acces și la Composer. Cu toate acestea, nu veți primi elemente distractive în instrumentul în sine.

Dar, conform postării lor, dacă cineva dorește să adauge o caracteristică, poate trimite versiunea dezvoltată comunității sale.

Oricum, sperăm că ghidul v-a ajutat în orice fel și acum știți cum funcționează cu adevărat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me