Dacă ați căutat o platformă blockchain excelentă la nivel de întreprindere, trebuie să fi dat peste numele Hyperledger. În realitate, Hyperledger este un proiect blockchain de întreprindere, iar fundația Linux se află în spatele acestuia.

Cu toate acestea, este doar un proiect umbrelă și există multe proiecte blockchain în lucru. Printre acestea, Hyperledger Sawtooth se întâmplă să fie unul dintre cele mai populare. În plus, multe întreprinderi folosesc deja această nouă platformă incredibilă.

Așadar, pentru a vă ajuta, astăzi, voi vorbi despre platforma Hyperledger Sawtooth.

 

 

Contents

Capitolul 1: Ce este Hyperledger Sawtooth?

Hyperledger Sawtooth este un proiect open-source blockchain din cadrul companiei blockchain de întreprindere Hyperledger. Este o soluție perfectă pentru dezvoltarea de rețele și aplicații de registre distribuite.

În realitate, intenționau să facă designul foarte impecabil, astfel încât să fie mai mult decât sigur pentru utilizarea întreprinderii.

Ei bine, conform documentației Hyperledger Sawtooth, simplifică de fapt întregul proces de proiectare a aplicației. În realitate, domeniul aplicației este complet separat de sistemul de bază. Astfel, este mai simplu să încercați aplicații fără a afecta în niciun fel sistemul de bază.

Mai mult, puteți utiliza și orice limbaj de programare pentru a dezvolta aplicația. Dar nu va trebui să știți care este designul real al sistemului de bază.

O altă mare parte a acestei platforme este că este extrem de modulară. Mai mult, ajută întreprinderea să ia decizii corecte cu privire la politica generală a rețelei. Inutil să spun că cursul Hyperledger Sawtooth este potrivit mai ales pentru consorții sau medii similare.

În plus, veți putea alege permisiuni, reglementări privind tranzacțiile, protocoale de consens și multe altele în funcție de nevoile dvs. Deci, obțineți un mediu flexibil pentru orice tip de afacere.

Deci, ce nu-i place la asta, corect?

Oricum, proiectul este practic open-source, deci puteți pune mâna pe el fără probleme. Mai mult, înainte de a face acest lucru, trebuie mai întâi să aflați mai multe despre cursul Hyperledger Sawtooth.

O tehnologie de contabilitate distribuită

Blockchain-urile se încadrează în categoria tehnologiei de registre distribuite. Și în mod similar, cursul Hyperledger Sawtooth se încadrează și în el. Mai mult, nu există nicio autoritate centrală în rețea. Deci, este complet distribuit între toate noduri.

Mai mult decât atât, nimeni nu poate modifica baza de date și poate să-și facă drum prin rețea. Deci, odată ce o tranzacție este adăugată, aceasta rămâne acolo.

Semnele tuturor identităților asigură că orice tranzacție nouă este validă. Și așa rețeaua ține pe toată lumea sub control.

 

Caracteristici ale Hyperledger Sawtooth

 • Dezvoltare aplicație prietenoasă

Oferă dezvoltării aplicațiilor un teren mai ușor prin separarea domeniului aplicației de sistemul de bază. Conform documentației Hyperledger Sawtooth, singurul scop al acestei separări este de a se asigura că nici o caracteristică de bază nu este afectată vreodată pentru noi adaosuri ale stratului de aplicație..

Mai mult decât atât, înseamnă că atunci când vă aflați pe stratul de aplicație dezvoltând dApp-uri, acesta va ocupa resurse, dar alții care folosesc sistemul de bază nu vor fi afectați de acesta.

Astfel, nu există probleme de încetinire sau de eficiență scăzută aici.

De aceea, această platformă este potrivită pentru dezvoltarea de aplicații. Un alt lucru grozav conform documentației Hyperledger Sawtooth este că o aplicație poate fi orice. În plus, logica de afaceri nativă poate coexista cu ușurință cu un alt VM contract inteligent.

Astfel, creează terenuri mai flexibile pentru cursul Hyperledger Sawtooth.

 

 • Caracteristici de autorizare

Trebuie să știți că Hyperledger Sawtooth este o platformă autorizată. Mai mult, nu oricine poate obține doar o intrare în rețea. De aceea, această platformă este potrivită pentru mediul de afaceri. Conform documentației Hyperledger Sawtooth, îl puteți echipa și pentru un mediu public.

De exemplu, puteți utiliza aceeași tehnologie pentru sistemul dvs. intern de rețea și pentru interacțiunile cu clienții.

În realitate, acest tip de flexibilitate dacă platforma blockchain de întreprindere este destul de rară. Ca în majoritatea cazurilor, acestea sunt fie publice, fie private. Oricum, cu ajutorul unui protocol de gestionare a identității, puteți preselecta nodurile care pot intra pe platformă.

Puteți învăța să separați cei doi în cursul Hyperledger Sawtooth.

 

 • Rețea privată

Cursul Hyperledger Sawtooth există pentru a rezolva toate problemele care apar în rețeaua privată sau autorizată. Mai mult, conform documentației Hyperledger Sawtooth, oricine poate implementa un cluster de noduri într-un canal separat din rețea.

Și acest proces ar crea în mod special o sesiune privată pentru acele noduri. Pe de altă parte, întreprinderea trebuie să aibă medii private. Există multe elemente în cadrul unei companii care nu ar trebui să fie în aer liber pentru ochii curioși.

Mai mult, deoarece nu există nicio autoritate centralizată, nimeni nu poate doar să arunce o privire asupra informațiilor sensibile pe care le-ați stocat pe platformă. Dar trebuie să vă amintiți că, chiar dacă vă aflați într-un canal privat, valorile tranzacțiilor vor înceta să mai existe în registru. Deși nimeni nu va putea să o vadă.

 

 • Executarea tranzacției paralele

Conform documentației Hyperledger Sawtooth, platforma utilizează o abordare diferită pentru tranzacții. Într-un caz tipic, blockchain-ul pentru platformele de întreprindere utilizează un proces de tranzacție în serie. Dar când prea mulți utilizatori încep să utilizeze platforma, procesarea fiecărei tranzacții devine relativ dificilă.

Deci, în loc să fie unul rapid, încetinește treptat. Dar pentru a se asigura că Sawtooth nu își pierde eficiența, ei execută toate tranzacțiile în paralel. Înseamnă că mai multe tranzacții pot fi executate în același timp.

În realitate, economisește mult timp și promovează o ieșire mai rapidă. Ca urmare, extinderea este ușoară pentru această platformă.

 

 • Structură modulară

Structura modulară este de fapt una dintre cele mai mari caracteristici ale tuturor platformelor Hyperledger, iar Sawtooth nu face excepție. Conform documentației Hyperledger Sawtooth, structura modulară creează un alt tip de flexibilitate pentru întreprinderi.

Cu ajutorul acestei caracteristici, dezvoltatorii sunt liberi să folosească orice tip de algoritmi de consens sau orice fel de caracteristică doresc. Este un scenariu plug and play și este foarte ușor de realizat. Mai mult, veți afla multe despre acest lucru și din cursul Hyperledger Sawtooth.

Un alt punct important este că, în același timp, mai multe consensuri pot funcționa în mai multe părți ale aceleiași platforme. Așadar, puteți alege cel mai bun combo care se potrivește industriei dvs..

 

Capitolul 2: Elemente ale arhitecturii Hyperledger Sawtooth

Sistem de evenimente

Cu sistemul de evenimente, Hyperledger Sawtooth acceptă difuzarea și crearea de evenimente. Deci, această caracteristică permite –

 • Noduri pentru a vă abona la toate evenimentele care se întâmplă pe blockchain. De exemplu, când se adaugă un bloc nou sau dacă rețeaua trece la o altă furcă.
 • Pentru a vă abona la alte evenimente de aplicații provenite de la familiile de tranzacții.
 • Transmiterea informațiilor către toate celelalte noduri de pe canal fără a stoca starea finală în starea de stocare.

 

Evenimente

Cum sunt extrase evenimentele? În realitate, acestea sunt extrase din alte formate de structuri de date, cum ar fi chitanțe de tranzacții sau blocuri. În cazul în care trebuie să se asigure că îl tratează corespunzător, interfața EventExtractor ia act de fiecare sursă de aerisire de pe platformă.

Un alt lucru pe care îl face această interfață este să listeze toate EventSubscriptions și apoi să acopere doar evenimentele care au cei mai mulți abonați.

Ei bine, pentru a număra abonamentele, interfața trebuie să vadă dacă evenimentele event_type se potrivesc cu event_type ale abonatului.

 

Chitanțe de tranzacție

Un alt punct al contractului inteligent Hyperledger Sawtooth este chitanța tranzacției. Cu ajutorul acestui element, clienții pot obține informații despre tranzacția lor, dar acestea nu sunt stocate pe stadiul de stare.

De exemplu –

 • Informații despre tranzacția valabilă sau nu.
 • Ce evenimente s-au întâmplat în timpul executării tranzacției?
 • Modul în care execuția tranzacției a schimbat starea?
 • Orice informație de execuție specifică familiei de tranzacții.

Cu toate acestea, chitanțele tranzacției pot oferi validatorilor informații suplimentare despre tranzacție pentru verificarea corectă. Și îi va împiedica să reexecuteze tranzacția.

 

Compatibilitatea contractului Ethereum cu Seth

Ei bine, una dintre cele mai bune caracteristici ale Sawtooth este compatibilitatea contractelor Ethereum cu Seth. Mai mult, creează o nouă etapă pentru contractele inteligente Hyperledger Sawtooth. Proiectul de integrare Seth sau Sawtooth-Ethereum va crea o legătură între cele două platforme.

Deci, folosind EVM, puteți implementa contracte inteligente în mediul Hyperledger Sawtooth.

Dar cum au reușit să o scoată?

În realitate, pentru a se asigura că au lucrat cu Hyperledger Burrow și și-au luat implementarea EVM. Deci, folosind Burrow EVM, Sawtooth a integrat și mediul în Sawtooth.

Un alt obiectiv principal al acestei caracteristici este de a face ca DApp-urile și alte contracte inteligente EVM să fie suficient de ușor de portat în rețea. Deci, pentru asta, au replicat API-ul Ethereum JSON RPC.

 

Componentele lui Seth

Oricum, Seth vine în principal cu trei tipuri diferite de componente –

 • Seth Client
 • Server Seth-RPC
 • Procesor de tranzacții Seth-tp

Cu toate acestea, trebuie să știți că Seth nu este o implementare completă a Ethereum. Evident, platforma a făcut unele modificări care se potrivesc cel mai bine cu platforma. Deci, pentru aceste modificări, sistemul este puțin diferit de Ethereum original. În timp ce majoritatea contractelor inteligente EVM pot rula pe platformă, iată câteva diferențe –

 • În loc de un hash de bloc de 32 de octeți ca identificator, blocurile Sawtooth utilizează semnătura antetului de 64 de octeți. În cazul executării oricărei instrucțiuni BLOCKHASH, este utilizată doar prima semnătură hash de 32 de octeți.
 • Ethereum depinde în principal de stimulentele economice pentru a limita utilizarea generală a resurselor. Cu toate acestea, Seth funcționează numai cu modelul permis. Deci, utilizarea „gazului” este limitată, iar utilizarea permisiunilor este pentru orice tip de nod.
 • În cazul executării tranzacției, Seth este modularizat, astfel încât nicio tranzacție nu poate avea cunoștințe despre executarea în rețea. Dar în Ethereum, tranzacțiile depind în mare măsură de timestamp-uri, hash-uri și numere.

În realitate, schimbările fac de fapt contractele inteligente Hyperledger Sawtooth mai profitabile ca niciodată.

 

Algoritmi de consens conectabili

Cu Sawtooth, veți obține cu totul un alt tip de protocol consens. Una dintre cele mai bune caracteristici ale acestei arhitecturi Hyperledger Sawtooth este utilizarea diferitelor conectări în metode de consens. O altă parte importantă este 5 faptul că vă va permite să rulați mai multe consensuri în același timp în platformă.

În momentul configurării rețelei, puteți selecta cu ușurință pe cea pe care doriți să o utilizați. Mai mult, îl puteți schimba mai târziu și chiar în timpul tranzacțiilor.

Oricum, în prezent, vine cu 5 consensuri diferite pe care le puteți selecta. Sunt –

 • Devmode

Acest consens este potrivit în principal în scopuri de dezvoltare. Vă va permite să testați platforma cu un singur nod validator. Deci, după cum puteți vedea, cu siguranță nu este potrivit pentru producție.

 

 • PBFT

Acesta este de fapt un algoritm de consens bazat pe lider. Din păcate, nu poți furniza PBFT. Dar, în plus, obțineți un algoritm de toleranță a erorilor bizantine. În realitate, acesta este mai potrivit pentru medii mai mici și cu siguranță nu este cel mai bun pentru orice mediu de tip consorțiu.

 

 • Poetul CFT

Un alt nume pentru acesta este PoET simulator. În acesta, există un tip de mediu de simulare SGX care permite acestor algoritmi să ruleze liber. Cu toate acestea, va oferi o toleranță la erori la ieșire, precum o ieșire similară cu alte platforme.

Dar trebuie să aveți poet-validator-registry TP. Mai mult, puteți rula acest lucru pe orice tip de procesoare. Cu toate acestea, nu este toleranță de eroare bizantină și asta înseamnă că este doar CFT.

 

 • Poetul SGX

În această versiune a PoET, va folosi SGX. Și cu ajutorul SGX, poate oferi o toleranță bizantină la defecțiuni similară cu PoW. Cu toate acestea, are nevoie doar de o cantitate relativ redusă de putere a procesorului.

Oricum, acesta este unul dintre algoritmii care trebuie să aibă hardware specific pentru a rula corect. Acest protocol de consens este absolut necesar pentru contractele inteligente Hyperledger Sawtooth.

 

 • Plută

În acesta, algoritmii trebuie să aibă un lider pentru o perioadă de timp selectată. Mai mult, atunci când temporizatorul se termină, liderul va fi înlocuit automat. În realitate, Raft este mult mai rapid decât Poetul; cu toate acestea, oferă doar CFT și nu este bizantin.

 

Dar alte algoritmi de consens?

Ei bine, suportă algoritmi de consens conectabili, iar pentru contractele inteligente Hyperledger Sawtooth ar fi absolut necesar să adăugați mai multe. În prezent, ideea principală este de a adăuga tot setul de consens care poate oferi eficiență.

În afară de aceste alte SDK-uri de consens este pe drum. Deci, ar fi un mare plus pentru contractele inteligente Hyperledger Sawtooth.

 

Consens de neplăcut

O altă mare caracteristică a Sawtooth este sprijinul pentru un consens de nedecoperit. Acum te gândești, ce este asta? Ei bine, în mod obișnuit, deconectabil înseamnă de fapt că puteți schimba protocolul de consens în orice moment.

Deci, pentru a schimba un consens, nu va trebui să opriți validatorii, utilizatorii sau alte noduri din rețea. Mai mult, nu va trebui să obțineți un nou bloc de geneză de fiecare dată când îl schimbați. În realitate, acest tip de proces se numește consens dinamic.

Astfel, noua caracteristică face ca contractele inteligente Hyperledger Sawtooth să fie și mai profitabile.

 

Exemple de familii de tranzacții

Ei bine, în termeni simpli, o familie de tranzacții este un grup de modele de tranzacții sau operațiuni pe care le puteți utiliza pe registru. În realitate, gândiți-vă la ele ca la o abordare diferită a API-urilor. În multe cazuri, rețeaua poate avea nevoie de o structură contractuală inteligentă programabilă.

Deci, pentru asta, puteți utiliza cu ușurință familia de tranzacții EVM folosind SETH. Vom vorbi despre asta peste o vreme.

În multe cazuri, întreprinderile caută de fapt un proces fix pentru tranzacție, deoarece aceasta limitează într-o mare măsură riscul.

Deci, pentru aceste cazuri, puteți să le utilizați pur și simplu pe cele pe care le oferim sau chiar să le modelați pe cont propriu. Astfel, acest lucru face ca familia tranzacțiilor să fie o parte integrantă a arhitecturii Hyperledger Sawtooth.

De exemplu, una dintre familiile numite Integer Key oferă de fapt doar 3 tipuri de operații, cum ar fi set, decrement și increment. Așadar, având doar acești 3 parametri, este relativ greu să faci greșeli sau să intri în sistem.

Dar de ce le-a introdus Hyperledger Sawtooth în primul rând?

Ei bine, în arhitectura Hyperledger Sawtooth, dezvoltatorii au dorit să se asigure că întreprinderile pot alege versatilitatea dorită. Deci, pe scurt, ele ajută la extinderea flexibilității rețelei.

Există câteva fapte interesante despre familiile tranzacțiilor –

 • Puteți utiliza orice limbă pentru a scrie una nouă.
 • Există SDK-uri disponibile pentru C ++, Java, JavaScript, Go, Python, Rust și multe altele.
 • Toate rulează separat unele de altele într-un spațiu paralel, oferind astfel posibilității rețelei de actualizare.

Oricum, există câteva familii de tranzacții comune în arhitectura Hyperledger Sawtooth. Să vedem ce sunt –

 • Familia de tranzacții BlockInfo

Una dintre cele mai comune caracteristici ale acestei familii este de a oferi posibilitatea de a face referire la alte informații în timp ce nodurile sunt în tranzit. Ei bine, de exemplu, în EVM, platforma definește de fapt un BLOCKHASH, care pe scurt ajută procesorul să aibă acces la funcția hash a blocurilor anterioare.

Deci, acest lucru ajută procesorul să-l hash pe cel nou în consecință.

În realitate, Blockinfo oferă de fapt o modalitate de a stoca orice informație despre blocurile istorice configurabile.

 

 • Familia de tranzacții de identitate

Această familie de tranzacții ajută la gestionarea tuturor identităților din sistem. În cazul oricăror permisiuni în lanț, este absolut necesară o cheie de validare și o cheie de tranzacție. Mai mult, ambele părți trebuie să aibă permisiunea de autentificare corespunzătoare pentru a face acest lucru.

Dar toate aceste informații complexe devin un obstacol de gestionat. Cu toate acestea, cu ajutorul unei familii de tranzacții de identitate, este extrem de ușor să le gestionați.

 

 • Familia de tranzacții IntegerKey

O altă familie din arhitectura Hyperledger Sawtooth le permite utilizatorilor să seteze, să crească sau să diminueze valoarea intrărilor din dicționarul de stat.

Toate opțiunile sunt setate într-un mod care asigură cea mai mare ieșire și nu tolerează niciun fel de atitudine de nod rău.

 

 • Familia de tranzacții de registru validator

Ei bine, cu singurul validator, sistemul s-ar putea prăbuși atunci când există mult prea mulți utilizatori în rețea. Deci, pentru a ajuta în această chestiune, familia de tranzacții Validator oferă o modalitate de a adăuga noi validatori în rețea.

Acest proces ajută foarte mult și asigură o situație adecvată de extindere.

 

 • Setări Familia de tranzacții

Oaky, există o mulțime de lucruri care intră pe canal și dacă sunt stocate în mod corespunzător, întregul mediu nerecuperabil dacă blockchain-ul se va destrăma.

De aceea, familia de tranzacții Setări ajută la menținerea unei metode care asigură stocarea configurațiilor în lanț. În realitate, configurațiile în lanț și în afara lanțului pot varia fără a se afecta reciproc.

 

 • Familia tranzacțiilor Smallbank

Ei bine, ai creat un nou cadru. Dar acum trebuie să vedeți cum funcționează cu adevărat. Acum, cum vei face asta? În realitate, familia de tranzacții Smallbank le permite utilizatorilor să facă referință la cadrul și să vadă cum se comportă.

Mai mult, va oferi o serie de teste și va avea un standard cu care să comparați.

 • Familia de tranzacții XO

Trebuie să văd că această familie de tranzacții este una dintre cele mai ușoare din arhitectura Hyperledger Sawtooth. Dar de ce? Ei bine, acesta vă va permite să jucați un joc de tic-tac-toe cu un alt utilizator.

Sistemul de codificare din această familie îi ajută pe dezvoltatori să vadă structura de referință pentru familia de tranzacții.

 

Capitolul 3: Dezvoltarea Hyperledger Sawtooth – Descrierea arhitecturii

 • Statul Global

Unul dintre elementele semnificative ale dezvoltării Hyperledger Sawtooth este utilizarea unui stat global. Și pentru aceasta, trebuie să existe un registru distribuit între toți participanții. În realitate, pentru a vă asigura că toate copiile din registrele dintre nodurile din consensul bizantin sunt o calitate robustă a blockchain-ului în sine.

Astfel, pentru a menține acest lucru, Sawtooth ia toate familiile de tranzacții într-o singură instanță numită Radix Merkle Tree. Mai mult, validarea blocurilor în fiecare validator al aceleiași tranzacții produce aceeași stare și aceleași rezultate.

De asemenea, statul este împărțit în alte spații de nume pentru a se asigura că toată familia tranzacțiilor va partaja, defini și reutiliza datele globale de stare ale tranzacțiilor.

 

Arborele Radix Merkle

Dezvoltarea Hyperledger Sawtooth include un arbore Radix Merkle adresabil pentru stocarea tuturor familiilor de tranzacții. De exemplu, arborele este de fapt un arbore Merkle care poate salva copia pe datele de scriere de la frunză la rădăcină.

Deci, pentru o serie de tranziții conectate la un bloc poate contribui la generarea unui singur hash rădăcină pentru acea tranzacție specifică. Ceea ce face platforma aici este de a plasa acel hash rădăcină pe antetul blocului blocului de tranzacție respectiv.

Deci, atunci când tranzacția unui validator se termină cu o adresă diferită de cea a Merkle, atunci acel bloc nu va fi valid.

Și așa au tendința de a ajunge la un consens fără să se bazeze pe martori unici. Este cu siguranță o abordare excelentă.

 

 • Tranzacții și programare

Puteți modifica o stare numai dacă creați și solicitați o tranzacție. Mai mult, pentru tranzacții, clientul trebuie să creeze o tranzacție și apoi o poate trimite validatorilor. După aceea, validatorul va aplica tranzacția, ceea ce ar provoca o schimbare masivă în stat.

O altă calitate a dezvoltării Hyperledger Sawtooth este că tranzacțiile vor aparține unui lot. Fiecare tranzacție dintr-un singur lot ar indica împreună. Dar, în unele cazuri, nici un stat. Și astfel, loturile sunt una dintre primele schimbări de unitate pentru stat.

De obicei, structura unui lot include tranzacții, TransactionHeader, BatchHeader și Batch.

 

Chei publice, semnătură și antet

De obicei, TransactionHeader va avea un antet de tranzacție care să determine serializarea acestora. Mai mult, antetul va trebui să conțină cheia privată a semnatarului. Evident, header_signature va stoca semnătura rezultată.

În realitate, veți vedea că antetul ar avea și un serial și ar depinde de octeții exacți ai semnăturii din tranzacție.

Dar cum generează header_signature? Ei bine, în timpul procesului de verificare, cheia din semner_public_key generează octeții.

 

Familia de tranzacții

Știți deja despre familiile tranzacțiilor. Dar o altă idee minunată despre dezvoltarea Hyperledger Sawtooth este utilizarea familiilor de tranzacții pentru a determina orice formă de tranzacții. Deci, atunci când configurați, puteți crea propria tranzacție personalizată dorită.

Mai mult, multe tutoriale vă vor informa cu exactitate cum le puteți scrie în anumite limbi.

 

Programarea tranzacțiilor

Unul dintre punctele majore ale acestei platforme este suportul programării paralele și seriale. În realitate, puteți specifica planificatorul folosind argumentul liniei de comandă. Pe de altă parte, îl puteți lăsa și la configurația validatorului atunci când începeți procesul de validare.

În ambele cazuri, veți obține aceleași rezultate, astfel încât să puteți alege orice vă convine.

În realitate, procesarea paralelă a tranzacțiilor ar ajuta performanțele dvs. Deoarece în acesta puteți procesa simultan tranzacții simultan. Deci, pe scurt, economisește o cantitate extraordinară de timp.

De asemenea, procesarea tranzacțiilor pentru fiecare dintre acestea variază foarte mult. Deci, combinația generală de tranzacții mai rapide și mai lente ar putea îmbunătăți performanța rețelei.

 

 • Jurnal

Un alt element semnificativ al dezvoltării Hyperledger Sawtooth este Journal. Dar la ce folosește? În realitate, un Jurnal ajută de fapt la extinderea și menținerea Blockchain pentru validatori.

Deci, elementul se va ocupa de evaluarea blocurilor valide, validarea blocurilor candidate, se va asigura că au capul de lanț adecvat și, de asemenea, va crea blocuri noi pentru lanț.

De asemenea, Jurnalul va consuma orice loturi și blocuri care vin la validatori. În plus, toate loturile sau blocurile ajung folosind API-ul REST sau protocolul de bârfă. Deci, când Jurnalul primește blocurile sau loturile, le direcționează de-a lungul validatorilor.

De asemenea, există mai multe părți care necesită o prelucrare specială. Deci, pentru aceasta, Jurnalul împarte sarcinile pentru fiecare tranzacție și le pune în diferite conducte.

Odată finalizată o generație de blocuri, aceasta va aluneca către controlerul de lanț pentru validare ulterioară. După aceea, merg la BlockPublisher pentru ultima validare și apoi intră într-un bloc. Hyperledger Sawtooth a proiectat toate jurnalele pentru a fi asincrone, astfel încât să poată fi procesate în paralel, dacă este necesar.

Deci, chiar și atunci când rata de intrare este prea mare, BlockPublisher poate revendica cu ușurință blocuri. În plus, este flexibil, astfel încât să puteți adăuga mai mulți algoritmi de consens pentru a eficientiza procesul.

 

 • Rețea validator

Validator Network este un alt element al dezvoltării Hyperledger Sawtooth. În realitate, stratul de rețea este responsabil pentru asigurarea comunicării în cadrul validatorilor. De asemenea, include descoperirea de la egal la egal, conectivitatea și gestionarea mesajelor.

În timpul pornirii, validatorii încep să asculte o interfață specificată și alte porturi pentru orice fel de conexiuni primite. Mai mult, odată ce conexiunea are loc, validatorii pot face schimb de mesaje conform regulii protocolului de bârfă.

Ținta principală a rețelei este menținerea stratului de rețea cât mai autonom. În realitate, stratul de rețea nu primește nicio informație despre mesajele din stratul aplicației sau date despre stratul aplicației. Deci, sarcina utilă este relativ redusă pe stratul de rețea, iar conectivitatea peer este foarte rapidă.

 

State

Conform documentelor, acestea au trei tipuri de stări între validatori. Acestea sunt –

 • Conectat: Aici este necesar orice fel de conexiune prealabilă pentru peering.
 • Deconectat
 • Peered: Aici se întâmplă o formă bidirecțională de conexiune și o pot folosi pentru transmiterea mesajelor.

 

Descoperirea colegilor

În realitate, peerul bidirecțional de la un vecin la altul are ca rezultat o conectivitate adecvată între noduri. Și în 99% din timp, au succes. Oricum, un nod este liber să selecteze orice nod de peering pentru a stabili prima conexiune. Dar, în fiecare caz, trebuie să fie vecini.

 

 • Cerințe de autorizare

Cerințele de autorizare sunt lista extinsă de capabilități, cerințe și alte povești legate de un utilizator care ajută la formarea listelor de autorizare.

Este ultimul element al dezvoltării Hyperledger Sawtooth. Oricum, există unele grupuri de permisiuni în documentele lor, iar acestea sunt –

Permiterea cheii validatorului: În acesta, controlează ce noduri vor avea acces pentru conectarea la nodurile validatorului.

Permisiunea cheii tranzactorului: În acesta, nodurile vor fi privilegiate în funcție de cine controlează loturile și tranzacția cheilor de semnare.

 

Ambele sunt apoi împărțite în capabilități specifice. Și pentru fiecare există o scurtă descriere a necesităților și a nodurilor care pot efectua acest lucru. Dar te-ai gândi de ce este nevoie de povești despre utilizatori?

Ei bine, în cadrul unei companii de întreprindere, fiecare angajat are sarcini de lucru diferite. Și fără un slogan specific, nimeni nu știe ce angajat face ce. Este asemănător și în rețea.

Fiecare nod din sistem are sarcini specifice de făcut și de aceea au nevoie și de permisiuni specifice.

 

Scenarii de rețea validator

Există câteva modele de scenarii care vă ajută să alegeți cerința de rețea perfectă. Să vedem ce sunt –

Retea publica

Pentru o rețea publică, toate formele de conexiuni sunt permise pe canal. Și fiecare persoană poate semna tranzacții și loturi.

Pentru a vă asigura că un Sawtooth public poate decola, veți avea nevoie în prealabil de un sistem de stimulente. S-ar asigura că nu există probleme de securitate în rețeaua publică.

 

Rețea privată

Pentru o rețea privată, numai validatorii predefiniți pot intra pe canalul de rețea al validatorului. Mai mult, nimeni altul decât validatorii nu poate participa la consens.

Din nou, dacă un client are permisiunea de a solicita doar tranzacții, validatorul va accepta solicitarea. Sau altfel, validatorul va respinge cererea clientului, iar tranzacția ar fi invalidă.

 

Rețeaua consorțiului

Cu tipul de mediu al consorțiului, există doar niște validatori specifici care se pot alătura rețelei și pot utiliza funcția de tranzacție. Cu toate acestea, orice client poate trimite o tranzacție, iar validatorii ar trebui să le accepte dacă sunt valide.

 

Capitolul 4: Hyperledger Sawtooth Oferind aplicații de demonstrație live

În prezent, există câteva aplicații demo live de la dezvoltatorii Sawtooth pe care le puteți încerca. Voi vorbi mai multe despre ele aici. Să vedem ce puteți obține în aceste aplicații.

 

Lanț de aprovizionare

Cu baza de date Hyperledger Sawtooth, veți putea încerca aplicația demonstrativă live a lanțului de aprovizionare. Nu numai că expiră la revoluționarea lanțului de aprovizionare, dar economisește și mult timp. Oricum, în prezent, ca model, acestea oferă trasabilitatea fructelor de mare.

În realitate, pentru aceasta, ele aduc responsabilitate și trasabilitate cu ajutorul bazei de date Hyperledger Sawtooth.

 

Care este abordarea modernă a lanțului de aprovizionare?

Platforma adoptă o abordare modernă pentru a îmbina lumea fizică și cea digitală în aceeași rețea. În plus, veți obține călătoria generală a fructelor de mare din momentul prinderii la masă.

Pentru această demonstrație live, vor atașa senzori IoT pentru a ajuta la urmărirea tuturor alimentelor după ce a fost prinsă. Mai mult, cu ajutorul senzorilor IoT, le puteți verifica cu ușurință mișcarea, umiditatea, temperatura, înclinarea și șocul în timp real..

De asemenea, ar ajuta la abordarea oricărui acord de proprietate și deținere, împreună cu locația geografică a acestora. Cea mai bună parte este că puteți vedea totul de pe platformă.

În realitate, întrucât totul se va conecta la sistemul de registru imuabil, cumpărătorul poate avea încredere în date. Astfel, cumpărătorul final poate folosi baza de date Hyperledger Sawtooth ca dovadă de care are nevoie înainte de a cumpăra produsul.

 

De ce să introducem această demonstrație live?

Ei bine, în realitate, problema cu privire la lanțul de aprovizionare este uriașă. Există anumite probleme cu care se ocupă acum lanțul de aprovizionare. Acestea sunt –

 • Păstrarea manuală a înregistrărilor dă naștere erorilor, așa că este greu de știut ce este real și ce este fals.
 • Cu investigații în timp real, nu există nicio modalitate de a ști dacă alimentele sunt depozitate la o temperatură perfectă. Și în gestionarea lanțului de aprovizionare mare, devine dificil de gestionat.
 • Datorită pierderii reglementărilor și a sistemului adecvat de urmărire, există o mulțime de produse ilegale în cadrul lanțului de aprovizionare.
 • Există, de asemenea, posibilități pentru activități frauduloase în rândul angajaților.
 • Majoritatea produselor nu au calitate și securitate atunci când vine vorba de lanțuri de aprovizionare.
 • Sistemul nu promovează sustenabilitatea, ci mai degrabă risipește o mulțime de resurse.
 • De asemenea, lipsa încrederii consumatorilor și a acțiunii furnizorilor afectează valoarea mărcii multor întreprinderi.

 

Exemplu Hyperledger Sawtooth: Cum funcționează?

 • În primul rând, pescarul prinde fructele de mare și apoi le etichetează cu senzori IoT.
 • Apoi, toți senzorii încep să transmită informații înapoi la rețea cu locația fructelor de mare.
 • Trece prin numeroase canale de distribuție și platforma urmărește fiecare site.
 • Înainte ca cumpărătorul să cumpere fructe de mare, el / ea poate folosi platforma pentru a verifica proveniența peștelui.

 

Există vreun avantaj?

 • Transparența extremă se desfășoară pe întregul proces al lanțului de aprovizionare
 • Procesul automat economisește foarte multe costuri și timp
 • Scapă de erorile provocate de om și creează o simplificare a informațiilor corecte
 • Se conectează cu furnizori mai buni și promovează încrederea consumatorilor.

 

Alte cazuri de utilizare, cu excepția lanțului de aprovizionare cu alimente

Ei bine, lanțul de aprovizionare cu alimente este doar o demonstrație. Puteți personaliza cu ușurință soluția pentru a merge cu nișa dvs. specifică pentru lanțul de aprovizionare. În realitate, indiferent de ce personalizare ați face, ar oferi în continuare aceleași beneficii.

 

Decontarea activelor

Următorul este Asset Settlement live demo aplicația de bază de date Hyperledger Sawtooth. Cu ajutorul bazei de date Hyperledger Sawtooth, puteți permite decontarea eficientă și sigură a obligațiunilor. În realitate, poate fi o modalitate excelentă pentru instituțiile financiare de a lua lucrurile în mâinile lor.

De asemenea, permite utilizatorului controlul pe care nu l-a avut niciodată. Deci, pentru a ne asigura că procesul de transfer al obligațiunilor este eficientizat, platforma oferă o interfață cu utilizatorul. Cu ajutorul interfeței de utilizator și a familiei de tranzacții create special, puteți transfera și urmări cu ușurință obligațiunile.

Mai mult, puteți, de asemenea, să vindeți, să cumpărați, să creați sau chiar să decontați orice fel de obligațiuni doar în rețea. Chiar dacă au personalizat doar o familie de tranzacții pentru emiterea de obligațiuni și decontarea acestora, le puteți personaliza pentru mai multe nișe. Astfel, investiția financiară va fi o dată pentru totdeauna descentralizată.

 

De ce să introducem această demonstrație live?

Ei bine, în realitate, problema legată de decontarea activelor este imensă. Există anumite probleme cu care se ocupă decontarea activelor chiar acum. Acestea sunt –

 • Fiecare instituție are metode diferite de păstrare a evidenței. De aceea, devine dificilă decontarea obligațiunilor în cadrul a două instituții. În realitate, procesul este mai scump și o risipă de resurse.
 • Modul tipic poate fractura cu ușurință datele istorice privind proprietatea obligațiunilor și, uneori, sunt incomplete.
 • Datorită soluției centralizate de gestionare a datelor, majoritatea ofertelor sunt monopolizate.
 • În realitate, are un singur punct de eșec.
 • Oricine poate modifica datele deoarece nu există forță de securitate la locul de muncă.

 

 Exemplu Hyperledger Sawtooth: Cum funcționează?

 • În primul rând, platforma creează un participant.
 • În al doilea rând, creează o legătură.
 • După aceea, pot emite citate.
 • Apoi, sunt liberi să stabilească și să creeze comenzi în funcție de nevoie.
 • În cele din urmă, pot vizualiza portofoliul înainte de a cumpăra sau vinde.

 

Există vreun avantaj?

 • Asigură coerența datelor între toate institutele financiare
 • Oferă informații istorice exacte, ordonate, imuabile și cuprinzătoare privind proprietatea
 • Oferă configurație hardware și securizează datele sensibile
 • Scapă de monopoluri și asigură încrederea

 

În afară de utilizarea acestei demonstrații pentru decontarea activelor, sunteți liber să personalizați și să utilizați pentru alte activități financiare un puț.

 

Schimb de active digitale

O altă aplicație demonstrativă live pentru baza de date Hyperledger Sawtooth este Digital Asset Exchange. Acum, odată cu popularitatea activelor digitale în lume, trebuie să existe o modalitate de emitere a activelor digitale securizate.

Cu toate acestea, cu ajutorul bazei de date Hyperledger Sawtooth, puteți face acest lucru cu ușurință. Gestionarea propriului activ digital nu poate fi mai ușoară decât aceasta. În realitate, ar ajuta, de asemenea, să navigați pe diferite piețe și să creați mai multe active folosind platforma.

 

De ce să introducem această demonstrație live?

Ei bine, în realitate, problema legată de schimbul de active digitale este imensă. Există anumite probleme cu care se ocupă acum schimbul de active digitale. Acestea sunt –

 • Ecosistemul este destul de fragmentat, de aceea gestionarea și distribuirea acestora este o durere de cap uriașă.
 • Nu există lucruri precum controlul pieței secundare. De aceea, poate fi extrem de dificil să se verifice dacă acestea sunt contrafăcute sau autentice.
 • În realitate, procesul de evidență a vânzătorilor este extrem de inconsistent în cadrul diferiților vânzători.
 • Gestionarea centralizată a sistemului este prea părtinitoare și induce conflicte.

 

Exemplu Hyperledger Sawtooth: Cum funcționează?

 • În primul rând, utilizatorul ar folosi platforma pentru a crea active digitale.
 • În al doilea rând, el / ea ar crea o ofertă pentru active digitale.
 • Orice cumpărător poate accepta oferta în funcție de activ.
 • După un acord reciproc, cumpărătorul poate vinde activul și îl poate transfera în cont.

 

Există vreun avantaj?

 • Oferă date consistente la toți vânzătorii
 • Oferă stocare imuabilă care permite încredere și securitate
 • Alte contracte inteligente asigură transferuri ușoare de active digitale fără probleme

 

Oricum, în afară de utilizarea doar a acestei demonstrații live pentru schimbul de active digitale, puteți veni cu alte scenarii din lumea reală.

 

Capitolul 5: Hyperledger Sawtooth La locul de muncă

T-Mobile

Să începem cu exemplul Hyperledger Sawtooth. În realitate, T-Mobile folosește Hyperledger Sawtooth Lake pentru soluția lor. În prezent, au tendința de a-l utiliza pentru accesul și soluția de gestionare a identității numită Sawtooth Hyper Directory.

Mai mult, ar rula pe Proof of Concept și primesc copii de rezervă tehnice de la intel. Cu ajutorul Hyper Directory, puteți aborda orice problemă de gestionare a identității. După cum știți, industria gestionării identității se confruntă cu o mulțime de probleme, iar furtul de identitate este destul de important.

Oricum, s-au asigurat că interfața de utilizare este destul de ușor de navigat și că este web-friendly. În afară de aceasta, aceștia introduc, de asemenea, o funcție de contract inteligent pentru problemele de audit.

 

State Bank of India

Un alt exemplu Hyperledger Sawtooth este Banca de Stat din India. Da, ai citit bine, blockchain-ul a ajuns și în India. Aparent, ei folosesc Hyperledger Sawtooth Lake pentru platforma lor consorțiului BankChain.

În realitate, Banca de Stat din India a fondat platforma. Pentru rezerva lor tehnologică, ei lucrează cu Primechain deoarece sunt specializați pentru platformele consorțiului. Oricum, în prezent au peste 27 de membri pe platforma lor. În afară de bănci și alte instituții financiare din India, există și alte companii din Orientul Mijlociu.

În plus, utilizează această platformă pentru caracteristica „Cunoaște-ți clientul”, care include și finanțarea împotriva terorismului. Iar platforma Sawtooth este pe deplin capabilă să-și susțină caracteristica.

 

Pokitdok

Un alt exemplu interesant Hyperledger Sawtooth este compania PokitDok. Cu ajutorul Hyperledger Sawtooth Lake, aceștia câștigă tranzacții într-un ritm rapid. Pentru backupul lor tehnologic, utilizează Intel. Oricum, platforma lor de tracțiune medicală se numește DokChain.

Mai mult, acestea oferă pași foarte mari pentru dezvoltarea contractelor de asistență medicală inteligente pe care spitalele le pot utiliza fără probleme.

Potrivit acestora, cu ajutorul platformei, aceștia pot obține un număr mai mare de securitate, viteză și putere. Mai mult, poate deschide noi dimensiuni pentru proiectul lor.

Din păcate, Change Health a achiziționat recent toate activele proiectului PokiDok, iar acum urmăresc soluția.

 

Dot Blockchain Media

Ei bine, o altă mare utilizare a Hyperledger Sawtooth Lake este compania Dot Blockchain Media. Pentru proiectul lor, ei au anunțat că vor folosi Hyperledger Sawtooth. În realitate, industria muzicală se confruntă cu o mulțime de probleme, cum ar fi problemele legate de drepturile de autor și drepturile neloiale.

Deci, pentru aceasta, compania ar folosi Sawtooth și ar înregistra tot conținutul, împreună cu drepturile lor de a urmări în mod corespunzător fiecare activitate online. Cu ajutorul platformei, pot crea cu ușurință mai multă transparență și claritate în această industrie.

Astfel, toți editorii, artiștii își pot înregistra conținutul în proiectul lor și pot beneficia de tratamentul corect pe care îl merită.

Mai mult, consensul PoET al platformei ar fi perfect pentru aceasta.

 

ScanTrust

ScanTrust este de fapt o companie SaaS care folosește Hyperledger Sawtooth Lake. În realitate, acestea oferă diferite produse care îi ajută pe consumatorii lor să se conecteze la internet cu ajutorul identificării unice.

În plus, acestea oferă și coduri QR de copiere care aduc mai multă transparență, încredere și trasabilitate pentru orice sistem de management al lanțului de aprovizionare.

Și ce poate fi o platformă excelentă pentru aceasta, în afară de Sawtooth, corect?

Oricum, cu utilizarea platformei, vor opera o caracteristică de trasabilitate a aplicațiilor existente. S-ar asigura că nimeni nu își poate folosi în mod abuziv tehnologia în vreun fel. Multe companii își folosesc deja soluția, iar consumatorii pot chiar oferi furnizorilor în funcție de proveniență.

 

Wind River

Wind River își alimentează proiectul SParts cu ajutorul platformei Hyperledger Sawtooth Lake. În realitate, ei folosesc această platformă pentru platforma lor Software Parts Ledger, care poate urmări orice componentă software chiar de la producătorul care dezvoltă dispozitive și produse.

Veți obține multe avantaje pentru a ști de unde provine toate componentele open-source, cum ar fi –

 • Se asigură că toți producătorii pot securiza și identifica toate licențele software din sursă.
 • Asigurați mai multă securitate pentru vulnerabilitățile open source.
 • Furnizați identificarea tehnologiilor de criptografie.
 • Oferiți un nivel mai ridicat de rapoarte open source cu informații exacte pentru o mai bună judecată.

 

Universitatea din Nevada, Reno

Universitatea din Nevada, Reno, folosește de fapt Lacul Hyperledger Sawtooth pentru tehnologia lor autonomă de vehicule și infrastructură rutieră. Ei bine, în realitate, vehiculele autonome sunt doar un concept testat, dar Universitatea face tot ce îi stă în putință pentru ca acest lucru să se întâmple.

Cu ajutorul soluției IoT Blockchain de la Filament, care folosește Sawtooth pentru a interacționa cu mașina cu infrastructura și a face schimb de date, poate fi posibil.

În afară de aceasta, tehnologia Blocklet a lui Filament va merge în vehicul pentru a susține proiectul. În plus, cu registrul imuabil, vehiculele se pot conecta la informațiile corecte fără a fi manipulate.

 

Camioane Daimler

Camioanele Daimler traversează de fapt o mare transformare și adaugă un nou sistem de mobilitate. Cu ajutorul platformei Sawtooth, aceștia creează un ecosistem de date transparente, de încredere și generate.

Proiectul ar acoperi mai multe raționalizări și soluții fără conducător auto. Ecosistemul este imens și ar include, de asemenea, mulți producători, furnizori, companii energetice și companii de asigurări.

Deci, după cum puteți vedea, blockchain-ul ar fi perfect pentru a alimenta toate aceste industrii diferite într-un singur loc.

Oricum, pentru asistența lor tehnică, utilizează kit-ul Filament’s Blocklet. Cu acest kit, aceștia pot conecta vehiculul la sistem ușor.

 

Proiectul AMCHART

proiect este de fapt un dosar electronic de sănătate la nivel mondial și extrem de sigur. În realitate, va schimba cu siguranță modul în care asistența medicală se ocupă de evidența furnizorilor și de informațiile pacienților. Astfel, va crește în mod evident securitatea și portabilitatea.

Oricum, proiectul va folosi Hyperledger Sawtooth pentru a-și susține platforma. Mai mult, cu ajutorul platformei, veți obține un sistem de management eficient.

Dar, împreună cu Sawtooth, ar folosi și contractele Ethereum Smart pentru a eficientiza procesul de plată al industriei medicale. Oricum, este un exemplu extraordinar de utilizare a Sawtooth.

 

IntraEdge

Un alt exemplu interesant de Sawtooth este compania IntraEdge. Cu ajutorul Hyperledger Sawtooth Lake, aceștia câștigă nevoile de conformitate GDPR într-un ritm rapid. Pentru backupul lor tehnologic, utilizează Intel. Oricum, soluția lor de vânzare cu amănuntul va ajuta cu siguranță la schimbarea modurilor tipice ale pieței.

În afară de aceasta, aceștia introduc, de asemenea, o funcție de contract inteligent pentru problemele de audit. Prin conectarea consumatorilor cu comercianții cu amănuntul, aceștia pot eficientiza procesul de vânzare cu amănuntul fără probleme.

Potrivit acestora, cu ajutorul platformei, aceștia pot obține un număr mai mare de securitate, viteză și putere. Mai mult, poate deschide noi dimensiuni pentru proiectul lor.

Astfel, ar fi doar începutul unei schimbări mai diverse.

 

Soluția Vanig

Soluția Vanig își alimentează proiectul cu ajutorul platformei Hyperledger Sawtooth Lake. În realitate, ei folosesc această platformă pentru lanțul lor de aprovizionare și soluția de comerț electronic care poate urmări orice componentă chiar de la producătorul care dezvoltă dispozitive și produse.

Proiectul de comerț electronic va include, de asemenea, funcția de audit pentru a vă asigura că tot produsul este autentic.

Veți obține multe avantaje pentru a ști de unde provin toate produsele, cum ar fi –

 • Se asigură că toți producătorii pot securiza și identifica toate produsele de la sursă.
 • Asigurați mai multă securitate pentru vulnerabilități.
 • Furnizați identificare pentru fiecare articol.
 • Scăpați de problemele contrafăcute.

 

Farmobile

Farmobile este de fapt un alt tip de companie care folosește exemplul Hyperledger Sawtooth. În realitate, acestea oferă crearea de ROI pentru fermieri. Cu platforma lor unică de schimb de date agricole, este evident că acestea ar oferi o nișă mai sigură.

Mai mult, acestea oferă și FARMOBILE DataStore℠ care aduce mai multă transparență, încredere și trasabilitate. Cu ajutorul portalului lor interactiv pentru cumpărători, puteți selecta cu ușurință orice teren doriți să cumpărați pentru agricultură.

În prezent, sunt disponibile peste 1.000.000 de acri pentru a vă pune mâna pe. O altă caracteristică excelentă este că puteți alege să rămâneți anonim în timp ce vă vindeți terenul.

 

Capitolul 6: Curs Hyperledger Sawtooth: Training și tutorial

Instruire Hyperledger Sawtooth

Ei bine, pentru Hyperledger Sawtooth Instruire primiți mult sprijin din partea companiei. Potrivit acestora, vor să ofere abilități avansate dezvoltatorilor de blockchain din întreaga lume. Deci, cu formarea Hyperledger Sawtooth, veți beneficia de facilități practice complete de instruire.

În afară de aceasta, veți obține, de asemenea, un certificat profesional la formarea Hyperledger Sawtooth. Și dacă lucrați la un proiect blockchain bazat pe Sawtooth, acestea ar încuraja și educația și resursele open-source.

Oricum, pentru formarea Hyperledger Sawtooth, aceștia oferă de fapt asistență profesională de la fundația Linux. Deci, pentru dezvoltatorii care doresc să obțină cele mai bune dintre cele mai bune instruiri, cu siguranță îl pot obține de aici.

Un alt lucru grozav este că, la început, oferă doar două cursuri diferite pentru a vă începe. Acestea sunt –

Blockchain: Înțelegerea utilizărilor și implicațiilor sale

În aceasta, veți afla despre ce este de fapt blockchain-ul și cum poate transforma cu adevărat modurile tipice ale lumii. În realitate, veți evalua modul în care diferitele cazuri de utilizare afectează platforma și modul în care o întreprindere sau o altă companie poate utiliza această platformă. Oricum, acest curs este gratuit să se înscrie.

 

Introducere în tehnologiile Hyperledger Blockchain

Acesta este un manual pentru fiecare proiect Hyperledger. Deci, cu acest curs, veți afla cum funcționează în mod specific blockchain-ul Hyperledger și cum îl puteți dezvolta sau personaliza.

 

Certificări

Odată cu parteneriatul cu fundația Linux, aceștia oferă o certificare profesională după ce ați terminat formarea Hyperledger Sawtooth. În prezent, veți fi un administrator certificat Hyperledger Sawtooth Administrator (CHSA).

În instruirea Hyperledger Sawtooth, veți învăța cum să construiți platforma eficient. Veți primi, de asemenea, mai multe instruiri Hyperledger Sawtooth cu privire la implementarea comercială. Aceasta ar include configurarea, instalarea, gestionarea și alte sesiuni de depanare.

 

Tutorial Hyperledger Sawtooth

Ei bine, o altă veste grozavă pentru dvs. este Hyperledger Sawtooth tutorial. Platforma blockchain de întreprindere Hyperledger te-ar amuza cu siguranță pentru asta. În documentele lor, acestea oferă diferite tipuri de configurare de tutoriale.

Practic, ar oferi un tutorial Hyperledger Sawtooth pentru configurarea scenariilor de dezvoltare virtuală pentru registrele distribuite VirtualBox și Vagrant. Deci, la sfârșitul tutorialului Hyperledger Sawtooth, veți rula o rețea de validare și veți ști exact care este rolul dvs..

Mai mult, puteți rula orice fel de comandă în tutorialul Hyperledger Sawtooth folosind un Git Bash pe Windows, Terminal.app pe macOS etc..

 

Instrumente de instruire Hyperledger Sawtooth

Dar veți avea nevoie de câteva instrumente pentru tutoriale. Acestea sunt –

 • VirtualBox (5.0.10 r104061 sau mai recent)
 • Vagrant (1.9.0 sau o versiune ulterioară)

Pentru Windows, veți avea nevoie de –

 • Git pentru Windows

 

În afară de acestea, veți avea acces și la tone de materiale, cum ar fi seminarii web, prezentări în tutorialul Hyperledger Sawtooth. În realitate, puteți obține aceste materiale de la grupul lor de lucru destinat dezvoltării materialului de învățare.

Evident, toate materialele sunt actualizate frecvent.

Mai mult, veți avea acces la tone de videoclipuri și la multe alte materiale pentru a vă ajuta cu curba de învățare. Aceste videoclipuri sunt foarte utile și vă arată pas cu pas fiecare lucru.

Deci, cu ajutorul acestor videoclipuri, puteți afla cu ușurință cum funcționează sistemul.

 

Capitolul 7: Gânduri de încheiere

Hyperledger Sawtooth deschide cu siguranță o mulțime de noi oportunități pentru industriile blockchain. Mai mult, cu ajutorul acestei platforme, orice întreprindere își poate lansa rapid platforma blockchain.

Cu atât de multe întreprinderi care folosesc deja această platformă, este cu siguranță un proiect fructuos. Cu iluminarea rapidă a configurării și personalizării, este la un nivel complet diferit. De asemenea, printre toate proiectele active Hyperledger, acesta oferă PoET, care este un algoritm robust de consens.

Deci, este mult mai rapid decât alte platforme de acolo. Oricum, sperăm că acum știi totul despre Hyperledger Sawtooth. Întrucât este o stea în creștere pe piață acum, ar trebui să-i dai cu siguranță o lovitură.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me