Conceptul Initial Coin Offering (ICO) a devenit rapid una dintre cele mai populare forme de crowdfunding, în special pe măsură ce blockchain-ul și criptomoneda devin mai obișnuite. Cu toate acestea, ar putea exista un nou model de crowdfunding numit DAICO care ar putea provoca modelul ICO. Este important să evaluați ICO Vs Daico pentru a înțelege diferențele dintre cele două.

ICO vs DAICO: înțelegerea diferenței dintre cele două

Un ICO are loc atunci când o companie sau o organizație realizează un token digital sau o criptomonedă pe care apoi o oferă publicului pentru a strânge capital care este apoi folosit pentru a-și derula proiectele. Multe companii au strâns cu succes o mulțime de fonduri prin ICO-uri și acest tip de crowdfunding s-a dovedit a fi destul de eficient.

Din păcate, a avut și o parte echitabilă a dezavantajelor, inclusiv critici din partea autorităților pentru lipsa unei reglementări adecvate. Escrocii au furat, de asemenea, bani de la investitori, ducând la pierderea a milioane. Acest lucru a dus la necesitatea unui model ICO mai bun și DAICO ar putea fi acesta.

Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum, a publicat o carte albă despre DAICO la începutul acestui an, în care a descris-o ca o combinație a vechiului model ICO și a Organizației Autonome Descentralizate (DAO). Motivația din spatele conceptului DAICO este necesitatea unui model care să se concentreze pe minimizarea riscurilor care există în modelul ICO, de unde comparația ICO vs DAICO

Diferitele caracteristici ale DAICO

Un DAICO va permite investitorilor sau deținătorilor de jetoane să contribuie cu suma în timp, spre deosebire de ICO-uri în care valoarea investiției este ridicată la începutul proiectului. Abordarea DAICO oferă investitorilor mai mult control și chiar le permite să determine rata la care fondurile vor fi furnizate echipei de dezvoltare. Deținătorii de jetoane decid rata printr-un vot și aceasta include dacă continuă sau nu să furnizeze banii sau să lase robinetul să se usuce.

Ideea din spatele abordării DAICO este o soluție care va oferi un stimulent dezvoltatorilor să fie sinceri și să rămână concentrați asupra proiectului și să limiteze probabilitatea unei înșelătorii. Se așteaptă ca acest concept să funcționeze bine în special pentru dezvoltatorii care sunt serioși cu proiectul lor. Se asigură că dezvoltatorii sunt recompensați pe intervale bazate pe cantitatea de muncă depusă sau progresul înregistrat. La sfârșitul zilei, își propune să ofere părților implicate o situație de câștig-câștig.

DAICO încurajează, de asemenea, implicarea investitorilor în special prin vot și le permite, de asemenea, să țină evidența proiectului. Acest lucru este diferit de ICO-uri în care investitorii nu au niciun control odată ce își investesc banii și adesea nu au șansa de a se implica.

Provocările DAICO

Deși Vitalik a dezvoltat conceptul DAICO pentru a depăși provocările ICO-urilor, așa cum am menționat mai sus, este important să rețineți că DAICO-urile au și ele provocările lor. De exemplu, investitorii trebuie educați cu privire la diferite aspecte, cum ar fi luarea de decizii în cunoștință de cauză pe piață și fluctuațiile prețurilor simbolice. Există, de asemenea, factori externi de luat în considerare, cum ar fi provocările implicate în tehnologia blockchain și un bun exemplu este scalabilitatea. Ethereum este deosebit de popular printre ICO-uri, dar nu este clar dacă ar putea fi depășit de alte blockchains în viitor.

O altă provocare implicată în abordarea DAICO este dacă investitorii pot avea încredere în luarea unei decizii corecte în ceea ce privește direcția proiectului, deoarece aceștia au puterea. Conceptul DAICO este destul de nou și Abyss va fi primul proiect care va testa- Condu-o. Există multe lucruri care încă nu sunt clare, în special criteriile care vor fi adoptate pentru acest tip de crowdfunding. Mai multe detalii vor fi dezvăluite odată ce prima cursă se va dovedi reușită. Cu toate acestea, pe baza unei evaluări a ICO vs DAICO, este sigur să spunem că DAICO aduce un argument mai atrăgător.

rezumat

Ambele abordări de finanțare participativă par să aibă dezavantajele lor, dar, pe de altă parte, DAICO aduce un argument mai convingător în favoarea investitorilor și vizează protejarea interesului acestora. Din acest motiv, ar putea fi viitorul crowdfunding-ului în comunitatea blockchain.

Ți-a plăcut acest articol? Iată un altul doar pentru tine, STO Vs ICO: Diferența dintre cele două.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me