Articolul acoperă fundamentele de bază ale standardelor ERC și oferă o analiză aprofundată a fiecărui tip de standard de jeton ERC.

Ești un dezvoltator de blockchain Ethereum sau un antreprenor care intenționează să emită jetoane bazate pe Ethereum? S-ar putea să vă uitați în jur pentru a afla ce înseamnă standardele ERC și cum contează pentru dvs..

Iată lista finală a standardelor ERC!

Înscrieți-vă acum: Cursuri fundamentale Enterprise Blockchains

Ce sunt standardele ERC?

„Cererea de comentarii Ethereum” (ERC) este un document pe care îl scriu programatorii de contracte inteligente care utilizează platforma Ethereum blockchain. Acestea descriu regulile din aceste documente pe care trebuie să le respecte jetoanele bazate pe Ethereum.

Dacă nu sunteți familiarizați cu elementele fundamentale ale Ethereum, ar trebui să consultați mai întâi ultimul ghid Ethereum.

Comunitatea Ethereum folosește un proces numit „Propunerea de îmbunătățire Ethereum” pentru a revizui aceste documente. Ei comentează acest lucru și, ca urmare, dezvoltatorul care a creat documentul îl poate revizui.

Comunitatea Ethereum acceptă unele dintre aceste documente după ce a lucrat prin procesul EIP, le finalizează și apoi dezvoltatorii le implementează. Acesta este modul în care documentul devine ERC. Cu alte cuvinte, ERC își au originea în EIP și ar putea aborda diferite zone, de exemplu, jetoane, numele înregistrării etc..

STANDARDE ERC – INFOGRAFIE EXPLICATĂ SIMPLE

În timp ce există mai multe standarde Ethereum. Aceste standarde ERC Ethereum sunt cele mai cunoscute și populare –

 1. ERC- 20
 2. ERC-165
 3. ERC-721
 4. ERC-223
 5. ERC-621
 6. ERC-777
 7. ERC-827
 8. ERC-884
 9. ERC-865
 10. ERC-1155

Standardul ERC 20 – Cel mai popular standard de jeton

ERC-20 este cel mai popular standard de jetoane și majoritatea ICO-urilor care și-au emis jetoanele pe platforma Ethereum l-au folosit. Aflați mai multe despre ce este un ICO aici!

Dacă sunteți dezvoltator Ethereum, vă puteți codifica contractele inteligente asigurate cu știința că poate interacționa cu ușurință cu jetoanele ERC-20.

La fel cum dezvoltatorii Ethereum nu trebuie să știe nimic mai mult despre acest simbol, dezvoltatorii de portofele pot, de asemenea, să respire ușor! Nu trebuie să facă nicio etapă de dezvoltare sau integrare personalizată pentru a se asigura că jetonul funcționează cu aplicația lor de portofel.

Este un standard de token fungibil. Aceasta înseamnă că două monede din orice jeton construit pe el au aceeași valoare într-un moment dat. Luați exemplul LockChain, piața de călătorii descentralizată cu 0% din comisioane. Jetonul lor LOC urmează ERC 20, iar 1 jeton LOC are exact aceeași valoare ca un alt jeton LOC într-un anumit moment..

Există un protocol standard de urmat, prin urmare, emiterea de noi jetoane utilizând standardul ERC 20 este ușoară. Ar trebui să consultați acest ghid pentru începători, pentru a afla mai multe despre – ce este ERC20?

ERC 165 – Pilonul de sprijin al ERC 721

Acesta este într-adevăr un standard pentru o metodă, în loc de jetoane. Cu toate acestea, este important pentru un alt standard simbol, ERC721, care nu poate fi implementat fără acesta.

Mai multe despre ERC721 mai târziu!

Un contract inteligent trebuie să interacționeze cu jetoane cripto. În timp ce toate contractele pot interacționa cu jetoane ERC 20, este diferit de alte standarde ERC pentru jetoane, cum ar fi ERC 721. Contractele inteligente trebuie să implementeze interfețe specifice pentru a interacționa cu jetoane urmând alte standarde.

Acum, comunitatea de dezvoltare Ethereum trebuie să știe ce interfețe implementează un contract inteligent și este necesară publicarea acestor informații. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să știe în ce moduri pot interacționa cu acel contract.

Nu a existat o metodă standard pentru a detecta interfețele pe care le folosește un contract inteligent și pentru a le publica. ERC 165 standardizează o metodă pentru aceasta, pe lângă standardizarea identificării interfețelor.

Citiți mai multe despre aceasta în Document de propunere EIP 165.

ERC 721 – Standardul pentru jetoanele nefungibile

Doriți să dezvoltați un joc Ethereum DApp precum CryptoKitties? Axiom Zen, o companie din Vancouver, Columbia Britanică, Canada, a lansat-o în ultima săptămână a lunii noiembrie 2017 și, până în prima săptămână din decembrie, a devenit virală! Jucătorii au cheltuit Ether în valoare de milioane de dolari SUA într-o săptămână.

În acest joc, jucătorii pot cumpăra, vinde și crea pui de pisică digitale drăguți. Cu transparența pe care o oferă platforma blockchain Ethereum, toată lumea poate vedea regulile jocului, prin urmare concurența este corectă. Dacă puteți crește o rasă rară de pisoi digitali, puteți obține un preț mai mare pentru ei.

Fiecare comandă un preț diferit; prin urmare, nu puteți utiliza standardul ERC 20 pentru pisici. Aveți nevoie de un standard de token non-fungibil și asta este ceea ce este ERC 721.

Există și alte cazuri de utilizare pentru jetoanele nefungibile, de exemplu, sectorul de distribuție a energiei le poate folosi.

Un contract inteligent care va interacționa cu jetoanele ERC 721 trebuie să implementeze o interfață separată și, prin urmare, trebuie să respecte standardul ERC 165. Citiți mai multe despre ERC 721 în Document de propunere EIP 721.

ERC 223 – Rezolvă problemele „Pierderea de jeton” ale ERC20

Dacă trimiteți jetoane ERC 20 către contracte inteligente care nu pot gestiona jetoane, această acțiune arde jetoanele și nu le puteți recupera. ERC 223 propune prevenirea acestui lucru.

Dezvoltatorii pot accepta sau refuza jetoanele care ajung la adresele lor de contract inteligente. Specifică funcțiile pe care un contract le poate codifica, astfel încât, dacă nu poate accepta jetoane, transferul va eșua.

Acest lucru nu arde niciun indicativ!

În timp ce ERC 223 intenționează să salveze averea pierdută accidental, aceasta nu este încă implementată. Niciun jeton nu îl folosește, iar schimburile criptografice pot să nu fie pregătite pentru acest standard.

Consultați comparația detaliată între ERC20 și ERC 223 față de ERC777.

De asemenea, mișcarea Ethereum de a implementa „Ethereum Name Service” (ENS) va face astfel de tranzacții foarte rare. Prin urmare, trebuie să vedem dacă comunitatea Ethereum va pune în aplicare această propunere. Citiți mai multe despre acest standard în Documentația ERC 223 GitHub.

ERC 621 – Poate modifica oferta totală de jetoane

O extensie la ERC 20, acest standard este să mărească sau să micșoreze furnizarea totală de jetoane utilizând două funcții, adică „mărireSupport” și „scădereSupport”. Propunerea recomandă ca numai proprietarul contractului sau utilizatorii de încredere să le utilizeze.

Criptomonedele sunt bani matematici, spre deosebire de monedele fiduciare în care băncile centrale pot crește sau micșora oferta. Oferta totală de jetoane este unul dintre mulți factori care determină aprecierea jetonului și are impact asupra economiei unui jeton.

Această propunere este un proiect și trebuie să vedem dacă comunitatea Ethereum o va pune în aplicare, având în vedere impactul larg. Citiți mai multe despre propunere în Documentație EIP 621 GitHub.

ERC 777 – Reduce fricțiunea în tranzacțiile cripto

În timp ce invocăm un contract inteligent, după prima tranzacție, standardul ERC 20 necesită o altă tranzacție pentru a verifica dacă sunt îndeplinite criteriile. Contractul inteligent este invocat numai după aceasta. Acest lucru crește numărul de tranzacții, provocând efectiv frecare.

ERC 777 este un standard propus care include o funcție pentru a identifica primirea de jetoane și pentru a începe un contract inteligent imediat după prima tranzacție. În timp ce reduce cheltuielile generale ale tranzacției, acesta permite, de asemenea, unui utilizator să respingă jetoanele primite de la o adresă pe lista neagră. Lista neagră a unei adrese poate fi din diverse motive, cum ar fi hacking-ul sau activități ilegale. Posibilitatea de a refuza plata de la o astfel de adresă îmbunătățește poziția de securitate a unui Ethereum DApp.

ERC 777 susține toate punctele forte ale ERC 20. OpenZeppelin a implementat deja ERC777 pentru a construi, automatiza și opera aplicații descentralizate.

Puteți citi propunerea în Document EIP 777 GitHub.

Nu uitați să verificați comparația dintre ERC 20 și ERC 223 ERC 777!

ERC 827 – Permite transferul de jeton pentru ca o terță parte să o cheltuiască

Este o altă extensie a ERC 20, cu toate acestea, intenționează să rezolve problema pe care ERC 223 încearcă să o rezolve, într-un mod îmbunătățit. Dacă acest standard este implementat, un deținător de jetoane poate transfera jetoane în timp ce aprobă un terț să îl cheltuiască.

Cu acest standard ERC, portofelele și schimburile pot reutiliza jetoanele, deoarece ambele părți sunt de acord asupra unor criterii specifice pentru ca un terț să cheltuiască o sumă dinamică. Comunitatea Ethereum nu a implementat-o ​​încă, cu toate acestea, puteți citi mai multe despre această propunere în Documentație EIP 827 GitHub.

ERC 884 – Tokenizează stocul

Legislația recentă din statul american Delaware permite acum companiilor să utilizeze blockchain pentru a menține registrele de acțiuni. Printre standardele ERC propuse, ERC 884 intenționează să profite de acesta. Acesta va desemna fiecare simbol ca o cotă a unei corporații constituite în statul Delaware.

Pentru a respecta reglementările, ERC 884 include, de asemenea, următoarele:

 • Verificarea identității și listarea albă obligatorie a deținătorilor de jetoane;
 • Corporația poate pregăti o listă a acționarilor în conformitate cu cerințele de reglementare;
 • Înregistrarea mandatului autorităților de reglementare a informațiilor;
 • Înregistrarea transferului de acțiuni conform cerințelor de reglementare;
 • Numai întreaga valoare a jetoanelor, adică fără valoare parțială;
 • Acționarii care și-au pierdut cheile sau jetoanele private trebuie să-i readucă la o nouă adresă.

Implementarea ERC 884 necesită o bază de date off-chain pentru diverse cerințe „Cunoașteți-vă clientul” (KYC). Este încă un proiect de propunere și îl puteți citi în Document EIP 884 GitHub.

ERC 865 – Ajută începătorii din lumea criptografică

Ca utilizator nou la criptare, când încercați să transferați jetoane bazate pe Ethereum, veți descoperi brusc că trebuie să plătiți taxe pentru miner în Ether. Crește frecarea pentru tine.

Printre dezvoltatorii de standarde ERC din comunitatea Ethereum a propus, ERC 865 intenționează să ușureze noii utilizatori de cripto. Propune utilizarea jetonului pentru a plăti și taxele minerilor. Este o schiță de propunere și o puteți citi în Document EIP 865 GitHub.

ERC 1155 – Cel mai avansat jeton nefungibil

ERC 1155 rezolvă toate problemele majore ale ERC 20 și ERC 721 – fostele cele mai bune standarde de jetoane pentru jetoanele nefungibile. Pentru ERC 1155, utilizatorii pot crea mai multe jetoane într-un singur contract. De asemenea, puteți utiliza ERC-1155 pentru cazurile de utilizare fungibile și nefungibile. Toate aceste trăsături fac ERC1155 mai bun la gestionarea stocării, eficient și bugetar.

Aflați mai multe aici Documentație EIP-1155.

Gânduri finale

Există mai multe alte standarde simbolice – în afară de standardele ERC. De exemplu, simbolul NEP5 din NEO este foarte asemănător cu ERC20 și ERC223. De asemenea, fiecare dintre aceste standarde de simboluri servește unor scopuri diferite și are propriile sale avantaje și dezavantaje.

Pentru a înțelege mai bine elementele fundamentale, ar trebui să luați în considerare acest curs GRATUIT despre Fundamentele Enterprise Blockchains.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me