Lansați oferta inițială de monede (ICO) pentru proiectul dvs. blockchain-crypto? Datorită limitărilor publicitare, depindeți în mare măsură de managerul comunității ICO. În acest articol, explic rolul managerului comunității ICO și setul de competențe necesare.

Strategia dvs. de marketing ICO depinde de managerul comunității ICO:

Marketingul ICO este complet digital. Cu toate acestea, în 2018, au apărut noi provocări.

Google, Facebook, Twitter și LinkedIn au interzis toate reclamele ICO. Chiar și MailChimp, popularul furnizor de servicii de marketing prin e-mail, a interzis marketingul prin e-mail ICO. Puteți rula în continuare anunțuri pay-per-click (PPC) pentru ICO-ul dvs. în popularele știri criptografice sau pe site-urile de blog, dar marketingul dvs. trebuie să se concentreze pe accesul comunității.

Trebuie să angajați comunități criptografice în diverse aplicații de chat, canale de socializare și forumuri online. Investitorii consideră foarte serios opinia comunităților criptografice. Modul în care interacționați cu această comunitate informată determină modul în care investitorii primesc ICO-ul dvs. Puteți citi mai multe despre acest lucru în acest articol „Ghid pentru începători: Cum să creați o strategie excelentă de marketing ICO”.

Dvs. și dezvoltatorii veți fi foarte ocupați în pregătirea ICO și mai târziu. Dezvoltarea produselor și potențialul partener de afaceri sunt prea importante, nu le puteți delega. Pe de altă parte, implicarea comunităților criptografice este o slujbă cu normă întreagă pe care nu o puteți ignora.

Nu încercați să faceți totul singur. Dacă alocați resurse insuficiente acestei sarcini, marketingul ICO nu va decola. Aveți nevoie de un manager de comunitate ICO cu experiență sau de o echipă pentru a implica comunitățile criptografice în mod semnificativ.

Ce face un manager de comunitate ICO?

Un manager de comunitate ICO angajează comunități criptografice în diferite aplicații de chat, platforme de socializare și forumuri online. Slujba presupune crearea de postări interesante și perspicace despre proiectul dvs. Managerul comunității trebuie să participe, de asemenea, la firele de discuții relevante pentru proiectul dvs. și să răspundă la întrebări. Obiectivul este de a îmbunătăți încrederea în proiectul dvs. și de a-i oferi acoperirea corectă.

Există multe platforme, iar bugetul dvs. de marketing decide câte și pe care le vizați. Cu toate acestea, managerul comunității ICO trebuie să vizeze cel puțin următoarele canale:

 • Telegramă: această aplicație de chat criptată este foarte populară în comunitatea criptografică. Pasionaților de cripto le place funcția criptată „chat secret” din această aplicație. Mesajele de aici sunt directe și la obiect. Perfecționarea mesajului dvs. de marketing aici vă ajută, de asemenea, cu mesageria pentru alte platforme.
 • Slack: Un alt instrument de colaborare foarte popular, plus aplicația de mesagerie, de care comunitățile criptografice sunt îndrăgite.
 • Reddit: Gestionarea comunității Reddit este cea mai grea parte a sarcinii managerului comunității ICO. Comunitatea de aici este foarte bine informată și pune întrebări foarte precise. Dacă managerul comunității dvs. ICO poate câștiga încrederea acestei comunități, considerați-o o etapă importantă în marketingul dvs. ICO! Majoritatea investitorilor vor verifica discuțiile despre proiectul dvs. aici.
 • Quora: Managerul comunității ICO trebuie să posteze conținut de bună calitate aici în mod regulat. Comunitatea are cunoștințe și este important să câștige încrederea lor cu conținut de înaltă calitate în timp util.
 • Facebook: nu mai poți face publicitate aici, dar există încă pagini și grupuri criptografice, iar managerul comunității ar trebui să posteze conținut acolo.
 • Twitter: Nu mai sunt reclame, dar managerul comunității ar trebui să trimită un conținut relevant cel puțin de trei ori pe zi și să utilizeze hashtaguri. Twitter este foarte popular printre entuziaștii cripto.
 • LinkedIn: Experții în criptografie foarte cunoscuți folosesc în continuare LinkedIn, deși reclamele sunt interzise. Există grupuri profesionale pe blockchain și cripto la care managerul comunității trebuie să se alăture și să le actualizeze cu conținut de calitate.
 • Steemit: Este ca Reddit și este din ce în ce mai popular. Managerul comunității trebuie să posteze conținut de bună calitate și să răspundă la întrebări.
 • BitcoinTalk: Este cel mai mare forum exclusiv pentru comunitatea blockchain-crypto. Acesta este unul foarte important pentru managerul de comunitate. Actualizarea regulată a acestora cu conținut de calitate și implicarea cu ceilalți necesită efort, dar recompensa este frumoasă.
 • Mediu: managerul comunității dvs. trebuie să posteze conținut de înaltă calitate aici în mod regulat. Mulți entuziaști cripto consideră că este la fel de important ca Quora.

Competențele și competențele unui manager de comunitate ICO:

Abilități ICO Community Manager

Pentru a lansa cu succes ICO-ul dvs. și pentru a menține contactul cu comunitatea ulterior, managerul comunității are nevoie de următoarele abilități și competențe:

 • Rezultate determinate: Managerul comunității ICO ar trebui să stabilească indicatorii de performanță și criteriile de performanță ale diferitelor campanii în direcția obiectivelor.
 • Experimentat și flexibil: managerul comunității ICO ar trebui să aibă experiența directă a acestor platforme și forumuri. Managerul comunității ICO trebuie să treacă rapid de la o platformă la alta fără probleme.
 • Cunoștințe: managerul comunității trebuie să cunoască bine blockchain-ul și spațiul criptografic. Cunoașterea industriei este, de asemenea, critică. Multe proiecte blockchain se concentrează pe probleme specifice din industrie și întrebările se învârt în jurul acestora. Comunitățile criptografice sunt bine informate și, dacă managerul comunității nu este, îl vor cunoaște în cel mai scurt timp!
 • Dedicație: Acesta este un loc de muncă 24 × 7, deoarece investitorii ICO provin din întreaga lume. Managerul comunității ICO trebuie să se angajeze cu aceștia, indiferent de fusul orar. Luați în considerare angajarea unei agenții pentru a gestiona volumul de muncă. Volumul de muncă este greu chiar și după ICO. Există o cerință considerabilă de sensibilizare a comunității post-ICO. Știrile Crypto ICO apar rapid, iar managerul comunității trebuie să rămână la curent. Din nou, luați în considerare angajarea unei agenții!
 • Răbdare: mulți investitori sunt noi și pot pune aceeași întrebare în mod repetat. De asemenea, managerii comunității vor primi adesea întrebări cu privire la programele de recompense și airdrop. Răbdarea este esențială aici!
 • Comunicare: diferite forumuri au nevoie de stiluri diferite de mesagerie, dar managerul comunității trebuie să comunice mesajul cheie peste tot. Acest lucru necesită un grad ridicat de abilități de comunicare.
 • Limbă: fiecare actualizare și răspuns trebuie să aibă gramatica și ortografia potrivite. Luați în considerare testarea cunoștințelor lingvistice înainte de a angaja un manager de comunitate. În funcție de zonele vizate, este posibil să aveți nevoie de manageri de comunitate diferiți pentru diferite limbi. Agențiile vă pot ajuta.

La bordul managerului comunitar ICO potrivit pentru succesul ICO-ului dvs.:

Trebuie să vă gândiți din perspectiva investitorilor dvs. Nu te cunosc și au nevoie de informații despre proiectul tău înainte de a investi. În afară de site-ul dvs. și cartea albă, cele mai importante surse ale acestora sunt comunitățile criptografice. Citiți cum se pregătesc investitorii ICO în acest articol „Ghid pentru începători: Cum să participați la un ICO?”

Managerul comunității dvs. ICO este cheia pentru a obține informațiile solicitate către investitori. Nu tăiați colțurile aici.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me