Odată cu creșterea atacurilor cibernetice în fiecare an, mulți se gândesc acum la securitatea blockchain-ului pentru o protecție completă. Ei bine, tehnologia blockchain înflorește de mult timp și este populară pentru multe sectoare deja.

Începând de la gestionarea lanțului de aprovizionare, asistență medicală, finanțe, energie, IoT și multe altele, acum începe să se răspândească și în domeniul securității.

Cu toate acestea, mulți dintre voi sunteți destul de sceptici cu privire la întregul concept de securitate blockchain și dacă este capabil să gestioneze sarcina.

Pentru a vă ajuta să aflați dacă ar trebui sau nu să luați în considerare securitatea blockchain pentru organizația dvs., compilăm toate informațiile necesare despre securitatea cibernetică. Deci, astăzi, voi vorbi despre tot ce trebuie știut despre securitatea cibernetică blockchain.

 

Contents

Cuprins

 

Capitolul 1: Ce este securitatea cibernetică?

Securitatea cibernetică este o modalitate de apărare a computerelor, dispozitivelor mobile, serverelor, datelor, rețelelor și sistemelor electronice de atacurile rău intenționate. Este posibil ca unii dintre voi să o cunoască drept securitatea informațiilor electronice sau securitatea tehnologiei de formare a informațiilor.

Puteți aplica acest termen în multe categorii, cum ar fi de afaceri pentru calculatoare de dispozitive mobile. Cu toate acestea, în principal, acestea sunt împărțite în șase tipuri de categorii. Și în fiecare caz securitatea este esențială.

 

 • Securitatea retelei:

Este în principal practica securizării oricărui tip de rețea de computere sau de server de intruși. În plus, ar putea fi malware oportuniste sau orice fel de atacatori vizați.

 

 • Securitatea informațiilor:

Acest tip de securitate cibernetică va proteja confidențialitatea sau datele sau integritatea oricărui tip de informație stocată sau orice altceva care este transmis.

 

 • Securitatea aplicației:

Acestea sunt în principal protocoalele de securitate care mențin dispozitivele sau orice program fără malware. În realitate, un dispozitiv sau o aplicație compromisă poate oferi acces la informațiile pe care a fost menit să le protejeze.

Mai mult, un proces de securitate de succes va începe în faza de aplicare înainte ca aplicația să poată afecta chiar dispozitivele.

 

 • Securitate operațională:

În principal, acest tip de securitate gestionează toate deciziile sau procesele necesare pentru protejarea tuturor activelor de date. În plus, este un termen general, deoarece multe procese se încadrează în această categorie. În realitate, nivelurile de permisiune sau regulile de restricționare a accesului utilizatorilor intră aici.

Mai mult, stabilirea locului și modului în care ar fi stocate informațiile este, de asemenea, o mare parte a acestei chestiuni.

 

 • Securitatea afacerii:

Este una dintre procedurile majore de securitate. În realitate, securitatea afacerii ar necesita o combinație a tuturor categoriilor de securitate cibernetică. Cu toate acestea, acestea pot necesita pe scară largă. De asemenea, o companie trebuie să întrețină serviciul firewall atunci când are active sau resurse minime. Astfel, multe protocoale de securitate sunt concepute pentru a utiliza mai puține resurse, dar oferă mai multe rezultate.

 

 • Recuperare în caz de dezastru:

Este o parte necesară a fiecărui protocol de securitate cibernetică. Orice organizație sau persoană ar trebui să aibă responsabilitatea pentru orice incident sau pierdere de date. Mai mult, este mai mult ca un plan de rezervă, dacă cumva securitatea nu a reușit să oprească atacul.

 

 • Educația utilizatorului final:

În cele din urmă, educația pentru utilizatorii finali ar ajuta orice tip de întreprindere să înțeleagă mai bine factorul cel mai imprevizibil – oamenii. De obicei, erorile umane determină eșecul majorității sistemului de securitate, deoarece se întâmplă din interior.

În realitate, majoritatea angajaților nu știu cum să facă diferența dintre programele afectate sau să afle ce e-mailuri conțin viruși. De aceea, educația utilizatorului final este foarte importantă atunci când vine vorba de securitatea deplină a unei organizații. În acest fel, oamenii sunt asigurați atât din interior, cât și din exterior.

 

Chiar ai nevoie de securitate cibernetică?

Înainte de a pune această întrebare, trebuie să știți că securitatea cibernetică este o amenințare masivă în 2019 din cauza creșterii utilizării tehnologiei. Cu cât vă bazați mai mult pe el, cu atât trebuie să luați în considerare securitatea pentru acesta.

În realitate, mulți par să creadă că nu este atât de necesar sau că își pot petrece zilele fără să primească nicio siguranță.

Cu toate acestea, nu este adevărul. Numai în SUA, costul mediu al criminalității informatice este de 13 milioane de dolari pentru organizații. Nu numai acest lucru, ci daunele pe an se așteaptă să ajungă la 6 milioane de dolari până în 2021!

Da! Este o cantitate uriașă și a sosit timpul, iar organizațiilor au început să le pese mai mult despre consensul criminalității cibernetice. De aceea, pentru a combate toate problemele și pentru a recunoaște care este codul rău intenționat, Institutul Național de Standarde și Tehnologie consideră că este mai bine să ai rețele de monitorizare în orice moment.

Orice securitate cibernetică combate trei tipuri de amenințări –

 • Criminalitatea informatică, inclusiv un grup sau o singură persoană care vizează un sistem pentru perturbări sau câștiguri financiare.
 • Atacuri cibernetice cauzate de câștiguri politice sau de un fel de motivație politică. Mai mult, în principal, acestea includ informații care nu adună nimic altceva.
 • Teroarea cibernetică care folosește dispozitive electronice pentru a provoca un fel de teamă sau panică.

 

Făcut pentru Toți

În realitate, amenințările la adresa securității cibernetice vor afecta orice tip de industrie, indiferent de dimensiune. Cu toate acestea, marile nume au cele mai multe ținte dintre toate. În plus, nu se limitează doar la o singură industrie. În realitate, multe industrii precum guvernul, finanțele, producția, asistența medicală, lanțul de aprovizionare, IoT și multe altele s-au plâns de criminalitatea informatică.

Unele dintre acestea sunt mai preferabile, deoarece pot colecta finanțe sau pot utiliza datele pentru a șantaja oamenii. În alte cazuri, acestea vizează în principal companiile care tind să se afle într-un sistem de rețea pentru a scoate la iveală datele despre clienți.

Cu toate acestea, problema este că, în lumea de astăzi, nu puteți fi în afara rețelei sau în afara rețelei. Așadar, protejarea datelor dvs. va fi mai dificilă.

 

Capitolul 2: Diferite tipuri de amenințări de securitate cibernetică

 • Încălcarea datelor

Până în 2019, multe organizații sunt mai mult decât dornice să înceapă să utilizeze stocarea de date în cloud ca spațiu de stocare a informațiilor. Deci, mulți își abandonează vechile metode tradiționale de stocare a tuturor informațiilor și trec la platforme mai sigure.

Chiar dacă pot părea foarte sigure, nu sunt în siguranță așa cum ați putea crede. Probleme precum backupul offline al datelor offline se opun mai multor probleme. În realitate, mașina virtuală din rețea vă poate accesa fișierele chiar dacă este offline.

Astfel, poate obține mai multe chei și acest lucru duce la scurgerea informațiilor. Dar de ce se întâmplă acest lucru? Ei bine, de obicei în același mediu, multe aplicații tind să funcționeze împreună. Prin urmare, aceștia pot accesa reciproc baza de date fără probleme.

Singurul remediu pentru această problemă este să fii foarte selectiv în timp ce îți alegi furnizorul de cloud. Cu toate acestea, s-ar putea să nu garanteze 100% siguranță împotriva încălcării datelor.

 

 • Interfață de utilizare a aplicației nesigure

Poate că sunteți deja pe un furnizor de cloud. Cu toate acestea, nu veți fi singurul care folosește interfața, nu-i așa? Ei bine, asta creează o gaură de securitate. În realitate, securitatea oricărei interfețe anume ar rămâne exclusiv pentru furnizorul de cloud.

Deci, cum se întâmplă încălcarea prin interfața cu utilizatorul aplicației? De obicei, atunci când există o lipsă de securitate strânsă, de obicei provine din procesul de autentificare și criptare. Deci, interfața de autentificare nu este suficient de protejată pentru a ține hackerii în afară!

În realitate, multe dintre organizații nu par să privească profund ceea ce le oferă furnizorul lor de servicii cloud. Se întâmplă atât de des și plătesc prețul cu atacuri cibernetice.

 

 • Abuz de nori

Norii sunt abuzați foarte mult atunci când vine vorba de înregistrare pentru prima dată. Lasă-mă să explic. Să presupunem că doriți să obțineți una dintre infrastructurile lor ca oferte de servicii și, pentru aceasta, trebuie să cântați și să furnizați informațiile despre cardul dvs. de credit.

După înscriere, după câteva zile, începeți să primiți e-mailuri spam și alte atacuri rău intenționate. Mai mult, chiar vă vedeți cardul de credit primind facturi pentru servicii pe care nici măcar nu le-ați folosit vreodată. Aceasta este practic o scenă obișnuită.

Nu spun că fiecare furnizor de cloud este același sau că furnizorii sunt implicați. Cu toate acestea, lipsa de securitate în procesul de înregistrare duce în principal la aceste probleme. Din păcate, furnizorii de servicii nu sunt echipați cu o aplicație de securitate excelentă pentru a controla complet procesul de înregistrare.

Prin urmare, mulți abuzează de mediul cloud.

 

 • Atac malware

Atacurile malware reprezintă o altă amenințare la adresa securității cibernetice în 2019, pentru care trebuie să fii atent. În realitate, atacul malware se referă de obicei la activitățile software rău intenționate pe care le fac fără ca proprietarul să știe nimic.

În plus, există atât de multe tipuri de atacuri malware, iar cele mai multe se întâmplă din orice programe sau fișiere software gratuite. De asemenea, existența unui sistem de securitate pe internet actualizat poate duce la atacuri malware.

Dacă malware-ul intră cumva într-o rețea a organizației prin unul dintre computere, poate provoca o mare încărcătură de ravagii.

 

 • Malware fără fișier

Acestea sunt în principal un tip de malware care nu pare să existe ca fișiere. În plus, programele malware fără fișier sunt mai periculoase decât cele obișnuite, deoarece nu puteți detecta care este programul sau fișierul afectat.

Nu îl puteți găsi în sistemul dvs. În realitate, ei ocupă spațiul RAM și continuă să ruleze în fundal. Cu toate acestea, acestea sunt vizibile odată ce atacatorii le activează, iar acest lucru începe să transmită informații terților.

Mulți hackeri folosesc acest sistem pentru a insera programe malware în rețeaua băncii folosind bancomatul. Deci, odată ce malware-ul intră în sistem, activează programul și câștigă control total asupra acestuia. În plus, în alte cazuri, pot utiliza și acest tip de malware pentru a descărca diferite tipuri de malware.

În realitate, acestea sunt foarte greu de detectat chiar și cu software-ul de securitate pe internet.

 

 • Crypto-Malware

Ei bine, odată cu creșterea criptomonedelor în ultimii ani, mulți hackeri folosesc acum această nouă metodă de hacking. Prin urmare, cu ajutorul programelor malware cripto, acum hackerul poate avea acces la puterea de calcul a persoanei infectate. Mai mult, îl folosesc pentru extragerea criptomonedelor.

Deci, de îndată ce browserul infectat devine online, hackerul va primi automat acces la acesta și îl va folosi pentru a extrage criptomonedele. Cu toate acestea, nu vă dăunează direct sau nu vă face rău în nici un fel. Dar întrerupe puterea de procesare a computerului și o încetinește.

Veți vedea timpul de încărcare excesiv și performanța lentă de nicăieri. Și după un timp scurt, computerul dvs. se va defecta în cele din urmă din cauza exploatării excesive.

 

 • Amenințări Zero-Day

În mod evident, știți până acum că tot software-ul nu este atât de perfect. În realitate, majoritatea programelor încep cu găuri de securitate cunoscute ca vulnerabilități. Mai mult, aceste lacune sunt puternic exploatate de către hackeri. Astfel, atunci când hackerii dau seama de o lacună și o exploatează înainte ca dezvoltatorii să poată remedia problema, este o amenințare de zero zile.

Deci, chiar dacă programul dvs. a fost legitim sau a venit de la dezvoltatori buni, ar putea exista o șansă ca un hacker să abuzeze de lacune și să livreze alte programe malware folosind acest lucru. Imaginați-vă că unul dintre angajatorii dvs. a deschis un fișier și a lansat ransomware în sistem.

Vă puteți imagina care ar fi pierderile?

 

 • Pierderea datelor

Pierderea datelor poate avea loc din orice motiv. Cu toate acestea, atacurile cibernetice se află pe prima prioritate în această listă. În fiecare zi, multe organizații se confruntă cu ștergerea și modificarea datelor lor fără autorizarea corespunzătoare. Mai mult decât atât, ar putea fi o instalație de depozitare nesigură care să fie cauza.

Cu toate acestea, vine cu implicații serioase pentru organizații. Pierderea datelor ar însemna un regres imens și perturbator pentru linia de afaceri. În plus, poate strica reputația mărcii dvs.; poți pierde clienți și pierde finanțe.

Aici, prin atac cibernetic, mă refer și din interiorul facilității. Dacă nu aveți o metodă adecvată de protecție sau detectare, probabil că vă va afecta.

 

 • Hacking

Hacking-ul a existat de generații și acum este o preocupare imensă pentru organizații. Nu pot spune când se poate schimba cu adevărat tendința; cu toate acestea, nu va fi în curând, este sigur.

Datorită fiabilității tehnologiei, acum hackerii pot folosi punctele slabe pentru a intra într-un sistem. În realitate, hacking-ul are loc în principal datorită partajării acreditării sau procedurilor de protecție a parolei greșite. Mai mult, mulți oameni care lucrează în organizații nu știu să nu împărtășească acreditările lor cu portalurile web.

De aceea, atunci când un hacker intră în rețeaua angajatului, hackerul are acces și la rețeaua internă. Astfel, oferindu-i un jackpot.

 

 • Parole cu un singur factor

Aparent, parolele cu un singur factor nu sunt suficiente acum pentru a vă proteja toate informațiile. În realitate, acestea sunt extrem de ușor de atacat. Deci, oferă hackerului acces ușor la date. Pentru a face față situației, folosirea procesului de autentificare cu mai mulți factori vă poate ajuta. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie încă suficient.

 

 • Omul din interior

Toate organizațiile nu se confruntă doar cu amenințări externe, ci și amenințări din interior. În principal, angajații din fiecare organizație sunt puncte slabe. În plus, foștii angajați pot provoca daune grave oricărei organizații.

De obicei, angajații nu au cunoștințele adecvate pentru a vedea lacunele sau pentru a rezolva problema, chiar dacă își dau seama. În realitate, mulți nu pot distinge nici măcar un e-mail obișnuit către un e-mail afectat de malware. Deci, pentru a face față acestui lucru, mulți instruiesc angajații sau chiar își monitorizează activitățile online.

Cu toate acestea, din cauza lipsei unui canal adecvat de monitorizare, acesta continuă să fie o amenințare pentru fiecare organizație.

 

 • Stegware

În principal, acestea sunt un tip de malware care extinde alte efecte malware. Cum? Ei bine, hackerii tind să folosească steganografia pentru a ascunde un fișier corupt într-un alt fișier, cum ar fi video, imagine sau mesaj. Așadar, ar putea fi în fața ochilor dvs. și s-ar putea să nu presupuneți niciodată că este infectat cu programe malware.

În mod obișnuit, infractorii cibernetici cu abilități excelente de dezvoltare își pot crea propriul stegware. Cu toate acestea, datorită dark web-ului, mulți hackeri oferă kituri pentru a-și construi propriul stegware, așa că acum chiar și hackerii amatori pot face acest lucru.

Astfel, mulți sunt victima și nici măcar nu își pot da seama care este fișierul afectat, deoarece sunt ascunși în spatele unuia legitim.

 

 • Defecte în Internetul obiectelor (IoT)

Am folosit foarte mult internetul lucrurilor în ultimii ani și ar fi mai modern și în viitor. În zilele noastre, majoritatea dispozitivelor sunt conectate prin internetul obiectelor. Cu toate acestea, acest lucru creează câteva puncte slabe în sistemul de securitate.

Oricât de utile sunt cu adevărat utile, mulți oameni sunt foarte preocupați de utilizarea acestora. În realitate, majoritatea dispozitivelor internet de obiecte își aduc propriile probleme de securitate. Mai mult, arhitectura în sine este defectă cu puncte slabe mari.

De aceea, internetul lucrurilor are nevoie, de asemenea, de un mediu sigur, fără lacune pentru a oferi toate caracteristicile.

 

 • Sisteme IT Shadow

Aceste sisteme sunt în principal software-ul IT care nu se potrivește cu rețeaua IT internă a organizațiilor. DEoarece acestea nu sunt acceptate, creează un decalaj de cominare sau dezactivează anumite caracteristici. Mai mult, este cel mai proeminent în companiile care nu au tendința de a analiza niciun sistem nou înainte de a-l implementa.

Deci, atunci când se întâmplă o pierdere de date într-unul dintre software-urile IT, nu primește atât de multă atenție, iar organizațiile nu le pot susține..

De asemenea, cu funcțiile neacceptate, nimeni nu poate spune cine primește acces la ea și cine nu. Deci, oferă o opțiune excelentă pentru oricine să abuzeze. În multe cazuri, majoritatea organizațiilor nu verifică istoricul înainte de a obține resursele IT de la furnizori. Astfel, creând mai multe lacune.

 

 • E-mail de phishing

E-mailurile de phishing sunt e-mailuri care conțin un fel de troian sau ransomware. De obicei, arată ca e-mailuri normale, cu unele distincții. Deci, atunci când cineva din cadrul companiei deschide acest e-mail, calul troian intră în sistem și provoacă ravagii.

Acest tip de e-mailuri încep atacul imediat după ce intră în sistem. Deci, nu există nici un timp de așteptare sau nici o modalitate de a scăpa de el.

Potrivit unui sondaj recent, mai mult de 97% dintre oameni nu pot face diferența dintre un e-mail de phishing și un e-mail normal. Din acest motiv, măsurile preventive sunt extrem de necesare.

 

 • Vânătoare de balene

Este o formă de atac de afaceri în care criminalul cibernetic reușește să-și convingă țintele că sunt legitime. În ultimii ani, vânătoarea de balene se întâmplă să fie cea mai mare amenințare dintre toate. Mai mult, acești atacatori consideră că au încredere în prima etapă, iar mai târziu, când au acces, abuzează de date.

Există o creștere de aproape 136% a pierderilor cauzate de vânătoarea de balene între 2016 și 2018. Și, deoarece este un alt tip de abordare de hacking, niciun program anti-malware pe internet nu vă poate ajuta.

 

 • Aduceți propriile politici despre dispozitiv (BYOD)

În zilele noastre, multe dintre organizații tind să-și încurajeze angajații să-și folosească dispozitivele personale pentru mediul de lucru. În plus, crește și productivitatea și flexibilitatea. În realitate, ar putea părea o politică excelentă, dar creează o amenințare masivă pentru companii.

De exemplu, indiferent de cât de multe protocoale de securitate active aveți, un dispozitiv angajat afectat vă poate încălca cu ușurință securitatea. Nu există nicio modalitate de a ști dacă dispozitivul angajatului este sau nu afectat sau nici o modalitate de a oferi securitate și pentru casele lor.

În plus, dispozitivele personale sunt ușor de piratat decât rețelele organizaționale. Deci, dacă hackerul primește dispozitivul angajatului, acesta poate ajunge la firewall-ul organizațiilor dvs. în cel mai scurt timp. Astfel, creșterea riscurilor globale de amenințare cibernetică.

 

 • DDOS

Atacul negat de serviciu distribuit sau atac DDOS este un tip de atac care inundă rețeaua organizației cu trafic și, în cele din urmă, îl oprește. În plus, se întâmplă să atace din mai multe surse care ar putea ajunge la mii. Astfel, îngreunând urmărirea locației exacte a atacului.

Deci, nu puteți opri atacul prin simpla blocare a oricărei adrese IP specifice. Ca urmare, rețeaua se oprește, făcând toate resursele indisponibile atât pentru consumator, cât și pentru organizație. Pentru a fi franc, nu există niciun motiv specific pentru care hackerii fac în principal acest lucru.

Cu toate acestea, s-ar putea datora faptului că dăunează mărcii organizațiilor sau, pur și simplu, că își iau creditul pentru eliminarea rețelei unei organizații mari. Inutil să spunem că organizația de profil înalt este principalele ținte ale DDOS.

 

Capitolul 3: Blockchain poate remedia securitatea cibernetică?

Soluțiile tradiționale de securitate nu sunt capabile să gestioneze atacurile cibernetice cu un număr tot mai mare de mașini complexe și care cooperează. Cu toate acestea, securitatea blockchain în mix poate ajuta într-adevăr să fie soluția cuprinzătoare pentru probleme.

După cum puteți vedea, sectorul securității cibernetice este încărcat de probleme. Și mai mult sau mai puțin o soluție cibernetică fragilă nu este capabilă să facă față tuturor diferitelor tipuri de amenințări. Astfel, blockchain-ul poate fi cea mai promițătoare soluție din acest moment.

Adică, gândește-te la asta. A trecut ceva timp de când tehnologia a fost introdusă prima dată. Chiar dacă a prezentat o mulțime de insuficiențe încă după ani, acum înflorește pentru a fi o soluție excelentă.

În plus, funcționează deja în mai multe organizații din diferite industrii, cum ar fi asistența medicală, guvernul, lanțul de aprovizionare, energia etc..

Deci, ca tehnologie firewall, oferă o mulțime de protocoale de securitate. De asemenea, au câștigat multe laude de la toate industriile care îl folosesc. Deci, poate rezolva cu ușurință atacurile cibernetice.

Tehnologia Blockchain este o tehnologie de registru distribuit care utilizează noduri pentru a forma conceptul de descentralizare. Mai mult, folosește și o formă de consens reciproc pentru a proteja datele. De exemplu, dacă un hacker a încercat să pirateze unele dintre nodurile din rețea, alte noduri pot folosi cu ușurință procesul de consens pentru a detecta cine este jucătorul rău.

În plus, pot folosi metoda pentru a bloca nodurile compromise și pentru a salva întreaga rețea. Mai mult, puteți vedea că securitatea blockchain utilizează de fapt mai multe sisteme de forță pentru a oferi în principal redundanță și republicare rezistentă la manipulare.

 

Dar ce înseamnă?

În mulți termeni, ar putea însemna că hackerii ar putea să doboare câteva trupe, dar nu pot să doboare armata generală de securitate Blockchain. După cum puteți vedea prin trupe, mă refer la câteva noduri și la armată, mă refer la toate nodurile din rețea.

Deci, cu securitatea blockchain-ului pe mix, nicio operațiune industrială sau stocarea informațiilor nu este lăsată să depindă exclusiv de unicul sistem vulnerabil. În realitate, blockchain-ul și securitatea cibernetică îl ajută să devină mai scalabil și mai perturbator.

În plus, înseamnă că majoritatea politicilor de securitate, cum ar fi controlul fluxului sau parolele rotative, ar fi controlate mai divers. Mai mult, numai persoanele autorizate pot avea acces la controale specifice. Puteți încerca să replicați central și apoi să-l derulați încet în alte câmpuri.

Mai mult, aceste controale ar fi utilizate împotriva manipulării și de către toate nodurile din rețeaua de blockchain și securitate cibernetică.

Prin urmare, după cum puteți vedea, formează un firewall de auto-protecție. Astfel, nu are un singur punct de eșec. În plus, nu ar exista acces neautorizat la rețea sau modificări accidentale în rețeaua de securitate blockchain.

Deci, dacă sunteți confuz cu privire la faptul că securitatea blockchain poate fi soluția, cu siguranță pot spune că sigur poate. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu ce tip de soluție de securitate blockchain au nevoie, deoarece securitatea cibernetică în sine are diferite tipuri.

Deci, înainte de a alege soluția, organizațiile trebuie să știe exact ce tip de cazuri de utilizare are securitatea blockchain.

 

Doriți să aflați mai multe despre Blockchain? Verificați prezentarea Blockchain chiar acum!

 

Capitolul 4: Securitate blockchain: cazuri de utilizare posibile

 

Când vă uitați la statisticile atacurilor cibernetice, veți realiza cum evoluează cu adevărat protocoalele de securitate. Mai mult, veți realiza, de asemenea, modul în care sistemele de atac cibernetic devin din ce în ce mai dificil de gestionat pentru protocoalele tipice de securitate.

De la începutul anului 2016, în fiecare zi, infractorii au lansat 4000 de atacuri. Mai mult, indiferent de ceea ce au făcut oamenii, a devenit foarte clar că natura escaladării a depășit atacurile din 2015 cu 300%. Chiar și în 2015, atacurile s-au apropiat de 1000 pe zi; cu toate acestea, s-a triplat în 2016.

Unele dintre principalele hacks s-au întâmplat și în 2016, unde 57 de milioane de conturi de șofer și utilizator au fost compromise în Uber. Mai mult, în același an, au fost compromise și 412 milioane de conturi de utilizator Friend Finder.

Deci, vedeți că miza este mare acum și nici o industrie nu este chiar ferită de atacuri. În realitate, hackerii caută constant noi obiective mai noi de corupt. Astfel, chiar dacă ați fost în siguranță în ultimii câțiva ani, nu este o certitudine dacă compania dvs. va fi în siguranță și în viitor.

Cu toate acestea, este posibil să nu existe nicio metodă care să ofere o garanție de 100%. Totuși, securitatea blockchain-ului este mult mai bună decât cele tradiționale. Așa cum am spus mai devreme, că securitatea blockchain-ului vă poate reduce cu adevărat.

Mai mult, având în vedere că blockchain-ul și rețeaua de securitate pot împiedica hackerii să obțină informații sensibile, voi spune că aceasta este o heck de tehnologie de încercat.

Cu toate acestea, este posibil să nu fiți atât de familiarizați cu posibilele cazuri de utilizare a securității cibernetice blockchain pe care le poate aduce la masă. Așadar, acum voi sapa puțin mai adânc în acest spectru.

 

Consultați acum ghidul nostru Blockchain For Trade Finance!

 • Verificarea actualizărilor de software sau a descărcărilor

Orice fel de cai troieni, viermi și viruși pot intra cu ușurință în computere sub diferite forme. Și de cele mai multe ori sunt extrem de dificile chiar și de observat. La începutul anului 2016, s-au creat peste 127 de milioane de tipuri diferite de programe malware. Pentru a fi sinceri, toate acestea sunt foarte greu de identificat fără un ochi instruit.

De fapt, de multe ori vine sub forma unei actualizări de software sau a unei opțiuni false de descărcare a software-ului. Vrei ce este mai descurajant? În fiecare zi, institutul AV-TEST înregistrează 350.000 de noi tipuri de programe ca malware. Mai mult, sistemul de operare Mac care părea atât de neatins este acum o țintă a malware-ului.

În realitate, doar pentru infectarea Mac, există 49.000 de programe malware și toate au fost create în 2018. Mai mult, toate aceste fraude sunt atât de experți în a-și ascunde aplicația și software-ul la vedere, încât protocoalele antivirus tipice nu pot părea pentru a le afla în orice fel.

Și în locul tău, ei iau acasă toate veniturile pe care le-ai câștigat prin muncă grea. Nu pare corect, nu?

De aceea, este o necesitate acum să mergeți cu cazuri de utilizare a securității cibernetice blockchain. În plus, soluțiile de securitate blockchain nu sunt capabile doar să descopere ce software este legitim și care nu. Dar securitatea blockchain vă poate informa, de asemenea, dacă există o actualizare rău intenționată.

Cum o fac? Ei bine, în tehnologia blockchain de securitate cibernetică, puteți compara funcțiile hash atât ale dezvoltatorilor, cât și cele pe care urmează să le descărcați. După ce le comparați, puteți verifica cu adevărat dacă este legitim sau nu pe platforma de blocuri și securitate.

Astfel, scapă drastic de durerea de cap din listă.

 

Aflați mai multe despre istoria blockchain-ului acum!

 

 • Oprirea atacurilor distribuite de refuz de serviciu (DDoS)

Atacul negat de serviciu distribuit sau atac DDOS este un tip de atac care inundă rețeaua organizației cu trafic și, în cele din urmă, îl oprește. În plus, se întâmplă să atace din mai multe surse care ar putea ajunge la mii. Astfel, îngreunând urmărirea locației exacte a atacului.

De obicei, aceste atacuri nu câștigă cu adevărat nimic de genul de a păstra sistemul pentru bani sau de a obține informațiile dvs. personale. Este mai degrabă un credit solicitant, în timp ce vă distrugeți afacerea fără niciun motiv.

În plus, un nou tip de software DDoS îl face și mai dificil de manevrat. În realitate, acestea se ascund și se joacă moarte până când sistemul este repornit. Mai mult, poate lansa atacul din nou și din nou. Cu toate acestea, nu puteți afla unde este sursa.

Astfel, devine din ce în ce mai dificil să gestionezi toate problemele sau să păstrezi afacerea în mod consecvent.

Folosirea acestuia pentru oprirea atacurilor DDoS este un alt caz de utilizare a securității cibernetice blockchain. Dar cum o vor face cu adevărat soluțiile de securitate blockchain? Ei bine, mai întâi de toate, trebuie să existe o echipă de rezervă pentru salvarea rețelei atunci când intră sub incidență.

De obicei, din cauza unui nivel crescut de trafic, multe din rețeaua organizației se opresc. Dar când rețeaua companiei este atacată, blockchain-ul și rețeaua de securitate activează nodurile distribuite suplimentar pentru a găzdui mai multă lățime de bandă.

Deci, când lățimea de bandă se consumă, se introduce o alocare mai mare a lățimii de bandă. Astfel, în cele din urmă, câștigă tehnologia blockchain de securitate cibernetică. Dar puteți utiliza această metodă de creștere a rețelei numai folosind securitatea blockchain și nimic altceva.

Drept urmare, hackerii nu vor putea să-ți elimine organizația în curând.

 

 • Oferiți identități digitale sau identități biometrice

Majoritatea parolelor utilizate online ar primi o etichetă „slabă” și așteaptă doar să fie piratate.

Aparent, parolele cu un singur factor nu sunt suficiente acum pentru a vă proteja toate informațiile. În realitate, acestea sunt extrem de ușor de atacat. Deci, oferă hackerului acces ușor la date. Pentru a face față situației, folosirea procesului de autentificare cu mai mulți factori vă poate ajuta. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie încă suficient.

Știați că, potrivit Facebook, peste 600.000 de conturi de utilizatori sunt sparte în fiecare zi doar din cauza parolelor previzibile? Este o mulțime de numere! Și este un risc de securitate și pentru dvs. dacă autentificarea rețelei organizației dvs. se bazează și pe parole.

În realitate, trebuie să vă schimbați în mod frecvent parolele pentru a concura în siguranță. Cu toate acestea, acest lucru duce la parole mai complicate pe care nu le putem urmări. Mai mult, majoritatea oamenilor nu își schimbă parolele din cauza problemelor excesive. Cu toate acestea, dacă păstrați aceeași parolă mult timp, aceasta devine previzibilă.

Pentru a vă ajuta în această privință, cazurile de utilizare a securității cibernetice blockchain sunt aici. Nu numai că securitatea blockchain este capabilă să vă protejeze parolele, dar poate schimba cu adevărat modul în care oamenii intră în orice sistem.

Cu tehnologia blockchain de securitate cibernetică, veți obține identități digitale sau identități biometrice ca înlocuire a parolelor.

În realitate, identitățile digitale sau identitățile biometrice sunt mult mai sigure decât parolele. Și astfel, fără cheia dvs. biometrică, nicio altă persoană nu poate intra cu adevărat în documentele dvs. personale din blockchain și rețeaua de securitate.

În plus, soluțiile de securitate blockchain nu sunt doar mai sigure, dar este mai ușor să le utilizați și ele. În zilele noastre, multe companii oferă această soluție și pentru întreprinderi.

 

Consultați prezentarea noastră fundamentală Blockchain pentru a afla mai multe despre Blockchain!

 

 • Oprirea încălcărilor de securitate pe sistemele automate

Creșterea tehnologiilor autonome deschide noi culmi pentru oameni și organizații. Cu toate acestea, a deschis și mai multe lacune pentru ca hackerii să poată intra. În realitate, natura relaxată a organizațiilor sau lipsa unor măsuri de securitate adecvate face sistemele autonome mai fragile ca niciodată..

Hacking-ul a existat de generații și acum este o preocupare imensă pentru organizații. Nu există nicio modalitate de a ști dacă tendința se va schimba vreodată sau nu. Dar este sigur să spunem că nu va fi în curând.

Datorită fiabilității sistemului automat, acum hackerii pot folosi punctele slabe pentru a intra într-un sistem. În realitate, hacking-ul are loc în principal datorită partajării acreditării sau procedurilor de protecție a parolei greșite.

Mai mult, mulți oameni care lucrează în organizații nu au cunoștințele de a nu-și împărtăși acreditările cu portalurile web.

De aceea, atunci când un hacker intră în rețeaua angajatului, hackerul are acces și la rețeaua internă. Astfel, oferindu-i un jackpot.

Prin urmare, este timpul să treceți la cazuri de utilizare a securității cibernetice blockchain. În realitate, soluțiile de securitate blockchain sunt capabile să descopere intrări și comenzi corupte și nevalide. Folosind algoritmi, blockchain-ul și rețeaua de securitate pot determina când o comandă coruptă încearcă să intre în rețea.

Mai mult, tehnologia blockchain de securitate cibernetică este atât de avansată încât le poate opri cu ușurință fără probleme. Și folosind acest lucru, puteți afla cu ușurință care dintre sistemele automate sunt compromise și puteți începe și procesul de recuperare.

Deci, vedeți că modul în care securitatea blockchain poate ajuta în sistemele automate.

 

 • DNS mai sigur

Sistemul de nume de domeniu sau DNS este similar cu agenda telefonică, care ajută la determinarea unui site web pe baza adresei IP. În principal, acestea sunt necesare pentru a vă ajuta să găsiți site-ul web potrivit atunci când îl căutați.

Cu toate acestea, problema este că DNS este doar parțial descentralizat. Deci, orice hacker poate obține acces la conexiunea site-ului și a adresei IP și îl poate folosi pentru a bloca oricând. În realitate, aceasta duce la o cădere majoră pentru întreprindere, deoarece își pierd afacerea și au o impresie proastă a clientului. Deci, în cele din urmă, începe să degradeze și valoarea mărcii lor.

Unele dintre metodele obișnuite sunt de a infecta DNS-ul pentru a redirecționa clientul către multe site-uri web înșelătoare. Ca să nu mai vorbim, fiecare lucru al site-ului este plin de programe malware. Așadar, s-ar putea să deschideți un site legitim și să fiți redirecționat către unul infectat, numai pentru a încărca unele programe malware pe dispozitivul dvs..

Este o problemă serioasă pentru întreprinderi și necesită mai multă siguranță în această nișă.

De aceea, cazurile de utilizare a securității cibernetice blockchain pot ajuta la rezolvarea problemei. Ei bine, soluția este de a face din DNS un sistem complet descentralizat. Deci, cu tehnologia blockchain de securitate cibernetică, niciun hacker nu va avea acces la linkurile IP.

De asemenea, soluțiile de securitate blockchain nu numai că vor găzdui sistemul DNS, dar ar oferi și mai multe straturi de securitate pentru acesta.

Prin urmare, există diferite protocoale de securitate la fiecare nivel, ceea ce face ca rețeaua de securitate și blockchain să fie un sistem complet de probă.

Și acesta este modul în care securitatea blockchain-ului poate avea grijă de vulnerabilitățile sistemului DNS.

 

 • Furnizarea stocării descentralizate a datelor

Dacă utilizați un spațiu de stocare centralizat pentru a vă păstra toate informațiile, atunci sunteți doar o rață așezată, care așteaptă să fie piratată. În realitate, cea mai mare parte a stocării centralizate este predispusă la pierderea datelor.

Pierderea datelor poate avea loc din orice motiv. Cu toate acestea, atacurile cibernetice se află pe prima prioritate în această listă. În fiecare zi, multe organizații se confruntă cu ștergerea și modificarea datelor lor fără autorizarea corespunzătoare. Mai mult decât atât, ar putea fi o instalație de depozitare nesigură care să fie cauza.

Cu toate acestea, vine cu implicații serioase pentru organizații. Pierderea datelor ar însemna un regres imens și perturbator pentru linia de afaceri. În plus, poate strica reputația mărcii dvs.; poți pierde clienți și pierde finanțe.

Te face să te gândești cum de ce aceste afaceri nu au încercat niciodată altceva. Și în fiecare zi, numărul de încălcări ale stocării crește continuu. Deci, este important că baza de date centralizată nu poate oferi protecția în niciun fel.

Cu toate acestea, cu cazurile de utilizare a securității cibernetice blockchain, puteți schimba cu adevărat modul în care funcționează lucrurile. Arhitectura de rețea a soluțiilor de securitate blockchain este descentralizată prin natură. Deci, cu această nouă metodă, nu veți lăsa niciun punct de intrare în rețeaua de securitate blockchain.

Mai mult, aici, în loc de un singur punct de intrare care protejează informațiile, există mii de bariere solide care vă protejează datele. Și așa funcționează rețeaua de blocare și securitate.

De asemenea, cu tehnologia blockchain de securitate cibernetică, veți avea nevoie de interoperabilitate pentru a obține experiența completă. În orice caz, tehnologia reușește să o scoată, indiferent dacă te îndoiești sau nu.

 

Consultați acum Ghidul nostru Corda Blockchain!

 

 • Autentificare de identitate pentru dispozitive Edge

Folosim foarte mult dispozitive Edge în fiecare zi a vieții noastre și ar fi mai la modă și în viitor. În zilele noastre, majoritatea dispozitivelor sunt conectate prin internetul obiectelor. Cu toate acestea, acest lucru creează câteva puncte slabe în sistemul de securitate.

Oricât de utile sunt cu adevărat utile, mulți oameni sunt foarte preocupați de utilizarea acestora. În realitate, majoritatea dispozitivelor de vârf aduc propriile probleme de securitate. Mai mult, arhitectura în sine este defectă cu puncte slabe mari.

Știați că 41% din toate dispozitivele Android sunt vulnerabile la atacuri Wi-Fi extreme? Nu numai că va corupe telefonul, dar, dacă este conectat la orice fel de site, îi va corupe și pe aceștia.

În realitate, mulți angajați tind să se conecteze la rețeaua companiei lor cu telefonul nesecurizat, ceea ce duce la un acces ușor pentru hackeri.

De aceea, dispozitivele de margine au nevoie, de asemenea, de un mediu securizat, fără lacune pentru a oferi toate caracteristicile.

Deci, vedeți că cazurile de utilizare a securității cibernetice blockchain, în acest caz, sunt extrem de potrivite. Poate oferi autentificarea de identitate necesară pentru aceste dispozitive marginale extrem de vulnerabile. Dar cum va rezolva această problemă securitatea blockchain?

Ei bine, în primul rând, rețeaua blockchain și de securitate va izola rețeaua de bază printr-un proces de autentificare în mai mulți pași. Aici poate utiliza o cheie sau o semnătură biometrică care să asigure autentificarea corectă.

Prin urmare, soluțiile de securitate blockchain se pot asigura că doar persoana autorizată intră în sistem. Cu ajutorul stocării descentralizate, tehnologia blockchain de securitate cibernetică poate stoca cheile și într-un loc sigur.

Mai mult, rețeaua în sine poate oferi identități digitale atunci când o companie o configurează pentru prima dată.

 

 • Furnizați distribuirea cheii publice

Chiar dacă vă bazați pe parole sau trebuie să o faceți până când toate sistemele din lume sunt complet descentralizate, cum poate ajuta securitatea blockchain în acest caz? În prezent, cele mai multe parole și nume de utilizator sunt salvate în baze de date centralizate.

Ei bine, știți până acum că acestea sunt extrem de ușor de piratat. Dacă cumva baza de date în sine este piratată, atunci hackerul tocmai a lovit jackpotul. S-ar putea să vă gândiți care este marea problemă dacă obține parola unui cont de social media sau a unui site web pe care abia îl utilizați?

Ei bine, problema ar fi atunci când utilizați aceeași parolă sau o parolă similară pentru datele de conectare ale contului dvs. bancar sau datele de înregistrare ale asistenței medicale. Mai mult decât atât, este mai ușor să-ți dai seama de un model de la a vedea parola celor. Deci, chiar dacă credeți că un singur hack de parolă nu va face nicio diferență, în realitate, poate.

Și așa se obține hackerilor de la hackeri. Pentru a o opri, cheile publice precum parolele sau numele de utilizator ar fi distribuite astfel încât niciun hacker să nu poată avea acces la ele.

Cazurile de utilizare a securității cibernetice blockchain vor oferi o rețea de securitate blockchain complet descentralizată. Dacă începeți să vă stocați cheia publică pe mai multe noduri cu criptare completă, devine dificil pentru hackeri să aibă acces la aceasta.

Imaginați-vă, ați împărțit parola și ați criptat-o ​​și ați distribuit toate piesele între multe noduri din rețeaua de blocuri și securitate.

Deci, chiar dacă hackerul încearcă să obțină acces în tehnologia blockchain de securitate cibernetică, el nu poate ști unde sunt piesele cu adevărat.

În plus, pe piață există o mulțime de soluții de securitate blockchain pe care le puteți încerca.

 

Aflați despre diferite modele de afaceri Blockchain pentru a utiliza tehnologia acum!

 

 • Oferiți proveniența hardware a dispozitivului

Aceasta este urechea războiului cibernetic în care infractorii cibernetici folosesc tot ce le stă în putere pentru a ne paraliza. În realitate, fiecare industrie se confruntă cu probleme de furt și nu are securitatea adecvată pentru a le întreține.

Mai mult, multe companii de zăpadă au și produse contrafăcute. Aceste produse intră în sistemul lor fără a lăsa nicio urmă, iar oamenii le cumpără ca produse legitime. Mai mult, hardware-ul este una dintre cele mai mari nișe contrafăcute din toate timpurile.

Cu toate acestea, infractorii cibernetici folosesc acest hardware contrafăcut în beneficiul lor. Hardware-ul contrafăcut a ascuns viruși rău intenționați. Da, ai auzit bine, ei introduc virușii în hardware înainte de a-l furniza industriilor legitime.

Deoarece nu există nicio proveniență hardware, multe organizații nu știu dacă au de-a face cu produse bune sau cu produse proaste. Ca urmare, atunci când o organizație primește dispozitivele și le conectează la rețeaua lor, tot dracul se dezlănțuie.

Chiar dacă este posibil să aveți un protocol de securitate în funcțiune, virușii din hardware sunt foarte greu de scăpat.

Astfel, trebuie să existe proveniență hardware, iar cazurile de utilizare a securității cibernetice blockchain pot face acest lucru cu siguranță. Cu proveniența hardware a dispozitivului, niciun virus rău intenționat nu mai poate încălca rețeaua. Acum, în timpul producției, industria poate vedea dacă furnizorul este legitim sau nu în rețeaua de securitate blockchain.

Cu ajutorul platformei blockchain și de securitate, poate afla cu ușurință originea hardware-ului. Este unul dintre numeroasele avantaje ale tehnologiei blockchain de securitate cibernetică, iar baza de date imuabilă ajută la menținerea informațiilor nepoluate.

Există deja mai multe soluții de securitate blockchain acolo pentru această nișă în mod specific.

 

 • Filtrarea alertelor de securitate

Ei bine, utilizarea protocoalelor tipice de securitate cibernetică este excelentă. Cu toate acestea, odată cu aceasta, există și o mulțime de costuri. Problema este când pot detecta malware sau date rele. Cu toate acestea, ele par, de asemenea, să semnaleze datele legitime ca fiind corupte.

În realitate, semnalizarea falsă este atât de vastă, încât are nevoie de mai multe costuri administrative suplimentare pentru a afla care nu este și care este. Astfel, continuă să adune mai mulți bani în loc să-i reducă.

Aceste date fals pozitive pot duce la probleme atât pentru consumatori, cât și pentru companie. Doar cu date fals pozitive, costă întreprinderilor peste 1,3 milioane de dolari în fiecare an. Mai mult, timpul pierdut este de 21.000 de ore.

Deci, nu pierde doar suma enormă de bani, dar pierde și timpul.

De aceea, cu cazurile de utilizare a securității cibernetice blockchain, puteți obține datele filtrate. În plus, alertele de securitate blockchain ar fi mai exacte fără niciun fals pozitiv. Nodurile din cadrul soluțiilor de securitate blockchain pot funcționa ca verificator dacă datele sunt corecte sau nu.

Astfel, veți scăpa de costul suplimentar și de timpul pierdut pentru totdeauna în tehnologia blockchain de securitate cibernetică. Cu toate acestea, acesta nu este singurul beneficiu aici. Blockchain-ul și platformele de securitate sunt mult mai puțin costisitoare decât soluțiile medii. Deci, este un câștig-câștig pentru toată lumea.

 

Capitolul 5: Exemple de securitate cibernetică blockchain la locul de muncă

 • Santander

Santander folosește securitatea blockchain pentru a-și îmbunătăți serviciile de plăți internaționale. Se pare că sunt prima bancă din Regatul Unit care a adoptat blockchain-ul în scopuri de securitate. Mai mult, cu ajutorul blockchain-ului și securității cibernetice, aceștia își ajută clienții să plătească în America de Sud și Europa folosind contul lor din Santander.

De asemenea, cu ajutorul Ripple, acum serviciul One Pay Fix este disponibil în Polonia, Marea Britanie, Brazilia și Spania. Știm cu toții cum rețeaua internă a băncilor este întotdeauna sub atacuri cibernetice constante. Și pentru a vă asigura că clienții nu suferă, Santander folosește securitatea blockchain pentru a proteja și toate rețelele lor interne.

 

 • Banca Națională a Canadei

Banca Națională a Canadei folosește rețeaua blockchain și securitatea cibernetică pentru emiterea datoriilor. În prezent, ei folosesc Quorum enterprise-Ethereum de J.P.Morgan ca rețea de bază. Quorum este o versiune Enterprise a Ethereum cu protocoale de securitate adăugate pentru a proteja orice organizație din atacuri cibernetice.

Și Banca Națională a Canadei folosește aspectul de securitate blockchain pentru a asigura siguranța 100% în tranzacții. Mai mult, lucrează și la alte proiecte, cum ar fi oferirea unui canal sigur pentru industriile lanțului de aprovizionare.

Oricum, recent au trecut printr-o fază de încercare a emiterii de datorii, unde au emis o datorie anuală de 150 de milioane de dolari utilizând platforma.

 

 • Barclays

Barclays folosește blockchain-ul și securitatea cibernetică pentru a oferi securitate în transferurile de fonduri. Nu numai asta, dar au și un brevet pentru utilizarea tehnologiei de securitate blockchain. În realitate, obiectivul principal al acestei companii este să o folosească pentru a spori stabilitatea și popularitatea transferurilor valutare.

De asemenea, îl folosesc pentru a menține toate bazele de date interne la îndemâna hackerilor. În plus, au și un brevet pentru securitatea blockchain-ului în procesele KYC. Deci, cu ajutorul acestuia, orice bancă sau companie financiară își poate stoca identificarea personală în rețeaua blockchain.

 

 • Schimbați asistența medicală

Change Healthcare folosește blockchain-ul și securitatea cibernetică pentru a oferi soluții de asistență medicală în toate spitalele din SUA Nu numai asta, ci îl folosesc și pentru propriul lor management al securității. În plus, compania știe cum industria medicală se destramă din cauza hacks și abuzului criminalilor cibernetici. În realitate, este un factor de zi cu zi că multe informații sensibile la pacienți sunt scurse sau pirate din baza de date a spitalului.

Ca să nu mai vorbim, modificarea datelor pentru câștig personal este importantă. Și totul pentru că industria asistenței medicale nu are o securitate adecvată. De aceea, Change Healthcare nu oferă doar soluții de securitate blockchain, ci îl folosește și pentru a-și monitoriza rețeaua.

 

 • Legături de sănătate

Health Linkages folosește securitatea blockchain pentru a asigura un proces transparent de transfer de date și audit pentru sectorul sănătății. Nu numai asta, dar folosește și asta pentru a spori conformitatea din industrie. În realitate, folosind platforma lor, puteți partaja datele despre pacienți numai dacă aveți acreditări adecvate.

De asemenea, enumeră toate evenimentele din domeniul sănătății și ceea ce face ca deciziile să fie mai clare pentru medici. Cu toate acestea, este prioritar să vă asigurați că niciun hacker sau terță parte nu are acces la aceste informații.

În prezent, aceștia lucrează în prezent la un studiu diferit al blockchain-ului și al proiectului de securitate cibernetică, în care profesioniștii pot vizualiza informațiile pacienților într-un canal sigur.

 

 • Statul Colorado

Statul Colorado folosește securitatea blockchain și consideră că, pentru cazurile de utilizare guvernamentale, îl pot folosi pentru protecția datelor. Nu numai asta, dar Senatul Colorado a adoptat un proiect de lege privind problema utilizării securității blockchain pentru a-și asigura stocarea înregistrărilor.

De obicei, Colorado se ocupă cu 6-8 milioane de încercări de hacking în fiecare zi. Și de multe ori hackerii au fost victorioși, dăunează structurii guvernamentale. Pentru a face față acestui lucru, Colorado folosește criptarea blockchain-ului pentru a-i ține departe de orice tentativă de hacks. Și acesta este modul în care securitatea blockchain afectează și guvernele.

 

 • Australia

Ei bine, guvernul australian nu este atât de în urmă în ceea ce privește utilizarea blockchain-ului și securității cibernetice pentru a-și stoca documentele guvernamentale. În realitate, țara a acordat prioritate recent utilizării rețelei de securitate blockchain pentru guvern.

Chiar dacă rețeaua este încă în primele faze, însă oficialii guvernamentali cred că tehnologia va deveni în curând un atu cu adevărat valoros.

În prezent, ei iau suport tehnologic de la IBM pentru a face ecosistemul guvernamental. De asemenea, guvernul federal consideră că va fi un plus minunat și pentru viitoarele guverne.

 • Malta

În prezent, Malta folosește securitatea blockchain pentru a-și susține sectoarele financiare. Cu toate acestea, oficialii guvernamentali analizează și aspectul de securitate al blockchain-ului. De ce? Ei bine, ei vor în principal să își protejeze toate documentele guvernamentale. Mai mult decât atât, vor să păstreze toate informațiile cetățenilor departe de infractorii cibernetici.

În realitate, Malta este mai mult decât dornică să primească blockchain-ul în fiecare sector. De fapt, vor să devină Insula Blockchain. De asemenea, odată cu creșterea nebuniei criptomonedelor din Malta, aceștia se află sub ținta hackerilor de foarte mult timp.

De aceea, guvernul dorește să utilizeze blockchain-ul ca strat de securitate și pentru bazele lor de date.

 

 • Agenția pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA)

Agenția pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării sau DARPA este într-adevăr agenția Departamentului Apărării al Statelor Unite care lucrează pe tehnologii pentru armată. În realitate, dezvoltă în principal diferite tehnologii emergente pentru armata SUA.

Cu toate acestea, acum că tehnologia blockchain este una dintre tehnologiile emergente, DARPA analizează modul în care o poate folosi pentru securitatea și criptarea transferurilor de date. De aceea, lucrează la un sistem de mesagerie bazat pe securitate blockchain, care poate ajuta armata să împărtășească informațiile în orice locație instantaneu.

Și, de asemenea, pentru a vă asigura că nicio terță parte nu își poate intersecta mesajul în rețeaua de blockchain și securitate cibernetică.

Verificați diferențele dintre Blockchain și baza de date.

 • Militar chinez

Armata chineză este acum interesată de securitatea blockchain-ului pentru a-și îmbunătăți protocoalele de securitate în rețeaua lor militară și guvernamentală. Mai mult, ei cred că securitatea blockchain-ului are potențialul de a opri adversarii străini să schimbe sau să modifice informații militare sau guvernamentale vitale.

De obicei, trebuie să se confrunte cu o mulțime de scurgeri și modificări de informații. Și cu siguranță, informațiile militare ale unei țări nu ar trebui să fie pe mâna terților. Poate dăuna grav țării.

Cu toate acestea, încă nu știm la ce proiecte lucrează din motive de confidențialitate. Dar știm că aceștia caută să acopere informații privind operațiunile de informații și comunicarea dintre ofițeri.

Deci, puteți vedea cum securitatea blockchain-ului are un impact asupra celui mai mare sector din lume.

 

 • Lockheed Martin

Lockheed Martin se întâmplă să fie primul contractor de apărare din Statele Unite care folosește blockchain-ul și securitatea cibernetică pentru a îmbunătăți protocoalele. Nu numai asta, ci folosește și securitatea blockchain în gestionarea riscurilor din lanțul de aprovizionare, sisteme de inginerie și dezvoltare de software.

Vrea să se asigure că fiecare dintre aceste câmpuri are o securitate foarte strânsă. În realitate, compania primește suport tehnologic de la Guardtime.

Un alt motiv posibil pentru alegerea rețelei de securitate blockchain este să se asigure că toată dezvoltarea armamentului rămâne în siguranță și nu cade în mâini greșite, deoarece dezvoltarea armamentului este, de asemenea, o parte vitală în cadrul unei țări și a unui guvern.

 

 • Flex și Rockwell Automation

Flex este compania din lanțul de aprovizionare care folosește tehnologia blockchain din diverse motive, iar unul dintre ele este securitatea. Nu numai Flex, ci o altă companie de hardware Rockwell Automation folosește, de asemenea, securitatea blockchain pentru a oferi o infrastructură mai sigură procesului lor de fabricație și expediere..

În prezent, ambii au beneficiat de sprijin tehnologic Cisco. În realitate, ca parte a alianței IoT de încredere, Cisco este mai mult decât dornic să integreze blockchain-ul cu dispozitivele IoT.

Mai mult, cred că IoT și blockchain se împerechează de fapt foarte bine.

 

 • Departamentul de Energie al SUA

Departamentul de energie al SUA lucrează cu Guardtime pentru a asigura o rețea complet securizată pentru resursele de energie distribuite la marginea rețelelor electrice. Aici, prin marginea rețelelor electrice, înseamnă intersecția în care rețeaua electrică se împarte la alți clienți și la rețelele distribuite.

În plus, vor să oprească orice utilizare abuzivă a energiei înainte ca aceasta să se împartă în alte rețele. Aparent, proiectul se numește Cybersecurity for Energy Delivery Systems sub tărâmul Obama.

Mai mult, utilizarea blockchain-ului pentru a sprijini sistemul nu numai că îi va ajuta să lupte împotriva atacurilor terților, ci și pentru a asigura o mai mare fiabilitate a infrastructurii.

 

 • Etic

Ethical folosește în prezent securitate blockchain pentru protecția pistelor lor de audit. Mai mult, ei lucrează cu Guardtime pentru a asigura securitatea deplină a pistelor de audit. În realitate, de fiecare dată când se face o operațiune, aceasta se adaugă la baza de date. Mai mult, pentru fiecare înregistrare, este introdusă o nouă semnătură KSI.

Ce etic aici stochează semnătura ca dovadă a dovezii? DACĂ semnătura este prezentă în baza de date, atunci este dovada faptului că autorul, timpul sau integritatea auditului sunt încă intacte. Oricum, dovezile se înregistrează în rețeaua blockchain Guardtime pentru utilizare ulterioară.

Pentru a se asigura că nimic nu a fost atins, compania poate valida folosind semnătura cu dovezile din baza de date.

 

De ce nu verificați ghidul nostru Hyperledger Blockchain?

 

 • Sectorul energetic din Marea Britanie

Sectorul energetic din Marea Britanie analizează securitatea blockchain-ului și, în acest sens, iau în considerare în prezent tehnologia Guardtime. De aceea, să înțelegem mai bine conceptul de securitate blockchain; sectorul ia în prezent exerciții cibernetice de la ei.

Toate exercițiile incluse în mediul energetic au medii, scenarii și simulare din viața reală diferite pentru a înțelege cum funcționează întreaga lucrare. Cu toate acestea, în prezent, obiectivul principal a fost de a ajuta participanții să detecteze atacul, să-l oprească din răspândire și să-și revină.

Ei bine, este inutil să spun că exercițiile au avut succes, iar sectorul energetic din Marea Britanie a avut un gust al puterii blockchain. Cu toate acestea, încă nu știm dacă vor implementa tehnologia sau nu.

 

 • Sectorul nuclear nuclear din Regatul Unit

Un alt sector uriaș care se ocupă de securitatea blockchain-ului este sectorul nuclear civil din Regatul Unit. În realitate, sectorul nuclear trebuie să aibă măsuri de securitate complet doveditoare, dacă dorește să se ferească de toate atacurile cu care se confruntă în fiecare zi.

De aceea, lucrează cu Guardtime pentru a înțelege mai bine consecințele utilizării tehnologiei. În prezent, Guardtime le-a arătat un atac cibernetic real asupra unei centrale nucleare și cum îl pot apăra.

Se pare că a avut un succes imens. Chiar dacă sectorul nuclear este mai mult decât dornic să lucreze cu blockchain, încă nu știm dacă au vreun proiect activ sau nu.

 

 • Danieli

Danieli ia soluția de securitate blockchain din Naoris. Dacă nu ați auzit de Danieli, permiteți-mi să vă spun puțin. Danieli este unul dintre cei mai mari furnizori de oțel din industrie. Întrucât Danilei este una dintre companiile de tip blue-chip, este absolut necesar ca acesta să primească protecție pentru toți clienții și informații sensibile.

La starea lor actuală, fiecare dintre dispozitivele angajaților lor poate acționa ca o cale către rețeaua lor. Deci, pentru a se asigura că nu se confruntă cu consecințe cibernetice grave, au cerut Naoris securitate blockchain doar pentru serverele lor de date din întreaga lume.

Proiectul este încă în desfășurare în această etapă.

 

 • Ministerul Apărării din Estonia

Ministerul Apărării din Estonia a acordat un contract pentru Guardtime privind securitatea blockchain-ului. De fapt, vor să dezvolte următoarea generație de gamă cibernetică NATO pentru guvern. În realitate, noul design va debloca o mulțime de caracteristici, cum ar fi războiul electronic, informații, capabilități de rafinare a misiunilor, securități cibernetice și multe altele.

Deci, pentru a vă asigura că totul este la fața locului, trebuie să aibă o copie de rezervă cibernetică completă. Și de aceea folosesc securitatea blockchain pentru asta.

 

Dacă doriți să aflați mai multe despre provocările adoptării blockchain-ului, puteți consulta articolul nostru despre el.

 

Capitolul 6: Notă finală

Securitatea cibernetică este o mizerie de ceva timp acum. În principal, imediat după înflorirea malware-ului în 2016, multe organizații se confruntă cu o cantitate masivă de pierderi în fiecare an doar din cauza infracțiunilor informatice.

Cu toate acestea, după cum puteți vedea, securitatea blockchain este mai mult decât capabilă să facă față tuturor amenințărilor la adresa securității. Nu pot spune că este o tehnologie completă. Cu toate acestea, judecând modul în care funcționează alte protocoale de securitate, blockchain-ul este departe de a începe bine. Deci, merită cu siguranță să ne uităm.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me