Hyperledger este una dintre cele mai populare platforme blockchain la nivel de întreprindere de pe piață acum. În realitate, există o mulțime de exemple în care companiile folosesc Hyperledger ca coloană vertebrală a rețelei lor.

Cu toate acestea, Hyperledger este un proiect umbrelă în care se dezvoltă alte proiecte multiple în cadrul acestuia. Mai mult, în prezent Hyperledger are 14 proiecte sub aripi. Printre acestea, Tesatura Hyperledger este cea mai populară până acum.

Și astăzi, voi acoperi tot ce trebuie să știți despre platforma blockchain pentru a vă ajuta. Asadar, haideti sa începem!

Contents

Capitolul 1: Ce este Hyperledger Fabric?

Fundația Linux a venit pentru prima dată cu ideea Hyperledger în 2015. În realitate, a fost momentul perfect pentru a ajuta comunitatea blockchain să crească și să atingă întregul potențial pe care îl are.

Cu toate acestea, Hyperledger nu doar promovează un singur standard, ci oferă un mediu destul de colaborativ. Deci, există mai multe eforturi de colaborare sub aripile sale.

Hyperledger Fabric este un proiect blockchain de întreprindere open-source în cadrul Hyperledger. Mai mult, la fel ca orice alte rețele blockchain de acolo, vine cu contracte inteligente, registre și protocoale care ajută participanții să gestioneze toate tranzacțiile lor..

In realitate, Hyperledger Fabricul are unele diferențe față de platformele tipice blockchain. Unul dintre ele este faptul că este permis și o rețea privată. Deci, mai degrabă decât să permită participanților necunoscuți să intre într-un sistem, acesta creează o caracteristică de membru și le permite pe cele permise.

Pentru a fi franc, este o abordare excelentă pentru întreprinderi. În realitate, companiile de întreprindere au multe probleme de confidențialitate. Deci, trebuie să își mențină integritatea și să țină toți concurenții în afara sistemului de rețea.

Astfel, având în spate Hyperledger Fabric îți oferă cu adevărat noi oportunități pentru companii.

Platforma este, de asemenea, destul de flexibilă odată ce ați aflat despre aceasta. În plus, oferă opțiuni de funcții conectabile, utilizarea mai multor consensuri, diferite formate de registre și MSP-uri. Deci, într-un fel, vă oferă o mulțime de oportunități de a-l face mai ușor de utilizat în funcție de nevoile dvs..

Pe de altă parte, are opțiunea de a canalelor care ar permite participanților să creeze tranzacții private. Este vital pentru multe companii, deoarece este posibil să fie nevoie să se ocupe de probleme sensibile. Și, toți participanții la o rețea nu sunt pe deplin de încredere pentru asta.

Capitolul 2: Avantajele de bază ale țesăturii Hyperledger

Există câteva avantaje de bază ale blockchainului Fabric Hyperledger pe care trebuie să le verificați înainte de a trece la următorul segment. Conform documentelor Hyperledger, tehnologia poate oferi o mulțime de caracteristici benefice – sursă deschisă, cod de calitate, eficiență mai mare, design modular și aplicații pe scară largă.

Așadar, să vedem ce oferă cu adevărat probele de țesături Hyperledger în acest caz.

 • Sursa deschisa

Blockchain-ul Hyperledger Fabric este o platformă open-source, astfel încât toată lumea este liberă să o folosească. Astfel, înseamnă că nu va trebui să îl cumpărați de la ei dacă doriți să-l utilizați pentru oricare dintre proiectele dvs. Mai mult, nu există și blocări ale furnizorilor.

Cu toate acestea, în multe cazuri, industriile doresc să adauge mai multe funcții sau nu doresc să irosească bani din taxele pentru dezvoltatori. Acest lucru se datorează faptului că, deși codul sursă este gratuit, ar trebui să aveți abilități de dezvoltare pentru a înțelege cu ce aveți de-a face.

Așadar, ai avea nevoie de o echipă de programatori care să o poată înțelege. În plus, puteți adăuga sau elimina unele dintre caracteristici pentru a face blockchain-ul de țesături Hyperledger mai potrivit pentru industria dvs..

 • Potrivit pentru industria largă

Platforma poate merge cu orice tip de industrie în prezent. Deci, înseamnă că indiferent de ce fel de companie aveți, ar merge perfect cu ea. În realitate, industrii precum lanțul de aprovizionare, serviciile bancare, Internetul obiectelor, asistența medicală, guvernul, mass-media, securitatea cibernetică și multe altele îl urmăresc.

Mai mult, multe eșantioane de țesături Hyperledger de pe piață vă pot arăta cum tehnologia ajunge la popularitate. De asemenea, deoarece rețeaua este permisă, utilizarea acesteia în fiecare mediu devine destul de ușoară.

 • Cod de calitate

Oferă observații atente pentru a vă asigura că calitatea predomină cu fiecare adăugare nouă. Aceasta este una dintre cele mai bune părți ale blockchainului Fabric Hyperledger. Potrivit documentelor din materialul Hyperledger, veți vedea că toate codurile lor trec printr-o inspecție crucială.

În realitate, ei vor să se concentreze mai mult pe calitate decât pe cantitate. Deci, dacă adaugă noi caracteristici, trece prin faze grele de testare pentru a afla orice defecțiune ascunsă. Mai mult, deoarece probele de țesături Hyperledger sunt open-source, comunitatea a contribuit în mare măsură la perfecționarea bazei de cod.

Astfel, veți obține întotdeauna un nivel premium de calitate atunci când vine vorba de probele de țesături Hyperledger.

 • Eficiență mai mare

Conform documentelor din materialul Hyperledger, acesta oferă mai multă eficiență în comparație cu alte platforme blockchain.

În realitate, structura internă a blocului de țesături Hyperledger promovează eficiența. Fiecare nod din mostrele de țesături Hyperledger are o sarcină de lucru diferită. Deci, poate separa tranzacțiile de alte procese de angajament și de comandă.

Astfel, nodurile pot procesa mai multe tranzacții simultan fără a face sistemul lent. Mai mult, această nouă structură asigură faptul că consumul de timp este relativ scăzut și accelerează funcționalitatea generală.

În paralel cu aceasta, multe noduri nu au sarcina procesării tranzacțiilor. Cu toate acestea, aceste noduri se pot concentra pe întreținerea sau autentificarea registrului.

 • Design modular

Un alt mare beneficiu pe care îl cunosc din documentele despre materialele Hyperledger este structura modulară. Designul modular asigură o funcționalitate mai mare a rețelei. Și de ce nu? În realitate, veți folosi algoritmi diferiți pentru a rula pe probele de țesături Hyperledger în scopuri diferite.

De exemplu, puteți alege un algoritm pentru criptare, altul pentru identitate și altul pentru consens. Pentru aceasta, tot ce trebuie să faceți este să îl conectați la blockchain-ul Hyperledger Fabric. Deci, nu sunteți blocat cu un singur tip de algoritm pentru a rula pe blockchain-ul Hyperledger Fabric.

Acesta este un mare plus, nu-i așa??

Capitolul 3: Modelul arhitectural al țesăturii Hyperledger

Active

Să începem cu active. În diagrama arhitecturii Hyperledger Fabric, activele pot fi orice lucru care deține o valoare monetară în sistem. Mai mult, gama poate varia de la imobilizări corporale la imobilizări necorporale. În realitate, ați avea șansa de a modifica orice activ folosind facilitatea cod de cod din rețea.

Toate aprobările din diagrama arhitecturii țesăturii Hyperledger sunt reprezentate ca perechea cheie-valoare. Pe de altă parte, tranzacția reprezintă celelalte modificări ale stării de pe registru. În plus, puteți reprezenta activele în JSON sau sub formă binară.

Cod de cod

Urmează codul de legătură pentru diagrama arhitecturii țesăturii Hyperledger. Ei bine, codul de cod este de fapt o logică de afaceri care poate defini un activ și alte modificări tranzacționale ale acelui activ. În realitate, chaincode rulează separat de ordinele de tranzacție, ceea ce optimizează rețeaua pentru mai multă securitate.

Mai mult, aplică reguli pentru modificarea perechilor cheie-valoare sau a oricărui alt tip de stare din baza de date. Puteți executa un cod de cod folosind o propunere de tranziție. Mai târziu, execuția va schimba starea activului.

Ai putea să te gândești la asta ca la un contract inteligent. În documentele de material Hyperledger, aceștia au folosit ambii termeni în mod interschimbabil. Cu toate acestea, nu sunt în totalitate același lucru.

Ledger

În diagrama arhitecturii țesăturii Hyperledger, o altă parte este registrul. Codifică tot istoricul tranzacțiilor într-un registru imuabil. De asemenea, vine cu interogare SQL ca capacitate. În realitate, registrul este secvențiat și nu puteți schimba starea unei tranzacții odată ce intră în registru.

Acest lucru face ca registrul să fie destul de robust.

Alte caracteristici includ interogări de numai citire, istorice de numai citire, semnături ale interlocutorului tranzacționat și multe altele. Dar voi vorbi despre ele într-un pic despre diagrama arhitecturii țesăturii Hyperledger.

Un alt lucru extraordinar despre registru este că vine cu liste de control al accesului, astfel încât numai persoana care are acces la el să îl poată vedea. În realitate, dacă o persoană nu are dreptul să vadă informațiile, atunci nu poate pătrunde în protocoalele de securitate.

În afară de acestea, acoperă și configurația pentru blocuri pentru a vă asigura că fiecare bloc urmează aceeași structură.

Identitate

Ei bine, diagrama de arhitectură a țesăturii Hyperledger indică faptul că sistemul este permis. Deci, dacă nu au nici o gestionare a identității, cum va funcționa, nu? În realitate, contractul inteligent Hyperledger Fabric oferă un serviciu de identitate de membru care ajută la gestionarea tuturor identităților din rețeaua permisă.

Cu ajutorul acestui element, puteți alege cine poate intra în rețea și cine nu. Și astfel, în cele din urmă, vă veți limita rețeaua internă de la distanță.

De fapt, este o soluție excelentă pentru Enterprise Company, deoarece există multe informații care nu ar trebui să cadă în mâinile publice. În realitate, toată lumea trebuie să-și mențină avantajul competitiv pe piață, astfel încât aveți nevoie de serviciul de membru.

Confidențialitate și confidențialitate

Cu intrarea permisă, primiți confidențialitate și confidențialitate în diagrama arhitecturii țesăturii Hyperledger.

Mai mult, vine cu restricții de date și facilități de tranzacții private. Oricum puteți partaja registrul cu întreaga rețea de noduri, dar puteți seta și privilegii și pentru alte părți.

Acestea includ în principiu tranzacțiile private. Deci, atunci când inițiați o tranzacție privată, puteți alege să păstrați înregistrarea pentru dvs. a părții participante. Dar amintiți-vă întotdeauna că va fi și pe registru. Chiar dacă alte persoane s-ar putea să nu o vadă, dar ar fi tot acolo.

Protocoale de securitate

Veți obține un grad mai ridicat de protocoale de securitate pentru a proteja rețeaua de orice atac. În diagrama de arhitectură a țesăturii Hyperledger, veți obține un mecanism de criptare pentru a proteja toate informațiile de pe registru.

Deci, oricine ar vedea informații criptate în locul realului.

Mai mult decât atât, au și alte măsurători de siguranță care fac rețeaua pe deplin capabilă să evite orice atac.

Aceasta face ca această platformă să fie o alegere excelentă atunci când vine vorba de companii de întreprindere. În realitate, companiile de ultimă generație se confruntă întotdeauna cu o amenințare iminentă de atacuri cibernetice. Dar, cu ajutorul tehnologiei blockchain, acestea pot fi ușor sigure.

Consens

Acum, pentru cea mai importantă parte a arhitecturii. Ei bine, în realitate, oferă o abordare unică pentru a ajunge la un consens, ceea ce îl face perfect pentru soluția de nivel enterprise. În realitate, algoritmii de consens Hyperledger Fabric operează pe modelul Kafka.

Dar este doar pentru scopuri de referință. În realitate, puteți utiliza și alte mecanisme de consens și în scopuri de comandă. Aceasta este de fapt una dintre cele mai bune caracteristici ale algoritmului consens Hyperledger.

De fapt, permite utilizatorului să stabilească protocolul de consens pentru mediu fără a-și limita creativitatea. De asemenea, puteți utiliza mai multe protocoale de consens pentru mai multe procese.

Oricum, în prezent, în acest moment se desfășoară mai mulți algoritmi de conector Hyperledger conectabili. De asemenea, serviciile de comandă permit algoritmi bazați pe BFT.

În plus, noua versiune a tehnologiei aduce un nou plus la consens, care este Raft. Cu toate acestea, nu este tolerant la defectele bizantine, ci este doar tolerant la defecțiuni. Și, așadar, nu îl puteți furca la fel de bine.

Oricum, modelul Kafka este și CFT și nu BFT. Dar, deoarece sistemul este permis și pot intra numai persoane de încredere, modelul Kafka funcționează eficient.

Pentru a menține integritatea sistemului, algoritmul de consens al țesăturii Hyperledger este o necesitate. Acum să vedem care sunt proprietățile consensului.

 • Vivacitate: Aici, toate nodurile non-defecte vor primi tranzacția trimisă.
 • Siguranță: Toate nodurile din sistem vor primi aceeași secvență de ieșire pentru aceeași secvență de intrare. Deci, înseamnă că atunci când nodurile obțin serii de tranzacții identice, toate modificările de stare vor fi la fel.

Algoritmul de consens al țesăturii Hyperledger în prezent –

 • Solo

În realitate, algoritmul de consens al țesăturii Hyperledger Solo este în mare parte algoritmul preferat de un dezvoltator pentru experimentare. În plus, include doar un singur nod și cu siguranță nu este potrivit pentru scenarii de producție.

 • Kafka

Kafka nu este un tolerant al defectelor bizantine, ci un algoritm consens de toleranță la defecțiuni în caz de defecțiune. Aici, nodul lider va face toate comenzile. Pe de altă parte, replicile sincronizate sunt cele care sunt lideri. Dar, după anumite voturi, puteți alege un lider în rețea.

 • Plută

În material textil, algoritmul de consens al materialului Raft Hyperledger urmează un model de tip lider și adept. În realitate, toți liderii sunt selectați dinamic dintr-un lot de noduri de comandă din rețea. Mai mult, liderul replică în principal orice mesaje la toate nodurile următoare.

Cu toate acestea, sistemul poate rezista pierderii nodurilor și chiar a nodurilor lider. Dar trebuie să existe noduri de comandă disponibile în rețea. Deci, este un CFT și nu un BFT.

De exemplu, dacă există 7 noduri în rețea, acesta poate rezista pierderii a trei noduri lăsând celelalte patru noduri.

Care este procesul?

De obicei, întregul proces este împărțit în trei părți –

 • Aprobare
 • Comanda
 • Validare

Practic, urmează acești pași –

 • Un client va solicita o tranzacție.
 • Aplicația SDK va genera apoi o propunere tranzacțională și o va trimite la nodurile similare de aprobare.
 • După aceea, colegii ar verifica dacă tranzacția propusă urmează formularul standard, conține semnătura clientului și este valabilă sau nu, și dacă clientul are permisiunea pentru aceasta.
 • Apoi, propunerile de tranzacții introduc argumentul și apoi sunt transmise către contractul inteligent sau codul de cod sau către alte aplicații SDK.
 • Apoi aplicația va verifica semnăturile și va compara răspunsurile la propuneri.
 • Mai târziu, va transmite tranzacția cu seturi și semnături de scriere / citire către nodurile de comandă.
 • Nodurile de comandă pregătesc apoi blocul și, după aceea, îl transmit tuturor colegilor.
 • Toți colegii primesc blocul actualizat adăugat în lanț, iar blocul este adăugat și la baza de date.

Capitolul 4: Identitatea, calitatea de membru și managementul colegilor

Identitate

În rețeaua blockchain, există mulți actori, cum ar fi administratorii, comenzile, colegii, aplicațiile client și multe altele. Toți actorii trebuie să obțină certificarea pentru a intra în rețeaua Hyperledger.

În realitate, acești actori obțin identități certificate pentru a se asigura că au permisiunea de a accesa informațiile din rețea.

Mai mult, identitatea ar putea include numele organizației individuale, ce rol joacă sau orice alte atribute. Practic, este o formă digitală de certificare a angajaților.

Calitatea de membru

Eșantioanele de țesături Hyperledger oferă o caracteristică a furnizorului de servicii de membru, care ajută la identificarea identității în care este de încredere și în care nu.

În realitate, programul fie listează identitățile din cadrul unei organizații de încredere. Sau, de asemenea, enumeră care CA sunt valide pentru a autoriza identitățile noilor membri.

În acest fel, atunci când aceste CA permit celorlalți membri să intre pe platformă, aceștia au încredere în mod automat.

Uneori, sistemul ar putea utiliza combinația de la ambele modele. În afară de aceasta, atribuie, de asemenea, roluri de autentificare specifice multor identități. Deci, unii pot avea acces la anumite informații, în timp ce alții nu.

Managementul colegilor

Ce sunt colegii?

Nu există o rețea blockchain fără colegi. În realitate, colegii găzduiesc contracte inteligente și registre mari. Mai mult, ele formează de fapt întreaga rețea blockchain. Fără noduri similare, de fapt nu va exista niciun sistem care rulează.

În documentele de material Hyperledger, vedem că există multe elemente care interacționează cu colegii. Nu numai registrele, ci și contractul inteligent din țesături Hyperledger se bazează foarte mult pe aceste elemente.

Oricum, există unele roluri specifice de nod peer în mostrele de țesături Hyperledger. În realitate, toate nodurile din sistem nu joacă aceeași poziție. În plus, toate sarcinile și funcțiile sunt împărțite între colegi. Și împreună pot stabili un punct de mijloc al corectitudinii.

Așadar, să vedem care sunt acestea acum!

Roluri peer în rețea

 • Anchor Peers

Toți partenerii de ancorare sunt considerați în afara rețelei organizației din sistem. Inițial, atunci când cineva instalează rețeaua la început, partenerul de ancorare este inclus.

Cu toate acestea, ținta principală a partenerului Anchor este de a folosi bârfa pentru a comunica și a descoperi alți parteneri ancoră din diferite organizații.

Deoarece mai multe organizații pot coexista într-o rețea, alte părți trebuie să știe ce organizații sunt în sistem. Astfel, colegii de ancoră intră. Cu toate acestea, ei pot comunica doar cu alți colegi de ancoră, dar nu cu colegi care nu sunt ancoră..

 • Colegii non-ancoră

Multe organizații înființează alți colegi alături de colegi de ancorare din mai multe motive. Practic, acești colegi pot ajuta la rețeaua să facă față oricărei situații de dezastru. Oricum, colegii non-ancoră fac parte din canal și pot comunica cu alți colegi non-ancoră din canal.

 • Colegii Bootnode

Potrivit documentelor de material Hyperledger, colegii bootnode sunt o parte integrantă a sistemului. Ele ajută alți colegi din cadrul organizației să descopere mai mulți colegi și să inițieze protocolul de bârfe. Mai mult, protocolul de bârfă le permite să facă schimb de informații referitoare la sistem.

 • Coechipieri lideri

În cadrul unei organizații, pot exista mai mulți colegi. Cu toate acestea, doar unul dintre ei poate primi de fapt o nouă ordine de blocuri și le poate distribui între alți colegi. În realitate, acest tip de partener se numește Leader peer.

Cu atât mai mult, rolul de lider egal elimină de fapt sarcina de la comandant.

 • Aprobarea colegilor

În realitate, toți colegii cu contract inteligent de material Hyperledger instalat pot lua parte la procesele de aprobare. În principal aici, participantul semnează tranzacția în funcție de validitatea sau nu. Gândiți-vă la acesta ca la un proces de consens și aici, colegii care susțin nu pot lua parte decât.

Capitolul 5: Elemente ale ecosistemului

cazuri de utilizare a țesăturilor cu tipuri mari și companii

Acum vom vorbi despre diferitele alte elemente ale ecosistemului Fabric. Să vedem ce sunt –

 • Ledger

Registrul din sistem conține toate elementele sau starea organizației. În realitate, gândiți-vă la aceasta ca la o formă de bază de date în care toate tranzacțiile sunt stocate în mod ordonat. Oricum, caracteristicile unui registru din sistem sunt ceea ce face această nouă tehnologie atât de profitabilă.

În realitate, nimeni nu poate modifica registrul după ce datele tranzacționale primesc o intrare în acesta. Mai mult, chiar dacă cineva încearcă să schimbe valorile, nu funcționează. Cu atât mai mult, cu cât totul este în mod ordonat, oricine poate interoga căutarea pentru a afla orice informații cu privire la tranzacții.

 • Starea cuvântului

Aici, cuvântul stare se referă la baza de date care se întâmplă să colecteze toate datele cache pentru a afla valorile actuale ale registrului. Astfel, este relativ ușor să accesați direct valorile, mai degrabă decât să le calculați din jurnal.

Ei bine, puteți crea, modifica sau actualiza starea cuvântului în sistem. Deci, valoarea se va schimba frecvent.

Mai mult, deoarece are o structură de baze de date, veți obține o mulțime de alte atribute pentru a interacționa și cu statele. În realitate, mai multe aplicații care adaugă tranziții în registru vor schimba valoarea stării.

Aplicațiile cu contract inteligent pentru țesături Hyperledger o schimbă, de asemenea.

 • Structura blocului

Conform documentelor Hyperledger, structura blocului rețelei este împărțită în trei categorii –

Antetul blocului: Antetul blocului conține un număr de bloc care începe de la numărul zero sau blocul Genesis. Odată ce sosesc blocuri noi, acesta crește cu unul. Pe de altă parte, conține, de asemenea, o adresă hash de bloc curentă și, de asemenea, adresa hash a blocului anterior.

Blocare date: În această secțiune, toate tranzacțiile sunt aranjate în ordine. În realitate, serviciul de comandă creează de fapt această secțiune. Chiar dacă tranzacțiile sunt bogate, dar conțin o structură simplă.

Blocați metadatele: Ei bine, în acesta, veți obține timpul, certificarea, semnătura blocului, cheia de pub și multe altele. Oricum, va exista un indicator care să spună dacă acesta este valid sau nu. Chiar dacă nu l-ați vedea în informațiile hash.

 • Structura tranzacției

Conține cinci elemente. Să vedem ce sunt –

Antet: Aici sunt incluse elementele esențiale ale tranzacției, cum ar fi metadatele versiunii relevante a codului de cod.

Semnătură: Aici este stocată semnătura clientului. În realitate, este foarte important să o includeți pentru a vedea dacă tranzacția este valabilă sau nu.

Propunere: Propunerea conține toți parametrii de intrare pentru tranzacție. În combinație cu statul mondial, creează un nou stat mondial.

Raspuns: În aceasta, se înregistrează statul dinaintea și după statul lumii. Dacă tranzacția este validă, atunci sistemul o va folosi.

Aprobare: Aici sunt incluse toate semnele care formează partenerul de aprobare. Depinde în principal de politica de aprobare.

 • Serviciul de comandă

În structura Hyperledger există un nod numit nod de comandă care gestionează ordonarea tranzacțiilor. Mai mult, împreună cu alte noduri din protocoale, formează serviciul de comandă.

În realitate, blockchain-urile publice nu au un sistem de comandă adecvat și de aceea mulți colegi au o abordare diferită asupra comenzii tranzacției.

Cu toate acestea, pentru a rezolva această problemă, Hyperledger a introdus acest nou mecanism. Aici, registrele nu se bifurcă ca alte platforme tipice. Deci, tot ceea ce colegii consideră valabil va fi definitiv. Dar trebuie să treacă mai întâi prin serviciul de comandă.

 • Date private

În cazul păstrării unor informații private din alte părți, o organizație primește caracteristica de a crea un canal privat. Aici, ei pot include doar membrii care pot vedea informațiile și îi pot ține pe alți membri.

Cu toate acestea, în toate canalele private, trebuie să existe un șef administrativ care să mențină toată versiunea contractului inteligent din fabrică Hyperledger și alte politici. Mai mult, nu permite niciun caz de utilizare care poate include alți participanți în afara canalului.

Oricum, acesta poate fi un mod foarte bun de a asigura informații sensibile în orice companie de întreprindere.

Capitolul 6: Care sunt cazurile de utilizare?

 • Bancar

Activitatea bancară poate fi unul dintre cele mai relevante cazuri de utilizare Hyperledger Fabric din listă. În realitate, rețeaua băncilor nu este echipată pentru a rezista în mod adecvat la toate tipurile de atacuri cibernetice.

Mai mult, aceste rețele sunt vizate în mod regulat de infractorii cibernetici. Deci, băncile trebuie să aibă un sistem de securitate mai ridicat, care să rezolve toate atacurile.

În multe cazuri, băncile suferă de asemenea de angajați răi care tind să-i ajute pe acești infractori să intre în rețele. Cu toate acestea, cu ajutorul materialului Hyperledger, găsirea acestor vinovați este o briză ușoară.

Mai mult decât atât, tehnologia oferă acces la abonament și tot ceea ce merge în rețea se află pe registru. Mai mult, cu securitatea de top, nimeni din exterior sau din interior nu poate bloca sistemul.

 • Servicii financiare

Există alte servicii financiare, altele decât băncile, cum ar fi asigurările care pot beneficia foarte mult de Fabric. De obicei, nevoile principale ale acestei secțiuni sunt responsabilitatea, confidențialitatea și confidențialitatea. Inutil să spun că această tehnologie este mai mult decât capabilă să gestioneze oricare dintre aceste scenarii.

De fapt, acesta este motivul pentru care blockchain-urile permise sunt atât de populare. Aici, rețeaua este capabilă să separe nodurile și să le confere propria lor intimitate. Mai mult, replicarea acelorași date nu este posibilă din cauza algoritmilor de consens solizi.

Oricum, serviciile financiare pot utiliza și cazuri de utilizare a materialelor Hyperledger pentru contracte inteligente. Aici pot începe un contract inteligent fără probleme și asta ar scăpa de toate complicațiile documentelor.

 • Comerț

În prezent, industria comercială este una dintre cele mai importante pe nișa pieței întreprinderilor. Mai mult, poate fi cea mai bună platformă de cazuri de utilizare a țesăturilor Hyperledger din listă. Tranzacționarea se ocupă de multe suișuri și coborâșuri.

În realitate, sistemul comercial internațional nu este la înălțimea pieței, deoarece nu există încredere între cei doi parteneri comerciali. De exemplu, dacă doriți să tranzacționați cu o companie care se află la jumătatea drumului în întreaga lume, nu veți ști cu adevărat dacă partidul este de încredere sau nu.

Drept urmare, mulți dintre ei suferă de fraudă, cum ar fi livrarea bunurilor sau neplata chiar și după achiziționarea produselor.

Cu toate acestea, cu Hyperledger, puteți urmări totul din platformă și puteți utiliza contractul inteligent pentru a automatiza plata la sosirea bunului. Deci, este o situație de câștig-câștig pentru ambele părți.

 • Sănătate

Sănătatea este un alt caz de utilizare a țesăturilor Hyperledger de pe piață. În realitate, domeniul suferă de probleme masive de falsificare, acreditare falsă și încălcări ale confidențialității. Deoarece sistemul nu este bine actualizat, nu reușește să verifice acreditările unui medic înainte de a le angaja.

Mai mult, multe medicamente contrafăcute intră în sistem, deoarece nu există instrumente adecvate de monitorizare. Drept urmare, mulți pacienți suferă grav. Pe de altă parte, pacienții nu doresc ca dosarele lor medicale personale să fie proprietate publică.

Dar sistemul nu este în măsură să garanteze intimitatea deplină, iar oamenii obișnuiți suferă de asta. Cu toate acestea, cu noua tehnologie, puteți face toate funcțiile într-o singură rețea. Verificarea acreditărilor, urmărirea drogurilor și menținerea confidențialității ar fi mult mai ușor ca niciodată.

 • Siguranța alimentară

Siguranța alimentară este o altă oportunitate excelentă pentru cazurile de utilizare a țesăturii Hyperledger. Din cauza celei mai recente producții în masă de alimente, calitatea pare să scadă într-un ritm rapid. Pe de altă parte, multe companii nu respectă corect codurile de siguranță.

Drept urmare, oamenii de rând suferă de boli de origine alimentară. Pentru a asigura siguranța completă a alimentelor produse în serie, companiile pot utiliza această rețea pentru a urmări toate procesele.

În fiecare etapă, aceștia se pot asigura că toată mâncarea respectă cerințele standard. Mai mult, aceștia verifică și inspecțiile de verificare a calității în timp real.

 • internetul Lucrurilor

Internetul obiectelor este o minunată utilizare a materialelor Hyperledger. Cu totul conectat unul la altul, sistemul intern trebuie să aibă un protocol de securitate foarte robust. Dacă vreun criminal cibernetic are acces la unul dintre dispozitive, el / ea poate compromite și toate celelalte dispozitive.

În realitate, este o amenințare gravă pentru securitate. Dar cu materialul Hyperledger, ei pot obține protocoalele de securitate de ultimă generație de care au nevoie.

Cu atât mai mult, dispozitivele pot comunica între ele pe un canal securizat, fără ca cineva să le audieze. Mai mult, dispozitivele ar împărtăși informații atunci când este nevoie și nu tot timpul.

 • Energie

Ei bine, în realitate, piața energiei este acum pentru marii jucători. Cu toate acestea, majoritatea sectorului energetic se ocupă de distribuții dezechilibrate. Fără o gestionare adecvată a sistemului, toate resursele s-ar epuiza în curând.

Cu ajutorul materialului Hyperledger, devine relativ ușor pentru acest sector să îl gestioneze și să îl organizeze în mod corespunzător. Mai mult decât atât, este capabil să ofere un nou tip de piață în care proprietarii de case își pot închiria energia atunci când este nevoie.

În acest fel, este posibilă urmărirea corectă a consumului de energie. Mai mult, ar exista și întreruperi limitate. Și așa industria ar schimba peisajul sistemului.

 • Tehnologia de informație

Cred că sectorul IT este cel mai proeminent caz de utilizare a materialelor Hyperledger. În realitate, acest sector este responsabil pentru menținerea sistemului în funcțiune într-o rețea de afaceri și asigurarea faptului că datele sunt protejate.

Cu toate acestea, datorită utilizării sistemelor de rețea vechi, acest sector este relativ în urmă. Mai mult, persoanele care manipulează datele pentru câștigul lor personal sunt mai proeminente ca niciodată. Cu toate acestea, cu ajutorul acestei noi tehnologii, companiile pot obține acum securitatea completă de care au nevoie.

Mai mult, Hyperledger Fabric este complet echipat pentru a suporta orice tip de caracteristică. Așadar, adăugarea de noi straturi de caracteristici de securitate nu ar compromite deloc rețeaua.

 • Managementul lanțului de aprovizionare

Managementul lanțului de aprovizionare este cu adevărat o industrie excelentă în care cazurile de utilizare a țesăturilor Hyperledger pot străluci. Cu toate acestea, această industrie este una dintre cele mai greu de gestionat până acum. În realitate, fiecare etapă a acestui management al lanțului de aprovizionare este complet complexă.

Este dificil să urmăriți toate aprovizionările și linia de producție și să vă asigurați că ajunge la clienți fără a fi furat.

Dar cu noua tehnologie, aceste industrii pot eficientiza totul în timp real. Ar fi un apel ușor pentru a vedea dacă consumabilele au calitate, sau verificarea liniei de producție sau chiar stocarea lor în mod corespunzător.

De asemenea, tehnologia se asigură că nimeni nu poate fura mărfurile și le poate înlocui cu produse contrafăcute.

 • Guvern

Ei bine, serviciile guvernamentale au nevoie de o schimbare gravă. Cu toată corupția din această industrie, cetățenii își pierd încet încrederea în sistem. Și de ce nu ar trebui? Totul în guvern este gestionat greșit și oferă rezultate lente.

Drept urmare, toți cetățenii sub un guvern suferă foarte mult. Mai mult, guvernul are, de asemenea, o cantitate tremurată de trasee de hârtie care sunt predispuse la utilizare abuzivă.

Cu toate acestea, cu ajutorul canalului permis, aceștia își pot stoca toate datele sensibile pe platformă fără probleme. Mai mult, nimeni nu poate modifica fișierele din rețea. Deci, corupția ar fi sfârșit în cele din urmă, iar oamenii ar obține claritatea de care au nevoie.

 • Automobile

În realitate, sectorul transporturilor se schimbă rapid. Mai mult, majoritatea sistemului include acum dispozitive inteligente. Înseamnă că acum transporturile sunt mult mai inteligente decât cele tradiționale. Dar pentru a întreține dispozitivele, industria are nevoie de o rețea antiglonț.

Și țesătura Hyperledger se întâmplă să o ofere. Cu ajutorul acestui sistem, poate face față problemelor de securitate. Mai mult, poate urmări un vehicul și poate oferi soluții de microplată pentru aplicațiile de partajare.

Urmărirea pieselor este, de asemenea, un alt punct important al acestui caz de utilizare. În plus, a avea un punct de scădere securizat pentru orice fel de plăți în raport cu nișa este relativ extraordinar.

 • Media și Divertisment

Industria media și a divertismentului folosește sisteme mai tehnice decât alte industrii. Cu toate acestea, o altă problemă afectează acest sistem. În multe cazuri, artiștii nu primesc o compensație adecvată pentru munca lor.

Mai mult, mulți oameni folosesc munca altor persoane ca fiind propria lor, ceea ce crește problema drepturilor de autor.

Dar chiar și cu brevetarea presei și industria divertismentului nu este capabilă să oprească toate problemele. Astfel, în acest caz, cazul de utilizare a țesăturii Hyperledger poate ajuta foarte mult. Poate elibera un brevet sau licența opera unui artist.

Mai mult decât atât, poate depista destul de ușor orice utilizare ilegală a acelei forme de artă.

Capitolul 7: Companii care utilizează materialul Hyperledger

 • Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA)

Ei bine, știți deja că datele de asistență medicală necesită un nivel ridicat de securitate, iar materialul Hyperledger poate oferi acest lucru cu ușurință.

În realitate, FDA folosește această nouă tehnologie pentru a oferi securitate datelor de sănătate. Mai mult, platforma oferă beneficii extraordinare pacienților. Folosind această platformă, pacienții își pot gestiona datele medicale mai independent. De asemenea, cu o utilizare adecvată, platforma poate duce la mari descoperiri medicale.

Oricum, în prezent, stochează fișe medicale electronice (EMR), informații genomice și studii clinice.

În plus, platforma este foarte scalabilă și oferă un mod eficient de a gestiona toate informațiile legate de asistență medicală.

 • London Stock Exchange Group

London Stock Exchange Group folosește materialul Hyperledger pentru a alimenta un alt tip de rețea comercială. Dar ei folosesc această tehnologie doar ca mediu pentru a obține interoperabilitate în cadrul sistemului lor deja existent.

Și, făcând acest lucru, promovează eficiența. În realitate, proiectul vizează segregarea, alături de confidențialitate. Aceste două componente sunt absolut vitale pentru serviciile financiare.

Prin urmare, Fabric este perfect pentru proiect. Mai mult, este complet echipat pentru a oferi confidențialitate cu funcția sa de membru. Iar platforma va folosi criptografia pentru a susține și cerințele complete de confidențialitate.

Oricum, multe alte companii lucrează cu bursa din Londra pentru a obține interoperabilitatea.

 • Sichuan Hejia Co. Ltd..

Produsele farmaceutice sunt, de asemenea, alte sectoare ale asistenței medicale care au abordat o mulțime de probleme. Dar pentru a rezolva toate problemele din acest sector, Sichuan Hejia vine cu o platformă bazată pe țesături Hyperledger.

Cu toate acestea, compania nu este de-a lungul timpului, alți retaileri farmaceutici, bănci și spitale lucrează și la proiect. În realitate, ei folosesc sistemul de aplicații Blockchain Yijian. Acest sistem rulează pe Fabric și funcționează eficient.

În realitate, obiectivul principal al Heija este de a oferi o soluție transparentă de gestionare a lanțului de aprovizionare pentru companiile farmaceutice. Mai mult, oferă și o simplificare a tuturor proceselor de plată numai din rețea.

 • ANZ și Westpac

Digitalizarea proceselor de garanție bancară este un alt proiect în desfășurare în acest moment. Aici, companiile ANZ, Scentre Group și Westpac lucrează împreună pentru a face proiectul un succes.

În prezent, ei iau suport tehnologic de la IBM pentru aceasta. De obicei, garanțiile bancare au o mulțime de probleme, cum ar fi falsificarea și documentarea ilegală. Dar băncile trebuie să se ocupe de această problemă. Odată cu nevoia crescândă, devine dificil să verificați corect fiecare documentație.

Deci, pentru a-l face mai eficient, toate documentele vor fi folosite pe registru și vor trece printr-o metodă strictă de verificare digitală.

În acest fel, corupția de pe această nișă se va încheia în cele din urmă.

 • CLS

Una dintre companiile care utilizează Hyperledger Fabric este CLS. În realitate, CLS folosește Hyperledger Fabric pentru soluția lor de compensare a plăților. În prezent, ei îl numesc „CLSNet”. Motivul introducerii acestui nou proiect este reducerea riscurilor, optimizarea lichidității intraday și promovarea conștientizării oricărei monede în timp real.

Oricum, CLS se întâmplă să fie unul dintre cei mai mari furnizori de decontare și reducere a riscurilor pentru piața valutară.

În plus, această soluție va include cu siguranță jucători precum fonduri speculative, brokeri, brokeri-dealeri, bănci și corporații. Mai mult, utilizatorii pot trimite direct instrucțiunile FX utilizând platforma CLSNet.

 • UBS

UBS colaborează cu alte companii precum Bank of Montreal (BMO), Commerzbank, CaixaBank și Erste Group pentru o platformă comercială globală. Contractul inteligent cu țesături Hyperledger va alimenta platforma exclusiv.

Oricum, ei iau ajutor tehnologic de la IBM pentru ca acest lucru să se întâmple. Mai mult, ei numesc platforma „Batavia”. Folosind această platformă, orice tip de organizație, fie ea mare sau mică, intră în jocul de tranzacționare.

De asemenea, nu va conta ce rută folosiți pentru a face tranzacția. Astfel, platforma oferă un mediu mai eficient, mai ieftin și mai scalabil pentru a tranzacționa cu transparență.

Prin urmare, ar putea schimba modul industriilor comerciale globale.

 • Comunitatea TenneT Energy

În prezent, cererea de energie electrică crește treptat. Și de ce nu? În realitate, furnizarea de energie electrică devine din ce în ce mai redusă. Deci, dacă acest lucru continuă, în viitor aprovizionarea nu ar fi deloc suficientă. ‘

De aceea, Comunitatea TenneT Energy introduce o nouă soluție. În plus, această soluție folosește contractul inteligent Hyperledger Fabric pentru a alimenta sistemul. Ce va face această tehnologie este de a utiliza electricitatea stocată din case pentru a alimenta orice insuficiență de alimentare.

Astfel, platforma va lua act de care sursă de gospodărie sau de electricitate este disponibilă pentru împrumuturi și o va folosi ca rezervă. Evident, oamenii care își vor împrumuta puterea vor fi despăgubiți pentru asta.

 • Schimbați asistența medicală

Schimbarea sănătății este o altă companie care folosește Hyperledger Fabric de ceva timp. În realitate, compania îl folosește pentru o nișă de asistență medicală. Mai mult, ei dezvoltă o platformă numită Intelligent Healthcare Network ™.

Platforma îi va ajuta pe utilizatori să își gestioneze revendicările perfect. Mai mult, va ajuta organizațiile de asistență medicală să vadă încrederea cererilor de despăgubire și modul în care remitențele sunt pe tot parcursul ciclului. Mai mult, oferă o mare eficiență pentru audit, dezvoltare și urmărire.

Pe de altă parte, deoarece este o soluție axată pe pacient, oferă multe abordări inovatoare.

 • Alimente cu frunze de arțar

Maple Leaf Foods este, de asemenea, pe lista companiilor care utilizează Fabric pentru a susține gestionarea lanțului de aprovizionare. În prezent, beneficiază de sprijin tehnologic de la SAP, deoarece oferă servicii BAAS. Mai mult decât atât, vor să își eficientizeze procesele din lanțul de aprovizionare, având tendința de a face față multor pierderi.

În realitate, utilizarea acestei noi tehnologii nu numai că ar eficientiza rezultatele, ci le-ar oferi un nou nivel de transparență.

Potrivit acestora, digitalizarea ar duce întotdeauna la o mai mare eficiență și vor să adopte și tehnologia de registre distribuite.

În plus, testele de calitate ale consumabilelor lor sunt cel mai bun mod prin care își pot asigura clienții.

 • Naturipe Farms

Compania de fructe de pădure Naturipe Farms lucrează, de asemenea, la o platformă de gestionare a lanțului de aprovizionare. Aici, ei folosesc Hyperledger Fabric pentru a-și îndeplini proiectul. În prezent, beneficiază de sprijin de la SAP.

Oricum, proiectul le va urmări afinele până la sfârșitul perioadei de recoltare. Mai mult decât atât, lucrătorii de acolo vor adăuga coduri QR pentru a spune povestea modului în care afinele au venit de la frig în mâinile clienților lor.

De asemenea, așa cum pot vedea și urmări calitatea afinelor chiar din rețea, care asigură o mulțime de venituri.

 • Nestlé

Alături de cel mai mare lanț de supermarketuri din Franța, Carrefour, Nestlé lucrează la o platformă de trasabilitate alimentară. Pentru aceasta, ei folosesc Hyperledger Fabric ca tehnologie de bază pentru proiectul lor. Mai mult decât atât, ei iau ajutorul tehnologic IBM pentru aceasta.

Oricum, proiectul este în prezent în perioada de încercare și va rula aproximativ șase luni pentru a vedea cum funcționează. În prezent, urmăresc doar piureul de muselină și îi va ajuta pe clienți să știe cum a fost produsă.

Deci, pentru a face acest lucru, clienții pot merge la magazin și pot scana codul QR pentru a vedea călătoria de la fermă la supermarketul cartofilor. Principala este de a oferi mai multă transparență în toate modurile posibile.

 • Walmart

Walmart este o altă companie entuziastă de conducere pentru nișa blockchain. În realitate, ei cred că blockchain-ul este perfect pentru lanțul lor de aprovizionare cu alimente. Deci, pentru a-l testa, utilizează Hyperledger Fabric ca tehnologie de bază.

Mai mult, au început să urmărească mango și carne de porc în magazinele din SUA și China. Cu toate acestea, în prezent l-au extins la 25 de articole. Proiectul arată o mare promisiune, deoarece ne permite să verificăm autenticitatea certificării produselor.

Prin urmare, are nevoie doar de 2,2 secunde pentru a-și urmări sursele de produse! Acesta este un upgrade excelent de la 7 zile!

Oricum, intenționează să extindă lista de produse și să includă mai multe pe măsură ce trece timpul.

 • Unilever

Lanțul de aprovizionare cu anunțuri digitale este relativ într-un loc toxic. În realitate, consumatorilor nu le pasă de complexitatea algoritmică a anunțurilor preferate. Dar le pasă când văd același anunț de peste 100 de ori într-o zi.

Situația este relativ posibilă pentru enervant, potrivit Unilever. Astfel, ei colaborează cu IBM pentru a se asigura că scenariul lanțului de aprovizionare cu anunțuri digitale se schimbă. Cu ajutorul tehnologiei, vor să asigure o cantitate echilibrată de fluxuri de anunțuri pe internet.

În plus, vor să scadă și numărul de reclame false pentru a crea o experiență mai impecabilă pentru clienți.

 • Depozitarul central al Rusiei

Sberbank este una dintre companiile de servicii bancare de stat din Rusia care emite tranzacții comerciale de obligațiuni cu ajutorul blockchain-ului. În realitate, banca a efectuat tranzacția folosind un sistem de rețea blockchain. Cu toate acestea, sistemul de rețea este operat de Depozitarul Național de Decontare (NSD).

În prezent, rețeaua rulează pe Hyperledger Fabric versiunea 1.1. Mai mult, oferă transferuri simultane de obligațiuni fără emisiuni. Potrivit lor, a fost un succes uriaș și intenționează să își extindă interesul pentru tehnologie.

Oricum, proiectul oferă, de asemenea, o mulțime de transparență și protocoale de securitate pentru ei. Acest lucru îi ajută să tranzacționeze cantități mari fără să se îngrijoreze de problemele cibernetice.

 • Banco Bilbao Vizcaya Argentaria și Bank Danamon Indonesia

Pentru a face procesul de plată mai transparent, IBM lucrează la un proiect bazat pe Hyperledger cu mai multe institute financiare din întreaga lume. În realitate, include –

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Bank Danamon Indonesia, Wizdraw (HK) al WorldCom Finance, TD Bank, Sumitomo Mitsui Financial Group, (RCBC) Filipine, Rizal Commercial Banking Corp. National Australia Bank, Mizuho Financial Group, Kasikornbank Thailand, Bank Permata, si multe altele.

Cu ajutorul acestor părți, vor să îmbunătățească fluxul valutar și alte procese de plată. În realitate, sistemul oferă mai multă transparență și securitate în comparație cu mijloacele tradiționale. Deci, până în 2020, totul ar trebui să fie mai uniform în lumea financiară.

 • Rwanda Tantalum Project

Rwanda este o țară africană care este cea mai populară pentru aprovizionarea cu tantal. Acesta este un mineral rar pe care companiile îl folosesc pentru a produce condensatoare pentru dispozitive electronice. Cu toate acestea, există o mulțime de probleme cu impuritățile.

Deci, pentru a se asigura că toate mineralele sunt 100% pure și provin din sursa autentică, ele folosesc Fabric pentru a-și alimenta sistemul. În prezent, Rwanda Tantalum Project lucrează destul de grațios. În plus, utilizează o mulțime de noi abordări pentru a simplifica verificarea aprovizionării.

Mai mult, reduce costurile acestora pentru menținerea fluxului și pentru a aduce și venituri mai mari.

Capitolul 8: Fabric Hyperledger: Instruire și tutoriale

Instruire pentru țesături Hyperledger

Ei bine, pentru țesătura Hyperledger Instruire, puteți încerca site-ul lor original. Pentru a vă asigura că sunteți pe deplin capabil să gestionați propria dvs. soluție de rețea, compania este dispusă să ofere cursuri de instruire pentru țesături Hyperledger.

Împreună cu cursurile de formare, puteți obține, de asemenea, certificare profesională chiar de la companie. Deci, ți-ar crește șansele de a obține locuri de muncă blockchain pe piață.

Oricum, materialele open-source te-ar ajuta cu adevărat. În prezent, acestea au două tipuri de cursuri de formare a materialelor Hyperledger în cadrul Linux Foundation.

Un curs este pentru a înțelege cazurile de utilizare probabile și implicațiile acestor cazuri de utilizare în domeniu. Acesta va acoperi ce este tehnologia și cum va avea impact asupra lumii reale. Mai mult, veți obține, de asemenea, multe exemple de cazuri de utilizare în companii, instituții și produse pentru întreprinderi.

Cealaltă oferă mai mult o perspectivă de afaceri a rețelei. Aici, veți afla despre cum să dezvoltați aplicația utilizând platforma. Este, respectiv, o opțiune excelentă pentru cei care știu ce este blockchain, dar dorește să știe despre fazele de implementare.

Inutil să spun că ambele cursuri de pregătire pentru țesături Hyperledger sunt complet gratuite să se înscrie.

Pentru certificare, veți fi certificat Hyperledger Fabric Administrator (CHFA) ​​după finalizarea cursurilor lor.

Instruirea cu țesături Hyperledger va acoperi următoarele nișe –

 • Instalarea și configurarea rețelei
 • Depanarea și diagnosticarea proceselor
 • Furnizor de servicii de membru
 • Operațiuni și întreținere a rețelei
 • Managementul ciclului de viață al aplicațiilor
 • Certificări profesionale

Cu toate acestea, puteți obține ajutor și de pe alte site-uri web bazate pe blockchain. De asemenea, oferim o înțelegere profundă a cursurilor master blockchain de întreprindere și a instruirii pentru a vă ajuta.

Tutorial Hyperledger Fabric

Împreună cu pregătirea lor, oferă și țesături Hyperledger tutorial să te ajute. Începând de la primul lor tutorial pentru țesături Hyperledger, veți afla despre dezvoltarea aplicațiilor. În realitate, vă va duce prin procesul de metodă pas cu pas până la scrierea primelor aplicații. Deci, într-un fel, ați ști cu exactitate cum să faceți acest lucru folosind platforma.

Mai mult, aici veți ști și despre kitul SDK Hyperledger Fabric Node. În plus, acest tutorial pentru țesătura Hyperledger vă va asigura că înțelegeți ce faceți.

Apoi, au și un tutorial pentru țesături Hyperledger și pentru operatori. Aici vă vor învăța cum să vă construiți prima rețea. Oricum, se va asigura, de asemenea, că parcurgeți fiecare pas și apoi puteți încerca o probă de aplicație pentru a o testa.

În afară de acestea, mai multe tutoriale vă vor ajuta să adăugați Org la canal, actualizându-l, adăugând mai multe funcții, introducând noi componente etc..

Deci, este ca o soluție compactă pentru dvs. Oricum, există numeroase videoclipuri disponibile și o comunitate mare pentru a primi formular de ajutor.

În prezent, tutorialul pentru țesături Hyperledger disponibil de la sfârșitul lor este –

 • Mai multe videoclipuri
 • Scrierea primei cereri
 • Construirea primului sistem de rețea
 • Tutorial pentru hârtie comercială
 • Cum să adăugați o organizație la un canal
 • Cum se utilizează date private
 • Actualizarea componentelor
 • Tutoriale pentru Chaincode
 • Tutorial pentru dezvoltatori pentru Chaincode
 • Tutorial pentru operatori pentru Chaincode
 • Cum se folosește CouchDB
 • Pluginuri de cod de sistem de sistem

Capitolul 9: În cele din urmă

Ei bine, în cele din urmă, trebuie să spun că blockchain-ul Hyperledger Fabric pare destul de promițător. Am încercat să acoper tot ce au de oferit. Mai mult, ar trebui să aveți, de asemenea, o perspectivă bună despre modul în care funcționează cu adevărat platforma.

Deoarece au mai multe platforme în cadrul companiei lor, este mai bine să știți despre fiecare dintre ele și să decideți ce funcționează cel mai bine pentru dvs. În realitate, această tehnologie specială este în mare parte populară datorită gamei largi de cazuri de utilizare.

Și există atât de multe alte exemple care fac această tehnologie și mai profitabilă. Prin urmare, ar trebui să încercați și să vedeți singur.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me