În acest articol, vom răspunde la cele mai frecvente 10 întrebări pe care le primim despre impozitul pe criptare în Australia. Vom enumera, de asemenea, unele dintre cele mai bune instrumente și software pentru cripto-impozite care vă vor ajuta să calculați câștigurile dvs. criptografice la sfârșitul acestei postări.

De asemenea, ar trebui să știți că Oficiul australian pentru impozite (ATO) acționează acum împotriva comercianților cu criptomonede. Deci, dacă nu sunteți familiarizați cu obligațiile dvs. fiscale, s-ar putea să vă puneți în pericol.

Schimburi de cripto populare în Australia

10 întrebări frecvente frecvente privind impozitul pe criptare în Australia

Înainte de a începe, este important să înțelegem cum definește Fiscul australian (ATO) tratamentul fiscal al criptomonedei in Australia.

În esență, este clasificat de Guvern ca fiind “activ digital în care sunt utilizate tehnici de criptare pentru a reglementa generarea de unități suplimentare și pentru a verifica tranzacțiile pe un blockchain. Criptomoneda funcționează, în general, independent de o bancă centrală, o autoritate centrală sau un guvern.”

Ca atare, orice referință la „criptomonedă” include, prin urmare, Bitcoin și alte altcoins pe care s-ar putea să le dețineți în portofelul dvs. hardware sau în platforma de tranzacționare Bitcoin.

Legate de: Cele mai bune 10 schimburi de criptomonede din Australia

Fără alte întrebări, iată cele mai frecvente 10 întrebări cu privire la impozitul pe cripto:

Cum funcționează impozitul pe criptomonedă?

Criptomoneda este impozitată la fel ca orice alt activ tradițional, cum ar fi imobilele și metalele prețioase. Când vindeți sau tranzacționați un activ, va trebui probabil să plătiți impozite pentru diferența dintre prețul de vânzare și prețul pe care l-ați cumpărat (excluzând comisioanele și comisioanele de schimb etc.).

Această diferență de valoare este măsurată în moneda fiduciară și adesea denumită Impozit pe castiguri de capital. Acest lucru se aplică majorității țărilor precum Australia, SUA, Marea Britanie, Canada etc..

Impozitul pe câștigurile de capital se aplică și criptomonedelor în momentul în care este eliminat. De exemplu, atunci când îl vindeți, schimbați-l cu o altă criptomonedă sau utilizați-l pentru cumpărare, după cum se explică mai jos.

Care dintre activitățile dvs. de criptare sunt impozabile?

Oricine este implicat în achiziționarea sau eliminarea criptomonedei este supus implicațiilor fiscale. Acestea pot varia în funcție de natura circumstanțelor și de situația dvs. cota de impozitare marginală.

Pentru majoritatea australienilor, următoarele activități criptografice sunt considerate evenimente impozabile:

 • Tranzacționarea criptomonedelor (procesul de vânzare a unei cripte pentru altul)
 • Vânzarea Bitcoin în monedă fiat (de exemplu, dolari australieni)
 • Când oferiți criptomonedă cadou unui prieten sau familiei
 • Primiți criptomonede ca venituri (de exemplu, exploatarea criptografică)
 • Achiziționarea de bunuri și servicii cu criptomonedă

Acest lucru înseamnă că, de fiecare dată când cumpărați, vindeți, faceți cadou, tranzacționați, minați sau cheltuiți criptocurrency, efectuați un eveniment de impozitare pe câștiguri de capital și unele sau toate câștigurile pot fi impozitate.

Legate de: 4 Cel mai bun Bitcoin Cashback & Aplicație recompense (bani GRATUITI)

impozitul cripto

Cât de mult va trebui să plătesc impozitul pe criptare?

Să știi cum să plătești impozite pe cripto poate fi o sarcină dificilă dacă tocmai ai început cu criptomoneda.

Dacă cumpărați și dețineți un activ criptografic și apoi îl vindeți la o dată viitoare, aceasta va atrage un impozit pe câștigurile de capital. Înseamnă că probabil va trebui să plătiți impozit pe acesta. Deși, valoarea impozitului pe criptare pe care o veți plăti depinde de câțiva factori:

 • Sunteți rezident australian în scopuri fiscale
 • Cât de mult câștigi

Dacă sunteți un entuziast al criptomonedelor și ați investit sau ați tranzacționat în monede digitale, atunci veți fi taxat pentru orice câștiguri de capital rezultate din tranzacțiile dvs. criptografice..

De exemplu, dacă achiziționați Ethereum ca investiție și l-ați vândut ulterior pentru AUD sau l-ați schimbat cu o altă monedă criptomonedă la un preț mai mare care a dus la un câștig de capital, va trebui să plătiți impozite.

Cu toate acestea, dacă dețineți activul dvs. criptografic mai mult de 12 luni, ați putea avea dreptul la o reducere de 50% a impozitului pe câștigurile de capital. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă valoarea de piață (în AUD) a portofoliului dvs. criptografic se schimbă, nu faceți câștiguri sau pierderi de capital până când nu v-ați eliminat activele digitale.

Odată ce ați calculat suma câștigului de capital, vă puteți da seama de impozitul datorat referindu-vă la contul dvs. rata marginală a impozitului pe venit. Câștigurile de capital din Australia sunt impozitate la aceeași rată ca și rata marginală a impozitului pe venit.

Cum se calculează suma impozitelor datorate din câștigurile Crypto?

calculați impozitul cripto

Suma impozitului pe care îl plătiți pentru câștigurile dvs. criptografice poate varia în funcție de tipul de activități pe care le întreprindeți. În Australia, profiturile și pierderile rezultate din activitățile de criptomonedă trebuie calculate în dolari australieni.

Deci, va trebui să convertiți prețul activelor criptografice în momentul cumpărării și vânzării în AUD. Diferența de valoare fiat între aceste date va fi supusă impozitului pe câștigurile de capital.

Aceasta include atunci când schimbați criptomoneda în schimbul AUD, convertiți la altă monedă sau achiziționați bunuri și servicii cu criptomonedă.

Trebuie să depun impozite pe pierderile mele în criptomonedă?

Da, chiar dacă ați realizat o pierdere de tranzacționare criptomonedă după ce ați vândut-o mai puțin decât pentru ce ați achiziționat-o, aceasta este considerată o pierdere de capital.

De fapt, este în interesul dumneavoastră să înregistrați orice pierdere de capital, deoarece poate fi utilizată pentru a reduce câștigurile de capital viitoare. Acest lucru poate compensa în viitor venitul dvs. impozabil, cum ar fi impozitele criptografice.

Deci, este important să înregistrați toate activitățile dvs. de tranzacționare criptografică pe tot parcursul anului.

Să luăm un exemplu simplu.

Dacă ați cumpărat 1 Bitcoin când prețul a fost de 5.000 $ și ați vândut din nou 1 Bitcoin pentru 20.000 $, ați genera un eveniment de impozit pe profit (CGT). Prin urmare, va trebui probabil să plătiți impozit pe câștigul de 15.000 USD în prețul măsurat în dolari australieni, în momentul în care l-ați vândut..

Pot să evit să plătesc impozite cripto?

Nu, devine din ce în ce mai dificil să eviți să plătești impozite pe criptomonedele tale. De fiecare dată când cumpărați cripto folosind fiat sau convertiți o monedă criptografică la alta, rămâne o urmă digitală.

Datorită presiunii din partea autorităților locale, schimburilor criptografice li se solicită să predea datele lor utilizatorilor lor autorităților fiscale.

Într-un raport al Globe Newswire, ATO așteaptă să colecteze mai mult de 3 miliarde de dolari în amenzi fiscale de la comercianții și investitorii cripto numai în acest exercițiu financiar. Mai mult, guvernul australian alocă, de asemenea, un miliard de dolari pentru a identifica pe oricine nu și-a declarat activitatea comercială și nu și-a depus impozitele.

Trebuie să înregistrez fiecare material criptografic?

Da. Fiecare criptomonedă este considerată un activ de câștiguri de capital.

Deci, dacă dețineți mai multe monede pe portofelul dvs. hardware, trebuie să păstrați înregistrări ale fiecărei monede atunci când pregătiți declarația fiscală criptografică.

Trebuie să plătesc impozit pe tranzacțiile Crypto-To-Crypto?

Da. Schimbul unei criptomonede cu alta este considerat un eveniment de impozitare a câștigurilor de capital. Ca atare, biroul fiscal va trata vânzarea monedei la prețul pieței în moneda fiduciară a fiecărui activ în momentul tranzacției.

De exemplu, dacă vindeți Bitcoin pentru Ethereum, agențiile fiscale ar trata aceasta ca o vânzare de Bitcoin la prețul de piață al Ethereum pe care l-ați primit în portofelul dvs. de schimb.

Ce informații trebuie să înregistrez?

Trebuie să păstrați și să țineți evidența datei tranzacției (cumpărați și vindeți), activul (activele) criptomonedă și cu cine ați tranzacționat.

După cum s-a menționat mai sus, impozitul pe criptare este calculat în dolari australieni. Deci, va trebui să convertiți cripto în dolari australieni în momentul tranzacției (pentru cumpărare, vânzare și evenimente comerciale).

Aceste informații pot fi incluse într-o chitanță de plată, exportul fișierului în format .csv din schimburile criptografice și istoricul tranzacțiilor din portofelul dvs. digital.

Fiecare dintre aceste metode de documentare va fi acceptată de ATO.

Există calculatoare, software sau instrumente de criptare a impozitelor??

Da, există mai multe aplicații software de impozitare criptografică online pentru a vă ajuta să vă urmăriți tranzacțiile și să generați un raport de câștiguri de capital. Fiecare software vă poate ajuta să calculați profitul și pierderea pentru a vă îndeplini obligațiile fiscale.

Câteva dintre cele mai bune instrumente software de impozitare criptografică sunt:

 • TokenTax
 • Koinly
 • Cointracking
 • Zenledger
 • Cryptotrader
 • Impozite Bitcoin
 • IP sublim

urmărirea monedelor

Dacă sunteți un comerciant activ, utilizarea acestor aplicații software de impozitare criptografică va fi un instrument extrem de valoros, care va elimina durerea de cap la sfârșitul anului financiar.

Deși, dacă preferați să vă calculați singuri impozitele, puteți alege oricând să faceți acest lucru în mod vechi, folosind o foaie de calcul criptografică pentru a înregistra fiecare dintre tranzacțiile dvs..

Concluzie

Sperăm că acest ghid vă va oferi o imagine mai bună a impozitului pe criptografie în Australia și câteva programe și instrumente de impozitare la îndemână care vă vor ajuta la declarația dvs. de impozite..

Există, de asemenea, schimburi criptografice în Australia, care oferă un calculator gratuit de impozite, cum ar fi Swyftx și Independent Reserve, pe care le puteți lua în considerare. Acești furnizori digitali au o funcție de raportare fiscală pentru a vă exporta tranzacțiile.

Deoarece reglementările sunt în continuă schimbare, vă încurajăm să vizitați Ghidul ATO pentru criptomonede pentru mai multe informatii.

Declinare de responsabilitate: Vă rugăm să nu vă bazați pe informațiile de aici, deoarece nu suntem experți fiscali. Ar trebui să solicitați întotdeauna propriul sfat financiar și fiscal de la un profesionist.

Vă vom lăsa cu câteva întrebări:

 • Vei depune o declarație fiscală cripto anul acesta?
 • Cum calculați impozitul pe cripto?
 • Ce software de impozitare criptografică folosiți?
 • Folosiți o foaie de calcul criptografică de bază?

Dacă credeți că aceste 10 întrebări frecvente vor fi valoroase pentru un investitor criptografic pe care îl cunoașteți, nu ezitați să le împărtășiți acest ghid și instrumentele utile de impozitare criptografică..

De asemenea, s-ar putea să vă intereseze și aceste articole alese manual:

 • Cele mai bune site-uri web pentru a vinde Bitcoin în numerar în Australia [instantaneu]
 • 7 moduri de a cumpăra Bitcoin cu numerar în Australia
 • Cel mai rapid & Cea mai ușoară modalitate de a cumpăra NEO în Australia
 • Cele mai bune 5 alternative Coinspot pentru cumpărare & Vânzare Bitcoin
 • Cele mai bune 4 site-uri de criptare pentru comercianții Altcoin
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me