Proiectele blockchain pentru întreprinderi devin populare zi de zi. Ca urmare, tot mai multe întreprinderi sunt interesate să afle despre blockchain-urile de întreprindere. În realitate, Hyperledger este una dintre platformele de blockchain de întreprindere populare de pe piață. Drept urmare, mulți dintre voi căutați un tutorial Hyperledger pentru a începe.

Din păcate, internetul este plin de informații false și informații care nu îi oferă niciun fel de profunzime. Astfel, devine foarte dificil să găsești o sursă solidă pentru tutorialul Hyperledger. De aceea, vă voi aduce tutorialul Hyperledger, care vă va ajuta să înțelegeți cum funcționează tehnologia.

Asadar, haideti sa începem.

 

Tutorial Hyperledger: Ce este Hyperledger?

Linux Foundation a venit pentru prima dată cu conceptul de Hyperledger. Este un proiect umbrelă și, de asemenea, open-source. Mai mult, vine cu o mulțime de instrumente și cadre gratuite pe care le puteți încerca. Practic, aceste instrumente, biblioteci sunt create pentru întreprinderi și dezvoltatori pentru a le ajuta să construiască o nouă soluție blockchain bazată pe aceasta.

De asemenea, aveți acces la o comunitate foarte mare care vă va ajuta în ceea ce privește dezvoltarea de noi tehnologii revoluționare. Oricum, Hyperledger a apărut în 2015 și a parcurs un drum lung cu 15 proiecte noi în cadrul acestuia.

Cu toate acestea, doar 4 proiecte sunt active în prezent. Dacă doriți să aflați despre acestea, va trebui să utilizați tutorialul Hyperledger. Să vedem elementele de bază ale acestei platforme în acest ghid de instruire Hyperledger.

De ce a creat Linux Foundation acest proiect?

Trebuie să vă întrebați de ce a venit cu adevărat fundația Linux cu conceptul, care era nevoia? Ei bine, tehnologia blockchain a venit în 2008 de la Bitcoin. Cu toate acestea, nu a câștigat nicio tracțiune mai târziu.

Chiar dacă pe atunci era doar o tehnologie bazată pe criptomonede, în curând, mulți erau mai mult decât interesați de tehnologia de bază – blockchain.

Cu toate acestea, nu a existat până acum nicio integrare funcțională a tehnologiei într-o soluție ieșitoare. Astfel, întreprinderile au început să se întrebe cum ar putea realiza o inovație mai rapidă.

Așadar, au început să lucreze împreună și au început să lucreze la proiecte și, în acest fel, ar putea economisi mult timp și pot veni cu o soluție viabilă mult mai rapid.

În tutorialul dezvoltatorului Hyperledger, veți ști cum a făcut pasul Linux Foundation și a format proiectul cu alte companii pentru a simplifica popularitatea blockchain-ului și a schimba lumea. Astfel, companiile au început să dezvolte soluții pe care alte companii să le poată utiliza și să accepte modelul pentru afaceri.

Și de ce nu ar face-o? Blockchain-ul a venit cu multe beneficii în comparație cu vechile modele centralizate. Un standard descentralizat ar însemna că nu ar exista discrepanțe sau abuz de putere. Mai mult, totul ar fi transparent.

Oricum, au peste 250 de organizații care lucrează împreună până acum și recent s-au alăturat cu un alt consorțiu Enterprise Ethereum Alliance pentru a include un alt tip de tehnologie.

 

De ce Open-Source?

Adică, ei ar fi putut comercializa întregul proiect sau orice alte proiecte din cadrul acestuia și ar fi câștigat tone de bani pe deasupra. Dar au făcut din codurile fiecăruia dintre proiectele lor o proprietate publică. Dar de ce? Practic, deoarece tehnologiile proprietare nu au de fapt toate avantajele pe care le oferă o platformă open-source.

În multe cazuri, furnizorii blochează sistemul dacă cineva încearcă să facă modificări în baza lor de cod. Mai mult decât atât, chiar și ca taxă și, uneori, acest lucru poate descuraja oamenii să o folosească.

Pe de altă parte, tehnologiile open-source sunt deschise, iar dezvoltatorii pot face modificări. Deci, dezvoltarea sau adăugarea oricăror caracteristici noi este extrem de rapidă. Mai mult decât atât, oferă posibilități pentru noi inovații.

Astfel, transformarea acestuia într-un proiect open-source are mult sens, deoarece ținta principală este de a face blockchain accesibil oricui.

De asemenea, este o metodă populară și, de asemenea, fiabilă. Prin urmare, platformele open-source vor avea o expunere mai mare.

Să vedem arhitectura lor în tutorialul Hyperledger pentru ghidul pentru începători în continuare.

 

Tutorial Hyperledger pentru începători: Arhitectura

Design modular

Toate proiectele din cadrul Hyperledger au un design modular. Practic, designul modular asigură faptul că toate cadrele sunt extensibile în toate modurile. Oricum, ei folosesc de obicei standarde comune în blocuri care se potrivesc pentru orice tip de scenariu.

Mai mult decât atât, structura modulară ajută la tutorialul dezvoltatorului Hyperledger, deoarece pot experimenta fără a afecta toate celelalte coduri.

Este o strategie excelentă în realizarea registrelor distribuite, deoarece puteți reutiliza orice alt model construit anterior. Practic, aceste module au stocare contabilă, consens, contracte inteligente, criptografie, politici și comunicații.

Să vedem următorul în acest tutorial Hyperledger pentru ghidul pentru începători.

 

Platforma extrem de sigură

Este unul dintre factorii importanți ai oricărui tip de platformă blockchain. În multe cazuri, întreprinderile se ocupă cu un nivel ridicat de informații sensibile. Și acele informații necesită un nivel ridicat de securitate.

Dar poate deveni dificil să mențineți securitatea deplină atunci când aveți de-a face cu o mulțime de fluxuri de date și baze de coduri. Astfel, Hyperledger introduce o nouă formă de securitate prin utilizarea imuabilității și a naturii descentralizate a blockchain-ului.

Conform, tutorialul dezvoltatorului Hyperledger, toate proiectele lor trec prin teste viguroase pentru a afla orice lacune din sistem. Astfel, se asigură că niciun hacker nu poate avea acces la rețea și vă poate manipula datele.

Mai mult decât atât, conform tutorialului lor pentru dezvoltatori Hyperledger, au adăugat, de asemenea, straturi de securitate pentru a vă ajuta să valorificați puternic.

O altă veste minunată este că toate bazele lor de coduri trec printr-un audit regulat pentru a vedea eventualele discrepanțe din ele. Dacă reușesc să găsească vreunul, acesta este rezolvat imediat.

Să vedem următorul în acest tutorial Hyperledger pentru ghidul pentru începători.

 

Interoperabil

Tehnologia blockchain trebuie să fie interoperabilă pentru a intra în fiecare aspect al vieții noastre. Cu toate acestea, fără interoperabilitate, nu există nicio șansă să funcționeze. Deci, atunci când mai multe rețele pot comunica între ele și pot face schimb de date, toate acestea pot funcționa mai eficient.

Astfel, Hyperledger dorește să introducă interoperabilitatea pentru a face ca toate aplicațiile și alte contracte să fie portabile pentru orice tip de dispozitiv. Mai mult, ar conecta toate industriile noastre într-un singur hub unde totul este conectat.

Folosind fluxurile de date interconectate, eficiența ar crește și va economisi mult timp.

 

Criptocurrency-agnostic

Cea mai bună parte a acestei platforme este că nu are niciun fel de criptomonedă care să ajute la rularea sistemului. Practic, în alte platforme, vedeți o formă de token sau criptomonedă pe care o utilizează pentru a utiliza anumite funcții ale rețelei.

Dar nu în Hyperledger. În realitate, toate proiectele din cadrul acestuia sunt criptomonede-agnostice. Dar de ce, totuși? Ei bine, pentru că Hyperledger crede în tehnologia de bază și nu dorește să administreze nicio criptomonedă pe platformă.

Cu toate acestea, deoarece multe dintre întreprinderi ar putea avea nevoie de o formă digitală de bani, acestea vă vor oferi opțiunea de a emite propriul jeton pe platformă.

 

 Suport API de înaltă calitate

Conform, tutorialul dezvoltatorului Hyperledger, toate proiectele lor includ suport API high-end. Mai mult decât atât, fiecare API din soluțiile lor oferă cele mai bune dintre cele mai bune caracteristici și toate pot gestiona interoperabilitatea.

Oricum, API-urile Hyperledger vă vor ajuta să comunicați cu rețeaua lor principală din orice program și rețea client extern.

Cel mai important, ajută toate registrele distribuite să înflorească în mod corespunzător și să poată gestiona multe alte cazuri de utilizare.

 

Tutorial Hyperledger: patru proiecte de finalizat

Deoarece Hyperledger are în prezent doar patru proiecte active, trebuie să știți despre ele pentru a le utiliza. Așadar, vă voi oferi tutorialele lor unul câte unul. Asadar, hai sa incepem!

Tesatura Hyperledger

Hyperledger Fabric este o rețea modulară de registre distribuite care oferă dezvoltatorilor cu cea mai înaltă calitate a aplicațiilor. Cea mai bună parte este că, cu ajutorul Hyperledger, veți obține flexibilitate, scalabilitate, confidențialitate și rezistență.

Oricum, oricare ar fi compania dvs. sau în ce industrie lucrați, Fabric vă poate ajuta cu siguranță în acest sens.

În realitate, arhitectura Fabric utilizează un limbaj de programare general, ceea ce face această platformă complet gratuită de orice jetoane native.

Deoarece Fabric este cel mai popular dintre toate celelalte proiecte active ale Hyperledger, acesta oferă o comunitate diversificată pentru a vă ajuta.

 

Modularitate

Fiecare element din Hyperledger Fabric este modular. Deci, dacă aveți un consens conectabil sau un sistem de gestionare a identității, îl puteți transforma cu ușurință într-un caz de utilizare a întreprinderii.

Practic, platforma va conține următoarele module –

 • Servicii de comandă: Permite nodurilor să comande o tranzacție, iar apoi sistemul le transmite către alte noduri. De asemenea, acest modul este conectabil.
 • Furnizori de servicii de membru: Vă oferă o opțiune de a crea identități criptografice pentru membrii de pe platformă. De asemenea, acest modul este conectabil.
 • Servicii de bârfe de la egal la egal: Este opțional, dar ajută la distribuirea ieșirii fiecărui bloc între toate celelalte noduri.
 • Contracte inteligente: În realitate, această opțiune vă permite să derulați contracte inteligente într-un mediu limitat.

 

Funcționarea contractelor inteligente

Contractele inteligente din Hyperledger Fabric se numesc cod de cod. În plus, este o logică de afaceri și puțin diferită de contractele inteligente tipice. În acesta, trece de la executare, comandă și validări.

Înseamnă că în primul rând va executa o tranzacție și va verifica validitatea acesteia. Apoi, va plasa ordinea în protocolul de consens. După confirmarea validării, aceasta respectă regulile specifice ale contractului și le execută. Cu noul design, proiectul poate crește cu ușurință și îmbunătăți performanța.

 

Tutorial pentru dezvoltatori de țesături Hyperledger

Condiții prealabile

Înainte de a utiliza platforma, va trebui să instalați anumite condiții prealabile în dispozitiv. Fără aceste condiții prealabile, nu puteți utiliza Hyperledger Fabric pe dispozitiv.

Instalarea Git

În primul rând, trebuie să descărcați cea mai recentă versiune de git și să o instalați. În cazul în care aveți probleme cu rularea comenzilor curl.

Se instalează cURL

Conform tutorialului dezvoltatorului Hyperledger Fabric, dacă mai aveți probleme la executarea comenzilor curl din fișierele doc, descărcați cea mai recentă versiune a instrumentului cURL și instalați-l.

 

Docker și Docker Compose

Conform tutorialului dezvoltatorului Hyperledger Fabric, va trebui să instalați toate următoarele software pentru a opera sau dezvolta în Hyperledger Fabric –

Pentru Windows 10, * nix sau macOS, veți avea nevoie de versiunea Docker 17.06.2-ce sau mai mult decât atât.

Pentru versiunile mai vechi de Windows, va trebui să instalați din nou Docker Toolbox și Docker versiunea 17.06.2-ce sau mai mult decât atât.

Conform tutorialului dezvoltatorului Hyperledger Fabric, atunci când veți instala Docker pentru Windows sau Mac, Docker Toolbox va instala și Docker Compose. Dar dacă l-ați instalat deja, atunci trebuie să verificați dacă aveți versiunea 1.14.0 sau mai mare instalată sau nu.

Dacă nu aveți acest lucru, vă recomandăm să instalați cea mai recentă versiune a acestuia.

 

Hyperledger Indy

Arhitectura Hyperledger Indy este un model unic în nișa blockchain. În realitate, este, de asemenea, un registru distribuit care vine cu o mulțime de componente reutilizabile, împreună cu instrumente și biblioteci. Mai mult, această platformă este concepută special pentru soluții bazate pe identitate.

Astfel, oricine poate folosi această platformă pentru organizații, domenii administrative și aplicații. Înseamnă că veți avea un control complet asupra propriei dvs. identități și nimeni nu o poate controla în vreun fel.

Cu toate acestea, dacă nu sunteți autorizat în organizații, acestea vă pot respinge accesul, dar nu vă pot pretinde că aveți un act de identitate fals.

Oricum, întreprinderile pot folosi această platformă pentru a se baza pe o singură sursă de adevăr, deoarece fiecare document de pe platformă va trece prin verificare.

Un alt punct plus este că puteți alege doar să expuneți informațiile necesare și să lăsați alte informații secrete.

 

Principalele caracteristici ale Hyperledger Indy

 • Auto-suveranitate: Pe platformă, puteți stoca orice artefact pe registru. Mai mult, toate artefactele vor avea criptări criptografice pentru a le securiza. Nimeni altul decât tine nu poate să-ți șteargă identitatea sau să-i facă modificări.
 • Confidențialitate: Veți avea confidențialitatea completă a documentațiilor dvs. De aceea, platforma oferă opțiuni de confidențialitate, fără a lăsa nicio urmă de date care să vă poată conecta la o platformă la alta dacă nu doriți.
 • Revendicări verificabile: Când încercați să revendicați orice documentație nouă, cum ar fi certificate de naștere, licențe etc., veți avea nevoie de dovezi suplimentare că sunteți cine pretindeți că sunteți. Oricum, dacă cineva are acces la acestea, le poate manipula cu ușurință. Astfel, Indy folosește dovezi fără cunoștințe pentru a dezvălui anumite date fără a dezvălui documentul complet.
 • Fără hacks: Conform tutorialului Hyperledger Indy, nimeni nu poate avea acces la fișierele dvs. În realitate, serverele centralizate nu sunt suficiente pentru a oferi securitate documentațiilor dvs. Drept urmare, există multe furturi de identitate care se petrec în fiecare zi. Dar cu Indy, fiecare document o singură dată pe registru rămâne pe registru.

 

Tutorial Hyperledger Indy

Configurare dezvoltator

Există anumite scripturi numai pentru dezvoltatori, iar acestea îi vor ajuta pe dezvoltatori să creeze un mediu. Din păcate, aceste scripturi sunt doar pentru Ubuntu. Deci, poate funcționa sau nu în Windows.

De ce ai nevoie

Python 3.5 pentru a lucra cu baza de cod.

Conform tutorialului Hyperledger Indy, se recomandă utilizarea mediului virtual Python pentru procesul de dezvoltare.

De asemenea, veți avea nevoie de pytest pentru integrare și testarea unității.

Apoi, trebuie să instalați câteva dependențe pentru a rula codul.

 

Configurare rapidă pe Ubuntu 16.04

Dacă doriți un proces rapid de configurare pentru Ubuntu 16.04, atunci ar trebui să consultați documentul lor. Tot ce trebuie să faceți este să urmați instrucțiunile lor unul câte unul și veți termina.

 

Configurare detaliată

Piton

Pentru configurarea Python 3.5, trebuie să utilizați scriptul dev-setup / ubuntu / setup_dev_python.sh. Va instala rapid Python 3.5, mediul virtual și pip pe Ubuntu.

 

Ubuntu

Mai întâi rulați sudo add-apt-repository ppa: deadsnakes / ppa

Apoi, sudo apt-get update

Dacă sunteți pe Ubuntu 14, atunci pentru a instala python 3.5, ar trebui să rulați sudo apt-get install python3.5. Oricum, Python ar trebui să fie pe Ubuntu 16, dar nu este acolo, trebuie să-l instalați și.

 

Mac

Conform tutorialului Hyperledger Indy, pentru configurarea Mac trebuie doar să urmați instrucțiunile de mai jos:

Descărcați pachetul Python 3.5.0 sau cea mai recentă versiune. Apoi trebuie să-l instalați.

În orice caz, dacă sunteți un fan homebrew, puteți utiliza o comandă brew pentru a o instala și – brew install python3

 

Windows

Pentru configurarea Windows, descărcați cea mai recentă versiune pentru Windows și instalați-o. Este foarte ușor.

 

Există alte instrucțiuni suplimentare pentru configurarea rețelei. Consultați tutorialul lor Dev pentru a afla despre asta.

 

Hyperledger Iroha

Hyperledger Iroha este un alt bun adaos la familia proiectului Hyperledger. În realitate, dezvoltatorii au creat această platformă pentru o integrare ușoară în mediul de afaceri.

Oricum, Iroha a devenit activ după platformele Sawtooth and Fabric în 2016. Soramitsu a fost compania lider care a dezvoltat această soluție cu ajutorul Colu, Hitachi și NTT Data.

 

Caracteristicile Iroha

Ușor de implementat și de întreținut. Nu există o complexitate suplimentară a arhitecturii care ar fi greu de înțeles.

Există o mulțime de acces la bibliotecă pe care dezvoltatorii îl pot folosi. Practic, aceste biblioteci conțin scripturi și diferite module pe care le puteți utiliza.

Orice tip de acces pe platformă depinde de rolul utilizatorului. Deci, dacă rolul dvs. vă restricționează să vedeți informații sensibile, atunci nu le puteți vedea.

În realitate, designul complet al platformei este complet modular și conectabil. Asta înseamnă că puteți conecta orice funcție și o puteți utiliza.

Mai mult, puteți interoga și registrul pe baza anumitor comenzi și puteți separa rezultatele pe baza acestuia.

De asemenea, vine cu un sistem de gestionare a activelor și identității pentru a vă ajuta să permiteți numai noduri permise pe platformă.

 

Control de calitate

Conform tutorialului Hyperledger Iroha, acestea au trei niveluri de control al calității pentru a se asigura că platforma lor este robustă. Acestea sunt –

Fiabilitate: Acest nivel se referă la toleranța la erori a sistemului, împreună cu procesul de recuperare în caz de dezastre.

Performanță: Conform tutorialului Hyperledger Iroha, acest nivel se referă la comportamentul de timp al platformei împreună cu utilizarea resurselor.

Utilizare: Aici veți avea protecție împotriva erorilor utilizatorului, recunoaștere a adecvării, împreună cu capacitate de învățare.

 

Utilizați cazuri de Iroha

 • Certificatele verificabile formează instituții de învățământ și asistență medicală
 • Transferuri transfrontaliere.
 • Diverse aplicații financiare pentru audit și confidențialitate.
 • Gestionarea identității pentru a păstra drepturile utilizatorilor.
 • Managementul lanțului de aprovizionare în timp real.

 

Tutorial Hyperledger Iroha

În tutorial, veți ști cum să lansați rețeaua și să creați tranzacții și să verificați datele. Pentru o soluție simplă, ar trebui să utilizați Docker.

Condiții prealabile

Evident, premise va include un dispozitiv cu Docker-ul instalat. Dacă nu aveți instalarea, verificați site-ul web și descărcați-l. Mai mult, îl puteți construi de la zero și puteți crea un nod personalizat. În orice caz, dacă sunteți mai interesat de acest lucru, ar trebui să verificați partea lor Building Iroha.

Pornind Iroha Node

Crearea unei rețele Docker

Conform tutorialului Hyperledger Iroha, veți avea nevoie de baza de date PostgreSQL pentru al rula. Deci, începeți prin crearea unei rețele Docker și va permite Postgres și Iroha să ruleze pe aceeași rețea. Puteți să-l numiți după cum doriți.

Lansarea PostgreSQL Container

Apoi, trebuie să rulați PostgreSQL într-un container, să vă atașați la rețea și să obțineți porturile pentru comunicare.

Dacă aveți Postgres rulat pe portul implicit, atunci găsiți un port gratuit pentru a rula PostgreSQL.

Crearea Blockstore

Mai mult, trebuie să creați un volum persistent pentru a colecta toate fișierele și acesta ar fi Blockstore.

Pregătirea fișierelor de configurare

Pentru configurarea rețelei, veți avea nevoie de un fișier de configurare, un generator care să genereze perechi de chei pentru noduri, o mulțime de colegi și bloc de geneză. Potrivit tutorialului Hyperledger Iroha, puteți clona codurile de la Github, deoarece este mai rapid.

Pornirea Iroha Container

Odată ce obțineți calea către fișiere, sunteți gata să lansați containerul Iroha.

 

Hyperledger Sawtooth

Sawtooth este de fapt un costum blockchain pentru dezvoltarea, rularea și crearea de noi registre distribuite.

Oferă aplicații de contract inteligente pentru întreprinderi. Mai mult, arhitectura generală este complet modulară și capabilă să se potrivească cu orice tip de mediu industrial, la fel ca Fabric. Acesta vine cu o mulțime de caracteristici, cum ar fi că puteți schimba consensul în timpul unei tranzacții, veți obține, de asemenea, acces la Dovada timpului scurs, care este BFT.

Conform tutorialului Hyperledger Sawtooth, veți obține, de asemenea, familii de tranzacții în care fiecare are sarcini separate și puteți crea, de asemenea, mai multe facilități pentru a realiza alte funcții în rețea..

Una dintre cele mai bune caracteristici este că oferă compatibilitate EVM împreună cu tranzacții paralele. În realitate, economisește mult timp.

 

Tutorial Hyperledger Sawtooth

În primul rând, trebuie să configurați un nod local pentru platforma Sawtooth. Este necesar, deoarece îl veți avea nevoie pentru testare. După ce nodul se execută, puteți comanda tranzacții și prelua datele din blocuri și starea pentru a vedea cum funcționează.

Practic, veți prelua informații din Sawtooth REST API și HTTP. Pentru instalarea și rularea unui singur nod în rețea, trebuie să utilizați un container Docker pre-construit, care este un cluster Kubernetes în interiorul VM de pe dispozitivul dvs..

 

Utilizarea Docker pentru un singur nod din dinte de ferăstrău

Conform tutorialului Hyperledger Sawtooth, trebuie să verificați starea componentelor. Apoi, trebuie să utilizați comenzile Sawtooth pentru a solicita tranzacții, pentru a vizualiza starea globală și pentru a afișa datele blocurilor.

După aceea, examinați jurnalele, apoi opriți rețeaua și resetați containerul Docker.

După finalizarea acestui tutorial Hyperledger Sawtooth, puteți avea acces la mediul de dezvoltare al platformei.

Puteți face acest lucru folosind Kubernetes și Ubuntu. Pentru asta, verificați oficialul lor documentație.

Pentru a utiliza mai multe noduri în rețea, verificați-le documentație pe el.

 

Notă de încheiere

Hyperledger este unul dintre proiectele de blockchain ale întreprinderii de pe piață, care în prezent stăpânește nișa. Astfel, tot mai mulți oameni sunt dornici să învețe despre tehnologie, începând cu liderii din industrie până la dezvoltatori. Astfel, cu ajutorul acestui ghid Hyperledger Tutorial, puteți afla cu ușurință despre el.

Dacă doriți să aflați mai multe despre implicațiile în întreprinderi, consultați Cursul nostru Enterprise Blockchain, deoarece vă ajută să învățați lucrurile într-un mod simplu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me