Mulți dintre voi lucrează acum la proiecte blockchain bazate pe întreprindere. Companiile de ultimă generație investesc atât de mulți bani în transformarea digitală blockchain. Cei dintre voi care sunt interesați să utilizeze Hyperledger Sawtooth ca bază a proiectului dvs. trebuie să urmeze mai întâi un tutorial Hyperledger Sawtooth.

Astfel, pentru a vă ajuta, sunt aici cu un ghid despre tutorialul Hyperledger Sawtooth. Arhitectura Hyperledger Sawtooth începe să înflorească într-o platformă robustă pentru transformarea blockchain-ului. În realitate, multe companii folosesc acum arhitectura Hyperledger Sawtooth.

Deci, dacă doriți să deveniți un dezvoltator Hyperledger Sawtooth, atunci acest ghid vă va oferi calea pe care trebuie să o urmați.

Oricum, suficient cu chit-chat-ul, să începem acum acest tutorial Hyperledger Sawtooth pentru începători!

Contents

Ce este Hyperledger Sawtooth?

Înainte de a începe tutorialul despre Hyperledger Sawtooth, vreau să explic pe scurt ce este de fapt această platformă. În realitate, Hyperledger Sawtooth este o platformă de registru distribuită sub consorțiul Hyperledger. Dacă sunteți familiarizat cu Fabric, atunci veți vedea că ambele platforme au similitudini.

Oricum, Hyperledger Sawtooth este conceput într-un mod care vă va ajuta să dezvoltați platforme sau aplicații descentralizate.

În plus, designul este impecabil, cu un ton ușor de utilizat pentru a ajuta orice companie de întreprindere să utilizeze această platformă.

Mai mult, veți vedea odată ce începeți cu tutorialul Hyperledger Sawtooth că oferă o experiență foarte lină. Cea mai bună parte este că stratul lor de dezvoltare este complet detașat de mainframe. Dar de ce, totuși?

Ei bine, din cauza încărcării excesive pe care o puteți pune în rețeaua principală datorită dezvoltării, aceasta poate împiedica performanța generală.

Astfel, pentru a menține performanța întotdeauna pe partea superioară, au separat cele două straturi. Prin urmare, indiferent de ceea ce faceți, nu puteți degrada performanța rețelei principale. Veți vedea mai multe dintre acestea din tutorialul Hyperledger Sawtooth.

O altă mare caracteristică a această platformă este că suportă o varietate de limbaje de programare. Deci, pentru dezvoltatori, este absolut necesar să consultați tutorialul Hyperledger Sawtooth pentru a afla cum să utilizați fiecare limbaj de programare..

Oricum, Hyperledger promoții un tutorial foarte îmbogățitor și descriptiv despre Hyperledger Sawtooth. Deci, puteți utiliza și asta pentru a afla mai multe despre asta. În acest ghid tutorial Hyperledger Sawtooth, veți primi o scurtă explicație a elementelor și pașilor pe care trebuie să îi urmați.

Oricum, să trecem la designul arhitectural al Hyperledger Sawtooth.

 

Citeste mai mult:
Hyperledger Sawtooth vs. Țesătură: în ce fel sunt diferite?
Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composer

Care sunt elementele de bază Hyperledger Sawtooth Architecture?

Pentru a învăța Hyperledger Sawtooth, trebuie să începeți cu înțelegerea modelelor arhitecturale de bază ale acestei platforme. Deci, fără o bază de cunoștințe adecvată, va fi greu să vă concentrați asupra tutorialului.

 • Sistemul de evenimente

Să începem cu sistemul de evenimente. Dacă verificați orice exemplu Hyperledger Sawtooth, veți vedea că sistemul de evenimente asigură în principal că evenimentele sunt dezvoltate fără probleme și transmise către noduri.

Deci, dacă utilizați acest lucru, vă puteți crea aplicația pentru a vă abona la evenimente care vă vor aduce informații noi. De obicei, aceste evenimente vă ajută să rulați mai bine platforma Sawtooth. Prin urmare, ajută la menținerea unui consens deplin, ajutând nodurile să obțină informațiile de care au nevoie de la evenimente.

 

 • Proiect de integrare Sawtooth-Ethereum (Seth)

Este una dintre cele mai bune caracteristici ale Sawtooth. Pentru a învăța Hyperledger Sawtooth, trebuie să știți și despre această caracteristică. De asemenea, îl puteți găsi în orice exemplu Hyperledger Sawtooth care utilizează proprietăți Ethereum.

Dar ce face cu adevărat? Și cum pot utiliza proprietățile Ethereum? Ei bine, acest mic element ajută la reducerea decalajului dintre cele două platforme. Prin urmare, puteți obține interoperabilitatea între aceste două platforme folosind acest element.

Vă puteți imagina nenumăratele oportunități pe care Seth le poate aduce la masă? Oricum, este o completare excelentă pentru arhitectura Hyperledger Sawtooth și ar trebui să o utilizați dacă proiectul dvs. de întreprindere are nevoie de ea.

 

 • Algoritmi de consens conectabili

Un alt element interesant al arhitecturii Hyperledger Sawtooth este susținerea mecanismelor de consens conectabile. În realitate, mecanismul de consens conectabil este o caracteristică nouă minunată în industria blockchain-ului.

Mai mult, vă permite să alegeți mecanismul de consens de care aveți nevoie pentru platforma dvs. Evident, nu fiecare consens este potrivit pentru orice tip de caz de utilizare. De aceea, aveți nevoie de flexibilitate în dezvoltarea unui proiect bazat pe blockchain de întreprindere.

Astfel, consensul conectabil al lui Sawtooth introduce într-adevăr dinamica pe masă.

Atunci când verificați un exemplu Hyperledger Sawtooth, puteți afla mai ușor despre Hyperledger Sawtooth.

Oricum, acest lucru înseamnă că nu va trebui să utilizați un singur protocol consens în proiectarea dvs. O puteți schimba când doriți și când este necesar. De asemenea, există o opțiune de a utiliza diferite protocoale de consens pentru diferite acțiuni ale sistemului.

Ele oferă în principal –

 • Devmode
 • Poetul CFT
 • Plută
 • PBFT

Există alte protocoale de consens care vin în actualizările viitoare. Deci, dacă preferatul dvs. nu este pe listă, trebuie doar să așteptați actualizările lor. Oricum, să trecem la secțiunea următoare pentru a afla despre Hyperledger Sawtooth.

 

 • Modele de familie de tranzacții

Dacă doriți să aflați despre Hyperledger Sawtooth, trebuie să înțelegeți cum funcționează familia lor de tranzacții. În realitate, familiile de tranzacții ajută efectiv la funcționarea mai multor funcții, inclusiv oferirea caracteristicilor contractului inteligent.

Dacă verificați orice exemplu Hyperledger Sawtooth, veți observa că nu puteți utiliza sistemul fără a utiliza familiile de tranzacții.

Deci, ele sunt foarte importante și în acest tutorial.

Oricum, să le verificăm de mai jos:

 • Familia de tranzacții BlockInfo: Familia de tranzacții BlockInfo vă va ajuta să stocați orice fel de informații despre blocuri.
 • Familia tranzacțiilor Smallbank: În realitate, această familie este potrivită pentru a testa și analiza calitatea afacerii dvs.
 • Setări Familia tranzacțiilor: Mai mult, familia Setări vă va ajuta să stocați configurații în lanț și chiar să vă oferiți un model de referință specific pentru acest lucru.
 • Familia de tranzacții din registrul validatorului: Puteți utiliza acest lucru pentru a adăuga mai mulți validatori la sistem. În realitate, fără a utiliza acest lucru, nu puteți adăuga niciun validator. Deci, este extrem de necesar.
 • Familia de tranzacții IntegerKey: Aceasta este una dintre cele mai bune familii de tranzacții care vă permite să testați toate registrele distribuite fără resurse suplimentare.
 • Familia de tranzacții XO: Ei bine, aceasta este mai mult o distracție asupra întregii rețele. Dezvoltatorii Sawtooth au dorit să adauge o mică scânteie rețelei și de aceea au adăugat și un joc de tic-tac-toe. Prin urmare, folosind aceasta, puteți juca cu orice nod.
 • Familia de tranzacții de identitate: În principal, este pentru conservarea datelor. Ei bine, în mod specific, datele permise pentru validatori. Mai mult, păstrează informații despre noduri, cum ar fi cheile lor publice și așa mai departe.

 

Veți vedea și alte două familii de tranzacții pe sistem. Acestea sunt completări destul de noi.

 

Familia de tranzacții Seth:

Familia de tranzacții Seth vă va oferi caracteristica utilizării aplicației bazate pe Ethereum în rețea. Înseamnă că puteți utiliza contracte inteligente bazate pe soliditate sau chiar alte aplicații bazate pe asta.

 

Familia de tranzacții Sabre:

Este o altă abordare a contractelor inteligente. În realitate, puteți utiliza acest lucru pentru a rula contracte inteligente pe mașini virtuale WebAssembly sau mașini virtuale WASM. Mai mult, vă permite să derulați contracte inteligente pe lanț.

 

Tutorial Hyperledger Sawtooth: Să învățăm elementele de bază!

Acum, să începem tutorialul pentru Hyperledger Sawtooth. Aici, veți afla în cea mai mare parte despre cerințele de bază ale configurării nodurilor pentru testarea platformei. Mai mult, voi explica pe scurt toate comenzile CLI esențiale și mai târziu în ghid.

Dacă doriți, puteți utiliza acest articol ca un tutorial Hyperledger Sawtooth Tutorial pdf și puteți afla mai bine despre tehnologie.

Dacă doriți să urmați o carieră ca dezvoltator Hyperledger Sawtooth, atunci aflați despre aceasta extrem de crucial.

Oricum, să începem acum tutorialul pentru Hyperledger Sawtooth.

Configurarea nodului dinților de ferăstrău pentru testare

În primul rând, trebuie să configurați noduri înainte de a putea începe dezvoltarea platformei. Prin urmare, după ce configurați nodul și este activ, puteți testa aplicația. Deci, pentru aceasta, trebuie să trimiteți solicitări de tranzacție și să vedeți rezultatele și datele de blocare din API-ul REST.

Oricum, metodele de mai jos sunt potrivite în principal pentru procesele tipice de tranzacții, familiile XO și IntegerKey. Dacă puteți scrie o nouă familie de tranzacții, o puteți rula și folosind metoda.

Mai mult, puteți instala și rula doar un singur nod rețea Sawtooth folosind trei metode – o instalare nativă Ubuntu, containere Docker și o mașină virtuală cu clusterul Kubernetes.

Dacă sunteți un dezvoltator Hyperledger Sawtooth, ar trebui să acordați o atenție suplimentară acestor mici detalii.

 

Folosind Docker

Pentru acest tutorial despre Hyperledger Sawtooth, trebuie să urmați pașii de mai jos după ce ați configurat un nod folosind Docker.

 • Verificați starea componentelor rețelei Sawtooth.
 • Utilizați diverse comenzi Sawtooth pentru a afișa date de blocare, a trimite tranzacții și a vizualiza starea globală.
 • Examinați și buștenii din dinți de ferăstrău.
 • Opriți rețeaua și resetați mediul Docker.

 

Condiții prealabile

În realitate, veți avea nevoie de Docker Compose și Docker Engine pentru ca acest mediu să funcționeze.

Linux: trebuie să descărcați cea mai recentă ediție a Docker Composer și Docker Engine pentru Linux.

Windows: Trebuie să descărcați cea mai recentă ediție a Docker Composer și Docker Engine pentru Windows.

macOS: Trebuie să descărcați cea mai recentă ediție a Docker Composer și Docker Engine pentru macOS.

 

Folosind Kubernetes

Pentru acest tutorial despre Hyperledger Sawtooth, trebuie să urmați pașii de mai jos după ce ați configurat un nod folosind Kubernetes. În realitate, acest mediu va necesita utilizarea Minikube pentru implementarea Sawtooth într-un mediu containerizat. Practic, va fi în interiorul unei mașini virtuale într-un cluster local de Kubernetes.

Practic, puteți face următoarele după ce verificați tutorialul oficial.

 • Instalați Minikube și kubectl.
 • Porniți Minikube.
 • După aceea, porniți aplicația Sawtooth în clusterul Kubernetes.
 • Apoi, conectați containerul Sawtooth shell.
 • După aceea, utilizați comenzile CLI pentru a trimite tranzacții, pentru a vizualiza starea globală și pentru a bloca datele.
 • După ce le vedeți, puteți examina jurnalele din dinți de ferăstrău.
 • Oricum, după ce ați terminat, puteți opri rețeaua ștergând clusterul Kubernetes.

 

Condiții prealabile

În realitate, veți avea nevoie de Minikube și kubectl care acceptă un hipervizor VM. În acest caz, puteți utiliza VirtualBox.

 

Folosind Ubuntu

Pentru acest tutorial, dezvoltatorul Hyperledger Sawtooth trebuie să urmeze pașii de mai jos după ce ați configurat un nod folosind Ubuntu 18.04.

 

 • Începeți prin generarea unei chei de utilizator.
 • După aceea, generați o cheie rădăcină.
 • Apoi, creați blocul genezei.
 • Odată ce ați terminat, trebuie să porniți componentele – procese de tranzacție, API REST, motor de consens și validator.
 • Apoi, verificați starea API REST.
 • După aceea, utilizați comenzile CLI pentru a trimite tranzacții, pentru a vizualiza starea globală și pentru a bloca datele.
 • După ce le vedeți, puteți examina jurnalele din dinți de ferăstrău.
 • Când ați terminat, trebuie să opriți rețeaua și să resetați mediul de dezvoltare.

 

Condiții prealabile

Pentru aceasta, veți avea nevoie doar de Ubuntu 18.04 (Bionic). Mai mult, nu va funcționa pe nicio altă versiune veche decât aceasta.

 

Tutorial Hyperledger Sawtooth: Ghiduri avansate

Crearea unei rețele cu mai multe noduri din dinte de ferăstrău

Acest proces este destinat în principal configurării mai multor noduri și creării unei rețele de rețea. Prin urmare, în această configurare, puteți vedea rezultatele reale ale Sawtooth cu câte noduri doriți. Mai mult, este o modalitate excelentă de a testa natura scalabilității aplicației dvs..

În plus, la fel ca configurarea rețelei Sawtooth cu nod unic, aceasta urmează și trei metode – o instalare nativă Ubuntu, containere Docker și o mașină virtuală cu cluster Kubernetes.

De aceea, se află în acest tutorial Hyperledger Sawtooth pentru începători doar pentru a vă oferi liniile directoare de bază.

 

Folosind Docker

Acest proces vă va ajuta în principal să configurați cinci noduri Sawtooth și să creați un mediu de dezvoltare pentru aplicația dvs. În realitate, fiecare nod este de fapt un set de containere Docker. Mai mult, fiecare nod va rula un validator și alte componente ale Sawtooth.

În principal, în tutorialul lor, puteți afla cum să:

 • Descărcați fișierul Docker Compose al Sawtooth.
 • Utilizați cocker-compose pentru a porni rețeaua Sawtooth.
 • Verificați starea procesului.
 • Configurați tipurile de tranzacții care sunt permise.
 • Conectați-vă la containerul shell Sothtooth. După aceea, aflați cum să confirmați funcționalitățile rețelei.
 • După ce ați terminat, opriți rețeaua și resetați mediul Docker.

 

Condiții prealabile

Veți avea nevoie de Docker Compose și Docker Engine pentru ca acest mediu să funcționeze.

Linux: trebuie să descărcați cea mai recentă ediție a Docker Composer și Docker Engine (v 1.2.5) pentru Linux.

Windows: Trebuie să descărcați cea mai recentă ediție a Docker Composer și Docker Engine (v 1.2.5) pentru Windows.

macOS: Trebuie să descărcați cea mai recentă ediție a Docker Composer și Docker Engine (v 1.2.5) pentru macOS.

În orice caz, nu ați resetat mediul Docker pentru rețeaua cu un singur nod, atunci trebuie să îl închideți și să ștergeți toate jurnalele și datele.

 

Folosind Kubernetes

Aceasta este o parte foarte importantă a acestui tutorial Hyperledger Sawtooth pentru începători. În realitate, acest proces vă va ajuta în principal să configurați cinci noduri Sawtooth și să creați un mediu de dezvoltare pentru aplicația dvs. În realitate, fiecare nod este de fapt un pod Kubernetes.

Mai mult, fiecare pod este un container pentru un validator și alte componente ale Sawtooth.

În plus, în tutorialul Hyperledger Sawtooth pentru începători, puteți afla cum să:

 • Instalați Minikube și kubectl.
 • Porniți Minikube.
 • Descărcați fișierele de configurare.
 • După aceea, porniți aplicația Sawtooth în clusterul Kubernetes.
 • Apoi, conectați containerul Sawtooth shell.
 • După aceea, asigurați-vă că confirmați funcționalitatea rețelei.
 • După ce le vedeți, configurați tipurile de tranzacții permise
 • Oricum, după ce ați terminat, puteți opri rețeaua ștergând clusterul Kubernetes.

 

Condiții prealabile

Pentru aceasta, veți avea nevoie de Minikube și kubectl care acceptă un hipervizor VM. În acest caz, puteți utiliza VirtualBox.

 

Folosind Ubuntu

Aceasta este, de asemenea, o parte foarte importantă a acestui tutorial Hyperledger Sawtooth pentru începători. În realitate, acest proces vă va ajuta să creați un mediu de dezvoltare pentru o platformă Ubuntu. În realitate, fiecare sistem gazdă este de fapt un nod care rulează un validator și alte componente ale Sawtooth.

În principal în tutorialul lor pentru începători, trebuie să faceți următoarele:

 • Instalați Sawtooth
 • Începeți prin generarea de chei de utilizator și validator.
 • Apoi, creați blocul genezei și includeți consensuri specifice, cum ar fi PoET sau PBFT.
 • Odată ce ați terminat, trebuie să porniți Sawtooth pe fiecare nod.
 • După aceea, asigurați-vă că confirmați funcționalitatea rețelei.
 • După ce le vedeți, configurați tipurile de tranzacții permise
 • Când ați terminat, trebuie să opriți rețeaua și să resetați mediul de dezvoltare.

 

Condiții prealabile

În orice caz, nu ați resetat mediul Ubuntu pentru rețeaua cu un singur nod, atunci trebuie să îl închideți și să ștergeți toate jurnalele și datele. Sau altfel rețeaua dvs. nu va porni!

 

Utilizarea SDK-urilor Sawtooth

Aici, veți vedea o rezumare a tuturor SDK-urilor acceptate în Sawtooth. Puteți vedea stabilitatea, maturitatea și caracterul complet al proceselor de tranzacții, semnarea clientului și caracteristicile delta de stat.

Piton JavaScript C++ Merge Rugini Rapid Java
Procesor de tranzacții Complet? N / A
API stabil? N / A
Maturitate 1 2 3 1 1 N / A 3
Semnarea clientului Complet?
API stabil?
Maturitate 1 1 3 1 1 3 3
Delta Statului Complet? N / A
API stabil? N / A
Maturitate 1 2 3 1 1 N / A 3

 

Abonarea la Evenimente

Ei bine, toate blocurile sunt atașate la blockchain, astfel încât orice dezvoltator ar putea avea nevoie de informații despre anumite evenimente pentru aplicații. Prin urmare, aveți nevoie de evenimente pentru a transmite aceste informații despre un bloc nou sau o furcă nouă.

Dar trebuie să includeți evenimente specifice aplicației. În realitate, în principal familiile de tranzacții personalizate se pot asigura că sunteți abonat la anumite evenimente.

Cu aplicația dvs. abonată la anumite evenimente, puteți face următoarele –

 • Abonați-vă la anumite evenimente care vă afectează aplicația sau blockchain-ul
 • Transmiteți clienților informații despre execuția tranzacției fără a stoca niciunul dintre date în stare
 • Urmăriți evenimentele dintr-un punct specific din rețea despre modificările de stare pentru a colecta informații

În realitate, aplicația dvs. poate stoca informații despre anumite evenimente pentru o utilizare ulterioară sau reacția evenimentului imediat.

 

Comenzi importante CLI Sawtooth

Există câteva comenzi importante CLI Sawtooth despre care trebuie să aflați înainte de a începe să utilizați această platformă. Le voi explica pe scurt mai jos.

 • Lot din dinte de ferăstrău

Aceasta este o comandă care vă va ajuta să vedeți informațiile despre loturile din rețea. Mai mult, puteți trimite loturi validatorului și utilizând API-ul REST.

Notă: Un lot este de fapt un grup de tranzacții care sunt interdependente și unitatea atomică de schimbare din rețea.

 • Bloc din dinte de ferăstrău

În realitate, puteți utiliza această comandă pentru a vedea informațiile despre blocurile de pe platformă.

 • Identitate din dinte de ferăstrău

„Identitatea dintelui de ferăstrău” este o comandă care vă permite să vedeți ce roluri joacă nodurile pe platformă. Mai mult, puteți crea, de asemenea, roluri noi, setați politici noi și așa mai departe.

 • Sawtooth peer

În realitate, această comandă vă permite să vedeți adresa unui anumit peer validator.

 • Setări dinte de ferăstrău

Dacă doriți să verificați valoarea setării în lanț, puteți utiliza comanda „Setări dinți de ferăstrău”.

 • Starea dinților de ferăstrău

În realitate, puteți utiliza această comandă pentru a vedea informațiile intrărilor în starea curentă.

 • Starea dinților de ferăstrău

Puteți utiliza această comandă pentru a vedea informațiile referitoare la starea validatorului.

 • Tranzacție din dinte de ferăstrău

Dacă doriți să vedeți informațiile despre tranzacții, puteți utiliza această comandă.

 • Validator din dinte de ferăstrău

Puteți controla cu ușurință comportamentele validatorilor folosind această comandă.

 • sawadm

Comanda „sawadm” este în principal pentru roluri administrative. Mai mult, puteți utiliza acest lucru pentru a crea o cheie de validare atunci când configurați platforma. De asemenea, puteți crea blocul de geneză.

 • sawnet

În realitate, puteți utiliza această comandă pentru a interacționa cu toate nodurile rețelei.

 • sawset

Acest lucru este potrivit în principal pentru propunerile de setări. Ei bine, folosind Sawtooth, puteți stoca de fapt toate setările în lanț. Deci, folosind această comandă, puteți vizualiza, crea, vota propuneri. Mai mult, puteți dezvolta valori de setare și pentru blocul genezei.

 • setări-tp

În realitate, această comandă vă va oferi o metodologie în procesorul de tranzacții de setări pentru stocarea datelor de configurare în lanț.

 

Hyperledger Sawtooth care domină industriile

Am ajuns la punctul final al tutorialului nostru Hyperledger Sawtooth. Oricum, am adunat toate informațiile de care aveți nevoie pentru a începe să folosiți Hyperledger Sawtooth. Mai mult, este posibil să aveți nevoie de ajutor suplimentar cu tutorialul, așa că vă sugerez să consultați tutorialul oficial pentru a obține o abordare mai descriptivă.

Dacă doriți, puteți păstra acest articol ca un tutorial pdf Hyperledger Sawtooth pentru scopuri ulterioare de studiu.

De asemenea, dacă sunteți în căutarea transformării digitale blockchain, atunci vă voi sugera să consultați cursurile noastre blockchain împreună cu asta.

Cursurile noastre sunt pline de reguli de transformare a blockchain-ului și sunt sigur că veți găsi aceste cursuri mai mult decât utile. Deci, verificați-le acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me