Acest ghid cuprinzător acoperă toate conceptele fundamentale ale stivei de tehnologie blockchain web 3.0 – cum a ajuns să fie, infrastructura generală, arhitectura Web 3.0 și posibilele impacturi asupra vieții noastre.

Lumea noastră se schimbă. Acum s-a schimbat mai repede ca oricând. Cu doar 20 de ani în urmă, lumea a fost introdusă în telefoanele mobile. În doar zece ani, lumea a devenit dependentă de ea. Nici nu vă puteți imagina o lume cu internet și dispozitive inteligente în zilele noastre. Poate că în ultima perioadă ați fost convins de acest termen stivă de blocuri de web 3.0. Astăzi vă vom spune totul despre stiva blockchain Web 3.0 și de ce contează!

Lumea a făcut un salt mare când e-mailurile au fost înlocuite cu chaturi și emoji. Dar asta a fost și cu zece ani în urmă. Lumea este flămândă de lucruri noi. În timp ce totul din jurul tău a început să se schimbe, chiar internetul a crescut. A început cu schelete brute ale site-urilor web realizate cu HTML de bază. Site-urile web mai devreme au devenit mai inteligente și au devenit interactive. Doar timpul poate spune cât de inteligent va fi internetul în era stivei blockchain Web 3.

Înscrieți-vă acum: Cursuri fundamentale Enterprise Blockchains

Cuprins

Capitolul 1: Web 3.0 IT Stack: Internetul viitorului

Capitolul 2: Web 3.0 vs web 2.0 vs web 1.0

Capitolul 3: Reîncadrarea structurii web

Capitolul 4: Schimbarea generală a infrastructurii în Web3 Blockchain Stack

Capitolul 5: Straturile arhitecturii

5.1: Stratul aplicației

5.2: Servicii și componente opționale

5.3: Stratul de protocol

5.4: Strat de rețea și transport

5.5: Stratul de infrastructură

Capitolul 6: Cum Web 3.0 ne va schimba viața?

Capitolul 7: Observații finale

Contents

Capitolul 1: Web 3.0 IT Stack: Internetul viitorului

Stiva IT Web 3.0 încă nu este încă dezvoltată complet. Dar este pe cale să apară cu acțiuni complete. Deci, ce este Web 3? În timp ce Web 1.0 și 2.0 aveau servere centralizate și, stiva blockchain Web 3.0 are o rețea descentralizată care este mai centrată pe utilizator. Un internet transparent și securizat, care se concentrează pe a face lucrurile mai umane.

Există cinci caracteristici majore semnificative ale stivei de blocuri Web 3.0. Credem că acestea vă vor ajuta să înțelegeți mai bine întregul concept.

stivă de blocuri web 3.0

Un Internet al Totului

În zilele noastre folosim mult un termen pentru a defini un dispozitiv care se poate conecta și utiliza internetul – inteligent. Acum suntem înconjurați de aceste dispozitive inteligente. Vă întrebați – cum? Ei bine, ia-ți un moment și uită-te în jurul tău. Există frigidere inteligente, oamenii folosesc asistenți la domiciliu, cum ar fi Alexa și Google Assistant, smartphone-urile dvs. și filele. Toate aceste lucruri se pot conecta la internet. Ele formează o rețea de dispozitive. Acestea sunt denumite împreună Internet-of-Things (IoT). IoT este unul dacă cele mai multe caracteristici distinctive ale Web 3 și blockchain și IoT sunt strâns legate. Uneori, oamenii numesc acest fenomen „ubicuitate”.

Scopul este de a conecta orice și orice la internet. Nu toate dispozitivele se pot conecta acum. Nu avem astfel de infrastructuri acum. Dar, în curând, va fi cu noi.

Centrat pe utilizator

Stiva de aplicații blockchain Web 3.0 este concepută pentru a fi mai centrată pe utilizator. Se concentrează pe a fi rețeaua P2P supremă în care ai putea fi mai liber, iar cunoștințele nu vor fi controlate de nicio entitate. Deoarece nu vor exista servere centralizate, toate datele vor fi răspândite între dispozitive, iar oamenii le vor accesa fără nicio supraveghere.

Metadatele semantice vor ajuta utilizatorii să se conecteze cu ușurință. Web 3 IT stack-ul este despre utilizatori. Acum oamenii creează mai mult conținut ca niciodată. Blogurile și vlogurile personale sunt extrem de populare. Oamenii nu trebuie să se bazeze pe producătorii de conținut media și corporativ. Acum îi urmăresc pur și simplu pe alții. Astfel, se creează o lume în care oamenii vor fi mai umani, iar internetul va fi mai centrat pe utilizator.

Inteligență artificială

Nu, nu vorbim despre niciun super robot care intenționează să distrugă omenirea și să creeze o zi de judecată. AI va lucra în principal pentru a oferi analize și rezultate mai bune oamenilor. Sună cu atât mai bine când credeți că o entitate inteligentă va rezolva internetul pentru a găsi rezultatul pe care îl căutați de fapt.

De fapt, giganții tehnologiei lucrează deja la proiectul lor de AI. Gândiți-vă să folosiți YouTube, când ascultați o vreme muzică country rock, veți observa sugestii despre alte melodii country rock sau melodice. AI încearcă pur și simplu să-ți identifice gustul și îți sugerează cea mai bună opțiune care ți-ar putea plăcea. Ei îți analizează comportamentul.

Mai mult, ați observa că anunțurile de pe Facebook se schimbă la scurt timp după ce căutați un anumit produs pe Google. Totul este interconectat. Deci, mai degrabă decât utilizarea tehnicilor de marketing în masă, viitoarea strategie de marketing va fi bazată pe persoane.

Web semantic

Stiva tehnologică Blockchain aduce în discuție subiectul numit web semantic. Webul semantic înseamnă pur și simplu metoda de înțelegere a unui conținut web ca un comportament uman. Este conectat cu învățarea automată și inteligența artificială. Web-ul semantic încearcă practic să învețe computerul să înțeleagă datele și cum se comportă.

În timp ce Web 2.0 depinde de cuvintele cheie, autorizarea paginii și autoritatea domeniului pentru a clasifica conținutul, browserul Web3 încearcă să înțeleagă un conținut web ca un om.

Grafică 3D și viitorul conținutului

Fără îndoială, conținutul web este acum mai grafic în zilele noastre. Oamenilor le place să vadă și să partajeze videoclipuri și imagini mai mult decât textele în clar. Este mai viu și liniștitor pentru ochi. În viitorul apropiat, Realitatea Augmentată (RA) și Realitatea Virtuală (VR) vor fi un lucru obișnuit. Diferite aplicații și jocuri vor avea o grafică și o senzație mai realiste.

De asemenea, imprimarea 3D nu se va limita la utilizările de laborator. Oamenii vor folosi mai mult imprimarea 3D și vor deveni mai disponibile și mai ieftine.

Cum va funcționa stiva IT Web 3.0?

Cu cât este mai mare schimbarea, cu atât mai mult timp îi ia societății să se adapteze la ea. Fără îndoială, stiva IT Web 3 este complexă și oamenii obișnuiți vor avea nevoie atât de timp cât și de efort din partea dezvoltatorilor. Web 2.0 este foarte ușor de utilizat și oamenii se simt confortabil să îl folosească.

Deși experții spun că oamenii vor accepta cu bucurie această tehnologie, întrucât omenirea s-a împrietenit din ce în ce mai mult cu tehnologia în ultimele 2 decenii. Va trebui să folosim browsere dApp pentru a utiliza noile aplicații. Aceste aplicații vor înlocui mai devreme sau mai târziu tehnologiile mai vechi. De exemplu, aruncați o privire la tabelul de mai jos.

Utilizare cazuri Tehnologie mai veche (Web 2.0) Tehnologie mai nouă (3.0)
Stocare in cloud Google Drive, Dropbox, OneDrive Filecoin, Siacon, Storj
Platforma de apeluri video Skype, Zoom Experty.io
Mesager online WhatsApp, WeChat stare
Platforma social media Facebook Akasha, Steem.it
Platforma de externalizare Lucrări superioare Etilanța
browser web Google Chrome Curajos

Acestea sunt doar câteva exemple web3. Vor exista mai multe aplicații care vor înlocui toate marile nume de astăzi. Aceste aplicații trebuie să lupte cu liderii de piață care conduc piața într-un mod monopolist. Bineînțeles, aceste aplicații vor avea caracteristici mai bune și mai avansate în comparație cu cele anterioare. Numai timpul poate spune dacă sunt suficient de buni și câștigă bătălia purității.

Cu toate acestea, Web 2.0 nu va dispărea total. De exemplu, e-mail-ul nu a dispărut după apariția unor platforme de comunicare mai inteligente. Pur și simplu nu au putut câștiga lupta împotriva unei tehnologii mai bune.

Pentru studii suplimentare, consultați articolul de peste 35 de exemple Web 3.0

Diferențe fundamentale între platformele web

Web 1.0 a avut un început dur. Oamenii nu au acceptat internetul, deoarece era scump și dispozitivele erau rare. În prezent, aproape fiecare persoană are un telefon mobil care are o conexiune la internet. Pe atunci dispozitivele cu conectivitate la internet erau rare. Experții o numesc adesea era numai în citire. Majoritatea conținutului au fost organizate de profesioniști și oamenii ar citi doar datele.

Au fost disponibile tehnologii mai simple. Google era încă un copil nenăscut. Oamenii ar fi folosit Yahoo! sau AltaVista. Aceste motoare de căutare s-au concentrat pe nume de domenii pentru a evalua relevanța rezultatelor căutării. Pentru a partaja fișiere de la o persoană la alta Napster și BitTorrent au fost populare. Web-ul nu era nici social, nici semantic. L-am putea numi „Pur și simplu Web”. Site-urile web aveau doar hyperlinkuri și caracteristici de marcaj și toate erau statice. Puteți răsfoi conținutul numai fără a oferi feedback sau comentarii. Nu a existat nicio comunicare între un utilizator și servere.

Web 2.0 are atât capacitatea de a citi și de a scrie conținut web. Site-urile statice au fost înlocuite cu site-uri web dinamice interactive. Blogurile sunt mai populare ca niciodată. Wikipedia este biblioteca deschisă unde puteți găsi toate cunoștințele. Mesageria instant a devenit un lucru obișnuit și firesc pentru utilizatori.

În loc să fie simpla rețea web, acestea sunt adesea numite „rețeaua socială”. Are o interacțiune mai bună. Poate transmite în flux videoclipuri; diverse aplicații sunt deja aici. Fiecare magazin tradițional s-a transformat în magazine online pentru facilități de marketing mai bune, mai multe vânzări.

Capitolul 2: Web 3.0 vs Web 2.0 vs Web 1.0 – Comparația

stivă de blocuri web 3.0

Web 1.0: Începutul a tot

Ați auzit cu toții glumele pe o conexiune dial-up și cum a durat 200 de ani pentru a descărca un fișier de 5 MB, nu? Pe atunci oamenii foloseau mai ales internetul pentru a menține comunicarea de bază. În general, puteți vedea utilizarea internetului doar în marile birouri corporative. Numărul de site-uri web nu era nimic comparativ cu acum. Știu că toți copiii din anii ’90 pot raporta lucruri.

Da, lucrurile nu erau atât de bune pe atunci. Dar a fost un început. A fost începutul unei noi ere a civilizației. Am numi acest internet – Web 1.0.

Web 1.0 a fost unidirecțional. Corporațiile și marile companii au creat conținuturi pentru ca oamenii să le citească. A existat o interacțiune mică sau deloc cu fluxul de date. Dar lucrurile erau prea plictisitoare. Conținutul nu vorbea despre oameni. Site-urile au monologuri lungi pline doar de informații liniare.

Nimeni nu s-a gândit că numărul utilizatorului poate trece vreodată peste milioane. Planul de bază a fost conectarea informațiilor și crearea unei baze de date care să aibă totul.

Utilizatorii au putut citi doar datele. Numai curatorii de conținut au putut edita și scrie conținutul. Deci, a fost ca și cum ai citi cărți într-o bibliotecă. Utilizatorii nu aveau prea mult drept, erau doar simpli consumatori.

Apoi a început plagiatul. Oamenii au început să copieze conținutul altor persoane și le-au lipit pur și simplu pe site-ul lor web. Conținutul unic a devenit rar. Era timpul ca internetul să evolueze. Chiar și universitățile – cel mai înalt nivel de educație nu credeau în internet. Ar trebui să vă grăbiți către biblioteci pentru informații simple.

Nu existau rețele sociale. Fără nici o îndoială, internetul a avut un început tremurat la început. Dar lucrurile au luat o întorsătură. Internetul a început să crească.

Web 2.0: Revoluția socială

Utilizatorii finali au beneficiat de beneficii după ce a intrat în scenă Web 2.0. Utilizatorii pot scrie acum datele și le pot citi. Oamenii și-au dat seama că un cadru care poate gestiona doar un milion de utilizatori avea o constrângere serioasă. Web 2.0 poate gestiona miliarde de utilizatori. Web 2.0 are cadre bazate pe Ajax și JavaScript. Blogurile au înlocuit conținutul web plictisitor static.

Web 2.0 a introdus și streaming video, iar jocurile online, totul a început să devină online. Site-urile au început să devină interactive și mai vii. Magazinele online au început să conducă economia mondială. I-ai putea spune o adevărată revoluție. Introducerea aplicațiilor web a deschis un orizont în viitor.

Dar ce zici de viitor? Cum va fi internetul în viitor? Există un singur răspuns la această întrebare – stiva de tehnologie blockchain Web 3.0.

Web 3.0: Internetul viitorului

Funcțiile Web 3 vor suna ca niște filme SF. În afară de citire și scriere, aplicațiile ar putea executa diverse date. Webul descentralizat introduce oameni cu capacitate de căutare semantică. Într-o căutare semantică, rezultatul căutării va fi și mai exact și mai relevant.

Web 3.0 IT stack se concentrează pe tehnologia peer-to-peer. Deci, va exclude omul de mijloc. Nu va trebui să depindem de serverele de date gigantice controlate de o companie privată. Datele noastre personale vor fi și mai sigure și private. Vom reduce necesitatea cuvântului „om de mijloc” din lumea internetului. În timp ce Web 1.0 și Web 2.0 sunt denumite „Pur și simplu Web” și „Social Web”, experții numesc adesea stiva IT Web3 „Semantic Web”.

Încearcă să conecteze cunoștințele într-un sens adevărat. L-ai putea numi o legătură frumoasă între cunoștințe și tehnologie. Să aruncăm o privire la tabelul de comparație al Web 3.0 vs Web 2.0 vs Web 1.0 de mai jos pentru a obține o perspectivă mai bună.

Când dezbaterea ajunge la Web 3.0 vs Web 2.0, Web 3 este inimaginabil mai bun decât strămoșul său.

În afară de citire și scriere, stiva IT 3 Web poate executa fișiere conform Burners-Lee. Are caracteristici precum căutări semantice, asistenți digitali personalizați. De asemenea, este web-ul inteligent bazat pe aplicații, cu funcționalități mai bune. Este combinația perfectă de tehnologie și cunoștințe. Stiva IT 3 Web se concentrează pe o rețea descentralizată peer-to-peer care zdrobește companiile corporative centralizate.

CategoriiWeb 1.0Web 2.0Web 3.0
Interacțiunea cu fișierele Numai în citire Citeste si scrie Citiți, scrieți și executați
Secvența de precedență Primul Al 2-lea A treia
Tipul web Simplu Social Semantic
Capacitatea utilizatorului Milioane Miliardele Trilioane
Scop Informații de conectare Conectând oameni Conectarea cunoștințelor
Interval de timp 1990-2000 2000-2015 2015-necunoscut
Site-uri web Static Dinamic Semantic
Inteligență artificială Nu e disponibil Nu e disponibil Disponibil
Cuprins Organizat numai de experți Blogging și rețele sociale Fluxuri mai personalizate
Motoare de căutare Speculații privind numele de domeniu SEO Motoare de căutare bazate pe AI
Tip de rețea Centralizat Centralizat Descentralizat

Capitolul 3: Reîncadrarea structurii web

Ce obișnuiam să facem în trecut? După ce am avut propriul computer, ne-am conectat cu alte computere folosind protocoale de internet.

Amintiți-vă momentul în care obișnuiam să salvăm datele pe o dischetă. Acele zile au trecut de mult acum, dischetele sunt probabil la un muzeu chiar acum. Cu toate acestea, odată cu inventarea internetului, am început să facem tranzacția de date mai rapidă decât înainte.

După 30 de ani de revoluție în structura datelor de internet, rulăm în continuare pe protocolul client-server. Arhitectura nu s-a schimbat atât de mult, odată cu actualizarea la cea originală.

Cu toate acestea, odată cu revoluția stivei de aplicații blockchain, putem presupune cu siguranță că vom vedea o mulțime de schimbări în arhitectura web.

De la centralizat la descentralizat

Unul dintre cele mai mari defecte ale Web 2.0 și Web 1.0 este arhitectura bazată pe client-server. Deci, vă gândiți bine la acest lucru, toate datele noastre personale de pe internet sunt stocate practic într-un computer cu o stocare imensă. Nu există fugazy sau fugazi! Toate datele sunt deținute de orice companie privată. Deci, această scenă reprezintă o amenințare serioasă pentru intimitatea noastră.

Acest sistem centralizat a provocat destulă agitație în ultimii ani. De exemplu, te-ai putea gândi la încălcarea datelor Facebook și la hack-ul i-Cloud de la Apple. Prea multe date sensibile au fost difuzate publicului. Giganții corporativi ne controlează viața în multe feluri.

Pe de altă parte, o rețea descentralizată este liberă de amenințarea cu încălcarea datelor. Nimeni nu are autoritatea asupra datelor dvs. personale. Nu va exista niciun server centralizat. Toate datele vor fi distribuite pe întreaga rețea. Datele dvs. pot fi stocate la frigider sau prăjitor de pâine dacă au acces la internet. Aceasta este adevărata frumusețe a stivei de tehnologie blockchain Web 3.0 – o rețea descentralizată, securizată și privată care se concentrează pe a fi uman.

stivă de blocuri web 3.0

Trecerea la democrația datelor

Conexiunea de la egal la egal a fost precisă din 1990, cu toate acestea, faima a crescut când am început să folosim programe de partajare precum Tor Browser sau BitTorrent.

Odată cu revoluția criptomonedei, blockchain duce această infrastructură la un nivel cu totul nou. Acum putem merge mai departe pentru a descentraliza structura datelor din sistemul nostru tipic centralizat.

În ultima versiune web3, reproiectăm infrastructura de date a internetului. Cu toate acestea, este important să știm că Blockchain nu este singura tehnologie din spatele acestui lucru, există o mulțime de alte stive web descentralizate.

Motivul principal este că stiva de aplicații blockchain nu este atât de ideală pentru stocarea unei cantități mari de date, deoarece are încă o problemă de scalabilitate și nu are într-adevăr atât de multă confidențialitate..

Capitolul 4: Schimbarea generală a infrastructurii în Web 3 IT Stack

Infrastructura noii stive de tehnologie blockchain Web 3.0 este diferită de cele anterioare. Tranziția este imensă și granulară. Dar procesul de trecere de la atributul client-server la web descentralizat nu va fi radical.

Este încă în faza de maturare. Deci, tranziția ar fi mai întâi crearea unui web parțial descentralizat și apoi convertirea completă la descentralizare. Cu toate acestea, ar trebui să luați în considerare și faptul că, chiar dacă sunt mai sigure, sunt mult mai lente decât înainte.

Cu toate acestea, chiar dacă viitorul va fi mai descentralizat, dar tot nu va însemna că am uita complet de sistemul centralizat. Au și avantaje și cu siguranță le putem folosi în avantajul nostru.

Capitolul 5: Straturile arhitecturii Web 3.0

Blockchain Technology Stack Infographic

stiva de tehnologie blockchain web 3.0

Capitolul 5.1: Stratul aplicației

Am definit primele câteva straturi pe acesta. Stratul aplicației va avea browserul dApp, găzduirea aplicațiilor, dApp și interfețe utilizator.

 • Browserul dApp

În primul rând, primul strat din infrastructura unei arhitecturi de aplicații blockchain Web 3.0 este browserul dApp. Deci, ce este un browser dApp?

Un browser dApp vă va permite să accesați aplicația descentralizată. Un browser obișnuit precum Firefox sau Chrome nu are infrastructura pentru a vă permite să navigați prin noile aplicații descentralizate care preiau lumea.

Unele browsere dApp vă oferă un browser desktop complet, cum ar fi interfața cu utilizatorul. Singura diferență este că puteți accesa web-ul obișnuit împreună cu noile aplicații web3.

MetaMask este unul dintre cele mai populare. Este de fapt un plugin pe care îl puteți adăuga la Mozilla, Chrome și Brave. Nu va trebui să rulați un nod complet pentru al utiliza, de aceea este atât de eficient.

Alte browsere sunt Trust browser și Cipher. Acestea au, de asemenea, un rezultat excelent atunci când vine vorba de browsere web3. Cipher este destinat dispozitivelor mobile și vă permite să navigați prin toate aplicațiile descentralizate și să alegeți dintre ele.

Este un fel de magazin Google App, dar aici veți obține toate aplicațiile descentralizate la un singur loc. Același lucru este valabil și pentru browserul Trust, dar oferă servicii de portofel pentru a ține evidența tuturor criptomonedelor dvs. pentru a cumpăra aplicațiile.

Aflați mai multe despre ce este dApp aici.

 • Găzduirea aplicațiilor

Acest strat este absolut necesar pentru a găzdui următorul strat (dApp). Te-ai întrebat vreodată despre toate aceste aplicații pe care le descarci, cum rulează de fapt? Ei bine, ceea ce face găzduirea este că face aplicația disponibilă prin stocarea în cloud.

În acest fel, aplicația va fi găzduită pe rețeaua descentralizată care folosește software ca serviciu (SaaS).

Aplicația descentralizată are nevoie de acest strat, deoarece acest strat oferă mult sprijin utilizatorilor. Stratul face ca toată dApp-ul să fie ușor accesibil și integrat cu orice dispozitiv.

De asemenea, au un risc foarte mic și au un nivel de întreținere redus. Astfel, ajutăm dezvoltatorul în toate modurile.

 • Aplicații descentralizate

Aplicațiile dApp sunt cel mai probabil unul dintre straturile importante ale stivei blockchain web3. Odată cu evoluția tehnologiei blockchain, aceste dApp-uri preiau acum sistemul nostru tipic de aplicații centralizate.

Acum, oamenii se pot conecta utilizând o rețea de server peer-to-peer din rețeaua blockchain. Comunitatea dApps a trecut prin unele schimbări serioase în ultimii ani. Pentru a crea un dApp solid, va trebui să aveți date externe, calcule, generare de bani, stocare fișiere și sistem de plăți.

A fost cu adevărat dificil să construiești un dApp în ultimii ani, dar acum în 2018 nu mai este mare lucru. Stiva tehnologică din stiva blockchain web3 este responsabilă pentru a ajuta la dezvoltarea acestui strat.

Capitolul-5.2: Servicii și componente opționale

A doua etapă a straturilor intră practic în stratul tehnologic. Acest strat acoperă toate instrumentele importante pentru a crea și rula stratul dApps. De obicei, acoperă fluxurile de date, calculul off-chain, guvernanța (DAO), canalele de stat și lanțurile laterale.

Acum, să aruncăm o privire mai atentă asupra problemei.

 • Fluxuri de date

Fluxul de date este, de asemenea, cunoscut sub numele de flux web și este unul dintre aspectele importante ale unui stack de web blockchain. Este un mecanism utilizat pentru a primi informații actualizate de date din surse credibile. În noua tehnologie profundă, fluxurile de date vor fi evident descentralizate.

Și cel mai important este utilizat pentru noduri pentru a-și actualiza informațiile în consecință.

 • Computere off-chain

Calculul off-chain vorbește de la sine. Procesul de calcul se face în afara stivei de aplicații blockchain. Este relativ mai puțin costisitor și economisește timp decât calculul pe lanț. Calculul în afara lanțului nu numai că va asigura credibilitatea valorilor, ci va asigura, de asemenea, că nu poate fi inversat.

Compilația off-chain oferă un strat suplimentar de confidențialitate și o copie de rezervă perfectă pentru dezvoltarea unei aplicații descentralizate. Sistemele de memorie virtuală sunt exemplul perfect pentru această parte.

 • Guvernare

Trebuie să vă întrebați cum un sistem descentralizat ar avea o componentă de guvernanță în cadrul său. Cu toate acestea, este de fapt destul de necesar pentru anumite infrastructuri ale stivei IT web3.

În acest caz, nu va fi nevoie de niciun caracter managerial uman. O organizație autonomă descentralizată este perfectă pentru ca dezvoltatorii să o utilizeze pentru proiectele lor. Aceste organizații se ocupă de contracte inteligente.

Un DAO rulează inițial pe protocolul de descentralizare pentru stiva de tehnologie blockchain.

 • Canale de stat

Canalele de stat sunt doar o cale bidirecțională între doi colegi care doresc să comunice între ei prin mijloacele de tranzacție. Fiecare utilizator de pe canal va trebui să își semneze tranzacțiile cu cheia privată pentru a se asigura că este pe deplin autorizat și provine de la utilizatorul real.

Aceste canale sunt, de asemenea, private disponibile numai pentru participanți. Cu toate acestea, aceste canale vin cu un interval de timp limitat, ceea ce înseamnă că vor dispărea după un interval de timp prestabilit.

Componente opționale

 • Multisemnătură

Multisemnătura este o parte importantă a arhitecturii pe 3 niveluri web. Această semnătură permite securitatea tranzacției oferind un semn unic. Aceste adrese ar impune oricărui utilizator să semneze o tranzacție pe web înainte de a transmite pachetul.

Puteți decide câte semnături doriți sau trebuie să le furnizați înainte de a crea adresa.

BitGo a lansat prima dată această nouă tehnologie și acum este utilizată pe scară largă în stiva blockchain web 3.0. De aceea, acestea sunt una dintre necesitățile arhitecturii aplicației blockchain web 3.0.

 • Oracol

Oracolele sunt o formă de fluxuri de date utilizate în rețeaua blockchain pentru a sprijini contractele inteligente. Aceștia acționează ca un agent, care află informații despre situația reală și le transportă în contracte inteligente.

De ce? Ei bine, asta pentru că rețeaua blockchain nu are acces la lumea exterioară. Deci, dacă rețeaua dorește să deruleze contracte inteligente sau are nevoie de orice tip de informații în afara rețelei, va trebui să acceseze informațiile prin alte mijloace.

Pentru a debloca anumite condiții din contractul inteligent, este nevoie de o anumită valoare. Odată ce obține toată valoarea de la oracole, poate continua așa cum este indicat.

Deci, Oracle funcționează de fapt ca furnizorul acestor valori. Ar putea fi orice, un fel de evaluare a pieței sau plăți sau orice altceva.

Un oracol este una dintre părțile esențiale ale stivei de tehnologie web blockchain. Fără aceasta, rețeaua nu va putea funcționa corect.

 • Portofel

Prin portofel în arhitectura aplicației blockchain, mă refer la portofele digitale sau portofele criptomonede. Sunt programe care stochează cheile publice și private ale unui utilizator și interacționează cu alte rețele blockchain. Cu acestea, veți putea să vă monitorizați activele digitale, cum ar fi bitcoin, Ethereum, moneda Lite și multe altele.

 • Active digitale

Activele digitale pot fi multe lucruri. Dar în această lume blockchain, acum merge la criptomonede. Noua stivă blockchain web 3.0 oferă utilizarea acestor monede. De asemenea, puteți vedea imagini, multimedia, contracte textuale ca active digitale.

Acestea sunt unul dintre serviciile pe care le va furniza stiva de tehnologie blockchain web 3.0. Stiva IT 3.0 web este noua revoluție a arhitecturii digitale pe 3 niveluri web.

 • Contracte inteligente

Contractul inteligent scapă pur și simplu de intermediar. Nu va trebui să vă ocupați de probleme de încredere și veți putea să vă schimbați obiectele de valoare, cum ar fi bani, acțiuni sau proprietăți și chiar jetoane într-un mod fără conflicte.

Contractul inteligent se bazează pe acordul părților. Regulile sunt stabilite înainte și după executarea acestor reguli, fiecare va primi partea lor echitabilă din bani. Totul este automatizat, deci nu există nicio influență a autorității superioare.

De obicei, contactele tipice au multe defecte, dar aici banii depuși în garanție intră în contul membrilor echipei imediat după finalizarea acelor sarcini. Procesul este extrem de transparent.

 • Identitate digitală

Identitatea digitală este extrem de crucială pentru arhitectura aplicației blockchain web 3.0, întrucât toată lumea va fi conectată prin intermediul online. Deci, este necesar să aveți un id digital care să vă definească sau să vă autorizeze acolo unde este necesar.

Puteți avea mai multe ID-uri digitale pe diferite platforme unde este necesar. Cu toate acestea, o identitate digitală vă va asigura securitatea și confidențialitatea.

O identitate digitală va avea anumite atribute, cum ar fi:

 1. Numele dvs. de utilizator și parola.
 2. Data de nastere.
 3. Activitatea dvs. online.
 4. Cod numeric personal.
 5. Istoricul tranzactiilor
 6. Dosarele medicale.

Un ID digital poate fi utilizat pentru a face legătura cu alte active, cum ar fi domenii, e-mailuri, adrese URL etc. Într-o lume în care criminalitatea cibernetică crește, este cu siguranță o necesitate.

Aflați mai multe despre blockchain și identitatea digitală aici.

 • Magazine de fișiere distribuite

Un magazin sau sistem de fișiere distribuite este o locație a serverului în care sunt stocate datele. Puteți accesa datele după cum doriți, așa cum ați avea cu computerul. Procesul este totuși mai convenabil.

Serverul va necesita autentificare pentru a accesa și, după aceea, va oferi controlul complet numai clientului autorizat.

Capitolul 5.3: Stratul de protocol

Stratul de rețea acoperă diferiții algoritmi de consens, cerințele de participare, mașinile virtuale și multe altele. Să le aruncăm o privire mai atentă.

 • Algoritmi de consens

Blockchain-urile folosesc algoritmi de consens pentru a se asigura că nodurile ajung la un acord. Este un proces minunat pentru a face rețeaua mai eficientă. De ce? Ei bine, ele adaugă un nou nivel de fiabilitate chiar și cu noduri nesigure.

Problema aici este de a rezolva problema consensului cunoscut. În principal dacă rețeaua are sisteme multi-agent și protocoale de calcul distribuite.

Pentru a face acest lucru real, algoritmul trebuie să creadă că unele dintre noduri vor fi cu siguranță indisponibile și că rețeaua va avea pierderi de date. Acest lucru face ca algoritmul să fie o mașină care tolerează defecțiunile. Făcând-o tolerantă la defecțiuni chiar de la început, va crește eficiența rețelei, deoarece va fi pregătită pentru aceasta, chiar dacă nu apare.

Există mulți dezvoltatori care experimentează în prezent algoritmul non-stop. Scopul este de a crea unul care să ofere cel mai eficient utilizatorilor. Să vedem ce puține dintre tehnologia blockchain oferă în zilele noastre.

 1. Dovadă de lucru optimizată prin ASIC (POW) – Bitcoin și Bitcoin Cash
 2. POW rezistent la ASIC – Ethereum 1.0, Zcash, Monero, altele
 3. POW și POS cu rezervă – Thunder
 4. Dovada timpului scurs (POET) și dovada spațiului și timpului (POST) – Chia
 5. POST cu date utile – Filecoin
 6. POW împletit – Kadena
 7. Casper TFG dovadă de miză (POS) – Ethereum 2.0
 8. POS / POW hibrid – Decred
 9. Acord bizantin cu alegerile pentru lider (BA⋆) – Algorand
 10. Honeybadger POS – Polkadot
 11. Dovada delegată a mizei (DPOS) – EOS
 12. Varianta DPOS – Tezos
 13. Varianta DPOS – Tendermint
 14. Dovada istoriei (POH) – Solana
 15. Protocolul de consens stelar
 16. Protocolul de consens Ripple
 17. Consensul blockchain-ului centrat pe lider

Citeste mai mult:Algoritmi de consens: rădăcina tehnologiei Blockchain

 • Lanțurile laterale

Unii oameni confundă lanțurile laterale cu canalele de stat. Cu toate acestea, diferența este uriașă. Sidechain este un tip unic de mecanism emergent introdus pentru a permite jetoanelor sau altor active să meargă de la blockchain-ul mamei la un blockchain separat și apoi să revină din nou.

Sidechain deține un potențial extraordinar pentru dezvoltatori. Dezvoltatorii pot dezvolta cu ușurință aplicații descentralizate în cadrul lanțului lateral, fără a influența în niciun fel lanțul principal. Cu toate acestea, toată lumea din rețea va putea utiliza eficiența aplicațiilor.

Acestea sunt celule independente din diferite rețele blockchain, care trebuie să asigure securitatea ei înșiși. Deci, pot fi sparte. Cu toate acestea, dacă un lanț lateral este compromis, acesta îl va afecta doar pe acela și îi va lăsa pe ceilalți neafectați.

 • Cerințe de participare

Aceasta se referă în principal la diferitele tipuri de rețele blockchain, care se vor reflecta și pe stiva IT web3. Noua platformă descentralizată a blockchain-ului web3 are în principal trei tipuri de infrastructură.

Unul este blockchain public sau fără permisiune, în care orice utilizator se poate alătura rețelei fără a fi nevoie să se îndeplinească orice condiții. Deci, pot descărca protocoalele oferite de rețea fără probleme.

Citeste mai mult:Ce este un blockchain public?

Pe de altă parte, rețelele private sau autorizate ar trebui să îndeplinească anumiți termeni pentru a se alătura ca membru și a utiliza protocoalele sau alte beneficii oferite de rețea..

Citeste mai mult:Ce este un blockchain privat?

 • Mașină virtuală

Este un alt factor important al arhitecturii aplicației blockchain. Mașinile virtuale sau, în principal, mașina virtuală Ethereum sunt destul de populare acum printre toate noile sisteme de tehnologie blockchain.

Obiectivul principal al mașinilor virtuale este menținerea securității și executarea sursei de cod nesigure de pe toate computerele din rețea. În termeni simpli, EVM este acum aici, pentru a preveni cea mai comună amenințare a lumii criptografice, care este un atac Denial-of-service.

Acest tip de atac cibernetic este destul de mortal, deoarece poate face resursele unei rețele indisponibile utilizatorului său. De asemenea, se poate asigura că niciun program nu poate interfera reciproc cu sarcinile și că totul continuă să funcționeze fără probleme.

Acest mediu a fost construit pentru a permite un mediu de rulare pentru contracte inteligente, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciu. Trebuie să fiți conștient de faptul că contractele inteligente sunt extrem de populare în zilele noastre.

Pentru a-l face mai sigur și a efectua o tranzacție fără interferențe, mașinile virtuale sunt foarte utile.

Să vedem diferitele tipuri de mașini virtuale sau mașini de tranziție de stare utilizate de diferite blockchains.

 1. Ethereum 1.0, WANchain, Hashgraph, Ethermint și altele – Ethereum Virtual Machine (EVM)
 2. Solana, Cardano – Expunere directă la LLVM
 3. Ethereum 2.0, EOS, Dfinity, Polkadot – Mașină virtuală de asamblare web (WASM)
 4. Kadena, Corda, Tezos și Rchain își folosesc propriile mașini de tranziție de stat la comandă.

De ce aceste platforme își folosesc mașinile virtuale personalizate?

Ei bine, problema este că toată lumea are o viziune diferită în ceea ce privește blockchain-urile și securitatea. Kadena vede contractele inteligente ca pe o tehnologie lizibilă de om, de aceea aleg să meargă pe acel drum.

Pe de altă parte, Rchain permite ca contractele inteligente să ruleze pe diferite dApp-uri, dar acestea trebuie mai întâi verificate.

Tezos respectă, de asemenea, această regulă de verificare înainte de a permite oricui să creeze un contract sau să facă parte dintr-unul.

Corda dorește să asigure cel mai înalt nivel de descentralizare posibil. De aceea, rulează prin SNARK de fiecare dată pentru a garanta verificarea completă a nodului și pentru a crește probabilitatea de integritate ulterior.

Capitolul-5.4: Strat de rețea și transport

Stratul de rețea constă în principal din RLPx, Roll Your Own și Trusted Execution Environment (TEE). Să vedem ce sunt.

 • RLPx

RLPx este o suită de rețea și protocol creată pentru a ajuta la transportul general între doi colegi. De asemenea, permite o interfață pentru aplicații, astfel încât utilizatorii să poată comunica în rețea.

A fost conceput pentru aplicații descentralizate și în prezent, Ethereum îl folosește.

Cea mai nouă versiune a RLPx oferă un strat de rețea pentru Ethereum.

Principalele caracteristici ale acestei tehnologii minunate sunt descoperirea nodurilor și formarea rețelei generale. În afară de atunci, criptează și strângerile de mână și transporturile între doi utilizatori.

De asemenea, este utilizat pentru a încadra diferite protocoale și controlează fluxul general de date în rețea. RLPx este utilizat pentru preferarea anumitor colegi pentru luarea deciziilor și alte scopuri.

De asemenea, permite conectivitate autentică în rețeaua p2p. Știm cu toții cum arhitectura aplicațiilor blockchain are nevoie de o cantitate masivă de securitate pentru a rula și acesta poate fi cel mai bun mod de a o face. Deoarece arhitectura de nivel 3 web este descentralizată, adăugarea unui protocol de descoperire a autentificării și criptarea canalului de transport vor beneficia cu siguranță mult.

Odată cu integrarea RLPx, colegii se pot conecta fără probleme cu noua arhitectură web pe 3 niveluri fără probleme.

 • Roll Your Own

Roll Your Own este un proces utilizat numai atunci când protocoalele standard nu vor merge împreună cu infrastructura dvs. Această metodă permite utilizatorului să își creeze protocolul personalizat pentru a se adapta mai bine la nevoile sale.

Cea mai bună practică pentru utilizatorii obișnuiți este utilizarea protocoalelor standard. Cu toate acestea, nu fiecare protocol funcționează cu fiecare strat fizic și cu toată noua tehnologie blockchain în creștere, păstrând această opțiune în rețea este un plus.

Fiecare rețea blockchain aduce ceva nou pe masă. Deci, o opțiune de a crea protocoale personalizate va asigura creativitatea și creșterea potențială a arhitecturii globale a nivelului web 3.

 • Mediu de execuție de încredere

Trusted Execution Environment este una dintre componentele importante ale acestei arhitecturi web 3 niveluri. De ce? Deoarece blockchain-urile au probleme de scalabilitate și, pentru a depăși această problemă, trebuie să adauge un sistem care elimină sau reduce într-o mare măsură această problemă..

Practic TEE este de fapt o zonă sau un server izolat departe de rețeaua sau sistemul principal. TEE permite stocarea datelor în rețea și asigură, de asemenea, siguranța acestor informații.

Întrucât web 3.0, stiva IT are o infrastructură descentralizată, este logic doar să integrezi TEE în sistem și să oferi securitate și confidențialitate end-to-end întregului sistem..

 • Blocați rețeaua de livrare

Rețeaua de livrare a blocurilor este un sistem de rețea distribuită care furnizează pagini sau alte conținuturi web oricărui utilizator care o solicită.

Sistemul livrează aceste conținuturi pe baza locației, serverului și originii paginii web. Acest serviciu este foarte util pentru site-urile care au un trafic foarte mare și este recunoscut la nivel global.

Aceste servere sunt amplasate în întreaga lume și oferă asistență de rezervă utilizatorilor. Dacă sunteți aproape de aceste servere, probabil că veți accesa datele solicitate mai repede decât cei care se află la distanță.

Rețeaua de livrare a blocului memorează în cache conținutul de pe un site și apoi îl livrează utilizatorului pe unul dintre serverele lor.

Unele dintre funcțiile sale sunt:

 1. Securitate în acces periferic – Accesează și securizează direct interfața cu utilizatorul și oferă suport suplimentar pentru camere, amprente și așa mai departe.
 2. Securitatea în comunicare – Operațiuni criptografice, chei de criptare.
 3. Identitatea dispozitivului și procedura de autentificare – TEE scapă de toate buclele de securitate și oferă un id unic dispozitivului dvs. Orice autentificare de pe alte dispozitive ar alerta sistemul imediat.

Capitolul-5.5: Stratul de infrastructură

 • Mineritul ca serviciu

Mineritul este un cuvânt important în lumea criptografică acum. Mai întâi a venit de la bitcoin și acum s-a răspândit în întregul sistem de stive blockchain web3. Webul descentralizat necesită acum această oportunitate ca serviciu.

Acum sunt multe companii care oferă minerit ca serviciu. Unul dintre exemple este DMG. Acestea oferă o soluție MaaS investitorilor sau persoanelor fizice care doresc să vizeze acest lucru la scară industrială.

Vor obține un flux constant de venituri și, cu toate acestea, minerii ar obține partea lor echitabilă din profit. Web-ul descentralizat asigură acum acest nou tip de strategie de afaceri.

 • Reţea

Rețeaua principalei stive IT 3.0 web este descentralizată. Rețeaua nu necesită nicio autoritate centrală pentru întreținerea sistemului. Deci, fiecare utilizator va beneficia de confidențialitatea dorită de acesta.

Procesul merge exact ca rețeaua blockchain, dar cu scalabilitate suplimentară. Deoarece web3 IT Stack va rula acum pe acest tip de rețea, acesta va primi propriul browser web3. Toate aceste browsere web3 vor fi, de asemenea, descentralizate.

Aplicațiile blockchain care rulează în rețea vor fi, de asemenea, descentralizate, dar în ceea ce privește faza inițială, ar trebui să ruleze atât aplicații centralizate stabilite, cât și aplicații descentralizate..

Deci, stivele de aplicații blockchain ar avea aceeași structură ca și dApp-urile.

 • Virtualizare

Virtualizarea înseamnă crearea unei resurse virtuale precum desktop, server, sistem de operare, rețea, stocare etc. Va transforma calculele tradiționale și va gestiona sarcinile de lucru mai scalabile decât înainte.

A existat de zeci de ani și își arată în cele din urmă întregul potențial cu noua structură blockchain web 3.0. Acum îl puteți aplica la aproape toate straturile structurii IT.

Funcționând ca nivel hardware, sistem și nivel server, acesta poate schimba cu adevărat modul în care privim lucrurile chiar acum.

Fiecare strat are propriul set de complexitate și autorizare, dar sunt interaccesibile. Această tehnologie reduce costurile de implementare, resursele, costurile operaționale și multe altele.

 • Tehnica de calcul

Prin calcul, mă refer la calcul distribuit. Este un concept în care mai multe computere lucrează la o singură problemă pentru a o rezolva. Economisește mult timp și o face mai ușoară decât înainte. O singură problemă poate fi împărțită în mai multe părți și apoi distribuită în rețea.

După aceea, un grup de computere participante vor rezolva problema și vor fi conectați între ei prin rețea. Deci, pentru rezolvarea problemelor, toate computerele vor acționa ca o singură entitate.

Cum o fac? Ei bine, toate sunt conectate de un agent software ușor. Agenții trimit date către server ori de câte ori găsește o mașină inactivă pentru calcul și apoi atribuie acea sarcină.

Acesta este același proces ca minarea criptomonedelor sau a bitcoinului. Toți minerii pot lucra ca o unitate și pot rezolva problema și apoi vor fi recompensați după aceea.

 • Noduri

Ce este un nod? Un web descentralizat este format din mii și mii de noduri, deci este probabil să ridice întrebarea. Este punctul de interacțiune al unei rețele. În orice mediu virtual, fiecare dispozitiv accesibil va fi numit nod.

Acestea sunt principalele puncte centrale în care traficul de internet este direcționat în principal către destinația lor. Pe o nuntă descentralizată, ei țin evidența tranzacției și actualizează sau iau o decizie fără probleme.

Nodurile sunt motivul pentru care a fost posibil să se creeze un web descentralizat. Ideea a venit din teoria comutării pachetelor și acum este stabilită ca rădăcină a unei platforme web blockchain sau a stivei de tehnologie web 3.0 blockchain.

Cu toate acestea, unele rețele ar putea avea noduri de autoritate superioară, care sunt alese pentru luarea unei decizii importante sau distribuirea sarcinilor între alte noduri.

Deoarece fiecare nod are aceleași informații, pierderea unui nod nu va afecta atât de mult rețeaua. Întreaga stivă de tehnologie blockchain web 3.0 este concepută în acest fel.

 • Jetoane

Jetoanele fac parte, de asemenea, din infrastructura stivei IT 3.0 web. Cu sistemul web descentralizat, este o chestiune de fapt că și acestea vor fi incluse. Jetoanele, în principal jetoanele cripto, sunt monede digitale care funcționează în rețeaua lor blockchain individuală.

Este un activ și se poate folosi activul din rețea pentru a obține funcțiile pe care le oferă rețeaua. Acestea sunt, de asemenea, utilizate pentru finanțarea oricărui proiect nou și inițializează dezvoltarea proiectului.

În noua versiune a site-ului web descentralizat, este destul de normal să includeți un sistem de jetoane ca opțiune de strângere de fonduri. Jetoanele pot reprezenta o nouă criptomonedă sau pot avea o utilizare complet diferită a sistemului.

Puteți utiliza unele dintre jetoane pentru a cumpăra și alte criptomonede. Cu toate acestea, este un activ tranzacționabil și transferabil pe infrastructura de arhitectură a aplicației blockchain web 3.0.

 • Depozitare

În prezent, toate depozitele sunt centralizate și prezintă un risc mai mare de vulnerabilități. Nu este neobișnuit ca hackerii să pirateze aceste unități de stocare centralizate și să vă fure toate informațiile private.

De aceea, noua infrastructură are o unitate de stocare descentralizată, care asigură un mediu mai bun și mai sigur.

Este soluția potențială pentru toate problemele. Sistemul vă va ajuta să vă stocați informațiile personale fără a fi nevoie să vă bazați pe o terță parte care nu apreciază confidențialitatea informațiilor dvs..

Gândul la stocarea cloud descentralizată a fost adus de tehnologiile blockchain. Sunt relativ mai ieftine, rezistente și distribuite decât soluțiile cloud existente.

Capitolul 6: Cum Web 3.0 ne va schimba viața?

Numele mari din industria IT joacă acum monopol cu ​​informațiile. Pe măsură ce am intrat în era informației, valoarea informațiilor va crește cu siguranță. Web 3 IT stack va fi un mare succes în fața acestor companii corporative. Va fi descentralizat și mai democratic. În curând vom vedea schimbări în viața noastră de zi cu zi.

Criptomonedele se află deja într-o luptă cu băncile și guvernele federale. Primul telefon mobil blockchain din lume este aici. Mulțumesc lui Foxconn. Platformele vor deveni fără încredere. Informațiile personale ale oamenilor nu vor mai deveni un produs de vânzare.

Asistăm deja la schimbări în jurul nostru. Zug, un oraș al Elveției, a înregistrat toate ID-urile cetățenilor săi pe un blockchain Ethereum.

Aflați mai multe aici în ultimul ghid Ethereum.

Site-uri web precum Pirate Bay au luat nenumărate greve ale diferitelor guverne din cauza problemelor legate de drepturile de autor. Dar site-ul este extrem de popular printre utilizatorii obișnuiți. Guvernele au eliminat o mulțime de domenii. Deci, site-uri web precum Golful Piraților vor fi ferite de acțiuni atât de puternice din partea guvernelor.

Utilizatorii pot dormi acum, deoarece informațiile lor private vor fi mai securizate datorită criptării îmbunătățite a structurii. Descentralizarea îi va face pe hackerii rebeli mai fericiți.

Diverse aplicații vor prelua principalele site-uri web precum Facebook, Instagram, Twitter, Google Drive și browserele populare. Aplicațiile descentralizate vor deveni lucrurile de mâine.

Pe scurt, chiar lumea internetului, așa cum o știm, își va schimba natura.

Web 3.0 IT Stack: Cum va fi și este încă aici?

Când lumea a început să rupă bunurile de pe Web 2.0, era deja mai veche cu 5-6 ani. A fost nevoie de aproximativ zece ani pentru a dezvolta pe deplin Web 2.0. Browserul Web3 poate dura chiar mai mult pentru a se dezvolta complet, deoarece schimbă întreaga infrastructură. Principala problemă va fi cu ubicuitatea, deoarece infrastructura noastră nu este suficient de matură.

Mai mult decât atât, s-ar putea să vedem o luptă epică între numele mari centralizate și aplicațiile acum descentralizate. În mod evident, sistemul tradițional va încerca să reziste. Unii spun însă că browserul Web3 este deja în viață. Nu sunt nici corecte, nici greșite. Este adevărat că există o mulțime de funcții ale Web 3 acolo. Dar este doar începutul. Va fi nevoie de mult mai mult timp pentru a fi pe deplin aici. Cu toate acestea, unii experți spun că am intrat în era webului descentralizat în 2015.

Dar schimbarea este inevitabilă. Este doar natura umană să te temi de lucrurile necunoscute și noi. Dar, odată ce înțelegem beneficiul și rezultatul final, vom accepta modificarea mai devreme sau mai târziu.

Nu puteți găsi o definiție distinctă decentă pentru noi descentralizați, deoarece nu știm cum se va dovedi. În acest moment, nu putem prezice decât viitorul.

Lumea s-a închinat deja Web 2.0 pentru feedback-ul său pozitiv de neimaginat. Birourile, casele și afacerea au fost martorii unei schimbări drastice de la începutul Web 2.0.

Este de la sine înțeles că stiva blockchain Web 3.0 va fi următorul lucru important și ne va afecta viața din fiecare aspect.

Web 3.0: Cum a ajuns să fii?

Trecutul Web 3.0 IT Stack

Faimosul om de știință american Tim Burners-Lee a povestit pentru prima dată lumii despre rețeaua semantică în 2001. Uneori este considerat inventatorul WWW. Din nou, el prevede că va fi o nouă formă de conținut web pe care computerele o pot înțelege. El a numit deseori web-ul semantic o extensie a sistemului actual, mai degrabă decât numindu-l un mediu diferit de calcul.

În timp ce fișierele erau în mare parte numai în citire în 2001, deoarece Web 2.0 era încă nenăscut, Burners-Lee a spus că stiva IT Web 3.0 sau web-ul semantic va citi, scrie și executa fișierele.

Cât de complex este Web 3.0 IT Stack?

Complexitatea webului descentralizat nu cunoaște nicio legătură. Stiva de tehnologie blockchain Web 3.0 este extrem de complicată. Cadrele sunt redefinite și noul limbaj este setat. Astfel de lucruri au fost imaginate atunci când lumea avea doar Web 1.0.

Deoarece conținutul stivei IT Web 3 este realizat complet de utilizatori, ar putea exista posibilitatea unui internet stearp. Deși pare puțin probabil, deoarece asistăm la oameni obișnuiți să creeze conținut nou în fiecare moment. Dacă nu există practici naturale între utilizatori pentru a crea conținut nou, stiva IT Web3 va avea un succes major.

Scalabilitatea este o problemă foarte importantă pentru web-ul descentralizat. Mai mult, lumea nu are o infrastructură suficient de bună pentru a stabili mediul perfect pentru Web 3.0. Totuși, viitorul său depinde de modul în care comunitatea web descentralizată funcționează pentru a atenua defectele pe care le are în prezent sistemul.

Web 3.0 IT Stack: Scenariu actual

Structura blockchain-ului Web 3.0 este destul de familiară pentru tortul stratificat. În prezent, diferite start-up-uri care lucrează neîncetat stabilesc aplicațiile descentralizate perfecte, care vor face viața utilizatorilor mai ușoară. Toate marile nume lucrează la proiecte de inteligență artificială (AI). Brave este deja aici cu browserele lor de ultimă oră. Numai timpul poate spune cât de repede va accepta lumea această minunată tehnologie.

Astfel de activități din mintea tânără a lumii indică faptul că viitorul va fi foarte luminos. Lucrurile vor fi mai sigure, mai ușoare și mai orientate către utilizator.

Toate datele sunt acum conectate și interconectate creând o rețea de date.

Google Freebase

Mulți dezvoltatori încearcă să perfecționeze procesul de conectare a datelor în întreaga rețea. Google Freebase este unul dintre cele mai bune exemple de proiecte care lucrează pentru acesta. Ei folosesc o bază de date bazată pe grafice. Din păcate, Google a închis serviciul Freebase la mijlocul anului 2016.

Freebase avea o mulțime de date despre diverse subiecte. Datele despre oameni, locația geografică și divertismentul sunt stocate practic aici pe Freebase. Freebase a fost aproape ca Wikipedia într-un mod fundamental.

Wikidata și Wikimedia sunt câteva proiecte care au încercat să stabilească baza de date gratuită de cunoștințe. Atât oamenii, cât și computerele ar putea citi, scrie și executa informațiile din baza de date.

După închiderea proiectului Freebase, Google a început să lucreze la proiectul Knowledge Graph. Knowledge Graph funcționează în principal pentru a redefini rezultatele căutării, astfel încât oamenii să poată obține informațiile corecte fără nici o problemă.

Asistenții devin inteligenți: Siri și Google Now

Siri i-a făcut pe oameni să se întrebe prin recunoașterea impresionantă a vorbirii și prin efortul ei de a acționa ca un utilizator obișnuit. Este în principal aici pentru a ajuta utilizatorii să finalizeze sarcinile cu ușurință.

Siri se poate ocupa de rezervarea la hotel sau restaurant, analizând condițiile de zbor, Deși, Siri și-a început călătoria pe iPhone și MacBook, acum este activă pe diferite dispozitive.

Nu numai Siri, ci și Google Now are mulți fani. Tot ce trebuie să faceți este să solicitați lucruri Google Now. Poate căuta internetul, face rezervări și poate comunica cu un alt om fără a fi necesară îndrumarea umană.

Astfel de asistenți inteligenți vor fi un scenariu comun în viitor, precum și pentru blockchain-ul Web 3.0. Alexa și alți asistenți sunt acum atât de în urmă.

Interoperarea și partajarea ecosistemului

Stiva blockchain web 3.0 cu maturizare rapidă apare ca noul succesor. Multe servicii oferă acces public la API-uri, ceea ce va permite dezvoltatorilor să se dezvolte independent și să facă sistemul și mai robust.

Mediul este o afacere imensă în acest caz. Nu va permite tehnologiilor semantice să coopereze, dar va rezolva și problema din rădăcină. Cu toate acestea, dezvoltarea acestor reprezentări semantice este complet complexă.

Singura modalitate de a realiza acest ecosistem este de a face limbajul sau sistemul mai natural și mai ușor de citit de mașini.

Pentru a reprezenta o rețea semantică cu viitoarea aplicație semantică, organizațiile se pot uni și construi un ecosistem de cooperare. Toți pot contribui cu o parte din soluție și pot structura întreaga rețea cu un limbaj compatibil cu mașinile.

Cu toate acestea, un serviciu poate surprinde cu siguranță semnificația textului complex, dar reunirea procesului ar fi mai eficientă și economisește timp.

Această tehnologie semantică puternică, date semi-structurate și un ecosistem bogat vor asigura crearea stivei de blocuri web 3.0. Este o comunitate în care toată lumea poate câștiga.

Cum arată viitorul webului semantic?

Viitorul web-ului semantic constă în multe atracții promițătoare până acum. Imaginația sau dezvoltarea din spatele ei nu erau nerealiste. Cu toate acestea, mulți dintre principalii factori ai World Wide Web lipsesc din context și este un fapt îndoielnic.

Tehnologia este mult mai complexă decât versiunile anterioare, iar subiectul devine prea abstract. Cu toate acestea, cu mai multe îmbunătățiri, poate deveni cu siguranță cel pe care l-am dorit atât de mult.

Există multe modele de succes acum pe internet pe stiva tehnologică blockchain, dar niciuna dintre ele nu acoperă de fapt adevăratul poftă al întregii arhitecturi.

Cu toate acestea, prezența principală a acestui nou web ar trebui să vină pe o scară de lucru mai mică și apoi să crească. Schimbarea nu va avea loc peste noapte, va dura ceva timp.

Capitolul 7: Observații finale

În lumea blockchain-ului și a web-ului descentralizat, este normal să obținem o versiune mai nouă a sistemului web. În acest caz, am obținut stiva IT 3.0 web, deși procesul este încă pe cale și are o mulțime de îmbunătățiri, încă putem spera la o experiență digitală mai bună acum.

Dacă sunteți interesat de mai multe subiecte introductive despre tehnologia blockchain, asigurați-vă că consultați acest curs fundamental fundamental blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me