Trebuie să fi auzit despre Ethereum, dar te-ai întrebat vreodată ce este Ether?

În articolul de astăzi, vom trece prin subiect și vom înțelege importanța acestuia în blockchain-ul Ethereum.

Dar, înainte de a începe, trebuie să înțelegem ce este Ethereum? Ethereum este un amestec atât de magazin de aplicații descentralizat, care alimentează Dapps, cât și ca un internet descentralizat. Este o platformă care găzduiește Dapps. Acest lucru ne conduce la a doua întrebare, ce este eterul? Și, cum este legat de Ethereum? Să explorăm.

Ce este Ether? Criptomonedă Ethereum

Eterul poate fi definit ca combustibilul care alimentează platforma Ethereum. Pentru a alimenta Ethereum, avem nevoie de o monedă digitală care va fi utilizată. De exemplu, dacă o mașină execută o operațiune în rețea, ar necesita resurse pentru a face acest lucru. În acest caz, se folosește eter. De asemenea, acționează ca un stimulent pentru alte entități conectate cu platforma pentru a dezvolta aplicații (DApps). Dezvoltatorii, de exemplu, pot fi compensați pentru scrierea aplicațiilor utile. În cea mai simplă formă, putem defini Ether ca ulei digital pentru a alimenta tranzacțiile din rețea. Poate fi orice operație, crea, șterge sau modifica.

Originea eterului

Pentru a înțelege mai bine eterul, trebuie să ne uităm la originea acestuia. Eterul este distribuit pentru prima dată în timpul primei sale vânzări.

Aproape 60 de milioane de eter au fost vândute contribuabililor în perioada de pre-vânzare. Nu numai că, 12 milioane de eter (12% din eterul creat) sunt acordați Fundații Ethereum. Tot acest eter este dat grupului de dezvoltatori și cercetători, astfel încât să poată îmbunătăți tehnologia de bază a platformei Ethereum.

Eterul este, de asemenea, creat atunci când se extrage un bloc nou. Miner primește eterul.

Nu în ultimul rând, un eter (2-3) este creat ca recompensă pentru unchi / mătușă. Acesta este generat doar atunci când un alt bloc rezolvă problema chiar și fără ca acesta să fie inclus în soluția miner

Deci, înseamnă că există o sursă infinită de eter?

Desigur că nu. Majoritatea monedei digitale este întotdeauna limitată. Acest lucru se face pentru a preveni inundarea excesivă a pieței. De asemenea, ajută la controlul prețului eterului pe piață. Când a fost lansat pentru prima dată, s-a decis că va exista o cantitate limitată de eter. Cu toate acestea, nimeni nu are o idee cu privire la numărul de eter aflat în circulație.

În general, orice număr de criptomonede scade după anumiți ani. Cazul cu eterul este același. Pe măsură ce anii trec, există mai puțin eter de extras sau recompensat.

Dar viteza cu care eterul s-a epuizat nu se va schimba. Ethereum se mută acum de la Dovada muncii (PoW) la Dovada mizei (PoS). Toate acestea sunt făcute pentru a economisi energie și a face platforma Ethereum mai eficientă și mai prietenoasă cu natura.

Utilizarea eterului

Următoarele entități folosesc, de asemenea, eter.

  1. Dezvoltatori pentru dezvoltarea de aplicații pe blockchain.
  2. Orice utilizator care interacționează cu contracte inteligente.

Eter minier

Eterul minier este ușor. Tot ce aveți nevoie este putere de calcul pentru a rezolva problemele de pe platforma Ethereum. Dacă minezi un bloc, vei fi răsplătit cu niște eter. Suma recompensei depinde de mai mulți factori, inclusiv de munca pe care ați făcut-o. Eterul minier este relativ ușor în comparație cu Bitcoin. Aproape la fiecare 15 secunde, un nou bloc este creat și adăugat la blockchain. Odată adăugat blocul, trei eteri sunt dați minerului (minerilor). Ether urmărește dovada muncii (PoW) și asta este ceea ce îl face minabil în primul rând.

Cu toate acestea, nu vă sporiți speranțele. Dificultatea sa a crescut foarte mult în ultimele șase luni. De asemenea, Ethereum se va schimba în curând la Proof of Stake (PoS).

Pereche de eteri

Dacă sunteți în tranzacționare, veți ști deja despre asocierea BTC. Puteți cumpăra orice altă monedă de pe piață dacă aveți BTC. Împerecherea arată ca „EOS / BTC” sau „ADA / BTC”. În mod similar, eterul poate fi folosit ca o pereche pentru a cumpăra alte criptomonede.

Aflați mai multe, ce este Ethereum Classic (ETH)?

Consultați comparațiile noastre:

  • Bitcoin vs Ethereum? Care este diferența?

  • EOS vs Ethereum: un potențial ucigaș Ethereum!

  • Ardor vs Ethereum: Care sunt argumentele pro și contra?

  • NEO vs Ethereum: Care este un lucru mai bun?

  • Ethereum vs Ripple: comparație în profunzime

Ce urmeaza?

Ether este aici pentru a rămâne. S-a dovedit a fi combustibilul uneia dintre a doua generații de tehnologie blockchain, Ethereum. Deci, ce părere aveți despre asta? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me