În acest articol, vom discuta cazuri practice de utilizare a blockchain-ului, de la asistență medicală, bancară, imobiliară și multe altele!

Suntem în 2021! Începutul noului deceniu deschide o mulțime de posibilități.

Tehnologia blockchain poate oferi companiilor și guvernelor să aducă mai multe schimbări pe piața deja în expansiune.

Crearea teoretică vă poate oferi doar răspunsuri care pot satisface un anumit aspect al publicului. Cu toate acestea, lucrurile pot funcționa diferit atunci când vine vorba de lumea practică de acolo.

Una dintre cele mai bune modalități de a înțelege blockchain-ul este să priviți cazurile practice de utilizare a blockchain-ului și ofertele sale. De aceea, vom analiza cele mai bune cazuri practice de utilizare a blockchain-ului.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Cele mai bune cazuri practice de utilizare a blockchain-ului

Înainte de a începe, să aruncăm o privire la scurta introducere a blockchain-ului.

Ce este tehnologia Blockchain?

Dacă nu ați auzit niciodată despre blockchain, atunci nu vă faceți griji. Vom încerca să-l explicăm cât mai simplu posibil.

Blockchain este o rețea de colegi care pot interacționa, comunica și transfera informații fără a depinde de o entitate centralizată. Caracteristicile cheie ale blockchain-ului includ transparența, securitatea, imuabilitatea și descentralizarea.

Un blockchain utilizează un algoritm consens care asigură că tranzacțiile efectuate în cadrul rețelei sunt valide și autentificate pentru a realiza toate acestea.

Să aruncăm o privire la o reprezentare mai simplistă.

Puteți vizualiza blockchain-ul ca un turn Zynga. Există bucăți mici care țin întregul turn. Dacă eliminați un bloc, atunci întregul turn va cădea. Aceasta înseamnă că integritatea turnului este întreruptă dacă un bloc este îndepărtat sau schimbat. Blockchain funcționează în același mod în care fiecare bloc este verificat cu ajutorul blocului anterior. Integritatea datelor este ceea ce face blockchain-ul atât de uimitor!

Acum, revenind la cazurile reale de utilizare a blockchain-ului, să începem lista noastră cu cele mai bune cazuri de utilizare a blockchainului pentru întreprinderi.

Cazuri de utilizare Blockchain de către industrie

Există atât de multe companii care folosesc tehnologia blockchain pentru companiile lor. Să vedem câteva dintre cazurile de utilizare blockchain de către industrie.

Monitorizarea lanțului de aprovizionare

Unul dintre cele mai bune cazuri practice de utilizare a blockchain-ului este monitorizarea lanțului de aprovizionare. Lanțul de aprovizionare este o parte integrantă a economiei noastre.

Te-ai întrebat vreodată cum îți iei pâinea dimineața? Totul se datorează sistemelor impecabile ale lanțului de aprovizionare care sunt implementate peste tot în locul în care vă aflați. Dacă lanțul de aprovizionare nu funcționează corect, primiți produse întârziate sau nu există produse.

O problemă din lanțul de aprovizionare poate duce, de asemenea, la o penurie. Cu toate acestea, nu aici se termină problemele lanțului de aprovizionare. Una dintre cele mai mari preocupări pentru companii și consumatori ca dvs. este de a scăpa de articolele false sau de fraudă care pot intra în lanțul de aprovizionare prin elemente de fraudă de pe piață..

Soluția? Ai ghicit – blockchain. Blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare oferă imuabilitate și capacitatea de a monitoriza produsele lanțului de aprovizionare pe parcursul călătoriei sale.

Oferă suficientă transparență companiilor pentru a urmări produsele. Companiile pot monitoriza elementele de fraudă din lanțul de aprovizionare și pot afla despre ineficiențele care fac parte din lanțul de aprovizionare. Aceasta înseamnă că pot îmbunătăți lanțul de aprovizionare monitorizându-l prin blockchain. Monitorizarea lanțului de aprovizionare este cel mai practic caz de utilizare al blockchain-ului.

Dacă sunteți curioși despre modul în care blockchain-ul este relevant pentru lanțul de aprovizionare și operațiunile de gestionare, atunci trebuie să vă înscrieți acum la cursul nostru de blockchain-uri și de management al lanțului de aprovizionare acum!

Procesarea plăților și transferuri de bani

O altă aplicație în timp real a blockchain-ului este procesarea plăților. Care este ultima dată când ați încercat să transferați banii cuiva care locuiește într-o altă țară? Dacă ați făcut-o, atunci știți cât de greu este să trimiteți bani în străinătate.

Dacă lucrați într-o altă țară, atunci devine o problemă cu totul nouă. Transferul de bani în străinătate poate duce și la o mulțime de taxe. Acest lucru face ca veniturile persoanelor care câștigă în străinătate să fie mai mici decât câștigă. În plus, trebuie să așteptați câteva zile înainte de finalizarea unei tranzacții. Băncile și reglementările valutare impun toate aceste restricții.

În mod clar, blockchain-ul este soluția pentru transferurile de bani, în special pentru transferurile de bani din străinătate. Acestea vă pot economisi probleme, deoarece blockchain vă permite să efectuați transferuri instantanee chiar și peste granițe.

Băncile folosesc, de asemenea, criptomonede pentru a gestiona fonduri de peste mări, deoarece sunt rapide și costă mai puțin decât să o facă într-un mod mai tradițional. Ripple este una dintre criptomonedele care sunt controlate de bănci pentru a face transferuri de bani. Este utilizat în mare măsură pentru transferuri de la bancă la bancă.

Aceasta este una dintre cele mai bune practici și cazuri reale de utilizare a blockchain-ului.

Identitate digitală

O altă aplicație în timp real a blockchain-ului este identitatea digitală. Identitatea este una dintre cele mai mari provocări ale societății noastre. În mod clar, există o mulțime de zgomot în jurul identității. Oamenii trebuie să poarte documente tot timpul pentru a îndeplini chiar și cea mai mică sarcină.

Companiile din întreaga lume suferă, de asemenea, de necesitatea unui sistem de identitate digitală unificat. Dacă lucrați în oricare dintre marile companii, ați fi întâlnit deja identitatea la locul de muncă. Companiile sunt reticente în utilizarea unui sistem de identitate biometrică.

În afară de mediul de lucru, populația generală ar dori, de asemenea, un sistem care îi ajută să se identifice în cel mai sigur mod.

Răspunsul este un sistem de identitate digital bazat pe blockchain. Companiile mari recunosc, de asemenea, cazul de utilizare și lucrează pentru aplicații care să creeze o identitate digitală pentru angajații lor și pentru lume. Munca pentru crearea unei identități globale este departe de acum, dar lucrarea a început deja în direcția corectă.

Protecția drepturilor de autor și drepturile de autor

Dreptul de autor este, de asemenea, un sector care necesită atenție de la blockchain. Dacă faceți parte din industria creatorilor, știți cât de greu este să vă protejați creația.

Există multe modalități de a vă proteja drepturile de autor asupra lucrării dvs., dar asta nu înseamnă că lucrarea dvs. este întotdeauna protejată. De exemplu, ați scris o carte electronică și ați dorit să vă distribuiți munca prin platforme precum Amazon.

Un cumpărător cumpără cartea și apoi o distribuie fără să știți despre diferite fișiere PDF. Ceilalți utilizatori descarcă cartea și o distribuie fără știrea dvs. Încălcă regulile de bază pentru redactare, dar greu de detectat și apoi pedepsit.

Una dintre cele mai bune modalități de a asigura protecția drepturilor de autor și a redevenței este prin utilizarea blockchain-ului. Blockchain oferă o abordare unică oferind conținut prin rețea. Deoarece blockchain-ul este o rețea vastă care oferă transparență, oricine încearcă să încalce drepturile de autor poate fi raportat automat și executat în conformitate cu legile drepturilor de autor. Același lucru se poate spune și pentru protecția redevenței în care creatorul este plătit pentru creațiile lor.

Securitate cibernetică

Nicio platformă sau sistem de informații nu poate fi 100% sigur. De aceea securitatea cibernetică este la fel de complicată ca acum. Cu toate acestea, putem vedea o „securitate cibernetică” mai bună în viitor. Este posibil cu ajutorul blockchain-ului. Blockchain poate juca un rol crucial în rezolvarea multă securitate a sistemului. Cu toate acestea, utilizarea blockchain-ului în securitate poate duce mai mult timp.

Blockchain poate îmbunătăți securitatea cibernetică prin utilizarea soluțiilor de stocare descentralizate. Deoarece datele sunt stocate într-o manieră descentralizată, nu va exista un singur punct de atac pentru hackeri. De cele mai multe ori, companiile se bazează foarte mult pe un sistem centralizat care nu este un mod ideal de stocare a datelor – cel puțin din punct de vedere al securității.

De asemenea, putem vedea securitatea DNS îmbunătățită odată cu descentralizarea. Poate ajuta la scăderea atacurilor DDoS. Alte aspecte ale sistemului, cum ar fi mesageria, pot vedea, de asemenea, o creștere a securității. Imuabilitatea înseamnă, de asemenea, că hackerii nu pot face fraude sau furturi de date. Utilizarea blockchain-ului de securitate cibernetică este una dintre cele mai mari provocări.

Inscrie-te acum: Curs de expert certificat Blockchain Security (CBSE)

Vot digital

Sistemele de vot au fost întotdeauna examinate peste tot în lume. Uneori, acestea sunt examinate pentru transparență sau viteza cu care are loc votul. Este obișnuit ca oamenii să stea la coadă ore în șir înainte să aibă șansa de a vota. Acesta nu este un mod sănătos de a vota, în special pentru persoanele speciale care nu pot sta la coadă atât de mult timp.

Aici intervine votul digital. Ideea votului digital provine din blockchain. Deoarece blockchain oferă transparență, imuabilitate și securitate, acesta este un sistem / platformă ideal pentru desfășurarea votului.

Proprietate imobiliara

Bunurile imobiliare nu sunt în cele mai bune condiții. În acest moment, dacă doriți să efectuați o achiziție, trebuie să parcurgeți un proces lung de documentare, verificare și transfer de proprietate. În prezent există o mulțime de documente care intră în timpul cumpărării sau vânzării unei proprietăți. În plus, trebuie să efectuați și verificări pentru ambele părți. Dacă luați un împrumut, atunci lucrurile devin mai complexe pe măsură ce trebuie făcute mai multe acte.

În cele din urmă, există și șanse de a primi fraude. Frauda are loc în general de la vânzători care își vând proprietatea către mai multe părți în același timp, ceea ce îi face greu de prins.

Pentru a rezolva toate aceste probleme, avem blockchain la îndemână. Dacă vreți vreodată să cumpărați o casă mai repede, trebuie să luați blockchain. Blockchain oferă posibilitatea de a tokeniza activele din lumea reală. Aceasta înseamnă că vânzătorii își pot vinde terenul sau proprietatea cu ajutorul unor contracte inteligente.

Aceștia pot crea un proces legal codificându-l în contractul inteligent și apoi îl pot executa atunci când sunt îndepliniți termenii. De exemplu, dacă cumpărătorul plătește suma, atunci proprietarul legal al unei proprietăți este transferat cumpărătorului în câteva minute. Blockchain pentru proprietăți imobiliare poate oferi, de asemenea, capacitatea de a elimina frauda, ​​asigurând transparență, imuabilitate și securitate.

Asistență medicală – Evidența medicală

Un alt mod în care blockchain-ul poate fi util este acela de a oferi o modalitate de a ține evidența medicală. Pacienților le este greu să-și păstreze documentele intacte și în același loc. Documentele devin complexe în timp și, dacă vizitați mai mulți medici, devine greu de întreținut. De asemenea, dacă faceți parte din instituția medicală, ați ști cât de greu este să faceți evidența.

Cu blockchain, totul poate fi accesat de oriunde. Datele pacienților pot fi înregistrate în blockchain. Îl pot accesa oricând și îl pot actualiza atunci când își vizitează medicul. De asemenea, medicii pot avea încredere atunci când aruncă o privire asupra datelor pacientului. În general, este o situație de câștig-câștig atât pentru pacienți, cât și pentru practicieni.

Acesta este un exemplu perfect de cazuri practice de utilizare a blockchain-ului pentru asistență medicală.

Sănătate – Urmărirea medicamentelor

Utilizarea blockchain acoperă, de asemenea, încă un punct de durere al asistenței medicale. Poate ajuta la urmărirea medicamentelor. Procedând astfel, medicamentele false pot fi eliminate din lanțul de aprovizionare cu medicamente. Acest lucru este posibil datorită modului în care blockchain stochează date. Când un medicament nou este înregistrat cu lanțul de aprovizionare, acesta generează o grămadă de informații, inclusiv un număr hash care este stocat în blockchain.

Dacă cineva încearcă să schimbe medicamentul din lanțul de aprovizionare, numărul hash nu se va potrivi – ceea ce poate determina sistemul să îl elimine din lanțul de aprovizionare.

În cele din urmă, în calitate de consumator, veți avea acces la medicamente cu caracter autentic. De asemenea, companiile beneficiază de acest lucru, deoarece le economisesc milioane de dolari.

Gestionarea activelor

Alte cazuri practice de utilizare a blockchain-ului sunt gestionarea activelor. În gestionarea activelor, comercianții pot gestiona și tranzacționa active. Acest lucru îl face una dintre meseriile riscante în care trebuie să participați. Fiecare parte trebuie să fie foarte metodologică în abordarea sa. Pentru a reduce riscul, fiecare parte trebuie să aibă jucători cheie atunci când gestionează activele. Aceasta include un custode, un broker sau un manager de decontare. Ei se ocupă de înregistrări și se asigură că nu se strecoară erori atunci când gestionează aceste înregistrări.

Este o mulțime de muncă pentru gestionarea activelor. Blockchain le permite managerilor de active să lucreze mai eficient. Ei pot utiliza blockchain pentru a reduce erorile și pentru a se asigura că întregul proces este mai ușor ca niciodată. Pot elimina mediatori dacă este necesar.

Divertisment

Ca creator, nu este posibil să ajungeți la publicul potrivit datorită mediatorilor și platformelor care controlează distribuția conținutului. De exemplu, dacă sunteți dezvoltator de muzică, atunci trebuie să vă înregistrați pe dispozitivele populare ale platformei de muzică și apoi vă distribuie munca. Acest lucru poate fi limitativ în multe moduri datorită algoritmului pe care urmează să îl utilizați. În plus, aceste platforme de mediator iau, de asemenea, o sumă bună de taxe ca reducere.

Cu blockchain-ul, muzicienii se pot conecta direct cu publicul lor și își pot vinde muzica direct către ei fără a fi nevoie de un mediator. Există deja platforme care oferă opțiuni de plată prin blockchain, iar oricine este familiarizat cu criptocurrency de bază poate cumpăra muzică prin blockchain.

Asigurare

Revendicările de asigurare sunt următoarele pe lista noastră de aplicații blockchain. În realitate, cererile de asigurare pot fi îmbunătățite și cu ajutorul blockchain-ului. Asigurările sunt una dintre marile industrii care necesită relucrări. Blockchain poate ajuta exact la asta. În prezent, dacă vă asigurați, trebuie să treceți prin probleme mari atunci când o revendicați.

Necesită păstrarea contactului cu tipul dvs. de asigurare și necesită, de asemenea, o cantitate bună de documentație.

Procesul de revendicare este simplificat cu ajutorul blockchain, deoarece poate stoca informații în siguranță și, prin urmare, poate fi verificat pentru procesarea revendicării. Odată ce revendicările sunt încărcate în rețeaua blockchain, revendicările sunt apoi transmise părților relevante. Părțile trec apoi prin informații și eliberează asigurarea.

Contractele inteligente pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea automatizării procesului de reclamații, în care utilizatorul poate pur și simplu să depună reclamații și să obțină reclamațiile lor după aprobare. Acest lucru se poate realiza cu un anumit tip de asigurare, dar nu cu toate. După cum puteți vedea, blockchain-ul pentru asigurări poate oferi o mulțime de posibilități.

Educaţie

Diplomele educaționale sunt o parte cheie a sistemului nostru educațional.

Oferă valabilitate abilităților cuiva și oferă informații despre ceea ce este capabil. Cu toate acestea, sunt greu de verificat și transportat. De asemenea, este ușor de fraudat și poate duce la cazuri în care candidații obțin locuri de muncă pe care nu le merită. Soluția la toate acestea este un sistem de verificare a distribuției alimentat de blockchain.

Candidații pot obține acum certificate și diplome digitale. Toate acestea sunt generate digital cu ajutorul blockchain-ului. Acestea sunt asociate cu identitatea digitală a candidatului și, prin urmare, pot fi verificate oricând. Certificatele sunt, de asemenea, accesibile de către persoană oriunde, ceea ce le face mai ușor de gestionat și mai ușor de accesat.

Acest caz de utilizare practică a blockchain-ului poate fi implementat la nivel mondial printre universități, cursuri online și multe altele!

Logistică

Logistica este una dintre industriile majore care are nevoie de o schimbare drastică în acest moment. În realitate, această industrie se ocupă de o mulțime de probleme, ceea ce este practic copleșitor. În acest caz, blockchain-ul poate intensifica și ajuta la eliminarea majorității problemelor. Să verificăm ce blockchain pentru logistică poate oferi cu adevărat:

Blockchain can vine cu un proces de autentificare și ajută la validarea tuturor datelor. Cu atât mai mult, cu cât nimeni nu poate schimba cu adevărat datele, așa că fiecare element nu va fi la îndemâna oricărei părți rău intenționate. De asemenea, poate ajuta la urmărirea tuturor cererilor și la efectuarea livrărilor la timp.

Blockchain poate crea, de asemenea, un canal sigur pentru toate comunicările vehicul-vehicul și, prin urmare, le simplifică pentru a spori eficiența.

Ajutor umanitar

Caritatea este următoarea pe lista noastră de aplicații blockchain. Caritatea este unul dintre lucrurile nobile pe care le poți face pentru cei nevoiași. Cu toate acestea, nu este lipsit de probleme. Există o nevoie constantă de transparență în organizațiile de caritate care se desfășoară chiar acum. În calitate de donator, trebuie să știți cum și unde va fi folosită donația dvs..

Cu blockchain, toate acestea sunt posibile. Deoarece blockchain-ul este transparent, toate donațiile pot fi urmărite. De asemenea, compania sau organizația care efectuează tranzacțiile trebuie să fie mai discretă în ceea ce privește modul în care cheltuiesc donațiile. Donațiile bazate pe blockchain sunt, de asemenea, ideale pentru comunitățile care doresc să elimine brokerii pentru a economisi comisionul și pentru a oferi un beneficiu maxim celor nevoiași.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul celor peste 15 cazuri de utilizare practică a blockchain-ului. Sperăm că articolul v-a oferit o înțelegere clară a ceea ce poate face blockchain-ul într-o utilizare practică reală. Are o gamă largă de cazuri practice de utilizare, inclusiv asistență medicală, lanț de aprovizionare, imobiliare și așa mai departe. Fiecare dintre aceste sectoare vede un set divers de cazuri practice de utilizare blockchain.

Blockchain are capacitatea de a schimba lumea. Dacă doriți, de asemenea, să participați la ecosistemul blockchain, vă recomandăm să începeți cu cursul nostru gratuit blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me