Blockchain a revoluționat mai multe industrii și le-a condus către o lume descentralizată, pentru a promite imuabilitate, transparență și rapiditate în efectuarea tuturor tipurilor de tranzacții. Deși există avantaje incontestabile ale utilizării acestei tehnologii, există și unele dezavantaje. Câteva dintre cele mai interesante provocări sunt KYC și, de asemenea, AML, deoarece ambele necesită soluții avansate de analiză Blockchain.

De ce sunt atât de importante datele??

Datele sunt considerate a fi petrolul lumii digitale, cu milioane de organizații care își conduc afacerile în jurul colectării și optimizării acestora în scopuri adecvate. Chiar și utilizatorii obișnuiți de telefonie mobilă pot simți „presiunea” companiilor care le solicită să acorde acces la datele personale după instalarea unei aplicații sau folosirea funcțiilor de pe alte platforme online. Pentru a sublinia importanța informațiilor, ar trebui să luăm în considerare cazul Yahoo atunci când datele sale au fost compromise mai devreme, ducând la pierderi semnificative pentru valoarea netă a acestei organizații tehnologice gigantice..

Blockchain promite să ofere securitate maximă datelor utilizatorilor într-o măsură în care utilizatorii sunt păstrați anonimi și nu pot fi identificați. Acest lucru se dovedește a fi un punct negativ cu un punct de vedere contrar în unele scenarii. Problema cu anonimatul este că spălătorii de bani folosesc criptomonede pentru a-și transfera banii care nu au primit în alte țări.

Importanța analizei Blockchain

Blockchain Analytics are ca scop cunoașterea datelor stocate pe aceste registre mari. Într-un mediu de transparență financiară, este dificil să scapi de un ecosistem care ascunde toate tipurile de date și informații utilizate în blockchain. Monedele digitale sunt în centrul atenției sectorului media și al afacerilor, autoritățile de reglementare și guvernele iau în serios aceste evoluții. Ele adoptă legi care să asigure că nicio activitate de spălare a banilor nu ar trebui să aibă loc folosind criptomonede. Din acest motiv, multe țări au interzis cu totul monedele digitale, în timp ce puține au pus restricții parțiale asupra comerțului lor. Blockchain Analytics analizează cu atenție datele, astfel încât ecosistemul să știe care sunt datele și cum și unde au fost utilizate de un anumit utilizator din rețea.

Pentru a transforma Blockchain Analytics în curent, a fost necesar ca dezvoltatorii să vină cu unele măsuri precum legile Cunoașteți-vă clientul (KYC) și legile împotriva spălării banilor. Există un consens larg cu privire la utilizarea măsurilor KYC și AML pentru a face tehnologia acceptabilă pentru țările în care legile privind spălarea banilor sunt mai stricte.

Deoarece domeniul acestei tehnologii se va extinde la mai multe industrii, importanța Blockchain Analytics va fi, de asemenea, sporită. Examinarea datelor va deveni mai importantă pentru efectuarea de tranzacții precum transferuri de bani și validarea tranzacțiilor, pentru a numi câteva.

analize blockchain

Credite de imagine: Cristal

Tehnologie blockchain și presiuni de reglementare crescute

Autoritățile de reglementare au devenit vigilente și active pentru a ține cu ochii pe monedele digitale și pentru a pune presiune pentru a aborda problemele AML și KYC din întreaga lume. Scopul sublinierii necesității acestor măsuri importante este de a aborda fraudele care se întâmplă în sfera criptografică și de a crea o capacitate de detectare a activităților frauduloase cu ajutorul Blockchain Analytics. De asemenea, ar ajuta la identificarea activităților suspecte care se petrec în ecosistem. Pentru a răspunde acestor probleme grave, Blockchain Analytics ne ajută să abordăm o bucată majoră aici.

China a fost prima care a interzis tranzacționarea criptografică din același motiv și acest lucru a creat o mulțime de agitație printre entuziaștii cripto, organizațiile și autoritățile de reglementare. Comercianții chinezi au trebuit să se mute în alte țări în care tranzacționarea criptografică era ilegală. Urmând modelul, instanța indiană a adoptat, de asemenea, un ordin care îi avertiza pe comercianții locali de cripto să nu mai facă tranzacții cu băncile. Cu toate acestea, această interdicție a fost contestată după obținerea a milioane de semnături digitale într-o cerere care a fost apoi prezentată instanței și, deocamdată, problema este judecată sub instanță. În aceeași săptămână, prima bancă pakistaneză a interzis, de asemenea, tranzacționarea criptelor, iar agențiile de securitate au arestat, de asemenea, puțini oameni pentru că au făcut această afacere. Spațiul pentru ICO-uri se restrânge, autoritățile de reglementare din mai multe țări au arătat rezerve pentru caracteristica inerentă a anonimatului care a pregătit calea pentru activități ilegale. De asemenea, webul întunecat a devenit activ și au început să promoveze sexul copiilor, traficul de femei, spălarea banilor și alte activități ilegale sub cortină. Toate aceste motive pun presiune mare asupra organismelor de reglementare din mai multe țări pentru a elabora legi pentru prevenirea utilizării criptomonedelor în activități infracționale. Deși nu le-a fost posibil să urmărească aceste acțiuni greșite, deoarece nu existau astfel de tehnologii care să poată dezvălui identitatea acestor oameni care acționează sub covor, presiunea asupra acestor autorități a continuat să crească..

Ca urmare, Autoritatea Monetară din Singapore a stabilit o procedură și orientări pe care ICO trebuie să le respecte. Această dezvoltare le permite să accepte monedele digitale ca produs și le-a adus sub o lege de reglementare care obligă companiile să păstreze controalele KYC și să raporteze orice activitate penală și suspectă. În urma modelului, Comisia pentru valori mobiliare și futuri din Hongkong a publicat, de asemenea, documente care avertizează oamenii despre riscurile asociate ICO-urilor și care subliniază necesitatea cerințelor KYC. Malaezia a urmat, de asemenea, modelul și a creat politica AML pentru utilizarea criptomonedelor.

Pentru a reduce scurt dezbaterea, autoritățile de reglementare elaborează în mod activ legi pentru a preveni utilizarea monedelor digitale în activități infracționale, încălcări ale securității și escrocherii.

În încercarea de a îmbunătăți verificările KYC și AML, analiza blockchain a devenit o necesitate pentru monitorizarea datelor în rețea.

Monitorizarea datelor de pe blockchain servește pentru a verifica calitatea și utilitatea informațiilor. Pentru a fi mai clare, datele sunt analizate dacă sunt potrivite pentru acest scop și se verifică calitatea informațiilor.

Blockchain Analytics pentru îmbunătățirea gestionării datelor

Îmbunătățirea calității managementului în sectorul public este principala țintă a Blockchain Analytics pentru menținerea informațiilor de încredere despre active, activități, persoane și organizații. Datele referitoare la informații cu caracter personal, cum ar fi data nașterii și decesului, starea civilă și alte informații importante referitoare la organizații, cum ar fi transferurile de proprietăți, acordarea licențelor comerciale și linia de activitate a acestora, sunt toate importante pentru a fi gestionate și partajate în condiții de siguranță, conform legilor privind dreptul la informație . Gestionarea unor astfel de date fără utilizarea tehnologiei blockchain este o sarcină complicată, dar ar trebui să existe măsuri în cazul modificării datelor. O persoană trebuie să vină și să apară personal în cazul schimbării sau actualizării înregistrării sale personale pentru a asigura calitatea informațiilor și transparența acestora. În mod similar, utilizarea tehnologiei blockchain pentru partajarea ulterioară a datelor ar trebui, de asemenea, să fie automatizată prin utilizarea tehnologiei smart contract. De exemplu, dacă o terță parte are nevoie de informații, acestea ar trebui distribuite automat la îndeplinirea condițiilor predefinite. Acest lucru îmbunătățește transparența și gestionarea datelor spre satisfacția tuturor părților interesate.

Blockchain Analytics este o măsură cheie și o caracteristică incontestabilă pentru îmbunătățirea transparenței acestei tehnologii. Există îngrijorări că infractorii ar putea accesa baza de date a unui registru public și să-i folosească în diferite activități greșite. Dacă se iau toate măsurile privind datele stocate pe blockchain, acest lucru le oferă tuturor o liniște sufletească în ceea ce privește securitatea informațiilor lor. Tehnologia Blockchain a fost utilizată în mai multe scopuri, dar cea mai importantă este manipularea și gestionarea informațiilor.

Securitatea datelor pe blockchain

Valoarea datelor a fost crescută și putem contracara acest fapt observând numărul de cazuri în care hackerii au compromis baze de date pentru detalii personale, amprente digitale, informații financiare, numere de securitate socială și istoricul angajării.

Atunci când se compară securitatea datelor cu sistemul convențional și blockchain-ul, este bine cunoscut faptul că securitatea datelor convenționale este asigurată prin metode de criptare care nu promit o securitate finală, pe de altă parte, blockchain-ul nu permite hackerilor să fure sau să manipuleze informațiile salvate în registru..

Analiza Blockchain și analiza datelor

Blockchain are capacitatea absolută de a schimba lumea în sectorul de date. S-a văzut că în ultimii ani, tehnologia a fost utilizată pentru a transforma mai multe industrii și modele de afaceri, dar nevoia sa de a transforma analiza datelor este inevitabilă. Oamenilor care sunt noi în lumea blockchain le este greu să înțeleagă modul în care această tehnologie poate afecta analiza datelor și există atât de multe provocări când vine vorba de ea. Banii sunt probabil cea mai dificilă barieră datorită infrastructurii analitice de bază. Cu toate acestea, acest obstacol poate fi eliminat după ce serviciile de informații de afaceri vor oferi instrumente de abonament ușor de utilizat pentru analiza datelor. În faza următoare, oamenii așteaptă un nou mecanism din tehnologia blockchain pentru a elabora instrumente care să ajute la monitorizarea și analiza datelor. Blockchain a oferit o modalitate mai democratică de a oferi acest utilitar, permițând marilor organizații să își facă analiza și permițând companiilor mai mici să folosească aceste instrumente. Toată lumea poate folosi aceste caracteristici într-un mod economic.

Schimb de date

După cum sa discutat mai sus, datele sunt pe bună dreptate numite petrolul economiei moderne și există milioane de organizații care lucrează la datele dvs., le colectează și le vând celor mai mari ofertanți. Blockchain asigură că partajarea datelor este mai fezabilă și mai eficientă, eliminând redundanța și inexactitatea datelor. Acest lucru oferă cumpărătorilor un avantaj în cazul în care cumpără doar informațiile relevante și de uz absolut pentru cauza lor.

Blockchain facilitează accesul tuturor la schimbul de date care este corect, valid și relevant. Tehnologia este o alternativă mai bună pentru recuperarea și colectarea informațiilor comparativ cu practicile convenționale, care necesită scanarea mai multor fișiere și eliminarea lucrurilor redundante înainte de a partaja în cele din urmă datele utile.

Vechiul mecanism de partajare a datelor este costisitor și ineficient, în timp ce tehnologia blockchain oferă o soluție transparentă și economică în acest scop. Este inutil să spunem că companiile care obțin date, pe care le solicită exact, își îmbunătățesc afacerea prin generarea mai multor clienți potențiali și îmbunătățirea performanței generale a organizației lor.

Instrumente Explorer pentru Blockchain Analytics

Să ne uităm la unele dintre cele mai renumite instrumente de explorare a analizei blockchain de pe internet.

Cristal

Este dezvoltat de echipa Bitfury, iar soluția pe care o oferă este destul de cuprinzătoare. Crystal nu permite doar utilizatorilor să vizualizeze un anumit ecosistem în mai multe dimensiuni, dar este, de asemenea, perfect potrivit pentru stabilirea de legături între diferiți infractori, pentru a ajuta la urmărire și supraveghere..

Deci, este un instrument bun pentru analiza blockchain-ului în ceea ce privește KYC, deoarece anchetatorii și alte agenții îl pot folosi pentru a spori securitatea sistemelor lor și a rețelei generale..

OXT

Acest instrument este, în special pentru registrul bitcoin. Ceea ce înseamnă că toate tranzacțiile care au loc pe blockchain-ul său pot fi analizate cu ajutorul OXT. Una dintre cele mai mari avantaje este că permite utilizatorilor să selecteze diferite valori de căutare, astfel încât să aveți întotdeauna libertatea de a vă personaliza rezultatele analizei..

Trebuie remarcat faptul că, deoarece aceste registre sunt publice în mod implicit, există unele preocupări ridicate de o comunitate de utilizatori și instrumente precum OXT le permit să îmbunătățească determinarea confidențialității.

Dacă o anumită valoare nu este disponibilă pe sistem, OXT primește toate cererile personalizate de la utilizatori.

Verdictul final

Este, din nou, inutil să spunem, că valoarea datelor a crescut de-a lungul anilor, iar companiile își bazează planurile de afaceri și strategiile de marketing pe date și informații. Pentru ao simplifica, chiar și un mic site web de comerț electronic solicită informații despre utilizator și apoi folosește aceste date pentru a elabora strategia de marketing pentru plasarea reclamelor relevante. Analiza blockchain are un rol cheie în activitățile comerciale majore. Datele au fost monetizate acolo unde consumatorii sunt mai informați cu privire la valoarea informațiilor lor. Însă problema legată de furnizarea de date consumatorilor este că aceștia nu pot să verifice utilizarea greșită a informațiilor lor.

Cu toate acestea, tehnologia blockchain asigură transparența și permite utilizatorilor să urmărească informațiile pentru a se asigura că acestea nu sunt utilizate în activități irelevante și infracționale. Aceasta promovează încrederea în care datele pot fi partajate numai după ce vă dați consimțământul pentru aceasta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me