Următoarea discuție își propune să se bazeze pe această diferență fundamentală între Bitcoin vs. Blockchain și să explice modul în care se încadrează perfect în domeniul criptomonedelor..

Popularitatea criptomonedelor a cunoscut un impuls substanțial în ultima vreme, favorizată de cererea în creștere pentru transformarea digitală. Odată cu creșterea utilizării criptomonedelor ca resurse critice pentru câștigarea banilor, au existat multe dezbateri legate de implicațiile criptomonedelor. Una dintre dezbaterile proeminente care apar în cazul oricărei discuții despre criptomonede se referă la diferențele Bitcoin vs. Blockchain.

Deși mulți oameni folosesc funcționalitățile atât blockchain, cât și Bitcoin, există o confuzie substanțială în ceea ce privește ambii termeni. Aici este important să rețineți că blockchain-ul este o tehnologie. Pe de altă parte, Bitcoin este primul exemplu de implementare cu succes a tehnologiei blockchain.

Pentru a începe o discuție despre diferența dintre Bitcoin și Blockchain, este esențial să înțelegem ambii termeni contextual. Să începem cu tehnologia în sine, Blockchain!

Inscrie-te acum: Curs gratuit pentru noțiuni fundamentale Blockchain

Blockchain

Blockchain este în esență un gateway digital de plăți sau tranzacții care permite înregistrarea tranzacțiilor între două părți. Funcționează ca o tehnologie de contabilitate distribuită care sprijină mai multe părți în tranzacții, partajând date valoroase și punând în comun resursele lor cu o securitate mai mare și o asigurare împotriva manipulării. În timp ce mulți oameni consideră relația Bitcoin vs. Blockchain destul de serios, aceasta din urmă a fost conceptualizată inițial în 1991.

Structura de bază a blockchain-ului este unul dintre motivele proeminente pentru diversele sale funcționalități, sporind în același timp dificultatea de înțelegere și potențial reglarea aplicațiilor blockchain. Cele mai importante trei componente din designul descentralizat al blockchain-ului includ blocuri, noduri și mineri și sunt esențiale pentru ca blockchainul să funcționeze perfect. Iată o prezentare generală a ceea ce fiecare dintre aceste componente trebuie să contribuie la funcționalitatea blockchain-ului.

Blocurile reprezintă cea mai fundamentală parte a blockchain-ului, deoarece fiecare lanț este format din blocuri care conțin toate informațiile relevante referitoare la o tranzacție. Fiecare bloc prezintă un hash unic și un nonce stocat liniar, precum și cu un timestamp la sfârșitul blockchain-ului. Creșterea dimensiunii lanțului creează dificultăți pentru revenirea, manipularea sau întreruperea lanțului.

Nodurile sunt un factor proeminent pentru stabilirea descentralizării cu blockchain. Nodurile se asigură că o anumită organizație nu poate controla proprietatea asupra blockchain-ului. Ca urmare, pot asigura menținerea integrității în blockchain, alături de prevenirea încălcărilor confidențialității prin schimburi nesistematice sau sistematice de informații.

Minerii sunt indivizii responsabili de crearea mai multor blocuri prin rezolvarea problemelor matematice complexe. Structura mediului înconjurător într-un blockchain are un impact proeminent asupra complexității sarcinilor necesare pentru crearea mai multor blocuri.

Dacă sunteți începător, atunci ar trebui să vă începeți cariera cu acest ghid Blockchain for Beginners.

Definiția contextuală a Blockchain

Puteți observa cum definiția contextuală a blockchain oferă anumite clarificări cu privire la diferența dintre Bitcoin și Blockchain. În general, se presupune că este o serie de înregistrări de date imuabile sub gestionarea unui sortiment de computere, care nu se află în proprietatea unei singure entități. Certificările Blockchain vă vor ajuta să înțelegeți mai bine contextul din spatele acestei tehnologii.

Toate blocurile sunt extrem de sigure, oferind o integrare mai bună între ele prin utilizarea proceselor criptografice. Deci, ce anume este unic la blockchain? În primul rând, blockchain nu impune nicio îngrijorare cu privire la presiunea unei autorități centrale. De fapt, blockchain-ul prezintă exemplul perfect al unui sistem democratizat pentru tranzacții.

Cel mai important dintre toate, natura imuabilă și partajată a registrului permite o mai bună transparență și vizibilitate a informațiilor sale. Toate soluțiile din blockchain sunt caracterizate printr-o mai bună transparență și claritate, alături de implicarea răspunderii tuturor părților implicate pentru orice modificare a lanțului. În plus, blockchain oferă o funcționalitate semnificativă de costuri de tranzacție zero. Pe de altă parte, există multe tipuri de tehnologie blockchain spre deosebire de Bitcoin.

Verificați și: Prezentare elemente fundamentale Blockchain

Bitcoins

După ce am reflectat asupra definiției blockchain-ului, să aruncăm o privire asupra celuilalt jucător din dezbaterea Bitcoin vs. Blockchain. Bitcoin este, practic, una dintre primele criptomonede care a folosit tehnologia blockchain pentru a oferi plăți peer-to-peer. Bitcoin este capabil să ofere taxe de tranzacție considerabil mai mici în comparație cu gateway-uri de plată renumite, prin utilizarea unei rețele descentralizate.

Utilizatorii pot achiziționa un portofel Bitcoin sau un software pentru trimiterea, primirea și stocarea fondurilor cu niveluri excepționale de securitate. Oricine poate descărca portofelul sau software-ul Bitcoin de pe telefon, computer sau orice alt dispozitiv digital în funcție de preferințele sale. În al doilea rând, utilizatorii trebuie să câștige Bitcoins tranzacționând, solicitând clienților plăți Bitcoin sau jucând jocuri online bazate pe Bitcoin.

Conceptul Bitcoin a evoluat acum către monedele digitale ale băncii centrale care ne pot remodela economia. Iată un ghid cuprinzător pentru CBDC-urile cu amănuntul și cu ridicata.

Cum diferă Bitcoin de monedele Fiat?

Cel mai izbitor punct culminant al Bitcoin este faptul că nu este similar cu monedele aflate sub guvernarea unui sistem bancar central. Bitcoins nu au stocare fizică pe nicio platformă și pot utiliza algoritmi matematici pentru protejarea unui șir de numere găzduite într-o cheie publică și privată.

În sensul de bază, cheia publică este aceeași cu numărul contului bancar, iar cheia privată este codul bancar al clientului. Este posibil să împărțiți un Bitcoin în 8 zecimale, iar cea mai mică unitate este denumită Satoshi. Un alt factor important care se transformă în favoarea Bitcoin în diferența dintre Bitcoin și Blockchain este simplitatea tranzacțiilor Bitcoin.

Aproape orice persoană interesată poate înțelege tranzacțiile Bitcoin cu suma corectă a dobânzii în aceeași. De fapt, Bitcoin prezintă o abordare mai bună și mai convenabilă pentru efectuarea sau obținerea plăților. Doar creați-vă portofelul pe o platformă de tranzacționare Bitcoin, urmată de specificarea adresei pe orice platformă de monedă digitală.

Mulți comercianți cu amănuntul au clarificat deja îndoielile cu privire la Bitcoin vs. Blockchain, unii încă se îndoiesc de legalitatea Bitcoins. Bitcoins solicită în mod evident o abordare combinată pentru a revizui reglementările bancare, politicile de confidențialitate și inovația tehnologică. Cu toate acestea, atâta timp cât aveți hardware-ul local potrivit pentru stocarea Bitcoin, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pierderea Bitcoin-urilor. Deci, Bitcoins vin, de asemenea, cu asigurarea securității pentru finanțele dvs. stocate în Bitcoins.

Dacă sunteți curioși de Bitcoin și Blockchain, iată un curs blockchain gratuit care vă poate ajuta să înțelegeți contextul din spatele ambilor termeni..

Diferențierea între Blockchain și Bitcoin

Acum, este important să rețineți că relația dintre Bitcoin și Blockchain este cea a aplicației și a tehnologiei. Cu toate acestea, mulți oameni pot confunda în mod obișnuit blockchain-ul cu Bitcoin. Motivul principal al unei astfel de confuzii este faptul că Bitcoin a fost prima aplicație cunoscută în mod obișnuit a tehnologiei blockchain. Prin urmare, a reușit să transforme percepția oamenilor către a crede că Bitcoin este baza tuturor tehnologiilor blockchain.

Pe de altă parte, beneficiile mai mari ale blockchain-ului au câștigat recunoaștere în ultima vreme. Blockchain și-a îmbunătățit încet capacitățile pentru a răspunde cerințelor întreprinderilor din diferite industrii. Deci, să aruncăm o privire asupra diferențelor dintre blockchain și Bitcoin pentru a obține informații mai profunde despre implicațiile lor.

Ce sunt Bitcoins și Blockchain?

Să începem să ne concentrăm asupra diferenței Bitcoin vs. Blockchain, luând în considerare definițiile. Blockchain este o tehnologie de registru distribuit pentru înregistrarea tranzacțiilor între două părți cu o eficiență mai bună. Pe de altă parte, Bitcoin este cea mai populară criptomonedă din lume. În prezent, puteți găsi peste 4000 de variante alternative de Bitcoin și alte criptomonede aflate în circulație.

Nu există bănci centrale sau autorități de administrare pentru Bitcoins, permițând astfel tranzacțiile între utilizatori dintr-o rețea Bitcoin peer-to-peer fără nici o cerință a intermediarilor. Blockchain este tehnologia care stă la baza fiecărei alternative de criptomonede. Cu toate acestea, blockchain-ul nu se limitează doar la Bitcoin sau la orice altă criptomonedă. Blockchain poate găsi o gamă largă de aplicații în diferite sectoare.

Citeste mai mult: Blockchain vs Bitcoin: Sunt diferiți?

Aplicații potențiale

Următorul indicator important pentru diferențierea Bitcoin față de Blockchain se referă la potențialele aplicații ale acestora. Originile blockchain-ului s-au reflectat asupra necesității unei tehnologii care să faciliteze un mediu scăzut, sigur și sigur pentru a permite tranzacții peer-to-peer. Acesta vizează reducerea implicării intermediarilor inutili.

În plus, blockchain-ul este potrivit pentru stocarea și accesul fiabil al datelor datorită identității sale ca registru distribuit. Pe de altă parte, Bitcoin a fost dezvoltat cu scopul de a accelera tranzacțiile transfrontaliere. Ulterior, Bitcoins urmăresc și simplificarea sistemelor de plăți prin excluderea intermediarilor terți, reducând în același timp controlul guvernului asupra tranzacțiilor.

Iată o listă de peste 20 de utilizări pentru tehnologia blockchain care vă va oferi o mai bună înțelegere a potențialului blockchain.

Cazuri de utilizare din lumea reală

Deși potențialele aplicații ale Blockchain și Bitcoin le prezintă pe amândouă în mod favorabil, cazurile de utilizare din lumea reală ale ambelor se pot califica drept o izbitoare diferență Bitcoin vs. Blockchain. În cazul cazurilor de utilizare din lumea reală, Bitcoin nu are deloc un avantaj. Funcționalitatea sa este limitată ca monedă. Pe de altă parte, blockchain-ul poate fi potrivit pentru transferul a tot ceea ce are valoare, inclusiv valută, acțiuni sau titluri de proprietate.

Tehnologiile blockchain prezintă, de asemenea, multe cazuri de utilizare promițătoare în sectoarele privat și public. Unele dintre exemplele de utilizare a tehnologiei blockchain în sectorul public includ stocarea de evidențe de sănătate publică și registre funciare, sisteme de gestionare a identității și platforme de vot imuabile. Giganții mari din tehnologie valorifică, de asemenea, tehnologia blockchain din sectorul privat cu investiții masive.

Blockchain a evoluat ca o alternativă favorabilă pentru soluții în industria fintech și bancară. În plus, blockchain-ul a găsit și aplicații în logistică și gestionarea lanțului de aprovizionare pentru a obține o transparență mai bună alături de registrul tranzacțiilor imuabile. Un alt detaliu izbitor despre cazurile de utilizare din lumea reală a tehnologiei blockchain se referă la interesul altor industrii pentru aceasta.

Cele mai importante industrii care fac pași inițiali spre adoptarea blockchain-ului includ industria automobilelor, muzica, aviația, telecomunicațiile și industria divertismentului. Cel mai important dintre toate, blockchain prezintă, de asemenea, oportunități pentru proiectarea de contracte inteligente care să ajute părțile interesate în schimbul de bunuri, excluzând intermediarii scumpi..

Verificați și: Cazuri practice de utilizare a blockchain-ului

Domeniul de aplicare

Diferența Bitcoin vs. Blockchain ia în considerare, de asemenea, scopul ambelor pentru a stabili claritatea. Blockchain prezintă un domeniu promițător cu creșterea sa productivă pe parcursul ultimului deceniu. În vremurile actuale, tehnologia blockchain este programată să vadă o tendință ascendentă. Multe guverne lansează constant inițiative blockchain, iar selectarea tehnologiei blockchain asigură, de asemenea, o mai bună transparență, securitate și încredere pentru sistemele lor..

Pe de altă parte, Bitcoin nu prezintă nicio indicație promițătoare în ceea ce privește domeniul său de aplicare. În timp ce anumite țări au îmbrățișat deja conceptul Bitcoins în mod deschis, multe alte guverne au impus restricții sau interdicții asupra Bitcoin. Mai mult, este esențial să rețineți că Bitcoin nu se califică legal ca înlocuitor pentru cursul legal al unei țări.

Multe companii de întreprinderi utilizează deja blockchain-ul în modelele lor de afaceri pentru a valorifica domeniul de aplicare pe care îl oferă. Iată o listă cu 50 de companii care utilizează tehnologia blockchain.

Strategia de sprijin

Un alt factor critic pentru diferențierea Bitcoin față de Blockchain este strategia de bază. Bitcoin urmează o strategie de reducere a costurilor influențatorilor, reducând în același timp timpul tranzacțiilor. Cu toate acestea, Bitcoin prezintă un obstacol notabil în ceea ce privește flexibilitatea sa. Utilizatorii au nevoie de un portofel Bitcoin și depind de metodele selectate pentru a câștiga Bitcoin, cum ar fi tranzacționarea, mineritul sau în funcție de plățile Bitcoin.

Pe de altă parte, tehnologia blockchain nu are restricții precum Bitcoin. De fapt, blockchain-ul câștigă recunoaștere în mare parte pe baza abilităților sale de a satisface nevoile diferitelor industrii. Blockchain se poate adapta perfect diferitelor schimbări și poate servi diferitelor cazuri de utilizare dorite de utilizatori.

Iată un ghid rapid de strategie care vă va ajuta să înțelegeți cum puteți implementa blockchain pentru a vă împuternici afacerea.

Stare existentă

Aspectul final al diferenței Bitcoin vs. Blockchain se referă la starea existentă a ambelor. Bitcoin este cel mai probabil să-și mențină anonimatul. Deși utilizatorii pot asista la tranzacțiile din registru, nu pot interpreta numerele într-o anumită succesiune. Dimpotrivă, blockchain funcționează cu diverse companii și necesită respectarea tuturor cerințelor de conformitate.

Blockchain poate asigura ușurința conformității cu suportul pentru KYC, precum și alte norme. Ca rezultat, blockchain poate oferi transparență cuprinzătoare pe termen lung. Deci, puteți observa cum blockchain are un avantaj substanțial față de Bitcoin. Să rezumăm diferențele dintre acestea în tabelul următor.

Dacă sunteți intrigați de tehnologia blockchain, ar trebui să vă înscrieți la cursuri blockchain pentru a vă dezvolta cunoștințele.

Concluzie

După cum puteți vedea clar, blockchain-ul este setul mai mare care include Bitcoin ca unul dintre conținuturile sale. Bitcoin vs. Blockchain are potențialul de a revoluționa abordările convenționale urmate pentru tranzacțiile financiare și comerciale. În era modernă a transformării digitale, ambele tehnologii au implicații unice.

Prin urmare, este important să clarificați diferențele dintre ele pentru a înțelege alegerea ideală în funcție de cazurile dvs. de utilizare. Puteți explora mai multe despre funcționalitățile blockchain și Bitcoin pentru a înțelege cum fiecare dintre ele are implicații unice. Vă recomandăm să începeți cu cursul nostru fundamental blockchain gratuit, care va acoperi majoritatea elementelor de bază.

Pentru a dezvolta o înțelegere mai aprofundată și mai bună, ar trebui să începeți cu cursul Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP). Cu o mai bună înțelegere a diferențelor dintre blockchain și Bitcoin, vă puteți dezvolta cunoștințele despre criptomonede și registre distribuite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me