Tehnologia Blockchain a făcut furori ca una dintre cele mai perturbatoare și promițătoare tehnologii din această generație. Majoritatea oamenilor l-au comparat cu zorii erei dot-com, care a revoluționat modul în care funcționează afacerile și a condus la crearea unor industrii în valoare de miliarde de dolari..

Experții din industrie sunt convinși că impactul blockchain-ului ar putea fi la fel de semnificativ ca cel al erei internetului. Dacă acesta este cazul, ar putea fi momentul ca autoritățile globale să ia în considerare introducerea educației blockchain în programele școlare.

De ce este importantă educația blockchain?

Pentru a înțelege importanța educației blockchain, trebuie mai întâi să înțelegem tehnologia în sine și de ce este capabilă. Cea mai de bază explicație a Blockchain este că este un registru descentralizat care are capacitatea de a stoca date progresiv, dar datele stocate nu pot fi modificate sau modificate. În plus, rețeaua sa este susținută de computere distribuite în întreaga lume, mai degrabă decât adoptând abordarea tradițională în care rețelele sunt acceptate de servere.

Tehnologia Blockchain și-a făcut debutul ca tehnologie pe care a fost construită Bitcoin (BTC), prima criptomonedă. Până în prezent, există mai mult de 1.000 de tipuri diferite de criptomonede pe piață. Se așteaptă ca criptomonedele să fie viitorul banilor, ceea ce înseamnă că blockchain-ul va fi în centrul tuturor atunci când se va întâmpla acest lucru.

Impactul tehnologiei blockchain se extinde și dincolo de sfera sistemului financiar. De exemplu, tehnologiile leger descentralizate pot fi folosite pentru a crea sisteme automate sigure care pot fi folosite pentru conducerea corporațiilor. De exemplu, tehnologia poate fi utilizată pentru a crea sisteme hoteliere care gestionează informațiile clienților din momentul în care fac check-in, până în momentul în care pleacă.

Unul dintre cele mai recente exemple de utilizare a blockchain-ului este încărcarea vehiculelor electrice P2P, care este facilitată de contracte inteligente, care vizează să permită distribuirea publică a încărcătoarelor private EV. Ideea este de a permite proprietarilor încărcătorilor menționați să câștige niște bani în plus atunci când nu utilizează încărcătoarele, permițând altor proprietari de vehicule electrice să perceapă prin priza lor. Aceasta este doar una dintre numeroasele aplicații ale tehnologiei blockchain.

O forță de muncă care înțelege blockchain-ul

În ultimii 30 de ani, oamenii au fost educați cu privire la tehnologiile informatice și la internet. Acest lucru a facilitat crearea unei forțe de muncă care a condus informatica și internetul la nivelurile impresionante de astăzi. Dacă blockchain-ul este tehnologia viitorului, atunci aceeași strategie ar trebui utilizată acolo unde oamenii sunt educați despre tehnologie.

Educația blockchain poate fi, de asemenea, livrată în mai multe moduri. Curriculumul educațional poate găzdui subiecte care îi învață pe elevi despre blockchain în școli și instituții de învățământ superior. De asemenea, companiile care dezvoltă tehnologia blockchain și chiar cele care adoptă tehnologia blockchain pot lansa inițiative prin care pot sensibiliza și educa publicul despre blockchain, utilizările sale și, de asemenea, potențialul său.

La fel ca programarea, pot fi dezvoltate și cursuri speciale pentru a învăța oamenii cum să creeze și să implementeze blockchain. Până în prezent, dezvoltatorii de blockchain sunt foarte căutați, deoarece start-up-urile și companiile tradiționale se aventurează în tehnologia de registru descentralizată și a existat de fapt o lipsă de dezvoltatori de blockchain. Nu există cursuri de dezvoltare blockchain în instituțiile tradiționale de învățare și câțiva dezvoltatori și experți blockchain care există sunt în mare parte autodidactă. Există, așadar, o nișă pentru cursurile legate de dezvoltarea tehnologiei.

Este demn de remarcat faptul că câteva instituții au început deja să ofere cursuri despre tehnologia blockchain. Unele dintre aceste instituții includ Universitatea din Nicosia situată în Cipru și alte câteva universități importante din S.U.A. În general, există foarte puține instituții care au lansat astfel de programe, ceea ce înseamnă că mai este un drum lung de parcurs..

Cum abordează instituțiile și firmele educația blockchain

După cum sa menționat mai devreme, educația blockchain este un lucru pe care întreprinderile care se ocupă de tehnologie au încercat să le realizeze pentru a nu doar împuternici oamenii, ci și pentru a le oferi o înțelegere de bază a modului în care funcționează, precum și a beneficiilor sale. Instituții și organizații precum Linux Foundation și IBM care au oferit cursuri de certificare despre tehnologia blockchain.

MIT și Princeton au oferit, de asemenea, cursuri de educație blockchain împreună cu alte universități precum Stanford, Duke, NYU, John Hopkins, Cornell și Vanderbilt. Stanford a adoptat în special o abordare interesantă, care implică introducerea blockchain-ului și a criptomonedelor ca unitate în cadrul cursului său de Informatică. Scopul unității este de a educa studenții în domeniul informaticii cu privire la modul în care funcționează blockchain-urile și cum să creeze aplicații descentralizate care pot interacționa cu tehnologia de registru descentralizată. De asemenea, unitatea îi învață pe elev cum să creeze contracte inteligente ca dezvăluit de profesorul Dan Boneh.

Abordarea lui Stanford ar putea fi una dintre metodele alternative pe care instituțiile le pot adopta pentru a răspândi educația blockchain. Este o abordare deosebit de interesantă, deoarece evidențiază tendința potențială pe care majoritatea celorlalte universități și instituții de învățământ superior sunt susceptibile să o adopte, mai degrabă decât să creeze un curs complet nou, care să se refere la blockchain. De asemenea, ajută faptul că o astfel de abordare este deja utilizată, deoarece sectoare precum IT se schimbă constant și se adaugă conținut nou la programele de învățământ din când în când. Prin urmare, nu ar trebui să fie diferit pentru blockchain mai ales că este, de asemenea, un subiect care se concentrează pe tehnologia computerelor.

Succesul Universității Duke într-un program de educație blockchain

Educația blockchain nu ar trebui, de asemenea, să se limiteze la cursurile legate de IT, mai ales că tehnologia poate fi aplicată și în alte domenii. Strategia de introducere a unităților care îi educă pe studenți despre blockchain poate fi utilizată și la cursurile care se ocupă de afaceri și de inginerie. Alte institute au oferit cursuri complete pe această temă. De exemplu, Universitatea Duke a introdus un curs de inovare și criptoventure în 2014, care este predat de profesorul Campbell Harvey de la Școala de Afaceri Fuqua..

Cursul Duke’s Innovation și Cryptoventures învață multiple fațete ale blockchain-ului, inclusiv dezvoltarea contractelor inteligente și finanțarea criptografică. Cursul a început cu aproximativ 13 studenți când a fost lansat și de atunci a parcurs un drum lung de atunci. Peste 50% din toți elevii de la Școala de Afaceri Fuqua care absolvesc anul acesta au urmat cursul. A atras în special studenți în inginerie, afaceri, drept și informatică.

Profesorul Harvey a mai dezvăluit că numărul elevilor înscriși în program a crescut drastic de la aproximativ 75 de studenți în 2017 la peste 230 de studenți în acest an. Acest lucru sugerează că creșterea bruscă a numărului de studenți interesați de subiect a fost direct influențată de creșterea pieței criptomonedelor în 2017. Este, de asemenea, o dovadă că oamenii sunt interesați să afle mai multe despre tehnologia din spatele criptomonedelor și cum funcționează criptomonedele. Potrivit profesorului Boneh, obținerea unor astfel de cursuri aprobate nu este dificilă mai ales cu popularitatea în creștere a blockchain-ului și a monedelor digitale.

Care va fi impactul educației blockchain?

Cel mai mare beneficiu al educației blockchain va fi rafinamentul tehnologiei. La fel ca multe alte segmente tehnologice, o creștere a numărului de experți într-un anumit segment tehnologic duce adesea la îmbunătățirea acestei tehnologii. Această creștere direct proporțională se datorează faptului că unii experți pot veni cu modalități unice prin care diferite aspecte ale domeniului ales pot fi modificate pentru rezultate mai bune.

Același lucru ar trebui să se aplice și dezvoltării blockchain-ului, ceea ce înseamnă că educația blockchain va avea ca rezultat experți în blockchain mai calificați și, prin urmare, un rafinament direct proporțional al tehnologiei. Tehnologiile de registru descentralizate sunt încă în primii ani de dezvoltare și acest lucru înseamnă că mai sunt multe de făcut și multe îmbunătățiri de făcut.

Există, de asemenea, avantajele secundare ale educației blockchain, cum ar fi crearea de locuri de muncă. După cum sa menționat mai devreme, există o lipsă de dezvoltatori de blockchain și, ca atare, cursurile de dezvoltare a blockchain-ului și de criptografie vor contribui la satisfacerea cererii, creând în același timp locuri de muncă și îmbunătățind astfel mijloacele de trai ale celor care asigură astfel de locuri de muncă..

Progresele în tehnologiile de registre descentralizate ca rezultat al educației blockchain ar putea fi astronomice în sensul că mai multe capabilități tehnologice ar putea fi deblocate. Unul dintre cele mai mari puncte de vânzare ale tehnologiei contabile descentralizate este nivelul superior de securitate, deoarece se susține că blockchain-ul este practic imposibil de atins. Aceasta înseamnă că sistemele tehnologice viitoare vor fi cel mai probabil mai robuste, iar hackerii rău intenționate ar putea deveni un lucru din trecut.

Este educația blockchain răspunsul la adoptarea globală a criptomonedelor?

După cum sa menționat mai devreme, criptomonedele sunt acceptate de blockchain. A trecut aproape un deceniu de când Bitcoin a fost creat și introdus pe piață și a existat o creștere semnificativă de atunci. Anul trecut a existat un boom pe piața criptomonedelor care a dus la o creștere masivă a valorii Bitcoin și a altor monede digitale, pe măsură ce mai mulți oameni au investit în criptomonede în scopuri speculative. Aceasta înseamnă că majoritatea oamenilor care au îmbrățișat monedele digitale i-au îmbrățișat doar pentru a-și putea crește bogăția.

Monedele digitale au fost create cu ideea de a facilita plățile online și digitale ușor prin înlocuirea sau completarea monedelor fiat. Din păcate, adoptarea criptomonedelor este încă foarte redusă, ceea ce înseamnă că sunt departe de a atinge obiectivul pentru care au fost create din cauza adoptării lente ca formă de plată sau schimb de valoare.

Există numeroși factori care limitează adoptarea în masă a criptomonedelor ca forme. Unii dintre acești factori includ nivelurile ridicate de volatilitate pe piața criptomonedelor, lipsa unor linii directoare adecvate care reglementează utilizarea monedelor digitale și furtul de criptare prin hacks rău intenționate pe schimburile de monede digitale. Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari motive din spatele adoptării reduse este probabil faptul că oamenii nu înțeleg modul în care funcționează criptomonedele.

Prin urmare, educația blockchain ar putea fi răspunsul pe care piața criptomonedelor l-a așteptat. Poate că oamenii se vor simți mai confortabili cu privire la utilizarea criptomonedelor odată ce vor înțelege tehnologia care îi susține. În plus, educația blockchain ar trebui, de asemenea, să contribuie la răspândirea cunoștințelor despre monedele digitale, deoarece există atât de mulți oameni acolo care nu știu despre ei. Acest lucru ar putea crește șansele ca mai mulți oameni să accepte ideea sistemelor descentralizate și a monedelor digitale.

Blockchain ca o forță perturbatoare

Tehnologia blockchain și criptomonedele au creat până acum destul de mult în lume ca fiind una dintre cele mai perturbatoare tehnologii care au potențialul de a schimba modul în care funcționează industriile. În ultimii ani, s-au vorbit despre impactul potențial al blockchain-ului, în special în industria bancară. Până în prezent, câteva bănci au început deja să experimenteze tehnologia blockchain într-un efort de a spori eficiența serviciilor lor, precum și economii de costuri.

Una dintre cele mai discutate utilizări ale Blockchain în îmbunătățirea sectorului bancar este dezvoltarea unor sisteme mai eficiente care utilizează monede digitale pentru a facilita transferul mai rapid prin utilizarea monedelor digitale. Deși blockchain-ul a avut propriile provocări, cum ar fi scalabilitatea, dezvoltatorii au fost ocupați la lucru încercând să vină cu soluții care pot facilita realizarea acestor obiective de eficiență..

Adoptarea blockchain-ului de către bănci este încă un alt motiv pentru care educația blockchain este importantă, astfel încât clienții să fie asigurați de integritatea sistemului bancar. Acest lucru este necesar, deoarece oamenii tind să se abțină de la ceea ce nu înțeleg. De asemenea, autoritățile de reglementare s-au interesat de tehnologie și au lucrat mână în mână cu băncile pentru a crea cadre de reglementare.

Unele dintre bănci care au început deja să exploreze tehnologia blockchain includ Banco Santander, Credit Suisse și UBS. Se așteaptă ca mai multe bănci să se alăture mișcării, deoarece blockchain-ul continuă să câștige popularitate.

Blockchain și integritate

Structura tehnologiei blockchain facilitează stocarea datelor în procese și datele nu pot fi manipulate odată înregistrate. Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici ale tehnologiei de registre descentralizate și acesta este unul dintre motivele pentru care este ideal pentru sistemele care necesită transparență.

Tehnologia blockchain poate fi implementată, de exemplu, în sistemele guvernamentale pentru a facilita răspunderea și a ajuta la combaterea corupției. Același concept poate fi implementat în sistemele de achiziții pentru a facilita monitorizarea produselor din etapa de producție, până la momentul în care acestea ajung la consumatorii finali. Un astfel de sistem este ideal pentru diverse industrii, cum ar fi produsele farmaceutice, care în mod tradițional au suferit mari pierderi din cauza gestionării necorespunzătoare și a neregulilor din procesul de achiziție. Tehnologia blockchain poate fi implementată și în alte domenii cheie, cum ar fi agricultura, pentru a monitoriza producția și în multe alte domenii pentru a asigura manipularea corectă a datelor. Aflați mai multe despre peste 45 de cazuri de utilizare Blockchain din lumea reală, aici.

Contracte inteligente

Imaginați-vă o lume în care nu există intermediari și tranzacțiile pot fi facilitate prin blockchain într-o manieră fără încredere, fără riscuri. Blockchain poate face o astfel de lume o realitate prin contracte inteligente. Acesta din urmă se referă la un sistem de protocoale încorporate într-un blockchain pentru a facilita contractele digitale între două părți fără implicarea unor terțe părți. De exemplu, contractele inteligente pot fi utilizate pentru a facilita comerțul pe un blockchain fără a fi nevoie de un site de comerț electronic care să acționeze ca terță parte.

Un bun exemplu de piață care poate beneficia foarte mult de tehnologia smart contract este piața imobiliară. Platformele bazate pe blockchain pot facilita achiziționarea de proprietăți de către oricine, indiferent de locul în care se află în lume și, de asemenea, fără taxe de broker puternice. Contractele inteligente fac posibilă realizarea unor astfel de tranzacții, deoarece protocoalele sunt concepute pentru a se asigura că fiecare parte implicată și-a îndeplinit obligațiile. Sancțiunile și normele sunt structurate în acorduri într-un mod similar cu cel al contractelor tradiționale, dar în acest caz obligațiile sunt executate automat.

Vitalik Buterin, unul dintre fondatorii blockchain-ului Ethereum, a explicat că contractele inteligente tratează un activ sau o monedă ca un program care rulează un cod și validează condițiile dintr-un acord. Determină dacă un activ ar trebui transferat părții care cumpără sau dacă ar trebui să rămână la proprietarul existent.

Contractele inteligente ar putea oferi o privire asupra viitorului industriei comerciale. Cu toate acestea, singurul lucru care stă în calea unei astfel de tehnologii este adoptarea în masă și acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă oamenii sunt conștienți de existența unei astfel de tehnologii și dacă au încredere în modul în care funcționează. Educația blockchain este cea mai bună modalitate de a răspândi conștientizarea cu privire la o astfel de tehnologie pentru a încuraja mai mulți oameni să sară la bord. Este aproape similar cu ceea ce s-a întâmplat cu Bitcoin, unde majoritatea oamenilor care investesc în acesta fac acest lucru doar după ce devin conștienți de existența și potențialul său.

Dovada educației blockchain

Sectorul bancar și financiar oferă un exemplu perfect de ce este importantă educația blockchain. Unele dintre companiile majore și instituțiile financiare de pe Wall Street s-au opus inițial blockchain-ului și criptomonedelor, dar au început să le îmbrățișeze de-a lungul timpului. Este clar că au fost inițial împotrivă pentru că au crezut că criptomonedele și tehnologia lor de bază ar perturba metodele tradiționale care le-au permis de zeci de ani să câștige mulți bani. Când apare ceva nou și amenință o existență confortabilă, acesta este adesea întâmpinat cu multă ostilitate și același caz se aplică atunci când vine vorba de Wall Street.

Opiniile în schimbare despre blockchain și criptomonede sunt atribuite a doi factori principali. Firmele de pe Wall Street și-au dat seama că tehnologia Blockchain este destul de promițătoare ca o tehnologie care ar putea duce la următorul mare pas în spațiul digital și că probabil vor pierde oportunități uriașe dacă rămân în opoziție.

Acceptarea de către Wall Street a blockchain-ului a fost astfel alimentată de înțelegerea tehnologiei și de tot ceea ce are de oferit, precum și de potențialele sale realizări în viitor. Prin urmare, subliniază importanța educației blockchain pentru a oferi o mai bună înțelegere a adevăratului potențial al tehnologiei.

O astfel de înțelegere a condus chiar la crearea Wall Street Blockchain Alliance (WSBA), o organizație non-profit ai cărei membri sunt profesioniști pe piața financiară. Scopul său este de a promova adoptarea unei tehnologii de registre descentralizate pe piețele financiare. își propun să realizeze acest lucru prin studii și discuții publice despre subiecte fierbinți, cum ar fi contractele inteligente, registrele descentralizate și blockchain.

Blockchain ar putea schimba sistemul educațional

În timp ce se referă la educația blockchain, este demn de remarcat și faptul că cerul este limita în ceea ce privește aplicarea tehnologiei. Denumiți o industrie sau un sector în contextul social și economic, iar blockchain-ul poate fi cel mai probabil aplicat acolo pentru a oferi îmbunătățiri semnificative. Acesta este, de asemenea, același caz când vine vorba de sectorul educației.

Educația blockchain nu poate fi încorporată numai în sectorul educațional prin cursuri și programe de predare a oamenilor, dar poate fi implementată și ca o tehnologie care poate îmbunătăți sistemele de educație. De exemplu, tehnologia de registru descentralizată poate fi utilizată pentru a crea o bază de date care poate conține informații despre instruirea, abilitățile și cursurile unei persoane la care au participat și au fost finalizate de lectori..

O astfel de bază de date poate fi aplicată de angajatori pentru a filtra rapid datele referitoare la cunoștințele unui angajat și acest lucru poate ajuta foarte mult la accelerarea proceselor de recrutare. O astfel de bază de date ar încuraja, de asemenea, studenții să mențină mai multă seriozitate în registrele de prezență, deoarece neregulile pot pune în pericol oportunitățile lor viitoare pe piața muncii. De asemenea, ar fi convenabil ca angajatorii să utilizeze o astfel de bază de date în loc să acumuleze certificate și documente ale solicitanților de locuri de muncă.

În general, blockchain-ul s-a dovedit a fi un instrument util în zilele noastre prin criptomonede și acesta este doar vârful aisbergului. Aplicarea blockchain-ului într-o varietate de industrii va permite tehnologiei să ofere îmbunătățiri semnificative în operațiuni și producție. Acest lucru înseamnă că tehnologia poate fi utilizată pentru a promova creșterea economică, stimulând o mai mare eficiență. Prin urmare, tehnologia este un bun pariu pentru viitorul multor industrii și ar putea schimba drastic modul în care funcționează lucrurile pe piața actuală.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me