Blockchain noul Internet este o discuție care refuză să dispară, având în vedere hype-ul din jurul tehnologiei emergente. Comparația nu vine ca o surpriză, având în vedere că blockchain-ul s-a dovedit a fi mai mult decât capabil să schimbe modul în care trăiesc oamenii și să poată revoluționa încă diferite industrii.

La fel ca Internet la începutul anilor 2000, tehnologia Blockchain a început să atragă interesul marilor companii de tehnologie, precum și al instituțiilor financiare și al guvernelor. Deși impactul internetului asupra vieții oamenilor este aproape complet, nu același lucru se poate spune despre tehnologia blockchain.

Marea întrebare rămâne, este blockchain noul internet? Având în vedere impactul, acesta are în viața oamenilor și în diferite industrii?

Blockchain Noul Internet: Descriere și scop

Blockchain, noul internet prinde contur, atunci când se analizează mai atent ce înseamnă cele două tehnologii și scopul lor

Când vine vorba de descriere și scop, blockchain-ul la fel ca internetul oferă o modalitate ușoară pentru oameni de a accesa informații indiferent de locație. În timp ce orice informație partajată pe site-uri web poate fi modificată, informațiile adăugate pe un blockchain sunt incoruptibile.

Internetul este o rețea globală de computere și alte dispozitive electronice. Rețeaua se bazează pe linii telefonice, cabluri, sateliți și conexiuni wireless pentru a conecta dispozitive electronice din întreaga lume. Internetul permite oamenilor din întreaga lume să acceseze aproape orice informație și să comunice între ei, indiferent de locație.

Tehnologia Blockchain este noul internet

Blockchain, pe de altă parte, este un registru public descentralizat digitalizat. De asemenea, poate fi imaginat ca o platformă software pentru active digitale. Acesta constă dintr-o listă tot mai mare de înregistrări numite blocuri, conectate și securizate folosind criptografie, care poate fi accesată de unul, indiferent de locație.

Utilizare și control

Blockchain-ul și internetul au găsit o mare utilizare în sectorul financiar. Cu toate acestea, utilizarea lor diferă atunci când vine vorba de cine controlează fiecare dintre tehnologii. Blockchain, în acest caz, pare a fi o îmbunătățire a internetului, deoarece conferă oamenilor control total atunci când vine vorba de informații partajate.

În sectorul financiar, băncile folosesc internetul pentru a oferi diverse servicii bancare. De exemplu, dețin servere pe care clienții le folosesc pentru a accesa conturi. Faptul că instituțiile dețin și controlează servere înseamnă că sunt întotdeauna la curent cu locul unui client, ori de câte ori își accesează conturile prin bancomate sau verifică soldul și efectuează diverse tranzacții online.

Cu utilizarea internetului, băncile pot îngheța conturile printr-o simplă apăsare de buton sau pot schimba orice lucru din server fără consimțământul clienților.

Tehnologia blockchain prezintă o situație complet diferită, în care nimeni nu are controlul total. În timp ce blockchain-urile sunt o serie de servere, nicio persoană nu deține sau controlează serverele. Tranzacțiile efectuate pe un blockchain nu pot fi urmărite de unde provin sau unde se îndreaptă.

Spre deosebire de cele ale băncii, nu este posibilă extragerea datelor din tranzacțiile efectuate pe un blockchain. Un server care cade nu afectează în niciun fel operațiunile unei rețele alimentate cu blockchain, deoarece există multe alte servere cu informații exacte.

Dimensiune și domeniu de aplicare

Chiar dacă Blockchain este noul internet, acesta are încă un drum lung de parcurs în ceea ce privește acoperirea și domeniul de utilizare.

Internetul are un avantaj față de tehnologia blockchain, în ceea ce privește dimensiunea și numărul de persoane care o utilizează, în parte, deoarece funcționează de mulți ani. Internetul este universal și peste 3 miliarde de oameni îl pot accesa.

Blockchain, pe de altă parte, este o tehnologie de nișă care a apărut abia în 2008. Având în vedere că abia acum oamenii încep să-și facă o idee despre ce este vorba și despre ce poate face, explică domeniul său de aplicare limitat..

Adoptarea pe scară largă a internetului are legătură cu faptul că este ușor de utilizat datorită tehnologiilor precum www. Blockchain, pe de altă parte, încă nu a câștigat un punct de sprijin în viața oamenilor, în parte, deoarece evoluează în continuare ca o interfață prietenoasă universală.

Blockchain Noul Internet: Concluzie

Blockchain-ul noului Internet este o comparație care ar trebui să continue să adune abur, având în vedere asemănările dintre care se bucură cei doi, deoarece continuă să afecteze modul de viață al oamenilor. Tehnologia blockchain nu este în niciun fel de așteptat să distrugă internetul, ci să-l completeze, facilitând astfel ca oamenii să facă diverse operațiuni online.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me