În acest articol, vom vedea dacă blockchain deține promisiunea de a ne schimba viitorul sau nu.

Te-ai gândit vreodată la „este blockchain viitorul”? Dacă ai făcut-o, atunci nu ești singur. Tehnologia Blockchain a luat pe toată lumea ca o surpriză, deoarece are potențialul de a schimba aproape tot ceea ce ne înconjoară.

Trăim într-o eră în care tehnologia joacă un rol crucial în activitatea noastră de zi cu zi. De exemplu, verificați internetul, vă conectați la magazinele online pentru a cumpăra produse alimentare și urmăriți emisiunea dvs. preferată pe Netflix. Toate acestea nu sunt posibile fără includerea tehnologiei.

În acest articol, vom vedea dacă tehnologia blockchain deține promisiunea de a ne schimba sau nu viitorul. Pentru a ne asigura că o facem corect, vom analiza companiile blockchain, tendințele viitoare blockchain și multe altele! De asemenea, viitoarele companii blockchain vor putea capta tendința și vor profita la maximum de aceasta?

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Caracteristici Blockchain

Pentru a înțelege mai bine viitorul blockchain-ului, trebuie mai întâi să trecem prin caracteristicile sale.

Blockchain este o rețea peer-to-peer care se bazează pe o abordare descentralizată. Absența unei entități centralizate deschide o mulțime de opțiuni pentru organizațiile care au nevoie de încredere, imuabilitate și transparență. Pentru a vă face o idee mai bună, gândiți-vă la un lanț mare. Dacă una dintre unitățile mici ale lanțului este îndepărtată, lanțul se rupe, avertizând pe toată lumea că ceva nu este în regulă. Blockchain depinde de o metodă de consens pentru verificarea și scrierea tranzacțiilor pe blockchain.

Pentru a înțelege mai bine ce blockchain are de oferit, să parcurgem caracteristicile cheie de mai jos.

Este viitorul Blockchain

Tehnologie descentralizată

Una dintre cele mai mari caracteristici ale blockchain-ului este tehnologia sa descentralizată. În virtutea descentralizării, nu este nevoie de un organ de conducere. Nodurile funcționează împreună pentru a valida o tranzacție folosind metoda (metodele) de consens.

În acest fel, o rețea blockchain poate fi utilizată pentru a stoca documente, active digitale valoroase, criptomonede și multe altele. În calitate de utilizator, tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că aveți grijă în mod corespunzător de cheile dvs. private – prin intermediul cărora puteți obține acces la bunurile dvs. pe activele online.

O mai bună securitate

Securitatea blockchain este cu adevărat de top. Blockchain oferă, de asemenea, o securitate mai bună cu ajutorul criptografiei utilizate pentru a vă asigura că datele sunt sigure. Este o abordare descentralizată, de asemenea, înseamnă că platforma sau rețeaua nu pot fi închise sau modificate de o singură entitate. Chiar și cea mai sigură și centralizată entitate poate fi piratată, făcând blockchain un sistem de securitate foarte bun, deoarece nu necesită o abordare centralizată.

Inscrie-te acum: Curs expert certificat Blockchain Security (CBSE)

Imuabilitate

Datele stocate în blockchain sunt de natură imuabilă. Aceasta înseamnă că datele, odată salvate, nu pot fi modificate sau modificate. Imuabilitatea oferă blockchain-ului o modalitate excelentă de a face parte din sistemele în care furtul sau modificările de date sunt evenimente obișnuite.

Așezări mai rapide

Blockchain oferă opțiuni de decontare mai rapide atunci când vine vorba de activități bancare. Sistemul bancar actual este prea lent și necesită mult timp când vine vorba de decontări. Cu blockchain, decontările vor fi aproape instantanee, fără niciun fel de întârzieri.

Dacă doriți să aflați mai multe despre caracteristicile sale, iată un ghid pentru Introducere în funcțiile Blockchain despre care trebuie să știți.

Blockchain Evolution

Pentru a înțelege mai bine ce este în prezent blockchain-ul, trebuie să aruncăm o privire asupra istoriei tehnologiei blockchain și să aflăm despre cele trei generații.

Prima generatie:

Prima generație de tehnologie blockchain s-a rotit în jurul valorii de bitcoin și monede digitale. Aveau o natură de bază și nu ofereau o modalitate de automatizare a sarcinilor din jurul său. De asemenea, a existat un singur tip de blockchain care se învârte în jurul blocurilor. Bitcoin utilizează 1 MB de dimensiune bloc pentru a stoca tranzacțiile. În acel moment, dimensiunea blocului ar putea fi suficientă, dar acum pare să fie pe partea mică. De asemenea, stocarea fiecărei informații de tranzacție în cadrul blocului nu a fost ideală, deoarece a făcut mai puține tranzacții să se încadreze în bloc.

Cu toate acestea, a fost revoluționar. A introdus ideea tehnologiei de registre distribuite, iar acum echipele se străduiesc să o facă mai bună în fiecare zi care trece.

A doua generație:

A doua generație de tehnologie blockchain a introdus un nou concept, cunoscut sub numele de contracte inteligente. A făcut blockchainul mai versatil. Cu contractele inteligente, blockchain-ul poate acum să stocheze nu numai informații, ci și să automatizeze acordurile pe blockchain. Ethereum a fost primul blockchain care a introdus cu adevărat conceptul de contracte inteligente. De asemenea, a început tehnologia blockchain a doua generație.

Vă puteți gândi la contracte inteligente ca la documente legale pe cod. Acestea sunt executate dacă sunt îndeplinite anumite condiții, la fel cum funcționează un document legal în viața reală.

A treia generatie:

Urmează să vedem a treia generație de tehnologie blockchain. Cu toate acestea, suntem în starea de tranziție de la a doua la a treia generație. În acest moment, cel mai mare blocaj de care suferă blockchain-ul este scalabilitatea. Tranzacțiile sunt la coadă și poate dura între câteva ore până la câteva zile pentru ca unele tranzacții să fie finalizate. Multe alte tehnologii de registre distribuite l-au rezolvat, dar nu la egalitate cu soluțiile centralizate, inclusiv VISA.

Cazuri de utilizare curentă și cazuri de utilizare viitoare

Pentru a înțelege mai bine blockchain-ul, trebuie, de asemenea, să aruncăm o privire asupra diferitelor cazuri de utilizare a blockchain-ului de întreprindere.

Casele de utilizare curente ale blockchain-ului

Există multe utilizări blockchain în acest moment. Să le enumerăm mai jos.

Lanț de aprovizionare:

Lanțul de aprovizionare din generația actuală este eficient, dar suferă de multe probleme, inclusiv lipsa de transparență, trasabilitate și trasabilitate. Cu blockchain, toate acestea se vor schimba. Blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare oferă transparență și, în schimb, asigură că fiecare articol poate fi urmărit fără transparență completă.

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains și Supply Chain Management

Siguranța alimentară:

Unul dintre cele mai notabile cazuri de utilizare a blockchain-ului include siguranța alimentelor. IBM, în colaborare cu Walmart, utilizează tehnologia blockchain pentru a îmbunătăți siguranța alimentelor. Cu fiecare informație despre alimente în timpul perioadei de tranziție, alimentele vor ajunge întotdeauna în siguranță la consumatorul final. Producătorii trebuie să se asigure doar că pun un cod de bare pe fiecare produs alimentar, astfel încât să poată fi urmărit prin blockchain.

Sănătate:

Starea actuală a asistenței medicale a fost îmbunătățită prin blockchain. Ajută la digitalizarea profilurilor pacienților, ceea ce elimină erorile și inexactitățile care au venit cu documentația. Pe scurt, îmbunătățește dosarele medicale electronice (EHR).

În acest fel, pacienții nu trebuie să-și facă griji cu privire la purtarea rapoartelor lor cu ei. În afară de îmbunătățirea EHR, trasabilitatea medicamentelor se va îmbunătăți, de asemenea. Cu blockchain-ul pentru asistență medicală, medicamentele pot fi urmărite pe tot parcursul călătoriei lor, asigurându-se că niciun medicament contrafăcut nu ajunge la utilizatorii finali. Celelalte îmbunătățiri cheie includ gestionarea consimțământului pacientului, stimularea prin microplăți și securitatea datelor în studiile clinice.

Finanţa:

Sectorul financiar este cel mai mare sector care a fost afectat de blockchain. De exemplu, a îmbunătățit securitatea, transparența, încrederea, confidențialitatea, scalabilitatea, programabilitatea și performanța sectorului financiar. Este ușor de înțeles că tranzacțiile financiare sunt acum simplificate și programabile datorită utilizării soluțiilor blockchain de a doua generație, cum ar fi Ethereum. De asemenea, asigură autenticitatea datelor.

Proprietate imobiliara:

Imobilele vor îmbunătăți drastic piața imobiliară. Blockchain-ul pentru imobiliare îl poate beneficia prin reducerea costurilor, automatizarea proceselor, tokenizarea, decontări de plată în timp real, accesibilitate mai bună a datelor și transparență în rețea.

Viitoare cazuri de utilizare Blockchain

Viitorul blockchain-ului pare luminos. În viitor, putem vedea că blockchain-ul este integrat în aproape tot ceea ce ne înconjoară, inclusiv inteligența artificială (AI) și internetul lucrurilor. Chiar dacă s-ar putea părea că cazurile de utilizare ale blockchain-ului sunt abundente, este greu de spus că sunt epuizate. Blockchain este o tehnologie emergentă cu o mulțime de lucruri care pot fi îmbunătățite în viitorul apropiat. Cu inovații precum tehnologia contabilității distribuite bazate pe grafice, este important să înțelegem că există o mulțime de lucruri de urmat pentru blockchain sau DLT, în general.

În viitor, putem vedea cu ușurință blockchain-ul integrat cu mașinile inteligente, internetul și aproape tot ceea ce facem și experimentăm.

Jucătorii actuali revoluționează blockchain-ul

În această secțiune, vom analiza pe scurt actualii jucători care revoluționează blockchain-ul.

Hyperledger

Hyperledger este un proiect open-source blockchain care este gestionat de The Linux Foundation. Este un proiect umbrelă care constă din mai multe proiecte, inclusiv registre distribuite, biblioteci, instrumente și proiecte specifice domeniului. Sera Hyperledger blockchain este mare și constă din proiecte uimitoare, inclusiv binecunoscutul Fabric Hyperledger, Hyperledger Besu și altele.

Peste 300 de companii participă la proiectele Hyperledger, inclusiv membri de rang înalt, precum IBM, Intel, SAP și altele.

DAML

DAML este un alt proiect interesant care își propune să ofere un limbaj de programare unificat pentru a scrie aplicații distribuite. Permite dezvoltatorilor să fie productivi și inovatori. Este un limbaj de programare open-source și este utilizat în prezent de multe platforme, inclusiv Sextant, Hyperledger Sawtooth, Amazon Aurora, Hyperledger Fabric și așa mai departe.

Corda

Corda este o platformă blockchain open-source destinată afacerilor. Oferă un ecosistem global blockchain care aduce dezvoltatori pentru a îmbunătăți starea blockchain în toate industriile. Cu Corda, companiile își pot implementa propriul registru distribuit care îmbunătățește afacerile. De asemenea, oferă confidențialitate strictă cu ajutorul contractelor inteligente.

Întreprinderi Ethereum

Ultimul proiect blockchain pe care îl vom discuta include Ethereum Enterprise. Este o versiune pentru întreprindere a Ethereumului public care vizează utilizarea întreprinderii. Aceștia lucrează din greu pentru a crea o organizație de standarde care să poată lucra la specificațiile blockchain pentru afaceri la nivel mondial și implementarea consumatorilor.

Care este viitorul Blockchain?

Nu există nicio îndoială că blockchain-ul nu mai este un mod. Utilitatea sa poate fi ușor măsurată din cazurile sale de utilizare. Multe companii au implementat deja blockchain în procesele lor. Și multe alte companii doresc să implementeze blockchain.

Cu toate acestea, blockchain-ul nu este singura soluție pe care o caută fiecare companie. Ca afacere, trebuie să vă asigurați că evaluați corect parametrii înainte de a implementa blockchain.

De asemenea, știm deja că blockchain-ul va schimba lumea.

Cu aproape un deceniu trecut, am văzut o creștere decentă cu blockchain-ul. Ratele sale de implementare au crescut, iar unele proiecte încearcă să standardizeze blockchain-ul pentru întreprinderi, adică Hyperledger. Natura open source a blockchain-ului își îmbunătățește, de asemenea, șansa de a crește dincolo de ceea ce ne așteptăm de la o tehnologie atât de nouă.

Blockchain-ul este utilizat în prezent în procese vitale, inclusiv plăți transfrontaliere, lanț de aprovizionare, identitate și așa mai departe, făcându-l mai mult decât pregătit pentru implementarea viitoare. Cu toate acestea, este greu de spus cum va fi impactul și dacă va fi cu adevărat impactant în diferite verticale și soluții.

Predicții viitoare Blockchain

Deci, la ce ne putem aștepta de la blockchain în viitor? Să vedem câteva dintre previziunile viitoare pentru blockchain. Acestea sunt tendințele viitoare ale tehnologiei blockchain.

Sisteme guvernamentale bazate pe DLT:

Guvernele sunt mai dornice să își implementeze procesele în DLT, deoarece le oferă mai multă libertate de a experimenta și de a rămâne transparente. Un astfel de guvern este guvernul din Dubai care dorește să devină primul guvern care administrează fiecare sistem guvernamental pe blockchain. Alte guverne sunt, de asemenea, dornice să profite la maximum de blockchain, în timp ce caută modalități de a-l integra în sistemele lor actuale. Deci, blockchain-ul pentru guvern va fi un lucru de viitor.

Standardizare:

Blockchain evoluează într-un ritm rapid și asta îl face atât de uimitor! Cu mai mult timp, blockchain-ul va deveni standardizat. Acest lucru va face mai ușor pentru oricine să implementeze blockchain și să colaboreze pentru îmbunătățirea DLT.

Identitate digitală:

Blockchain are capacitatea de a oferi un standard de identitate transfrontalier bazat pe DLT pentru toți cetățenii lumii. Nu numai că va digitaliza identitatea unei persoane, ci va face posibilă și digitalizarea activelor. Deci, blockchain-ul pentru identitatea digitală va fi, de asemenea, un sector proeminent în viitor.

Comerț mondial:

În viitor, putem vedea că blockchainul devine coloana vertebrală pentru desfășurarea comerțului mondial. Blockchain pentru finanțarea comerțului oferă toate caracteristicile promițătoare care fac posibilă ca diferitele părți să aibă încredere reciprocă. Știm deja cum îmbunătățește lanțul de aprovizionare și logistica. Cu aceasta, va fi posibil ca oricine să facă tranzacții prin blockchain, deoarece fiecare acțiune este transparentă și imuabilă. Aceasta va fi, de asemenea, tendințele viitoare ale tehnologiei blockchain.

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains și Trade Finance

Niveluri de viață îmbunătățite:

Cu tot ce se îmbunătățește în ceea ce privește transparența, încrederea, imuabilitatea, securitatea și scalabilitatea – este doar momentul în care tehnologia blockchain va îmbunătăți standardele de viață.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul articolului nostru, unde am discutat despre blockchain este viitorul. Pe măsură ce am analizat diferitele etape ale blockchain-ului și am aflat despre capabilități, se poate spune că putem spune cu siguranță că blockchain-ul este viitorul.

De asemenea, am subliniat câteva posibile previziuni viitoare pe care ar trebui să le verificați pentru a vă face o idee despre ce s-ar putea întâmpla în viitor. Dacă sunteți intrigați de tehnologia blockchain, vă recomandăm să începeți cu cursul nostru privind noțiunile fundamentale Enterprise Blockchains.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me