Probabil ați auzit-o de nenumărate ori – tehnologia blockchain va înlocui metodele mai vechi de tranzacții. Dar care sunt aceste metode mai vechi? De aceea, intenționăm să oferim o perspectivă mai bună asupra celei mai populare metode mai vechi de tranzacție monetară. Probabil ai auzit numele de nenumărate ori, este SWIFT! Deci, să înceapă dezbaterea blockchain vs SWIFT!

Blockchain vs SWIFT: Va cădea sistemul bancar mai vechi??

Cum a ieșit la lumină SWIFT?

RAPID înseamnă „Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication”. Practic, este o rețea de organizații financiare la nivel mondial pentru schimbul de informații privind tranzacțiile financiare. L-ați putea numi un mediu de comunicare al tuturor băncilor și institutelor financiare. Toți utilizatorii din rețea au un cod de identificare a afacerii sau un cod SWIFT pe care îl utilizează pentru comunicare.

Platforma a fost fondată de compania belgiană numită Telecommunications în 1973. Astăzi veți găsi majoritatea băncilor care folosesc această rețea pentru a întreține și tranzacționa bani de la bancă la bancă de pe tot globul..

Peste 11.000 de organizații financiare din întreaga lume sunt legate de rețea. SWIFT spune cu mândrie că aproape 15 milioane de mesaje sunt transmise în rețea în fiecare zi. Așadar, ați putea spune cu ușurință că serviciile bancare moderne depind foarte mult de rețea. Dar cu o mare putere vin responsabilități mari.

Există un fapt că o mare putere degenerează întotdeauna. Există numeroase evenimente care au avut loc în ultimii doi ani și care au ridicat întrebări cu privire la integritatea și transparența rețelei.

Ce este greșit cu rețeaua SWIFT?

Există un defect grav în sistem. În primul rând, este vulnerabil la amenințări și atacuri cibernetice. Finanțele mondiale au primit o alarmă atunci când unii hackeri au spart banca centrală din Bangladesh și au luat 81 de milioane de dolari. După numeroasele atacuri asupra rețelei, oamenii au început să pună la îndoială integritatea rețelei.

De ce atacatorii vizează rețeaua SWIFT? Ei bine, comunitatea hackerilor a avut întotdeauna o carne de vită cu sistemul. Vor să schimbe sistemul, deoarece cred că SWIFT joacă un monopol asupra banilor fiecărui om obișnuit. Este lupta lor etică, precum și o modalitate de a lua mulți bani.

De asemenea, centrele de date centralizate îl fac destul de interesant pentru hackeri. Dacă se poate sparge un singur centru de date, ei pot face avere.

Există, de asemenea, problema procesului care nu este suficient de transparentă. Registrul nu este deschis pentru ochii publicului. Organul de conducere își păstrează întotdeauna secretul afacerilor. Oferă prea multă putere unei companii private.

Cum economisesc ziua blockchain-urile?

Blockchain Save The Day

Tehnologia blockchain eradică aproape toate laturile negative ale rețelei SWIFT. În primul rând, tehnologia blockchain are o rețea descentralizată. Adică nimeni nu are puterea de a manipula sau controla blockchain-ul pentru propria lor favoare.

Deoarece rețeaua blockchain este descentralizată, nimeni nu poate hack întregul sistem. De ce? Hackerii nu vor găsi baza de date, deoarece nu există. Toate datele sunt distribuite între nodurile rețelei.

De fapt, Ripple este o companie care a făcut SWIFT să arate ca un dinozaur. Puteți tranzacționa bani în câteva secunde, în timp ce rețeaua SWIFT durează în medie 5 zile pentru a vă trimite banii, deci ondularea este mult mai rapidă decât SWIFT-ul vechi de 40 de ani.

Blockchain-urile au, de asemenea, un registru digital, descentralizat și deschis, în care toate tranzacțiile sunt stocate și deschise publicului pentru a vedea cum se desfășoară afacerea în jurul tranzacționării.

Ripple a făcut deja aluzie la mulți oameni obișnuiți și generali. Ripple a luat peste 100 de institute financiare majore pe piața lor care se pot bucura de avantajele criptomonedelor, precum și de sistemul bancar mai practic și tipic.

Deși SWIFT au inventat monstrul perfect care poate să doboare noile blockchain-uri. Totuși, nu este o mare amenințare pentru tehnologia blockchain. Poate de aceea tehnologia GPI a SWIFT nu a câștigat la fel de multă popularitate. Deci, blockchain-urile sunt în fața dezbaterii Blockchain vs SWIFT.

Concluzie

Este anul 2018 acum, tehnologia veche de 40 de ani ar fi trebuit deja să piardă bătălia. Dar se pare că moneda tradițională este încă în cursă și poate GPI a adunat mai mulți entuziaști cripto cu caracteristicile sale strălucitoare. Rețeaua SWIFT este foarte fezabilă și practică în comparație cu noile și misticele criptomonede. Deci, alegeți cu înțelepciune înainte de a vă cheltui banii și în cine ați putea avea cea mai mare încredere – blockchain vs Swift. Alegerea este a ta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me