Blockchain va schimba managementul proceselor de afaceri (BPM)? Să aflăm în articolul nostru unde discutăm BPM și blockchain și cum lucrează amândoi împreună pentru a crea o soluție mai bună pentru companii.

În acest moment, avem tehnologii emergente care vor schimba modul în care funcționează soluțiile vechi. Luați BPM, de exemplu. BPM se referă la procese de afaceri – cum funcționează, se execută, se proiectează și se îmbunătățesc. Fiecare organizație caută acum descoperiri pentru îmbunătățirea fiecărui aspect al procesului de lucru, inclusiv îmbunătățirea propriilor soluții, cum ar fi BPM.

Acest articol este acum despre blockchain vs BPM.

Ce este managementul proceselor de afaceri?

Înainte de a ne adânci în BPM și blockchain, să analizăm managementul proceselor de afaceri.

Managementul proceselor de afaceri se ocupă de toate procesele de afaceri ale organizației, automatizându-le. Este un sistem care asigură că procesele care lucrează în organizații sunt eficiente în abordarea lor. Este o modalitate de automatizare și sistematizare a procese intra-organizatorice.

BPM vine cu propriul set de provocări. De exemplu, există întotdeauna o lipsă de încredere în sistem. De asemenea, există prea multe provocări atunci când vine vorba de stabilirea soluției BPM inter-organizaționale.

Ce este Blockchain?

Blockchain este o rețea descentralizată peer-to-peer în care fiecare coleg păstrează o copie a registrului. Este o rețea descentralizată care nu se bazează pe o autoritate centrală. Această idee simplă aduce inovația la masă. Caracteristicile sale cheie includ imuabilitatea, transparența și securitatea.

Citiți mai multe despre Blockchain aici: Blockchain pentru începători.

Blockchain poate schimba modul în care funcționează atât BPM inter, cât și intra-organizațional. Fiabilitatea tehnologiei blockchain îl face un candidat ideal în rețea pentru a rula soluția BPM în care rezolvă problemele de încredere în rândul colegilor. Toate tranzacțiile care sunt efectuate de soluția BPM sunt verificate folosind metoda consens implementată de rețeaua blockchain. Consensul funcționează excelent, deoarece asigură, de asemenea, că nodurile funcționează pentru a face ca rețeaua să funcționeze.

Cum va schimba Blockchain Managementul proceselor de afaceri

Ideea unei rețele imuabile transparente aduce o mulțime de opțiuni pentru afaceri. Cu o piață în schimbare rapidă, este important ca întreprinderile să fie cât mai transparente posibil fără a fi nevoie să renunțe la informații cruciale.

Soluție BPM Peer-to-Peer

Cu blockchain, BPM poate funcționa cu siguranță eficient și, de asemenea, poate ajuta organizațiile să reducă costurile. Software-ul de gestionare a proceselor Blockchain for Business este o soluție ideală pentru a îmbunătăți transparența, autenticitatea și fluxul informațional. În cele din urmă, sistemul BPM evoluează într-un soluție BPM de la egal la egal care poate funcționa între organizații. Oferă o propunere de valoare mai bună și asigură, de asemenea, că acționarii pot lucra împreună într-un mod eficient.

Punctele actuale de durere ale BPM includ încredere și eficiență. Blockchain rezolvă aceste două puncte de durere acționând ca un strat de comunicare pentru software-ul BPM. Nu numai asta, dar poate ajuta și diferite părți să lucreze prin liniile directoare de reglementare și să implementeze BPM între organizații.

Fără restructurare 

Un alt aspect pe care îl vor vedea organizațiile este că nu ar trebui să își restructureze drastic sau să își modifice procesul de lucru pentru a utiliza Blockchain pe soluția BPM. Aceasta înseamnă că nu există o nouă platformă care să necesite noi formări și infrastructuri. Blockchain oferă suficientă valoare în soluțiile BPM pentru a fi luate în considerare. Nu numai că oferă valoare pentru BPM inter-organizațional, dar face posibilă și o soluție BPM intra-organizațională eficientă și rentabilă. Prin urmare, BPM bazat pe Blockchain nu necesită nicio restructurare

Eliminarea entității centralizate

Cea mai mare schimbare este eliminarea unei entități centralizate. Aceasta elimină limitările furnizorului de soluții BPM terță parte. Aceasta înseamnă că datele nu pot fi blocate de un furnizor terț și că sunteți singurul proprietar al tuturor datelor generate de organizația dvs. și de părțile afiliate. Problemele de rezistență sunt, de asemenea, rezolvate cu utilizarea blockchain-ului în BPM, deoarece nu există un singur punct de eșec.

Contracte inteligente

Contractele inteligente joacă, de asemenea, un rol crucial în realizarea BPM. Beneficiază colaborarea întreprinderii prin construirea unei rețele descentralizate care este automatizată cu ajutorul contractelor inteligente. Prin utilizarea contractelor inteligente, companiile pot defini condițiile prin care informații sau active pot fi schimbate sau transferate. Acest lucru impune o regulă în sistem și asigură faptul că părțile respectă setul de reguli în întreaga rețea. De asemenea, înseamnă că integritatea fluxului de lucru este menținută în orice moment. În cele din urmă, contractele inteligente contribuie la asigurarea transparenței, încrederii și securității în rândul utilizatorilor rețelei.

Un alt avantaj al utilizării contractelor inteligente este auditul în timp real pentru fluxuri de lucru și procese. Auditul în timp real ajută la menținerea sistemului eficient și, de asemenea, rezolvă orice problemă, dacă este găsită.

Ciclul de viață și blockchain-ul BPM

Pentru a obține o mai bună înțelegere a impactului blockchain-ului asupra managementului proceselor de afaceri, să trecem prin cadrul ciclului de viață BPM și să vedem cum impactul blockchain-ului are loc pe fiecare fază.

Identitate

Unul dintre primii pași în BPM este identificarea procesului. În acest moment, companiile utilizează o perspectivă spre interior pentru a afla procesul. Blockchain poate îmbunătăți identificarea întregului proces prin evaluarea termenilor cheie asociați procesului, inclusiv punctele forte, slăbiciunea, amenințările și oportunitățile acestuia. Cea mai bună abordare este să faceți cercetarea corectă și să aflați procese care au afinitatea potrivită pentru blockchain și care pot beneficia de acesta.

Descoperire

Urmează descoperirea procesului în care scopul este de a găsi mai multe informații despre un proces, inclusiv modul în care procesează și reprezentarea acestuia similar modelului procesului așa cum este. 

În acest moment, companiile află despre acest proces făcând o mulțime de activități, inclusiv pasaje, interviuri, analize de documentare etc. Pe lângă acestea, sunt utilizate și câteva tehnici de automatizare. Toate acestea pot fi schimbate cu blockchain, deoarece poate ajuta la o mai bună colectare și fragmentare a datelor. 

Analiză

În faza de analiză, problemele din operațiunile procesului de afaceri sunt accesate. Pentru a face acest lucru, sunt utilizate datele prezente în cadrul organizației, inclusiv interne și externe. Este o idee bună să rulați procesul pe blockchain și apoi să extrageți date de acolo. Aceasta oferă o estimare bună a modului în care va funcționa procesul cu BPM alimentat de blockchain. Informațiile colectate pot ajuta, de asemenea, la detectarea mai multor probleme legate de proces și la descoperirea altor procese. 

Reproiectați

În faza de reproiectare, procesele sunt îmbunătățite sistematic. Pentru a face acest lucru, organizațiile utilizează construcția euristică de reproiectare. Dar, cu blockchain-ul, se pot realiza noi modalități noi de îmbunătățire a proceselor. De exemplu, includerea unui player extern poate îmbunătăți procesul dacă este automatizat utilizând contracte inteligente. Există multe permutări și combinații care trebuie accesate și gândite atunci când blockchain-ul este în joc.

Implementare

Cel mai mare impact al blockchain-ului în BPM poate fi văzut în faza de implementare. În acest proces, modelul este transformat într-un cod software. Blockchain poate ajuta la tranziție, deoarece poate oferi un context mai bun cu privire la modul în care ar trebui să funcționeze codul atunci când este implementat. Există, desigur, provocări atunci când vine vorba de implementarea BPM pe blockchain. Una dintre aceste provocări include definirea și identificarea abstractizării.

Execuţie

În cele din urmă, blockchain-ul poate ajuta, de asemenea, la execuție, îmbunătățind eficiența, transparența și securitatea. De exemplu, blockchain poate notifica imediat administratorul dacă este nevoie de atenție. De asemenea, contractele inteligente ajută la automatizarea întregului sistem.

Monitorizarea

În cele din urmă, monitorizarea este cu siguranță afectată de blockchain, deoarece ajută la analiza în timp real a soluției BPM instalate într-un cadru inter sau intra-organizație.

Oportunități și provocări

Adopția este una dintre cele mai mari provocări ale organizației. În prezent, soluțiile tradiționale BPM sunt integrate profund în companii, ceea ce le face greu de actualizat sau de modificat. În afară de adopție, o altă provocare este blockchain-ul în sine. Blockchain este o tehnologie emergentă, ceea ce înseamnă că implementarea acestuia într-un flux de lucru în evoluție este un efort riscant.

Lanțul de aprovizionare este unul dintre acele sectoare care vor beneficia enorm de mult prin integrarea tehnologiei blockchain. Poate ajuta la automatizarea acestuia și, de asemenea, poate beneficia de soluția BPM conectată, care este, de asemenea, alimentată de tehnologie.

Cea mai mare oportunitate este introducerea unui sistem RPA peer-to-peer care aduce capacitatea unui sistem RPA intraorganizațional. Face mai ușor pentru mai multe organizații să partajeze informații fără să se îngrijoreze de securitate, rezistență și imuabilitate.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul managementului proceselor noastre de afaceri și blockchain. Credeți că BPM și blockchain funcționează împreună? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me