Rolul tot mai mare al automatizării în aproape fiecare aspect al vieții de zi cu zi devine încet proeminent. Au dispărut zilele în care trebuia să vă amintiți liste de sarcini îndelungate sau să le scrieți pe bucăți de hârtie și să vă luptați pentru a le plasa acolo unde vă amintiți să le găsiți. Este mult efort care a intrat într-o listă simplă de sarcini. Treci la prezent; avem tehnologie care ne face treaba fără a fi nevoiți să ne strângem mintea cu o mulțime de informații.

Progresele tehnologice ne-au oferit modalități mai bune de stocare, prelucrare și accesare a datelor pe care le dorim în scopuri specifice. Unul dintre progresele tehnologice notabile, în acest caz, ar fi tehnologia blockchain. Blockchain este viitorul stocării datelor online, iar inovația în blockchain prezintă dovezi adecvate pentru aceleași.

Blockchain implică o tehnică unică pentru documentarea datelor utilizatorilor într-o rețea de sisteme sau mașini, fără a da proprietatea asupra datelor unei singure entități. Cei mai buni factori despre blockchain și potențialul său viitor se referă la sistemele de securitate și imuabilitatea datelor de pe blockchain.

Relația strânsă a blockchain-ului cu criptomoneda a fost un aspect notabil al anticipării viitorului blockchain-ului. Tehnologia blockchain a arătat un potențial promițător în transformarea sistemelor monetare și continuă să atragă atenția altor sectoare. Pe măsură ce tehnologia blockchain câștigă încet recunoașterea mainstream, să aruncăm o privire asupra modului în care blockchain este viitorul tehnologiei.

Înscrieți-vă acum: curs gratuit Blockchain

Importanța tehnologiei Blockchain

Pentru a înțelege potențialul viitor al tehnologiei blockchain, este important să înțelegem mai întâi tehnologia. De exemplu, clienții prezintă comportamente diferite și ar putea cădea în aceleași tipare la o reflecție mai atentă. Capacitățile de inteligență artificială din tehnologia modernă îi permit să stocheze și să analizeze intrări pentru a obține rezultate care se potrivesc cu tiparele tipice de consum ale clienților.

În cazul aplicațiilor de închiriere auto, cum ar fi Uber, nu trebuie să alimentați întotdeauna locația de preluare regulată. Deci, puteți observa că site-urile de comerț electronic precum Amazon și aplicațiile de închiriere precum Uber folosesc datele clienților și le folosesc pentru a-i determina pe clienți să facă achiziții repetate. Acum, blockchain-ul este viitor, deoarece schimbă complet acest mecanism și elimină intermediari precum Uber sau Amazon.

Dimpotrivă, oferă utilizatorilor capacitatea de a stoca informații la care un furnizor de servicii ar putea accesa fără niciun intermediar. Tehnologia blockchain introduce practic democrația în procesul de partajare și accesare a datelor în întreaga lume. Vă puteți gândi la blockchain ca doar un lanț de blocuri, în sens literal, blocurile servind ca depozite de informații.

Utilizatorii introduc informații în blocuri și sunt actualizați în bloc ca noduri sau înregistrări după ce fiecare computer din cluster verifică blocul. „Lanțul” din tehnologia blockchain oferă contact direct între furnizorii de servicii și utilizatori. Drept urmare, datele rămân unice și sigure, impunând în același timp taxe de tranzacție zero. Deci, se poate observa în mod clar potențialul blockchain-ului pentru îmbunătățirea transparenței și reducerea costurilor globale. Acestea sunt suficiente motive pentru a răspunde „de ce blockchain-ul este viitor”.

Pentru a înțelege importanța tehnologiei Blockchain, trebuie să învățați mai întâi „Caracteristicile cheie ale tehnologiei Blockchain“.

Cum funcționează Blockchain?

Următorul aspect important al tehnologiei blockchain care își poate explica potențialul ca tehnologie futuristă este funcționarea sa. Să ne gândim la aceasta ca la o rețea de baze de date cu proprietate comună sau foi de calcul. Foaia de calcul este gestionată în mod obișnuit și are privilegii de acces pentru mai multe rețele cu autorizare. În cazul blockchain-ului, trebuie să partajați foi de calcul destinatarilor doriți, în timp ce părțile interesate relevante au proprietatea comună a foii de calcul.

Dacă faceți modificări în foaia de calcul, atunci alte părți din rețea trebuie să le verifice. Prin urmare, nu trebuie să vă confruntați cu pierderi inutile de date sau manipulări pe toate canalele. Tehnologia Blockchain permite, de asemenea, găzduirea bazei de date prin mai multe computere din rețea. Prin urmare, blockchain-ul este viitorul tehnologiei pe baza descentralizării, în afară de imuabilitate și transparență.

Tehnologia blockchain include utilizarea rețelelor peer to peer pentru înlănțuirea blocurilor de date împreună pentru a permite accesul direct client-server. Când introduceți informații într-un bloc, nodurile colectează datele și le securizează cu funcții hash. Nodul distribuie, de asemenea, informațiile și sarcinile aferente în diferite rețele, promovând astfel proprietatea colectivă între blocurile din rețea.

Aflați mai multe despre cum funcționează Blockchain!

Un alt exemplu tradițional de funcționare a blockchain-ului poate oferi, de asemenea, informații suplimentare despre modul în care blockchain-ul este viitorul tehnologiei. Băncile au fost instituțiile tradiționale pentru tranzacțiile financiare. Pentru transferul de bani, trebuie să vizitați banca, să completați formularele necesare și apoi să transferați banii din contul dvs. în contul destinatarului prin bancă.

În era digitală, procesele îndelungate au fost înlocuite cu canale de plată precum Google Pay sau PayTM. Tehnologia Blockchain elimină necesitatea de a vă plăti prin bănci sau portaluri și vă ajută să efectuați transferuri directe de bani. Facilitatea unei astfel de comodități în executarea tranzacțiilor financiare cu încredere ar fi un factor proeminent în stimularea popularității blockchain-ului în viitor.

Blockchain Future Trends

Vorbind despre viitor, este mai bine să ne bazăm pe unele predicții pentru a înțelege cât de blockchain este viitorul tehnologiei. Iată câteva dintre previziunile pieței și statistici care fac ca analiștii de piață și economia să numească blockchain ca viitor.

  • Aproape jumătate din proprietarii de smartphone-uri fără acces la un cont bancar convențional ar folosi conturi de criptomonede cu acces mobil până în 2025.
  • Tehnologiile blockchain ar servi ca mecanism de autentificare pentru aproape 30% din știrile globale și conținutul video până în 2023.
  • Schimburi de criptomonede notabile care utilizează calcul multiparitate (MPC) pentru a permite protecția cheii private și semnarea ar crește de la 1% la 50% până în 2022.
  • Dezvoltarea generală și implementarea aplicațiilor descentralizate și a contractelor inteligente vor deveni standarde tehnice blockchain acceptate până în 2023.
  • Costurile ar depăși rentabilitatea pentru aproape 30% din contractele inteligente până în 2023.

Prin urmare, se poate observa clar că blockchain-ul este viitorul tehnologiei pentru aproape fiecare sector. Internetul obiectelor, guvernanța, tranzacționarea acțiunilor și operațiunile lanțului de aprovizionare – blockchain își face piața peste tot. Pe termen lung, inovația continuă blockchain ar avea ca rezultat intervenții pe termen lung ale blockchain-ului pentru toate aspectele vieții de zi cu zi. În același timp, blockchain-ul ar fi un instrument proeminent pentru perturbarea diferitelor industrii.

Gartner estimează că blockchain-ul este viitorul tehnologiei datorită dezvoltării rapide. Potrivit lui Gartner, platformele generale blockchain ar facilita interoperabilitatea, ușurința utilizării și accesului, scalabilitatea și suportul pentru tranzacții private de încredere. În plus, blockchain-ul va continua să ofere oportunități mai bune întreprinderilor de a-și răspunde preocupărilor cu privire la confidențialitatea datelor.

În prezent, tendințele menționate mai sus prezintă viitorul potențial al blockchain-ului și rolul său ca tehnologie perturbatoare. După realizarea acestor pași, blockchain-urile permise și blockchain-urile publice se pot uni în viitor. Deci, blockchain-ul poate permite, de asemenea, dezvoltarea de soluții pentru cazurile de utilizare publică, cu un control mai bun asupra calității de membru, a modelului de operare și a guvernanței, cum ar fi în blockchain-urile permise.

Tehnologia Blockchain devine populară cu noile și cele mai noi tendințe. Iată cele mai importante tendințe Blockchain pentru 2020.

Unde se îndreaptă viitorul Blockchain?

Abia s-ar confrunta cu dificultăți în a ajunge la concluzia că blockchain-ul este viitor cu informațiile menționate mai sus. Blockchain este promovat ca una dintre tehnologiile potențiale pentru contribuția valorii sociale prin rezolvarea circulației de știri false și conținut video. Tehnologia blockchain poate facilita, de asemenea, crearea de noi piețe financiare și de comerț electronic pentru populația mondială încă neatinsă de servicii bancare.

Cu toate acestea, tendințele nu par să atingă cifrele așteptate în curând! Deci, ce împiedică adoptarea tehnologiei blockchain? Tehnologia blockchain, chiar dacă este puternică, are limite în ceea ce privește maturitatea. Trebuie să dezvolte și să asigure întreprinderilor asigurarea vizibilității și utilității dorite a pieței pentru diferite cazuri de utilizare.

Multe dintre proiectele blockchain pentru întreprindere sunt încă în faza de experimentare, iar tehnologiile blockchain nu au reușit să se potrivească cu așteptările de a încuraja noi modele de afaceri și schimbări societale. Pe de altă parte, experții recomandă să stai departe de a fi dezamăgiți rapid de potențialul blockchain-ului.

Multe rapoarte Gartner au subliniat deja că tehnologia blockchain va atinge vizibilitatea și adoptarea dorită a pieței până în 2023. Rapoartele subliniază în primul rând factori precum progresul tehnologiei blockchain și sprijinul pentru cazurile de utilizare pragmatică ca motive pentru susținerea pe termen lung și îmbunătățirea valoarea tehnologiei blockchain.

Citiți mai multe despre viitorul tehnologiei Blockchain.

Cuvinte finale

Într-o notă finală, este evident să observăm că tendințele viitoare ale blockchain-ului ar necesita timp pentru a-și dezvolta importanța. Cel mai important dintre toate, tehnologia blockchain asigură posibilitatea îmbunătățirii transparenței și imuabilității datelor și descentralizarea îmbunătățită a informațiilor. De la înființarea sa cu sosirea criptomonedelor, blockchain-ul a arătat un potențial imens pentru transformarea abordărilor convenționale pentru tranzacțiile financiare.

Deci, practic, blockchain-ul este viitorul tehnologiei care poate aduce contribuții vitale la dezvoltarea economică globală. Unul dintre punctele culminante notabile pe termen lung cu tehnologia blockchain ar fi independența completă față de back-end. Utilizatorii nu trebuie să se preocupe de interfața cu blockchain-ul, de selectarea platformei, a contractelor inteligente și a algoritmilor de consens.

Singurul accent al utilizatorilor din blockchain ar fi pe contracte inteligente și aplicații descentralizate. În prezent, evoluțiile lente, dar remarcabile, ale tehnologiei blockchain prezintă perspective strălucite pentru utilizarea pe scară largă a blockchain-ului. De exemplu, Facebook și PayPal intenționează să faciliteze serviciile de portofel de criptomonede pe bază de telefonie mobilă până în 2022 pentru mai mult de 750 de milioane de clienți. Pare o propunere corectă pentru viitorul blockchain-ului!

Viitorul tehnologiei blockchain este luminos, chiar și blockchain-ul în sine este viitorul. Deci, este momentul potrivit pentru a-ți începe cariera în tehnologia Blockchain. Pentru a vă ajuta în călătoria dvs. Blockchain, oferim curs gratuit Blockchain; înscrieți-vă acum pentru a merge mai departe!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me