Nu este un secret faptul că piața criptomonedelor este extrem de volatilă, iar prețul criptomonedelor precum Bitcoin (BTC) crește și scade agresiv. Acest tip de mișcare a prețurilor nu este ideal pentru o monedă și de aceea conceptul de monede stabile câștigă aderență.

Un preț stabil al monedei este de obicei legat de un alt activ, cum ar fi o monedă fiat, cum ar fi dolarul sau un activ, cum ar fi aurul. Unul dintre avantajele majore ale acestei abordări este că monedele fiat sunt mult mai stabile, ceea ce înseamnă că o monedă stabilă este mai utilizabilă în condiții din lumea reală, comparativ cu monedele nestabile..

Bitcoin, de exemplu, a crescut de sub 5.000 USD în 2017 și a reușit să depășească 19.000 USD înainte de sfârșitul anului. Cu toate acestea, prețul său în acest an a scăzut față de maximele anterioare văzute anul trecut și a atins chiar un minim de aproximativ 6.000 USD, prețul rămânând extrem de volatil. Acest lucru îl face mai puțin utilizabil ca monedă și subliniază unul dintre dezavantajele majore ale criptomonedelor în tranzacții.

Cu astfel de criptomonede, modificările sunt că un produs cumpărat astăzi cu o anumită sumă nu poate fi cumpărat cu aceeași sumă mâine dacă prețul fluctuează. Un preț stabil al monedelor are astfel mai mult sens atunci când este legat de o monedă stabilă, deoarece nu numai că este mai utilizabil pentru tranzacțiile zilnice, ci permite, de asemenea, tranzacțiile la schimb să fie mai ușoare, asigurând în același timp o pierdere mai mică de valoare..

Rolul monedelor stabile în marea schemă a lucrurilor

Criptomonedele majore precum Bitcoin și Ethereum (ETH) nu sunt ideale pentru tranzacțiile de zi cu zi datorită volatilității lor ridicate. Unul dintre principalele motive pentru care există este facilitarea plății digitale cu ușurință și într-un ritm rapid. Stabilitatea stabilă a prețului monedelor le face mai potrivite pentru plăți digitale decât omologii lor instabili.

Utilizarea reală a monedelor stabile le face mai potrivite pentru utilizare în special în industria bancară pentru a facilita transferul de numerar sau plăți peste granițe. Acest lucru explică de ce mai multe companii devin mai interesate de monede stabile.

Criptomonedele stabile își bazează stabilitatea pentru a atrage adopția. Multe organizații bancare din întreaga lume au căutat să utilizeze tehnologia blockchain și criptocurrency pentru a-și îmbunătăți serviciile. O criptomonedă stabilă are atât de mult sens pentru astfel de bănci, deoarece ajută la evitarea pericolelor volatilității care există în criptomonedele obișnuite.

Un bun exemplu de criptomonedă stabilă este Pripon (USDT) care este legat de dolarul SUA. Utilizarea unei astfel de criptomonede este, de asemenea, avantajoasă pentru comercianții care utilizează schimburi de criptare care nu oferă perechi valutare cu monede precum dolarul SUA. Având o criptomonedă care oferă o valoare similară, este mai ușor pentru comercianți să încaseze rapid, în special în condiții de piață riscante. Cu alte cuvinte, se poate considera că are un dolar SUA digital.

Între timp, ICO-urile monede stabile sunt similare cu ICO-urile altor criptomonede, dar avantajul monedelor stabile este că promit mai multă stabilitate în comparație cu criptomonedele nestabile. În același mod, există portofele de monede stabile care pot fi utilizate pentru a stoca monede stabile.

Volatilitatea activului este legată de un factor de luat în considerare?

De asemenea, merită subliniat faptul că o monedă stabilă este la fel de stabilă ca moneda sau activul pe care se bazează. De exemplu, valoarea dolarului crește sau coboară, deoarece este tranzacționată și pe piețele valutare. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că valoarea lor este afectată atunci când moneda fiduciară este afectată de factori de piață, cum ar fi inflația și acesta este unul dintre dezavantajele unor astfel de criptomonede..

Monedele stabile sunt încă un concept relativ nou pe piață. Cu toate acestea, dacă sunt implementate corect, cel mai probabil vor câștiga mai multă popularitate și, de asemenea, vor avea un impact pozitiv semnificativ pe piața valutară digitală. Până în prezent, prețurile stabile ale monedelor au demonstrat că au un caz de utilizare valoros și, prin urmare, ar putea fi aici pentru a rămâne.

rezumat

Monedele stabile pot oferi o privire asupra viitorului criptomonedelor ca o opțiune mai stabilă pentru tranzacțiile online de zi cu zi.

Ți-a plăcut acest articol? Verificați Stellar vs Ripple și NEO vs Ethereum.

Nou în această lume? Aruncați o privire la ghidul complet pentru începători despre cum să investiți în cripto.

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Faceți-vă propriile cercetări și asigurați-vă că ați citit Renunțarea completă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me