Platformele blockchain sunt vitale pentru a pune la dispoziția întreprinderilor tehnologia blockchain. În realitate, aceste platforme blockchain economisesc foarte mult timp și resurse. Dar cum o fac?

Ei bine, dacă veți lucra la soluția dvs. blockchain și trebuie să creați platforma de la zero, va dura, fără îndoială, mult timp, nu-i așa? Dar cu ajutorul acestor platforme, puteți avea acum o bază pentru propriile nevoi.

Majoritatea acestor platforme oferă personalizare și puteți face acest lucru pentru a adăuga caracteristicile dvs. pe platformă. Deci, pe termen lung, toate platformele din lista de platforme blockchain vă vor economisi foarte mulți bani și timp.

Astfel, pentru a vă ajuta să găsiți platforma dorită, am creat o listă de platforme blockchain. Mai mult, veți obține, de asemenea, o comparație a platformelor blockchain după ce am acoperit toate platformele. Dar înainte de orice altceva, voi explica pe scurt ce este o platformă blockchain.

Asadar, haideti sa începem!

 

Contents

Ce este o platformă Blockchain?

În primul rând, să începem cu una dintre cele mai fundamentale întrebări pe care le aveți în minte – „ce este o platformă blockchain?” De obicei, platformele blockchain sunt platforme structurate distribuite care ajută la dezvoltarea de aplicații descentralizate.

Mai mult, aceste platforme pot fi atât fără permisiune, cât și permise. Unele dintre puținele populare de pe piață sunt Hyperledger, Corda, Ethereum, etc..

Toate au platforme blockchain pe care le puteți utiliza pentru a vă crea propriile soluții personale blockchain.

De asemenea, există multe tipuri diferite de platforme pentru diverse industrii. Toate au, de asemenea, rezultate diferite. Asigurați-vă că alegeți cea mai potrivită pentru compania și industria dvs..

Nu, știi ce este o platformă blockchain. Pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună platformă, am elaborat o listă de criterii pe care ar trebui să le luați în considerare.

Deci, să vedem care sunt acestea.

 

Cum să selectați platforma Blockchain perfectă?

Există câteva criterii pe care trebuie să le urmați în selectarea unei platforme pentru compania dvs. Aceste criterii sunt esențiale, deoarece atunci puteți face o comparație a platformelor blockchain și puteți vedea cum funcționează acestea în fiecare segment.

Acest lucru vă va ajuta cu siguranță să decideți pe care să îl ridicați. Oricum, să verificăm toate criteriile unul câte unul.

 

Platforma este complet dezvoltată sau este încă în fază de dezvoltare?

Aceasta este o problemă uriașă atunci când vine vorba de selectarea platformei blockchain perfecte. De ce totuși? Ei bine, pentru că dacă alegeți o platformă care este încă în curs de dezvoltare, aceasta nu vă va oferi întregul potențial dorit.

De asemenea, un alt lucru este că nu doriți să utilizați o platformă care a fost, de asemenea, depreciată. Deci, dacă dezvoltatorii au încetat să mai adauge actualizări sau să remedieze erorile, platforma respectivă este dificilă.

Prin urmare, ar trebui să verificați ce etapă este platforma. Pentru aceasta, puteți utiliza GitHub sau site-ul oficial al acestora sau așa mai departe. Practic, asigurați-vă că platforma pe care o alegeți este complet dezvoltată, testată de multe ori și gata de utilizare.

 

De ce fel de blockchain ai nevoie?

Problema este că tipul de blockchain de care veți avea nevoie se va baza exclusiv pe soluția dvs. Este posibil să aveți mai multe soluții blockchain pe lista dvs. și acestea pot necesita diferite tipuri de blockchain pentru a funcționa.

Dar, înainte de a ști ce tip de blockchain aveți nevoie, trebuie să aflați despre aceste tipuri chiar de la început. Astfel, încercați să urmați un curs blockchain care vă va ajuta să înțelegeți mai bine conceptele.

Pentru a vă ajuta, avem o mulțime de cursuri blockchain care oferă cele mai bune dintre cele mai bune informații despre subiectul menționat.

Oricum, odată ce vă dați seama dacă platformele private, publice sau federate sunt potrivite pentru dvs., vă puteți filtra favoritele.

 

Ce limbaje de programare acceptă platforma?

Da, limbajele de programare contează atunci când vine vorba de alegerea platformei perfecte pentru soluția dvs. Deoarece blockchain este o tehnologie nouă, sunt introduse multe alte limbaje de programare moderne.

Așadar, găsirea unei echipe perfecte de dezvoltare, cu cunoștințe în limba respectivă, poate fi severă. De asemenea, în multe cazuri, diferitele limbaje de programare pot reprezenta o amenințare dacă doriți să îl integrați în rețelele dvs. vechi existente.

Prin urmare, asigurați-vă că știți ce tip de limbaj de programare acceptă platforma sau ce tip de SDK va trebui să utilizați platforma respectivă.

După ce înțelegeți ce poate realiza echipa dvs., puteți selecta platforma pe baza acestui lucru.

 

Platforma este populară?

Popularitatea platformei contează, de asemenea, foarte mult. În orice caz, există multe platforme tehnologice blockchain pe piață. Dar nu toate au potențialul deplin de a extrage o soluție de întreprindere.

De fapt, numărul tot mai mare de platforme blockchain este destul de epuizant. Toată lumea încearcă acum să-și construiască unul fără să ia în considerare calitatea platformei.

Pentru cazurile de utilizare a întreprinderii, veți avea nevoie de o platformă de încredere și care provine de la un brand renumit. Mai mult, trebuie să vă asigurați că platforma este pe deplin capabilă să protejeze toate informațiile companiei dvs..

Astfel, asigurați-vă întotdeauna că alegeți platformele care sunt populare în prezent pe piață, iar alte persoane îl folosesc deja. Mai mult, asigurați-vă că echipa de dezvoltatori are în spate și o reputație.

 

Ce tip de metodă de consens utilizează platforma?

Poate fi destul de dificil să folosești o platformă dacă nu știi ce fel de protocol consens folosește sau acceptă platforma respectivă. În realitate, o platformă blockchain poate sprijini mai multe metode de consens, cum ar fi Hyperledger Fabric, Sawtooth etc..

Mai mult, acest tip de platformă are o structură modulară, iar cele mai bune platforme blockchain oferă mai multă personalizare.

Amintiți-vă că unele dintre protocoalele de consens sunt înfometate de putere, deci pot ocupa o mulțime de resurse. De asemenea, alegerea unui algoritm de consens BFT este cel mai bun scenariu aici. Dacă doriți să aflați mai multe despre protocoalele de consens, asigurați-vă că consultați cursurile noastre blockchain pentru asta.

 

Platforma oferă funcția de contract inteligent?

Ei bine, nu toate platformele blockchain oferă o caracteristică de contract inteligent. Problema este că soluția dvs. are nevoie într-adevăr de contracte inteligente. În realitate, utilizarea contractelor inteligente este extrem de utilă într-un mediu de întreprindere, deoarece automatizează multe contracte.

De asemenea, utilitatea acestei funcții este imensă și pot înțelege dacă sunteți tentați să o adăugați la soluția dvs. chiar dacă nu aveți nevoie de ea. Dar va ocupa resurse doar fără nici o utilitate.

Deci, dacă aveți cu adevărat nevoie de această funcție, asigurați-vă că selectați o platformă care o oferă. Este și o caracteristică foarte complicată, deci nu toate platformele o pot scoate pe un ton similar sau eficient.

Puteți utiliza tabelul nostru de comparație cu platformele blockchain pentru a afla și asta.

 

Soluția dvs. Blockchain are nevoie de scalabilitate? Dacă da, cât?

Ei bine, scalabilitatea este o problemă uriașă când vine vorba de blockchain. În realitate, blockchain-ul public pare să fie mult în urmă în dosarul lor. În realitate, deoarece sunt deschise pentru toți, necesită o mulțime de resurse și încetinește drastic sistemul.

Prin urmare, sunt departe de a fi scalabile. Dacă nu căutați scalabilitate, atunci și utilizarea unui blockchain public vă poate ajuta.

Dacă într-adevăr aveți nevoie de ea, asigurați-vă că alegeți o platformă ușor de scalat. De exemplu, multe platforme private sau federate sunt scalabile, dar nivelul acesteia pare să varieze mult.

Examinați-vă din nou soluția și asigurați-vă că selectați o platformă capabilă să vă gestioneze toate nevoile.

 

8 cele mai bune platforme Blockchain

Acum, pentru a vă ajuta în parcursul dvs. blockchain, am ales 8 dintre cele mai bune platforme pe care le utilizați în soluțiile dvs. de contabilitate distribuită. Așadar, să vedem ce sunt acestea, nu-i așa??

Ethereum

Tip de registru: fără permisiune

Algoritmul de consens: Dovada muncii

Contract inteligent: Da

 

Ethereum este una dintre platformele blockchain open source din lista noastră. Pentru a fi franc, este una dintre cele mai bune platforme blockchain de pe piață chiar acum. Chiar dacă nu are permisiunea și vine cu propriul set de probleme, totuși Ethereum reușește să predomine pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Ethereum a devenit live în 2015 și, din acel moment, a câștigat o popularitate masivă. Vine cu criptomoneda sa nativă, Ether și Gas. Evident, pe această platformă, oricine se poate alătura și participa la procesul de consens.

Deci, dacă soluția dvs. blockchain are nevoie într-adevăr de un mediu deschis, atunci mergi pentru Ethereum poate fi cel mai bun pariu.

De asemenea, această platformă rulează în Proof of Work, care este de fapt un consens destul de puternic. Mai mult, nu oferă opțiuni de tranzacție privată.

Dar dacă sunteți cu adevărat interesat de Ethereum pentru întreprinderea dvs., atunci puteți utiliza și versiunea lor privată. Ethereum Enterprise Alliance este responsabilă pentru această versiune privată a Ethereum.

În realitate, această versiune vine cu toate avantajele blockchain-ului public, cu un plus de confidențialitate în mix. De asemenea, va crește alături de versiunea publică și vice versa.

Cea mai bună parte a acestei platforme este că combină atât tehnologia privată, cât și cea publică pentru a vă oferi rezultatul final.

Chiar dacă încă rămâne un pic în urma criteriilor tranzacției pe secundă.

 

Tesatura Hyperledger

Tipul de registru: permis

Algoritm de consens: Solo, Kafka, Raft

Contract inteligent: Da

 

Hyperledger Fabric este aici pentru a schimba definitiv industria. În realitate, este una dintre cele mai bune platforme blockchain de pe piață chiar acum. Este, de asemenea, unul excelent în lista de platforme blockchain open source pe care o avem. Așadar, vă puteți aștepta să obțineți acces gratuit la codul său și nu va trebui să plătiți nimic pentru asta.

Fabricul a devenit în 2015 după Ethereum și este produsul Proiectului Hyperledger. Hyperledger este de fapt un proiect umbrelă sau un fel de consorțiu în care dezvoltă blockchain pentru a-l face accesibil tuturor.

Dacă sunteți interesat de o platformă blockchain care este permisă și poate merge cu orice tip de industrie, atunci Fabric este cu adevărat o alegere excelentă.

Oricum, Hyperledger Fabric vine cu un model arhitectural puternic cu o structură modulară. Înseamnă că puteți conecta orice tip de caracteristică și să o utilizați. Prin urmare, este extrem de personalizabil.

Mai mult, folosește un algoritm de consens mai puțin înfocat de energie pentru a ajunge la un acord. De asemenea, oferă scalabilitate și nu încetinește atunci când sunt mulți participanți la platformă.

În realitate, oferă contracte inteligente, dar aici se numește cod de cod.

 

Hyperledger Sawtooth

Tip de registru: permis / fără permis

Algoritm de consens: PBFT, PoET, Raft

Contract inteligent: Da

 

Hyperledger Sawtooth este o altă completare excelentă a listei noastre de platforme blockchain open source. În realitate, este, de asemenea, o altă producție a Linux Foundation și Intel a contribuit foarte mult la aceasta. Folosirea acestuia este complet gratuită și puteți obține codurile direct de la GitHub.

De asemenea, puteți utiliza această platformă în orice tip de industrie, deoarece dezvoltatorii au conceput arhitectura în acest fel. În realitate, această platformă este, de asemenea, extrem de personalizabilă.

Este de fapt o platformă de clasă enterprise, care este modulară și concepută pentru a implementa, crea și executa tehnologii de registre distribuite.

Trebuie să vă întrebați – care este principala diferență între Sawtooth și Fabric?

Ei bine, este de fapt tipul de registru în care sunt diferite. Fabric este o platformă complet permisă; pe de altă parte, puteți utiliza Sawtooth ca fiind permis și fără permisiunea ambelor. În plus, există și alți factori și îi puteți vedea în tabelul de comparație al platformelor blockchain mai târziu.

Dacă doriți o platformă care este foarte ușor de integrat, atunci ar trebui să mergeți pentru Sawtooth. De asemenea, o altă caracteristică excelentă a Sawtooth este că folosește un alt algoritm Dovada timpului scurs, care este mult mai avansat decât Raft.

 

Hyperledger Iroha

Tipul de registru: permis

Algoritmul de consens: Algoritmul YAC (încă un alt consens)

Contract inteligent: Da, dar predefinit

 

Hyperledger Iroha este, de asemenea, o platformă blockchain destul de populară. Este, de asemenea, una dintre platformele blockchain open source care oferă o valoare bună. În realitate, Iroha este de fapt destul de ușor de utilizat și conceput în acest fel.

Dacă simțiți că alte platforme sunt dificil de controlat sau de aflat, atunci puteți verifica aceasta. În realitate, este în principal pentru a ajuta companiile de întreprinderi să construiască aplicații securizate, de încredere și rapide.

Oricum, structura subiacentă este destul de simplă și, evident, este modulară. Folosește un algoritm de consens complet diferit numit Algoritmul încă un alt consens (YAC). În realitate, acest protocol este extrem de rapid și securizat.

Cu toate acestea, are o ușoară limitare în ceea ce privește contractele inteligente. Ei bine, oferă contracte inteligente, cum ar fi caracteristica, dar vine cu șabloane de contracte predefinite, mai degrabă decât cu modele complet personalizabile.

Așadar, îl puteți folosi în continuare, dar nu îl puteți personaliza după cum doriți.

Dar, în general, este o platformă bună și multe companii o folosesc deja.

 

Clipoci

Tipul de registru: permis

Algoritm de consens: vot probabilistic

Contract inteligent: nu

 

Ripple este o completare excelentă la lista noastră de platforme blockchain. Ei bine, Ripple și-a început călătoria înapoi în 2012, dar apoi a fost numit Opencoin. Oricum, mai târziu în 2015, în cele din urmă l-au redenumit, Ripple. În realitate, Ripple este potrivit în principal pentru companiile financiare.

De fapt, ei au dorit să conecteze toate băncile, corporațiile, furnizorii de plăți și schimburile de active din aceeași rețea.

Oricum, Ripple oferă RippleNet, care este o platformă globală de tranzacții gratuite. Puteți utiliza această platformă pentru a efectua plăți oriunde, oricând în lume. Mai mult, schimbă într-adevăr modul în care vedem bancar în prezent.

Știți cât va dura pentru a procesa tranzacția dvs. în Ripple? Doar 4 secunde! Folosind Ripple, puteți obține acces la noi piețe, puteți obține mai mulți clienți, aveți mai multă securitate și puteți avea un sistem de microplăți.

Oricum, dacă sunteți o companie de întreprindere care lucrează la o soluție financiară, atunci ar trebui să o verificați cu siguranță.

 

Cvorum

Tipul de registru: permis

Algoritm de consens: Raft, Istanbul Toleranța bizantină la defecțiuni

Contract inteligent: Da

 

Cvorumul este o altă platformă excelentă pe această listă de 8 cele mai bune platforme blockchain. În realitate, Quorum este de fapt o inspirație din Ethereum Network. J.P.Morgan se află în spatele dezvoltării Quorum și a folosit Ethereum ca bază pentru a-l proiecta.

Cu toate acestea, nu este permis fără Ethereum; mai degrabă, este permis. În realitate, platforma este pentru a vă asigura că obțineți o viteză mare și un randament ridicat în orice mediu. Mai mult, este scalabil, dar are și limitările sale.

Spre deosebire de Ethereum, Quorum folosește un proces ușor de consens pentru a ajunge la un acord. Mai mult, acest lucru economisește o mulțime de resurse pe termen lung.

Cea mai bună caracteristică a Quorum este că oferă noduri autorizate care gestionează platforma. De asemenea, oferă tranzacții private și sisteme de registre.

În prezent, există multe întreprinderi care folosesc Quorum pentru a-și alimenta propriile soluții blockchain. Dacă doriți o platformă stabilită, atunci ar trebui să o verificați cu siguranță.

 

Corda

Tipul de registru: permis

Algoritmul de consens: Consensul conectabil

Contract inteligent: Da

 

Corda este cu siguranță una dintre cele mai bune platforme blockchain de pe piață chiar acum. În realitate, platforma este permisă, deci veți avea nevoie de acces autorizat pentru a intra în rețea. Oricum, R3 a dezvoltat de fapt această platformă.

Mai mult, vine în două versiuni diferite – Corda și Corda Enterprise. În realitate, versiunea enterprise nu este de fapt open source. Deci, va trebui să îi contactați pentru a avea acces la acesta. Dar puteți obține acces la versiunea software open-source chiar de pe site-ul lor web.

Dacă sunteți interesat de o platformă care se învârte în jurul producției de calitate și a infrastructurii de rețea puternice, atunci o puteți verifica.

Oricum, anterior, Corda era exclusiv pentru industriile financiare, dar acum multe alte industrii folosesc această platformă pentru soluția lor.

Cea mai bună caracteristică a Corda este că oferă un serviciu de firewall care este cam imposibil de pătruns. Deci, utilizarea acestui sistem pentru rețeaua dvs. de internet poate fi foarte mare.

Dar oferă și un randament ridicat, confidențialitate, scalabilitate și așa mai departe.

 

Hedera Hashgraph

Tipul de registru: permis

Algoritm de consens: Toleranță asincronă la defecțiuni bizantine

Contract inteligent: Da, dar are nevoie de API specializat

 

Trebuie să vă întrebați de ce am inclus Hedera Hashgraph în această listă de platforme blockchain, chiar dacă nu este blockchain tehnic. Ei bine, de fapt nu este un blockchain, ci un sistem de registru distribuit precum blockchain.

Chiar dacă nu este o platformă blockchain, aceasta oferă caracteristici minunate despre care ar trebui să știți cu siguranță. În realitate, Hedera Hashgraph este o platformă foarte corectă, sigură și rapidă.

Prin urmare, folosește o metodă de consens diferită numită Toleranță asincronă bizantină la erori, care este robustă împotriva oricărui atac.

Cu toate acestea, există o ușoară problemă cu caracteristica contractului inteligent. În realitate, oferă un contract inteligent, dar trebuie să aveți un API special pentru asta. Pentru a vă ajuta să îl utilizați, acestea oferă acest API, care vă permite să utilizați contractul inteligent bazat pe Solidity al Ethereum.

Oricum, cea mai bună caracteristică a acestei platforme este că oferă peste 50K tranzacții în fiecare secundă. Deci, înseamnă că este al naibii de rapid în comparație cu toate celelalte platforme de pe această listă.

Dar cum se face asta? Ei bine, sistemul său de registru unic asigură de fapt că poate oferi tranzacții paralele.

Multe companii folosesc deja această platformă. Astfel, l-am inclus ca o alternativă bună la alte platforme.

 

Tabelul de comparație pentru platformele Blockchain Ultimate

Ethereum

Hyperledger-Fabric

Hyperledger-Sawtooth

Hyperledger-Iroha

Corda

Clipoci

Cvorum

Hedera Hashgraph

Tip Ledger

Fara Permisiuni Per-misionat Fără misiune și fără misiune

 

Complet per-misionat Per-misionat Per-misionat Complet per-misionat Per-misionat

Algoritmul de consens

Dovada muncii Solo, Kafka, Raft PBFT, Poet, Raft Algoritmul YAC Consensul conectabil Vot probabilistic Raft, Istanbul BFT BFT asincrono

Contract inteligent

Da, dar mai ales predefinită X da

(Folosind API)

Focus pe industrie

Trans-industrie Trans-industrie Gamă largă – Industrie Trans-industrie Financiar / transindustrial Industria financiara Trans-industrie Trans-industrie

Viteza tranzacției

~ 20 TPS >2000 TPS >1000 TPS ≤1000 TPS ~ 170 TPS ~ 1500 TPS ~ 100 TPS ~ 50k + TPS

Limbajul contractului inteligent

Soliditate Du-te, Java, JavaScript Python, JavaScript, Go, Java, Rust, C++ C++ Kotlin, Java Soliditate Soliditate (folosind API)

 

 

Gânduri de sfârșit

Platformele Blockchain sunt aici pentru a vă ajuta cu minunata voastră călătorie. În realitate, dezvoltarea unei soluții la nivel de întreprindere este destul de dificilă. Mai ales dacă veți folosi o tehnologie complet diferită și nouă pentru asta.

Dar, pentru a vă ajuta, multe platforme blockchain open source pot economisi mult timp și energie. Mai mult decât atât, au pregătit să utilizeze o rețea care are nevoie doar de câteva modificări și o puteți face pentru orice industrie doriți.

În acest ghid, v-am anunțat cum să selectați o platformă și am făcut o comparație a tuturor platformelor populare în prezent pe piață. Sperăm că, folosind acest ghid, acum îl puteți selecta pe cel perfect pentru nevoile dvs..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me