Căutați să aflați ce probleme rezolvă acest blockchain? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit

Dacă trebuie să numiți primele trei tehnologii care schimbă lumea din jurul nostru, atunci una dintre aceste tehnologii ar fi blockchain. Nu există nicio îndoială că blockchain-ul crește. Chiar și cifrele nu mint, deoarece dimensiunea pieței globale a blockchain-ului este pregătită să crească la 3 miliarde de dolari USB în 2020, până la un nivel uluitor. 39,7 miliarde de dolari până în 2025.

Cei mai mari beneficiari sunt secțiunea de întreprinderi din societatea noastră, deoarece își pot eficientiza procesele de lucru pentru a le face mai eficienți, mai fiabili și mai scalabili. Avem deja Hyperledger, care este un ecosistem open-source de tehnologii blockchain menite să furnizeze instrumente, biblioteci și cadre de întreprindere pentru dezvoltare și implementare fără probleme.

Utilizatorul final ca tine și mine sunt, de asemenea, beneficiați. De exemplu, gestionarea asigurărilor poate fi îmbunătățită de mai multe ori datorită colectării și depunerii automate de dovezi. Blockchain elimină, de asemenea, rolurile multor intermediari, făcând procesul mai fiabil, mai accesibil și mai rapid!

Toate acestea conduc la o singură întrebare: „Ce probleme rezolvă blockchain?”

În acest articol, vom demitiza problemele rezolvate de blockchain, astfel încât să îl puteți înțelege mai profund. Dar, înainte de a face acest lucru, să aflăm mai multe despre Blockchain și ce face?

Ce este Blockchain?

Blockchain este o rețea de colegi în care fiecare coleg poate face tranzacții și partaja informații fără a fi nevoie de o autoritate centralizată. Rețeaua peer-to-peer este alimentată folosind metode de consens care validează tranzacțiile. Puteți să vă gândiți la el ca la blocuri care sunt înlănțuite între ele, unde fiecare bloc conține tranzacții.

Datele sunt scrise odată în bloc și sunt, de asemenea, imuabile, ceea ce face foarte dificilă modificarea sau modificarea actorilor rău intenționați. Încă un lucru care face blockchain-ul atât de uimitor este transparența pe care o oferă. Dacă cineva trimite o tranzacție către un alt partener, atunci tranzacția este transmisă către oricare alt partener, astfel încât să poată fi validată și stocată.

Capacitatea de a funcționa fără o autoritate centrală aduce o mulțime de oportunități utilizatorilor, în special organizații mari care își rafinează serviciile pentru utilizatorii finali..

Pe scurt, caracteristicile cheie ale blockchain-ului includ următoarele:

  • Blockchain este o rețea peer-to-peer
  • Nu necesită nicio autorizare centralizată pentru a funcționa corect
  • Utilizează metode de consens pentru validarea tranzacțiilor
  • Folosește criptografie care oferă o securitate mai bună
  • Alte beneficii ale blockchain-ului includ transparența și imuabilitatea

Doriți să citiți mai multe? Apoi, ar trebui să consultați ghidul nostru detaliat despre Blockchain aici: Blockchain For Beginners: Getting Started Guide.

Există alte tipuri de tehnologie blockchain care utilizează alte forme de implementări și au alte beneficii. Dacă sunteți interesat, verificați Hyperledger și Corda.

problemele pe care blockchain le rezolvă

Blockchain nu poate rezolva toate problemele

Un alt lucru pe care vrem să îl discutăm este rolul exact al blockchain-ului. Teoretic, blockchain-ul poate fi utilizat în aproape fiecare sector de acolo.

Cu toate acestea, nu înseamnă că blockchain-ul este menit să rezolve toate problemele de acolo. Cu siguranță a început revoluția criptomonedelor, dar mai este încă un drum lung de parcurs până când acesta poate fi profund integrat în societatea noastră la fel ca electricitatea și internetul.

Dar, chiar acum, putem spune că blockchain-ul este promițător. Poate oferi medii durabile pentru diferite sectoare în care poate rezolva unele aspecte ale acestuia pentru moment. Cu timpul, poate ajuta la rezolvarea altor probleme de bază mai presante asociate cu acesta.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți problemele rezolvate de blockchain-uri, să le enumerăm și să le parcurgem una câte una.

Probleme rezolvate de Blockchain

Lanț de aprovizionare

Nu există nicio îndoială că lanțul de aprovizionare se află în centrul economiei noastre. Orice problemă din lanțul de aprovizionare poate avea un impact asupra întregii rețele de afaceri.

În prezent, există multe probleme diferite prin care trece lanțul de aprovizionare. Una dintre aceste probleme include întârzierea procesului lanțului de aprovizionare, fraude și lipsa transparenței în întregul lanț de aprovizionare. Toate aceste probleme există datorită utilizării metodelor și sistemelor tradiționale care nu sunt interconectate pentru a oferi o experiență perfectă.

Rețeaua este formată din mai multe entități, inclusiv producători, furnizori ai lanțului de aprovizionare, distribuitori, magazine de cărămidă și mortar, afaceri și utilizatorul final. Dacă lucrurile nu funcționează conform intenției, toți jucătorii suferă.

De aceea, este important să ne asigurăm că lanțul de aprovizionare rămâne cât mai eficient posibil. De asemenea, un alt lucru care trebuie rezolvat este detectarea și eliminarea fraudei.

Blockchain poate ajuta la rezolvarea problemei prin transparență, imuabilitate și capacitatea de a urmări pachetele prin întregul proces de lanț de aprovizionare.

Informațiile nu numai că protejează mărfurile de fraude, ci și asigură faptul că participanții la lanțul de aprovizionare sunt informați de îndată ce ceva are nevoie de atenție. De asemenea, toată lumea din lanțul de aprovizionare se află pe aceeași pagină.

Urmărirea în timp real a lanțului de aprovizionare ajută furnizorii de curierat care pot soluționa litigiile cu informațiile disponibile.

În acest moment, există multe companii care utilizează blockchain pentru lanțuri de aprovizionare, inclusiv Walmart pentru urmărirea alimentelor. Lucrează cu IBM și utilizează Hyperledger Fabric. OpenPort folosește, de asemenea, blockchain pentru a conecta transportatorii și expeditorii printr-un lanț de aprovizionare rentabil și extrem de fiabil gestionat alimentat de blockchain.

Vot

Nu există nicio îndoială că votul, chiar dacă are ca rezultat o guvernare democratică, aduce și propriile sale probleme. În mod clar, există multe moduri în care lucrurile pot merge prost.

Votarea poate fi amenajată în beneficiul unei părți. Votul poate fi și inaccesibil, ceea ce înseamnă că multe persoane care doresc să-și acceseze drepturile nu pot face acest lucru din cauza modului în care se desfășoară în mediul modern..

Chiar și atunci când are loc un vot clar, pot exista cazuri în care partidul de opoziție poate crea teorii cu privire la modul în care este amenajat votul – ceea ce poate duce la tulburări.

Blockchain poate ajuta la rezolvarea tuturor acestor probleme. Poate ajuta guvernele sau alte organizații să desfășoare procesul de votare într-un mod transparent. Deoarece blockchain oferă o bază de date imuabilă, nu se pot modifica voturi după ce au fost exprimate. De asemenea, oferă o modalitate de a se asigura că alegătorii nu sunt fraude, oferind fiecărui alegător propria sa cheie privată unică pentru a se conecta la sistem și apoi a vota.

Dacă în viitor se întâmplă orice dispută, atunci voturile pot fi urmărite și verificate pentru a asigura rezultate corecte.

Proprietate intelectuală și drepturi de autor

În fiecare an, creatorii pierd miliarde de dolari din cauza încălcării drepturilor de autor. Numai în SUA, televizorii și producătorii de filme pierd 71 de miliarde de dolari pe an. Acum, asta e mult!

Pentru a-și proteja interesele, aceștia au o firmă juridică care se ocupă de această încălcare și se asigură că proprietățile lor intelectuale rămân în siguranță, după cunoștințele lor. De fapt, ei angajează și companii terțe care să se ocupe de încălcarea IP și apoi să revendice IP-ul pentru acestea.

Nu există nicio îndoială că oamenii creativi suferă cel mai mult, deoarece munca lor este utilizată fără permisiunea lor sau orice fel de plată. De asemenea, întrucât internetul este o rețea mare, este foarte greu ca și cele mai bune soluții să afle despre toate încălcările IP.

În mod clar, au nevoie de o soluție mai bună și aici intervine blockchain-ul. Cu blockchain-ul, creatorii își pot digitaliza munca, ceea ce va duce la o mai bună trasabilitate..

De exemplu, dacă munca creativă a cuiva este digitalizată, vor fi generate metadate care vor include marcajul de timp, calitatea de proprietar și alte detalii cheie necesare pentru a proteja opera. Toate acestea sunt apoi stocate într-un blockchain care este imuabil. Creatorul este acum în siguranță să-și împărtășească munca publicului.

Deoarece conținutul este digitalizat, acesta poate fi urmărit cu ușurință. Blockchain-ul este, de asemenea, capabil să informeze proprietarul sau agenția aferentă cu privire la problema drepturilor de autor. Platforma poate fi, de asemenea, automatizată pentru a întreprinde acțiuni în justiție. Toate acestea sunt posibile datorită modului în care funcționează transparența în timp real în blockchain.

Sony este unul dintre primii motori în ceea ce privește adoptarea blockchain pentru DRM.

Sănătate

Este important să subliniem cât de rău este în prezent asistența noastră medicală. În prezent, suntem în stadiul pandemiei medii (Covid-19) și sistemele noastre de sănătate nu reușesc să facă față acesteia. În afară de presiunea imensă a noilor cazuri, unul dintre celelalte motive pentru care sistemele noastre de sănătate eșuează nu este utilizarea tehnologiei potrivite.

În prezent, sistemele de sănătate depind în mare măsură de sisteme centralizate pentru gestionarea datelor pacienților. Acest lucru poate duce la probleme și discrepanțe atunci când pacientul schimbă spitalul sau i se atribuie un nou medic sau expert în îngrijiri medicale.

În afară de aceasta, datele stocate în baza de date a spitalului nu sunt, de asemenea, sigure, deoarece informațiile cheie, inclusiv testarea genomică, testarea cardului de credit și alte dosare medicale sunt furate și vândute pe piața neagră. Peste 176 de milioane de dosare de pacienți au fost compromise în perioada 2009-2017.

Blockchain poate ajuta la rezolvarea tuturor acestor probleme.

Primul beneficiu pe care asistența medicală îl obține din blockchain este natura sa descentralizată. Poate ajuta la crearea unui profil de pacient mai bun, care poate fi încărcat și întreținut blockchain-ul în sine. De asemenea, poate ajuta la protejarea datelor pacientului, deoarece blockchain-ul folosește criptografie pentru a bloca toate aceste rețele.

Doi jucători principali care utilizează blockchain pentru asistență medicală includ MedicalChain și BurstIQ, care asigură integritatea și securitatea dosarelor de sănătate, respectiv.

Plăți transfrontaliere

O altă problemă crucială care blockchain rezolvă plățile transfrontaliere. Dacă sunteți cineva care lucrează în străinătate și doriți să trimiteți bani familiei dvs. care se cazează la locul natal, trebuie să luați ajutorul băncii dvs. sau al oricărui alt furnizor de plăți pentru a transfera fondurile.

Pentru a începe plata, trebuie mai întâi să faceți procedura KYC și apoi veți fi eligibil să trimiteți suma. De asemenea, persoana căreia îi trimiteți suma trebuie să aibă și un cont bancar sau o platformă de plăți.

Pe scurt, există o mulțime de dependențe dacă doriți să mergeți pe calea tradițională de a efectua plăți transfrontaliere.

În afară de aceasta, trebuie să așteptați și câteva zile înainte ca plata să fie procesată de furnizorul de plăți. Se întâmplă din cauza faptului că există o mulțime de reguli și reglementări adoptate de guvern și de băncile care procesează plata lor. Cu toate acestea, puțini dintre ei oferă plăți în mai puțin timp.

Faceți cunoștință cu Blockchain, un rezolvator de probleme pentru toate problemele de mai sus.

Poate fi folosit pentru a efectua plăți transfrontaliere instantanee fără a fi nevoie să treacă printr-un proces KYC adecvat. Este atât de bun încât chiar și băncile folosesc monede digitale pentru a transfera sume uriașe de fonduri. Taxele de transfer sunt, de asemenea, scăzute în comparație cu metodele tradiționale care oferă beneficii expeditorului.

Un alt lucru pe care blockchain îl rezolvă este abilitatea de a trimite plăți fără a fi nevoie să treacă prin sistemul instituționalizat.

Asigurare

La fel ca sistemul lanțului de aprovizionare, sectorul asigurărilor suferă de fraude în timp ce încearcă să îl combată în fiecare zi. În afară de fraude, revendicările consumă mult timp și nu sunt atât de ușor de utilizat.

Întrucât cineva care solicită asigurare trebuie să se conecteze cu agentul său, atunci poate dura o zi sau două până când cererile vor fi procesate.

Cu blockchain, o mulțime de lucruri se vor schimba. În primul rând, revendicările pot fi automatizate pe baza informațiilor colectate în timpul incidentului.

Deci, dacă aveți asigurare auto și mașina dvs. este echipată cu un dispozitiv de comunicare adecvat care înregistrează date, atunci datele pot fi utilizate pentru validarea asigurării, închizând daunele în mai puțin de o zi. Acest lucru poate schimba modul în care funcționează asigurarea și îi poate face pe oameni mai mulțumiți atunci când vine vorba de procesul de daune.

Proprietate imobiliara

Sectorul imobiliar este un alt exemplu excelent pentru a prezenta capacitatea blockchain-ului de a rezolva probleme. Starea actuală a imobilelor nu este deloc grozavă. În primul rând, un cumpărător trebuie să treacă printr-un proces foarte lung pentru a dobândi o proprietate nouă. De asemenea, trebuie să verifice proprietarii proprietății înainte de a le putea cumpăra.

Deci, dacă decideți să cumpărați o proprietate acum, poate dura câteva luni până la finalizarea tranzacției. Nu este de dorit pentru toată lumea.

Blockchain rezolvă problema oferind o rețea descentralizată pentru efectuarea tranzacțiilor. Proprietățile imobiliare pot fi digitalizate pentru a realiza acest tip de oferte.

De asemenea, se creează un contract digital care include toate condițiile necesare achiziției. De exemplu, cumpărătorul poate da bani simbolici pentru a începe contractul. Cu timpul, el poate plăti suma către vânzător și, odată ce s-a făcut plata, proprietatea este acum schimbată către cumpărător în câteva minute..

Propy este una dintre companiile care utilizează contracte inteligente pentru a face cumpărarea și vânzarea imobilelor mai rapide și mai sigure!

Furt de identitate

În lumea actuală a conectivității, o mare problemă de care trebuie să se îngrijoreze utilizatorii de internet este identitatea. Este ușor să vă obțineți furtul de identitate, deoarece informațiile despre persoană sunt ușor disponibile online prin intermediul platformelor de socializare sau a încălcărilor de date care se întâmplă destul de des în zilele noastre.

Deci, dacă o persoană suferă de furt de identitate, își poate pierde prietenii sau chiar bunurile pe care le-a salvat de-a lungul vieții. Furtul de identitate poate duce la pierderea soldului bancar, utilizarea cardului de credit și așa mai departe.

Blockchain poate ajuta la rezolvarea problemei oferind tuturor o rețea descentralizată în care identitatea fiecărei persoane este unică și poate fi prezentată o singură dată. Li se vor oferi id-uri unice care nu pot fi reproduse sau furate.

Există deja câțiva jucători care oferă identitate digitală într-un mod mai sigur. Acestea includ NewBanking și ValdiateID.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul articolului nostru, unde discutăm ce probleme rezolvă blockchain-ul. După cum puteți vedea, poate rezolva practic majoritatea problemelor cruciale care se leagă de oameni reali.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că adoptarea blockchain-ului este la un nivel istoric. De fapt, companiile încă nu sunt convinse că au nevoie de blockchain. Acest lucru se poate datora provocărilor implementării blockchain-ului, costului său asociat, maturității ca tehnologie etc..

Deci, ce părere aveți despre problemele rezolvate de blockchain? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me