Au existat mai multe întrebări despre dezbaterea Crypto vs CBDC în industria financiară. Să răspundem la aceste întrebări printr-o comparație a criptomonedelor și compararea monedelor digitale ale băncii centrale

Monedele digitale ale băncii centrale sunt în prezent una dintre cele mai revoluționare intervenții în ecosistemul financiar global. CBDC au câștigat în număr mare atenția industriei serviciilor financiare, precum și a mass-media. Banca Populară Chineză a anunțat înlocuirea iminentă a numerarului care circulă în prezent cu monedă digitală nouă. În mod similar, există multe propuneri ale Băncii Centrale Europene pentru integrarea CBDC în ecosistemul lor financiar.

În același timp, cererea de propuneri din partea Banque de France pentru a investiga posibilitățile de implementare a monedei digitale indică, de asemenea, popularitatea CBDC-urilor. Prin urmare, multe bănci centrale sunt confundate cu dezbaterea Crypto vs CBDC și implicațiile sale asupra peisajului financiar mai larg. Următoarea discuție încearcă să găsească o explicație pentru comparația criptomonedelor față de moneda centrală a băncii centrale.

Inscrie-te acum: Masterclassul valutar digital al băncii centrale

Starea existentă a criptomonedelor și a monedelor digitale ale băncii centrale

Înainte de a face scufundări direct în comparația dintre CBDC bazat pe blockchain și alte criptomonede, să reflectăm asupra stării existente. În prezent, băncile centrale sunt angajate într-o concurență intensă pentru eliberarea mai întâi a monedelor digitale ale băncii centrale (CBDC). Cel mai important dintre toate, este rezonabil să luăm în considerare impactul pandemiei COVID-19 și provocările asociate asupra economiei globale..

China a luat o poziție destul de activă în ceea ce privește monedele digitale ale băncii centrale, cu inițiative agresive pentru lansarea propriei sale monede digitale, adică un yuan digital. În același timp, Banca Centrală Europeană și Rezerva Federală se angajează în colaborări de cercetare pentru a evalua impactul pozitiv și negativ al implementării CBDC. Deci, unde ajunge comparația cripto vs CBDC în discuție?

De fapt, maturitatea rapidă a pieței criptomonedelor a fost un factor semnificativ în motivația băncilor centrale de a introduce monede digitale cu sprijin suveran. În prezent, Ethereum a găsit aplicații în găzduirea unui peisaj complet nou de finanțare descentralizată, mai degrabă decât doar ca un blockchain de strat de bază neutilizat.

În plus, cea mai comună mențiune în dezbaterile privind criptomonedele față de monedele digitale ale băncii centrale, adică Bitcoin, a parcurs un drum lung dincolo de identitatea unei scheme de pompare cu bulă și de dump. În calitate de pionier în criptomonedă, Bitcoin este utilizat în prezent într-o gamă largă de cazuri de utilizare cu amănuntul. Cel mai important dintre toate, Bitcoin a găsit aplicații ca o acoperire instituțională, stabilind astfel semnificația sa în ecosistemul financiar modern.

Deși maturitatea criptomonedelor continuă să câștige avânt, băncile centrale au identificat o amenințare reală în anunțul Facebook cu privire la propria criptomonedă, adică Balanță. Băncile centrale au considerat cu siguranță Bitcoin ca o amenințare, deși fără probleme serioase, cu doar 5% din adopție în întreaga lume.

Dimpotrivă, dezbaterea cripto vs CBDC vine cu sosirea Facebook în lumea finanțelor. Cu o bază de utilizatori deja existentă de peste 2 miliarde, Balanța Facebook se poate bucura de o adopție excepțional de mare. Ulterior, introducerea Balanței ar putea aduce schimbări formidabile în peisajul monetar la nivel mondial.

Conflictul fundamental

Deci, o comparație a criptomonedelor față de monedele digitale ale băncii centrale apare ca o propunere rezonabilă pentru băncile centrale. Publicul larg ar putea, de asemenea, să încerce să identifice diferențele dintre cele două descoperiri emergente într-un ecosistem financiar global. Cel mai izbitor aspect în comparația dintre criptomonede și CBDC se referă la diferența filosofică.

Aspectele de bază legate de CBDC sunt de fapt în conflict cu filosofia criptomonedelor. Este important să rețineți că Bitcoin a fost creat pentru a evita controlul convențional asupra băncilor centrale. Bitcoin a prezentat impactul criptomonedelor asupra degradării politicii monetare legate de Rezerva Federală ca răspuns la criza financiară mondială din 2008.

În plus, Bitcoin și criptomonedele au ca scop oferirea unei abordări pentru evadarea băncilor și acoperirea împotriva pierderii puterii de cheltuieli în numerar. Deci, puteți observa cum CBDC se transformă în favoarea controlului de către băncile centrale, cel mai proeminent element care este restricționat în criptomonede. CBDC își propune să păstreze oligopolul sistemului bancar global, în timp ce criptomonedele se concentrează pe democratizarea sistemelor financiare.

Urmăriți acum conferința virtuală la cerere despre active digitale și valute digitale ale băncii centrale (CBDC)!

Nu vă gândiți la CBDC ca la criptomonedă!

Acum, că știți despre principiul de bază al conflictului cripto vs CBDC, este rezonabil să clarificați o îndoială notabilă referitoare la CBDC. Monedele digitale ale băncii centrale sunt, în general, asumate ca alte variante ale criptomonedelor. După cum sa menționat mai sus, monedele digitale ale băncii centrale au băncile centrale în centrul fiecărei tranzacții CBDC. CBDC-urile pot fi disponibile pentru utilizare în jeton sau variante bazate pe cont.

În cazul utilizării CBDC-urilor ca jetoane, jetonul merge direct la banca centrală în cauză. CBDC ar servi în esență ca un mecanism de plată suplimentar. O altă temă care apare frecvent în comparația criptomonedelor față de moneda centrală a băncii centrale este clasificarea CBDC. La fel ca Bitcoin în zilele inițiale, CBDC este, de asemenea, supus multor ipoteze cu privire la durata sa de viață în peisajul financiar global.

Mulți oameni se întreabă dacă CBDC va fi disponibil imediat cu lichidități în numerar sau cu o durată de viață de zece ani. Deși aceste întrebări rămân fără răspuns, băncile trebuie să perceapă CBDC ca o schemă de plată alternativă. Cel mai important dintre toate, este important să știm că CBDC-urile nu sunt criptomonede.

Diferențe între CBDC-uri bazate pe Blockchain și Cryptocurrencies: Crypto vs CBDC

Cititorii trebuie să fi primit clar că CBDC-urile nu sunt nicăieri similare cu criptomonedele. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă blockchain-ul intră în CBDC-uri? Noile CBDC bazate pe blockchain fac, de asemenea, titluri alături de criptomonede. CBDC-urile bazate pe blockchain și alte cripte, cum ar fi Bitcoin și stablecoins, sunt denumite în mod colectiv active criptografice susținute de active și prezintă propuneri foarte confuze..

Prin urmare, este esențial să înțelegem comparația criptomonedelor față de moneda centrală a băncii centrale cu blockchain din imagine pentru a asigura o adoptare mai largă. În timp ce CBDC-urile sunt vopsite într-o lumină negativă datorită controlului băncilor centrale, criptomonedele au, de asemenea, anumite eșecuri.

Nu există nicio îndoială cu privire la capacitățile criptomonedelor pentru revoluționarea piețelor financiare moderne și a tranzacțiilor conexe. Pe de altă parte, volatilitatea prețurilor este o preocupare importantă care restricționează adoptarea și utilizarea mai largă a criptomonedelor. Deci, comunitatea blockchain și cripto-active a evoluat continuu cu noi opțiuni și alternative disponibile cu sprijinul activelor externe.

Întreprinderile și băncile centrale au motive valabile pentru a-și concentra atenția asupra comparației dintre CBDC bazate pe blockchain și criptomonede. În plus, indivizii și-ar putea actualiza înțelegerea spațiului criptografic susținut de active în continuă expansiune. Să începem să reflectăm asupra diferențelor dintre CBDC-urile bazate pe blockchain și alte criptomonede.

Citește și: Comerț cu ridicata și cu amănuntul Banca digitală Monedă digitală

  • Banii privați și banii acordați de guvern

Una dintre primele diferențe în comparația cripto vs CBDC subliniază natura criptomonedelor, cum ar fi stablecoins. În sensul cel mai de bază, monedele digitale ale băncii centrale sunt variante specifice ale banilor privați. Unii oameni pot argumenta legătura dintre monedele stabile și activele externe. Cu toate acestea, criptomonedele precum stablecoin oferă o reprezentare clară a stării de dezbatere existente între moneda emisă de guvern și moneda privată.

Corelarea stablecoinului pe o bază unu la unu cu moneda fiduciară, cum ar fi USD, este, de asemenea, un factor favorabil pentru criptomonede. Pe de altă parte, o organizație sau entitate privată, mai degrabă decât o agenție guvernamentală, emite monede stabile și alte criptomonede. CBDC-urile bazate pe blockchain câștigă un avantaj în acest aspect al comparației criptomonedelor față de moneda centrală a băncii centrale.

CBDC-urile au oferit o platformă flexibilă pentru combinarea proceselor actuale de emitere a monedelor fiat cu tehnologia blockchain. Practic, puteți considera CBDC-urile ca o îmbunătățire față de alternativele fiat actuale. Dimpotrivă, criptomonedele precum stablecoin sunt de fapt o variantă concurentă a banilor emiși în mod privat.

În ceea ce privește acest context, este important să se ia în considerare evoluția criptomonedelor ca un factor important în înțelegerea dezvoltării CBDC-urilor bazate pe blockchain. Dezvoltarea naturală a criptomonedelor de la alternative descentralizate precum Bitcoin către stablecoins și apoi CBDC-urile pot sprijini în captarea beneficiilor maxime ale tehnologiei blockchain.

  • Valoarea de schimb

Al doilea punct de comparație între criptomonede și monede digitale ale băncii centrale se referă la detalii. Mulți oameni au adăpostit o concepție greșită proeminentă cu privire la stablecoins. Ei presupun că toate opțiunile dintre stablecoins funcționează în același model. Fără să ne scufundăm în complexități tehnice, s-ar putea anticipa variațiile în valorificarea și schimbul de funcționalități cu stablecoins.

Astfel de eșecuri ar putea restrânge posibilitatea adoptării stablecoinelor ca mijloc de schimb fiabil și recunoscut. Luați exemplul stablecoinelor susținute de aur pentru a înțelege problemele care vin cu criptomonedele. Ar trebui să schimbați monede stabile pentru monede fizice de aur sau lingouri? Sau, puteți schimba monede stabile pentru un anumit tip de reprezentare cu aur, cum ar fi un fond tranzacționat la bursă sau ETF? Aceste întrebări prezintă îndoieli notabile cu privire la gradul de utilizare a criptomonedelor.

Celălalt jucător în comparația cripto vs CBDC, adică CBDC, oferă o reprezentare directă a monedei fiduciare active în prezent. Precedentele de bază ale CBDC implică necesitatea de a trata, gestiona și contabiliza CBDC, la fel ca limitele valutare. Cu toate acestea, multe proiecte CBDC bazate pe blockchain sunt în curs de desfășurare în întreaga lume. Deci, este destul de curând să prezicem uniformitatea în operațiunile diferitelor CBDC din întreaga lume.

Inscrie-te acum: Curs gratuit de formare pentru principiile Blockchain Enterprise

  • Diferența în obiectivele fundamentale

Dezbaterea criptomonedelor vs băncii centrale asupra monedelor digitale are, de asemenea, o altă implicație proeminentă pentru ecosistemul financiar mai mare. O comparație simplă a obiectivelor care stau la baza CBDC-urilor bazate pe blockchain și a altor criptomonede poate explica, de asemenea, diferențele lor în mod clar. Stablecoins sunt cu siguranță una dintre intervențiile revoluționare care pot modela evoluția monedei fiduciare.

Cu toate acestea, designul stablecoins oferă practic o alternativă pentru opțiunile valutare fiat. Bitcoin ar putea fi o mențiune importantă în titluri frecvent pe motivul volatilității prețurilor sale. Dimpotrivă, oamenii își asumă Bitcoin ca o acoperire împotriva inflației sau un anumit tip de protecție împotriva devalorizărilor valutare. Integrarea blockchain-ului și a cripto-activelor în stablecoins poate duce, în general, la similitudini cu cripto-ul descentralizat.

Comparația Crypto vs CBDC ar sugera aici că CBDC-urile sunt o reprezentare directă a monedei fiduciare. CBDC-urile bazate pe blockchain vor ajunge ca înlocuitoare ale monedei fiduciare cu aceleași capcane în alternativele existente. În acest caz, s-ar putea observa o abatere completă de la obiectivul real al Bitcoin. În loc să ofere o formă descentralizată și distribuită de bani, CBDC-urile bazate pe blockchain ar servi drept cripto cu control centralizat. Dimpotrivă, această ipoteză specială ar favoriza utilizarea în masă a CBDC bazate pe blockchain.

  • Confidențialitatea și securitatea datelor

Un alt punct de comparație în dezbaterea criptomonedelor față de băncile centrale despre monedele digitale este independența financiară și confidențialitatea. În comparație cu criptomonedele, un CBDC ar fi mai puțin probabil să sublinieze confidențialitatea și datele. Spațiul criptografic este, fără îndoială, independent de un model peer-to-peer, în timp ce băncile centrale obligă la reglementări specifice.

Setarea peer-to-peer cu criptomonede permite utilizatorilor să decidă cantitatea și tipul de date pe care doresc să le partajeze. Dimpotrivă, tranzacțiile cu CBDC ar obține bucăți masive de date în mod automat la agențiile fiscale sau autoritățile de reglementare. Mulți oameni ar favoriza CBDC-urile bazate pe blockchain, subliniind activitățile legale.

Atâta timp cât nu faceți nimic ilegal, nu există motive să vă faceți griji cu privire la utilizarea CBDC bazate pe blockchain. Cu toate acestea, motivele pentru care ne-am concentrat asupra confidențialității în dezbaterea cripto vs CBDC nu se referă doar la activitatea criminală. Confidențialitatea este, fără îndoială, o cerință notabilă pentru ca cetățenii care respectă legea să aibă garanții împotriva agenților răuvoitori.

În timp ce vorbim de confidențialitatea datelor, este rezonabil să aducem subiectul securității în comparația criptomonedelor față de moneda centrală a băncii centrale. Securitatea nu este o preocupare importantă pentru criptomonede, deoarece acestea s-au dovedit eficiente din toate părțile în securitatea tranzacțiilor și informațiilor.

Pe de altă parte, CBDC-urile bazate pe blockchain nu au depășit probleme precum contracarările în blockchain-urile și securitatea schimbului. În plus, CBDC-urile bazate pe blockchain întâmpină probleme cu auto-custodia și o suprafață mai mare pentru atacurile cibernetice. Punctele centralizate de eșec cu CBDC pot oferi mai multe oportunități hackerilor de a ataca agențiile guvernamentale și țările.

Citeste acum: Ghid pentru începători la DeFi

Linia de fund

Prin urmare, este clar că dezbaterea Crypto vs CBDC a mers într-o direcție greșită tot timpul. Putem considera CBDC bazate pe blockchain ca forme evoluate ale criptomonedelor, oferind în același timp un element mai bun de încredere. Sprijinul unei bănci centrale și asigurarea unei funcționalități similare cu moneda susținută de guvern fac atrăgătoare CBDC bazate pe blockchain.

Cu toate acestea, este, de asemenea, important să se ia în considerare eșecurile evidente în CBDC, în comparație cu alte criptomonede. Până în prezent, CBDC-urile bazate pe blockchain rămân în urmă în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea datelor, cu controlul centralizat al băncilor. Dimpotrivă, este rezonabil să ne așteptăm la noi dezvoltări în comunitatea blockchain și cripto pentru consolidarea CBDC-urilor. Înscrieți-vă acum la cursul CBDC și aflați mai multe!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me