Căutați să aflați despre soluțiile de gestionare a contractelor și blockchain? Dacă o faci, ai ajuns în locul potrivit. 

În acest articol, ne vom concentra asupra soluțiilor de gestionare a contractelor și vom afla cum impactul blockchain-ului are asupra soluției de gestionare a contractelor. Pe scurt, accentul nostru va fi blockchain-ul pentru CMS. Vom afla, de asemenea, despre provocările blockchain-ului CMS. Deci, fără nicio întârziere, să începem.

Blockchain deține potențialul de a revoluționa fiecare sector de acolo. Unul dintre cele mai mari efecte pe care blockchain-ul le va avea este asupra afacerilor. Acesta va aduce noua infrastructură și va ajuta companiile să își creeze și să-și eficientizeze procesul de afaceri.

Deci, cum ajută blockchain-ul? Blockchain este o rețea descentralizată peer-to-peer care îmbunătățește transparența, securitatea și oferă imuabilitate. Toate aceste caracteristici sunt mai mult decât suficiente pentru a schimba aproape fiecare proces de afaceri. Aceasta include și soluții de gestionare a contractelor.

Ce este soluțiile de gestionare a contractelor?

Soluțiile de gestionare a contractelor sunt programe software care sunt echipate cu toate instrumentele și tehnicile pentru gestionarea ciclului de viață al contractului. Gestionează contractele de la clienți, angajați, parteneri și entități care depind de contracte pentru a-și menține fluxul de lucru.

Este obișnuit să vezi întreprinderile care folosesc contracte de hârtie. Sunt utile, dar limitate atunci când vine vorba de modificarea, verificarea sau stocarea lor. Ce se întâmplă atunci când contractele de hârtie sunt furate sau distruse din cauza unui accident? Aici intervine soluția software. Acum, companiile sunt mai proactive în digitalizarea contractelor lor pe hârtie.

Blockchain în matrice

Blockchain poate ajuta la schimbarea modului în care funcționează soluțiile actuale de gestionare a contractelor. Va da naștere gestionării contractelor blockchain – o aplicație perfectă care poate oferi afacerilor o modalitate de a stăpâni managementul contractului.

Cum poate blockchain să schimbe gestionarea contractelor?

Procesarea contractelor a fost întotdeauna una dintre cele mai mari provocări pentru afaceri. Cea mai mare provocare este coordonarea atunci când vine vorba de gestionarea diferitelor activități legate de blockchain, inclusiv autorizare, negocieri, reînnoire, executare / executare și reînnoire. Toate aceste activități au necesitat o investiție bună.

Deci, cum ar schimba blockchain soluțiile de gestionare a contractelor? Să explorăm.

Utilizarea contractelor Smart

Una dintre bazele blockchain-ului sunt contractele inteligente. Contractele inteligente oferă automatizarea rețelei și posibilitatea de a converti contractele de hârtie în contracte digitale. Contractele inteligente pot fi văzute ca coduri legale similare cu legalitatea pe care o au contractele pe hârtie.

Dezvoltatorii pot defini un contract inteligent menținând cele două părți în joc. Odată ce toată lumea este de acord cu termenii contractului, contractul este pus în mișcare, făcând totul oficial.

Deoarece totul este în cod, automatizarea poate fi realizată folosind contracte inteligente. De exemplu, dacă o parte a luat un împrumut de la o altă parte, contractul inteligent poate fi codificat pentru a stoca suma împrumutului, rata dobânzii și alte condiții pe care le împrumută. Contractul inteligent poate conține și funcții care pot declanșa acțiuni condiționate. Aceasta înseamnă că, dacă una dintre părți își șterge împrumutul, atunci contractul poate închide sau informa toate părțile implicate în contractul inteligent. Contractele inteligente au fost introduse pentru prima dată în soluția blockchain de a doua generație, Ethereum.

Dacă doriți să aflați mai multe despre contractele inteligente, vă recomandăm să consultați aici ghidul nostru detaliat privind contractele inteligente: Contracte inteligente: Ghidul final pentru începători.

Nu este nevoie de intermediari

Cu soluțiile de gestionare a contractelor bazate pe blockchain, nu ar fi nevoie de mediatori. Datele pot fi schimbate între părți cu privire la contract. Datele pot fi legate de o tranzacție sau orice parte a contractului. De asemenea, nu există nicio limitare a numărului de părți sau colegi care pot comunica între ei. Acest lucru elimină mult timp de așteptare pentru ca contractele să fie procesate și informate. În setările tradiționale, un contract se poate bloca din cauza indisponibilității unei părți. Acest lucru pur și simplu nu se întâmplă în contractele inteligente utilizate de soluțiile de gestionare a contractelor. 

Lipsa intermediarilor înseamnă, de asemenea, tranzacții mai rapide și mai puține manipulări. 

Verificabil și precis

Blockchain oferă, de asemenea, o reprezentare verificabilă și precisă a tranzacțiilor care se fac în rețea. Un CMS pe platforma blockchain înseamnă informații verificabile și exacte. Oferă o modalitate completă de gestionare a tuturor datelor și contractelor, care poate fi verificată de părți. Imuabilitatea blockchain-ului înseamnă, de asemenea, că datele sunt exacte. Unul dintre contracte este creat, pur și simplu nu poate fi modificat. Cu toate acestea, cu autorizația corectă, poate fi modificată. 

Economie eficientă și de cost

O altă schimbare cea mai evidentă pe care o va face blockchain-ul pentru CMS este de a-l face mai eficient și de a economisi costuri. Contractele inteligente aduc automatizări, care la rândul lor economisesc atât timp cât și costuri asociate gestionării contractelor.

Securitate îmbunătățită și backupuri de date

Blockchain a folosit criptografie avansată pentru a asigura conținutul contractelor, participarea și alte informații cheie care trebuie păstrate în siguranță. Contractele inteligente oferă securitate adecvată și funcționează bine cu soluțiile de gestionare a contractelor. De asemenea, permite dezvoltatorilor să se concentreze asupra cerințelor și să dezvolte soluții care funcționează pentru afacere.

După cum am menționat, criptografia permite CMS și blockchain să funcționeze la cea mai bună securitate. Cea mai mare parte a soluției CMS și blockchain depinde de calculele făcute de colegi pentru a verifica tranzacția.

Acțiuni instantanee garantate

Cu Blockchain pentru CMS, părțile nu trebuie să aștepte intermediari sau orice alt sistem pentru a obține contractele lor pentru a merge mai departe. Soluțiile de contract inteligente vin cu proceduri de verificare nebunește. Acest lucru este posibil datorită faptului că blockchain ține o evidență a oricărei alte tranzacții care se face. Procedând astfel, acțiunile anterioare sunt utilizate pentru a verifica cele noi – făcându-le să aprobe mai repede și mai instantaneu. O tranzacție se va executa numai dacă sunt îndeplinite condițiile prealabile.

Management automat

Un contact poate fi gestionat automat pe tot parcursul ciclului său de viață. Acest lucru este posibil datorită contractelor inteligente. Singura condiție este de a crea termenii și condițiile în cel mai bun mod posibil. Dacă acestea sunt setate corect, atunci contactul se poate gestiona singur. Pentru a atinge acest nivel de automatizare, părțile trebuie să stea și să stabilească corect termenii și condițiile.

Administrarea automată este foarte utilă atunci când vine vorba de gestionarea atât a contractelor simple, cât și a celor complexe. Fără contracte inteligente sau blockchain pentru CMS, va dura execuții atente de către ofițerii contractuali. Reduce timpul, durerea și efortul care intră în monitorizarea sau eliminarea acestor contracte.

Sectorul financiar poate beneficia enorm de acestea, deoarece va asigura plăți în timp util și o mai bună gestionare a clienților. 

Transparență îmbunătățită

Blockchain este cunoscut pentru imuabilitatea și securitatea sa, dar oferă și transparență. Cu toate acestea, transparența este la nivel de bază, ceea ce permite părților să afle despre starea contractelor sau alte informații vitale, ceea ce asigură că soluția rulează eficient. Transparența la nivel de intrare înseamnă, de asemenea, că părțile implicate ajung să cunoască starea contractului – se asigură, de asemenea, că nu există nicio ambiguitate între părți.

Încrederea este, de asemenea, creată în sistem, deoarece informațiile stocate nu sunt maleabile. Deci, este imposibil ca cineva să schimbe informațiile stocate și să facă o neconformitate. 

Companii care realizează soluții excelente de gestionare a contractelor cu Blockchain

CMS cu blockchain este o idee care a fost deja implementată de multe companii mari de tehnologie. În această secțiune, vom trece prin acele companii și vom vedea ce au de oferit.

Accenture Blockchain pentru contracte

Accenture își oferă expertiza utilizând tehnologia blockchain pentru a gestiona contractele. Acesta va îmbunătăți instituțiile financiare pentru a-și gestiona contractele, astfel încât să le poată automatiza și să le termine cu ele în câteva minute, mai degrabă decât să aștepte zile întregi pentru a le gestiona..

Accenture folosește tehnologia R3 Corda și Microsoft Azure pentru a furniza Accenture Blockchain pentru contracte. Oferă eficiență ridicată și frecare redusă întregului proces. Angajează părțile și gestionează contractele pe tot parcursul ciclului său de viață. 

De asemenea, funcționează cu hârtiile existente, deoarece acestea sunt transformate în contracte digitale și apoi încărcate într-o bază de date partajată blockchain. Fiecare parte își poate gestiona cu ușurință contractele – să le vizualizeze, să le revizuiască și să le accepte. Toate acestea sunt realizate pe contabilitate blockchain pentru cel mai bun rezultat posibil. Imuabilitatea Blockchain ajută, de asemenea, la întregul proces.

De asemenea, oferă un nivel ridicat de securitate utilizând partajarea și criptarea restricționată a datelor. În cele din urmă, acestea oferă următoarele beneficii cu Accenture Blockchain pentru contracte

 • Vizibilitate îmbunătățită
 • Eficiență și viteză îmbunătățite
 • Sursă unică de date
 • Reduceți deșeurile de mediu
 • Eliminați disputele și eforturile de reconciliere.

Managementul contractelor Icertis (ICM)

Următorul proiect despre care vom vorbi este Icertis Contract Management (ICM). Aceștia oferă cadrul Icertis Blockchain, care permite companiilor să implementeze soluții contractuale pe blockchain bazat pe standard și pe blockchain permis..

Unele dintre caracteristicile cheie oferite de cadrul lor ICM includ următoarele.

 • Implementați blockchain-ul permis sau standard cu platforma ICM.
 • Poate fi implementat pe Microsoft Azure
 • Ofertele înregistrează tranzacții specifice
 • Definiți clauze inteligente
 • Schimbă informații
 • Monitorizați și gestionați

De asemenea, permite companiilor să realizeze prototipuri și implementări de producție fără probleme.

Dacă doriți să aflați mai multe despre ICM, verificați aici: Cadrul contractual Icertis.

De asemenea, Microsoft a colaborat recent cu Icertis pentru gestionarea contractelor blockchain. 

MindTree

MindTree oferă, de asemenea, propria sa soluție de gestionare a contractelor inteligente pentru tranzacționarea de instrumente derivate OTC (over-the-counter). Îl furnizează folosind soluția Mindtree Blockchain, care este fiabilă, sigură și rapidă de procesare.

Oferă o abordare inteligentă pentru gestionarea contractelor OTC. Puteți citi mai multe despre soluția lor OTC Aici.

Avantajele generale, inclusiv securitatea, transparența, eficiența și așa mai departe

Konfidio

Konfidio, un Blockchain Venture Studio din Berlin, oferă, de asemenea, soluția sa descentralizată, care permite unei întreprinderi să își gestioneze contractele în mod eficient și inteligent. Consultați mai multe informații despre soluția lor Aici.

Caracteristicile cheie includ următoarele

 • Tabloul de bord de gestionare în timp real
 • SLA inteligent și performanța contractului
 • Servicii și produse din catalog

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul articolului CMS și blockchain. Am discutat despre modul în care soluțiile de gestionare a contractelor ar beneficia de blockchain sau invers. Blockchain are potențialul de a îmbunătăți drastic CMS. Deci, ce părere aveți despre aceste două tehnologii? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me