Acest articol oferă informații detaliate despre RPA și punctele de corelare dintre RPA și blockchain. De asemenea, veți înțelege provocările și oportunitățile combinării blockchain-ului și RPA împreună.

RPA este una dintre cele mai noi tehnologii care perturbă industria de acolo. Puține dintre celelalte tehnologii care produc, de asemenea, știrile includ blockchain-ul, inteligența artificială. Societatea noastră este un ecosistem și, prin urmare, toate aceste tehnologii sunt legate între ele.

În acest articol, vom discuta despre RPA și Blockchain. Fiecare dintre aceste tehnologii este perturbatoare. Companiile, pe de altă parte, adoptă rapid noile tehnologii, astfel încât să poată beneficia de avantaj și să pătrundă adânc pe piață.

De asemenea, sunt mai predispuși să combine tehnologiile pentru a obține cel mai bun rezultat posibil pentru organizația lor. De exemplu, cel mai probabil vor combina RPA și blockchain. Vom discuta despre efectele integrării RPA cu blockchain. Cu toate acestea, articolul nu este despre blockchain vs RPA.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Ce este RPA sau Robotic Process Automation?

Robotic Process Automation (RPA) este procesul de automatizare care automatizează sarcini repetitive și manuale folosind roboți. Se face cu ajutorul robotului software.

Popularitatea RPA se datorează cât de util este în practicile industriale actuale. Poate interacționa cu orice sistem modern, la fel cum ar face un om. Acest lucru facilitează automatizarea unei game largi de sarcini pentru industrii. Este apreciat ca o revoluție în automatizarea proceselor de afaceri. La urma urmei, este una dintre tehnologiile emergente.

În termeni tehnici, RPA poate fi definit ca tehnologia care funcționează în jurul intrărilor structurate și a logicii de afaceri. RPA are ca rezultat automatizarea proceselor de afaceri.

În RPA, un robot sau software este configurat pentru a interpreta și captura datele referitoare la o aplicație și apoi pentru a utiliza aceste date pentru a gestiona toate sarcinile diferite legate de aceasta, inclusiv manipularea datelor, răspunsuri și comunicare.

Există multe avantaje ale APR. Să le enumerăm mai jos.

  • Proces îmbunătățit
  • Economii
  • Productivitate îmbunătățită
  • Calitate superioara
  • Serviciu clienți îmbunătățit

Alte beneficii includ o mai bună probă de audit, fiabilitate, păstrare, consistență, potențiale de economisire, între industrii, scalabilitate etc..

Componentele RPA

Să aruncăm o privire la componentele de bază ale RPA. Sunt la fel ca mai jos.

  1. Roboți: La bază, există un bot care este codat pentru a obține rezultatul dorit. Au macro-uri pentru a avea cea mai bună eficiență.
  2. Orchestrator: Orchestratorul se asigură că software-ul este implementat și programează roboții
  3. IDE: IDE reprezintă un mediu de dezvoltare integrat pe care dezvoltatorii îl pot folosi pentru a dezvolta și întreține roboți.

Ce este Blockchain?

Acum, că avem o înțelegere de bază despre automatizarea proceselor robotice (RPA), este momentul să explorăm blockchain-ul.

Blockchain este o rețea peer-to-peer capabilă să funcționeze fără a fi nevoie de o entitate centralizată. Abordarea descentralizată aduce o mulțime de caracteristici pe tablă, inclusiv transparență, imuabilitate, securitate și așa mai departe. Cu blockchain-ul Ethereum, automatizarea este, de asemenea, o posibilitate, grație includerii contractelor inteligente.

Citeste mai mult: Ghidul tehnologiei Blockchain Ultimate

Aplicații RPA și Blockchain

Oamenii se întreabă adesea – unde se încadrează RPA în alte tehnologii emergente?

RPA și blockchain sunt tehnologii emergente și au potențialul de a schimba modul în care funcționează industriile. Ambele tehnologii pot avea impact asupra aproape tuturor sectorelor de acolo. Putem vedea cazuri de utilizare a RPA și Blockchain în industrii precum retail, asigurări, finanțe, guvern, asistență medicală etc..

Automatizarea este un lucru important în acest moment. Companiile se bazează pe automatizarea lucrurilor, astfel încât să își poată folosi timpul liber pentru a rezolva probleme creative. Una dintre cele mai mari monede ale generației actuale este creativitatea și rezolvarea problemelor. Aceasta înseamnă că pot folosi automatizarea pentru a rezolva cerințe banale, în timp ce pot folosi oamenii pentru a prelua sarcini mai importante care necesită înțelegere, învățare, creativitate și abordare. Infrastructura creată se poate descurca singură utilizând RPA și blockchain.

De exemplu, automatizarea proceselor este o parte critică a oricărei industrii. RPA poate gestiona automatizarea procesului și, prin urmare, economisește costurile necesare pentru a costa volum mare și sarcini repetitive care necesită reguli pentru a funcționa.

Industria auto, de exemplu, poate beneficia enorm de RPA. Un birou normal cu sarcini repetitive în front office poate fi, de asemenea, automatizat folosind RPA.

Blockchain, pe de altă parte, are, de asemenea, o parte echitabilă a cazurilor de utilizare. Este cel mai mare impact care poate fi văzut în sectorul finanțelor comerciale și al gestionării lanțului de aprovizionare. Alte sectoare aduc, de asemenea, modificări proceselor lor și soluționează punctele de durere care au fost ignorate până acum. De exemplu, schimbă sistemul bancar și oferă decontări mai rapide și o gestionare mai ușoară a contului.

Citiți mai multe despre cazurile de utilizare blockchain aici – 15+ cazuri practice de utilizare Blockchain în 2021

Ce se întâmplă când RPA și Blockchain funcționează împreună?

Este destul de des pentru industrii să combine mai multe tehnologii pentru a obține cele mai bune rezultate posibile. Piața este foarte competitivă, iar clienții se așteaptă mai mult decât oricând de la mărci. De aceea companiile trebuie să evolueze dincolo de strategia lor.

Cu tehnologiile care funcționează împreună mai bine ca niciodată, acum este ușor pentru întreprinderi să le adopte și să creeze un sistem care funcționează cel mai bine pentru ei, precum și pentru utilizatorul final. De asemenea, datele colectate de companii sunt suficient de masive pentru ca acestea să poată încerca noi combinații. Toate acestea sunt posibile cu combinația RPA și blockchain.

RPA se referă la a juca un rol central în automatizarea diferitelor aspecte ale afacerii. Vă puteți gândi la RPA ca la o entitate de consens care poate interacționa atât cu sistemele, cât și cu utilizatorii finali. Este realizat în așa fel încât să poată interacționa și să reacționeze cu date în timp real și să le dea sens. Aici, forța de muncă este desemnată pentru a afla procesele care pot fi automatizate. De asemenea, ar trebui să se ocupe de instruirea colegilor de muncă.

Deci, unde se încadrează blockchain în toate acestea?

Blockchain poate oferi un registru distribuit, partajat pentru a procesa toate datele și informațiile. Oferă o platformă de schimb inteligentă, de încredere și lină pentru toate părțile implicate.

Avantajele utilizării RPA cu Blockchain

RPA poate activa blockchain-ul atunci când vine vorba de schimbul de informații între diferite infrastructuri IT. RPA și blockchain pot funcționa bine, de asemenea, atunci când vine vorba de monitorizarea și efectuarea tranzacțiilor pe întregul sistem. Cu încrederea blockchain-ului, RPA poate funcționa fără probleme și poate oferi informații în mediul înconjurător fără griji.

Tranzacțiile pot fi validate și apoi transmise cu ajutorul blockchain-ului. De asemenea, toate datele pot fi stocate în registrul descentralizat, oferind imuabilitate datelor stocate.

Pentru companii, acest lucru înseamnă că testele de audit vor fi elementare. Ele pot automatiza fluxul de lucru și pot asigura o productivitate maximă pentru a satisface cerințele clienților.

Există multe avantaje ale RPA și blockchain –

Managementul reglementării și al conformității

Respectarea este o mare preocupare pentru întreprinderile de acolo. Aceștia trebuie să se asigure că procesul lor este conform cu liniile directoare de reglementare atribuite de guvernanța pe care o operează în prezent. Lucrurile devin mai complicate dacă funcționează la nivel global. RPA și blockchain pot lucra împreună pentru a automatiza sarcini de conformitate repetitive.

În crearea managementului de reglementare și de conformitate, blockchain joacă un rol cheie oferind imuabilitate evenimentelor înregistrate. Toate evenimentele pot fi accesate și prin rețea, permițând și audituri externe. Acest lucru poate fi aplicat reglementărilor disponibile în prezent, cum ar fi GDPR.

Citeste mai mult: Blockchain GDPR Paradox: Este un conflict în creștere între lege și tehnologie?

Prelucrare automată a datelor de încredere

Un alt caz de utilizare evident al Blockchain și RPA este de a crea prelucrarea automată a datelor de încredere. Aceasta are cazuri de utilizare pe scară largă în care blockchain-ul acționează ca o rețea de bază pentru a gestiona datele transmise printr-un alt proces.

Registrul descentralizat se întreabă aici, deoarece oferă o modalitate de a înregistra datele proceselor și tranzacțiile comerciale pentru deciziile automate luate de RPA. Cel mai bun caz de utilizare pentru procesarea automată a datelor de încredere este procesul KYC, plățile cererilor de asigurare, recrutările de resurse umane etc.!

Satisfacția clienților

RPA și blockchain pot de asemenea să colaboreze pentru a crea o satisfacție mai bună a clienților cu tranzacții rapide, automatizate, sigure și fiabile.

Colaborator RPA și Blockchain

Atât RPA, cât și blockchain pot crea un coleg de muncă mai durabil pentru tovarășii umani.

Oportunități și provocări de RPA și Blockchain

RPA și blockchain sunt ambele noi tehnologii care înregistrează o creștere rapidă pe cont propriu. Creșterea rapidă aduce propriul set de provocări. Dacă luați blockchain-ul ca o tehnologie individuală, acesta suferă de probleme precum standardizarea, scalabilitatea și interoperabilitatea.

Problema principală aici este descentralizarea! Este greu de standardizat. Scalabilitatea este, de asemenea, o problemă. Cu toate acestea, soluțiile blockchain de nouă generație sunt mai scalabile, dar nu sunt cu nimic mai apropiate de scalabilitatea oferită de soluțiile mai tradiționale, inclusiv VISA. În acest moment, blockchain-ul este îmbunătățit activ pentru a rezolva aceste probleme de bază.

Hyperledger, de exemplu, lucrează la un cadru unificat care poate fi utilizat de diferite organizații. Acest lucru va îmbunătăți atât ratele de adopție, cât și standardizarea.

Chiar dacă APR nu are atât de multe provocări, totuși suferă de rate de adopție. Companiile nu utilizează corect RPA pentru a-și automatiza funcțiile de afaceri. Majoritatea utilizează pur și simplu RPA pentru a automatiza forța de muncă umană. Cu toate acestea, ar trebui să se gândească strategic la cum să profite la maximum de APR. În cuvinte simple, ar trebui să-și îmbunătățească propunerea de valoare atunci când adoptă RPA în procesul lor de afaceri.

Organizațiile ar trebui, de asemenea, să fie atenți atunci când vine vorba de adoptarea RPA cu tehnologia blockchain. De asemenea, organizațiile ar trebui să facă întotdeauna o poziție pilot pentru a estima impactul implementării RPA și blockchain.

Ca afacere, trebuie să vă asigurați că identificați valorile cheie ale succesului, să vă aliniați la obiectivele companiei și să înțelegeți cerințele.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul analizei RPA și blockchain. Credeți că RPA cu blockchain este o alegere bună pentru organizația dvs.? Dacă faceți acest lucru, comentați mai jos și anunțați-ne.

Dacă doriți să cunoașteți mai multe concepte fundamentale legate de blockchain la fel ca acesta, asigurați-vă că vă înscrieți la cursul nostru gratuit despre fundamentele blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me