Cum va schimba lumea blockchain-ul? Aproape toată lumea din jurul nostru este sigur că blockchain-ul este aici pentru a schimba lumea. În acest articol, vom explora ideea impactului blockchain-ului asupra lumii noastre.

Ideea blockchainului care schimbă lumea provine din conceptul de descentralizare. Este pseudo-creatorul, Satoshi Nakamoto, care a creat moneda bitcoin care a dus la descoperirea tehnologiei blockchain. Dacă vedeți cronologia, veți vedea că criptomoneda descentralizată a fost creată în jurul ultimei crize financiare globale, ceea ce conferă acestei descoperiri o importanță mult mai mare.

În realitate, schimbarea a început deja. Multe companii de întreprinderi își implementează deja propria versiune de blockchain. Cu toate acestea, nimeni nu poate prezice cu adevărat viitorul acestei tehnologii. Pe măsură ce vom explora modul în care blockchain-ul poate schimba lumea, puteți descoperi posibilele rezultate.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Cum va schimba lumea Blockchain-ul??

Înainte de a ne decide să răspundem la întrebarea pe care o avem la dispoziție, trebuie mai întâi să înțelegem ideea din spatele blockchain-ului.

blockchain schimbă lumea

Centralizare și descentralizare

Dacă sunteți familiarizat cu sistemul actual, veți vedea centralizarea peste tot. Centralizarea este un mod testat de a face față proceselor. Oferă control cu ​​mijloace relativ eficiente și eficiente. Cu toate acestea, vine cu o mulțime de dezavantaje.

Principalul dezavantaj este abordarea sa ineficientă. Centralizarea nu este în general atât de prietenoasă când vine vorba de eficiență. Mai mult, celelalte obstacole includ – lipsa transparenței, lipsa unei securități adecvate și detectarea fraudei. Toate acestea sunt prea mult de ignorat acum.

Odată cu apariția blockchain-ului, totul s-a schimbat. Tehnologia blockchain ar putea schimba lumea, deoarece poate scăpa de toate ineficiențele sistemelor centralizate.

A adus descentralizarea în joc. Prin utilizarea blockchain-ului, orice afacere își îmbunătățește procesul la noi culmi. Dacă faceți parte din orice organizație, atunci ați ști deja că nu este posibil să controlați sau să monitorizați manual diferite aspecte ale sistemului.

Cu descentralizarea, devine ușor pentru întreprinderi sau întreprinderi să automatizeze diferitele aspecte ale proceselor lor.

Conceptul Blockchain

Blockchain este definit ca o rețea peer-to-peer distribuită în natură. Într-un blockchain public, toată lumea se poate alătura și participa. Pentru a se asigura că blockchain-ul menține integritatea datelor și combate frauda, ​​fiecare coleg are o copie a registrului.

Toate acestea pun în joc descentralizarea. Da, nu este nevoie de o entitate centralizată pentru ca o rețea blockchain să funcționeze.

Tendința Blockchain a fost întotdeauna prezentă în rândul companiilor, dar rata adoptării a crescut în ultimii ani. Blockchain va afecta economia și începe deja să arate încet efectele rezultatului. Cu o expunere îmbunătățită la beneficii în general, companiile devin mai încrezătoare în adoptarea unei abordări descentralizate, adică blockchain.

Natura distribuită înseamnă că blockchain-ul poate rula pe internet fără a fi nevoie să construiască o altă infrastructură pentru acesta. Este un fenomen global, nu numai că este open-source și folosește criptografie de ultimă generație pentru a se asigura că datele stocate în registru pot fi accesibile doar de către părțile de drept.

Doriți să aflați mai multe despre tehnologia blockchain? Consultați ghidul nostru definitiv de definiții blockchain chiar acum!

Evoluția bazei de date centralizate la descentralizate

În mod tradițional, datele sunt stocate în baza de date relațională. Vă puteți gândi la ele ca la o foaie de calcul Excel avansată în care coloanele și rândurile sunt utilizate pentru a stoca date. Mai mult, aceste tabele sunt stocate folosind un hard disk și apoi servite în funcție de cererea utilizatorului. Datele sunt stocate într-o locație centralizată. O bază de date centralizată suferă de performanță atunci când numărul de solicitări a crescut mult.

Pentru a depăși restricțiile bazei de date centralizate, sunt implementate computere și tehnici mai puternice pentru a procesa cererile mai rapid. Toate acestea pot face ca bazele de date să fie mai vulnerabile față de hackeri. De asemenea, necesită un buget imens de infrastructură pentru a fi rulat și gestionat. Toate acestea par a fi o limitare pentru companiile care încearcă să găsească soluții practice pentru produsul lor.

Toate acestea vor fi schimbate de blockchain, care este tehnic o bază de date descentralizată. Deoarece nu există centralizare, fiecare nod are o copie a bazei de date, adică registru. Permite companiilor să își îmbunătățească redundanța de date la un nivel cu totul nou.

Potențial, tehnologia blockchain ar putea schimba lumea.

Caracteristicile tehnologiei Blockchain

Acum că înțelegem evoluția de la sistemele centralizate la sistemele descentralizate și bazele de date centralizate la cele descentralizate, să aruncăm o privire asupra celor cinci caractere cheie ale tehnologiei blockchain. Aceste aspecte cheie definesc cel mai mult tehnologia blockchain.

 • Rețea P2P: Tehnologia Blockchain este o rețea peer-to-peer în care dispozitivele deja existente pot participa și deveni parte a rețelei. Rețeaua P2P permite, de asemenea, computerelor dintr-o rețea să lucreze împreună și să ofere putere de calcul combinată întregii rețele.
 • Funcția Hash criptografică: O altă caracteristică cheie a tehnologiei blockchain este utilizarea unei noi funcții hash criptografice. Funcția hash preia o intrare și apoi scoate o valoare, care este apoi conectată la următoarea funcție hash. Este o funcție unidirecțională care face imposibilă pentru hackeri să ghicească valoarea. Protejează informațiile în cel mai bun mod posibil. De asemenea, funcția hash funcționează pentru utilizatorii valizi care dețin informațiile sau materialul.
 • Contabile distribuite: Funcția de registru distribuit este una dintre cele mai bune caracteristici ale blockchain-ului. Permite colegilor să aibă o copie a registrului. Pentru a vă asigura că nu trebuie să descarce întreaga bază de date, sunt folosite tehnici avansate pentru a asigura menținerea consensului în cadrul rețelei. De asemenea, permite colegilor să valideze rapid informațiile, fără a fi nevoie să se bazeze pe o autoritate centralizată. Mai mult, asigură, de asemenea, că nu are loc nicio fraudă.
 • Pseudonimitate: Rețeaua blockchain permite, de asemenea, utilizatorilor să rămână anonim, dacă doresc.
 • Imuabilitate: În cele din urmă, caracteristica hash criptografică, registrul distribuit și alte caracteristici asigură faptul că datele, odată stocate, nu pot fi modificate fără permisiunea utilizatorului original.

Punctele indică în mod clar că blockchain-ul va schimba lumea.

Citeste mai mult:6 caracteristici cheie Blockchain pe care trebuie să le cunoașteți

Avantajele tehnologiei Blockchain

Toate caracteristicile esențiale de mai sus sunt revoluționare dintr-o perspectivă tehnică, dar ce se întâmplă cu oamenii care nu sunt pricepuți tehnic să înțeleagă complexitatea acesteia? Cum sunt ei beneficiați? De asemenea, atunci când spunem „schimbarea lumii”, ne așteptăm să schimbăm viața oamenilor normali. Punctele de mai jos vă vor ajuta să înțelegeți impactul blockchain dintr-o perspectivă generală și, de asemenea, va afecta economia.

Mai mult, puteți lua, de asemenea, următoarele puncte ca cazuri de utilizare din blockchain din lumea reală. Să enumerăm punctele de mai jos.

Tranzacții mai rapide

Este o activitate obișnuită ca oamenii să trimită bani atât pentru întreprinderi, cât și pentru uz personal. Majoritatea serviciilor care facilitează plata durează câteva zile. Acest lucru poate duce la probleme dacă trebuie să trimiteți bani pentru o urgență.

Procesul necesită mai mult timp dacă faceți o tranziție străină. În general, băncile rețin plata pentru câteva zile înainte de a utiliza sistemul de mesagerie SWIFT pentru a transfera fonduri. Acest lucru este realizat de bănci datorită regulilor stricte privind transferurile de bani străine. Cu toate acestea, timpul de așteptare crește și mai mult din cauza celorlalți intermediari.

Soluția este blockchain. Puteți trimite bani fără a fi nevoie să așteptați zile întregi pentru ca receptorul să primească plata.

Băncile sunt, de asemenea, dornice să adopte jetoane digitale pentru o sumă imensă de transfer de bani. În general, îi ajută să facă decontări de la bancă la bancă mai rapid și în siguranță. Prin urmare, tehnologia blockchain ar putea schimba lumea oferind un proces de tranzacție mai rapid.

Mai bună înregistrare funciară

Dacă vreodată încerci să cumperi o casă, va trebui să parcurgi o mulțime de pași. Este un proces obositor care poate dura cu ușurință până la luni. De asemenea, include o mulțime de acte.

Pe lângă toate acestea, trebuie să plătiți și onorariile unui avocat. Procesul de cumpărare a unei case depinde de locul în care locuiți. În unele locuri, poate fi mult mai ușor, dar, în general, este nevoie de mult timp și efort pentru a cumpăra o singură casă.

Piața imobiliară suferă, de asemenea, de încredere. Este ușor să faceți fraude și să creați documente falsificate. Pentru a asigura încrederea, o mulțime de documente trebuie verificate și gestionate de mai multe entități, inclusiv agenții guvernamentale, bănci etc.!

Când vine vorba de blockchain, nu trebuie să aveți de-a face cu atât de mulți intermediari. Este o platformă de încredere. Aceasta înseamnă că știi ce faci și în ce te bagi. Puteți verifica proprietarul unei proprietăți înainte de a face tranzacția. Acordurile sunt transparente și nu sunt falsificate. Acest lucru face ca totul să funcționeze fără probleme. De asemenea, înseamnă că trebuie să faceți foarte puține acte, îmbunătățind experiența dvs. de cumpărare la un nivel complet nou.

În realitate, aceasta afectează puternic piețele imobiliare, care este conectată la economia globală. Prin urmare, blockchain-ul poate transforma economia globală.

Citește și: Cum funcționează Blockchain?

Proveniența produsului

Blockchain funcționează perfect cu lanțul de aprovizionare. Orice produs pe care îl cumpărați trebuie să treacă printr-o serie de destinații înainte de a ajunge la ușa dvs. În timpul călătoriei, acesta poate fi deschis mai multor entități de fraudă care pot altera produsul în beneficiul lor.

Dacă se întâmplă acest lucru, nu veți primi produsul pentru care ați plătit. Este posibil să obțineți un produs modificat sau un produs care este complet înlocuit de unul fraudulos. În orice caz, este ușor să prindeți articole de fraudă.

În realitate, este o modalitate excelentă de a oferi proveniența produsului și de a vă asigura că consumatorii primesc produsul autentic pentru care plătesc.

Utilizarea blockchain-ului pe lanțul de aprovizionare rezolvă toate aceste probleme. Prin utilizarea blockchain-ului, companiile pot ține evidența completă a stării produsului. Dacă produsul este schimbat sau modificat, sistemul va fi alertat și, prin urmare, îl va arunca din lanțul de aprovizionare. În cele din urmă, veți obține produse autentice în mână.

Sistem mai bun de sănătate

Problemele de sănătate sunt foarte frecvente în țările în curs de dezvoltare. Este destul de frecvent ca oamenii să meargă la medici pentru tratament. De cele mai multe ori, ești transferat de la un etaj la altul pentru a-ți găsi medicul sau specialistul în sănătate.

Aceasta înseamnă și lucrul cu documente care nu sunt stocate într-un spațiu centralizat. Păstrarea unei evidențe medicale complete devine, de asemenea, dificilă pentru pacienți, deoarece dosarele lor medicale pot dura ani de zile sau mai mulți medici cu abordări de tratament diferite. Pe scurt, necesită multă răbdare pentru ca pacienții să-și gestioneze problemele de sănătate.

Blockchain poate schimba complet modul în care sunt gestionate problemele de sănătate. Poate permite păstrarea fișelor medicale într-un mod descentralizat, care poate fi accesat de autoritatea pacientului.

Mai mult, va permite medicilor să înțeleagă mai bine cazul pacientului și să se asigure că pot primi tratament cât mai curând posibil. De asemenea, face diagnosticul mai rapid și mai reușit. Nu în ultimul rând, blockchain a redus și circulația drogurilor frauduloase.

Creșteți eficiența afacerii

Blockchain vă oferă, de asemenea, mai multe șanse de a câștiga. Companiile mari îmbrățișează încet blockchain-ul și ajută la conectarea oamenilor, deoarece această tehnologie le poate spori eficiența afacerii.

Cazurile de utilizare generale sunt un bun exemplu al modului în care blockchain-ul va schimba lumea.

Aflați mai multe despre cazurile de utilizare blockchain din ghidul nostru de utilizare blockchain: lista a peste 20 de cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain acum!

Când va prelua Blockchain?

Acum, că am înțeles avantajele blockchain-ului, este momentul să reflectăm la momentul în care blockchain va prelua lumea.

Primul sector care va vedea schimbarea sectorului financiar. Sectorul financiar trece prin probleme majore chiar acum. Este nevoie de întrerupere pentru a supraviețui. Blockchain poate fi catalizatorul și soluția perfectă care poate oferi mijloacele necesare pentru a rezolva durerile industriei blockchain.

Blockchain schimbă modul în care banii circulă prin instituții sau se tranzacționează între comercianți

De fapt, blockchain-ul are potențialul de a schimba aproape fiecare industrie de acolo. Poate crea o lume mai eficientă și mai prosperă în care oamenii se pot conecta între ei fără a fi nevoie de intermediari.

Companiile pot utiliza, de asemenea, tehnologia blockchain pentru a oferi consumatorilor un serviciu mai transparent, de încredere și mai eficient. De exemplu, o companie poate utiliza o rețea autorizată pentru a crea un sistem eficient. De asemenea, îl pot utiliza pentru a păstra transparența cu utilizatorul final prin partajarea informațiilor care pot ajuta la crearea încrederii între utilizatori.

În ceea ce privește utilizatorii generali, aceștia pot utiliza, de asemenea, blockchain-ul la întregul său potențial. Dacă sunteți creator, vă puteți conecta direct cu cumpărătorii folosind o soluție blockchain. În acest moment, nu putem prezice corect când va prelua exact blockchain-ul, dar știm că procesul a început deja.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Cum Blockchain va schimba lumea financiară?

Lumea financiară va fi complet schimbată cu ajutorul blockchain-ului. Platformele blockchain pot transforma economia globală destul de ușor.

Blockchain-ul Ethereum, de exemplu, are capacitatea de a automatiza, securiza și opera un proces eficient în sectorul financiar și bancar. De asemenea, va optimiza costul și va digitaliza valorile mobiliare și alte active fără a crește costul necesar pentru administrarea acestora.

Lumea financiară poate beneficia întotdeauna de transparența, încrederea, confidențialitatea, scalabilitatea și securitatea pe care le oferă blockchain-ul. De exemplu, piața financiară poate utiliza capabilități de programare și automatiza lucruri precum KYC / AML, confidențialitatea datelor și așa mai departe. De asemenea, poate ajuta la eficientizarea proceselor cu o eficiență îmbunătățită.

Blockchain va reuși să schimbe sectorul financiar, deoarece este mult mai superior modelului tranzacțional.

Unele dintre cele mai bune cazuri de utilizare blockchain din lumea financiară includ următoarele.

 • Managementul investitiei
 • Împrumuturi și servicii bancare
 • Asigurare
 • Finanțarea comerțului

Modul în care Blockchain va schimba proprietățile imobiliare?

Ați încercat vreodată să cumpărați o casă recent? Apoi, veți ști cât efort și timp aveți nevoie pentru a finaliza o achiziție. Orice tranzacție imobiliară poate dura între câteva săptămâni și câteva luni. Motivul care stă la baza întârzierii este utilizarea unui proces global mai puțin eficient.

Scara mare a proprietăților imobiliare face foarte greu pentru cumpărători și vânzători coordonarea și gestionarea proprietăților lor.

Cu blockchain, proprietățile imobiliare pot vedea multe schimbări, inclusiv aducerea unui proces mai eficient cu ajutorul automatizării. Alte beneficii includ decontări de plată în timp real, costuri reduse, tokenizare și decontări de plată în timp real. Acesta este un impuls masiv care poate ajuta blockchain-ul să transforme economia globală.

Cel mai mare avantaj este timpul redus pentru a face tranzacții. Cu tokenizarea adecvată, activele din lumea reală pot fi stocate și tranzacționate pe blockchain. Tokenizarea înseamnă, de asemenea, că alte tipuri de informații pot fi stocate online, inclusiv fonduri imobiliare, drepturi de guvernanță și multe altele!

Puține dintre cazurile de utilizare ale blockchain-ului în domeniul imobiliar includ următoarele:

 • Înregistrări de acte și titluri funciare
 • Tokenizarea
 • Leasing și plăți
 • Contabilitate în timp real
 • Identitatea chiriașului

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra imobilelor? Consultați ghidul nostru despre blockchain pentru proprietăți imobiliare chiar acum!

Cum va schimba Blockchain HealthCare?

Ultimul sector pe care îl vom discuta este HealthCare. În acest moment, asistența medicală poate beneficia și de blockchain. Există multe puncte de durere în industria medicală. De exemplu, pacienții au trebuit întotdeauna să-și ducă documentele cu ei. Acest lucru poate duce la probleme, inclusiv introducerea greșită a datelor.

Un alt lucru care trebuie remediat este trasabilitatea medicamentelor. Fără o trasabilitate adecvată, medicamentele pot fi contrafăcute cu ușurință. Cercetările sunt, de asemenea, îngreunate, având în vedere că datele pacienților nu sunt accesibile în cea mai mare parte.

Puține dintre cazurile de utilizare a blockchain-ului în asistența medicală includ următoarele:

 • Trasabilitatea medicamentelor
 • Managementul consimțământului pacientului
 • Înregistrări medicale electronice (EHR)
 • Studii clinice mai bune

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra asistenței medicale? Consultați ghidul nostru despre blockchain în asistența medicală chiar acum!

Blockchain va avea succes?

Calea de a face blockchain global și de a ajunge la toată lumea din întreaga lume nu este ușoară. Blockchain pare promițător, la fel ca orice altă tehnologie nouă. Când a apărut internetul, a provocat valuri și a fost considerată cea mai revoluționară tehnologie din lume. A schimbat modul în care ne conectăm, dar a avut nevoie de timp pentru a evolua și a se îmbunătăți.

Inteligența artificială a fost, de asemenea, considerată tehnologia de generație următoare care poate schimba lumea. Ideea mea este că aproape fiecare tehnologie nouă arată promisiune, deoarece este mai bună decât precedentele într-un fel sau altul. Doar timpul poate spune cum va avea impact blockchain-ul societății. Deocamdată, toată lumea este pe aceeași pagină. Dar, un lucru este sigur este că blockchain-ul este foarte promițător și are potențialul de a schimba lumea din jurul nostru.

Cu toate acestea, ce lucruri pot merge prost cu viziunea generală strălucitoare pentru tehnologia blockchain? Unul dintre cele mai mari obstacole care trebuie luate în considerare este guvernarea. Deoarece blockchain-ul este descentralizat, guvernarea acestuia poate fi o situație foarte dificilă. Întrucât se află în prezent într-un stadiu de creștere, poate fi folosit pentru lucruri răutăcioase sau dăunătoare. Accentul principal ar trebui să fie crearea unui organism de conducere care să poată dicta reguli și reglementări sigure pentru utilizarea tehnologiei blockchain. În acest fel, ne putem asigura că tehnologia blockchain este utilizată în mod corect.

W3C Consortium se ocupă de internet. Aceștia sunt responsabili pentru stabilirea standardului web.

Deci, este foarte greu de spus ce direcție va lua ferm blockchain-ul. Impacturile sale au fost deja observate în multe cazuri de utilizare pe care le-am discutat mai sus, dar ratele de adopție sunt încă în dificultate.

Doriți să aflați despre blockchain care schimbă lumea? Consultați ghidul nostru despre modul în care blockchain-ul poate schimba lumea chiar acum!

Concluzie

Dacă credeți că blockchain-ul nu poate schimba lumea, atunci nu sunteți singuri. Există mulți experți care consideră că blockchain-ul nu este suficient pentru a modifica cursul acțiunilor acestei lumi. Cu toate acestea, descoperirile recente prezic că blockchain va reuși să facă acest lucru.

După cum puteți vedea impactul tehnologiei blockchain, acum puteți cunoaște modul în care blockchain-ul poate schimba lumea. De asemenea, am reușit să ne imaginăm impactul asupra viitorului societății noastre. Dacă sunteți doar un novice care abia începe cu tehnologia blockchain, dar doriți să aflați mai multe despre aceasta, trebuie să consultați cursul nostru gratuit blockchain.

Folosiți blockchain pentru a schimba lumea și afacerea dvs. acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me