De ce avem nevoie de tehnologie blockchain? Ei bine, răspunsul constă în nevoia tot mai mare de soluții care să poată garanta stocarea sigură a datelor online și în nevoia de a ține la distanță agențiile guvernamentale care ascund. Nevoia de sisteme de transfer de bani rapide, sigure și la prețuri accesibile a parcurs, de asemenea, un drum lung în a arăta lumina necesității noii tehnologii.

Astfel, se așteaptă ca hype în jurul tehnologiei blockchain să continue să crească pe măsură ce oamenii își fac o idee clară despre ce este și ce este capabilă să facă.

O serie de cazuri de utilizare la nivel înalt pentru tehnologia blockchain s-au unit deja, atingând diferite sectoare ale economiei. Milioane de dolari sunt, de asemenea, cheltuiți pentru cercetare și numeroase teste, pe măsură ce oamenii încearcă să vină cu soluții pentru a rezolva problemele care au stăpânit oamenii de zeci de ani.

Instituțiile financiare nu sunt singurele care au nevoie de tehnologie blockchain, pentru a permite plăți instantanee peste granițe. Mai jos sunt câteva dintre modalitățile prin care tehnologia este utilizată cu mare succes.

5 Exemple de ce avem nevoie de tehnologie Blockchain?

1. Verificarea calificărilor

Angajatorii au nevoie de tehnologie blockchain pentru a verifica validitatea acreditării educaționale, în special a celor dobândite prin studii online. Faptul că certificatele și calificările false pot fi cumpărate pe dark web pentru arahide, nu a lăsat angajatorii nicio opțiune decât să caute modalități de a fixa menghina.

De ce avem nevoie de tehnologie blockchain pentru verificare

Credite imagine: NTOK.io

NTOK.io este un startup care a folosit bine tehnologia blockchain în încercarea de a detecta fraudatorii care pretind că sunt profesori și tutori excelenți online. Firma a codificat evaluări și recenzii într-un blockchain, făcând posibilă identificarea și verificarea oricărei recenzii emise unui anumit profesor sau tutor.

2. Votul digital

În viitor, guvernele ar putea avea nevoie de tehnologie blockchain pentru a garanta alegeri libere și corecte. Votul digital pe un sistem alimentat cu blockchain este unul dintre progresele la care se lucrează în prezent, deoarece tehnologia a dovedit că se poate baza pe acesta pentru a asigura un vot sigur și anonim.

Votarea digitală prin internet, așa cum este, este susceptibilă de manipulare. Cu toate acestea, faptul că tehnologia blockchain este verificabilă ar permite oricui să auditeze blockchain-ul, să verifice autenticitatea voturilor pe baza ștampilelor de timp.

De ce avem nevoie de tehnologie Blockchain pentru vot digital

Virginia de Vest din SUA efectuează în prezent teste suplimentare pe un sistem de vot blockchain după ce a permis personalului militar să folosească un sistem pilot pentru a vota, în două județe, la alegerile primare din 8 mai.

Sierra Leone este o altă țară care a făcut-o deja alegeri efectuate pe un sistem blockchain care a permis înregistrarea voturilor în 70% din secția de votare pe blockchain.

3. Stocare distribuită

În prezent, oamenii se bazează pe serviciile oferite de Google Drive și Dropbox, printre altele, pentru stocarea datelor. Problema cu aceste servicii este că companiile care oferă aceste servicii sunt uneori forțate de guverne să predea datele oamenilor.

Cu toate acestea, cu serviciile de stocare alimentate cu blockchain, este posibil ca oamenii să nu mai fie nevoiți să se îngrijoreze de faptul că guvernele vor intra în datele lor. Blockchain face posibilă stocarea datelor pe diferite computere dintr-o rețea cu criptare ridicată la care poate accesa o singură persoană.

Nevoia de servicii de stocare distribuită alimentate cu blockchain a dat naștere deja Storj, un serviciu de stocare a datelor alimentat de blockchain.

De ce avem nevoie de stocare descentralizată Blockchain?

Credite imagine: Storj

ClearCenter și SiaCoin au colaborat pentru a lucra la un blocare securizată ClearShare platformă de stocare descentralizată. Soluția va oferi un backend de servicii de stocare descentralizat simplu, dar puternic și scalabil.

4. Protecția proprietății intelectuale

Companiile au nevoie de tehnologie blockchain pentru a-și proteja proprietatea intelectuală, având în vedere pericolele pe care le prezintă hackerii care vizează chiar și cele mai complicate rețele. Digitizând IP-urile lor, companiile ar trebui să poată să-și protejeze investițiile atunci când vine vorba de creații și inovații.

Blockchain-ul fiind o tehnologie imuabilă acționează ca un loc perfect pentru stocarea, verificarea și verificarea proprietății intelectuale. În timp ce legile drepturilor de autor sunt concepute pentru a proteja munca și inovația oamenilor, nu a existat un sistem de înregistrare definitiv pe care oamenii să se poată baza, pentru a dovedi proprietatea.

Cu toate acestea, odată cu utilizarea tehnologiei blockchain, există speranța dezvoltării unor sisteme pe care oamenii le vor folosi în viitor pentru a dovedi proprietatea creațiilor lor..

5. Securitatea cibernetică

Companiile și companiile care operează online au nevoie de tehnologie blockchain, dacă vor rămâne cu un pas înaintea atacurilor cibernetice. Furtul de date în valoare de milioane de dolari a devenit un fenomen obișnuit, având în vedere cererea puternică de astfel de informații din dark web.

Tehnologia Blockchain s-a dovedit deja eficientă în înregistrarea datelor într-un mod transparent, sigur și rezistent. Sistemele alimentate cu blockchain au devenit o zonă interzisă, întrucât sunt imposibil de accesat, fără a lăsa urme.

Hackingul fiind o problemă majoră cu care se confruntă întreprinderile, tehnologia blockchain promite să ofere registru pentru tranzacțiile financiare care nu pot fi piratate. Faptul că tehnologia este imuabilă o face, de asemenea, o bază ideală pentru securitatea cibernetică, deoarece garanțiile ambelor părți ale tranzacției sunt transparente și incoruptibile.

Concluzie

Întreprinderile, companiile și chiar guvernele au nevoie de tehnologie blockchain pentru a supraviețui unei ere în care hackerii continuă să caute sisteme vulnerabile în căutarea unor date valoroase. Acestea fiind spuse, Blockchain începe să aibă același impact pe care îl avea internetul la începutul anilor 2000, deoarece oamenii și companiile caută modalități de a-și proteja interesele..

Aflați mai multe, Blockchain este potrivit pentru nevoile afacerii dvs.?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me