Trăim într-o lume în care centralizarea este folosită în puterea societății. Include bănci, școli, industrii și așa mai departe. Cu toate acestea, blockchain-ul a lovit lumea cu o forță de neegalat, aducând schimbări în aproape fiecare industrie.

În acest articol, vom explora de ce băncile adoră blockchain-ul, dar nu bitcoinul.

Bitcoin a fost catalizatorul creșterii blockchain-ului. Prețul a crescut de la doar 1000 USD la 19.000 USD numai în 2017. Dar, bitcoin nu este blockchain. Folosește blockchain ca tehnologie și este o criptomonedă care poate fi utilizată pe blockchain pentru a face tranzacții din lumea reală între părți.

Blockchain, pe de altă parte, este o tehnologie inovatoare. Este o tehnologie descentralizată de registre distribuite (DLT). Blockchain-ul conține noduri care funcționează împreună pentru a aduce consens asupra întregului blockchain. Fiecare nod are un rol de jucat și are o copie a registrului cu ele. În prezent, există mulți algoritmi de consens diferiți acolo. Două dintre cele mai populare includ Proof-of-Work (PoW) și Proof-of-stake (PoS). Bitcoin folosește dovada muncii (PoW).

Deci, de ce băncile urăsc Bitcoin?

Bitcoin este un revoluționar. Este un mod prin care două persoane pot transfera active fără a fi nevoie de nicio centralizare. Înseamnă că băncile nu sunt necesare.

Guvernul se bazează pe control. Și banca este o modalitate de a face acest lucru. Băncile reglementează modul în care se efectuează tranzacțiile. Fiecare tranzacție care se face prin bănci este documentată și poate fi urmărită ori de câte ori este nevoie. Cu toate acestea, băncile nu sunt la fel de malefice pe cât ai crede. Ei funcționează foarte bine în economia actuală. De asemenea, se asigură că activitățile ilegale sunt controlate.

În plus, băncile procesează comisioane pentru gestionarea contului sau a tranzacțiilor. În general, băncile reprezintă modul actual de gestionare a tranzacțiilor care oferă încredere în rândul oamenilor și al guvernului. De asemenea, s-au descurcat bine când s-a produs criza financiară din 2008. În acel moment, băncile se ocupau de situație fără a utiliza activele publicului larg.

De ce le este frică băncilor

De ce băncile urăsc Bitcoin?

Cu toate acestea, controlul centralizat are dezavantajele sale. De aceea, am văzut creșterea Bitcoin în 2009.

Este prima criptomonedă care a ieșit la suprafață și a reușit să utilizeze tehnologia distribuită a registrului digital (DTL). Încet și constant, a adus o mulțime de proiecte legate de criptocurrency și blockchain.

Securitatea, transparența și integritatea au fost de neegalat în comparație cu orice altă tehnologie. Cu toate acestea, băncilor nu le-a plăcut.

Ideea descentralizării este întotdeauna mai bună decât cea centralizată. Eradică necesitatea unei entități centralizate și transferă puterea de la guvern la oameni.

Acest lucru îi determină pe bănci să se teamă și să se teamă de bitcoin. Le-a provocat deținerea pe piață. Creșterea sa în ultimii doi ani a asigurat, de asemenea, că băncile iau mai multă atenție. Până acum, băncile nu întreprindeau nicio acțiune de reglementare împotriva bitcoinului. Cu toate acestea, încet, băncile au început să întrerupă fluxul de bani pentru a cumpăra criptomonede sau bitcoin în general.

Multe bănci, cum ar fi băncile britanice, au încetat să mai lucreze cu companii care se ocupau de Bitcoin. Înseamnă că au oprit creșterea multor start-up-uri sau chiar schimburi. India a avut, de asemenea, o poziție uriașă în ultima vreme când RBI a pus o comandă de gardă pe bănci pentru a face față criptomonedelor.

Bitcoin are, de asemenea, dezavantajele sale asociate. Încurajează activități ilegale, inclusiv ransomware.

De ce iubesc băncile blockchain-ul

Băncile își construiesc propriile aplicații blockchain și criptomonede. De ce nu? Oferă atât de multe avantaje. Unele dintre băncile care și-au început deja călătoria includ BNY Mellon, UBS, Santander și multe altele! Alianța lor a fost creată în 2016. Vor să creeze un Monedă de decontare a utilităților (USC). Este o monedă digitală care își propune să ofere decontări și plăți pentru piețele financiare industriale. USC folosește blockchain.

Ripple este încă o altă criptomonedă care își propune să ofere băncilor o modalitate de a deconta plățile peste granițe. Ideea este de a face plățile transfrontaliere mai rapide și mai rentabile.

Băncile intenționează, de asemenea, să utilizeze blockchain-ul pentru a-și face funcționarea internă mai sigură și mai eficientă. Un alt exemplu include consorțiul din Singapore, format din bănci locale. Ei au testat cu succes blockchain-ul lor Know Your Customer (KYC).

Concluzie

Este clar că băncile adoră blockchain-ul și vor să-l folosească pentru a-și îmbunătăți procesele. Totuși, același lucru se poate spune despre bitcoin. Deci, ce părere aveți despre întreaga situație? Comentează mai jos și anunță-ne!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me