Blockchain a apărut ca o alternativă tehnologică promițătoare pentru întreprinderile din întreaga lume. S-a dovedit a fi o tehnologie promițătoare pentru soluționarea problemelor complexe. Drept urmare, promisiunile tehnologiei blockchain pentru întreprinderi se traduc și direct în cererea de abilități blockchain. Pe de altă parte, puteți găsi, de asemenea, diverse puncte de date pentru validarea creșterii cererii pentru profesioniștii blockchain.

Potrivit Glassdoor, cererea de locuri de muncă bazate pe blockchain a arătat o creștere de 300% în 2019 comparativ cu anul precedent.

Pe baza cunoștințelor dvs. despre peisajul blockchain, este posibil să fi explorat unele dintre opțiunile de carieră promițătoare din blockchain.

Cu toate acestea, ceea ce face din blockchain una dintre cele mai solicitate abilități în 2020 este una dintre preocupările proeminente. Dacă doriți să explorați motivele pentru care blockchain-ul este una dintre cele mai solicitate abilități în 2020, atunci ați ajuns la locul potrivit.

Următoarea discuție vă prezintă câteva dintre statisticile importante care arată dominanța blockchain-ului în diferite sectoare. În plus, puteți identifica teme specifice care determină cererea de blockchain ca una dintre abilitățile tehnologice de top. Mai mult, puteți afla, de asemenea, informații fiabile și autentice despre oportunitățile de carieră cu tehnologia blockchain.

Înscrieți-vă acum: curs gratuit pentru noțiuni fundamentale despre blockchain

Blockchain și potențialul de creștere

Mulți cititori trebuie să fi obținut o perspectivă de bază asupra tehnologiei blockchain. Sosirea criptomonedelor a îndreptat atenția lumii către blockchain. Din 2009, tehnologia blockchain a parcurs un drum destul de lung pentru a deveni unul dintre termenii frecvent pronunțați în cadrul reuniunilor consiliului de administrație. Prin urmare, cererea de abilități blockchain nu este doar un rezultat al introducerii unei noi tehnologii perturbatoare. Întreprinderile au nevoie de profesioniști în blockchain cu abilități care să le ajute să valorifice cea mai mare parte a tehnologiei blockchain pentru a-și conduce obiectivele de afaceri.

Multe firme de cercetare au subliniat în mod constant posibilitățile de creștere a investițiilor în tehnologia blockchain. Până în 2023, cheltuielile la nivel mondial pentru soluțiile blockchain ar fi evaluate la aproape 15,9 miliarde. Începând din 2019, cheltuielile la nivel mondial pentru tehnologia blockchain au fost de 2,7 miliarde de dolari, cu perturbări promițătoare în sectorul financiar.

În plus, valoarea blockchain-ului pentru industria alimentară și agricolă se ridică la 41,9 milioane de dolari, prezentând astfel potențialul tehnologiei blockchain dincolo de sectorul financiar. Conform Studiului Global Blockchain din 2020 realizat de Deloitte, aproape 39% dintre executivii și practicienii de rang înalt au adoptat blockchain în producție.

Dacă se iau în calcul companiile în valoare de peste 100 de milioane de dolari, ponderea adoptării blockchain-ului crește la 41%. Prin urmare, potențialul de creștere în industria blockchain servește ca un motiv important pentru cererea crescută de abilități blockchain.

Dacă mai aveți întrebări despre creșterea și viitorul tehnologiei Blockchain, citiți acum care este viitorul Blockchain!

Motive pentru cererea tot mai mare de abilități Blockchain

Deci, ce oferă anume blockchain pentru întreprinderile care își cresc cererea? Blockchain este abilitatea tehnologică de vârf în 2020, cu accentul în creștere pe transformarea digitală. În cazul crizei recente de pandemie, întreprinderile au trebuit să își reformeze lanțurile de aprovizionare și operațiunile convenționale. Cu clienții acasă, companiile își doresc soluții pentru a ajunge acolo unde sunt. În acest caz, blockchain poate avea următoarele avantaje, dovedind astfel necesitatea sa ca abilitate în 2020.

  • Blockchain-ul și securitatea merg mână în mână cu stocarea informațiilor într-o rețea de computere în comparație cu un singur server. Stocarea descentralizată a informațiilor și lipsa proprietății unice soluționează orice amenințări de piratare a datelor tranzacțiilor.
  • Cererea de abilități blockchain în 2020 crește, de asemenea, în mare măsură pentru transparență facilitată de tehnologia blockchain. Este practic imposibil să modificați înregistrările din blockchain fără știrea altor participanți la rețea. O mică modificare a oricărei înregistrări s-ar putea reflecta direct asupra întregului lanț, asigurând astfel transparența tuturor înregistrărilor blockchain.
  • Următorul aspect important care poate răspunde la întrebarea „este blockchain o abilitate” se referă la viteza tranzacțiilor în blockchain. Blockchain elimină necesitatea intermediarilor, asigurând astfel negocieri, soluționări și compensări mai rapide. Toate înregistrările sunt păstrate într-un singur registru digital, eliminând astfel orice îngrijorare pentru întreruperi.
  • Blockchain permite accesul permis la toți participanții la rețea pentru datele imuabile din blockchain. Deci, nu există nici o intruziune a intermediarilor, prezentând astfel perspective fiabile pentru reducerea costurilor tranzacțiilor cu aproape jumătate.
  • Cel mai important dintre toate, cererea de abilități blockchain crește datorită beneficiilor de trasabilitate a blockchain-ului. Tehnologia Blockchain prezintă o pistă de audit care află originea unui activ și toate etapele prin care a trecut. Traseul de audit prezintă identitatea utilizatorilor implicați în modificarea unui activ din blockchain, împreună cu marcajul de timp.

Puteți observa clar că beneficiile menționate mai sus pot ajuta multe întreprinderi să obțină îmbunătățiri ale eficienței costurilor și ale performanței pe termen lung. Beneficiile tehnologiei blockchain stabilesc baza cererii sale în rândul organizațiilor, care se traduce prin cererea de profesioniști calificați în blockchain.

Citiți și: Caracteristici de top ale tehnologiei Blockchain

Cum arată acum piața locurilor de muncă Blockchain?

Acum, să aruncăm o privire asupra situației pieței muncii în industria blockchain-ului pentru a ne consolida impresia asupra blockchain-ului ca fiind una dintre cele mai solicitate abilități în 2020. Un raport recent al LinkedIn a plasat blockchain-ul ca unul dintre tehnologiile de top competențe pentru 2020. Raportul prezintă o abatere unică față de raportul din 2019, care nici măcar nu menționa tehnologia blockchain.

Este ca și cum tehnologia blockchain s-ar fi scufundat la rangurile superioare de abilități tehnice peste noapte! Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul, deoarece practicienii de blockchain de întreprindere au început treptat să schimbe accentul de la dovedirea utilizabilității și conformității tehnologiei blockchain către crearea de noi soluții bazate pe blockchain pentru diferite cazuri de utilizare practică..

abilități de top blockchain

O altă temă crucială care a definit creșterea cererii de abilități blockchain este aplicarea blockchain-ului în guvernare. Țări precum Statele Unite, Elveția și China au aprobat utilizarea blockchain-ului. Pe de altă parte, țările care ajung treptat din urmă cu valul de transformare digitală percep, de asemenea, blockchain-ul ca o platformă promițătoare pentru dezvoltarea de soluții de guvernanță. De exemplu, sistemele naționale de înregistrare a identității bazate pe blockchain sunt unul dintre posibilele perspective pentru utilizarea blockchain-ului pentru a sprijini guvernanța.

De asemenea, este esențial să reflectăm la tema oportunităților în creștere pentru integrarea blockchain-ului cu alte tehnologii emergente. De exemplu, rețeaua IoT crește, la fel și datele generate de aceasta. Pe măsură ce datele IoT cresc în volum, preocupările pentru stocare și prelucrarea datelor IoT cu securitate devin proeminente. Acum, blockchain poate oferi un impuls promițător securității, transparenței și vitezei pentru dezvoltarea soluțiilor IoT. Deci, puteți identifica oportunități clare pentru roluri promițătoare în carieră cu expertiză în blockchain.

Citiți acum: Cum funcționează Blockchain?

Roluri de carieră în Blockchain

Diferitele opțiuni de carieră disponibile în blockchain disponibile în prezent sunt, de asemenea, indicatori excelenți ai cererii în creștere pentru abilități blockchain. Blockchain și-a consolidat cu succes reputația de tehnologie de masă. Cu toate acestea, multe dintre opțiunile de carieră în blockchain au rămas neexplorate până acum. Pe măsură ce blockchain-ul câștigă recunoașterea ca una dintre abilitățile tehnologice de top în 2020, atenția asupra opțiunilor de locuri de muncă disponibile crește, de asemenea, în mod vizibil.

Profesioniștii în blockchain aspiranți trebuie să se abată de la convenții pentru a urma o carieră în blockchain. Este o tehnologie în continuă evoluție și necesită experimentarea și inovarea. Dacă sunteți în căutarea angajamentului de a vă dezvolta abilitățile de top blockchain, atunci puteți valorifica beneficiile din carieră ale următoarelor roluri bazate pe blockchain,

  • Dezvoltator Blockchain

Unul dintre cele mai importante roluri care au îmbunătățit cererea de abilități blockchain este cel al unui dezvoltator blockchain. Dezvoltatorul blockchain este unul dintre cele mai bine plătite roluri de muncă și implică responsabilitatea pentru proiectarea și dezvoltarea de soluții și aplicații bazate pe blockchain. Ați avea nevoie de abilități excelente de programare și analiză pentru a explora această cale de carieră.

  • Blockchain Web Designer

Startup-urile și companiile mari doresc să dezvolte interfețe UI ușor de înțeles și orientate spre client pentru a dezvolta gradul de conștientizare a produselor blockchain. Așadar, profesioniștii cu experiență în JavaScript, HTML, CSS și instrumente de proiectare pot urma cariere ca designeri de web blockchain. Responsabilitatea principală a proiectanților web blockchain este crearea de interfețe de utilizator fără probleme alături de portaluri și site-uri web pentru diferite soluții blockchain.

  • Inginer de calitate Blockchain

Următorul rol important bazat pe blockchain care a câștigat cerere recent este cel al unui inginer de calitate blockchain. Responsabilitatea principală în acest rol ar presupune abordarea preocupărilor legate de analiza calității, planificarea și livrarea proiectelor blockchain. De asemenea, este important să vă asigurați că noua infrastructură blockchain menține conformitatea cu standardele QA predefinite.

Inginerii de calitate Blockchain trebuie, de asemenea, să scrie scripturi și să implementeze automatizarea testelor pentru îmbunătățirea testelor de performanță a sarcinii. Candidații trebuie să se asigure că cunosc fluent elementele de bază ale mediului blockchain și standardele de testare.

O certificare Blockchain vă poate duce cariera Blockchain la nivelul următor. Aflați acum cum să deveniți un expert certificat în Blockchain.

Cuvinte finale

Deci, puteți observa în mod clar puterea tehnologiei blockchain, diversitatea rolurilor de muncă și creșterea potențială a investițiilor în blockchain din discuția de mai sus. Stabilește clar precedentele de bază care stau la baza creșterii cererii de abilități blockchain. Dacă doriți să vă construiți cariera ca profesionist în blockchain, alegeți rolul pe care doriți să îl urmăriți.

În pasul următor, trebuie să găsiți platformele ideale care vă pot ajuta să obțineți abilitățile și cunoștințele. Puteți alege platforme care oferă cunoștințe cuprinzătoare din industrie, împreună cu expertiză aprofundată în diferite aspecte ale tehnologiei blockchain și vă ajută să obțineți abilități de top blockchain.

Deci, dacă sunteți începător și sunteți pe cale să vă începeți cariera în tehnologie, Blockchain ar putea fi o alegere excelentă pentru dvs. Aflați noțiunile de bază ale Blockchain cu cursul gratuit Fundamentale Blockchain și pregătiți-vă să aveți un viitor strălucitor în față!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me