Acest articol discută toate motivele pentru care blockchain-ul este important, pe baza diferitelor cazuri practice de utilizare din viața reală în diferite sectoare.

V-ați întrebat vreodată de ce este important blockchain-ul? Sau poate ați întrebat cum va avea impact asupra vieții noastre de zi cu zi sau a vieții diferiților profesioniști care lucrează în diferite sectoare.

În acest articol, ne vom concentra asupra importanței tehnologiei blockchain, nu numai în scenariile din viața reală, ci și importanța acesteia în afaceri sau bănci.

Blockchain este acum foarte popular în rândul publicului larg. Popularitatea sa a început odată cu creșterea prețurilor bitcoin. Cu toate acestea, chiar acum, popularitatea sa, potrivit Google, se stabilește acum.

Cu toate acestea, acesta nu este punctul central al subiectului nostru, adică înțelegerea importanței blockchain-ului.

Un blockchain este o rețea peer-to-peer pe bază de registru în care fiecare partener are o copie de registru. Acest lucru conduce ideea descentralizată în mintea

Inscrie-te acum:Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

De ce este important Blockchain?

De ce este important Blockchain

În esență, puteți găsi importanța blockchain-ului parcurgând caracteristicile sale cheie. Aceste caracteristici fac blockchain-ul irezistibil în diverse scenarii și se marchează ca fiind cea mai bună soluție posibilă.

Imuabilitate

Blockchain este imuabil. Acest lucru deschide o mulțime de oportunități pentru platformele care au nevoie de trăsături imuabile pentru a-și face sistemul mai funcțional pe o piață extrem de competitivă. Luați, de exemplu, lanțul de aprovizionare. Imuabilitatea permite companiilor să se asigure că nu există obstacole pentru pachetele aflate în tranzit. Deoarece blockchain-ul este imuabil, nu este posibil să se modifice în niciun fel informațiile despre pachet. Orice modificare va alarma sistemul.

Transparenţă

Un alt aspect crucial care face blockchain atât de important este transparența. Există diferite tipuri de blockchain. Blockchain-ul public oferă transparență datorită naturii sale. Este foarte util pentru diferite funcții ale societății noastre, inclusiv pentru alegeri. Companiile îl pot utiliza și pentru a se asigura că utilizatorul final poate interacționa cu procesele cu transparență totală sau parțială.

Libertate digitală

Ca ființă umană, unul dintre drepturile tale este libertatea. Există entități centralizate care oferă conectivitate în termeni de economie, dar ne elimină și libertatea. Luați-vă banca, de exemplu. Vă poate bloca tranzacțiile sau vă poate confisca contul, dacă este considerat corect. Există bănci care fac acest lucru – chiar și atunci când deținătorii de cont nu au făcut nimic rău. Deci, dacă țineți cont de blockchain, veți găsi că nu există autoritate centralizată.

Cu blockchain, veți obține adevărata libertate digitală. Ești propria ta bancă. Puteți scoate banii când doriți și le puteți face fără autorizația altcuiva. În lipsa oricărei autorități centrale, sunteți singurul proprietar și persoana responsabilă pentru bunurile dvs. Vă oferă libertatea digitală care se bazează foarte mult pe coloana vertebrală a tehnologiei blockchain.

Servicii cu adevărat descentralizate

Serviciile descentralizate sunt coloana vertebrală a societății noastre futuriste. Fie că este vorba de gestionarea activelor sau de gestionarea energiei; vor exista servicii descentralizate pentru fiecare sector de acolo. Acest lucru va oferi oamenilor acces fără precedent la opțiunile care nu sunt disponibile în prezent pe piață. Aproape fiecare sector va avea servicii descentralizate.

Industria muzicală, de exemplu, poate beneficia de servicii cu adevărat descentralizate în care atât creatorii, cât și consumatorii pot participa fără a fi nevoie de aprobarea unei mari corporații centralizate.

Excelente cazuri de utilizare

Blockchain nu se limitează la un singur caz de utilizare. Acest lucru face ca blockchain-ul să fie o tehnologie excelentă pentru viitorul societății noastre. Poate fi utilizat în aproape orice sector, inclusiv finanțarea comerțului, băncile, guvernul, educația, asistența medicală, petrolul și așa mai departe. Aceste cazuri de utilizare au, de asemenea, un impact imens.

Puteți afla mai multe detalii despre aplicațiile blockchain și cazurile de utilizare aici.

O mai bună securitate

Blockchain folosește criptografia pentru a adăuga un strat de securitate datelor stocate în rețea. Funcția de descentralizare, deasupra criptografiei, face ca blockchain-ul să ofere o securitate mai bună decât alte sisteme. Criptografia a folosit algoritmi matematici complexi care sunt folosiți pentru securizarea datelor și a sistemelor din rețeaua blockchain.

De asemenea, fiecare bloc din rețea poartă un hash unic, ceea ce înseamnă că nu pot fi falsificate sau modificate date de către actori sau hackeri rău intenționați.

Ieftin

Blockchain este ieftin în comparație cu alte tehnologii. Eliminarea autorizării centralizate elimină bufferul necesar pentru a rula în mod optim rețeaua. Fără centralizare, nu este nevoie să plătiți un intermediar, îmbunătățind eficiența costurilor. În lanțul de aprovizionare, utilizarea blockchain-ului înseamnă mai puține acte. Documentele în sine costă foarte mult. Există și alte costuri asociate, inclusiv angajarea de persoane pentru a face documentele și pentru a menține intermediarii.

Eficiență îmbunătățită

În cele din urmă, eficiența îmbunătățită este un alt răspuns la motivul pentru care blockchain-ul este important. Cauza este o securitate mai bună, eliminarea intermediarului și, în general, procese mai bune. Tranzacțiile durează, de asemenea, câteva secunde mai degrabă decât o săptămână pentru a finaliza, în special tranzacțiile internaționale.

De ce Blockchain este important pentru afaceri

Acum că înțelegem importanța din punct de vedere general. Să încercăm să o înțelegem din perspectiva afacerii. În cea mai mare parte, afacerea beneficiază cel mai mult de blockchain. Blockchain nu este ușor de implementat pentru utilizatorii normali. Trebuie să fie gestionat de o echipă de experți, ceea ce îl face ideal pentru companiile care au buget și apetit să gestioneze proiectul blockchain.

Îmbunătățirea pieței globale blockchain la 20 de miliarde de dolari în 2023 este un alt semn al rapidității în care întreprinderile adoptă blockchain, conform acestei prezentări blockchain.

Deci, ce face blockchain-ul atât de profitabil pentru afaceri? În primul rând, reduce costurile operaționale. Eliminarea intermediarilor este un avantaj pentru afaceri, deoarece nu numai că reduce costurile, ci și reduce punctul de contact – îmbunătățind eficiența și creșterea.

Viteza tranzacțiilor este, de asemenea, îmbunătățită la o înălțime nouă. Pentru întreprinderi, este vorba de eficiență dacă își pot păstra acuratețea intactă. Casele de utilizare sunt, de asemenea, în favoarea afacerilor. Unele companii și-au arătat deja interesul pentru blockchain. Strategia Dubai Blockchain este un exemplu în care guvernul vrea să-și schimbe orașul cu ajutorul blockchain-ului. Vor să devină primul oraș care va fi alimentat de blockchain. Aceștia vizează 2020 pentru ca acest lucru să se întâmple.

Blockchain Maturity O mare preocupare

Cu toate acestea, companiile știu că maturitatea blockchain-ului este o mare preocupare. Blockchain este o tehnologie favorabilă nouă în comparație cu alte tehnologii. De asemenea, suferă de mari provocări și dezavantaje ale blockchain-ului, inclusiv scalabilitatea și adoptarea pe scară largă.

De asemenea, blockchain-ul ar putea să nu fie răspunsul la fiecare industrie de acolo. Este posibil ca sectorul financiar să găsească blockchain foarte util, dar nu în sectorul artei. Dar nu înseamnă că fiecare sector de acolo nu beneficiază de acesta. Sectoarele cheie care se pot transforma cu adevărat prin blockchain includ asistența medicală, transportul, comerțul cu amănuntul, asigurările, imobiliarele și multe altele!

Blockchain ca serviciu

Blockchain este o tehnologie perturbatoare. Dar este, de asemenea, costisitor de implementat și gestionat. Dar, cu blockchain-ul ca serviciu, companiile cu un buget mai mic pot tranzita și către blockchain. Există servicii populare blockchain-as-a-service (BaaS) care încearcă să rezolve cererea.

Dar ce este blockchain ca serviciu?

Acestea sunt soluția bazată pe cloud, ceea ce înseamnă că întreprinderile nu trebuie să se îngrijoreze de infrastructură sau întreținere. Tot ce trebuie să facă este să plătească pentru asta ca pe un serviciu. În prezent, există o mulțime de furnizori de servicii blockchain, dar cei mai notabili includ următoarele:

 • Azure Blockchain Workbench
 • Blockchain gestionat de Amazon
 • SAP Blockchain (Cloud Platform Blockchain)
 • Oracle Blockchain Applications Cloud

Consultați aici comparația de bază între AWS vs Azure vs Oracle blockchain.

De ce este important Blockchain pentru diferite sectoare de activitate?

Acum, că am înțeles importanța blockchain-ului pentru afaceri. Acum este timpul să reflectăm asupra importanței blockchain-ului pentru diferite sectoare. Să acoperim patru dintre ele mai jos.

De ce Blockchain este important în domeniul bancar și financiar

Sectorul bancar și financiar poate fi îmbunătățit drastic prin blockchain. Institutele financiare digitale au cele mai multe beneficii atunci când vine vorba de contracte inteligente. Avantajele provin din active digitale, bani programabili și contracte inteligente. Există o mulțime de cazuri de utilizare care pot fi utilizate în sectorul bancar și financiar. În special, blockchain-ul de finanțare comercială a câștigat multă tracțiune în ultimii ani.

Unele dintre ele sunt după cum urmează:

 • Piețe de capital precum asigurări, vânzări și tranzacționare
 • Plăți și remitențe atât interne, cât și internaționale
 • Sectoare de finanțare a comerțului, inclusiv conosament și scrisori de credit
 • Asigurare
 • Managementul investițiilor, inclusiv lansarea fondului, administrarea și multe altele

Există, de asemenea, câteva avantaje comerciale, inclusiv:

 • Autenticitate: Ajută institutele financiare să aducă integritatea datelor și să asigure autenticitatea adecvată a sistemelor lor
 • Proces simplificat: A îmbunătățit eficiența operațională, inclusiv capacitatea de a efectua o decontare, raportare și audit în timp real.
 • Capacități programabile: Întreaga logică de afaceri poate fi codificată, inclusiv confidențialitatea datelor, conformitate, identitate și așa mai departe
 • Beneficii economice: Costuri operaționale mai bune, mai puține costuri de infrastructură și costuri tranzacționale.

Dacă doriți să aflați mai multe, ar trebui inscrie-te în cadrul cursurilor Enterprise Blockchains și Trade Finance

De ce Blockchain este important în domeniul sănătății

Sănătatea este un alt sector în care blockchain-ul va juca un rol important. În prezent, asistența medicală suferă de o lipsă de unitate. Pacienții trebuie să-și ducă documentele, iar spitalele pun înregistrări în silozuri separate, ceea ce necesită timp pentru a fi recuperat atunci când este necesar. În prezent, există o mulțime de cazuri de utilizare legate de asistență medicală, inclusiv următoarele:

 • Managementul consimțământului pacientului
 • Trasabilitatea medicamentelor
 • Înregistrări medicale electronice securizate (ETR)
 • Incentivizare pentru microplăți
 • Securitatea datelor studiilor clinice

De ce Blockchain este important în Supply Chain

Lanțului de aprovizionare îi lipsește transparența, urmărirea exactă a activelor și licențierea îmbunătățită. Blockchain poate îmbunătăți trasabilitatea, transparența și tradabilitatea și poate avea un impact masiv asupra fiecărui sector care se bazează pe lanțul de aprovizionare. În acest moment, produsele pot fi greu de urmărit din cauza indisponibilității urmăririi în timp real. De asemenea, va deveni imposibil ca actorii răuvoitori să schimbe mărfurile sub orice formă sau factor.

 • Transparență îmbunătățită
 • Trasabilitate
 • Tradabilitate

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul articolului nostru, „De ce este important Blockchain”.

Blockchain este, fără îndoială, important pentru societatea noastră. Este un impact asupra industriilor actuale. Este de neegalat. Odată cu creșterea BaaS și a altor îmbunătățiri, este singurul moment în care cea mai mare parte a industriei va începe să adopte blockchain.

Deci, ce părere aveți despre blockchain? Vedeți beneficiile?

Comentează mai jos și anunță-ne. De asemenea, asigurați-vă că vă înscrieți la cursul nostru gratuit blockchain care acoperă toate fundamentele de bază ale tehnologiei blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me