Bitcoin a fost lansat în 2009 și există de mai bine de un deceniu. Este, fără îndoială, motivul pentru care există alte criptomonede. Cu toate acestea, Bitcoin (BTC) are unele dezavantaje care sunt abordate de alte criptomonede, cum ar fi Ethereum (ETH).

Ethereum a venit mult mai târziu după Bitcoin și este probabil una dintre cele mai performante monede digitale de pe piață. Blockchain-ul său este conceput pentru a facilita mai multe funcționalități decât cea a Bitcoin, făcându-l și mai atrăgător. De exemplu, blockchain-ul Ethereum poate facilita contractele inteligente, iar tranzacțiile în rețea sunt mai ieftine decât tranzacțiile Bitcoin.

Deci, de ce prețul Ethereum nu este mai bun decât cel al Bitcoin?

Primul motiv major din spatele prețurilor Bitcoin mai mari este faptul că a fost prima criptomonedă creată. Prin urmare, oamenii recunosc acest lucru ca fiind extrem de legitim și acest lucru a evoluat foarte bine pentru Bitcoin în ceea ce privește adoptarea. Acest lucru este evident prin creșterea covârșitoare a prețurilor Bitcoin în 2017, cu valoarea sa crescând peste marca de 19.000 de dolari din decembrie.

Acest lucru nu înseamnă că alte criptomonede nu au câștigat. Ethereum a cunoscut, de asemenea, o creștere semnificativă, dar nu la fel de mare ca cea a Bitcoin. În ciuda faptului că are o rețea mai bună și mai multe funcții, prețul și capacitatea sa de piață nu sunt încă aproape de Bitcoin. Acesta din urmă are încă un volum de tranzacționare mai mare, ceea ce înseamnă că mai mulți oameni tranzacționează Bitcoin decât Ethereum. Diferența de preț se datorează și efectului puternic al rețelei Bitcoin, precum și slăbiciunii relative din Ethereum.

În plus, performanța Ethereum a fost afectată negativ de atacul DAO care a avut loc la începutul acestui an, iar fondurile în valoare de 53 de milioane de dolari au fost aproape furate. Acest lucru a dus la pierderea încrederii investitorilor corporativi în rețea și, ca urmare, Ethereum nu a mai putut să-și revină de atunci. Criptomoneda nu a reușit, de asemenea, să atingă marca de 900 de dolari din decembrie anul trecut, când a atins un nivel de peste 1.300 de dolari, conform Worldcoinindex.

Se va schimba situația în viitor?

Piața criptomonedelor a fost extrem de volatilă în trecut și abia recent a început să încetinească impulsul. În ceea ce privește viitorul, există o mulțime de incertitudine, dar dezvoltatorii Ethereum sunt încă extrem de optimiști în ceea ce privește rețeaua lor, precum și criptomoneda..

Ethereum are încă un mare potențial, mai ales că este susținut puternic de dezvoltatori, iar rețeaua sa are multe cazuri de utilizare datorită contractelor inteligente și faptul că rețeaua sa este considerată superioară celei Bitcoin. Comunitatea criptomonedelor a încercat să încurajeze adoptarea de monede digitale pentru a fi utilizate în tranzacțiile și plățile de zi cu zi. Din păcate, mulți oameni văd criptomonedele ca fiind oportunități de a câștiga bani tranzacționându-le și acest lucru explică parțial volatilitatea extremă care a fost pe piața criptografică.

Cu toate acestea, dezvoltatorii și firmele blockchain au lucrat la îmbunătățirea încurajării comercianților cu amănuntul și a serviciilor comerciale să ia în considerare acceptarea plăților cu criptomonede, astfel încât să profite mai mult de criptomonede. Dacă se întâmplă acest lucru, ar putea evolua bine pentru Ethereum, deoarece taxele sale de tranzacție sunt mult mai ieftine decât taxele de tranzacție Bitcoin. Până în prezent s-au înregistrat unele progrese. De exemplu, Agnes Water, un oraș situat în Australia, a anunțat recent că a fost primul oraș care a acceptat plăți criptografice.

Factori care afectează prețul Ethereum

Prețul ETH

Membrii comunității Ethereum cred că prețul Ethereum s-ar îmbunătăți semnificativ dacă ar avea loc adoptarea în masă. În plus, situația de reglementare pare să fie din ce în ce mai bună, iar dezvoltatorii au fost ocupați să lucreze la soluții pentru a rezolva problemele care au afectat piața criptomonedelor. Aceasta include securitatea și integritatea sistemelor blockchain, precum și schimburile criptografice.

A face oamenii să înceapă să utilizeze criptomonede în loc de monede fiduciare pentru a efectua tranzacții nu este atât de ușor pe cât pare și probabil va dura ceva timp până când va avea loc adoptarea în masă. Nu este clar dacă Ethereum va învinge Bitcoin în ceea ce privește prețul, deși nu este imposibil.

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me