Sunteți curios despre dimensiunea blockchain-ului? Vom acoperi tot ceea ce privește dimensiunea blockchain-ului, limitele și dacă poate crea probleme în viitor.

Blockchain este cunoscut pentru a revoluționa lumea din jurul nostru. La urma urmei, schimbă modul în care definim procesul, stocăm date și explorăm securitatea unei rețele pe care rulează aplicația. Aduce imuabilitate, transparență și securitate de neegalat pe care nicio altă tehnologie nu a reușit să o facă până acum.

Dar există o mare problemă – dimensiunea blocului blockchain. Pentru a înțelege problema, să învățăm mai întâi cum funcționează blockchain-ul.

În orice rețea blockchain, nu există autoritate centralizată. Colegii participă la aducerea descentralizării în rețea. Fiecare coleg are o copie a registrului (unde sunt stocate toate tranzacțiile). Aceasta înseamnă că, dacă are loc o tranzacție nouă, registrul de pe fiecare nod va fi actualizat în consecință. Soluția unică permite companiilor să creeze rețele descentralizate capabile să rezolve probleme care nu erau posibile până acum.

Inscrie-te acum: Curs Blockchain gratuit

Blockchain Ledger Size: O mare problemă

Cu toate acestea, blockchain nu este lipsit de probleme. Inițial, dimensiunea blocului blockchain nu era la fel de mare, deoarece doar un număr mic de colegi sunt conectați la rețea. De exemplu, dimensiunea blockchain-ului bitcoin a avut dimensiunea de 614 MB în 2012. Dar acum, dimensiunea blockchain-ului bitcoin GB a crescut enorm la 250K MB. Este vorba de aproximativ 250 GB de date pe care fiecare peer / nod le transportă cu ele. Acest lucru ne duce la o problemă a dimensiunii blockchain-ului bitcoin.

Alte rețele blockchain suferă, de asemenea, de aceeași problemă. Dimensiunea blockchain-ului Ethereum a depășit deja 1 TB.

Există vreo limită de dimensiune blockchain?

În ultimii doi ani, dimensiunea registrului bitcoin blockchain a crescut de la 150 GB la 250 GB. Este vorba de aproape 50 GB pe an. Până în 2030, putem vedea dimensiunea registrului blockchain care traversează cu ușurință mai mult de 1 TB. Cu toate acestea, nu fiecare nod trebuie să descarce întregul blockchain pentru a deveni funcțional. Unii participanți iau parte la rețeaua blockchain pentru a efectua tranzacții și nu pentru a valida una.

Unele noduri sunt numite noduri complete. Nodurile complete sunt necesare pentru cei care sunt dispuși să participe la validarea tranzacției în curs. Aceasta înseamnă că trebuie să descarce întreaga cantitate de 250 GB de date blockchain care conțin antetele blocului și tranzacțiile.

Mai mult, limita actuală a mărimii blockchain-ului bitcoin este de 1 MB. Cu toate acestea, o parte din spațiul din această limită nu este utilizabil. Deci, va trebui să lucrați cu limita de dimensiune a blockchain-ului bitcoin așa cum este.

Problema mărimii registrului blockchain al Ethereum a fost mai intensă decât cea a bitcoinului. Alistair Milne, un investitor bitcoin, a lansat alarme cu privire la creșterea dimensiunii registrului Ethereum în comparație cu bitcoin. Potrivit imaginii postate de el, Ethereum crește de 3 ori mai mult decât cel al bitcoin-urilor.

Dar acest lucru s-ar putea să nu fie complet adevărat, deoarece Ethereum oferă și modalități de a lucra cu registrul. Oferă un concept numit tăiere, care permite nodurilor să funcționeze fără a fi nevoie să descărcați date blockchain întregi.

Citeste mai mult: Utilizare Blockchain: Listă de peste 20 de cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain

Contează dimensiunea Blockchain?

Da, dimensiunea registrului blockchain contează. Blockchain este o tehnologie relativ nouă și va crește doar în anii următori. Bitcoin fiind o soluție blockchain de primă generație, nu este lipsit de probleme. Are atât probleme de scalabilitate, cât și de dimensiuni.

Odată cu dimensiunea în continuă creștere a blockchain-ului, scalabilitatea devine, de asemenea, o problemă. A fost una dintre problemele semnificative pentru bitcoin. Pentru a rezolva temporar problema, au făcut un hard fork SegWit2x, care a lucrat spre îmbunătățirea dimensiunii blocului (la nivel granular) – îmbunătățirea scalabilității și a problemelor de performanță asociate cu bitcoin.

Dimensiunea registrului va crește rapid, cu estimări ale acestuia la fiecare 6,5 TB până în ianuarie 2023. Va aduce nevoia de a cumpăra spațiu pe disc mai greu pentru a participa la rețea.

Cu toate acestea, în conformitate cu legea lui Moore, prețurile stocării pe hard disk vor scădea în timp și veți putea cumpăra spațiu de stocare mai ieftin. Principala problemă apare atunci când creșterea dimensiunii blockchain depășește rata la care stocarea devine mai ieftină.

Va fi dificil pentru entuziaști să își aducă abilitățile sau contribuțiile la rețea. Contribuitorii trebuie să cheltuiască 1000 de dolari pentru a-și pune nodurile în funcțiune, ceea ce poate nu merită.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Cum poate dimensiunea blockchain-ului mare să devină o problemă??

Trăim într-o lume care prosperă prin tranzacții. În fiecare zi, există plăți fără numerar în miliarde. Creșterea tranzacțiilor este într-un mod pătratic. Cu toate acestea, în cazul criptomonedelor precum bitcoin, Ethereum, NEO etc., vedem o schimbare a modului în care tranzacțiile sunt efectuate prin canale netradiționale..

În prezent, Bitcoin nu trebuie să țină cont de o mulțime de tranzacții în comparație cu Visa sau alte forme de tranzacții. Dar, dacă luăm o ipoteză în care bitcoinul este utilizat pentru fiecare tranzacție, poate dura până la 2,4 terabyți pentru fiecare bloc.

De asemenea, ca să nu mai vorbim, blockchain-ul este capabil să genereze un bloc la fiecare 10 minute. Pe scurt, la fiecare 10 minute, la dimensiunea blockchain-ului se vor adăuga 2,4 terabytes de date. Într-o zi, se adaugă 350 GB într-o singură zi și 127 TB în fiecare an. Aceasta înseamnă, de asemenea, că nu există o limită de registru.

Limita problemelor aduce noi probleme. Aceste numere sunt preocupări reale. De asemenea, faptul că dimensiunea blocului va crește exponențial, va fi nevoie de mai mult timp pentru ca minerii să rezolve un bloc rezultând tranzacții mai lente.

Dimpotrivă, singura noastră speranță este hardware ieftin în viitorul apropiat. Terabyte de stocare nu vor fi o problemă și, de asemenea, puterea de procesare poate crește exponențial, facilitând validarea tranzacțiilor.

Doriți să aflați mai multe despre tehnologia blockchain? Consultați ghidul nostru definitiv de definiții blockchain chiar acum!

Cum afectează proiectele bazate pe blockchain?

Deci, problema are impact asupra startup-urilor care își construiesc aplicația pe deasupra Ethereum și bitcoin? Ei bine, depinde de modul în care evoluează cele două tehnologii blockchain în timp. În acest moment, startup-urile nu ar trebui să-și facă griji cu privire la dimensiune.

Ethereum blockchain oferă deja tăiere, ceea ce duce la mai puține date blockchain decât ceea ce este necesar pentru un nod complet. Cu toate acestea, Bitcoin nu acceptă încă tăierea. Dacă cineva elimină bitcoinul, va pierde statutul de nod complet.

Fără un model de afaceri adecvat în minte, este dificil să folosiți blockchain-ul ca pârghie. Consultați strategia noastră finală de implementare blockchain pentru a afla mai multe despre dezvoltarea blockchain.

Concluzie

Dimensiunea blockchain-ului nu este principala problemă care trebuie rezolvată. De fapt, scalabilitatea și viteza de tranzacționare sunt acum principalul accent.

Deci, ce părere aveți despre dimensiunea registrului blockchain, inclusiv bitcoin și Ethereum? De asemenea, există mai multe proiecte blockchain care se concentrează pe economisirea spațiului și creșterea eficienței acestuia. Dacă sunteți doar un începător și doriți să aflați mai multe despre tehnologia blockchain, vă recomandăm să vă înscrieți la cursul nostru gratuit de blockchain, deoarece se concentrează pe conceptele de bază ale blockchain-ului mai detaliat..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me