Pot automatizarea proceselor digitale (DPA) și blockchain să funcționeze împreună? Dacă da, cum? Să explorăm în articolul nostru despre DPA și blockchain, unde vedem cum blockchain, o tehnologie emergentă, are impact asupra viitorului automatizării proceselor de afaceri, adică automatizării proceselor digitale.

Blockchain se referă la schimbare. Are mijloacele de a schimba totul acolo. Aceasta înseamnă, de asemenea, că poate schimba și îmbunătăți automatizarea proceselor digitale.

Recent am acoperit articolul nostru despre gestionarea proceselor de afaceri (BPM) și articolul Blockchain, unde am discutat temeinic subiectul și am discutat despre modul în care BPM se va schimba prin blockchain. Am acoperit, de asemenea, provocările și oportunitățile care stau prin combinarea ambelor tehnologii. Consultați postarea BPM și Blockchain aici.

Blockchain și DPA

Ce este automatizarea proceselor digitale (DPA)?

Automatizarea proceselor digitale (DPA) poate fi cel mai bine dorită ca o evoluție a managementului proceselor de afaceri. Aceasta înseamnă că este tot ceea ce BPM cu digitalizare.

Începând cu BPM, se dorește ca procesul de creare, gestionare și implementare a procesului de afaceri în cel mai eficient mod. Automatizarea digitală a proceselor vizează și optimizarea proceselor, dar și asigurarea faptului că accentul nu se pune doar pe „eficiență”. În DPA, obiectivul ar trebui să fie atât echipa, cât și satisfacția clienților.

Putem defini mai bine DPA după cum urmează,

Automatizarea proceselor digitale se referă la digitalizarea sistemelor și proceselor. Odată ce sunt digitalizate, informațiile sunt automatizate, astfel încât fiecare să poată accesa și lucra cu informațiile așa cum dorește. DPA permite fiecărui punct de acces dintr-o organizație să aibă acces prompt la informații.

Diferența dintre DPA și BMP

Deci, unde diferă DPA de BPM? Ele diferă prin modul în care sunt implementate. Să vedem diferențele lor de mai jos.

  • DPA se asigură că fiecare proces este digitalizat înainte de a fi automatizat. În cazul BPM / BPA, se presupune că procesele sunt deja digitalizate înainte de începerea automatizării.
  • Automatizarea proceselor digitale asigură acoperirea fiecărui aspect al afacerii.
  • În cele din urmă, DPA ia în considerare și elementul uman.

Ce este blockchain-ul?

Blockchain este o tehnologie emergentă care se bazează pe descentralizare. Este o rețea peer-to-peer în care fiecare nod deține o copie a registrului. Tranzacțiile din rețea sunt validate folosind o metodă de consens. Caracteristicile cheie oferite de blockchain includ transparența, imuabilitatea și securitatea.

Cazurile de utilizare ale blockchain-ului sunt, de asemenea, foarte diverse. Poate funcționa ca coloana vertebrală a oricărui sistem sau platformă operațională în prezent și poate adăuga caracteristici cheie, cum ar fi transparența și imuabilitatea.

Dacă doriți să citiți mai multe despre blockchain, vă recomandăm să consultați Blockchain pentru începători.

Cum pot fi integrate DPA și Blockchain?

Integrarea DPA și blockchain este similară cu cea a BPM și blockchain. Aici, singurul pas care trebuie luat în considerare înainte de realizarea integrării este digitalizarea proceselor. Aceasta înseamnă digitalizarea fiecărui aspect al procesului de afaceri.

DPA este în prezent o soluție inter-organizațională. Este foarte greu să creezi o soluție DPA intra-organizațională din cauza lipsei de încredere între părți. Informațiile partajate între entități nu sunt ferite de modificări. Cu blockchain, toate acestea se vor schimba, deoarece blockchain oferă o rețea sigură, transparentă și imuabilă pentru ca DPA să funcționeze eficient.

În practică, este important să implementați blockchain-ul în etape, mai degrabă decât să mergeți pe toate. Deoarece DPA este mai concentrat pe oameni, ar trebui să se acorde atenție la fiecare pas pentru a vă asigura că implementarea se face cu un proces bine gândit.

Casele de utilizare pentru gestionarea proceselor de afaceri se aplică și în cazul automatizării proceselor digitale. Aduce o abordare mai sinergică.

De asemenea, nu există nicio cerință de restructurare pentru ca blockchain-ul DPA să funcționeze împreună. S-ar putea să existe o nevoie de instruire a utilizatorilor cu privire la modul de utilizare a platformei, dar în afară de asta, nu sunt multe de schimbat. Cu toate acestea, implementarea și integrarea blockchain-ului pot necesita timp, efort și bani.

O altă mare schimbare pe care o vom vedea este eliminarea entității centralizate. Deoarece blockchain-ul este descentralizat, nu este nevoie ca autoritatea centrală să rămână. De asemenea, elimină rolul furnizorilor terți care se bazează pe o abordare centralizată. Chiar și atunci când organizațiile necesită o soluție DPA terță parte, ele pot opta oricând pentru o abordare descentralizată și să se asigure că nu există posibilitatea blocării datelor de către furnizorul de servicii. Abordarea descentralizată înseamnă, de asemenea, că nu există un punct central al eșecului.

În cele din urmă, contractele inteligente vor ajuta la automatizarea mai bună a proceselor sistemului. Contractele inteligente sunt documente legale în cod. Organizațiile pot stabili contracte inteligente pentru a automatiza schimbul de informații sau orice alte active între noduri. Contractele inteligente, dacă sunt realizate corect, pot îmbunătăți eficiența sistemului, menținând în continuare elementul uman în joc.

Unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare este integrarea PEGA DPA cu blockchain. O fac pentru îmbunătățirea lanțurilor valorice ale garanției care rezolvă mai multe puncte dureroase ale garanției, incluzând manipularea frauduloasă, ineficiențele de procesare a daunelor, gestionarea excepțiilor, renunțarea la clienți și beneficiile flotei. Puteți citi mai multe despre integrarea lor DPA și blockchain Aici.

Oportunități și provocări

Combinarea tehnologiilor a fost întotdeauna o propunere dificilă pentru organizații. Ei trebuie să se asigure că o fac corect pentru a profita la maximum. În prezent, atât DPA cât și blockchain sunt la început. Sunt noi tehnologii care necesită timp pentru a crește și a se maturiza. Acest lucru face ca integrarea să nu fie o cale ușoară.

O altă provocare este standardizarea. Blockchain este o tehnologie descentralizată și, prin urmare, nu este ușor de standardizat. Dacă o singură organizație îl folosește, atunci pot fi realizate numai reguli și standardizări. Pentru implementarea intra-organizațională, standardizarea necesită colaborare pe aproape toate fronturile.

Nu în ultimul rând, provocarea adoptării este întotdeauna o mare provocare. Nu fiecare organizație va încerca să adopte blockchain chiar și cu beneficiile sale.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul articolului nostru despre automatizarea proceselor digitale și blockchain. Deci, ce părere aveți despre aceste două tehnologii și despre capacitatea lor de a lucra împreună? Comentează mai jos și anunță-ne! Ascultăm.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me