Instruirea blockchain-ului pentru întreprinderi se referă la entitățile de afaceri care își luminează personalul cu privire la potențialul blockchain-ului de întreprindere în afaceri. Ca și acum, sunt puține companii care au structuri adecvate pentru a facilita adoptarea acestei noi tehnologii. Având în vedere potențialul enorm pe care îl deține tehnologia pentru operațiuni de afaceri mai rapide, mai eficiente și mai transparente, este imperativ ca fiecare organizație să găsească timp pentru a-și instrui personalul pe această temă.

În special, formarea blockchain-ului întreprinderilor se concentrează pe aplicarea tehnologiei blockchain în întreprinderi. Aceasta implică utilizarea tehnologiei pentru a extinde afacerile, precum și pentru a satisface mai bine nevoile clienților. Interesant este că tehnologia are doar un deceniu, dar conduce revoluții în aproape toate sectoarele afacerilor globale. Ca atare, este prudent ca întreprinderile să cunoască ce este tehnologia și cum o pot adopta cel mai bine.

Tehnologia blockchain este catalizatorul central în transformarea digitală în curs. Deja, instituții globale precum banca Goldman Sachs, IBM, Microsoft și chiar linii de transport maritim precum Maersk integrează tehnologia în operațiunile lor. De exemplu, Maersk a colaborat cu IBM pentru a crea o soluție de gestionare a lanțului de aprovizionare bazată pe blockchain, iar abonații se apropie de ea.

În special, utilizatorii pot monitoriza circulația mărfurilor de-a lungul lanțului de aprovizionare, iar interacțiunile sunt de la egal la egal. Acest lucru implică faptul că nu există loc pentru munți de hârtie în mod regulat în modul tradițional de gestionare a lanțurilor de aprovizionare peste liniile de transport maritim. În special, astfel de beneficii reprezintă o oportunitate imensă de piață pentru tehnologie și cu atât mai mult motivul pentru care întreprinderile ar trebui să-și instruiască personalul cu privire la aceasta.

Caracteristici cheie ale tehnologiei blockchain

Pentru ca blockchain-ul să fie o astfel de lovitură instantanee, trebuie să existe ceva special pe care societatea mai largă o găsește fascinantă. În special, acestea sunt caracteristicile cheie ale caracteristicilor tehnologiei, care sunt inovatoare. Ei includ;

  • Descentralizare / Consens

Până la blockchain, interacțiunile de pe internet erau bazate pe client vs server. Aceasta înseamnă că structura tradițională a internetului are un punct principal (serverul) care controlează ceea ce se întâmplă în ecosistem. Dacă ceva nu merge bine în server sau serverul în sine nu funcționează, întregul ecosistem se va defecta închizând toți clienții care se bazează pe server.

Dimpotrivă, o platformă blockchain este, practic, o colecție de noduri care sunt atât servere, cât și clienți. Aceste noduri au privilegii egale în ceea ce privește ceea ce pot face, cum ar fi puterea de a valida tranzacțiile. Ca atare, toate nodurile sunt colegii care interacționează de la același nivel de semnificație și privilegiu. În special, pentru ca orice tranzacție să se finalizeze pe platformă, trebuie să existe un consens între colegi cu privire la validitatea și veridicitatea acesteia.

Această natură descentralizată a blockchain-ului implică faptul că nu există un punct central al autorității. Interesant, dacă un nod din ecosistem este compromis, toate celelalte noduri vor menține fluxul normal de activități. Aceasta înseamnă că, dacă un hacker a obținut acces la un nod, celelalte noduri vor rămâne neafectate. Prin urmare, platforma este rezistentă la hack.

  • Imuabilitate

O platformă blockchain are forma unui registru care este vizibil pentru toate nodurile de pe platformă. Acesta este motivul pentru care oamenii se referă uneori la tehnologia Blockchain ca la o tehnologie de contabilitate distribuită (DLT). Interesant, această natură distribuită a registrului implică faptul că, odată ce un participant introduce informații pe platformă, informațiile sunt vizibile pentru toate nodurile. Fiecare nod de pe platformă va avea o copie a informațiilor despre tranzacție.

Interesant este că ar fi nevoie de permisiunea tuturor participanților de pe platformă pentru a putea modifica orice informație deja înregistrată și partajată între colegi. Aceasta înseamnă că nicio entitate nu poate modifica informațiile introduse fără a obține consensul platformei. Ca urmare, informațiile sunt sigure.

  • Ordinea cronologică a evenimentelor

Odată ce o tranzacție se finalizează, informațiile sunt stocate într-un singur bloc complet cu un timbru de timp imuabil. Interesant este că aceste blocuri de informații formează un lanț în care fiecare bloc conține un hash al blocului anterior. Blockchain își primește numele din această conexiune a blocurilor de informații.

Blocurile conectate oferă o relatare cronologică a tuturor activităților de pe platformă de la începuturi. Interesant este că aceasta este una dintre caracteristicile majore care fac ca DLT să devină genial. Transparența și autenticitatea reprezintă o problemă în epoca informațională actuală. Ușurința disponibilității informațiilor reprezintă amenințări pentru sectoare precum proprietatea intelectuală. În acest sens, tehnologia poate parcurge un drum lung în determinarea originalității lucrărilor intelectuale.

Caracteristici cheie Blockchain

Blockchain Enterprise

De când tehnologia blockchain a intrat pe scena internațională, Bitcoin a fost singura aplicație criminală recunoscută. Cu toate acestea, adoptarea pe scară largă a avut ca rezultat interesul corporațiilor pentru tehnologie. Practic, blockchain de întreprindere este cazul în care instituțiile folosesc tehnologia blockchain pentru diferite utilizări, atât comerciale, cât și interne.

Blockchain-urile pentru întreprinderi perturbă deja spațiul comercial. În special, există numeroase cazuri de utilizare pentru blockchain în sistemele de întreprindere pe care diverse entități le experimentează. Interesant, cazurile de utilizare sunt atât pentru aplicații orizontale, cât și pentru aplicații verticale. Deja, există blockchain-uri de întreprindere care își concentrează energia pe o serie de verticale specifice și aplicații orizontale. Cazurile de utilizare includ gestionarea lanțului de aprovizionare, partajarea datelor, verificarea originalității produselor, plăți transfrontaliere, dosare personale de sănătate (PHR) și așa mai departe.

În special, aceste blockchain-uri de întreprindere reunesc diverse instituții care împărtășesc interese axate pe blockchain. Așa cum s-a menționat anterior, platformele blockchain permit tuturor participanților să vizualizeze și să afecteze informațiile prezente în baza de date. Acestea sunt numite blockchain-uri publice. Cu toate acestea, întreprinderile sunt, de obicei, atenți la confidențialitatea activităților și a datelor lor. Ca atare, dezvoltatorii au venit cu platforme blockchain care necesită permisiunea de acces, deci blockchain-uri permise / private.

Blockchain-urile private încorporează entități atent alese, care se reunesc pentru a crea noduri care participă la ecosistem. În acest fel, fiecare nod de pe platformă este cunoscut și de încredere, deci noduri de încredere. Enterprise Ethereum Alliance (EEA) este un bun exemplu al unui astfel de blockchain privat. În special, SEE cuprinde 500 de participanți și în care majoritatea sunt companii din S global&Categoria P 500. Câțiva membri proeminenți includ Microsoft, HP Enterprise, Cisco, JP Morgan, Samsung, Intel și Accenture și așa mai departe.

Caracteristici cheie ale blockchain-ului de întreprindere

Este evident că există deja programe de întreprindere pe care instituțiile le folosesc deja. Cu toate acestea, există o superioritate clară a blockchain-ului de întreprindere în majoritatea domeniilor cheie cu care se ocupă instituțiile. Din acest motiv, ei trec treptat la noua tehnologie. Aici, vom lua în considerare câteva dintre caracteristicile cheie ale blockchain-ului de întreprindere.

  • Rezistența la eșecuri

Așa cum s-a discutat mai devreme, platformele blockchain constau din diferite noduri în care fiecare operează independent și cu privilegii egale ca toate celelalte noduri. În plus, blockchain-urile de întreprindere rulează în principal pe blockchain-uri private care constau doar din noduri de încredere. În special, baza de date de pe platformă este disponibilă pentru toate nodurile de încredere din ecosistem. Ca atare, dacă un nod a eșuat din motive idiosincratice, celelalte noduri vor continua să funcționeze normal. Contrar platformelor centralizate, odată ce serverul eșuează, întregul ecosistem devine nefuncțional.

  • Performanta ridicata

Întreprinderile se ocupă cu mulți clienți în timpul prestării și vânzării de produse. Aceasta înseamnă că se ocupă de multe tranzacții într-o zi. De exemplu, Goldman Sachs se ocupă de milioane de tranzacții într-o zi, ceea ce implică faptul că ar putea exista un număr mare de tranzacții pe secundă. În această lumină, au nevoie de blockchain-uri de întreprindere care sunt suficient de rapide pentru a gestiona tranzacțiile pe secundă fără a experimenta o latență prea lungă și colapsul rețelei..

Acesta este un sector în care lipsesc încă lanțurile de blocuri ale întreprinderilor. De exemplu, Tesatura Hyperledger se numără astăzi printre cele mai populare blockchain-uri de întreprindere. Cu toate acestea, platforma înregistrează doar 3.500 tps și cu o latență a rețelei de aproximativ o secundă. Privind metricile, este clar că platforma nu poate adopta toate funcțiile unei instituții precum Goldman Sachs.

  • Confidențialitate

Confidențialitatea și securitatea datelor este unul dintre principalele puncte de vânzare ale blockchain-urilor de întreprindere. În special, blockchain-urile private permit doar nodurilor de încredere să participe la ecosistem.

  • Interoperabilitate

Software-urile tradiționale folosesc interfața de programare a aplicațiilor (API) pentru a interacționa eficient. Ca urmare, software-urile trebuie să apară mai întâi ca două silozuri care se bazează pe API-uri pentru reconciliere. Dimpotrivă, blockchain-urile de întreprindere oferă posibilitatea de a ocoli API-urile și de a le conecta direct. Acest lucru se datorează faptului că există noduri de interoperabilitate care leagă diferitele blockchain-uri de întreprindere. Frumusețea naturii de interoperabilitate a blockchain-urilor de întreprindere este că se pot conecta cât mai multe platforme posibil fără erori grave.

Exemple de platforme blockchain de întreprindere

SAP

Având în vedere potențialul enorm al blockchain-ului de întreprindere, diferite companii au preluat provocarea de a-l rafina până la punctul în care le va oferi un avantaj pe piață. De exemplu, SAP lucrează o serie de servicii bazate pe blockchain care facilitează adoptarea blockchain-ului de întreprindere. În special, firma are un program cu trei direcții blockchain de întreprindere care vizează clienții instituționali.

În special, prima furcă vizează procesele de afaceri cu un interes specific asupra cazurilor de utilizare a tehnologiei blockchain. În plus, soluția facilitează integrarea tehnologiei în domeniile specifice afectate de blockchain. Drept urmare, clienții pot fi siguri cu privire la calitatea datelor lor, precum și la integritatea acestora, o proprietate care trage din caracteristicile fundamentale ale blockchain-ului.

SAP are o experiență de neegalat în sectorul rețelelor. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că lucrează la modul în care blockchain-ul poate susține activitatea de bază a clienților din rețea. Acest lucru se realizează că rețeaua este esențială pentru blockchain-ul de întreprindere care funcționează optim. Interesant este că această soluție ajută SAP să rafineze potențialul Blockchain-as-a-service (BaaS). Cu această soluție, clienții își pot crea propriile aplicații și le pot găzdui pe platforma cloud SAP.

Hewlett Packard Enterprise (HPE)

Interesant, SAP lansat un consorțiu global, SAP Cloud Platform, pentru explorarea și dezvoltarea serviciilor blockchain. Platforma include HPE, care are două proiecte majore care urmăresc să facă blockchain la nivel de întreprindere. Unul dintre proiecte este Mission Critical Distributed Ledger Technology. Acesta este un proiect comun cu R3, în care soluția rulează pe Corda Enterprise R3.

Practic, tehnologia misiunii critice distribuite permite utilizatorii să execute sarcini axate pe blockchain în medii cu toleranță zero la erori. În special, soluția este potrivită pentru întreprindere, deoarece există o oportunitate masivă de scalabilitate.

Mai mult, HPE urmărește HPE Pointnext Blockchain Services, care este o platformă care emulează BaaS SAP. În esență, acest serviciu facilitează integrarea blockchain-ului în întreprinderi, în special pentru firmele care doresc să experimenteze diverse cazuri de utilizare. În special, HPE Pointnext ia utilizatorii prin toate aspectele cheie ale blockchain-ului, inclusiv securitatea, operațiunile, funcționalitatea platformei, conformitatea, guvernanța și multe altele.

ORACOL

ORACLE se numără printre giganții tehnologici care deschid drumul în implementarea Blockchain-as-a-Service (BaaS). În special, firma are patru proiecte care vizează utilizarea blockchain-ului în cadrul întreprinderii. În special, compania a lansat patru aplicații principale care vizează întreprinderile interesate de blockchain.

Primul proiect este Intelligent Track and Trace, care utilizează blockchain-ul pentru a monitoriza mișcarea produselor de-a lungul lanțului de aprovizionare. În special, soluțiile creează un fel de pistă digitală de hârtie care înregistrează activități în fiecare punct de producție și aprovizionare. Prin urmare, utilizatorii finali sunt capabili să urmeze procesul și care îmbunătățește transparența.

De asemenea, ORACLE lucrează la Lot Lineage and Provenance, care verifică autenticitatea produselor. În plus, lanțul rece inteligent îmbunătățește siguranța alimentară prin monitorizarea procesului de producție către retailer. În cele din urmă, utilizarea și urmărirea garanției reduce responsabilitățile legale prin furnizarea unei înregistrări incontestabile pentru produsele închiriate.

Instruire blockchain pentru întreprinderi

În mod clar, blockchain-ul este revoluționar. Tehnologia perturbă industriile într-un mod mult neprevăzut. Ca atare, este clar de ce întreprinderile au mult interes pentru tehnologie. Interesant este că, din ce în ce mai multe întreprinderi se străduiesc să stabilească o relație cu industria, crește nevoia de experți în blockchain. Această tendință este deja în curs.

Pasionații de blockchain care au nevoie de formare în blockchain de întreprindere vor trebui să se înscrie la un curs de blockchain de întreprindere. Aici vor învăța principiile fundamentale ale tehnologiei, precum și modul în care corporațiile și alte întreprinderi pot integra mai bine tehnologia în sistemele lor.

Interesant este faptul că instituțiile de învățământ superior își asumă deja provocarea de a stabili cursuri dedicate care să se concentreze pe formarea blockchain de întreprindere și pe tehnologie în general. Totuși, aceasta recunoaște că tehnologia este destul de nouă și că nu există linii directoare stabilite pentru urmărirea ei.

De exemplu, Universitatea Oxford, împreună cu Said Business School, oferă un certificat în strategia Blockchain. Acesta este un fel de instruire blockchain corporativ în care participanții vor obține informații despre tehnologia blockchain și modul în care va afecta organizațiile în viitor. Mai mult, instituțiile au la dispoziție cadre care îi vor ghida pe directori în luarea deciziilor strategice privind blockchain-ul întreprinderii.

Interesant este faptul că cursul blockchain pentru întreprinderi este disponibil prin intermediul platformelor online. Există numeroase astfel de platforme care oferă certificare pentru formarea în blockchain de întreprindere. Universitatea Deschisă din Regatul Unit oferă, de asemenea, instruire în domeniul tehnologiei. În special, instituția este un portal de numeroase cursuri axate pe blockchain.

Avantajele instruirii online blockchain pentru întreprinderi

Instruirea online a blockchain-ului de întreprindere are câteva avantaje și destul de semnificative în comparație cu participarea la o instituție fizică. Unele dintre avantaje includ:

  • Fără restricții de timp, fără limite

Urmarea unui curs de blockchain de întreprindere online este unul dintre cei mai flexibili termeni de învățare de acolo. În special, toate angajamentele se întâmplă pe internet, iar tutorii își preînregistrează prelegerile înainte de a le posta pe platformă. Ca atare, unul este liber să acceseze materialul în timpul său și să citească.

În plus, platformele online sunt disponibile pe orice dispozitiv care poate accesa internetul. Aceasta înseamnă că studenții pot accesa materialul cursului de oriunde de pe pământ, atâta timp cât există conexiune la internet. În plus, acest lucru implică faptul că există multă comoditate în ceea ce privește disponibilitatea cursului și accesibilitatea.

  • Cost eficient

Platformele online nu impun studenților să plătească pentru lucruri precum manuale și alte fese diverse pe care studenții din instituțiile fizice le plătesc. De exemplu, studenții care urmează cursul online blockchain pentru întreprinderi nu vor trebui să plătească pentru lucrările pe care le folosesc tutorii pentru pregătirea examenelor și a altor materiale de evaluare.

Mai mult, instituțiile fizice cer ca cineva să facă o apariție fizică într-o sală de clasă. Dacă cineva face naveta zilnică înainte și înapoi, este clar că o mulțime de bani vor intra în tarif / gaz. Mai mult, va trebui să cumpărați prânzul și alte probleme care pot apărea și care au nevoie de bani. Pe de altă parte, s-ar putea să fie nevoie să stați în preajma școlii, deoarece instituția este departe de școală. Ca atare, va trebui să obțineți un loc unde să locuiți, ceea ce implică pur și simplu mai multe costuri.

Instruire personală blockchain pentru întreprinderi

Este clar că există deja mijloace prin care întreprinderile își pot antrena personalul fără a fi nevoie să urmeze o facultate fizică. Cu toate acestea, este de asemenea evident că personalul va avea nevoie de mult timp pentru a obține certificarea completă în blockchain-ul de întreprindere. Din fericire, există sesiuni de instruire în persoană / instructor care ar putea fi la îndemână.

Pregătirea personală a blockchain-ului pentru întreprinderi este puțin nouă în spațiu, dar se dovedește destul de eficientă. De exemplu, 101Blockchains Enterprise Blockchain Training Masterclass este un exercițiu de două zile conceput atât pentru persoanele tehnice, cât și pentru cele non-tehnice. În special, sesiunea de instruire introduce participanții la blockchain și prezintă modul în care indivizii îl pot folosi pentru a crea valoare în organizațiile lor.

Pe parcursul a două zile, cursul de instruire a întreprinderii îi va provoca pe însoțitori să vadă blockchain-ul ca o soluție la diferite probleme unice pentru organizațiile lor. Aceasta include elementele fundamentale ale tehnologiei contabile distribuite (DLT) și înțelege diferitele tipuri de rețele blockchain. În special, participanții vor afla despre diferitele terminologii care sunt unice pentru jucătorii din industria blockchain.

De asemenea, participanții vor fi luați în considerare cazurile de utilizare a DLT în diverse sectoare, inclusiv în domeniul sănătății și al guvernului. Punctul culminant al 101 Blockchain Enterprise Blockchain Training Masterclass este participanții care se angajează într-un atelier în care formatorii îi vor ajuta să stabilească o gândire strategică privind proiectarea întreprinderii în ceea ce privește tehnologia blockchain..

Avantajele formării în persoană a blockchainului pentru întreprinderi

Așa cum am menționat anterior, este ușor să găsești astăzi un curs de formare blockchain. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor care ar putea beneficia de formare nu pot găsi timpul necesar pentru a obține certificarea pentru cursuri. În această lumină, pregătirea personală devine cea mai ideală. În primul rând, un program precum 101Blockchains Enterprise Blockchain Training Masterclass durează doar două zile. Aici, participanții precum CIO-urile companiei vor avea ocazia individuală de a discuta cu instructorul.

În al doilea rând, există o atenție maximă la formarea personală. În special, instructorul este capabil să se concentreze pe un cursant la un moment dat și, ca atare, va oferi cât mai multe cunoștințe posibil într-un timp atât de redus. Această atenție personalizată economisește timp, deoarece elevul va avea nevoie doar de câteva ore pe zi cu instructorul.

rezumat

Blockchain a intrat pe scena globală ca tehnologie de bază pentru bitcoin. În primele zile, nu se putea disocia tehnologia de noua formă de monedă care îi îngrijora pe multe bănci centrale. Cu toate acestea, preocupările de reglementare și securitate i-au determinat pe oameni să testeze tehnologia pentru alte utilizări. În ultimul deceniu, aceste cazuri de utilizare se adaugă exponențial.

Cu toate acestea, punctul principal de discuție este utilitatea blockchain-ului pentru corporații și întreprinderi. Enterprise Ethereum Alliance (EEA) este o dovadă că există un interes enorm pentru tehnologie de către corporații. Blockchain-ul întreprinderilor devine tot mai puternic și este probabil să crească mai mult pe măsură ce trec zilele.

Având în vedere caracteristicile unice ale tehnologiei blockchain, întreprinderile descoperă o mulțime de utilitate pentru tehnologie. Datele din rețea sunt imuabile, iar colegii interacționează în mod individual și fără a avea nevoie de o autoritate centrală. În plus, tranzacțiile pe platformă sunt destul de ieftine, dacă există, sunt instantanee. Interesant este faptul că acestea sunt caracteristicile pe care le învață formarea în blockchain de întreprindere.

Se pare că instruirea în domeniul blockchain-ului corporativ este un lucru pe care directorii de succes au nevoie pentru a naviga în spațiu. Obținerea de informații despre tehnologie este destul de importantă, deoarece extinde perspectiva cu privire la implementarea tehnologiei în cazul corporațiilor.

În special, există o serie de cursuri blockchain de întreprindere pe care le puteți urma în timpul instruirii blockchain corporative. Acestea sunt arhitectura blockchain, securitatea Blockchain și mediul de reglementare Blockchain. Finalizarea cursurilor va oferi cursantului abilitățile necesare care vor facilita luarea deciziilor privind integrarea blockchain-ului. Mai mult, iluminarea pe care cursanții o primesc de la formarea blockchain-ului de întreprindere îi ajută să alinieze eforturile de creștere a companiei cu punctele forte ale tehnologiei.

Comentarii de închidere

Este imposibil să se pronunțe astăzi cu privire la viitorul tehnologiei blockchain pentru întreprinderi. Acest lucru se datorează faptului că există încă o mulțime de incertitudine care înconjoară tehnologia. În special, un număr destul de mare de jurisdicții nu au îndrumări clare pentru tehnologie. Ca atare, este imposibil de estimat amploarea efectelor pe care aceste țări le pot avea asupra blockchain-ului.

Cu toate acestea, realitatea este că tot mai multe corporații se expun tehnologiei blockchain. Interesant este faptul că companiile caută modalități prin care își pot conduce mai bine afacerile folosind potențialul tehnologiei. În această lumină, este imperativ ca directorii să urmeze cursuri de formare blockchain pentru a putea aprecia atât punctele tari, cât și punctele slabe ale tehnologiei. În acest fel, întreprinderile își pot alinia cu ușurință interesele cu punctele forte ale tehnologiei.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me