Vă întrebați cum blockchain va schimba organizațiile? Dacă da, atunci ați ajuns la locul potrivit, deoarece vom afla despre acest lucru în acest articol.

Organizațiile evoluează mereu odată cu introducerea de noi tehnologii și soluții. Este de un interes major pentru academicieni și liderii de afaceri cu privire la modul de a face organizațiile să funcționeze mai eficient și să îmbunătățească practicile moderne de management.

Dacă faceți o căutare rapidă online, veți avea o mulțime de resurse care vor vorbi despre subiect. Pot fi chiriași, teorii și alte gânduri practice pe această temă. Faptul că structura organizațională nu s-a schimbat în mai mult de zece decenii, nu am văzut prea multe inovații sau îmbunătățiri. Este încă ierarhic, integrat vertical și insular.

Blockchain pare să fie răspunsul la problemele organizațiilor. Poate schimba radical modul în care funcționează organizațiile sau modul în care companiile comunică pentru o eficiență mai bună. În cele din urmă, compania dorește să creeze valoare și, de asemenea, să se asigure că oamenii sunt motivați să facă schimbarea.

Organizații de schimbare blockchain

Structura actuală a organizației

În prezent, avem o structură organizațională fie centralizată, ierarhică, fie ambele. Cu această abordare, o autoritate centralizată se ocupă de luarea deciziilor la nivel înalt. De asemenea, oferă o abordare ierarhică în care fiecare membru a fost definit ca un rol pe care trebuie să-l respecte. De asemenea, întregul sistem este standardizat birocratic, cu o autoritate centralizată care decide și controlează întregul sistem.

Dacă arunci o privire peste tot, această abordare definește tot ceea ce trece printr-o organizație, inclusiv viața socială, economică și politică. Structura organizațională centralizată a dat naștere capitalismului, unde un tip devine mai bogat.

Corporațiile sunt un exemplu perfect. Pentru ca aceste corporații să funcționeze, veți găsi alte organizații ierarhizate și centralizate, inclusiv finanțe și bănci. Acestea joacă un rol crucial în alimentarea acestor corporații și se asigură că pot lucra eficient și eficient.

În esență, veți descoperi că aceste structuri organizaționale depind imens de dezvoltarea încrederii și de îndeplinirea eficientă a sarcinilor.

Cu timpul, toate acestea trebuie schimbate. Suntem acum într-o eră în care inovațiile digitale depășesc metodele vechi. În afară de blockchain, există multe tehnologii care vor juca un rol crucial în schimbarea organizațiilor. Aceste tehnologii includ următoarele

  • Servicii bazate pe cloud, inclusiv stocare și algoritmi automatizați
  • Hardware digital puternic și mai ieftin
  • Tehnologii care fac sinergie pentru a crea o eficiență mai bună, inclusiv IoT, inteligență artificială, nanotehnologii și blockchain.

În cele din urmă, organizațiile vor trebui să urmeze procesul de digitalizare și să se adapteze încet. În cele din urmă, organizațiile trebuie să își adapteze abordarea centralizată și ierarhică și să introducă schimbarea, astfel încât practicile și mentalitatea să fie schimbate.

Avantajele utilizării Blockchain în organizații

Blockchain este o rețea peer-to-peer fără autorizare centralizată. Ideea de bază a descentralizării deschide o multitudine de beneficii pentru organizații. În esență, oferă trei avantaje organizațiilor.

  1. Distribuit: Blockchain permite organizațiilor să beneficieze imens de descentralizare. Prin utilizarea blockchain-ului, organizațiile își pot rula procesele în format distribuit. Aceste computere pot fi fie deținute de ei, fie voluntari, deoarece nu există o bază de date centralizată necesară într-o abordare distribuită. Fiecare coleg are propriul său registru, care asigură, de asemenea, că actorii rău intenționați nu pot schimba datele.
  2. Public: Organizațiile sunt întotdeauna dornice să se conecteze cu utilizatorii lor. Aceasta înseamnă că trebuie să aibă întotdeauna un anumit proces deschis utilizatorului final, astfel încât să poată oferi feedback sau să verifice informații ori de câte ori este necesar. Blockchain permite organizațiilor să facă exact asta. Le permite să creeze o rețea blockchain federată, care este un amestec de rețele publice și private. Organizația își va păstra procesele și datele critice în rețeaua lor privată, utilizând în același timp caracteristicile publice ale rețelei. Dacă este făcut corect, orice utilizator poate verifica informațiile din rețea oricând dorește. Aceasta creează încrederea utilizatorilor finali și, de asemenea, responsabilizează organizațiile pentru acțiunile și faptele lor.
  3. Securitate: Organizațiile sunt întotdeauna critice atunci când vine vorba de securitatea secretelor lor comerciale. Nu vor ca secretele lor comerciale să fie o scurgere. De aceea, veți găsi că multe organizații cheltuiesc milioane de dolari pentru protejarea sistemului și a datelor confidențiale. Prin utilizarea blockchain-ului, aceștia își pot consolida securitatea procesului și a datelor. Blockchain folosește criptare la nivel înalt folosind criptomonede pentru a se asigura că datele rămân sigure tot timpul. Multe organizații implementează, de asemenea, o rețea privată completă blockchain criptată pentru a se asigura că datele lor nu sunt accesate niciodată de o persoană care nu este autorizată să facă acest lucru..
  4. Costul tranzactiei: Blockchain-ul fiind independent de o entitate centralizată este rentabil. Costul asociat procesării unei tranzacții este întotdeauna mai mic comparativ cu o abordare centralizată. De asemenea, deoarece datele nu sunt stocate într-o bază de date centralizată, oricine din cadrul organizației are capacitatea de a accesa datele oriunde dorește, fără a fi nevoie să treacă între conversațiile care solicită datele. În unele cazuri, costul tranzacției poate fi complet eliminat – asigurând o creștere și o eficiență adecvate.
  5. Fără intermediari: Există un beneficiu clar al intermediarilor. Organizațiile nu trebuie să se îngrijoreze acum de soluțiile terților care acționează ca intermediari pentru furnizarea de servicii. Acest lucru descarcă o mulțime de muncă din partea organizațiilor, dar aduce și riscul inutil asociat cu acestea. De exemplu, întregul proces de lucru poate fi oprit din cauza eșecului serverelor intermediare. Dacă nu există nicio rezervă, organizația își poate pierde multă valoare. O altă problemă de care suferă intermediarii include fraude și hacks.

Avantajele ar trebui să vă ofere o idee bună despre modul în care blockchain-ul va schimba organizațiile.

De asemenea, citiți, De ce trebuie să urmați un curs Enterprise Blockchain?

Principiile Blockchain: Proiectați Blockchain-ul dvs. pentru întreprindere

Modul în care Blockchain va schimba organizațiile

Până acum, putem vedea cu ușurință că blockchain-ul perturbă organizațiile care sunt suficient de rapide pentru a-l implementa.

Resurse umane și achiziții

Una dintre cele mai mari schimbări pe care organizațiile o vor vedea este evoluția resurselor umane și a achizițiilor. Cu blockchain-ul, resursele umane pot fi automatizate pentru a accepta intrări și a le filtra cu ajutorul inteligenței artificiale. De asemenea, întreaga resursă umană va rula pe partea de sus a rețelei blockchain, asigurându-se că procesul este bine definit și eficient. Acesta va oferi candidaților acces direct la sistem și își pot accesa starea conectându-se la sistem. Va netezi întregul proces de angajare.

Contractele inteligente pot fi, de asemenea, folosite pentru a plăti lucrătorii pentru munca lor. Poate stabili o condiție înainte ca plata să fie eliberată. Muncitorul poate verifica starea înainte de a semna contractul inteligent. Odată ce lucrătorul finalizează sarcina, sistemul va elibera automat plata. Un alt beneficiu va include opțiunea de a plăti lucrătorii în criptomonedă.

Conducere

Blockchain va schimba, de asemenea, radical conducerea – o parte integrantă a oricărei organizații. Liderii vor fi acum mai clari în abordarea lor, deoarece vor aprecia transparența nou-găsită. Vor oferi feedback clar pe care toată lumea îl poate vedea și aprecia.

Liderii ar fi, de asemenea, în măsură să ia decizii mai bune, deoarece pot vedea efectul de undă al deciziilor lor asupra întregii rețele. Blockchain este o rețea mare în care sunt conectate diferite secțiuni ale organizațiilor. Având o vedere adecvată a ochiului de vultur, el poate implementa lucrurile corecte. De asemenea, poate folosi blockchain-ul pentru a încuraja noi valori și abilități în care fiecare persoană care lucrează în organizație se simte apreciată.

  • Cum să deveniți un arhitect Blockchain
  • Cum să devii un Blockchain Professional

Publicitate și Management

Organizațiile pot acum profita la maximum de bugetul publicitar adoptând blockchain în acesta. Prin utilizarea blockchain-ului, ei vor înceta să-și piardă banii din cauza activităților frauduloase. Publicitatea bazată pe blockchain înseamnă că pot capta și elimina activitatea frauduloasă atât de necesară. Rezultatul final va fi un ROI mai bun pentru afacere.

Afaceri juridice

Afacerile juridice pot fi gestionate mai bine cu ajutorul contractelor inteligente. Orice organizație trebuie să se ocupe întotdeauna de problemele lor juridice, fie că este vorba de alte organizații sau de utilizatori finali. Cu contractele inteligente, organizațiile se pot descurca mai bine cu problemele juridice. Acest lucru se datorează faptului că contractele inteligente definesc contractele legale în cod mai degrabă decât pe hârtie. Funcționează în condiții, iar ambele părți trebuie să semneze contractul înainte ca contractul inteligent să devină activ.

Toate acestea trebuie făcute pe o platformă blockchain care stochează toate informațiile în cel mai bun mod posibil, adică imuabile și sigure. Toate acestea înseamnă că afacerile juridice ale oricărei organizații sunt tratate destul de frumos cu ajutorul datelor colectate și a contractelor inteligente. Acesta va simplifica întregul proces și va proteja interesul organizației pe baza datelor colectate.

Contabilitate

Contabilitatea va fi, de asemenea, îmbunătățită cu ajutorul blockchain-ului. Tehnologia Blockchain poate fi utilizată pentru a gestiona departamentul de contabilitate cu cea mai mare ușurință. Aceștia pot face operațiuni la scară largă și pot gestiona coduri fiscale complexe, pe lângă gestionarea diferitelor valute. Blockchain poate simplifica lucruri complexe și îl poate rula în partea de sus a rețelei. De asemenea, menține confidențialitatea și anonimatul necesare pentru efectuarea anumitor tranzacții.

Securitate cibernetică

Cu blockchain-ul, organizațiile își pot securiza mai bine datele, procesele și secretele de date. În acest moment, organizațiile investesc mulți bani în securitatea cibernetică. Nu contează dacă sunteți o afacere mică sau o afacere mare, secretele comerciale divulgate vă pot face să pierdeți miliarde de dolari.

Blockchain poate ajuta organizațiile să își consolideze mai bine securitatea. Nu numai că pot face tranzacții, ci și pot stoca date. În acest fel, aceștia se pot asigura cum se fac tranzacțiile și, de asemenea, își pot face datele imuabile.

Capital în creștere

Un alt mod blockchain în ajutorul organizației este oferindu-le un mod eficient de a strânge capital pentru afacerea lor. Ei pot folosi blockchain pentru a strânge capital de la un capitalist de risc sau pot face crowdfunding cu transparență deplină. Ei pot crea ICO-uri sau simple crowdfunding pentru a strânge bani de la oamenii de rând.

Management

Nu în ultimul rând, blockchain-ul dintr-o organizație își îmbunătățește gestionarea. Ei pot integra blockchain-ul pentru a-și face procesele mai eficiente și mai eficiente. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să digitalizeze fiecare proces și apoi să utilizeze o platformă modernă blockchain pentru a trece la blockchain. Puține dintre companiile care utilizează deja blockchain includ Kodak One și NagriTech.

Blockchain va schimba designul organizației? Organizații Autonome Descentralizate

Blockchain va avea cu siguranță un impact asupra designului organizației. Accentul se va schimba acum de la o abordare ierarhică / centralizată la o abordare mai descentralizată. Filozofia de proiectare se va baza pe organizație autonomă descentralizată (DAO). Prin utilizarea DAO, organizațiile vor deveni mai autonome și mai eficiente. Cu siguranță va schimba modul în care va arăta structura organizației blockchain.

Organizațiile autonome descentralizate funcționează independent cu combinațiile de analiză, dispozitive conectate, tehnologie de registre distribuite și contracte inteligente. Pentru a face acest lucru, trebuie să configureze un software autonom conceput corespunzător, care vine cu codul imuabil. Fiecare dintre actori va fi plasat corect în funcție de rolul lor în DAO. Singurul dezavantaj este că regulile odată stabilite nu pot fi inversate. Acest lucru este important pentru a oferi autonomie organizației. De asemenea, va permite diferiților actori să aibă încredere unul în celălalt și să se asigure că algoritmul consensului se ocupă de validitatea și imuabilitatea datelor.

De asemenea, citiți Ce este DAO? Ce înseamnă și cum funcționează? și Înseamnă recent hack-ul DAO al Ethereum că blockchain-ul nu este la fel de sigur pe cât am crezut?

Schimbarea puterii

Într-un DAO, puterea este stabilită de faptul că este de încredere un actor. Deoarece nu există o abordare ierarhică, este necesară abordarea de încredere. Un nod câștigă încredere, în funcție de acțiunile și comportamentul său. Dacă are încredere destul de bună, atunci va acționa ca factor de decizie în rețea. Procedând astfel, cota de putere între organizație este distribuită în mod egal.

Puterea actorilor este determinată de nivelul său de încredere, de numărul de jetoane pe care le are și de meritele sale realizate. Oferind trei elemente ca parte a calculelor de putere, fiecare actor poate schimba echilibrul de putere.

În afară de schimbarea puterii, este afectată și proiectarea organizației. De exemplu, criptografia acționează ca o modalitate de a construi încredere. În organizațiile tradiționale descentralizate, luarea deciziilor se face prin vechime și expertiză, în timp ce la fel ca în DAO, se face automat folosind contracte inteligente. Guvernanța în DAO este, de asemenea, încorporată în cod. Pentru organizațiile tradiționale descentralizate, aceasta se face de către consiliul de administrație.

De asemenea, puteți descărca articolul ca fișier pdf și îl puteți partaja colegului dvs. ca Modul în care Blockchain va schimba organizațiile pdf.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul articolului nostru, unde discutăm despre modul în care blockchain-ul va schimba organizațiile. Deci, ce părere aveți despre impactul blockchain-ului asupra unei organizații? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me