În zilele noastre, multe întreprinderi lucrează la un proiect blockchain pentru a îmbunătăți calea lumii noastre comerciale. Dar, în realitate, lucrul la un proiect blockchain este relativ destul de greu dacă nu aveți baza de cunoștințe adecvată.

Astfel, trebuie să știți cum să lucrați la un proiect blockchain, va fi destul de ușor să vă dezvoltați și propriile soluții.

Pentru a vă ajuta, voi acoperi tot ce trebuie să știți despre proiectele blockchain. Așadar, să începem, nu-i așa??

Proiecte Blockchain

Cele mai bune 12 proiecte Blockchain de verificat

 • TradeLens

Tradelens este unul dintre cele mai recente noutăți din ecosistemul proiectului blockchain. În realitate, este de fapt un rezultat al colaborării unor companii mari de întreprindere în scopul gestionării lanțului de aprovizionare.

Acest proiect este doar pentru a revoluționa acest sector și a scăpa de toate problemele simultan. Evident, folosește blockchain și este deschis pentru oricine.

În prezent, există peste 100 de companii de întreprinderi conectate în acest ecosistem al proiectului blockchain. De asemenea, include diverși operatori de terminale, expeditori, porturi, transportatori, 3PL, expeditori de marfă și așa mai departe.

Îl puteți utiliza pentru a accesa rețeaua globală de logistică și lanțul de aprovizionare. Mai mult decât atât, crearea de proiecte noi sau gestionarea gestionării lanțului de aprovizionare nu a fost niciodată mai ușoară.

În realitate, proiectul vine cu o mulțime de caracteristici, cum ar fi oferirea de structuri de permisiuni sigure, un nivel ridicat de confidențialitate și imuabilitate, o rețea de încredere, un nou model de date, API-uri deschise etc..

După cum puteți vedea, ideile de proiecte blockchain sunt bine echipate pentru a face față oricărei situații din industriile de gestionare a lanțului de aprovizionare.

 • Marco Polo

Marco Polo este una dintre minunatele idei de proiecte live blockchain de pe piață. Practic, acest proiect este destinat industriilor financiare tradev. Astfel, proiectul include multe corporații, instituții financiare, furnizori de tehnologie și așa mai departe.

Aparent, instituțiile financiare trebuie să se ocupe de o mulțime de probleme de gestionare a riscurilor și au nevoie de schimbări constante pentru a ține pasul cu atacurile cibernetice.

Cu toate acestea, în lumea digitală, marile companii își asumă povara plății pentru orice probleme pe parcurs, dar totuși, trebuie să folosească procesele învechite.

Astfel, TradeIX și R3 au adus oficial proiectul pe piață pentru a aborda toate aceste probleme. Mai mult decât atât, să ofere aplicații mai bune în timp real pentru sectorul comerțului și finanțării fondului de rulment. Astfel, este unul dintre cele mai bune din ecosistemul proiectului blockchain în acest moment.

 • Contur

Anterior, acest proiect era cunoscut sub numele de Voltron, dar recent s-au redenumit Contour. În realitate, este de fapt una dintre ideile populare de proiecte blockchain. În principal, proiectul se concentrează mai mult pe sectoarele financiare. De asemenea, folosește tehnologia R3 Corda pentru a face backup.

În principal, veți vedea că scopul proiectului este de a oferi o metodă digitalizată de securizare a tuturor documentelor financiare. În realitate, aceasta este una dintre problemele majore ale acestui sector, deoarece documentele manuale pe hârtie sunt mai predispuse la corupție.

Astfel, cu acest proiect, va fi foarte ușor să le securizați și să vă asigurați că nicio terță parte nu are acces la acesta. În prezent, acest proiect are 10 bănci în ecosistemul lor.

De asemenea, tind să ofere o mulțime de caracteristici ale corporațiilor, băncilor și partenerilor. De exemplu, pentru corporații, veți obține eficiență, suport pentru tranzacții de import și export, conosament electronic și așa mai departe.

 • Barclays

Barclays se întâmplă să fie una dintre cele mai mari bănci din Marea Britanie. De asemenea, această companie este mai mult decât dornică să lucreze cu tehnologia blockchain. Astfel, împreună cu alți jucători importanți de pe piață lucrează acum la un proiect numit

Blockchain proiectează idei Fnality. Anterior, acest proiect se numea Utility Settlement Coin / USC. Scopul principal al acestui proiect este de a dezvolta o versiune bazată pe blockchain a cinci valute majore – dolarul canadian, dolarul SUA, yenul japonez, lira britanică și euro.

De asemenea, se întâmplă ca proiectul să aibă mult buget pentru acest lucru de la cele 14 bănci ale acționarilor lor. Folosind acest lucru, vor să eficientizeze transferurile de fonduri și procesele KYC și în sistemul descentralizat.

În afară de aceasta, banca lucrează și la propriul proiect personalizat și a depus deja brevete pentru aceștia.

 • HSBC

O altă dintre ideile interesante ale proiectului blockchain este calea pe care o ia banca HSBC. În proiectul lor, ei lucrează la mutarea activelor în valoare de peste 20 de miliarde de dolari pe noua lor platformă blockchain internă.

În realitate, HSBC este de fapt una dintre cele mai mari organizații de servicii financiare și bancare din lume. Mai mult, este o schimbare majoră pentru companie, deoarece au folosit sisteme pe hârtie și vor trece în cele din urmă la o versiune mai digitalizată a tuturor documentelor.

Oricum, utilizarea blockchain-ului pentru a ajuta investitorii să economisească timp în efectuarea de cecuri sau dețineri este, de asemenea, un mare avantaj.

Prin urmare, HSBC va utiliza un proiect blockchain numit Digital Vault pentru a oferi investitorilor săi acces în timp real la înregistrările lor în siguranță de toți ceilalți..

 • Walmart

Walmart folosește idei de proiecte blockchain complet inovatoare pentru a-și alimenta platforma. În realitate, compania este mai mult decât dornică să folosească blockchain-ul de dragul trasabilității alimentelor. Dar de ce să mergem la această lungime doar de dragul mâncării?

Ei bine, de fapt, pentru că, în ultimii ani, au existat o mulțime de scandaluri de a găsi substanțe chimice dăunătoare în alimentele pe care le consumăm. Astfel, oamenii devin din ce în ce mai bolnavi și sunt victime ale utilizării excesive a substanțelor chimice în alimentele procesate.

Astfel, Walmart folosește Hyperledger Fabric pentru a-și susține proiectul de trasabilitate alimentară. În prezent, au finalizat deja două proiecte majore de dovadă a conceptului cu platforma lor.

Potrivit acestora, metoda de proveniență a oricărui aliment care le ia în principal șapte zile durează acum doar 2,2 secunde! Vă puteți imagina cât de eficientă poate deveni compania? De asemenea, oferă consumatorilor să-și verifice alimentele înainte de a le cumpăra și ele.

 • Anheuser Busch InBev

Anheuser Busch InBev se întâmplă să fie unul dintre cei mai mari producători de bere din întreaga lume în acest moment. Dar sunt, de asemenea, foarte interesați să facă parte din ecosistemul proiectului blockchain. Pentru aceasta, lucrează cu un startup BanQu și folosesc platforma lor, încearcă să-și urmărească lanțul de aprovizionare.

Potrivit companiei, principalul lor lanț de aprovizionare din Africa este pe ce se concentrează în acest moment. În realitate, vor să se conecteze cu comunitatea care produce materiile prime. Dar nu vor nici intermediari.

Deci, ei folosesc acum blockchain-ul pentru a se conecta la peste 2000 de fermieri locali și a-și îmbunătăți stilul de viață și a gestiona consumul ilegal de alcool.

Ei derulează deja un proiect pilot în Zambia pentru fermierii de manioc. Și a avut un succes uriaș. Deci, după cum puteți vedea, compania își continuă proiectul.

 • De Beers

Ideile de proiect blockchain ale lui De Beers funcționează cu adevărat în prezent. În realitate, De Beers este una dintre cele mai populare companii de diamante din lume. Totuși, ei știu că, deși respectă o politică strictă în lanțul de aprovizionare, diamantele pot fi furate sau înlocuite.

Astfel, pentru a se asigura că toate diamantele pe care le cumpără consumatorii lor sunt pe deplin autentice și de înaltă calitate, utilizează blockchain pentru a le urmări.

Pentru asta, au o nouă platformă numită Tracr. Folosind această platformă, semnalizați fiecare diamant odată ce este extras. Mai mult, păstrează, de asemenea, fiecare interacțiune cu diamantele de pe registru.

În prezent, nu sunt încă capabili să urmărească fiecare diamant, dar, în viitor, vor modela platforma pentru a sprijini toate procesele lanțului de aprovizionare.

 • Coajă

Shell este o companie lider în sectorul energetic. În realitate, și ei s-au alăturat ecosistemului proiectului blockchain. În prezent, lucrează la un proiect blockchain care îi va ajuta să eficientizeze blockchain-ul pentru comerțul cu țiței.

De asemenea, anterior lucrau la modalități de îmbunătățire a acestei industrii, deoarece se pare că există multe defecte în procesul lor general. Dar fără o platformă adecvată, ei nu ar putea face nimic.

Dar acum, cu ajutorul Komgo, lucrează în cele din urmă la revoluționarea definitivă a acestui sector. În realitate, platforma oferă o mulțime de caracteristici, cum ar fi accesul de la distanță, procesul de autentificare, integrarea și implementarea.

Viteză mai rapidă și mai bună și eficiență sporită în sistemul lor de finanțare comercială. De asemenea, acestea oferă auditarea fiecărui document de pe platformă pentru o mai bună încredere.

 • FDA

O altă dintre minunatele idei de proiecte blockchain este utilizarea acestuia în scopuri medicale. Și exact asta face FDA (Food and Drug Administration). În prezent, compania lucrează acum la un proiect blockchain numit DSCSA, unde vor urmări medicamentele eliberate pe bază de rețetă.

În realitate, problema drogurilor contrafăcute devine o povară uriașă pentru industria medicală. Drept urmare, mulți pacienți se îmbolnăvesc și chiar mor din cauza consumului de droguri false.

Astfel, folosind acest proiect, ei pot urmări în cele din urmă fiecare medicament de la casele lor de producție până la client. Și, așadar, lucrează cu IBM, Merck, KPMG și Walmart.

Oricum, lucrează și la un alt proiect în care vor folosi această platformă pentru a proteja diferite date medicale, cum ar fi informații despre pacienți, date EMR și așa mai departe.

 • MetLife

MetLife lucrează, de asemenea, la multe idei de proiecte blockchain și una dintre ele se lansează și ca proiect pilot. În prezent, aceștia folosesc blockchain-ul public Ethereum pentru a adăuga mai multă eficiență și transparență procesului lor de solicitare de asigurare.

Oricum, compania de incubatoare din Singapore a MetLife, LumenLab, este în principal responsabilă pentru acest nou proiect. Mai mult, ei au deja o platformă numită Lifechain pentru auditul și prelucrarea rapidă a cererii de asigurare de viață.

În prezent, ei colaborează cu NTUC Income și Singapore Press Holdings (SPH) la acest proiect blockchain.

Dacă proiectul devine de succes, atunci poate transforma întreaga industrie și poate crea și noi oportunități. Mai mult decât atât, ei intenționează, de asemenea, să ofere puncte de preț mai mici pentru ca clienții lor să ofere mai multe opțiuni.

 • Coldwell Banker

Coldwell Banker este, de asemenea, pe cale de a utiliza tehnologia blockchain pentru îmbunătățirea industriei. În realitate, industria imobiliară se ocupă de o mulțime de probleme. În primul rând, industria nu are deloc lichidități.

Ca urmare, prețurile proprietăților cresc în ritm rapid și scapă din mâinile oamenilor din clasa de mijloc. Astfel, industria devine și ea instabilă. Pentru a opri acest lucru, Coldwell Banker folosește o altă metodă.

În prezent, lucrează cu Propy, o platformă pentru industriile imobiliare. Practic, folosește blockchain pentru a automatiza întregul proces de cumpărare a proprietății. Mai mult, că economisește 10 ore în fiecare tranzacție.

Îți poți imagina asta? Trebuie să spun că este în mod sfidător una dintre cele mai bune idei de proiecte blockchain de acum.

Ciclul de viață al dezvoltării proiectului Blockchain

Construirea unui proiect blockchain nu este ușoară dacă nu știți ce pași trebuie urmați. Deci, pentru a vă ajuta, sunt aici cu un pas cu pas pentru a vă ajuta să vă ghidați prin procesul general al unei soluții blockchain. Deci, să vedem ce sunt –

Pasul 1: urmați un curs Blockchain pentru a vă îmbunătăți baza de cunoștințe

Problema este în aproape toate cazurile, mulți dintre voi nici măcar nu au baza de cunoștințe adecvată pentru a lucra la proiecte blockchain. Astfel, pentru a începe călătoria dvs. blockchain, va trebui să urmați mai întâi un curs blockchain pentru a afla despre tehnologie.

În realitate, un curs blockchain este cu adevărat benefic, deoarece acestea acoperă multe aspecte diferite și cazuri de utilizare a tehnologiei. Cu toate acestea, cum ați ști care cursuri blockchain sunt cele mai bune pe piață?

Ei bine, pentru a vă ajuta, avem o colecție largă de cursuri blockchain. De exemplu, dacă vă aflați într-o poziție de dezvoltare, atunci ar trebui să verificați cu siguranță certificarea noastră Professional Blockchain Certified Enterprise.

Nu numai că vă va ajuta pe parcursul diferitelor etape ale ciclului de viață al soluției blockchain, ci vă va îndruma și în alegerea unui caz de utilizare adecvat pentru compania dvs..

Oricum, avem și cursuri blockchain specifice axate pe industrie. De exemplu, cu blockchain-urile noastre de întreprindere și cu gestionarea lanțului de aprovizionare și cu blockchain-urile de întreprindere și cursurile de finanțare a comerțului, veți obține informații despre aceste două industrii.

De asemenea, avem șabloane care vă pot ajuta să creați strategii și despre proiectul dvs. blockchain.

Astfel, în primul pas, trebuie să vă creșteți nivelul de cunoștințe cu privire la subiectul menționat și apoi să treceți la etapa următoare.

Pasul 2: selectați cazul de utilizare adecvat pentru blockchain pentru afacerea dvs.

Aceasta este o parte semnificativă a proiectului blockchain de construcție. Aici, trebuie să analizați nevoile companiilor dvs. și ce cale doriți să urmați în viitor. Mai mult, trebuie să vă dați seama cum puteți utiliza blockchain-ul pentru a vă îmbunătăți compania, chiar și pentru experiența consumatorului.

În realitate, blockchain-ul vine cu multe cazuri de utilizare pe care le puteți verifica. Dar asigurați-vă că rămâneți relevant pentru industria dvs. De exemplu, dacă încercați să încorporați cazuri de utilizare special pentru asistență medicală în lanțul de aprovizionare, nu va funcționa, corect?

De asemenea, trebuie să vă mențineți cazul de utilizare la minimum. De ce? Ei bine, pentru că dezvoltarea unei soluții blockchain este destul de complexă. Deci, cu cât îi adăugați mai mult, cu atât va fi mai complicat și predispus la erori.

Prin urmare, încercați să mențineți lucrurile la minimum.

Dacă nu sunteți sigur cu privire la cazurile de utilizare pe care să le alegeți, atunci puteți consulta cursurile noastre blockchain, deoarece echipa noastră de experți vă va sugera o soluție probabilă la problemele dvs..

Și așa dezvolți cele mai bune proiecte blockchain de pe piață.

Pasul 3: alegeți algoritmul de consens perfect pentru proiectul dvs.

Urmează alegerea algoritmului de consens. Știți că nu există nicio modalitate de a utiliza o soluție blockchain fără un proces de consens viabil. În realitate, algoritmii de consens sunt extrem de necesari pentru ca un blockchain să fie un blockchain.

Adică, se află în centrul a ceea ce trăiește tehnologia. Fără o metodă consensuală adecvată, orice fel de acord de noduri este invalid și nu poate fi de încredere.

De obicei, consensul vă permite să oferiți o modalitate de a ajunge la un acord între noduri într-un mod de încredere. Deci, puteți avea încredere că toate datele din registru sunt adevărate și nimeni nu le-a modificat.

Cu toate acestea, trebuie să știți ce algoritmi de consens să alegeți, deoarece trebuie să se sincronizeze și cu strategia dvs. de afaceri.

De ce? Ei bine, pentru că nu fiecare este potrivit pentru industria dvs. sau soluția specifică blockchain pe care încercați să o construiți. Deci, asigurați-vă că știți ce faceți.

Pasul 4: alegeți platforma perfectă Blockchain Enterprise pentru soluție

Urmează platformele blockchain ale întreprinderii în construirea etapelor proiectului blockchain. Aici, va trebui să remediați ce platformă blockchain de întreprindere să alegeți ca bază a proiectului dvs. Lucrul pe platformă de la zero poate dura multe luni sau chiar ani.

Ca să nu mai vorbim, veți avea nevoie de dezvoltatori de blockchain experți, care pot să lucreze pe o platformă complet nouă. Acest lucru poate deveni o mare bătaie de cap în vremuri în schimbare. Așadar, există deja multe platforme existente potrivite pentru orice tip de caz de utilizare a întreprinderii.

De exemplu, Ethereum, Corda, Hyperledger, IOTA și așa mai departe.

Pasul 5: începeți proiectarea arhitecturii

Construirea proiectului blockchain poate fi o sarcină dificilă dacă nu puteți finaliza corect faza de arhitectură. În realitate, acest pas este unul dintre cei importanți de până acum. Odată ce știi ce platformă să folosești sau ce tip de consens să folosești, trebuie să începi să lucrezi și la arhitectura de bază.

Chiar dacă puteți alege o platformă de întreprindere existentă, în majoritatea cazurilor, va trebui să faceți modificări la aceasta pentru a o modela în funcție de nevoile dvs..

Astfel, veți vedea că cele mai bune proiecte blockchain pot utiliza Hyperledger, dar a făcut și multe schimbări în acest sens.

De asemenea, nu uitați să lucrați pe API-uri, panoul de administrare, interfața utilizatorului și așa mai departe. Asigurați-vă că vă gândiți mult la includerea și a contractelor inteligente. Poate părea o caracteristică excelentă, dar dacă nu aveți nevoie de ea, nu o includeți inutil.

Pasul 6: testați în mod viguros proiectul Blockchain

Știți, dacă nu vă testați proiectul înainte de lansare, atunci construirea unui proiect blockchain va fi doar o pierdere de timp pentru dvs. De ce? Ei bine, nu credeți că soluția dvs. va fi perfectă de la bun început acum, nu-i așa??

Pe măsură ce vă veți modifica sau chiar vă veți construi proiectul blockchain de la zero, veți avea multe erori ici și colo. Aceste erori pot reprezenta o amenințare gravă pentru securitatea rețelei dvs. Deci, pentru a afla dacă proiectul dvs. funcționează eficient și fără erori, încercați să-l testați energic înainte de lansare.

După ce aflați ce fel de probleme are, le puteți remedia rapid și le puteți face o soluție perfectă pentru lansare.

Pasul 7: Faceți dovada viitorului

Ai făcut tot ce trebuia să faci pentru a dezvolta cele mai bune proiecte blockchain de pe piață. Dar nu va rămâne la fel dacă nu vă puteți asigura că proiectul dvs. va evolua pe măsură ce trece timpul. Deci, va trebui să demonstrați și proiectul dvs. în viitor.

Ce înseamnă asta? Aceasta înseamnă că asigurați-vă că proiectul dvs. este capabil să crească. Nu vă puteți atrage consumatorii cu aceeași caracteristică ani de ani. De asemenea, vor exista întotdeauna și alte tehnologii revoluționare și în viitor.

Trebuie să vă asigurați că soluția dvs. le poate integra și pe acestea.

Acolo, acum sunteți gata să lansați propriul dvs. proiect de blockchain creativ.

În cele din urmă

Acum știi cum poți lucra la un proiect blockchain. În realitate, există multe căi pe care le puteți lua pentru a ajunge la un rezultat mai important. După cum știți deja, întreprinderile lucrează deja la multe proiecte în acest moment.

Și am compilat deja câteva dintre cele mai bune proiecte blockchain din acest ghid pentru a vă ajuta să obțineți o perspectivă asupra subiectului. Oricum, după cum puteți vedea, blockchain-ul nu merge nicăieri pentru moment. Deci, este o mișcare foarte inteligentă să îți începi călătoria blockchain chiar atunci când poți înainte de a fi prea târziu.

Deoarece tehnologia ar trebui să devină o industrie importantă în viitor, este timpul să vă asigurați poziția în aceasta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me