Doriți să aflați despre comparația QLDB vs Hyperledger? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit. În acest articol, vom analiza diferențierea dintre două soluții blockchain diferite care aduc caracteristici unice la masă.

La urma urmei, blockchain-ul crește rapid. Dacă comparați blockchain acum și acum doi sau trei ani, veți găsi o creștere impresionantă. Acum au existat mai multe soluții legate de blockchain care au ca scop oferirea de valoare companiilor, întreprinderilor, organizațiilor și startup-urilor mici care doresc să încorporeze blockchain în procesele lor.

De exemplu, avem Hyperledger – un proiect umbrelă al The Linux Foundation care își propune să promoveze adoptarea blockchain-ului de afaceri cu colaborarea globală open source. Sera Hyperledger constă în proiecte, inclusiv registre distribuite, biblioteci, instrumente și domenii specifice.

Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) este o bază de date de registre complet gestionată, care oferă un jurnal de tranzacții verificabil, care este activat criptografic. De asemenea, oferă caracteristici cheie, cum ar fi imuabile și transparente.

În comparație, vom arunca o privire asupra diferiților parametri și vom afla diferența dintre ei. Accentul este să nu găsim cine este cel mai bun, ci să vedem cum funcționează fiecare dintre ei. Dacă sunteți o afacere care încearcă să-și dea seama ce tehnologie este cea mai potrivită pentru dvs., citiți mai departe!

Înainte de a merge la comparația reală, să ne familiarizăm cu QLDB și Hyperledger.

Ce este baza de date Amazon Quantum Ledger (QLDB)?

Amazon QLDB este o nouă soluție bazată pe blockchain, lansată de Amazon în septembrie 2019. Vor să ofere o bază de date de registru complet gestionată. Baza de date va oferi caracteristici cheie, cum ar fi un jurnal de tranzacții verificabil criptografic. De asemenea, oferă alte caracteristici bazate pe blockchain, cum ar fi imuabil și transparență. De asemenea, este diferit de cealaltă soluție bazată pe blockchain, deoarece este controlată de o autoritate centralizată. Cu aceasta, puteți crea o bază de date în care pot fi urmărite toate modificările tranzacției, împreună cu istoricul acesteia. Pentru a proteja modificările, fiecare dintre aceste modificări ale datelor este verificată criptografic folosind date hash.

Pentru a înțelege mai bine, să luăm un exemplu. Dacă conduceți o afacere în care este obișnuit să se desfășoare activități financiare, atunci veți profita de QLDB pentru stocarea datelor într-un registru. Registrul oferă practic stocarea datelor istorice cu posibilitatea de a fi integrat în orice proces de afaceri.

Încercați să aflați mai multe despre tutorialul Amazon QLDB, apoi consultați acest articol.

Hyperledger

Hyperledger este un proiect umbrelă open-source blockchain administrat de The Linux Foundation. Se compune din registre mari, instrumente, biblioteci și proiecte specifice domeniului. Este un proiect condus de comunitate, cu scopul de a oferi companiilor mijloacele de a adopta blockchain-ul și de a-l implementa în procesele lor. 

Unele dintre celebrele proiecte Hyperledger includ Hyperledger Fabric, Besu, SawTooth, Grid și altele. 

Am acoperit deja Hyperledger în detaliu și, dacă doriți să aflați mai multe, vă recomandăm să citiți despre acestea în lista de mai jos.

 • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain de generație următoare
 • 20+ Întrebări și răspunsuri la interviul Hyperledger

QLDB vs Hyperledger

Odată cu introducerea bazelor de date Hyperledger și QLDB, este momentul să mergem în comparație. În comparație, vom încerca să le comparăm din anumite categorii. Aceste categorii vă vor ajuta să înțelegeți limitele și oportunitățile pe care le au ambele.

Să enumerăm categoriile pe care le vom compara

 • Sursa deschisa
 • Cazuri de utilizare (Cerințe)
 • Ușurință în utilizare 
 • Ușurința de configurare
 • Calitatea suportului
 • Ideal pentru
 • Prețuri

Sursa deschisa

În acest moment, întreaga industrie se îndreaptă spre open source. De ce nu? Există multe avantaje ale sursei deschise. Fundația Linux este cunoscută pentru proiectele sale open-source. Ei au gestionat cu succes sistemele de operare Linux pentru a spune cel puțin.

Dacă luați în considerare atât QLDB, cât și Hyperledger, atunci veți descoperi că doar proiectul Hyperledger este open-source – la urma urmei, este gestionat de comunitatea open-source. Fundația Linux se află aici în centrul acțiunii. Vor să îmbunătățească adoptarea de către blockchain în afaceri și să adopte abordarea comunității în acest sens.

Deci, cum o fac cu adevărat? Ei au ale lor Comitetul tehnic de conducere să aibă grijă de contribuții. Fiecare TSC este format din 11 membri aleși care iau decizii pentru a conduce direcția tehnică pentru Hyperledger.

Dacă luați QLDB-ul Amazonului, atunci veți vedea o abordare cu sursă închisă. Totuși, nu mă înțelege greșit. Nu este rău sau regresiv în niciun fel. Este exact cum a vrut Amazon să fie produsul lor. Sunt o companie mare și au dezvoltatori talentați care pot oferi consumatorilor tehnologie de ultimă generație. 

Cu toate acestea, dacă vedeți întreaga imagine, Hyperledger este câștigătorul aici. Acestea sunt axate pe furnizarea comunității cu opțiuni care continuă să evolueze. Există alte avantaje ale sursei deschise, inclusiv rentabilitate, flexibilitate, agilitate, viteză, costuri mai mici de întreținere și așa mai departe!

Câştigător: Hyperledger

Cazuri de utilizare

În această secțiune, ne vom concentra asupra cazurilor de utilizare. Fiecare dintre tehnologiile blockchain are propriile cazuri de utilizare. Aceste cazuri de utilizare vă permit să evaluați capacitatea fiecărei tehnologii.

Să începem cu QLDB.

QLDB este versatil în abordarea sa. Oferă o gamă largă de cazuri de utilizare care variază de la finanțe, producție, asigurări, resurse umane, salarizare, lanț de aprovizionare și retail.

Dacă luați ca exemplu finanțarea, QLDB poate acționa ca registrul care stochează toate tranzacțiile. Institutele financiare pot utiliza registrul pentru a stoca informații critice într-o abordare centralizată, cum ar fi urmărirea împrumuturilor, conturilor bancare, tranzacțiilor de credit și de debit. Ca afacere, puteți decide să includeți QLDB cu sistemele dvs. existente și să vă bucurați de avantajele unei baze de date bazate pe contabilitate.

Cu beneficii precum imuabilitatea, transparența și scalabilitatea, o afacere nu poate merge prost cu alegerea.

Pentru Hyperledger, avem aici o poveste complet diferită. Are o seră imensă asociată, care include registre mari, biblioteci, instrumente și domenii specifice. Toate aceste proiecte au cazuri de utilizare imense asociate. În mod clar, are mai multe cazuri de utilizare decât QLDB. Primele cinci cazuri de utilizare pentru Hyperledger includ următoarele

 • Platforma de aprovizionare pentru produse farmaceutice
 • Educatie si antrenament
 • Managementul inteligent al energiei
 • Lanțuri de aprovizionare simplificate
 • Finanțarea comerțului

Ușurință în utilizare

Când vine vorba de ușurință în utilizare, fără îndoială, Amazon QLDB oferă o ușurință în utilizare mult mai bună. Oferă capabilități de baze de date familiare și acceptă, de asemenea, PartiQL, disponibil imediat. Este un limbaj de interogare compatibil SQL, care este open source și acceptă structuri și tipuri de date. Oferă o modalitate ușoară de a accesa datele folosind operațiile SQL. Mai mult, QLDB acceptă și modelul de date orientat spre documente. Permite un mod flexibil de stocare și acces la date. Ca afacere, puteți stoca cu ușurință date semi-structurate și structurate. În cele din urmă, QLDB este compatibil cu ACID și serializat.

Hyperledger, pe de altă parte, nu oferă același nivel de ușurință în utilizare. Există multe moduri în care puteți arunca o privire. Hyperledger oferă soluții complete pentru afacere, care include, de asemenea, registre distribuite care pot fi construite de la zero și implementate. Luați Hyperledger Fabric, de exemplu, deoarece oferă o modalitate de a construi o soluție puternică blockchain pentru o afacere. Nu este deloc ușor de utilizat! Pentru a lucra cu aceste soluții, cineva trebuie să fie o persoană tehnică.

Câştigător: Amazon QLDB.

Acesta este un punct foarte important în QLDB vs Hyperledger.

Ușurința de configurare

Ușurința de configurare este următoarea noastră categorie. Ca de obicei, QLDB este ușor de configurat datorită Amazon. Acestea oferă un driver QLDB care trebuie descărcat, instalat și configurat pentru a conecta aplicația la un QLDB.

Configurările Hyperledger nu sunt ușoare! Acestea necesită o serie de pași pentru finalizarea configurării. Pentru fiecare dintre proiectele din sera Hyperledger, puteți găsi documentația pentru fiecare. 

Câştigător: Amazon QLDB

Calitatea suportului

Proiectele open-source tind să fie un pic complexe atunci când vine vorba de furnizarea de asistență. Dacă accesați oricare dintre paginile de asistență Hyperledger (dacă au), veți primi linkuri către camera de chat, StackOverflow, apeluri de comunitate și un alt mod de comunicare cu ceilalți membri care utilizează tehnologia.

Pentru Amazon QLDB, există o poveste complet diferită. Este o soluție premium care vine cu suport propriu. Deci, dacă vă confruntați cu orice problemă, puteți profita de personalul lor de asistență.

Câştigător: QLDB

Prețuri

QLDB este un serviciu cu plată în care utilizatorul trebuie să plătească. Modelul de plată utilizat aici este să plătiți pe măsură ce utilizați și nu are taxe minime asociate acestuia. Orice aplicație decentă care utilizează QLDB poate dura între 50 și 100 USD pe lună. Acest lucru este accesibil pentru multe companii care necesită o bază de date bazată pe registre.

Hyperledger, pe de altă parte, nu are niciun preț asociat, deoarece este open-source.

Aici, este greu de găsit câștigătorul, deoarece multe companii ar dori să plătească pentru ușurință în utilizare, asistență și ușurință în instalare.

De aceea ne mulțumim cu o egalitate.

Puteți afla mai multe despre prețurile AWS QLDB Aici.

Rezultat: Cravată.

Acest lucru ne duce la un alt punct în QLDB vs Hyperledger

Provocă Amazon QLBD Blockchain permis?

Dacă țineți cont de Hyperledger, veți descoperi că oferă o bună colecție de soluții blockchain permise, inclusiv Hyperledger Besu și Hyperledger Fabric. Compararea QLDB cu un blockchain permis cu drepturi depline poate fi cam prea mult. Cu toate acestea, există deja mulți experți care compară QLDB cu un blockchain permis.

Premisa comparației este dacă QLDB contestă noțiunea de blockchain permis și o poate înlocui? Să explorăm mai jos.

Potrivit lui Gartner, există patru numitori comuni în proiectele blockchain conduse de consorțiu și în mai multe companii promițătoare. Acestea includ următoarele.

 • Majoritatea participanților la consorții au nevoie de un registru distribuit, astfel încât fiecare participant din rețeaua lor să poată avea acces la o singură sursă de adevăr. 
 • Odată ce datele sunt scrise într-un registru, acestea nu pot fi actualizate sau șterse, făcând datele imuabile.
 • Pentru a crea o pistă de audit verificabilă, trebuie utilizată criptografia, astfel încât cazul de utilizare să poată fi satisfăcut.
 • În cele din urmă, orice consorțiu blockchain ar trebui să stimuleze diferiții participanți și să le ofere valoare pentru participarea la blockchain.

Dintre toți cei patru numitori comuni, doi dintre ei sunt mulțumiți de QLDB – care sunt punctele 2 și 3. Acest lucru înseamnă că QLDB oferă o abordare unică pentru a oferi companiilor o modalitate de a include caracteristici bazate pe blockchain la tehnologiile lor tradiționale tradiționale. QLDB este aplicabil numai atunci când există încredere în sistem și participanții sunt în regulă cu o autoritate centralizată.

Cu alte cuvinte, QLDB este un mod rentabil, simplu și totuși eficient de a implementa caracteristicile unei rețele permise, fără a fi nevoie să schimbe radical întregul proces. Cu aceasta, orice companie poate crea date imuabile verificabile, verificabile, fără a fi nevoie să investească profund într-o soluție blockchain completă..

Cu toate acestea, există o limitare cu QLDB, deoarece se bazează pe AWS. De asemenea, impactul său nu a fost încă evaluat în afara cazurilor de utilizare AWS. 

Pentru orice afacere, este important să le înțelegem cerințele și apoi să decidem asupra abordării lor. Nu orice afacere are nevoie de o soluție blockchain completă. Tot ce au nevoie este abilitatea de a verifica datele și de a le stoca într-o stare imuabilă. Acest lucru va avea ca rezultat un registru de audit verificabil, fără a fi nevoie de probleme complexe de conformitate.

Putem concluziona că QLDB nu contestă direct rețeaua permisă, ci o va ajuta în schimb să ajungă la noi companii. De asemenea, putem denumi QLDB ca o soluție Quasi-Blockchain.

Când ar trebui să alegeți baza de date Amazon Quantum Ledger QLDB?

Dacă participanții au încredere unul în celălalt și sunt bine cu o abordare centralizată, atunci QLDB este alegerea corectă. 

Când ar trebui să alegeți Hyperledger?

Hyperledger oferă o mulțime de proiecte și, prin urmare, cazurile sale de utilizare depind de cerință. Cu toate acestea, toate proiectele sunt descentralizate și, prin urmare, o afacere ar trebui să aleagă Hyperledger doar dacă sunt în căutarea unei abordări descentralizate. 

Sperăm că ți-ai făcut o idee QLDB vs Hyperledger.

Concluzie

Acest lucru ne duce la sfârșitul articolului nostru QLDB vs Hyperledger. Nu există nicio îndoială că ambele oferă o soluție unică diferitelor tipuri de public. Deci, ce părere aveți despre comparație? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me