Un raport recent al celei mai populare platforme profesionale de rețea, LinkedIn afirmă că blockchain-ul este o abilitate de top la cerere. Rezultatele raportului prezintă în mod clar fluctuațiile rapide ale cerințelor de calificare pe piața locurilor de muncă IT, cu Blockchain la vârf în 2020. Managerii de angajare sunt mereu la curent cu tendințele care se schimbă frecvent în ceea ce privește cerințele de abilități dificile și abilități ușoare.

Cel mai izbitor punct culminant al raportului este că acesta a afirmat că „blockchain-ul este cea mai solicitată calificare profesională în 2020”. Pe de altă parte, nu a existat niciun indiciu de blockchain printre cerințele abilităților dificile în 2019. Acest articol prezintă o perspectivă aprofundată asupra concluziilor raportului LinkedIn cu o idee despre perspectivele de carieră în blockchain.

Cerințele de competențe ușoare pentru întreprinderi au tendința de a se reforma treptat în decursul timpului. Pe de altă parte, cele mai solicitate abilități dure continuă să se transforme drastic, în special cu progrese tehnologice continue. LinkedIn a inclus raționamentul analitic, inteligența artificială și cloud computing ca abilități de top în 2019.

Toate aceste abilități sunt încă prezente pe lista celor mai solicitate abilități hard din acest an de pe LinkedIn. Cu toate acestea, blockchain-ul și-a putut marca propria prezență printre abilitățile de top ale anului 2020. Acesta a fost un impuls promițător pentru conștientizarea oportunităților de carieră cu tehnologia blockchain. Blockchain este o abilitate de top în 2020, iar această afirmație venită de la LinkedIn ar avea un impact imens asupra perspectivelor de carieră.

De ce Blockchain este o abilitate de top în 2020?

Conform raportului LinkedIn, Blockchain este abilitatea de top pentru potențialul său de inducere a transformării. Tehnologia blockchain a obținut în sfârșit o recunoaștere distinctă decât criptocurrency, diferite industrii adoptându-și diversele funcționalități. Diferitele cazuri de utilizare relevante pentru blockchain prezintă, de asemenea, potențialul blockchain-ului pentru a pătrunde pe diferite piețe de muncă.

Anterior, expertiza blockchain era limitată la piețele criptomonedelor, iar treptat instituțiile financiare au început să utilizeze tehnologia blockchain și, încet, a câștigat o bază substanțială de piață. Recrutorii trebuie să profite de puterea blockchain-ului ca fiind una dintre cele mai solicitate abilități pentru viitor pentru a stimula valoarea afacerii. Recrutorii trebuie să se familiarizeze cu funcționarea blockchain-ului, beneficiile potențiale ale acestuia și profesioniștii potriviți pentru a ajuta companiile să valorifice potențialul maxim al tehnologiei blockchain.

Cititorii ar trebui, de asemenea, să rețină că, în afară de raportul LinkedIn, blockchain-ul este o abilitate de top în SUA, Marea Britanie, Germania, Australia și Franța. Multe întreprinderi mari continuă să caute profesioniști în blockchain cu câteva nume de top, inclusiv Oracle și IBM. În plus, startup-urile sunt, de asemenea, în căutarea constantă a experților în blockchain. Un alt aspect critic al blockchain-ului este că profesioniștii pot explora o mare varietate de roluri de muncă cu expertiză blockchain. Diversitatea rolurilor de locuri de muncă bazate pe blockchain include oportunități pentru dezvoltatori, manageri de afaceri, programatori, analiști, ingineri și multe alte roluri.

Industrii care solicită expertiză în blockchain

În prezent, cererea de locuri de muncă blockchain ar crește în sectoare specifice. Impactul raportului ar încuraja extinderea oportunităților de angajare în sectoarele semnificative care necesită expertiză blockchain. Aproape toate industriile, de la instituții financiare, bănci, asigurări, comerț cu amănuntul, contabilitate și chiar birouri de avocatură, vor să profite de avantajele blockchain-ului.

Blockchain este o abilitate de top în cazul acestor industrii pentru avantajele descentralizării și tranzacțiilor sigure. Startup-urile blockchain, care au funcționat de la începerea tehnologiei, ar putea folosi persoane cu experiență în blockchain pentru a stimula inovația în produsele și soluțiile lor..

Aspectul de descentralizare al blockchain-ului determină, de asemenea, adoptarea acestuia în firmele de tehnologie și firmele guvernamentale. În timp ce descentralizarea ajută la simplificarea tranzacțiilor interne și externe pentru firmele tehnologice în timp ce raționalizează operațiunile, agențiile guvernamentale folosesc blockchain-ul pentru echilibrul simbiotic dintre criptografie și transparență.

Abilități dificile și abilități moi

LinkedIn a folosit criterii specifice pentru calificarea abilităților dificile și abilităților ușoare în raportul său. Abilitățile dificile sunt în esență abilitatea angajatului de a îndeplini o anumită sarcină, în timp ce abilitățile ușoare reprezintă abordările pentru realizarea sarcinii respective. Competențele ușoare sunt asociate în special cu abilitatea de colaborare, rezolvarea problemelor, luarea deciziilor și adaptabilitatea. Pe de altă parte, abilitățile dificile, printre care blockchain-ul este abilitatea de top în 2020, necesită abilități tehnice și specializare în domenii precum dreptul brevetelor, dezvoltarea de software sau contabilitatea financiară.

Abilitățile dificile au criterii mai ușoare de definire și măsurare în comparație cu abilitățile soft. Angajatorii ar căuta abilități ușoare în combinație cu abilități de blockchain pentru a îndeplini roluri esențiale bazate pe blockchain. Cu toate acestea, abilitățile soft se ocupă în primul rând de abilitățile cognitive, comportamentul, trăsăturile personale și gândirea. Aceste aspecte sunt deosebit de greu de măsurat și prezintă dificultăți notabile pentru recrutori.

Deci, care este abilitatea soft ideală care face din blockchain una dintre abilitățile cu plată mare 2020? Răspunsul la această întrebare, conform raportului LinkedIn, este inteligența emoțională. Inteligența emoțională prezintă capacitatea profesioniștilor din blockchain de a-și recunoaște emoțiile și ale altora. De asemenea, ajută un profesionist să utilizeze informații emoționale pentru a conduce o gândire proactivă și eficientă. Recrutorii pot folosi întrebări precum răspunsurile candidaților la greșelile anterioare sau performanța în proiecte pe termen scurt pentru evaluarea inteligenței emoționale a candidaților.

Alte abilități dificile la cerere

În plus față de faptul că Blockchain este o abilitate de top în 2020, există multe alte abilități cu cerere globală. Proiectarea UX, marketingul afiliat, producția video, analiza afacerii și vânzările sunt, de asemenea, abilități esențiale la cerere pentru 2020. În timp ce cloud computing-ul, raționamentul analitic și inteligența artificială au o poziție formidabilă în lista abilităților dificile pentru 2020, blockchain se poate dovedi a fi un schimbător de jocuri. Perspectivele de integrare a tehnologiei blockchain cu soluțiile IoT și bazate pe cloud prezintă dovezile inițiale pentru același lucru.

Este Blockchain aici pentru a rămâne?

Blockchain este o abilitate de top, iar LinkedIn a declarat-o pentru prima dată. Pare nimic mai puțin decât un miracol, deoarece raportul LinkedIn apare într-un moment chiar înainte de o creștere bruscă a transformării digitale. Întreprinderile se îndreaptă către platforme digitale pentru asigurarea sustenabilității, reducerea costurilor, optimizarea resurselor și multe alte motive.

Recenta pandemie globală a fost un motor imens pentru transformarea digitală, iar tehnologia blockchain este un instrument dovedit pentru crearea de soluții extrem de sigure, transparente și eficiente end-to-end. Deci, cererea mai mare de expertiză în tehnologia blockchain ar continua să se îmbunătățească în viitor.

Deci, dacă aspirați să vă construiți cariera cu cea mai solicitată tehnologie, ar trebui să începeți călătoria dvs. Blockchain acum cu Cursul gratuit Blockchain. Faceți primul pas acum pentru a pune bazele unui viitor luminos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me