La fel ca orice altă tehnologie, Blockchain vine cu propriul său set de riscuri și beneficii de care ar trebui să fie conștienți atât un începător, cât și un expert. Să verificăm cele mai frecvente riscuri și beneficii ale adoptării blockchain-ului.

Adoptarea de noi tehnologii într-o organizație vine cu implicații legate de contextul tehnologiei în cauză. Gestionarea funcționalităților materiale cu noua tehnologie depinde considerabil de experiența anterioară a oamenilor în utilizarea tehnologiilor similare. Cu toate acestea, blockchain-ul este o tehnologie complet nouă, fără referințe speciale din trecut.

Prin urmare, întreprinderile trebuie să fie conștiente de riscurile adoptării blockchain-ului pentru a ajunge la un echilibru perfect cu tehnologia blockchain. Pe de altă parte, blockchain-ul s-a deplasat dincolo de zece ani de la înființare ca bază pentru Bitcoin pentru facilitarea și înregistrarea tranzacțiilor Bitcoin. În plus, blockchain-ul a servit ca tehnologie ideală pentru crearea unui registru digital distribuit cu înregistrări stocate în blocuri. În plus, legarea blocurilor criptografice între ele le face practic invulnerabile la modificări.

Prin urmare, beneficiile adoptării blockchain-ului au determinat, de asemenea, aplicații pe scară largă ale tehnologiei blockchain în diferite sectoare, inclusiv producție, comerț, proprietate, finanțe și bunuri de larg consum și retail. Deci, este rezonabil să adoptați tehnologia blockchain? Următoarea discuție își propune să afle beneficiile și riscurile adoptării blockchain-ului și posibilele abordări pentru adoptarea blockchain-ului. În plus, discuția s-ar reflecta și asupra factorilor care pot sprijini o inițiativă productivă blockchain.

Inscrie-te acum: Curs gratuit Fundamentele Enterprise Blockchains

Starea existentă a pieței Blockchain Blockchain

Înainte de a reflecta asupra potențialelor riscuri și beneficii ale adoptării blockchain-ului, este important să rețineți starea existentă a adoptării blockchain-ului. Piața blockchain a cunoscut o creștere radicală la 340 milioane dolari în 2017 de la 210 milioane dolari în 2016. Deși puțin depășită, cifrele despre creșterea pieței blockchain reflectă în mod clar popularitatea sa.

După ce a început sub forma unui registru de tranzacții publice pentru Bitcoin, blockchain-ul a apărut ca un instrument promițător pentru aplicații în diferite verticale ale industriei, cu o curbă de creștere în continuă creștere. Avantajele adoptării blockchain-ului apar în primul rând datorită identității lor ca rețea digitală distribuită.

Ca urmare, poate ajuta la susținerea schimbului de date, a contractelor interpartidare și a tranzacțiilor financiare din diferite sectoare, inclusiv asistență medicală, asigurări, educație, drept, producție, securitate și altele. Cel mai recent, dimensiunea pieței globale blockchain a crescut de la 885,4 milioane USD în 2019 la 1430 milioane USD în 2020.

Blockchain este viitor, se așteaptă ca piața globală blockchain să atingă o valoare totală de aproape 2312,5 milioane USD în 2021. În plus, valoarea de afaceri creată de blockchain ar crește la aproximativ 176 miliarde USD până în 2025 și aproape 3,1 trilioane USD până în 2030. Potrivit la Cambridge Center for Alternative Finance, organizațiile bancare și financiare iau cea mai mare parte dintre sectoarele care utilizează blockchain în prezent.

La 30%, sectorul bancar și financiar are sectorul bunurilor publice și guvernamentale la 13% și asigurările la 12%. Cu astfel de predicții excepționale cu privire la creșterea tehnologiei blockchain, este rezonabil să găsiți oportunități pentru adoptarea blockchain-ului.

Verificați și: Predicții Blockchain pentru 2021

Beneficii potențiale cu adoptarea Blockchain

Acum, că știți că blockchain-ul este popular și câștigă încet atenția întreprinderilor din întreaga lume, permiteți-ne să analizăm beneficiile adoptării blockchain-ului. Întreprinderile ar putea beneficia de următoarele beneficii prin adoptarea blockchain-ului în operațiunile lor comerciale.

 1. Blockchain poate elimina necesitatea unei terțe părți sau a unor intermediari, reducând astfel riscurile de contrapartidă. Ca urmare, poate duce la costuri considerabil mai mici pentru tranzacțiile comerciale.
 2. Beneficiile adoptării blockchain-ului aruncă, de asemenea, lumină asupra necesității inovației. Adoptarea blockchain-ului poate prezenta tendința unei afaceri pentru stabilirea unei reputații ca inovator al industriei. Întreprinderile care adoptă blockchain pot impresiona, de asemenea, clienții și partenerii de afaceri pe baza poziției lor față de inovație.
 3. Blockchain permite tuturor părților să verifice înregistrările partenerilor lor de tranzacție fără a fi nevoie de intermediari. Cu ajutorul transmisiei peer-to-peer, blockchain asigură comunicarea directă între colegi, mai degrabă decât includerea unui computer sau server central. Ca urmare, utilizatorii pot avea un control cuprinzător asupra tranzacțiilor și fluxului de date, ducând astfel la tranzacții mai rapide.
 4. O altă intrare potențială printre beneficiile adoptării blockchain-ului se referă la niveluri îmbunătățite de securitate a datelor. Amenințările în continuă escaladare ale atacurilor cibernetice prezintă provocări formidabile pentru întreprinderi, organizații financiare, agenții de drept și agenții guvernamentale. Blockchain oferă avantajul unei securități îmbunătățite în comparație cu plățile convenționale. Fiecare parte din comunitatea blockchain ar putea accesa întreaga bază de date și istoricul complet al tranzacțiilor. Blockchain implică, de asemenea, că o anumită parte din blockchain nu ar putea avea control asupra informațiilor sau datelor din blockchain. Deoarece toate părțile dintr-o tranzacție pot verifica direct înregistrările legate de tranzacție, există posibilități limitate de modificări frauduloase.
 5. După cum sa discutat deja, blockchain-ul poate oferi o transparență mai bună datorită bazelor sale de tehnologie distribuită. Detaliile tranzacției de pe blockchain sunt disponibile pentru toți participanții la tranzacție. În plus, avantajul confidențialității în blockchain susține și avantajele transparenței.
 6. Cea mai semnificativă și evidentă intrare în rândul beneficiilor adoptării blockchain-ului se referă la avantajul competitiv. Utilizarea tehnologiei blockchain arată avantajul tehnic al unei întreprinderi pentru potențialii clienți. Calificarea pe o nouă tendință tehnologică este un avantaj important pentru orice întreprindere de a comunica valoare clienților.

Adoptarea tehnologiei blockchain aduce mai multe avantaje întreprinderilor. Consultați blogul nostru anterior despre beneficiile blockchain-ului pentru a afla mai multe.

Riscuri potențiale cu adoptarea Blockchain

Deci, adoptarea blockchain-ului este cu siguranță o propunere favorabilă pentru toate întreprinderile din vremurile actuale. Cu toate acestea, eșecul identificării riscurilor de adoptare a blockchain-ului poate fi foarte periculos pentru implementarea blockchain-ului. O înțelegere adecvată a riscurilor cu adoptarea blockchain-ului ar putea ajuta companiile să fabrice strategia ideală de implementare a blockchain-ului. Tehnologiile blockchain cresc vulnerabilitatea instituțiilor la diferite riscuri asociate acestora. Să aruncăm o privire asupra diferitelor riscuri inerente în adoptarea blockchain-ului.

 1. Prima intrare printre riscurile adoptării blockchain-ului se referă la riscul strategic. Întreprinderile trebuie să evalueze dacă doresc să ia inițiativa în adoptare sau să aștepte maturitatea tehnologiei blockchain. Companiile trebuie să țină cont de ambele scenarii pentru evaluarea nivelului de riscuri pentru o strategie de afaceri cu fiecare. În plus, natura peer-to-peer a tehnologiei ar putea influența selectarea rețelelor pentru participare. Cel mai important dintre toate, platformele subiacente pot influența limitările serviciilor și produselor.
 2. Riscurile continuității activității sunt, de asemenea, evidente în mod evident pentru adoptarea blockchain-ului. Redundanța datorată naturii distribuite a tehnologiei prezintă o rezistență mai bună în blockchain. Procesele de afaceri pe blockchain ar putea duce la eșecuri tehnologice și operaționale. Prin urmare, un plan puternic de continuitate a activității și un cadru de guvernanță ar putea reduce astfel de riscuri nedorite.
 3. Riscul reputațional este, de asemenea, unul dintre riscurile proeminente de adoptare a blockchain-ului care apar datorită faptului că blockchain face parte din infrastructura de bază. Blockchain trebuie să funcționeze eficient cu infrastructura veche pentru a evita problemele legate de reglementări și experiența slabă a clientului.
 4. Riscul de securitate a informațiilor asociat cu blockchain-ul este, de asemenea, unul dintre factorii proeminenți pe care îi puteți lua în considerare. Tehnologia blockchain oferă o securitate mai bună a tranzacțiilor. Cu toate acestea, nu oferă un cont de securitate sau portofel de dorit. Registrul distribuit și precedentele criptografice ar putea asigura restricții asupra corupției datelor. Pe de altă parte, valoarea stocată într-un anumit cont va rămâne vulnerabilă la preluarea contului.
 5. O altă mențiune importantă printre riscurile adoptării blockchain-ului se referă la riscurile de reglementare. Peisajul aplicațiilor blockchain nu are cerințe de reglementare speciale și ar putea suporta, de asemenea, riscuri de reglementare suplimentare. În plus, diferite cazuri de utilizare, participanți diferiți și permisiunea pentru tranzacții transfrontaliere ar putea crea, de asemenea, contracarări de reglementare pentru adoptarea blockchain-ului.
 6. Politicile și procedurile existente ale unei companii trebuie să treacă prin actualizări în politicile și procedurile existente. În plus, preocupările tehnologice ar putea indica, de asemenea, scalabilitatea, interfața cu sistemele vechi și viteza în implementarea blockchain-ului.
 7. Riscurile adoptării blockchain-ului nu trebuie să apară neapărat din organizație. Acordurile la nivel de serviciu între nodurile participante și administratorii de rețea și SLA-urile pentru furnizorii de servicii ar trebui să fie în permanență monitorizate pentru a asigura conformitatea. În plus, riscurile furnizorilor ar putea prezenta, de asemenea, riscuri ale unor terțe părți datorate tehnologiei de aprovizionare de la furnizori externi.
 8. În plus, este de asemenea important să observați riscurile transferului de valoare și al contractelor inteligente în implementarea soluțiilor blockchain. Cu toate acestea, beneficiile adoptării blockchain-ului ar trebui luate în considerare și pentru o comparație rezonabilă. În timp ce mulți oameni pot fi copleșiți de amploarea riscurilor asociate cu adoptarea blockchain-ului, beneficiile pot determina orice întreprindere să treacă dincolo de așteptările convenționale.

Aveți îndoieli cu privire la creșterea carierei dvs. în Blockchain? Verificați cum crește piața locurilor de muncă Blockchain.

Ce tip de adopție Blockchain ar trebui să aleg?

Dacă doriți să faceți următorul mare pas după compararea beneficiilor și riscurilor adoptării blockchain-ului, atunci trebuie să aflați tipurile de implementări blockchain. Diferitele tipuri de modele de implementare blockchain pot oferi o impresie clară a alternativei ideale pentru cerințele dvs..

În sensul cel mai general, puteți găsi două tipuri comune de blockchain-uri, cum ar fi variantele private și publice. Pe de altă parte, puteți găsi și alte variante, cum ar fi blockchain-urile hibrid și consorțiul. Deși diferitele modele blockchain sunt diferite între ele, ele au anumite asemănări între ele.

De exemplu, toate blockchain-urile includ un grup de noduri care lucrează pe un sistem de rețea P2P. Toate nodurile din rețea au o copie a registrului partajat cu funcționalități de actualizare în timp util. În plus, toate nodurile ar putea verifica tranzacțiile și iniția sau primi tranzacții alături de crearea de blocuri. Deci, să analizăm diferențele dintre modelele blockchain înainte de a explora beneficiile adoptării blockchain.

 • Blockchain public

Blockchain-ul public servește ca un sistem de registru distribuit fără permisiune, fără restricții. Prin urmare, orice persoană cu acces la internet ar putea deveni o parte a rețelei blockchain ca nod. Cele mai frecvente exemple de aplicare a blockchainului public sunt evidente în schimbul de criptomonede și în minerit. Blockchain-urile Litecoin și Bitcoin sunt cele mai generale blockchains publice disponibile în prezent.

 • Blockchain privat

Beneficiile de confidențialitate ale adoptării blockchain-ului sunt evidente cu blockchain-urile private care au un blockchain bazat pe permisiuni cu restricții. Organizația controlează nivelurile de securitate, permisiunile, accesibilitatea și autorizațiile din blockchain-ul privat. Cele mai frecvente exemple de utilizare a blockchainului privat sunt evidente în aplicațiile de identitate digitală, votare, proprietate a activelor și gestionarea lanțului de aprovizionare.

Citeste acum: Blockchain public vs privat

 • Blockchain hibrid

Blockchain-ul hibrid, după cum sugerează și numele, oferă atât din lumile blockchain-ului public, cât și din cele private. Poate utiliza funcțiile din fiecare tip de blockchain cu un sistem privat bazat pe permisiuni și un sistem public fără permisiuni. Rețelele hibride pot, de asemenea, utilizatorii să controleze accesul la datele din blockchain. Unul dintre cele mai comune exemple de implementare blockchain hibrid se referă la Dragonchain.

 • Consorțiul Blockchain

Opțiunea finală pentru întreprinderi de a beneficia de avantajele adoptării blockchain-ului se referă la blockchain-ul consorțiului. Consorțiul blockchain ar putea servi ca un tip semi-descentralizat de blockchain care implică gestionarea rețelei blockchain în cadrul mai multor organizații. Spre deosebire de un blockchain privat, un blockchain de consorțiu lasă controlul în mâinile mai multor organizații. În general, blockchain-urile consorțiului sunt potrivite pentru aplicații în organizații guvernamentale sau bănci. Cel mai notabil exemplu de blockchain al consorțiului include R3, Energy Web Foundation și altele.

Citește și: Public vs privat vs consorțiu Blockchain

Cele mai bune practici pentru adoptarea Blockchain

O privire mai atentă asupra implicațiilor asociate cu adoptarea blockchain-ului, este rezonabil să căutați cele mai bune practici pentru a favoriza implementarea blockchain-ului. Deci, haideți să aruncăm o privire asupra celor mai bune practici din industrie care vă pot ajuta să profitați la maximum de avantajele adoptării blockchain-ului.

 • Securitatea este primordială

Există întotdeauna o concepție greșită proeminentă în ceea ce privește rezistența securității la blockchain. În plus, securitatea este unul dintre riscurile proeminente de adoptare a blockchain-ului. Prin urmare, întreprinderile trebuie să aibă o impresie clară despre faptul că nevoile de securitate evoluează în fiecare zi și trebuie să se pregătească pentru schimbări.

 • Stocarea nu vine gratuit

Blockchain nu trebuie utilizat pentru stocarea fișierelor mari, deoarece trimite fișiere către fiecare nod din rețeaua blockchain. Drept urmare, puteți găsi costuri considerabil mai mari de stocare și calcul cu fișiere mari. Prin urmare, este important să stocați fișiere mari fără a plăti costuri suplimentare pentru stocarea, transferul sau replicarea mai multor copii ale aceluiași fișier.

 • Guvernanța o ține împreună

Dacă doriți să obțineți un avantaj promițător în beneficiile adoptării blockchain-ului, atunci trebuie să luați o poziție proactivă în ceea ce privește guvernarea. Cu îndrumări adecvate pentru întreprindere, va fi mai ușor să valorificați funcționalitățile blockchain fără a pierde niciun link. În plus, procedurile de guvernanță pot gestiona, de asemenea, scenarii specifice, gestionând în același timp dinamica grupurilor de utilizatori.

Verificați și: Raportul de locuri de muncă al Forumului Economic Mondial

Linia de fund

Într-o notă finală, puteți evalua în mod clar riscurile și beneficiile adoptării blockchain-ului. Riscurile adoptării noii tehnologii sunt destul de imperative, iar blockchain-ul prezintă multe riscuri inerente. Consumul de resurse, securitatea și riscurile operaționale continuă să afecteze blockchain-ul, care este relativ nou. Pe de altă parte, este, de asemenea, important să observăm dominanța beneficiilor adoptării blockchain-ului.

Tot ce trebuie să faceți este să găsiți echilibrul corect și să luați notă de cele mai bune practici din industrie. Urmând normele industriei, puteți afla abordările ideale pentru echilibrarea pozitivelor și a negativelor cu tehnologia blockchain. Începeți cu cursul Blockchain gratuit și încercați să explorați mai multe oportunități pentru adoptarea blockchainului chiar acum!           

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me