În acest articol, vom trece prin cele mai bune cazuri de utilizare Corda de acolo. Accentul nostru va fi explorarea a ceea ce Corda are de oferit prin cazurile de utilizare Corda R3.

Blockchain a evoluat întotdeauna într-un ritm rapid. Inițial, a început cu bitcoin, un blockchain public, dar în curând organizațiile au aflat că nu pot folosi un blockchain public, au început să sosească noi tipuri de blockchain.

Una dintre noile soluții blockchain care vizează rezolvarea problemelor pentru afaceri este Corda. Corda este o platformă open-source blockchain care se adresează afacerilor. Cu acesta, companiile pot crea CorDapps în cadrul ecosistemului global blockchain. Pentru a asigura o utilizare adecvată, Corda își propune să aducă tranzacțiile direct în afaceri, prin utilizarea funcțiilor de confidențialitate ale contractelor inteligente. Mai mult, aceștia doresc, de asemenea, să reducă costurile de păstrare a înregistrărilor și de tranzacții, rezultând în flux operațiuni comerciale.

Pe scurt, gestionează tranzacțiile în mod diferit, îmbunătățind scalabilitatea, viteza și fezabilitatea.

In curand: Ghid pentru începători la cursul de dezvoltare Corda

Care sunt caracteristicile Corda?

Înainte de a continua și a discuta despre cazurile de utilizare Cordcha blockchain, să analizăm câteva dintre caracteristicile cheie pe care Corda le poate oferi.

 • Corda este open-source: Este una dintre caracteristicile principale ale Corda, deoarece totul este open source. Asta înseamnă că codul este disponibil gratuit sub licența Apache 2.
 • Corda este un design deschis: Corda este foarte agil și flexibil atunci când vine vorba de îndeplinirea cerințelor de afaceri. Acest lucru înseamnă că întreprinderile se pot extinde cu aceasta și pot asigura o creștere adecvată.
 • Corda acceptă dezvoltarea deschisă: Corda este o dezvoltare deschisă, care este o comunitate robustă de dezvoltatori care lucrează la funcționalități, caracteristici și îmbunătățiri mai bune.
 • Caracteristici dovedite: Corda și-a dovedit performanța susținându-l. Poate gestiona 600 de tranzacții pe secundă și vă poate ajuta să faceți față activității crescute cu rețeaua.
 • Foarte scalabil: Corda este foarte scalabil și are capacitatea de a stoca și prelucra date folosind un registru.
 • Sigur și privat: Abordarea Corda este diferită în comparație cu alte registre. În acest caz, veți partaja istoricul tranzacțiilor numai atunci când aveți nevoie de el. De asemenea, puteți găzdui nodurile din firewall-ul corporativ, astfel încât informațiile lor să fie întotdeauna sigure. În cele din urmă, Corda utilizează integrarea HSM pentru a se asigura că procesul de semnare a cheilor rămâne protejat.
 • Gata pentru cloud: Corda poate fi găzduit pe soluții cloud și poate fi, de asemenea, configurat folosind Docker pentru o mai bună flexibilitate și scalabilitate.
 • Interoperabilitate: Corda este 100% interoperabil și compatibil cu alte rețele blockchain și poate fi utilizat pentru a face tranzacții. Prin urmare, este una dintre platformele de top care promovează interoperabilitatea blockchain-ului.
 • Integrarea întreprinderii: Corda este, de asemenea, ambalat pentru a se integra cu sistemele critice pentru misiune și sistemele de întreprindere.

Componente principale Corda

Principalele componente ale Corda includ următoarele

 • Statele: Sunt imuabile și sunt folosite pentru a împărtăși fapte între părți.
 • Contracte: Contractele sunt folosite pentru a evolua statul și a le controla.
 • Tranzacții: Tranzacțiile sunt utilizate pentru a face posibilă modificarea stării
 • Fluxuri Corda: Ajută la gestionarea execuției tranzacțiilor cu succes.
 • Consens: Algoritmii de consens verifică și validează tranzacțiile.
 • Nodul Corda: În cele din urmă, nodul gestionează fluxul în CorDapp.

Iată un ghid tutorial cuprinzător Corda, unde puteți afla mai multe despre acestea.

Cele mai bune cazuri de utilizare Corda

Acum, că avem o bună înțelegere a ceea ce are de oferit Corda, putem începe acum cu cazurile de utilizare a blockchainului pentru întreprinderi R3 Corda. Toate aceste cazuri de utilizare a Corda sunt alese manual pentru a prezenta capacitatea Corda de a rezolva diferite probleme.

Să începem cu utilizarea carcaselor pentru Corda.

Cazuri de utilizare Corda

Sănătate

Asistența medicală este unul dintre acele sectoare care necesită multă îmbunătățire. În acest moment, asistența medicală se transformă încet, cu ajutorul unei soluții blockchain. Corda poate oferi mijloacele necesare pentru a schimba soluțiile de asistență medicală.

Una dintre cele mai mari probleme legate de asistența medicală este fragmentarea datelor și serviciilor stocate. Această fragmentare poate duce la multiple probleme, inclusiv îngrijirea slabă a pacientului, procesarea lentă a cererilor și creșterea fraudelor. Puteți rezolva toate aceste probleme cu Corda.

Puteți utiliza Corda pentru a implementa fișele electronice de sănătate (EHR), unde prioritatea este stocarea și facilitarea datelor pacienților. Cu blockchain-ul Corda pentru asistență medicală, utilizatorul poate interacționa cu EHR și poate afla despre datele de rețea descentralizate. Alți membri, inclusiv medici și practicieni, pot profita, de asemenea, de datele disponibile accesându-le cu permisiunea pacientului. Puteți utiliza datele disponibile publicului pentru a face cercetări și pentru a rezolva problemele de boală critică.

În cele din urmă, utilizarea Corda în domeniul sănătății înseamnă, de asemenea, o gestionare îmbunătățită a daunelor. Puteți utiliza creanțele pentru a îmbunătăți asigurarea cu asistență medicală, care în sine este un proces complex. Este nevoie de ceva timp pentru a solicita asigurarea. Prin utilizarea Corda, sectorul sănătății și asigurărilor poate îmbunătăți satisfacția clienților.

Acest lucru ne conduce la sfârșitul cazurilor noastre de utilizare Corda de asistență medicală.

Finanţa

Următoarele cele mai bune cazuri de utilizare Corda pe care le vom enumera este sectorul financiar. Sectorul financiar a fost primul sector care folosește blockchain-ul. Cu Corda, sectorul financiar poate crea o pâlnie pentru securizarea datelor clienților și efectuarea de tranzacții rapide. Acesta va îmbunătăți întreaga rețea cu eficiențe operaționale crescute, costuri operaționale reduse și timp de procesare mai bun. De asemenea, va crește încrederea între instituții datorită transparenței și imuabilității datelor. Corda blockchain din sectorul plăților poate oferi tranzacții mai rapide, care pot fi utile la momentul necesității.

Sectorul financiar a fost complet transformat de tehnologia blockchain, iar Corda pare să fie alegerea potrivită pentru acesta. De aceea, credem că finanța este unul dintre cele mai puternice cazuri de utilizare a Corda!

Piețele de capital

Piețele de capital pot beneficia, de asemenea, de utilizarea Corda. În majoritatea piețelor de capital, există probleme cu diferitele aspecte ale ciclului de viață. Acesta continuă să fie predispus la erori, cu sisteme ineficiente care îl alimentează. Pe lângă toate acestea, sarcinile de reglementare îngreunează și mai mult funcționarea sistemelor cât mai eficient posibil. Din toate acestea, piețele existente și noi simt presiune și au nevoie de o soluție pentru aceasta.

Cu utilizarea Corda blockchain, piețele de capital pot vedea o îmbunătățire a procesului lor prin eliminarea căilor ineficiente. Întregul ciclu de viață va fi stimulat cu utilizarea blockchain-ului. Acest lucru va ajuta, de asemenea, piețele să atragă investiții la nivel mondial și să insufle încredere între diferitele entități.

Întrucât Corda poate funcționa în medii critice pentru misiune, este fără îndoială că poate funcționa pe piețele de capital.

Active digitale

Digitalizarea este, de asemenea, o parte integrantă a viitorului în creștere. Odată cu creșterea activelor digitale, este important ca organizațiile să utilizeze o soluție blockchain capabilă să gestioneze transformarea cu un mod eficient de stocare, manipulare și procesare a acestor active..

Corda este un candidat perfect atunci când vine vorba de gestionarea activelor digitale. Poate asigura tranzacții adecvate cu scalabilitate îmbunătățită, securitate și controale fiabile pentru gestionarea activelor digitale.

Cu Corda, este, de asemenea, ușor să dezvolți sisteme de active digitale, cum ar fi monedele digitale ale băncii centrale, pe care le poți folosi în setările instituționale și să lucrezi cu instrumentele și standardele dezvoltatorilor. Activele beneficiază, de asemenea, de caracteristici cheie, cum ar fi tranzacțiile atomice, ceea ce înseamnă că nu puteți duplica activele și nu puteți deconta instantaneu tranzacțiile între participanți.

În cele din urmă, Corda susține activele în mod nativ pe piața lor și le îmbunătățește scalabilitatea, confidențialitatea și identitatea.

Inscrie-te acum:Masterclass la Banca Centrală Monedă Digitală (CBDC)

Identitate digitală

Un alt caz de utilizare a R3 Corda este identitatea digitală. Identitatea digitală este o problemă importantă în lumea actuală. Este ușor pentru oricine să copieze identitatea digitală și să facă furt de date.

De asemenea, companiile trebuie să se asigure că au modalități adecvate de securizare a datelor personale, astfel încât să poată câștiga încrederea utilizatorilor lor. Abordarea actuală nu este perfectă. Este afectat de o gestionare defectuoasă a datelor și de partajarea datelor personale.

În mod clar, adoptarea DLT / blockchain este una dintre cele mai bune modalități de a gestiona identitatea digitală, iar Corda este un DLT bun pentru ao rezolva. Chiar dacă există câteva provocări privind adoptarea blockchain-ului, beneficiile depășesc însă defectele. Prin utilizarea Corda, companiile își pot gestiona identitatea digitală să funcționeze fără ineficiențe și defecte. Poate avea grijă de verificarea identității digitale, colectare și alte sarcini ale ciclului de viață al managementului.

Alegerea lui Corda pentru identitatea digitală este cu adevărat grozavă și o puteți susține cu faptul că oferă o rețea sigură de date distribuite, care asigură faptul că poate păstra datele personale sensibile în afara lanțului. Mai mult, poate eficientiza procesul asigurându-se că ciclul de viață al furnizării identității rulează conform intenției. Funcționează, de asemenea, cu KYC corporativ și identitate auto-suverană. În cele din urmă, minimizarea cadrului descentralizat și criptarea end-to-end simplifică accesul la identitate verificat.

Problema identității digitale este unul dintre cazurile de utilizare care sunt frecvente printre alte tehnologii blockchain, inclusiv cazurile de utilizare Corda.

Energie

Ineficiențele afectează, de asemenea, sectorul energetic. Nu numai că suferă și de o trasabilitate scăzută a activelor, încredere între contrapartide, practici de documentare manuală, litigii contractuale depășite și minuțioase.

Pentru a rezolva toate acestea, companiile energetice trebuie să se asigure că folosesc tehnologia DLT sau blockchain pentru a remodela modul în care funcționează sectorul energetic. Îl pot folosi pentru a schimba sistemele de back-office, tranzacționarea energiei, interacțiunile de la egal la egal și pentru a digitaliza activele. Pe lângă toate acestea, pot face totul eficient.

Corda pare a fi o alegere excelentă pentru sectorul energetic, deoarece ajută la digitizarea energiei în active digitale. Odată realizată, energia ca activ poate fi partajată și tranzacționată cu ușurință. De asemenea, sprijină urmărirea certificatelor de energie regenerabilă și a creditelor de carbon, facilitând jucătorii să lucreze către un viitor mai bun. Mai mult, odată cu aceasta, oricine poate verifica identitatea și se poate asigura că instruirea și permisele de siguranță sunt acolo pentru a răspunde reclamației. Înregistrarea imuabilă, de asemenea, parcurge un drum lung, deoarece asigură dreptul mineral și drepturile de proprietate.

Urmăriți acum seminarul web la cerere despre Noua Energie a Blockchain!

GovTech

Guvernele sunt foarte dornice atunci când vine vorba de gestionarea activelor și proceselor lor. În acest moment, modul lor de lucru nu este atât de bun. Le lipsește încrederea și, de asemenea, trebuie să investească tone de bani în gestionarea sistemelor lor actuale.

Blockchain pentru guvern oferă o modalitate de a îmbunătăți eficiența între sistemele lor, asigurând încredere, transparență și colaborare adecvate.

Utilizarea blockchain-ului precum Corda va elimina abuzul, gestionarea necorespunzătoare, abuzul, frauda și deșeurile din vechiul sistem.

Deci, cum ajută Corda?

Puteți utiliza Corda pentru a permite fiecare nivel al Corda, inclusiv de stat, local și federal, pentru a face sistemele lor mai receptive, mai fiabile și mai eficiente și pentru a le utiliza pentru a servi mai bine societatea. De asemenea, pot îmbunătăți transparența, deoarece publicul poate verifica tranzacțiile folosind instrumentele puse la dispoziția dvs. Guvernul poate modela moneda pe contabilitate și le permite utilizatorilor să o utilizeze ca bani digitali, îmbunătățind modul în care circulă banii și având un control mai bun asupra acesteia. În cele din urmă, înregistrările imuabile îi vor ajuta să rezolve și conflictele.

Guvernul are întotdeauna nevoie de ceva unic și revoluționar pentru a-și schimba sistemele, iar aceasta este una dintre cele mai bune implementări ale cazurilor de utilizare Corda.

Asigurare

Sectorul asigurărilor pare să sufere și el de un sistem ineficient. Dacă încercați să vă asigurați, poate dura între câteva zile până la săptămâni până când o veți obține. Revendicarea asigurării este o altă poveste în care reclamantul trebuie să treacă prin multe acte pentru a-și procesa cererea.

Pe scurt, există o mulțime de provocări de care suferă în prezent sectorul asigurărilor, inclusiv plasarea ineficientă a contractului, surse de date disparate și intervenții manuale extinse. Toate acestea simplifică procesul de revendicare și întregul proces este stresant și costisitor.

Corda blockchain pentru sectorul asigurărilor, cu o rețea în care fiecare jucător, inclusiv brokeri, cedanți, asigurători, reasigurători, poate lucra împreună și interacționa în siguranță și instantaneu. Corda acceptă transferul continuu de active, ceea ce înseamnă că puteți deconta asigurarea în rețea. Procesul este, de asemenea, rentabil, deoarece poate elimina resursele necesare pentru a efectua lucrări administrative și de audit.

Toate acestea fac din asigurări unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare Corda.

Lanț de aprovizionare

Lanțul de aprovizionare se află în centrul fiecărei industrii de acolo. De asemenea, este complex, ceea ce face dificilă gestionarea de către întreprinderi. Chiar dacă gestionarea lanțului de aprovizionare funcționează excelent pentru unele scenarii, de cele mai multe ori, suferă de ineficiențele legate de acesta. De exemplu, jucători precum furnizorii, furnizorii de logistică și cumpărătorii corporativi au o vizibilitate limitată în ceea ce privește mișcările de mărfuri și originea acestora.

Cu DLT, cum ar fi Corda blockchain pentru lanțul de aprovizionare, poate avea o urmărire exactă a locației în timp real pentru active. Acest lucru va rezolva majoritatea problemelor legate de lanțul de aprovizionare, inclusiv excesul de aprovizionare, insuficiența aprovizionării, fraudele etc..

Puteți utiliza contractul inteligent al Corda pentru a urmări lanțul de aprovizionare și a verifica informațiile ori de câte ori este posibil. Oferă tuturor părților interesate transparența necesară.

Încă un lucru care face din Corda o alegere interesantă pentru rezolvarea problemelor lanțului de aprovizionare este blockchain-ul permis. Aici, autoritățile de reglementare pot accesa informațiile, iar compania poate, de asemenea, să tăie lanțul conform reglementărilor.

Alte avantaje cheie ale utilizării Corda sunt vizibilitatea mai bună, eficiența mai bună și eficientizarea păstrării înregistrărilor. Pe scurt, lanțul de aprovizionare este unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare R3 Corda.

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains și Supply Chain Management

Telecomunicații

Trăim într-o lume conectată în care telecomunicațiile sunt foarte importante. Guvernează modul în care ne conectăm prin conexiuni wireless și cablate. Cu toate acestea, nu totul pare să fie în regulă în domeniul telecomunicațiilor, unde jucătorii majori suferă pierderi din cauza gestionării necorespunzătoare, a ineficienței și a altor probleme, inclusiv software de comunicații, hardware și decontări.

Ca să nu mai vorbim, evoluția noilor tehnologii fără fir menține industria telecomunicațiilor pe picioare, ceea ce le cere să investească miliarde de dolari la fiecare câțiva ani..

Corda poate ajuta la dezvoltarea telecomunicațiilor la un nivel cu totul nou. Poate oferi o platformă scalabilă, sigură și eficientă pentru partajarea logicii, datelor și înregistrărilor. De asemenea, asigură o mai bună raționalizare a KYC, unde companiile vor deveni mai ușor pentru clienții de la bord și vor ajuta la soluționarea mai rapidă și mai ușoară. Mai mult, swap-urile atomice fac tranzacțiile ușoare și neriscante. În cele din urmă, întreaga utilizare a Corda poate reduce costurile și poate îmbunătăți scalabilitatea.

Constructie

Unul dintre cazurile de utilizare cunoscute ale Corda este în industria construcțiilor, deoarece afectează confidențialitatea, fluxul de lucru și proprietățile identității.

Corda va fi capabil să rezolve unele dintre problemele esențiale în construcții, cum ar fi modul în care contractele își delegă întotdeauna munca în subcontracturi, unde și subcontractanții fac același lucru și își transmit munca către alți contractori – conducând la un lanț de contractori care nu știu ce vrea clientul real. Ca să nu mai vorbim, procesul duce și la partajarea profitului, ceea ce duce în schimb la o calitate proastă a muncii.

Cu Corda, contractanții sau clienții pot învăța să transmită informații în lanț și să le permită să urmărească munca contractanților. Ei o pot rezolva prin crearea de contracte și asigurându-se că sunt de acord cu locurile de muncă și primesc plata după finalizarea lucrării. De asemenea, părțile nu vor putea face fraude din cauza distribuției adecvate a datelor.

Obținerea unei certificări blockchain pe Corda vă poate ajuta să construiți o carieră profitabilă. Iată un ghid pentru tot ce trebuie să știți despre certificarea R3 Corda.

Concluzie

Acest lucru ne duce la sfârșitul celor mai bune cazuri de utilizare Corda. După cum puteți vedea, Corda poate oferi o mulțime de cazuri de utilizare pentru diverse industrii. Acest lucru deschide o mulțime de oportunități pentru industrii și sectoare de a crește și a elimina orice probleme de bază. Evident, singurul blockchain nu poate rezolva toate problemele. Dar este un început bun.

Orice novice care aspiră să devină expert în blockchain și dorește să afle mai multe despre Corda ar trebui să vadă cursul nostru de dezvoltare Corda, deoarece oferă o analiză mai aprofundată a ecosistemului Corda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me