Dacă sunteți nou în ceea ce privește contractele inteligente, este posibil să nu fiți sigur de capacitatea acestuia. Acest articol va încerca să șteargă toate confuziile dvs., împărtășind cele mai bune cazuri de utilizare a contractelor inteligente de acolo.

Contractele inteligente sunt rezultatul evoluției blockchain-ului. Cu invenția blockchain prin bitcoin, a fost clar că este un tip primitiv de tehnologie blockchain. Cu toate acestea, a introdus conceptul puternic de descentralizare și modul în care poate fi utilizat pentru a rezolva o multitudine de probleme în diferite industrii.

Odată cu trecerea timpului, Ethereum a fost lansat de Gavin Wood și Vitalik Buterin în 2015. A început a doua generație de tehnologie blockchain, care a introdus noi concepte și tehnici de manipulare a registrelor distribuite. Una dintre aceste tehnici a inclus contracte inteligente care au adus automatizarea întregii rețele blockchain.

Pentru a facilita procesul de scriere a contractelor inteligente, a introdus, de asemenea, scripturi. Un astfel de limbaj care poate fi folosit pentru a scrie contracte inteligente în Solidity. Alte limbi cu contracte inteligente permit, de asemenea, unui dezvoltator să scrie și să implementeze un contract inteligent. Să definim contracte inteligente pentru a înțelege mai bine.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Cazuri de utilizare a contractelor inteligente: Ce sunt contractele inteligente? Cum funcționează?

Contractele inteligente pot fi definite ca un cod digital fără hârtie care oferă un set de promisiuni în condiții predefinite pe care părțile le-au convenit.

În cuvinte simple, părțile pot stabili o condiție care poate începe o acțiune sau o serie de acțiuni atunci când sunt îndeplinite.

Contractele inteligente pot fi utilizate într-o afacere imobiliară. Ambele părți (cumpărător și vânzător) pot crea un contract inteligent care poate automatiza tranzacția odată ce cumpărătorul plătește vânzătorului valoarea proprietății. Pentru ca toate acestea să se întâmple, proprietatea trebuie mai întâi digitalizată pe tehnologia blockchain. După ce ați terminat, ambele părți își pot încheia tranzacția folosind contracte inteligente.

Această idee simplă este mai mult decât suficientă pentru a automatiza sarcinile sau întreaga rețea, cum ar fi organizațiile autonome descentralizate care utilizează un set de contracte inteligente. Cu toate acestea, această idee nu se termină întotdeauna bine. Evenimentul DAO nu s-a încheiat bine, întrucât un hacker a furat 50 de milioane de dolari. Pentru a rezolva problema, lanțul a fost împărțit folosind o furcă tare.

Citeste mai mult: Ce este un contract inteligent? Un ghid complet

Care sunt beneficiile contractelor inteligente?

Următoarea noastră secțiune tratează beneficiile contractelor inteligente. Aflând despre beneficiile sale, veți putea să profitați la maximum de ceea ce au de oferit contractele inteligente și, prin urmare, să înțelegeți mai bine cazurile de utilizare a contractelor inteligente..

Principalele avantaje ale contractelor inteligente includ următoarele:

Autonom

Cel mai mare beneficiu al contractelor inteligente este automatizarea pe care o oferă. În termeni simpli, înseamnă că nu are întreruperi și că niciun terț nu poate face modificări în acord și decizie. Această automatizare poate parcurge un drum lung, deoarece ajută organizațiile să automatizeze anumite aspecte ale afacerii lor. Nu numai asta, rezolvă problemele din unele procese în care încrederea este o problemă.

Securizat

Un alt aspect al contractelor inteligente care îi face uimitori este securitatea lor. Permite proceselor să funcționeze într-un mod sigur. Criptarea face, de asemenea, contracte inteligente să funcționeze conform intenției. Deoarece contractele inteligente rulează pe rețele cu date imuabile, datele generate de acestea nu pot fi modificate sau modificate în niciun fel. În acest fel, toate informațiile sunt păstrate în siguranță.

Fără întrerupere

Contractele inteligente sunt fără întreruperi. Aceasta înseamnă că, odată ce au început execuția, nu pot fi oprite sau întrerupte.

Fără încredere

Întregul sistem este lipsit de încredere. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să aveți încredere în alte părți. Sună contra-intuitiv? Ei bine, în cuvinte simple, înseamnă că nu este nevoie să aveți încredere în părți pentru a efectua o tranzacție. O tranzacție sau o tranzacție nu necesită încredere ca parte integrantă a acesteia. Întrucât contractele inteligente rulează pe o rețea descentralizată, aceasta înseamnă că întreaga rețea este lipsită de încredere.

Aflați mai multe despre elementele de bază ale blockchain-ului aici: Blockchain pentru începători: Ghid de inițiere.

Cost-eficient

Contractele inteligente fac tranzacțiile mai rentabile. Acest lucru se face cu eliminarea intermediarilor din proces. Procedând astfel, face tranzacțiile mai rapide și, de asemenea, elimină costul asociat.

Performanță rapidă

Contractele inteligente autonome au fost executate mult mai repede în comparație cu abordarea tradițională de modă veche. Deoarece toți parametrii sunt deja definiți în cadrul contractelor inteligente, trebuie doar să le potrivească înainte de a începe executarea.

Precis și fără erori

În cele din urmă, contractele inteligente sunt fără erori și exacte. Singura problemă este că trebuie să fie codate corect, astfel încât să execute fără erori. De exemplu, dacă vă înregistrați impozitele, puteți face erori în timp ce faceți acest lucru. Cu toate acestea, dacă utilizați un contract inteligent pentru a face acest lucru pentru dvs., atunci va fi o abordare fără erori.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Care este cel mai bun caz de utilizare pentru contracte inteligente?

În realitate, cazul de utilizare a contractelor inteligente poate varia de la un sector la altul, în funcție de locul în care companiile le folosesc. Deci, să vedem ce sunt acestea –

cazuri de utilizare a contractelor inteligente

Identitate digitală

Unul dintre cele mai evidente cazuri de utilizare a contractelor inteligente este Identitatea digitală. Identitatea individuală este unul dintre cele mai mari active pentru acea persoană. Conține reputație, date și active digitale. Identitatea digitală, dacă este utilizată corect, poate aduce noi oportunități persoanei. De asemenea, identitatea digitală poate contribui, de asemenea, la protejarea identității de contrapartide și îi permite să o împărtășească cu companiile pe care intenționează.

Deocamdată, internetul vă permite să vă conectați la mai multe servicii, dar, în același timp, împărtășind identitatea dvs. fără să știți cu companiile și acestea sunt asociate cu identificarea identității dvs..

În acest caz, contractele inteligente pot ajuta contrapartidele să învețe despre individ fără a-și cunoaște adevărata identitate sau să verifice tranzacțiile. Acest KYC fără fricțiuni poate contribui la îmbunătățirea interoperabilității, rezistenței și conformității – totul cu utilizarea contractelor inteligente.

Sunteți curios despre identitățile digitale? Consultați ghidul nostru privind identitatea digitală pentru a afla cum să blockchain și să revoluționeze acest sector.

Valori mobiliare ridicate

Un alt caz util de utilizare reală a contractelor inteligente include titluri de valoare. Cu contractele inteligente, gestionarea tabelelor de capitalizare poate fi simplificată și îmbunătățită. Aceasta înseamnă că nu există intermediari între părți, inclusiv lanțuri de custodie de securitate. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru dividende, plăți automate, gestionarea răspunderii și divizări de acțiuni.

De asemenea, contractele inteligente pot contribui la reducerea riscului operațional și la digitalizarea fluxurilor de lucru.

Plăți transfrontaliere

Finanțarea comerțului poate fi, de asemenea, revoluționată cu ajutorul contractelor inteligente. Nu există nicio îndoială că poate ajuta la transferul internațional de mărfuri și la inițierea plăților comerciale prin utilizarea unei Scrisori de Credit.

În mod clar, utilizarea contractelor inteligente va îmbunătăți lichiditatea activelor financiare, în schimb, îmbunătățind eficiența financiară a furnizorilor, cumpărătorilor și instituțiilor.

Pentru ca contractele inteligente să funcționeze în finanțarea comerțului, în special în cadrul plăților transfrontaliere și al comerțului internațional, este necesar să se găsească un standard industrial și să îl pună în aplicare în consecință.

Cu o integrare adecvată, poate rezolva cu siguranță complicațiile juridice și oferă o modalitate mai bună de a soluționa litigiile dintre părți.

Credite și credite ipotecare

Contractele inteligente pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea serviciilor financiare, inclusiv a creditelor ipotecare și a creditelor. Pentru a face acest lucru, poate conecta părțile și se poate asigura că întregul proces poate fi finalizat într-un mod fără frecare. Mai mult, oferă și un proces fără erori. De exemplu, contractul inteligent creat pentru a gestiona un credit ipotecar îl poate gestiona urmărind plățile și eliberând proprietatea atunci când întregul împrumut este achitat.

Un alt avantaj al utilizării contractelor inteligente în serviciile financiare este vizibilitatea pentru toate părțile implicate.

Acest caz de utilizare se încadrează și în cazurile de utilizare a contractelor inteligente Ethereum.

Înregistrarea datelor financiare

Datele financiare sunt foarte importante pentru orice organizație. Și aici intervin contractele inteligente. Ele oferă calea necesară înregistrărilor de date pentru o colectare mai precisă și mai transparentă a datelor financiare. Cu contractele inteligente, este ușor să gestionați înregistrarea uniformă a datelor într-o organizație, ducând la costuri reduse de audit și raportare.

În cele din urmă, are ca rezultat și costuri contabile reduse și o mai bună interoperabilitate între rețelele vechi și rețelele de registre distribuite.

Guvern

Contractele inteligente ajută la automatizare. Acolo poate ajuta guvernul să gestioneze operațiunile. Una dintre aceste operațiuni include înregistrarea titlurilor de proprietate asupra terenului în care guvernul poate utiliza transferurile de proprietate.

Înregistrarea titlurilor de teren impune părților să transfere proprietatea cu eficiență și transparență. Contractele inteligente vă pot ajuta. De asemenea, utilizarea acestuia va reduce costurile de audit și, de asemenea, va îmbunătăți transparența în întregul sistem.

Un alt caz de utilizare pentru guvern, inclusiv alegerile electronice, identitatea digitală despre care am discutat mai devreme și înregistrarea electronică a înregistrărilor.

Guvernele pot explora mai multe cazuri de utilizare a contractelor inteligente pe baza cerințelor lor.

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra guvernelor? Consultați ghidul nostru despre blockchain pentru guvern chiar acum!

Managementul lanțului de aprovizionare

Gestionarea lanțului de aprovizionare este un caz de utilizare excelent al contractului inteligent blockchain. Prin utilizarea unor contracte inteligente, lanțul de aprovizionare poate fi îmbunătățit în varietate. De exemplu, poate fi folosit pentru a urmări articolele din lanțul de aprovizionare cu vizibilitate și transparență deplină. O companie poate utiliza lanțuri de aprovizionare cu contract inteligent și își poate îmbunătăți urmărirea stocurilor la un nivel granular.

De asemenea, îmbunătățește alte aspecte ale afacerii, care sunt direct conectate cu lanțul de aprovizionare. Mai mult, utilizarea contractelor inteligente înseamnă, de asemenea, o reducere a verificării, iar urmărirea îmbunătățită are ca rezultat mai puține fraude și furturi. Cu toate acestea, pentru ca acesta să funcționeze, instituțiile trebuie să adauge echipamente suplimentare, inclusiv senzori, la lanțul lor de aprovizionare. Mai mult, este un exemplu de cerere de contract inteligent.

Asigurare

Asigurările au fost întotdeauna unul dintre cele mai multe cazuri de utilizare a contractelor inteligente. Se știe că majoritatea disputelor au loc în sectorul asigurărilor. De exemplu, să luăm ca exemplu asigurarea auto. Aici, contractele inteligente pot fi utilizate pentru decontarea asigurării cât mai curând posibil.

Pentru a face acest lucru, contractele inteligente trebuie să utilizeze o mulțime de tehnologie, inclusiv Internetul obiectelor, pentru a se facilita. Contractul inteligent va facilita politica și se va asigura că are toată documentația adecvată, inclusiv rapoartele șoferului și înregistrările de conducere, cu utilizarea tehnologiei. Dacă contractul inteligent este configurat cu politica, documentele și modalitățile corecte de a captura date, se poate executa singur la scurt timp după accident. De asemenea, executarea inteligentă a contractului se face numai pe baza datelor colectate, ceea ce asigură că nu se face nicio fraudă în acest proces.

Sectorul asigurărilor poate profita cu adevărat de contractele inteligente și, prin urmare, este unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare a contractelor inteligente. Mai mult, este un exemplu de cerere de contract inteligent.

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra asigurărilor? Consultați ghidul nostru despre blockchain în asigurări chiar acum!

Studii clinice

Studiile clinice se pot îmbunătăți, de asemenea, cu contracte inteligente, deoarece pot îmbunătăți vizibilitatea interinstituțională. De asemenea, poate automatiza partajarea datelor între instituții, grație calculelor de automatizare și de păstrare a confidențialității pe care le poate face. Acesta este unul dintre exemplele reale de contracte inteligente din lumea reală.

Mai mult, contractele inteligente pot fi, de asemenea, utilizate pentru a automatiza testele și pentru a partaja informațiile în întreaga industrie. Pentru a fi precis, poate ajuta la identificarea, autorizarea și autentificarea datelor.

Împuternicire legală

Ultimul caz de utilizare pe care îl vom discuta este escrow. Escrow-urile reprezintă procesul de stocare a valorii între părți atunci când contractul este încă activ. Pentru aceasta, acțiunea este luată de plătitor pentru eliberarea fondurilor. Cu toate acestea, în cazul utilizării contractului inteligent, va fi posibilă automatizarea întregului lucru de îndată ce furnizorul de servicii își depune activitatea și îl autentifică.

Contractele inteligente pot fi foarte utile pentru platforme precum Upwork sau alte platforme independente în care este deținută suma escrow a platformei. Există multe companii care utilizează contracte inteligente în acest scop.

Stocare înregistrări

Baza de date de contracte inteligente poate fi utilizată pentru a înregistra informații și, de asemenea, pentru digitalizarea activelor din lumea reală. Puteți utiliza o bază de date de contracte inteligente pentru a stoca înregistrările și a le reînnoi și a le elibera conform parametrilor setați. Toate acestea pot fi realizate automat. Acesta este unul dintre exemplele reale de contracte inteligente din lumea reală.

Activități de tranzacționare

Un alt caz de utilizare a contractelor inteligente în finanțarea comerțului este activitățile de tranzacționare. În acest caz, intermediarul sau brokerul este eliminat, iar munca sa este automatizată cu contractul inteligent. Aceasta elimină costul suplimentar aferent acestora. Există multe companii care utilizează contracte inteligente în acest scop.

Citiți despre modul în care Blockchain poate transforma finanțarea comercială acum!

Sistemul ipotecar

Contractele inteligente pot fi utilizate în mod eficient în sistemul ipotecar. Permite automatizarea ipotecilor și ușurează atât proprietarul, cât și cumpărătorul. Pentru ca toate acestea să se întâmple, contractele inteligente trebuie codificate conform acordului ipotecar. Odată terminate, contractele inteligente pot fi puse în mișcare și fiecare pas al procesului poate fi executat automat. Întregul proces este rapid, ieftin și ușor. Acesta este unul dintre exemplele reale de contracte inteligente din lumea reală.

Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul articolului nostru de caz de utilizare a contractelor inteligente. Contractele inteligente sunt esențiale pentru economia noastră, deoarece pot oferi automatizarea necesară platformelor descentralizate. Contractele inteligente oferă un mod unic de rezolvare a problemelor, inclusiv escrow, studii clinice, asigurări, procese guvernamentale etc.!

Toate aceste cazuri de utilizare se încadrează și în cazurile de utilizare a contractelor inteligente Ethereum și a cazurilor de utilizare a contractelor inteligente blockchain. Deci, dacă sunteți în căutarea celor, atunci articolul

De asemenea, am trecut prin caracteristicile contractelor inteligente, astfel încât să puteți înțelege mai bine cazurile de utilizare a contractelor inteligente. Dacă doriți să aflați mai multe despre contractele inteligente, vă recomandăm să consultați cursul nostru gratuit blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me