Dintre primele 7 provocări pentru blockchain-ul care merge mainstream, doar una dintre ele este bazată pe tehnologie. Adevăratele provocări ale adoptării blockchain-ului sunt toate umane. De la experiența utilizatorului, la educație, până la retragerea din structurile de putere existente și pericolele morale ale ego-urilor de dimensiunea blocurilor orașului din ecosistemul blockchain, adevăratele provocări ale adoptării blockchain-ului sunt toate centrate pe om. Pe măsură ce așteptăm cu nerăbdare viitorul tehnologiei de registre descentralizate, consensul real este cel al consensului uman pentru a merge mai departe împreună.

Întrucât blockchain-ul în sine nu soluționează problemele umane de încredere, egalitate și corectitudine. Blockchain este pur și simplu ultimul dintr-o lungă linie de instrumente dezvoltate de oameni, care poate fi folosit pentru a aborda problemele umane. La fel ca atunci când internetul a conectat lumea, ce a făcut pentru a rezolva condițiile umane? Cum au folosit oamenii web-ul web? Oamenii au folosit capabilitățile noastre tehnologice existente pentru a aborda inegalitatea veniturilor, criza alimentară sau orice număr de nedreptăți sistemice care afectează specia noastră? Au reușit oamenii să ajungă la un consens cu privire la modul în care cea de-a 4-a Revoluție Industrială a tehnologiei și transformării digitale va aborda problemele celei de-a 3-a Revoluții Industriale, în special schimbările climatice?

Blockchain se confruntă cu multe provocări înainte de a deveni mainstream. Cele mai mari dintre ele sunt toate umane. La fel de des, ceea ce consideră cei mai arzători susținători și fanatici ai oricărei tehnologii drept provocări tehnologice nu sunt de natură tehnică. Încrederea, transparența, corectitudinea, dreptatea și echitatea sunt emise înrădăcinate în condiția umană. Da, pot fi rezolvate prin consens. Cu toate acestea, viitorul consensului uman nu este unul tehnologic, este un consens al inimii, minții și spiritului uman. Blockchain ne va ajuta să obținem consensul nu este întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem. Ceea ce ar trebui să ne întrebăm este: „Poate omenirea să se reunească pentru a fi de acord să se salveze de la sine?”

Top 7 provocări Blockchain pentru a deveni mainstream în 2019Top 7 provocări BlockchainPe măsură ce vă gândiți la cele de mai sus, împreună cu viitorul blockchain-ului, iată cele 7 provocări principale ale blockchain-ului care va deveni mainstream:

Buget & Investiție – Soluțiile guvernamentale blockchain trebuie finanțate. Blockchain-urile private trebuie să câștige bani. Blockchain-urile descentralizate nu fac bani. Pentru ca blockchain-ul să câștige adoptarea în masă, guvernele din întreaga lume trebuie să decidă să facă din investiții în blockchain o prioritate. Apoi, guvernele trebuie să ajungă la un fel de consens cu privire la interoperabilitatea blockchain-urilor. În caz contrar, blockchain-urile care nu comunică între ele, care creează noi silozuri de informații și date nu vor fi mai bune sau mai eficiente decât modelele actuale. Aceleași provocări se aplică blockchain-urilor private / permise. Cum vor fi stimulate organizațiile private să împartă datele, veniturile și capitalizarea pieței?

Experiență simplă a utilizatorului – Internetul, wifi-ul și aplicațiile (Whatsapp, Tinder, Google Maps etc …) sunt ușor de înțeles, deoarece toată lumea îl poate folosi cu ușurință. Blockchain are nevoie de aplicații simple, ușor de accesat și de utilizat. În prezent, „experiența de utilizare blockchain” medie este similară cu experiența utilizatorului de internet înainte de interfețele grafice (interfețe grafice de utilizator, aka, browsere web).

Educaţie – A face blockchain la fel de ușor acceptat și „înțeles” ca wifi. Puțini oameni știu cu adevărat cum funcționează wifi, dar toată lumea este expertă în utilizarea wifi. Adoptarea adevărată a blockchain-ului (și educația) provine din capacitatea consumatorilor de a avea instrumente și aplicații blockchain zilnice, fără să se gândească. De exemplu, când te-ai gândit ultima dată la modul de utilizare a wifi-ului? #WhatsTheWifiCode

Infrastructură – hardware-ul vechi trebuie actualizat și înlocuit nu doar pentru blockchain, ci și pentru IoT, 5G și următoarea generație tehnologiile în ansamblu; precum rețelele de învățare vocală și neuronală (gândiți-vă Alexa și Siri, dar pentru toate). Acest lucru necesită investiții substanțiale prin parteneriate public-privat; care merge contrar principiilor descentralizării și prezintă o dezbatere filosofică între inovatori și titulari.

Titulari – Cei care se bazează pe ineficiențe pentru a genera venituri se luptă pentru a-și păstra fluxurile de venituri. Acest tribalism al veniturilor este deosebit de acut în verticale guvernamentale, bancare și financiare. Fără achiziționarea titularilor, cărora li se poate arăta, vedea și adopta valoarea tehnologiei blockchain, tehnologia contabilă descentralizată va continua să se confrunte cu o luptă ascendentă pentru adoptarea mainstream / întreprinderii.

Ego-uri de dimensiunea mea – Ego-urile din blockchain de la evanghelist, entuziast, funcționari și FUDers (Fear Incertainty & Îndoială) face surdă fiecare parte. Ego-urile din blockchain creează sentimentul „ei” versus „noi” care împiedică colaborarea și consensul adevărat. Pe scurt, Tribul Descentralizării va continua să fie masacrat împotriva apatiei schimbării, a cerințelor acționarilor pentru venituri și a normalității Regatului Centralizării.

Descentralizare – În multe privințe, descentralizarea este o rudă a haosului. În populațiile umane, descentralizarea funcționează foarte asemănător cu Lord of the Flies. Descentralizarea hiper-stimulează un câștigător care ia tot sistemul. Acolo unde primii motocicliști și adoptatori pot intra, pompează un ecosistem, obținând toate veniturile / valoarea din acesta și lăsând un joc de coajă gol pentru adepții rapidi și alți adoptatori de etapă târzie. Acest comportament prădător a fost deosebit de acut în mediul ofertei inițiale de monede (ICO) din 2017/2018. Datorită comportamentului uman, lăcomia și descentralizarea capitalismului nu sunt în prezent un model sustenabil. De asemenea, descentralizarea unui lucru nu democratizează în niciun caz accesul, accesibilitatea și nici includerea în acel ecosistem. În cele din urmă, soluția la problemele umane nu este una tehnică, ci una umană. Blockchain nu rezolvă problemele umane. Acesta oferă oamenilor un alt instrument pentru a aborda condițiile umane de nedreptate, inechitate, lipsă artificială și adevăr. Oamenii vor face asta? Putem face asta într-un mod descentralizat? Istoria ne spune „nu” și natura umană este de acord.

Conținut de 101 Blockchain Ambassador, Samson Williams. Doriți să împărtășiți expertiza dvs. cu comunitatea 101 Blockchain? Aflați mai multe aici.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me