Industria Blockchain crește rapid continuu, cu noi progrese în fiecare an. Să vedem care sunt cele mai recente tendințe Blockchain pentru 2020.

Beneficiile explicite ale tehnologiei continuă să transforme în mod cuprinzător viața unei persoane obișnuite, precum și operațiunile întreprinderii. În anii următori, ne putem aștepta ca „Internetul tuturor lucrurilor” să transforme lumea într-un peisaj complet digital. Deci, ideile inovatoare în informatică, elaborarea politicilor, antreprenoriatul și dezvoltarea de software joacă un rol critic în stabilirea bazei pentru Web 3.0.

În acest moment, tehnologia Blockchain servește rolului de catalizator care leagă ideile din aceste zone pentru a conduce o transformare digitală la scară masivă. Prin urmare, atenția în jurul tendințelor Blockchain s-a dezvoltat considerabil odată cu întreruperea cauzată de Blockchain în diferite sectoare. Următoarea discuție ar prezenta principalele tendințe Blockchain la care ne-am putea aștepta în 2020.

Înscrieți-vă acum: curs gratuit pentru noțiuni fundamentale despre blockchain

Anul 2020 a trecut deja de prima jumătate și nu există niciun semn de scădere a atenției asupra tehnologiilor Blockchain sau Ledger distribuite. Mulți experți din industrie estimează că tehnologia Blockchain va asista la o creștere formidabilă în 2020. Conform previziunilor experților, tendințele Blockchain din acest an ar accentua pe preluarea tehnologiei dincolo de hype-ul care o înconjoară spre livrarea valorii reale a afacerilor pentru întreprinderile de masă.

Ultimele tendințe Blockchain în 2020

Gartner vede Blockchain ca o tendință tehnologică de top pentru 2020 din toate motivele corecte, în special ca instrumente pentru stimularea transformării digitale cu îmbunătățirea situațională și mai bună a aspectelor de încredere și transparență. În plus, tendințele viitoare ale tehnologiei Blockchain ar obține, de asemenea, puterea avantajelor sale în reducerea costurilor de tranzacție și a timpului de decontare a tranzacțiilor, alături de îmbunătățiri legate de fluxul de numerar.

Dezvoltările tehnologiei Blockchain în 2019, cu decalajul de reducere în potențialul de introducere a monedei digitale la nivel mondial și o mai mare participare a guvernelor și a băncilor centrale la discuțiile referitoare la mediul de reglementare pentru tehnologia Blockchain, prezintă potențialul său în expansiune..

Prin urmare, o privire mai atentă la formidabilele tendințe Blockchain din 2020 nu numai că poate consolida cunoștințele din industrie, ci și îmbunătăți capacitățile de identificare proactivă a oportunităților cu tehnologia.

 • Reducerea hype în jurul tehnologiei Blockchain

Una dintre cele mai importante tendințe Blockchain pe care trebuie să le aveți în vedere în 2020 este de a estompa hype în jurul tehnologiei Blockchain. Publicitatea care înconjoară tehnologia Blockchain, pictând-o ca o tehnologie futuristă alături de numeroase beneficii pentru întreprinderi, ar atinge în cele din urmă fundul terenului în 2020.

Gartner estimează că Blockchain ar contribui cu peste 3,1 trilioane de dolari până în 2030 în ceea ce privește valoarea afacerii.

Deci, chiar dacă tehnologia Blockchain ar avea o influență dominantă, valoarea afacerii din aceasta nu ar fi spontană. Ca rezultat, frustrarea din jurul oboselii de tip blockchain s-ar acumula, de asemenea, cu aproape 43% dintre directori percepând Blockchain ca o tehnologie supraalimentată.

Cel mai proeminent factor care stă la baza acestei retrageri ar fi lipsa de accent pe rezultatele afacerii. Majoritatea primilor adoptatori ai tehnologiei Blockchain trebuie să se concentreze asupra dovedirii legitimității sale. Deci, există o lipsă vizibilă de concentrare asupra modului în care tehnologia Blockchain revizuiește noțiunile convenționale cu privire la schimbul de date în ecosistemele de afaceri.

Deci, viitorul Blockchain 2020 ar trebui să vizeze în mod special abordarea acestor capcane. Dezvoltarea MVP-urilor potrivite pentru cazuri de afaceri cu o valoare comercială adecvată poate atrage atenția factorilor de decizie în afaceri cu privire la potențialul Blockchain.

 • Sosirea Blockchain-ca-un-serviciu

Următoarea intrare importantă dintre tendințele Blockchain din acest an ar fi livrarea Blockchain-as-a-Service (BaaS) de către companii de top tehnologie. Această nouă tendință a fost integrată cu succes cu diverse startup-uri și întreprinderi în prezent. Ca serviciu bazat pe cloud, BaaS oferă platforma ideală pentru utilizatori pentru a-și dezvolta propriile produse bazate pe Blockchain.

Soluțiile bazate pe BaaS pot include aplicații descentralizate, contracte inteligente, precum și alte servicii care pot funcționa fără a fi necesară instalarea unei noi infrastructuri bazate pe Blockchain. Companiile mari de tehnologie precum Amazon și Microsoft oferă în prezent soluții BaaS care pot contura viitorul aplicațiilor Blockchain.

Citiți mai multe despre Blockchain-as-a-Service aici – https://101blockchains.com/blockchain-as-a-service/

 • Securitate Social Media cu Blockchain

În prezent, puteți găsi aproape 3 miliarde de utilizatori de social media din întreaga lume, interacționând cu diferite platforme și schimbând diferite tipuri de conținut. Tendințele viitoare blockchain implică utilizarea tehnologiei pentru abordarea diferitelor probleme legate de social media, cum ar fi încălcările confidențialității, relevanța conținutului, scandaluri notorii și controlul datelor.

Mixul dintre Blockchain și social media este, prin urmare, o tendință inevitabilă și așteptată în industria Blockchain. Proeminența tendințelor viitoare ale Blockchain în rețelele sociale ar asigura că datele publicate pe rețelele sociale vor rămâne de găsit și nu ar putea fi duplicate.

Utilizatorii de rețele sociale ar putea obține avantajul stocării securizate a datelor, cu un control mai bun asupra proprietății datelor. În plus, Blockchain ar schimba, de asemenea, relevanța conținutului către creatorii de conținut, mai degrabă decât către proprietarii de platforme.

Odată cu creșterea numărului de atacuri cibernetice, organizațiile iau în considerare acum securitatea Blockchain pentru o protecție completă. Citiți articolul nostru anterior pentru a afla mai multe despre Blockchain Security ca protecție premium pentru întreprinderi.

 • Tendința în creștere a adoptării Blockchain

Tendințele blockchain-ului din 2020 ar urma să aibă o creștere ascendentă a adoptării tehnologiei. Cu aplicațiile în creștere ale tehnologiei Blockchain dincolo de sfera criptomonedelor, întreprinderile din diferite sectoare ar dori să valorifice această tendință.

Multe industrii notabile, cum ar fi transportul maritim și siguranța alimentelor, au găsit deja aplicații de succes pentru tehnologia Blockchain. În plus, jucători notabili precum Amazon, IBM și Wal-Mart lucrează la diverse modalități de a valorifica Blockchain și beneficiile acestuia.

Diferite industrii mici și mari folosesc Blockchain pentru eficientizarea proceselor din lanțul de aprovizionare, date medicale și administrarea afacerilor. De exemplu, utilizarea tehnologiei Blockchain în logistică și lanțul de aprovizionare oferă o mai bună urmărire a materialelor și a informațiilor acestora. Aplicațiile de date medicale ale Blockchain pot îmbunătăți transparența datelor și încrederea în păstrarea înregistrărilor.

 • Identitatea digitală (SSI) este viitorul

Identitatea digitală este un format de identitate pentru a reprezenta identitatea indivizilor prin mijloace digitale. Poate fi atomic sau cumulativ, cu diferite niveluri de identitate digitală având o perspectivă diferită. Deci, identitatea digitală nu este o singură sursă de informații, ci o combinație a tuturor atributelor.

Identitățile digitale sunt una dintre cele mai importante tendințe Blockchain cu atâta importanță. Oferă un identificator digital adecvat pentru identificare, ajută la scăderea de urmele de hârtie și se poate prezenta ca o identificare digitală pe tot globul.

Când discutăm despre importanța blockchain-ului în identitatea digitală, conceptul de auto-suveran este cea mai recentă tendință blockchain. SSI permite persoanelor fizice și companiilor să-și stocheze datele de identitate pe propriile dispozitive. Oamenii pot alege chiar și ce informații pot partaja cu validatorii fără a depinde de depozitul central de date de identitate.

 • Utilizarea Blockchain în agențiile guvernamentale

Structura de bază a tehnologiei de registre distribuite este unul dintre factorii atrăgători pentru adoptarea acesteia. Deci, tendințele Blockchain din acest an ar fi martorii autorităților guvernamentale adoptând tehnologia Blockchain. Blockchain-ul pentru guvern ar fi evident în mod special în cazul agențiilor guvernamentale care trebuie să se ocupe de gestionarea unor volume mari de date.

În prezent, toate agențiile guvernamentale au propriile baze de date separate, implicând astfel nevoia de informații despre rezidenți unii de la alții. Funcționalitățile Blockchain pot oferi un impuls substanțial operațiunilor acestor agenții.

Unul dintre exemplele redutabile ale unei astfel de tendințe este Estonia, care a implementat X-Road. Este un registru descentralizat care conține informații despre toți cetățenii și rezidenții. Tehnologia X-Road utilizează autentificarea în doi factori pentru a oferi oamenilor control asupra propriilor date.

 • Integrare IoT și Blockchain

O altă mențiune formidabilă printre tendințele Blockchain ale întreprinderii în anul 2020 ar fi integrarea IoT și Blockchain. Conform International Data Corporation, majoritatea companiilor IoT doresc să implementeze Blockchain în soluțiile lor.

Blockchain poate servi ca un cadru extrem de sigur și scalabil pentru a facilita comunicarea între dispozitivele IoT. Chiar dacă protocoalele moderne de securitate cu dispozitive IoT au prezentat vulnerabilități, Blockchain prezintă un domeniu mai bun de rezistență la atacurile cibernetice.

În plus, Blockchain poate ajuta, de asemenea, dispozitivele inteligente în realizarea de micro-tranzacții automate. Natura distribuită a Blockchain îl ajută, de asemenea, să asigure tranzacții mai rapide și rentabile. Dispozitivele IoT ar putea utiliza contracte inteligente pentru transferul de date sau bani între două părți, cu dovezi solide de responsabilitate.

Blockchain și IoT, ambele tehnologii merg mână în mână și creează un duo tehnologic solid. Să înțelegem modul în care Blockchain și IoT sunt legate între ele.

 • Modele de afaceri adaptate la adoptarea blockchain-ului

Accentul pe o abordare deliberată a strategiilor Blockchain va fi, de asemenea, una dintre tendințele proeminente Blockchain din acest an. Întreprinderile trebuie să dezvolte o impresie end-to-end a fluxului de valoare, împreună cu un plan pentru ca modelul lor de afaceri să fie pregătit pentru viitor.

Modelele de afaceri s-ar concentra în mod obișnuit pe diferite obiective legate în mare măsură de economie și modele juridice. Cele trei modele comune în acest sens ar fi bazate pe fondatori, pe industrie sau pe parteneriate. Liderii ar trebui să dezvolte o înțelegere formidabilă și clară a obiectivelor pe termen scurt și lung.

În plus, liderii ar trebui să se concentreze și pe compararea deciziilor de compromis pentru diferite modele de afaceri. Organizațiile ar putea opta pentru a începe cu un model pentru foaia de parcurs de transformare și să evolueze treptat.

 • Vizibilitate extinsă a Stablecoins

Următoarea mențiune importantă dintre tendințele Blockchain care trebuie luate în considerare în 2020 se referă la vizibilitatea sporită a Stablecoins. Clienții și investitorii din întreaga lume caută alternative la criptomonedele tradiționale. Cerința principală a clienților și investitorilor este volatilitatea redusă, iar Stablecoins oferă aceeași.

Aplicațiile notabile ale Stablecoins s-ar baza pe beneficiile sale de transferuri mai rapide și stabilitate în schimbul valutar. Cel mai important dintre toate, Stablecoins pot oferi garanții suplimentare împotriva blocării valutei, oferind astfel beneficii cruciale pentru investitori.

Cu toate acestea, Stablecoins sunt în prezent în stadiul incipient și ar dura mult timp pentru a realiza aplicații de masă. Pe de altă parte, Stablecoins ar putea marca în 2020 și ar atrage atenția proprietarilor și investitorilor de fintech.

 • Creșterea monedei digitale a băncii centrale

Moneda digitală a băncii centrale (CBDC) este forma digitală a monedei fiduciare a unei țări; o creanță asupra băncii centrale. CBDC nu oferă bani tipăriți, ci contul sau monedele electronice care sunt susținute de creditul total al guvernului. CBCD este una dintre cele mai importante tendințe de plată oferite în prezent de Blockchain.

Moneda digitală a băncii centrale cu tehnologie de registru distribuit vine cu trasabilitate, anonimat, disponibilitate 24/7 și fezabilitatea unei cereri de dobândă. Această tendință blockchain a fost atât de utilă pentru a oferi Blockchain lider în industria fintech cu cea mai rapidă creștere și va continua până în 2020. Câștigă atât de multă popularitate cu efectul de a reduce taxele de tipărire și manipulare a numerarului prin accelerarea procesului de trecere la un cashless societate.

 • Concentrați-vă pe interoperabilitate

Entuziaștii ar putea observa, de asemenea, interoperabilitatea Blockchain ca una dintre tendințele în creștere ale Blockchain în acest an. Interoperabilitatea asigură eficiența schimbului de date și alte informații prin mai multe sisteme și rețele Blockchain.

Funcția de interoperabilitate ajută la partajarea datelor și ajută publicul să vizualizeze datele în diferite rețele Blockchain. Interoperabilitatea poate favoriza tranzacțiile încrucișate și tranzacțiile multi-token, alături de îmbunătățirea ușurinței tranzacțiilor de la un Blockchain la altul.

Viitorul Blockchain arată strălucitor și se simte de parcă ar fi următorul tip de tehnologie din întreaga lume. Să aflăm mai multe despre viitorul Blockchain.

Linia de fund

Deci, predicțiile de top pentru tendințele Blockchain din anul 2020 reflectă în mare măsură oportunitățile promițătoare pentru aplicarea sa crescută. În același timp, tendințele evidențiază, de asemenea, diverse eșecuri în adoptarea tehnologiei Blockchain. Pe termen lung, tehnologia Blockchain ar fi un pilon fundamental al transformării digitale, iar expertiza Blockchain ar putea fi plină de satisfacții.

Cu cerința soluțiilor Blockchain, întreprinderile ar avea nevoie de experți în Blockchain pentru a-și atinge obiectivele de afaceri. Prin urmare, indivizii interesați de tehnologia Blockchain ar trebui să înceapă să învețe prin cursul de introducere a Enterprise Blockchain Free și să meargă înainte să stăpânească tehnologia și să devină un expert certificat în Blockchain.

Într-un interval scurt de timp, Blockchain a câștigat atât de multă dominație în lumea tehnologiei și ar continua. Profită de ocazie și construiește-ți cariera în Blockchain chiar acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me