Vă întrebați care ar fi viitorul blockchain-ului? Consultați aceste predicții de top Blockchain pentru 2021 și pregătiți-vă pentru viitor!

Ultimul an a fost o platformă de top pentru evocarea popularității în jurul tehnologiei de distribuire a cărților, cunoscută și sub numele de blockchain. Pandemia globală a dat un impuls formidabil tendințelor care erau deja în vigoare. Întreprinderile investesc mai mult în R pur&Proiecte D pentru realizarea inițiativelor blockchain cu un pragmatism și un realism mai bun.

Cu un eveniment global precum recenta pandemie, este rezonabil să ne întrebăm despre viitorul blockchain în 2021. Blockchain a fost un jucător crucial în conducerea transformării digitale necesare pentru a se adapta la creșterea bruscă a setărilor de lucru la distanță. Deoarece tehnologia blockchain a fost în mod corect promovată drept tehnologia viitorului, este important să ne concentrăm asupra predicțiilor viitoare blockchain.

Înscrieți-vă acum: curs gratuit pentru noțiuni fundamentale despre blockchain

Care ar fi viitorul tehnologiei Blockchain?

Cu multe industrii care trec prin schimbări masive ca răspuns la schimbările din mediul de afaceri, mulți pasionați de blockchain și spectatori sunt îngrijorați de perspectivele viitoare pentru blockchain. Următoarea discuție reflectă unele dintre tendințele notabile care ar putea dicta starea potențială a industriei blockchain în 2021.

  • Aplicațiile Blockchain și Governance vor crește

Una dintre cele mai importante tendințe care ar putea domina viitorul blockchain-ului în 2021 este integrarea blockchain-ului în agențiile guvernamentale. Ministrul finanțelor din Japonia a recunoscut recent tehnologia blockchain ca o componentă esențială în lupta continuă împotriva pandemiei globale. Autoritățile guvernamentale din Columbia au prezentat, de asemenea, promisiuni pentru sprijinirea criptomonedelor și a sistemelor de plăți bazate pe blockchain.

Coreea de Sud a reușit să aducă peste un milion de permise de conducere pe un sistem bazat pe blockchain. Thailanda planifică, de asemenea, introducerea unei noi soluții de stocare a documentelor juridice bazată pe blockchain. Mai mult, Vietnamul a adaptat cu succes utilizarea akaChain, o platformă dedicată blockchain, pentru o mai bună transformare digitală a țării.

Cel mai important dintre toate, China se pregătește să emită o criptomonedă complet virtuală, China fiind un jucător proeminent în economia și politica mondială. În același timp, blockchain-ul poate pătrunde în viața de zi cu zi a oamenilor, caracterizând astfel cunoștințele de afaceri din blockchain ca o forță importantă importantă în diplomația internațională. În plus, utilizarea blockchain-ului în sistemele de vot va continua să fie și una dintre tendințele notabile în viitorul blockchain-ului.

  • Mai mult Blockchain în retail

2021 va asista, evident, la o creștere pe scară largă a introducerii blockchain-ului în sectorul comerțului cu amănuntul pentru lanțul de aprovizionare și capacitățile de gestionare a stocurilor. Începând din 2016, colaborarea IBM și Walmart a stabilit primul pas pentru reunirea blockchain-ului și a retailului pe aceeași pagină. Ca urmare a colaborării, blockchain-ul Food Trust a apărut ca soluție pentru urmărirea produselor alimentare. Cel mai recent, IBM a introdus o soluție comercială pentru gestionarea mărfurilor cunoscută sub numele de Tradelens în 2018 în parteneriat cu Maersk.

Avantajele blockchain-ului pentru sectorul de retail, în special jucători notabili precum Walmart, prezintă vești bune pentru viitorul blockchain. Walmart a reușit să utilizeze platforma blockchain pentru urmărirea livrării lor alături de plată pentru aproximativ 70 de companii de transport maritim alături de mai mulți comercianți cu amănuntul. Alte exemple notabile ale adoptării blockchain-ului în sectorul de retail includ Nestle, Amazon, Volvo și Ford. Producătorii notabili de automobile Volvo și Ford folosesc soluții blockchain pentru urmărirea aprovizionării cu cobalt utilizat pentru bateriile litiu-ion.

Nestle derulează în prezent un proiect pilot bazat pe blockchain pentru urmărirea originii laptelui și cafelei pentru bebeluși. Amazon a reușit să valorifice soluțiile blockchain pentru controlul aprovizionării cu vin. Prin urmare, predicțiile blockchain pentru 2021 indică în primul rând niveluri cuprinzătoare de incluziune. Cu aproape 600 de milioane de dolari în proiecte blockchain investite anul trecut, tendințele viitoare ale blockchainului dețin promisiuni pentru creșterea investițiilor.

  • Majoritatea proiectelor se vor apropia de producție

Următoarea previziune importantă pentru viitorul blockchain-ului pentru anul următor subliniază faptul că aproximativ 30% din proiectele blockchain din întreaga lume vor atinge etapele de producție. Abordările realiste și pragmatice ale proiectelor blockchain vor fi un factor primordial pentru realizarea acestei fapte.

În plus, cerința unui timp mai rapid pe piață din cauza pandemiei și inițierii mai rapide a proiectelor ar putea accelera, de asemenea, proiectele blockchain către producție în perioade limitate de timp. Mai mult, este de așteptat, de asemenea, ca o mare parte din rețelele care ar trece de la pilot la producție să funcționeze pe platforme blockchain de întreprindere.

Aflați despre cele mai bune proiecte Open Source Blockchain

  • Probabil că China va domina spațiul blockchain

Dominația Chinei în domeniul blockchain-ului va fi, de asemenea, una dintre predicțiile de top pentru viitorul blockchain-ului. China a inclus blockchain-ul în inițiativa „nouă infrastructură” care se concentrează pe infrastructura digitală a țării. Guvernul chinez intenționează să mărească investițiile în majoritatea provinciilor din diferite verticale.

Prin urmare, este rezonabil să ne așteptăm la o creștere constantă a numărului de sisteme care intră în etapa de producție. Cu toate acestea, scenariul geopolitic existent nu prezintă promisiuni adecvate pentru extinderea rețelei globale de servicii Blockchain din China. Pe de altă parte, Infrastructura europeană de servicii Blockchain (EBSI) deține, de asemenea, o priză proeminentă. Deși EBSI poate găsi progrese explicite în cadrul proiectelor pilot, nu poate obține rezultate majore revoluționare din cauza intereselor conflictuale și a proceselor de achiziții foarte complicate.

  • DeFi va continua să crească

Mulți lideri din industrie au fost deschiși la perspectivele blockchain-urilor publice în contexte de întreprindere în ceea ce privește viitorul blockchain. Cu toate acestea, introducerea DeFi are potențialul de a îndepărta atenția de la blockchain-urile publice spre blockchains autorizați.

Valoarea totală a criptomonedelor investite în contracte inteligente Ethereum la începutul anului 2020 a depășit peste 10 miliarde de dolari într-o perioadă atât de scurtă de timp. Deși această cifră nu implică suma investită de oameni în pariurile DeFi, aceasta arată interesul utilizatorilor pentru pariuri. Prin urmare, se poate observa clar interesul continuu și constant accelerat pentru DeFi.

În viitor, numărul tranzacțiilor dincolo de mecanismele și mediul convențional ar crește substanțial. Deci, tranzacțiile blockchain se pot apropia de un anumit punct de inflexiune în care companiile, autoritățile de reglementare și liderii politici s-ar concentra asupra DeFi.

Înscrieți-vă acum: Introducere în cursul de formare DeFi

  • Utilizarea blockchain-ului pentru obiective sociale și politice

Aplicarea blockchain-ului în activități sociale și politice ar putea câștiga recunoaștere printre tendințele potențiale pentru viitorul blockchain-ului. Blockchain a fost asociat cu potențialul de transformare a gestionării lanțului de aprovizionare, reducerea furtului de identitate sau gestionarea drepturilor digitale.

Elementele principale din blockchain-ul care îi promovează aplicațiile în aceste domenii includ transparența și încrederea. Ținând linia cu aceleași elemente, aplicațiile tehnologiei blockchain pentru combaterea dezinformării au câștigat atenție în 2020. De exemplu, R&Echipa D a New York Times a dezvoltat un program prototip pentru înregistrarea tuturor activităților cu o fotografie sub formă de metadate. Apoi, programul ar afișa informațiile utilizatorilor pe fluxurile lor de social media.

Ca urmare, adoptarea mai largă a soluțiilor blockchain poate ajuta la stabilirea unei revendicări mai bune asupra fotografiilor și a altor conținuturi. Odată cu utilizarea în creștere a tehnologiei blockchain, predicțiile blockchain pentru 2021 vopsesc blockchainul ca instrument emergent pentru schimbarea socială.

  • Interoperabilitate cu organizațiile bancare și financiare tradiționale

Viitorul blockchain-ului în 2021 va asista, de asemenea, la interoperabilitatea blockchain-urilor cu organizațiile financiare și bancare convenționale. Utilizatorii prezintă mai multă încredere în blockchain în comparație cu băncile tradiționale. Prin urmare, băncile adoptă tot mai mult blockchain-ul ca măsură pentru a ajunge la încrederea clienților lor. Deci, 2021 va fi evident martor al continuității în această tendință, multe nume notabile scufundându-se deja în utilizarea blockchain-ului.

JP Morgan folosește în prezent blockchain pentru a aborda plățile automate de marjă. Northern Trust prezintă un blockchain de pârghie pentru a testa tranzacționarea obligațiunilor fracționare pentru investitorii cu amănuntul. Santander a răscumpărat o obligațiune în valoare de 20 de milioane de dolari emisă pe blockchain. Cel mai important dintre toate, HSBC a executat două tranzacții de scrisori de credit pe un blockchain între companii din Golf.

  • Noile proiecte vor avea o competiție dură

A existat un impuls considerabil în dezvoltarea soluțiilor blockchain. Cu toate acestea, nu dictează că viitorul blockchain-ului ar avea mai multe aplicații în cel mai scurt timp. Problemele cu unele rețele publice blockchain arată recent necesitatea de a reflecta asupra stării pieței blockchain în 2021.

În primul rând, EOS a avut probleme cu centralizarea și congestionarea rețelei. Ulterior, actualizările amânate pentru rețeaua Ethereum au dus la probleme cu performanța contractelor inteligente. Un alt exemplu de probleme ale platformelor blockchain este TRON, care se confruntă cu căldură din cauza vulnerabilităților critice ale codului.

Prin urmare, piața publică a blockchain-ului va asista, evident, la o creștere constantă a concurenței, fără niciun semn de subvenționare. În astfel de cazuri, proiectele ar putea avea succes numai dacă au succes în rezolvarea conflictelor interne. Mai mult, noile proiecte blockchain din 2021 vor trebui să ia în considerare noi abordări ale utilizării tehnologiei blockchain.

Anul 2021 va aduce mai multe oportunități în ecosistemul Blockchain. Iată lista celor mai bune companii care utilizează tehnologia Blockchain.

Cuvinte finale

Anul 2020 se apropie de sfârșit și este cu siguranță un apel clar pentru a reflecta asupra viitorului posibil al blockchain-ului. După cum reiese din această discuție, tendințele blockchain pentru 2021 prezintă mai multe promisiuni. În același timp, predicțiile pentru blockchain în 2021 atrag atenția și asupra eșecurilor care necesită atenție imediată. Înțelegerea tendințelor industriei blockchain și revizuirea tendințelor viitoare așteptate poate ajuta cu rezultate mai bune într-o carieră blockchain.

În plus, a fi la curent cu tendințele industriei este, de asemenea, un stimulent util pentru studenții care aspiră la certificări blockchain. Într-o notă finală, puteți observa în mod clar potențialul blockchain-ului de a domina sectorul tehnologic în viitor. Ca să nu mai vorbim, importanța certificărilor Blockchain va crește ulterior în 2021, deci dacă doriți să aveți o carieră strălucitoare, alegeți una dintre cele mai bune certificări blockchain și deveniți un profesionist certificat Blockchain pentru a vă pregăti pentru viitor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me