Viitorul Blockchain este luminos. Următoarea discuție va avea ca scop reflectarea asupra previziunilor prezentate în Forumul Economic Mondial Raportul Locurilor de Muncă 2020 pentru a afla unde se încadrează blockchain în imagine.

Tehnologia blockchain este, fără îndoială, una dintre cele mai solicitate abilități din vremurile moderne din diverse motive. A fost responsabil pentru stimularea multor noi roluri profesionale care au dus la creșterea mai multor oportunități pentru o carieră în blockchain. Prin urmare, mulți candidați aspiranți sunt susceptibili să caute oportunități credibile de a obține locuri de muncă blockchain. În consecință, este inevitabil să căutăm predicții cu privire la locurile de muncă din domeniul blockchain.

Este o tehnologie emergentă și este inevitabil ca oamenii să caute oportunități stabile în asigurarea carierei lor pe platformele blockchain. Cititorii pot folosi următoarea discuție pentru a reflecta asupra factorilor importanți care pot determina evoluția pieței muncii din 2020 până în 2025.

Forumul Economic Mondial a arătat în mod constant spre introducerea viitorului muncii în cursul ultimilor cinci ani. Acesta a descoperit nu numai potențialul pentru locuri de muncă în blockchain, ci și posibilitățile considerabile de deplasare a lucrătorilor. Automatizarea și extinderea tehnologică au sprijinit strategii fiabile pentru îmbunătățirea tranzițiilor de locuri de muncă pentru a se potrivi rolurilor de locuri de muncă emergente.

Sondajul viitorului locurilor de muncă este un instrument crucial pentru evaluarea tendințelor pe termen scurt și pe termen lung, alături de impactul adoptării tehnologiei pe diferite piețe ale forței de muncă. Unul dintre punctele culminante semnificative ale sondajului a fost reflectarea asupra adoptării tehnologice în întreprinderile cu fluctuații ale cererii de competențe și cerințe de locuri de muncă.

Sondajul oferă o impresie interactivă și articulată a tendințelor emergente pe piața muncii. În același timp, a contribuit și la accesarea unei oportunități de planificare și strategie pentru un viitor îmbunătățit al muncii. Să vedem cum Raportul viitorului locurilor de muncă 2020 al Forumului Economic Mondial analizează adoptarea tehnologică pentru a găsi o potrivire pentru locurile de muncă blockchain.

Inscrie-te acum: Cum să-ți construiești cariera în cursul Blockchains Enterprise

Potențialul Blockchain în viitor

În ultimii doi ani, noile tehnologii au început să câștige dominantă în întreprinderile din întreaga lume. Potrivit sondajului, aproape 11% dintre companii erau interesate de adoptarea tehnologiei de distribuire a registrului distribuit sau a tehnologiei blockchain. Raportul a indicat că organizațiile sunt cele mai susceptibile de a adopta noi tehnologii până în 2025. Prin urmare, comerțul electronic, cloud computing-ul și big data servesc la rândul lor ca priorități ridicate, luând în considerare tendințele prezentate în ultimii ani.

Pe de altă parte, există cerințe substanțiale pentru concentrarea pe criptare. Ca urmare, puteți observa că viitorul muncii depinde considerabil de noile vulnerabilități care sunt proeminente în era digitală. Prin urmare, tehnologia blockchain poate servi ca un factor de sprijin proeminent în acest caz prin abordarea preocupărilor legate de vulnerabilități.

Mai mult, perspectivele de locuri de muncă în blockchain par mai strălucitoare, deoarece puteți explora oportunitățile de angajare în diferite sectoare. Perspectivele adoptării blockchain-ului în diferite industrii servesc drept oportunități demne de încredere pentru candidați să ia în considerare urmărirea de locuri de muncă bazate pe blockchain. Iată o prezentare generală a cifrelor despre potențialul de adoptare a blockchain-ului în diferite industrii.

Adopție blockchain în diferite industrii

Aproape 31% din organizațiile agricole, 40% din organizațiile de automobile și 41% din organizațiile de consumatori și-au exprimat interesul pentru adoptarea blockchain-ului. Cea mai mare parte a posibilităților de adoptare a tehnologiilor blockchain este evidentă în cazul comunicațiilor digitale și al tehnologiei informației și al companiilor de servicii financiare.

Următorul sector cel mai promițător care prezintă posibilități de adoptare a blockchain-ului se referă la companiile din domeniul sănătății și al asistenței medicale, unde rata de adopție este de 72%. În plus, blockchain-ul este, de asemenea, mai probabil să fie adoptat de aproximativ 61% din companiile din educație și 50% din companiile din sectorul energiei și utilităților.

Interesant este că aproximativ 40% din guvern și agențiile din sectorul public chestionate în raport și-au exprimat interesul pentru adoptarea blockchain-ului.

Adoptarea blockchain-ului în diferite sectoare ar da naștere și cererii de locuri de muncă blockchain. Ulterior, va conduce, de asemenea, la stimularea creșterii pentru viitorul afacerilor din diferite industrii. În același timp, este inevitabil să ne așteptăm la o creștere formidabilă a cererii de noi seturi de competențe și de noi roluri de muncă.

Ca urmare, întreruperile forței de muncă trebuie să se întâmple în viitorul locurilor de muncă legate de blockchain. Adoptarea tehnologiei va influența cu siguranță munca lucrătorilor prin transformarea unora dintre sarcinile din capacitatea umană către responsabilitatea mașinilor.

Ulterior, nivelul perturbării ar depinde considerabil de ocupația și competențele unui lucrător. Companiile ar depinde în mod evident de restructurarea forței de muncă în cazul adoptării tehnologiei blockchain. Deci, ce vor viza organizațiile în primul rând cu noile întreruperi ale forței de muncă?

Citește și: Lista companiilor care utilizează tehnologia Blockchain

Obiectivele întreprinderilor din restructurarea forței de muncă

Conform Raportului Viitorul locurilor de muncă 2020, companiile au diverse obiective care stau la baza restructurării forței de muncă. Este clar că sosirea noilor tehnologii, cum ar fi blockchain-ul, necesită revizuiri în structura forței de muncă existente în întreprinderi. Cu toate acestea, întreprinderile au și multe alte așteptări atunci când vin cu reclame pentru locuri de muncă în ecosistemul blockchain. În primul rând, aproximativ 55% dintre întreprinderile chestionate în raport și-au exprimat interesul pentru transformarea structurii lanțului lor valoric.

Ulterior, aproximativ 43% dintre organizații au declarat că vor să reducă forța de muncă existentă. Pe de altă parte, 34% dintre organizații doreau să asigure extinderea forței de muncă prin utilizarea integrării tehnologice cuprinzătoare. Mai mult, aproximativ 41% din organizațiile incluse în sondaj doresc să extindă utilizarea contractorilor pentru lucrări care implică sarcini de specializare.

Starea locurilor de muncă emergente și în declin

Rezultatele Raportului Viitorul locurilor de muncă 2020 al Forumului Economic Mondial se reflectă, de asemenea, în mod vizibil asupra stării locurilor de muncă emergente și în scădere. Pe baza constatărilor raportului, întreprinderile vor experimenta o reducere majoră a rolurilor redundante de la 15,4% la 9%. În același timp, raportul indică, de asemenea, o creștere de 5,7% pentru profesiile emergente, cum ar fi joburile blockchain. Prin urmare, raportul stabilește clar că până în 2025 vor apărea aproape 97 de milioane de roluri noi, prezentând astfel promisiuni favorabile pentru profesiile blockchain.

Prin urmare, puteți observa în mod clar modul în care raportul Viitorul locurilor de muncă prezintă blockchainul ca una dintre abilitățile emergente în cerere. În plus, este de asemenea ușor de înțeles modul în care raportul se concentrează pe diferiți factori pentru restructurarea forței de muncă. Deci, cu o impresie clară a obiectivelor fundamentale ale întreprinderilor în schimbarea structurii forței de muncă pentru satisfacerea cerințelor moderne ale afacerii, se poate începe evaluarea fezabilității unei cariere în blockchain.

Citeste mai mult: Cum crește piața locurilor de muncă Blockchain!

Îndoiala cu privire la locurile de muncă din blockchain ar putea găsi un răspuns perfect reflectând asupra motivelor importante care le determină cererea. Blockchain a apărut ca tehnologie de bază pentru Bitcoin și continuă să fie o tehnologie prolifică pentru aplicații din diferite sectoare.

Agențiile guvernamentale importante și marile companii de tehnologie, precum și startup-urile, și-au arătat interesul pentru blockchain, crescând astfel cererea acestuia. Deci, cererea de locuri de muncă bazate pe blockchain a crescut, de asemenea, în mod substanțial. Cu toate acestea, este rezonabil să urmezi o carieră într-o tehnologie care a sosit recent și câștigă popularitate în creștere exponențială? Dacă sunteți suficient de ambițios pentru a începe o carieră în blockchain, atunci trebuie să aruncați o privire asupra următoarelor motive.

Pachete salariale atrăgătoare

Unul dintre primele motive pentru a căuta locuri de muncă blockchain se referă direct la pachete salariale profitabile. Blockchain este o tehnologie relativ nouă și este dificil să găsești mulți oameni cu expertiza blockchain dorită pentru obiectivele lor de afaceri. Prin urmare, candidații cu expertiză în blockchain pot obține cu siguranță estimări salariale mai mari de la întreprinderi de top.

Cel mai important dintre toți, profesioniștii aspiranți pot valorifica beneficiile salariale pentru locuri de muncă tehnice, precum și non-tehnice, cu un avantaj promițător față de alte locuri de muncă convenționale. În plus, modelele de partajare a veniturilor asociate locurilor de muncă din domeniul blockchain pot oferi, de asemenea, randamente mai bune și stimulente mai mari.

Consultați primele 10 locuri de muncă blockchain cele mai bine plătite de pe piață.

Flexibilitate pentru lucrul la distanță

Următorul motiv critic pentru a opta pentru locuri de muncă în blockchain se reflectă asupra oportunităților de flexibilitate cu munca la distanță. Tendința ascendentă a muncii la distanță a câștigat atenția întreprinderilor și a lucrătorilor în ultimii timpuri. După o pandemie globală, lucrătorii au realizat avantajul flexibilității locației, mai degrabă decât să rămână cu mersul la birou.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni se îndreaptă spre munca la distanță, companiile blockchain oferă un avantaj ușor disponibil forței de muncă. Întreprinderile centrate pe blockchain permit opțiunea de lucru la distanță pentru a deschide sfera unei productivități mai bune a forței de muncă.

Lichiditatea personalului

Un alt avantaj important asociat locurilor de muncă în domeniul blockchain-ului este opțiunea pentru lichiditatea personalului. Majoritatea startup-urilor alocă capital propriu personalului și, în caz de lichiditate, personalul trebuie să aștepte vânzarea acțiunii și obținerea monedei. În majoritatea cazurilor, procesul de lichidare a capitalurilor proprii este complex și are ca rezultat subvenții foarte limitate, care impun, în general, restricții asupra activității secundare.

Pe de altă parte, lucrătorii din companiile blockchain sunt obligați să obțină un simbol care să înlocuiască compensațiile bazate pe capitaluri proprii. Jetoanele servesc ca acțiuni lichide înnăscute pe care angajații le pot converti în valută în funcție de comoditatea și preferința lor.

Prin urmare, este destul de clar acum că joburile blockchain oferă cu siguranță un avantaj competitiv pentru dezvoltarea carierei. În comparație cu celelalte tehnologii emergente, blockchain-ul a reușit să intre în unele dintre marile industrii, cum ar fi educația, energia și utilitățile, serviciile financiare și organizațiile de consumatori..

Urmați ghidul nostru în care vă explicăm cum puteți obține un job blockchain!

Deci, este destul de rezonabil ca orice profesionist aspirant să se întrebe despre potențialele oportunități pe care le pot găsi în ceea ce privește rolurile de serviciu. Să aruncăm o privire asupra diferitelor roluri de job viabile bazate pe blockchain, care ar câștiga atenție în 2021.

Roluri tehnice ale posturilor Blockchain

În general, puteți găsi posturi tehnice și non-tehnice pentru locuri de muncă în ecosistemul blockchain. În funcție de setul de abilități existente și de preferințele de carieră, puteți face o alegere rezonabilă pentru a vă continua cariera blockchain. Așadar, mai întâi de toate, să ne reflectăm pe scurt asupra unora dintre rolurile tehnice ale jobului în blockchain și ce fel de abilități de blockchain veți avea nevoie.

Dezvoltator Blockchain

Dezvoltatorii de blockchain se bucură de una dintre pozițiile de top printre joburile bazate pe blockchain, care sunt la mare căutare. De asemenea, dezvoltatorii de blockchain sunt responsabili pentru crearea de aplicații și soluții de întreprindere pe baza blockchain-ului. Munca unui dezvoltator blockchain este în general complicată decât dezvoltatorul convențional de aplicații. În același timp, dezvoltatorii de blockchain se vor bucura de un număr mai mare de remunerații în comparație cu dezvoltatorii de software obișnuiți.

Citiți ghidul nostru cuprinzător despre cum să obțineți un job de dezvoltator blockchain și să începeți pregătirea dvs. blockchain acum!

Blockchain Solution Architect

Arhitecții soluției blockchain sunt responsabili de conducerea adoptării blockchainului în conformitate cu specificațiile comerciale. Activitatea unui arhitect de soluții blockchain se concentrează în mare parte pe transpunerea cerinței unei întreprinderi în soluții blockchain adecvate. Ulterior, ei pot implementa cele mai bune practici și experiență din industrie pentru rafinarea proiectării soluției în conformitate cu cerințele lor de utilizare.

Inscrie-te acum: Curs de arhitect certificat Enterprise Blockchain (CEBA)

Consultant Enterprise Blockchain

Consultanții blockchain pentru întreprinderi sunt, de asemenea, unul dintre rolurile proeminente la locul de muncă care au dominat piața muncii blockchain. Locurile de muncă ale consultanților blockchain în calitate de consultanți blockchain de întreprindere se concentrează în primul rând pe îndrumarea întreprinderilor prin călătoria adoptării blockchain-ului. Rolul de consultant în blockchain de întreprindere funcționează în mod cuprinzător pentru anticiparea noilor tendințe. De asemenea, revizuiesc cerințele de afaceri la unison pentru a sugera soluții viabile și cele mai productive.

Aflați cum puteți deveni și un certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP) și să începeți o carieră profitabilă.

Mai mult, consultanții blockchain pentru întreprinderi joacă, de asemenea, un rol crucial în sprijinirea instruirii și educării întreprinderilor cu privire la tehnologia blockchain. Cu toate acestea, locurile de muncă pentru consultanți de tip blockchain pentru întreprinderi sunt foarte cuprinzătoare și necesită o cantitate considerabilă de pregătire și experiență profesională. Așadar, ați putea obține șanse mai mari la un rol de consultant în blockchain de întreprindere cu unele certificări credibile blockchain și formare oficială.

Doriți să obțineți o certificare pentru a vă stimula cariera? Consultați cele mai bune certificări blockchain, unde puteți primi instruire de la cei mai buni experți de pe piață.

Roluri de locuri de muncă non-tehnice Blockchain

Lumea carierelor blockchain prezintă, de asemenea, câteva poziții non-tehnice care nu necesită fluență tehnică. Unele dintre rolurile remarcabile non-tehnice ale posturilor în blockchain se referă la operațiuni și proiectare sau la lucrul cu alte companii bazate pe blockchain. O altă intrare notabilă printre pozițiile non-tehnice dintre posturile de lucru pentru tehnologia blockchain se referă la rolurile orientate către clienți. Directorii de asistență pentru clienți din blockchain își pot folosi abilitățile de afaceri cu o conștientizare a tehnologiei blockchain pentru a rezolva reclamațiile clienților.

Conform raportului Linkedin, Blockchain este o abilitate de top.

Concluzie

Prin urmare, este clar că viitorul locurilor de muncă blockchain este destul de luminos în următorii ani. Cu toate acestea, este, de asemenea, crucial pentru toți aspiranții să urmeze cele mai bune practici pentru a-și asigura o carieră în roluri de muncă bazate pe blockchain. Raportul Viitorul locurilor de muncă 2020 este un indicator de încredere al perspectivelor de locuri de muncă emergente în sectorul blockchain.

Puteți încerca să găsiți locurile de muncă dorite în blockchain cu pregătire cuprinzătoare și îndrumare profesională în funcție de nevoile dvs. Pe termen lung, va trebui să vă ocupați și de certificări pentru îmbunătățirea recursului dvs. de angajare. Deci, mergeți mai departe și începeți să vă antrenați acum pentru un viitor strălucit în carierele blockchain!

Dacă sunteți doar un novice și doriți să vă începeți formarea ca profesionist, puteți verifica cursul nostru profesional de certificare blockchain pentru întreprinderi. Vă dorim tot binele în demersurile voastre viitoare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me