Într-o industrie care nu a durat până la zece ani, o mulțime de indivizi și-au pus amprenta și au adus idei și inovații care au contribuit la îmbunătățirea comunității criptomonede și blockchain. O astfel de personalitate este Alex Tapscott.

Alex Tapscott, canadian de naționalitate, s-a născut în anul 1986 în familia domnului Don Tapscott și a doamnei Ana Paula Lopes, autor al cărții bestseller Wikinomics, Economia digitală. Alex Tapscott este autor, consilier și capitalist de risc. Majoritatea lucrărilor sale se învârt în jurul strategiilor de afaceri, ideilor și inovațiilor tehnologice.

A fost născut în Toronto, Ontario, Canada. Criptomoneda a intrat în centrul atenției în anul 2009, iar Alex a început să citească despre aceasta, a început să studieze ce este blockchain-ul, modul în care sunt utilizate criptomonedele etc. în Bitcoin fiind prima criptomonedă principală.

Alex este un capitalist de risc prin alegerea carierei, cu un interes deosebit în criptomonede și blockchain, el a fondat o companie numită NextBlock Global. La fel ca tatăl său, Alex are o pasiune pentru afaceri. Tatăl său, Don Tapscott, a scris mai multe cărți, a publicat mai multe articole în domenii precum tehnologie, afaceri și societate. Și, în mod amuzant, a fost co-autor al unei cărți cu fiul său înainte de a fi intitulat „Revoluția Blockchain: Modul în care tehnologia din spatele Bitcoin schimbă banii, afacerile și lumea.

Credite imagine: @alextapscott

Dan Tapscott este, de asemenea, cancelarul Universității Trent și profesor la Rotman School of Management. Cu acest nivel de experiență și ajutor de mediu la dispoziția lui Alex, el a devenit o figură proeminentă în comunitatea blockchain, astfel încât este invitat la seminarii și conferințe pentru a vorbi despre Blockchain și criptomonede, așa cum a făcut recent în 21 iunie 2018, participând la @ conferința blockchain organizată de ideacity.

Are un site personal în care postează lucruri legate de el, cum ar fi videoclipuri, interviuri, publicații etc. Site-ul său web este www.alextapscott.com. Poate fi contactat și pe Twitter, cu mânerul său „@alextapscott.”Compania sa NextBlock Global este o companie de investiții cu accent pe„ active ”financiare precum Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede. De asemenea, este implicat în a ajuta startup-urile Blockchain să se descurce bine. Pe lângă faptul că Alex este CEO și fondator al NextBlock Global, el este și cofondator al Blockchain Research Institute alături de Don Tapscott.

CINE ESTE ALEX TAPSCOTT? FAMILIE, CARIERĂ ȘI EDUCAȚIE

Născut într-o familie de patru persoane, familia lui Don Tapscott și Ana Paula Lopes, Alex a crescut cu o familie care a avut o influență semnificativă asupra vieții și carierei sale. Are un frate pe nume Nicole Tapscott. Domnul Dan Tapscott cu 12 ani mai în vârstă decât soțul său a fost născut în anul 1947, mai precis pentru 1 iunie. Este CEO al Grupului Tapscott. A scris și a coautor aproximativ cincisprezece cărți.

El este implicat în grupuri transindustriale care doresc să prezinte soluții la probleme politice în spațiul blockchain și criptomonedă. De asemenea, participă la un summit cu fiul său Alex, unde amândoi vorbesc despre probleme legate de blockchain. Don deține o diplomă de licență în științe (B.Sc.) în psihologie și statistici de la Universitatea din Alberta. De asemenea, deține un masterat în educație (M.Sc.) în metodologie de cercetare. În sfârșit, este membru al ordinului Canadei.

Mama lui Alex, Ana Paula Lopes, portugheză de naționalitate, a fost născută în anul 1959. Locuiește în Toronto, Canada cu soțul ei și este un inovator social & antreprenor, vorbitor public. Deține o diplomă de licență în arte (B.Arts) de la Universitatea din Toronto. Este recunoscută în țara sa după ce președintele Portugaliei, în 2014, i-a acordat un premiu pentru ordinul de merit. Și, la fel ca soțul ei, a fost numită membru al ordinului Canadei în 2011 cu patru ani înainte de soțul ei.

Alex este fericit căsătorit cu Amy Welsman.

Alex a obținut o mulțime de recunoaștere prin intermediul cărții sale, pe care a scris-o împreună cu tatăl său. Cartea este un bestseller din Toronto Star și a devenit și Globe and Mail. Financial Times, printre alte organizații notabile, a citit și a recenzat cartea. Revista Harvard Business a raportat și ea în carte. În revista Financial Times au spus ei

„Tapscott-urile din cartea lor au oferit un ghid amănunțit, bine scris și echilibrat pentru următorul lucru important din tehnologie”.

Prima expunere a lui Alex pentru a oferi o discuție TEDx a fost în octombrie 2016 la San Francisco. El funcționează în prezent ca consilier în consiliul consultativ al agenției independente din Canada pentru menținerea alegerilor federale, ELECTIONS CANADA. El este, de asemenea, membru al consiliului consultativ pentru startup-uri precum Paycase și Nuco. La 16 martie 2017, el a anunțat lansarea Institutului Internațional de Cercetare Blockchain la Summitul DC Blockchain, care a fost găzduit de Camera de Comerț Digital.

INSTITUTUL INTERNAȚIONAL DE CERCETARE A BLOCURILOR

International Blockchain Research Institute este o inițiativă care reunește guvernul Canadei, alte organisme guvernamentale și corporații din sectorul privat pentru a lucra împreună pentru a aduce minți strălucite atât în ​​cercetarea sectorului public, cât și în cel privat, pentru a le ajuta să construiască economii bazate pe blockchain pe tot globul . Finanțarea pentru acest institut ar fi extrasă dintr-o geantă finanțată de guverne, corporații publice și private, precum și de startup-uri blockchain.

Odată cu această inițiativă în vigoare, ar fi introdusă o nouă eră care ar încuraja comunitatea blockchain și criptomonedă să se dezvolte la fel cum au dezvoltat startup-urile de tehnologie internet. Membrii fondatori ai acestei inițiative sunt IBM, Accenture, SAP, Digital Asset, NASDAQ, Centrica, PepsiCo, Liberty Global, Ontario Government, University Health Network și companii blockchain precum WISeKey, YouBase, Cosmos, Votem, Artlery, Paycase, Nuco, etc. Se așteaptă ca această listă să crească și să includă membri ai guvernelor, companiilor private pe măsură ce trece timpul.

Când Alex a făcut acest anunț, el a remarcat avantajele unui astfel de institut afirmând relația pe care Canada o are cu unii dintre principalii cercetători și startup-uri din domeniul blockchain-ului din lume. Acest institut este însărcinat cu responsabilitatea de a lucra la diferite strategii cu startup-uri pentru a face să se întâmple o economie blockchain. Acest rol masiv este activitatea experților în blockchain, în care aceștia oferă, de asemenea, startup-urilor o mână liberă în a propune idei noi, astfel încât să pară mai degrabă un efort de colaborare.

Prima fază a programului a început la 3 aprilie 2017 și a fost finalizată la 20 decembrie 2017. „Livrabilele programului” constau în rapoarte și instrumente care proiectează concluziile programului printre membrii institutului, adică organizații membre, seminarii web și briefing-uri executive..

ALEX TAPSCOTT & NEXTBLOCK GLOBAL

Această companie fondată de Alex Tapscott și Charlie Morris în anul 2017 în Toronto, Ontario, Canada este o companie de investiții în active digitale. NextBlock este una dintre startup-urile tehnologice de top din lume care susțin mișcarea tehnologiei blockchain. Există doar doi membri ai acestei companii și aceștia sunt cei menționați mai sus, din care Latter funcționează și ca director de investiții. În același an, compania a trecut printr-un proces de finanțare în care au realizat aproximativ douăzeci de milioane de dolari (20.000.000 de dolari). Procesul de finanțare s-a încheiat la 31 iulie 2017. Site-ul oficial al companiei este www.nextblock.co, există puține informații sau nu sunt disponibile acolo. Dar, în prezent, site-ul este disponibil temporar.

După ce a fost fondat în anul 2017, Alex a anunțat că NextBlock se va concentra pe investiții în spațiu prin ICO-uri. Nu știam puțin că aceste investiții vor fi extrase de ICO-uri false.

Firma a fost urmărită cu mai multe controverse. Pe 1 noiembrie 2017, Forbes a raportat că firma a numit în mod fals patru personalități proeminente blockchain ca membri ai consiliului său consultativ. După ce s-a retras această acuzație și s-au efectuat investigații, s-a descoperit că acuzația era adevărată. Ca urmare, compania își întrerupe planul de listare publică și ar restitui banii investitorilor.

REVOLUȚIA BLOCKCHAIN: CUM TEHNOLOGIA ÎN SPATE DE BITCOIN SCHIMBĂ BANII, AFACERILE ȘI LUMEA.

Această carte este prima publicație pe care Alex a scris-o împreună cu tatăl său. Pentru că împărtășesc sentimente similare cu privire la viitorul blockchain-ului și al criptomonedelor. Cartea a fost lansată pe 5 mai 2016 la Școala de Management Rotman. După aceea, duo-ul a început cu un tur de oraș de zece ore la Universitatea din Toronto, unde au vorbit despre subiectele din cartea lor. De-a lungul liniei în călătoria lor, au avut o întâlnire interioară cu câțiva lideri de afaceri și tehnologie și au argumentat în mod clar cum tehnologia blockchain ar schimba modul de gestionare a afacerilor, modul în care internetul este utilizat pentru a îmbunătăți sistemele financiare. Blockchain-ul este cunoscut ca un registru public în care tranzacțiile sunt stocate, înregistrate, confirmate și procesate. Această tehnologie a câștigat importanță prin criptomoneda Bitcoin și a continuat să fie un șablon pentru alte proiecte de criptomonede.

Cu toate acestea, Tapscott-ul din cartea lor susține că blockchain-ul care revoluționează lumea ar avea un impact mult mai mare decât cel utilizat pentru moneda digitalizată. Întrucât blockchain-ul este un program nereditabil și toate informațiile de pe acesta sunt șterse, aduce un sentiment de securitate activelor financiare. Fiecărui participant la blockchain i se atribuie identități unice sub formă de amestecuri de numere și litere, astfel încât atunci când există o tranzacție să fie adoptată pe lanț, sursa și destinația să fie trasabile..

Cu acest tip de identificare, cei de la Tapscott susțin că blockchain-ul poate fi utilizat pentru lucruri precum procesele de vot. Așa cum se știe în diferite clime, votul se face de către indivizi și există o mulțime de provocări atașate acestuia, care implică trucare, vot dublu, etc. Utilizarea blockchain ar putea ajuta la reducerea și eradicarea unor astfel de probleme, deoarece există o cheie specială pentru o persoană iar în cazul voturilor individuale, votul este înregistrat și pus la dispoziție pe lanț, neditabil și nici șters.

De asemenea, blockchain-ul elimină falibilitatea terților în a face disponibile tranzacții transparente, accesibile și ieftine. Deși internetul există de treizeci de ani acum pentru a schimba modul în care ne-am legat de noi înșine și de conștiința noastră socială, a spus el, modul în care făceam comerț a fost același proces vechi, ineficient al terților. Fiind și o rețea descentralizată, blockchain-ul poate exista ca o structură independentă pentru gestionarea afacerilor corporațiilor.

Cartea acoperă o mulțime de subiecte din ceea ce este bitcoin, blockchain, active criptografice și utilizarea blockchain și așa mai departe. Demistifică înțelegerea pe care o au mulți despre blockchain. Creșterea și scăderea prețului Bitcoin au făcut de-a lungul timpului ca mulți să își piardă investițiile și să eticheteze industria drept o înșelătorie.

Cu toate acestea, nu este așa și această carte explică în mod explicit acest lucru. În carte, am aflat despre tipurile de active criptografice care sunt șapte la număr, adică criptomonede precum Bitcoin, platforme precum Ethereum unde participanții pot realiza contracte inteligente, a treia sunt aplicații care rulează pe aceste rețele. Aceste aplicații se numesc Dapps, adică aplicații descentralizate, iar multe dintre ele rulează pe Ethereum, NEO sau IOTA. De asemenea, există jetoane de securitate, iar aceste jetoane sunt utilizate pentru reprezentarea capitalului propriu într-o companie. Al cincilea tip se numește jetoane de active naturale, adică aceste jetoane sunt active digitale care au un activ fizic corespunzător. A șasea se numește colecționare Crypto, de exemplu, CryptoKitties. Și ultima este criptomonedele fiat, cum ar fi USD Tether.

În recenzia revistei de afaceri de la Harvard publicată pe 1 martie 2017, cartea a fost explicată în lumina modului în care Blockchain schimbă finanțele globale cu criptomonede precum Bitcoin fiind frontiere.

Cartea discută, de asemenea, volatilitatea pieței criptomonedelor și cum să-și dezvolte economia. Această carte este obligatorie pentru fiecare pasionat de cripto și pentru oricine dorește să înființeze un start-up tehnologic.

Puteți citi mai multe despre carte Aici.

Referințe:

 1. http://www.goldmansachs.com/our-thinking/talks-at-gs/alex-tapscott.html
 2. https://www.thestar.com/news/gta/2016/05/05/don-and-alex-tapscott-predict-upcoming-digital-revolution.html
 3. https://m.nasdaq.com/article/don-tapscott-announces-international-blockchain-research-institute-cm762234
 4. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alex_Tapscott
 5. https://www.forbes.com/sites/laurashin/2017/11/01/alex-tapscotts-crypto-vc-firm-going-public-with-100m-cad-falsely-touted-4-blockchain-stars- ca-consilieri /
 6. https://blogs-images.forbes.com/laurashin/files/2017/11/AlexTapscott_c-Max-Power.jpg?width=960
 7. https://www.forbes.com/sites/laurashin/2017/11/05/alex-tapscotts-crypto-vc-firm-aborts-public-listing-will-return-money-after-falsehoods-revealed/
 8. https://www.trendingtopics.at/alex-tapscott-blockchain-revolution-ethereum-bitcoin-crypto-token-coins/
 9. https://www.crunchbase.com/organization/nextblock-global
 10. https://www.prnewswire.com/news-releases/new-digital-asset-investment-company-nextblock
 11. global-anunță-închiderea-suprasubscrierii-20-milioane-de-finanțare-637605983.html
 12. https://www.futuretechpodcast.com/podcasts/nextblock-global-investing-in-the-next-era-of-the-internet/
 13. https://hbr.org/2017/03/how-blockchain-is-changing-finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me