Dacă doriți să aflați despre criptomonedă, cum a evoluat în ultimii ani și cine sunt oamenii din spatele creșterii criptomonedelor, una dintre primele întrebări pe care trebuie să le puneți este cine este Charlie Lee?

Charlie Lee este omul din spatele unuia dintre primele derivate ale Bitcoin, Litecoin. El a fost unul dintre mulți oameni de știință din domeniul calculatoarelor care au sărit pe criptocurrency la începutul anilor 2010. La acea vreme, nu mulți oameni știau sau se așteptau ca criptomonedele să fie atât de valoroase, dar el credea în concept. Motiv pentru care a continuat să lucreze la ceva care a apărut ulterior sub numele de Litecoin, o criptomonedă populară.

Deci, răspunsul simplu la întrebare, cine este Charlie Lee – este fondatorul și mintea reală din spatele a șasea cea mai mare criptomonedă prin capitalizarea de piață, Litecoin.

Lee se bucură de statutul de celebritate în lumea criptomonedelor și a tehnologiei blockchain. Totuși, mulți oameni se întreabă cine este Charlie Lee? Călătoria sa către realizarea Litecoin este una inspirațională, deoarece a eșuat o dată, dar nu a renunțat.

Astăzi, chiar și atunci când Litecoin poate să nu fie la fel de mare ca Bitcoin sau Ethereum, dar se bucură în continuare de un grup extrem de loial de susținători și urcă rapid pe scară în lumea în continuă schimbare a criptomonedelor..

Viața timpurie a lui Charlie Lee

Charlie Lee s-a născut din părinții imigranți chinezi din națiunea Africii de Vest din Coasta de Fildeș. Părinții săi s-au mutat acolo în anii 60, când Africa scăpa de dominația colonială, iar economiile se deschideau către lume. Cu toate acestea, copilăria sa nu și-a petrecut-o decât în ​​Africa.

Când avea 13 ani, părinții săi s-au mutat în Statele Unite.

Educaţie: A mers la liceul Lawrenceville din Lawrenceville, Illinois. În 1995, a absolvit liceul și a continuat să urmeze prestigiosul colegiu Massachusetts Institute of Technology (MIT). În facultate, specializarea sa a fost Informatică și a câștigat înapoi în spate diplome universitare și postuniversitare. Și-a finalizat masteratul în informatică în 2000.

Viața profesională timpurie

Un student strălucit ca Lee ar putea ajunge la unele dintre cele mai bune companii de tehnologie din țară și exact așa s-a întâmplat. După absolvirea MIT, Lee și-a găsit un loc de muncă ca inginer software la Kana Communications. A lucrat acolo timp de trei ani până s-a alăturat Guidewire Software. La acea companie, a lucrat patru ani și a plecat la mijlocul anului 2007.

Lucrul la Google

În 2007, Lee a început să lucreze la Google ca inginer software. A lucrat la o serie de proiecte Google prin excelență, cum ar fi Chrome OS și YouTube Mobile. În această perioadă a întâlnit prima dată Bitcoin și s-a interesat de ideea de criptomonedă.

Înainte de a fi implicat în criptomonede, el a fost interesat de comerțul cu aur. Este foarte clar acum că, atât cât era interesat de informatică, era la fel de interesat de comerț și economie. A lucrat la Google timp de cinci ani, după care a părăsit compania pentru a-și continua cariera în blockchain și criptomonede cu normă întreagă.

Începutul în lumea criptomonedelor

Lee a dezvăluit în repetate rânduri că s-a implicat în Bitcoin și criptomonede în timp ce se afla la Google. Inițial, a început să extragă Bitcoin la fel ca alți dezvoltatori care au dat peste această nouă monedă digitală. El și-a cumpărat primul Bitcoin după corespondența cu Mike Hearn, unul dintre dezvoltatorii din spatele blockchain-ului pentru Bitcoin.

Întrucât Charlie Lee însuși era un inginer software experimentat, a decis să-și creeze propria criptomonedă. Nu era singur, deși mulți dezvoltatori încercau să copieze ideea Bitcoin, dar a reușit când mulți au eșuat. Cu toate acestea, el a experimentat și propria sa parte a eșecurilor înainte de a găsi succesul sub forma Litecoin.

Cine este Charlie Lee? Fondator al Fairbix

Poate îl cunoașteți pe Charlie Lee de la Litecoin, dar nu a fost prima sa creație criptomonedă. Primul său proiect s-a numit Fairbix. Când Bitcoin a ieșit pentru prima dată, a fost o furie în rândul dezvoltatorilor din întreaga lume. Încercau să producă următorul sistem de plăți bazat pe blockchain.

Fairbix a fost clonat din Tenebix – o criptomonedă lansată cu un an înainte de Fairbix. Lee și alți câțiva dezvoltatori au clonat codul sursă și au făcut puține modificări pentru Fairbix.

Singurul lucru comun între Fairbix și Litecoin este protocolul de consens dovadă a muncii. Fairbix nu a mers atât de bine de la început. Aproximativ 8 milioane de Fairbix au fost inițial minate. Acest lucru a urmat multă presă proastă. S-a rezervat în câteva săptămâni de la lansare. Comunitatea și entuziastul criptomonedelor nu cumpărau ideea din spatele Fairbix.

Fairbix trebuia să fie o alternativă destul de distribuită față de moneda din care a fost clonată. S-a bazat, de asemenea, pe același algoritm de dovadă a muncii ca în cazul Tenebix. Dar Tenebix a început cu doar 100 de blocuri pre-minate înainte de a fi lansat publicului. Având în vedere că Fairbix avea aproape 8 milioane de monede pre-minate, a fost obligat să eșueze.

Eșecul Fairbix a devenit și mai permanent atunci când un atacator necunoscut a efectuat un atac de 51% în rețeaua sa. Atacatorul a furat 1500 de blocuri. Aceasta a distrus practic valoarea Fairbix și a încheiat mica sa călătorie.

Cine este Charlie Lee? Fondator al Litecoin

Fairbix a fost un eșec, dar asta nu l-a oprit pe Lee. Și-a învățat lecțiile din greșelile pe care le-a făcut cu Fairbix și a decis să-și îmbunătățească strategia. Nu era pregătit să-și abandoneze rolul pentru a juca în crearea economiei criptomonedelor.

fondator litecoin

Credite imagine: Litecoin

La puțin mai puțin de o lună de la Fairbix, Lee a lansat o altă criptomonedă Litecoin. El a clonat codul sursă principal al Bitcoin și a făcut ajustări pentru a îmbunătăți sistemul. Bitcoin nu a fost lipsit de defectele sale, iar Lee a încercat să scape de cei cu Litecoin. El a schimbat protocolul de hash, GUI, timpul mediu de tranzacție bloc și valoarea maximă maximă a capacului de aprovizionare. A reușit să creeze o monedă cu adevărat eficientă.

Bitcoin folosește algoritmul SHA256 pentru protocolul de hash. Cu toate acestea, Litecoin folosește algoritmul bazat pe Scrypt. Această modificare a afectat și timpul tranzacției și a redus-o cu 75%. Acum, timpul tranzacției bloc a fost în medie de doar 2 minute și jumătate. Oferta maximă de Litecoin este de 84 de milioane, ceea ce a fost mult mai mare decât cea a Bitcoin.

Charlie Lee: un vizionar

În zilele sale la Google, Lee și-a pierdut încrederea în Rezerva Federală și cum se tranzacționau banii în lume. Era firesc pentru el să sară în criptomonedă și să creeze Litecoin, chiar și după ce a eșuat o dată. El a spus odată:

„Cred că criptomoneda va prelua moneda fiduciană și va deveni moneda de rezervă.”

Deci, răspunsul la cine este Charlie Lee este, este un vizionar, un om care refuză să accepte eșecul. Chiar și atunci când s-a confruntat cu un eșec sub forma Fairbix, nu s-a plecat niciodată în fața dificultăților cu care s-a confruntat.

Lee susține că Litecoin nu este un concurent al Bitcoin. Viziunea sa despre Litecoin este un fel de monedă digitală care se potrivește cel mai bine pentru tranzacții mici, cum ar fi cumpărăturile online. Puteți folosi această monedă pentru a cumpăra cafea sau pentru a comanda o cămașă nouă. Bitcoin, după cum știți, este mai bun pentru comerțul internațional și plăți. El a spus într-un interviu odată:

„Am vrut să creez ceva care este un fel de argint pentru aurul Bitcoin”

El a cvadruplat oferta de la 21 milioane la 84 milioane pentru a face Litecoin mai accesibil. De asemenea, GUI a văzut îmbunătățiri semnificative pentru a face sistemul mai ușor de utilizat.

El a creat Litecoin în timp ce era încă la Google. La 2 ani după lansarea Litecoin, a părăsit în cele din urmă Google. Noua sa criptomonedă a durat ceva timp, dar a început să obțină un pic de tracțiune în industria criptomonedelor.

Succesul Litecoin

Litecoin a reușit, deoarece se baza pe ideea de corectitudine. Doar blocul Genesis și două blocuri după aceea au fost pre-minate. Era evident încă de la începutul Litecoin că Lee a spart în cele din urmă codul unei criptomonede de succes.

Când a fost lansat în 2013, baza de utilizatori a crescut cu mii. Evident, acest lucru a dus la o creștere a valorii și la o supracapacitate de piață. Numai o chestiune de timp a crescut capitalizarea pieței și a fost în miliarde de dolari.

Lucrați la Coinbase

Lee s-a alăturat companiei Coinbase în 2013 în calitate de manager de inginerie. Coinbase este cel mai popular schimb valutar digital de acolo. El lucra la Coinbase când erau foarte puțini oameni. Poziția sa a fost schimbată în directorul de inginerie în mandatul său la Coinbase. În această calitate, el era responsabil cu operațiunile de securitate și confidențialitate. A părăsit compania în vara anului 2017. Acum, Litecoin este singurul său obiectiv.

Litecoin este un loc de muncă cu normă întreagă în curs de desfășurare pentru Lee, care în prezent servește ca director general la Fundația Litecoin. Sarcina sa principală este de a supraveghea dezvoltarea Litecoin. Am văzut deja multe îmbunătățiri de la începutul său.

Cine este Charlie Lee? Un Influencer pentru rețelele sociale

Charlie Lee stare de nervozitate contul are peste o jumătate de milion de adepți și numărul continuă să crească pe măsură ce mai mulți oameni se familiarizează cu el și cu criptomoneda sa. Din moment ce are un pasionat pasionat pe rețelele de socializare, este uneori acuzat că conduce piața din cauza tweet-urilor și comentariilor sale.

Cine este Charlie Lee? Un fondator Litecoin fără Litecoins

Litecoin a devenit general și prețul a crescut atunci când Litecoin a fost permis în cele din urmă în Coinbase în 2017. Lee, totuși, a decis să vândă toate Litecoinele sale și să doneze banii fundației sale. Nu dorea niciun conflict de interese. El scrie după ce oamenii l-au acuzat că și-a folosit influența pe rețelele de socializare pentru a conduce piața în favoarea Litecoin:

cine este charliee lee

Această mișcare a fost, de asemenea, criticat, unii susținând că această mișcare era de fapt în interesul său personal. Un investigator de criptomonede Twitter se afla în spatele acestor acuzații, a spus Bitfenex. Același lucru l-a folosit pe părăsirea lui Coinbase ca o dovadă că într-adevăr și-a aruncat toate monedele pentru a câștiga bani.

Cu toate acestea, Lee a dezmembrat teoriile din seria de tweets explicative mai târziu.

Există și susținători care cred că decizia sa a fost adecvată și etică. Ei cred că a fost cel mai bun pentru Litecoin. Dacă aruncați o privire asupra stării Litecoin astăzi, se pare că totul a funcționat bine. Acum, Lee își poate exprima opiniile și poate oferi sprijin comunității fără a intra sub foc. Utilizatorii Litecoin îl ascultă acum mai mult ca niciodată.

El continuă să dețină influență și tweet-urile sale sunt trimise către zeci de mii de pasionați de criptomonede. El a fost chiar supus focului pentru promovarea altor criptomonede, mai ales când a oferit sprijin lui Nano.

Ca răspuns, el a susținut că crede că există spațiu în lumea criptografică pentru mai multe monede.

Charlie Lee Prezent & Eforturi viitoare

După Coinbase, Lee se concentrează exclusiv pe Litecoin și aduce unele schimbări pozitive. Litecoin a devenit prima monedă care a avut martori segregați. Este o bifurcație care reduce în cele din urmă dimensiunea tranzacției și, prin urmare, crește capacitatea tranzacției. Pentru a înțelege mai bine acest lucru, ar trebui să studiați mai întâi ce este furculița.

Segwit a fost implementat în mai 2017 în cadrul unei conferințe numită Litecoin Global Roundtable Resolution.

Lee servește astăzi la Fundația Litecoin, care lucrează pentru a promova Litecoin pentru a ajuta la îmbunătățirea societății. Aceștia își propun să folosească tehnologia de ultimă generație pentru această criptomonedă și să ofere utilizatorilor ceea ce doresc. De asemenea, lucrează la simplificarea înțelegerii conceptelor, astfel încât mai mulți oameni să se poată interesa de criptomonede.

Deci, dacă te uiți în ea, el nu se concentrează doar pe propria sa criptomonedă, ci depune eforturi pentru a crea o lume mai deschisă către criptomonede și care este mai familiarizată cu conceptul.

Fundația are, de asemenea, o mână activă în dezvoltarea Litecoin. De asemenea, contribuie cu bani folosind donațiile lui Lee și din alte surse. Întrucât Lee însuși este inginer software, el contribuie în continuare la echipa principală de dezvoltatori. Misiunea sa principală în viitorul apropiat este să lucreze la rețele de fulgere și tranzacții confidențiale.

El a scris pe Twitter despre acest lucru și a susținut că este entuziasmat de progresul scontat de tranzacțiile confidențiale. El și-a arătat, de asemenea, dorința de a adăuga fungibilitate ca caracteristică Litecoinului și susține că este o posibilitate mai ales cu utilizarea furcii moi.

Viziunea sa de a transforma Litecoin în argintul aurului Bitcoin pare să devină o realitate. Acum, moneda fiind independentă de el și lăsată doar sub influența utilizatorilor, este cu adevărat descentralizată.

Cine este Charlie Lee – Ultimele cuvinte

El este forța din spatele Litecoin.

El este un susținător al criptomonedelor corecte și deține un interes avid pentru economie.

Charlie Less este un inginer de software experimentat și este un gânditor foarte inteligent, indiferent de ce parte te îndrepți în legătură cu controversa vânzării lui Litecoins.

El este un influentator de social media.

El este un geniu, un vizionar și cineva care depune eforturi reale pentru a schimba lumea.

Planul viitor al lui Lee este de a face Litecoin și mai mare și de a vă asigura că oamenii îl vor folosi în curând pentru a cumpăra lucruri online.

Pur și simplu, dacă sunteți interesat de criptomonede sau de Litecoin, aveți nevoie de sfaturi din partea liderilor și experților din industrie, urmați-l pe Charlie Lee pe social media și pe știri.

Referințe

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Coinbase
  • medium.com/the-mission/
  • https://www.cnbc.com/2017/12/20/litecoin-founder-charlie-lee-sells-his-holdings-in-the-cryptocurrency.html
  • http://www.businessinsider.com/litecoin-creator-charlie-lee-sells-entire-ltc-holding-2017-12
  • https://ambcrypto.com/litecoins-ltc-charlie-lee-says-most-excited-about-lightning-network/
  • https://www.cnbc.com/2017/12/14/litecoin-founder-charlie-lee-talks-bitcoin-cryptocurrencies.html
  • https://cointelegraph.com/news/charlie-lee-to-make-litecoin-more-decentralized-eventually-i-would-step-away

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me