Încă de la înființarea criptomonedei, majoritatea frontierelor active din agenda de inovare au fost bărbați, cu toate acestea, în ultimii doi ani, fără a submina contribuția altora, Elizabeth Stark s-a dovedit a fi un gigant feminin care să ia în considerare contribuția sa ca rețea de fulger către comunitatea bitcoin. Deci, cineva ar putea întreba, cine este Elizabeth Stark? De unde este ea? Care este portofoliul ei? Acum, până la detalii.

Elizabeth Stark este absolventă a Universității Harvard, unde și-a obținut doctoratul în drept. A fost născută în Brooklyn, New York și în prezent locuiește în San Francisco, Statele Unite ale Americii, este co-fondator și CEO al Lightning Labs. Lightning labs este o companie care „scalează blockchain-urile”. (Ce înseamnă să scalați blockchain-ul? Aflați mai târziu.) Ca entuziastă a criptomonedelor, ea este bursieră la Coin Center. Coin Center este un centru de cercetare înființat (non-profit) pentru a pleda pentru implementarea unor bune politici guvernamentale față de criptomonede, adică Bitcoin, Ethereum, Litecoin etc. și alte tehnologii descentralizate. Deși nu este foarte implicată în mediul academic, așa cum pare comunitatea criptografică, ea nu a tăiat însă legăturile cu mediul academic. Este invitată la proiectul Societății informaționale din Yale și predă și la Universitatea Yale. În ambele universități, a predat despre tehnologia P2P, protocolul open-source și alte tehnologii. În calitate de mentor al bursei Thiel, ea lucrează cu intenția de a oferi sprijin, adică îndrumare financiară, elevilor sub 23 de ani, cu intenția de a renunța la școală pentru a continua alte proiecte. Te-ar interesa să observi că Stark nu este dezvoltator; cu toate acestea, interesul ei pentru tehnologie este remarcabil.

 

LIGHTNING LBS: CUM FUNCȚIONEAZĂ REȚEAUA LIGHTNING

Laboratoare de fulgere este un start-up tehnologic care dezvoltă un strat de protocol deschis, valorificând disponibilitatea blockchain-ului și a caracteristicilor contractelor inteligente pentru a face tranzacții către oricine din întreaga lume ieftine și rapide. Este conceput pentru a ajuta la scalabilitatea blockchain-ului. Acest lucru este evident pe blockchain-ul bitcoin cu activarea rețelei Lightning în 2018. Prin scalabilitate, mai degrabă decât procesul obișnuit prin care informațiile sunt procesate către toate nodurile pentru a confirma tranzacțiile, acest protocol simplifică numărul de noduri implicate în tranzacții individuale. În acest fel, timpul necesar tranzacțiilor ar fi mai rapid decât de obicei și va duce, de asemenea, la taxe rezonabile. Perechile de noduri creează aceste tranzacții. Aceste noduri leagă expeditorul într-o tranzacție de receptor și sunt conectate prin canalele de plată existente pe blockchain-ul original. Când se creează un canal, cele două părți implicate în tranzacție plasează fonduri pe blockchain într-o intrare, cele două părți semnând tranzacțiile care au loc.

Credite imagine: Lightning Labs

Cu toate acestea, există avantaje și dezavantaje la acest tip de tranzacții. Deoarece tranzacția necesită consimțământul ambelor părți pentru a semna tranzacțiile, nedisponibilitatea uneia dintre părți poate duce fie la anularea tranzacției, fie partea indisponibilă își pierde fondurile. Este important să rețineți că acest efect fulger nu funcționează doar pentru Bitcoin, ci și pentru alte blockchains. De fapt, poate exista implantare de blockchain încrucișat folosind fulgere, astfel încât să poată fi schimb de simboluri oricând. În cele din urmă, conform declarației de misiune a laboratoarelor Lightning, aceștia se află într-o misiune numai pentru rezistența descentralizată a generației următoare & sistem financiar.

„Credem că sistemele bazate pe criptografie, blockchain și contracte inteligente vor spori cooperarea financiară din întreaga lume în moduri fără precedent, la scări atât mari, cât și mici.”

Urmăriți-o vorbind despre importanța stratului doi aici.

ELIZABETH STARK CONTRIBUȚIE LA COMUNITATEA CRYPTO

Mergând după istoria reală, criptomoneda nu a început în 2008. În anii ’90 ai secolului al XX-lea, existau oameni numiți cypherpunks, care își uitau contribuția prin intermediul scrierii lor, găsim o asemănare izbitoare între ei și Bitcoin. Astfel, putem spune că comunitatea lor criptografică găsește un loc în epoca actuală. În 2008, Bitcoin a fost inventat cu lansarea oficială în ianuarie 2009 de către un bărbat (sau grup, identitate necunoscută) numit Satoshi Nakamoto.

Deci, așa cum am spus mai devreme că Elizabeth Stark este CEO și cofondator al Lightning Labs, ea a contribuit la comunitate în zona blockchain-urilor. În primul rând, ce este un blockchain? Blockchain este un registru al rețelei digitale în care tranzacțiile efectuate în bitcoin sau altă criptomonedă sunt înregistrate cronologic și public. Cu laboratoarele fulger, scalarea blockchain-urilor este posibilă. Ce înseamnă să scalați blockchain-urile? Acest proces tratează numărul de tranzacții posibile pe blockchain pe unitate de timp. Blockchain-ul înregistrează tranzacții de la început și acest lucru funcționează prin trecerea informațiilor de la un nod la altul. Un blockchain este format din noduri care confirmă tranzacțiile pe lanț. La fel ca la crearea Bitcoin, i s-a acordat o limită de dimensiune a blocului de 1 MB și, astfel, atunci când tranzacțiile sunt efectuate, informațiile sunt stocate într-un bloc după ce nodurile au confirmat-o și atunci când 1 MB este depășit, se creează un alt bloc . Deci, prin statistici, se observă că numărul de tranzacții procesate pe secundă în medie este cuprins între 3,3 și 7. Astfel, acesta definește scalabilitatea blockchain-ului ca urmare a traficului în procesarea informațiilor. Deci, pentru a rezolva această problemă pentru adoptarea viitoare, ea a introdus un concept etichetat „Stratul doi”. Aceasta este cunoscută pe scară largă ca rețeaua Lightning, pe care dezvoltatorii Bitcoin Core au cerut-o atunci când oamenii au solicitat activarea SEGWIT în 2017.

PROVOCĂRI CHEIE A BITCOINULUI ȘI A LANCULUI

  • Timp: Anterior, se menționa că odată ce un bloc este umplut, se creează un bloc nou, astfel, în medie, la fiecare zece minute, se creează un bloc nou. Acest lucru întârzie procedurile de tranzacție, deoarece tranzacțiile care sunt în coadă după completarea unui bloc ar aștepta confirmarea de către mineri. Aceste tranzacții aflate în coadă în urma unei revărsări se află în ceea ce numim „bitcoin mempool”. Datorită acestui proces riguros, în timp ce unele tranzacții sunt încă în așteptare, alte tranzacții intră în coadă. Astfel, este de înțeles că, cu cât tranzacțiile sunt mai mari la coadă, cu atât mai mult dintre acestea se blochează în mempool. Începând din ianuarie 2018, timpul mediu de confirmare a atins maximul de 190 de ore și 53 de minute sau aproximativ opt zile. Această întârziere a timpului de procesare, combinată cu taxele de tranzacție crescute, i-a făcut pe mulți investitori să fie nervoși, acolo unde exista un plan de activare a SEGWIT 24 pe blockchain, care ar crește limita de dimensiune a blocului și ar oferi spațiu pentru furci pe blockchain. Urmările acestei decizii au dus la două furculițe semnificative cu monedele rezultate numite Bitcoin Cash și respectiv Bitcoin Gold.
  • Taxe de tranzactie: În criptomonedă, așa cum au spus nodurile sunt cifrele de autoritate pe blockchain și nu sunt privatizate, este un consens universal care a decis ce se întâmplă pe blockchain-uri. Oamenii care operează aceste noduri sunt numiți mineri. Exploatarea criptomonedelor este o parte profitabilă a criptomonedelor. Bitcoin este o monedă a dovezii de muncă și, prin urmare, modul în care minerii sunt plătiți este prin rezolvarea unor puzzle-uri criptografice complexe. Munca lor este de a procesa fiecare tranzacție și, la rândul său, de a adăuga memoria lor de tranzacții la blockchain. Ca recompensă pentru munca lor în susținerea blockchain-ului, aceștia sunt plătiți în Bitcoin; aceste recompense provin din comisioanele de tranzacție și plăți pentru păstrarea blockchainului sub control. Deci, chiar dacă taxele mari pentru TX sunt benefice pentru mineri, este totuși neprofitabil pentru participanții la tranzacție de pe blockchain. În plus, taxele mari pentru TX nu ar suporta microplăți. Deci, în rezolvarea acestor probleme, Elizabeth a început Lightning Labs propunând un protocol sursă open Layer two pe blockchain-ul original, astfel încât problema de a avea tranzacții în mempool-ul Bitcoin care provoacă întârzieri în tranzacție și comisioanele mari este întreruptă..

Acest videoclip al lui Manuel Stages intitulat „Blockchain and Us” prezintă și interviul Elizabeth.

LIGHTNING LBS: CONTRACTE INTELIGENTE

Efectul fulger aduce un impact contractual asupra blockchain-ului bitcoin. Se poate spune că este un sistem de contractare inteligentă. Cu toate acestea, în această structură, blockchain-ul servește drept instanță care nu poate fi mituită. Amintiți-vă că fiecare tranzacție de pe blockchain este ștearsă și neditabilă. Deci, atunci când contractul inteligent este pregătit și tot ceea ce detaliile contractului sunt prestabilite. Fulgerul se asigură că contractul este executat pe bună dreptate.

Pentru a înțelege mai bine acest lucru, să presupunem că două persoane vor să tranzacționeze și anume Orez și apă ca plată pentru o taxă de servicii online. Amândoi ar încheia un acord cu 2-din-2 semnături multiple (acest lucru poate fi asemănat cu contul comun de economii al unei bănci, în care ambele semnături sunt necesare pentru a efectua o acțiune de retragere a fondului) pe blockchain-ul original. Apoi, această acțiune îi duce la Stratul doi, care citește tranzacția dintre cei doi. Imaginați-vă că Rice și Water au pus 50 $ și respectiv 100 $ făcând un canal de plată de 150 $. S-ar întâmpla ca de fiecare dată când tranzacționează, să-și schimbe semnătura digitală pentru a actualiza istoricul tranzacțiilor canalului lor off-chain. Este important să rețineți că tranzacția se află în protocolul open source și că monedele nu părăsesc blockchain-ul, ceea ce este înregistrat este o tranzacție. Un canal este deschis când are loc tranzacția și este închis când tranzacția este finalizată astfel încât istoricul tranzacției finale să fie adăugat la blockchain. Deci, întrucât blockchain-ul protejează participanții împotriva furtului de monede, în cazurile de tentativă de furt, hoțul își pierde jetoanele în acest proces ca penalizare și fondurile sale sunt creditate participantului ale cărui jetoane urmau să fie furate. Cu toate acestea, este recomandabil să difuzați cel mai recent statut legitim al canalului în orice caz de tentativă de furt înainte ca tranzacția finală să fie trimisă în blockchain.

Instanța explicată mai sus este cea care există între doi participanți, ce zici de o rețea între canale, astfel încât Rice vrea să trimită 25 USD către Dan, dar nu au un canal deschis, dar Apa are un canal deschis cu Dan. Astfel, în loc de Rice să deschidă un nou canal cu Dan, Rice poate trimite plata prin Apă. Cu toate acestea, în acest scenariu, rețeaua Lightning funcționează astfel încât Apa să trimită fondurile lui Dan mai întâi înainte de a-și recupera banii de la Rice, deși ar putea fi contra cost, deoarece acționează ca un nod fulger. Această structură împiedică Apa să fure fondurile. Este important să știm că acest sistem nu există pe baza încrederii. Astfel, totul se face cu atenție și în ordine.

CRITICILE SALE

Deoarece spațiul criptografic este un spațiu orientat tehnologic, au existat numeroase critici față de ea din cauza presupusei sale incapacități de a explica conceptele tehnice profunde din spatele proiectului ei. Deși are un fundal juridic, entuziasmul ei este văzut de fiecare dată când vorbește și are în moduri vii folosind exemple pentru a explica probleme complexe în proiectul ei. Cu toate acestea, putem spune că criticile pe care le-a adus ei în legătură cu vorbiturile se datorează probabil principalului motiv pentru care a fost realizat interviul, care îi permite să vorbească mai mult despre proiectul ei, dar comunitatea dorește mai multe despre care nimeni nu a trimis în niciun moment dovezi pentru a-și susține revendicările.

Deci, de asemenea, se observă că, în timp ce Fulgerul ajută la simplificarea și rapiditatea microplăților & mai ieftin, nu același lucru se poate spune despre o tranzacție mai mare, deoarece ridică multe întrebări de neîncredere în cadrul sistemului. De exemplu, în cadrul tranzacției de penalizare, imaginați-vă că cineva cu fonduri de 10 USD este penalizat pentru presupusa tentativă de furt și el își transferă fondurile către celălalt, deși fondurile sunt mici, cu toate acestea, tranzacția de penalizare ar ridica o mulțime de sprâncene. Acestea fiind spuse, imaginați-vă acum pe cineva ale cărui fonduri sunt de 100.000 de dolari și care i se spune despre tranzacția de penalizare a fondurilor sale care ar fi transferate către un bitcoiner vătămat care s-a plâns de furt de jetoane, dacă acest lucru nu este bine gestionat, acel act unic poate îndepărta utilizatorii de la configurarea inteligentă contracte pe blockchain-ul bitcoin folosind rețeaua de iluminat. În timp ce rețeaua Lightning și-a îndeplinit promisiunea de a face tranzacțiile bitcoin mai ușoare, mai ieftine și mai rapide, trebuie să se îmbunătățească singură, deoarece furnizorii pe scară largă sunt contribuabili eficienți în orice economie.

Referințe:

https://cointelegraph.com/news/lightnings-elizabeth-stark-2017-will-be-the-y—-smart-contracts

www.hackernoon.com/5-notable-women-in-the-blockchain-and-crypto-industry-6dd5981c0e7d

www.ccn.com/lightning-chief-its-a-bitcoin-not-blockchain-world/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me